Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εορταστικό Τραπέζι


niadk

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες. Πλησιάζει η γιορτή του άντρα μου και φέτος θέλω να κάνω μεγάλο τραπέζι, αφού πέρυσι ήμουν έγγυος και δεν κάναμε τίποτα. Αν έχετε ιδέες για συνταγές που είναι νόστιμα πιάτα, αλλά και εμφανίσημα θα το εκτιμούσα πάρα πολύ. Οποια μπορεί, ας βοηθήσει. please :lol:

an1cCqX00001110MDAwODM1ZHwwMDAwMTExZGF8RWxlbmkgaXMgaGVyZSBmb3I.gif
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


ΡΕΓΓΑΤΟΝΙΥλικα : 1 1/2 πακέτο πένες, 250 χ 3 είδη μαλακών τυριών, 350 γρ. σαλάμι σε κομάτι, 1 κρέμα γάλακτος . Ανάλογα το ταψι.

 

Βραζεις τις πενες, κοβεις κυβακια ή τριβεις τυρια (3 ειδη ) και σαλαμι και τα ανακατευεις όλα σε ενα πυρέξ (κρατας λίγο τυρί για απο πάνω) . Τρίβεις απο πανω ένταμ ή γκουντα ή καποιο μαλακό τυρι και αδειάζεις στο ταψι 1 κρέμα γάλακτος. Τα ψηνεις και ειναι έτοιμο.

 

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΠΑΝΣΕΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ + ΚΡΕΜΥΔΙΑ

Υλικά: Χοιρινές πανσέτες χωρίς κόκαλο, 3-4 κρεμύδια σε ροδέλες, 1 πουμαρο , λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανι.

 

Βάζεις σε ενα ταψάκι με λίγο λάδι τις πανσέτες. Αλατοπιπερώνεις και ρίχνεις την ρίγανη.

Σκεπάζεις με τα κρεμύδια και περιχύνεις με την πουμαρο. Ξανα αλατοπίπερο και λίγη΄ζάχαρι.

Ψήνεις και μολις παρουν χρώμα ανακατεύεις να πανε παντου τα υλικά.

Μολις ροδίσει έτοιμο.

Αν θελεις κοβεις τις πανσέτες πρίν τις βάλεις στο ταψί σε μπουκίτσες ώστε να είναι πιο εύκολο για μπουφέ.

 

ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ

Υλικά : Ψωμί , σκόρδο τριμένο και μια σκελίδα ολόκληρο, λάδι

 

Βαζεις το σκόρδο( τριμμένο + σκελίδα)σε ένα μπολάκι με λάδι απο το βράδυ. Την άλλη μέρα κόβεις το ψωμι φέτες και αλοίφεις με το λάδι και παίρνοντας απο το μπολάκι και λίγο απο το τριμένο. Ψήνεις στο γκρίλ.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

οικογένεια, κουμπάροι και φίλοι. Κυρίως 30ρηδες, αλλά και κάποιοι μεγαλύτεροι. Θα είναι σε στυλ μπουφέ, αλλά πάντα οι άντρες κα΄θονται στο τραπέζι και περιμένουν σερβίρισμα. Τα ξέρετε πως είναι αυτά :wink:

an1cCqX00001110MDAwODM1ZHwwMDAwMTExZGF8RWxlbmkgaXMgaGVyZSBmb3I.gif
Link to comment
Share on other sites

οικογένεια, κουμπάροι και φίλοι. Κυρίως 30ρηδες, αλλά και κάποιοι μεγαλύτεροι. Θα είναι σε στυλ μπουφέ, αλλά πάντα οι άντρες κάθονται στο τραπέζι και περιμένουν σερβίρισμα. Τα ξέρετε πως είναι αυτά :wink:
an1cCqX00001110MDAwODM1ZHwwMDAwMTExZGF8RWxlbmkgaXMgaGVyZSBmb3I.gif
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αμαν σε είχα ξεχάσει :oops:

 

Λοιπον παμε !

Θα κανεις μπουφεδάκι αλλα με "κανονικό φαγητο " οπως κατάλαβα . Θα σου προτεινω καποια πραγματα να τρωγονται ευκολα και εκτος τραπεζιου.

Σου γραφω διαφορες ιδεες με ρωτας τι θελεις απο συνταγές .

 

Κρεατικά :

Ρολό χοιρινό γεμιστό με μοτσαρέλα και πιπεριές.

Φιλετάκια κοτοπουλο με πιπεριες και κρεμα γαλακτος στον φουρνο

Ρολό κιμά ή μπιφτεκάκια γεμιστα με τυρι

Νουά μοσχάρι στην κατσαρόλα

 

Θα κανεις και 2 σάλτσες . Μια με μανιτάρια κρεμα γαλακτος και μια με το ζουμάκι του μοσχαριου (κρασί σελερι , καρότα κλπ) . Θα κοψεις τα κρεατα σε φετουλες και στην μεση σαλτσιέρα με την σάλτσα .

 

Σαλάτες ωμές :

α) Μαρουλι , ροκα , κρεμμυδάκι , φετες πορτοκάλι φλουδες παρμεζάνες . Λαδι βαλσαμικο +1 κουταλια μελι το ντρεσιγκ

β Λαχανο , ξυνομηλα , καρύδια . Ντρεσιγκ με γιαούρτι και μαγιονέζα .

γ) Μαρουλι , ντοματα , πιπεριες χρωματιστές , καλαμποκι , κοκκινα φασόλια .

 

Σαλάτες -συνοδευτικά

Πατατοσαλάτα σε φορμα κεικ (θα κανεις κανονικα την πατατοσαλάτα και θα την βαλεις στην φορμα για να ειναι ωραια στο σερβιρισμα)

Μακαρονοσαλάτα ή ρυζοσαλάτα με βρασμένο κοτοπουλο ή τονο . Σερβιρισμα το ιδιο σε φορμα .

 

Επισης θα κανεις ή καποιο μακαρονοειδές ογκρατέν ή καποιο λαχανικό . Εκτος και αν προτιμάς παστιτσιο ή κανελόνια ή κρέπες φουρνου .

 

Θα έχεις επίσης ... Πλατώ τυριών με τουλαχιστον 5-6 διαφορετικά τυριά . Ψωμάκια , κριτσίνια και διαφορα τετοια . Μερικές αλοιφές οπως τυροσαλάτα ή πιπεροσαλάτα , παστα ελιάς κα

 

Επειδη γραφω αφηνω κλπ εχω χασει λιγο τον ειρμό μου ..Δες λιγο αυτα και το ξανασυζητάμε :D

VgL7.jpgIgLdp2.png
Link to comment
Share on other sites

Χμμμ πολυ ωραια αυτα που λεει η Λαμπρινη ! Εγω θα προσθετα και μερικα πιτοειδη. Τυροπιτακια, λουκανικοπιτακια κλπ και το μενου ειναι τελειο. Επεισης σαν σαλατα μπορεις να βαλεις ντακο κρητικο με ντοματα κ φετα τρωγεται πολυ ωραια.

Σαν ορεκτικο μπορεις να κανεις κ καμια πιπερια κερατο γεμιστη με φετα η ζαμπον και κασερι.

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Link to comment
Share on other sites

Χμμμ πολυ ωραια αυτα που λεει η Λαμπρινη ! Εγω θα προσθετα και μερικα πιτοειδη. Τυροπιτακια, λουκανικοπιτακια κλπ και το μενου ειναι τελειο. Επεισης σαν σαλατα μπορεις να βαλεις ντακο κρητικο με ντοματα κ φετα τρωγεται πολυ ωραια.

Σαν ορεκτικο μπορεις να κανεις κ καμια πιπερια κερατο γεμιστη με φετα η ζαμπον και κασερι.

 

 

μηπως μπορεις να μου πει τη πιπερια κερατο γεμιστη με φετα η ζαμπον και κασερι πως τη φτιαχνεις.

ευχαριστω.

71107turcfebzs2.gif

252682in41fsxg03.gif

Link to comment
Share on other sites

Ειναι πανευκολο. Πλενεις τις πιπεριες και κοβεις το καπακι οχι εντελως και καθαριζεις απο τα εωτερικα σπορακια.

Γεμιση με φετα: Λεινεις φετα μαζι με ανθοτυρο αν θες και λιγο κοκκινο πιπερι γλυκο (αν σου αρεσει μαιντανος ψιλοκοβεις και λιγο) .

Γεμιση με ζαμπον -τυρι (1): Ανακατευεις τριμμενα τυρια της αρεσκειας σου οπως κασερι -ρεγκατο-γκουντα-ενταμ-γραβιερα με κομματακια ζαμπον.

Γεμιση με ζαμπον -τυρι (2): Φτιαχνεις μπεσαμελ και προσθετεις τα παραπανω.

Ενδεικτικα για την μπεσαμελ:

1/2 κιλο γαλα ,3 κουταλιες σουπας κορν φλαουρ , 1-2 κουταλιες βουτυρο , 1 αυγο ,μοσχοκαρυδο.

Βαζεις το γαλα να ζεσταθει ριχνοντας ελαχιστο αλατακι. Προσθετεις το αλευρι και ανακατευεις μεχρι να πηξει. Προσθετεις τελος το βουτυρο κ το αυγο χτυπημενο κ αρωματιζεις με λιγο μοσχοκαρυδο.

 

Γεμιζεις τις πιπεριες και τις στρωνεις σε ενα λαδωμενο ταψακι και ψηνεις μεχρι να ροδισουν.

 

Εγω να σου πω γεμιζω κ πρασινες κ κοκκινες πιπεριες Φλωρινης γινονται πολυ ωραιες.

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Link to comment
Share on other sites

Αμαν σε είχα ξεχάσει :oops:

 

Λοιπον παμε !

Θα κανεις μπουφεδάκι αλλα με "κανονικό φαγητο " οπως κατάλαβα . Θα σου προτεινω καποια πραγματα να τρωγονται ευκολα και εκτος τραπεζιου.

Σου γραφω διαφορες ιδεες με ρωτας τι θελεις απο συνταγές .

 

 

Ντρέπομαι λίγο :oops: αλλά μήπως μπορείς να μου δώσεις όλες τις συνταγές....... :lol:

an1cCqX00001110MDAwODM1ZHwwMDAwMTExZGF8RWxlbmkgaXMgaGVyZSBmb3I.gif
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ειναι πανευκολο. Πλενεις τις πιπεριες και κοβεις το καπακι οχι εντελως και καθαριζεις απο τα εωτερικα σπορακια.

Γεμιση με φετα: Λεινεις φετα μαζι με ανθοτυρο αν θες και λιγο κοκκινο πιπερι γλυκο (αν σου αρεσει μαιντανος ψιλοκοβεις και λιγο) .

Γεμιση με ζαμπον -τυρι (1): Ανακατευεις τριμμενα τυρια της αρεσκειας σου οπως κασερι -ρεγκατο-γκουντα-ενταμ-γραβιερα με κομματακια ζαμπον.

Γεμιση με ζαμπον -τυρι (2): Φτιαχνεις μπεσαμελ και προσθετεις τα παραπανω.

Ενδεικτικα για την μπεσαμελ:

1/2 κιλο γαλα ,3 κουταλιες σουπας κορν φλαουρ , 1-2 κουταλιες βουτυρο , 1 αυγο ,μοσχοκαρυδο.

Βαζεις το γαλα να ζεσταθει ριχνοντας ελαχιστο αλατακι. Προσθετεις το αλευρι και ανακατευεις μεχρι να πηξει. Προσθετεις τελος το βουτυρο κ το αυγο χτυπημενο κ αρωματιζεις με λιγο μοσχοκαρυδο.

 

Γεμιζεις τις πιπεριες και τις στρωνεις σε ενα λαδωμενο ταψακι και ψηνεις μεχρι να ροδισουν.

 

Εγω να σου πω γεμιζω κ πρασινες κ κοκκινες πιπεριες Φλωρινης γινονται πολυ ωραιες.

 

 

σε ευχαριστω παρα πολυ.τον αλλο μηνα που γιορταζει ο αντρουλης μου θα της κανω συγουρα.ειναι πολλη ωραιο ορεκτικο,δεν το εχω ξαναφαει.

71107turcfebzs2.gif

252682in41fsxg03.gif

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πολύ ωραίο για τραπέζι είναι και το κοτόπουλο με πιπεριές μιαμ,μιαμ,μιαμ

 

πέρνεις κοτόπουλο και ζητάς από το χασάπη σου να στο καθαρίσει από τις πέτσες και να στο κόψει ωραίες μεριδούλες , όχι πολύ μεγάλες (εγώ προτιμώ μπουτάκια 5-6 και 2 στήθη που τα κόβω κύβους μεγάλους)

 

Υλικά για 1 κοτόπουλο 1600 gr

 

3 μεγάλες κόκκικες πιπεριές

3 "" πράσινες πιπεριές

3 "" κίτρινες πιπεριές

1 ποτ.κρασί άσπρο

1 μεγάλο κρεμμύδι

1-2 σκ.σκόρδο

λίγο μαιντανο (όχι απαραίτητος_

1 γιαούρτι στραγγιστό

αλάτι-πιπέρι-πάπρικα γλυκιά

 

τριγαρίζεις το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσει και ρίχνεις τα μπαχαρικά και το κρασάκι, σκεπάζεις και αφήνεις να βράσει σιγά για 20 λεπτά, κόβεις τις πιπεριές ροδέλες και τις ρίχνεις να βράσουν με το κοτόπολο για άλλα 20 λεπτά, αν χρειαστεί προσθέτεις λίγο ζεστό νερό. Εγώ όταν έχω τραπέζι το φτάνω ως εδώ το πρωί και 1 περίπου ώρα πριν το τραπέζι το βάζω να πάρει μία βράση και κλείνω την κουζίνα , ρίχνω το γιαούρτι και ανακατεύω να πάει παντού, πρέπει να έχει λίγο ζουμάκι 3-4 δάκτυλα στην κατσαρόλα, το σερβίρω σε μεγάλη σουπιέρα, συνοδεύεται πολύ ωραία με ρύζι basmati.

Καλή επιτυχία :lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Κ εγώ κάνω την ίδια περίπου συνταγή κ αρέσει σε όλους, αλλά συνήθως προσθέτω κ μανιτάρια(με τις πιπεριές κ τα κρεμμύδια)! Το κρεμμύδι (σε φέτες) το βάζω μαζί με τις πιπεριές κ αφού μαραθούν λίγο βάζω ντομάτα ψιλοκομμένη. Δε βάζω γιαούρτι. Είναι τέλειο φαγητό κ αντί κοτόπουλο μπορείς να βάλεις χοιρινό ή ακόμα κ μοσχάρι.

.png
Link to comment
Share on other sites

Λαμπρινή ξεπέρασες τη Βέφα!! :)

 

Κάθε φορά που έχω γιορτή σπάω το κεφάλι μου τι να κάνω διαφορετικό. Όλες οι ιδέες που γράφεις είναι τέλειες. Συγχαρητήρια!!

Link to comment
Share on other sites

mammy να σαι καλα ! Χαρά μου αν μπορω να βοηθήσω :D

 

Αντε κοριτσουδια βοηθάτε ολες :lol: Ήδη βλέπω το κοτοπουλο ειναι σχεδον ετοιμο . Εγω απλα το βάζω στο φούρνο , προσθέτω και μανιτάρια αν θέλω και μια κρέμα γάλακτος :D

 

Νουά στην κατσαρόλα

(υπολογίζουμε 150-200 γρμ κρέας για καθε καλεσμένο )

 

Για ενα κομμάτι 2 κιλων

2 φλιτζάνια κρασι

2 καρότα

1 κρεμμυδι μεγαλο κομμενο στα 4

1 κομματι σελινόριζα

1 πράσο

2 φυλλα δάφνης (μην ξεχασετε να τα αφαιρεσετε στο τέλος)

2-3 κουταλιές χυμό ντομάτας

Αλάτι - πιπέρι -πάπρικα

Νερό ή ζωμό μοσχαρι

Ελαιόλαδο

 

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα λίγο λάδι . Προσθέτουμε το κρέας να πάρει χρώμα απο όλες τις πλευρές και σβήνουμε με το κρασί . Προσθέτουμε λιγο νεράκι , χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθεί . Σε μια ώρα (αν χρειαστει ενδιαμεσα προσθέτουμε νεράκι) προσθέτουμε τα υπολοιπα υλικά και συμπληρώνουμε ζωμό ή νερο .

Αφήνουμε να βράσουν για 1-2 ώρες ακόμα μεχρι να μαλακώσει το κρέας .

ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΓΝΩΝΕΙ .

Μολις ετοιμαστεί το κρεας το αφαιρουμε και το βάζουμε σε μια πιατέλα να κρυώσει . Παιρνουμε το χτυπητήρι χειρος (αυτο που πολτοποιεί ) ή ρίχνουμε το περιεχομενο της κατσαρόλας λιγο λιγο στο μουλτι και το λιωνουμε . Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα , δοκιμάζουμε για αλατι -πιπέρι και ρυθμίζουμε την πυκνότητα (μπορει να χρειαστεί λιγο βρασιμο να δέσει ή να ριξουμε λιγο νεράκι να αραιωσει .)

Κοβουμε λεπτές φετες το κρέας και τις τοποθετουμε σε πιατέλα αφήνοντας ενα κενο στη μέση για την σαλτσιέρα με την σάλτσα του .

VgL7.jpgIgLdp2.png
Link to comment
Share on other sites

Ακριβως την ιδια συνταγη εχω Λαμπρινη αλλα την κανω με χοιρινο μεριδες.Ουτε καν μου ειχε παει στο μυαλο να κανω ετσι κ το νουα. Επισης εγω βαζω 2 κρεμμυδια κομμενα σε φετες κ την αντι πολτο ντοματας μια ωριμη φρεσκια ντοματα ολοκληρη οπου της εχω κανει ενα σταυρο. Τις πιο πολλες φορες δεν χρειαζεται καν να δεσω την σαλτσα πολτοποιοντας τα υλικα αφου εχουν λειωσει ολα κ εχει γινει η σαλτσα ωραοτατη πηχτη πηχτη. Παντος με το μοσχαρι νουα θα ειναι πιστευω επισης πεντανοστιμο.

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Link to comment
Share on other sites

Τζετζενάκι εγω μετα τον Σεπτέμβρη καλο Μαιο ξαναγοράζω ντομάτες :D Σπάνια τοματίνια μονο .

 

Λοιπον τωρα που χω λιγο χρονο να γραψω κατι .

 

Πατατοσαλάτα

 

5-6 πατάτες μετριες

3 αυγά

1 αγγούρι καθαρισμένο απο τα σπόρια ή ενα βαζάκι αγγουρακια τουρσί

150 γρμ τυρί (καπνιστό ή γκουντα ή οτι σας αρέσει )

150 γρμ γαλοπουλα καπνιστή ή ζαμπον καπνιστό

Ντρέσιγκ

1 κουταλιά σουπας μουστάρδα

4-5 κουταλιές μαγιονέζα

1/2 πακέτο τυρί κρέμα

Αλάτι -πιπέρι

Λιγο ξύδι

Κοβουμε σε ενα μεγαλο μπολ ολα τα υλικα σε κυβάκια . Περιχύνουμε με το ντρέσιγκ και ανακατευουμε καλα . Τοποθετουμε σε φορμα κεικ και στο ψυγείο για ενα βραδυ . Βγαζουμε 1 ωρα πριν σερβιρουμε να ερθει σε θερμοκρασια περιβάλοντος . Αναποδογυριζουμε σε πιατέλα και διακοσμουμε με μαιντανό , ραπανάκια κοκκινα ή ...τιποτα

 

Εγω βαζω μονο αυτα γιατι ο ερωτας μου δεν τρωει τιποτα αλλο .

Μπορειτε να συμπληρωσετε με

πιπεριες χρωματιστές - κρεμμυδι ξερό ή φρεσκο , αρακά -καλαμποκι κλπ

Αν ομως κανουμε και ρυζι με αρακα κλπ δεν βαζουμε στην σαλατα ...μην τους πηξουμε :lol: :lol:

 

Ρυζοσαλάτα με κοτοπουλο

2 κούπες ρυζι μπασμάτι (το ρύζι αν γινεται το βραζουμε στο ζωμό του κοτοπουλου )

1 κουταλιά κάρρυ σε σκονη

πιπεριές πολύχρωμες σε κυβάκια

αρακά βρασμένο

καλαμποκι βρασμένο

βρασμένο κοτοπουλο σε κυβάκια

Πιπέρι -αλάτι -μαιντανό

λάδι -λιγο ξύδι

 

Με τόνο

Αντικαθιστούμε το κοτοπουλο και δεν βάζουμε το κάρρυ . Στο ντρέσιγκ προσθέτουμε 2 κουταλιες γιαουρτι + 3 κουταλιές μαγιονέζα .

VgL7.jpgIgLdp2.png
Link to comment
Share on other sites

Ενας πολυ καλος και γρηγορος μεζες ειναι το χοιρινο κρασατο.Το κρεας πρεπει να ειναι κομμενο κομματακια.

 

Υλικα για 6μεριδες (1κιλο κρεας)

 

1 κιλο χοιρινο κομμενο

1ποτηρι λευκο κρασι

1 ποτηρι νερο

αλατι,πιπερι,ριγανη,λαδι

 

Εκτελεση

Βαζεις λιγο λαδι σε μια κατσαρολα(ενα δαχτυλο περιπου) την βαζεις στο ματι το οποιο ειναι αναμμενο τερμα (στο 9) ,αλατοπιπερωνεις και βαζεις ριγανη στο κρεας και το σωταρεις μεχρι να παρει χρωμα απο ολες τις πλευρες. Επειτα βαζεις το νερο και το κρασι,χαμηλωνεις την φωτια στο μισο και σκεπαζεις την κατσαρολα. Αφηνεις το κρεας να σιγοβρασει για 45-50 λεπτα περιπου (αναλογα την κουζινα). Δοκιμαζεις και αυτο ειναι ολο!!

 

Ευκολο,πολυ νοστιμο και γρηγορο!! Θα σκεφτω κι αλλα γρηγορα γιατι κι εγω το σκεφτομουν τι να κανω φετος μια κι εγω περυσι ημουν εγκυος. Μην με πουν και ακαματρα!!! :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ξέρω ότι υπάρχουν άπειρα πράγματα να φτιάξω... Έχω δει πολλές συνταγές και έχω σκεφτεί το πιθανό μενού. Μέσα Μαρτίου γιορτάζει ο σύζυγός μου. Πρώτη φορά σκέφτομαι τη λύση του μπουφέ και όχι του καθιστικού τραπεζιού. Βλέπετε είμαι ήδη στον 8ο. Τρελαίνομαι να είμαι στην κουζίνα και να κάνω τραπέζια αλλά αυτή τη φορά πρέπει να μου επιβάλλω αυστηρά μέτρα!

 

Όσες επιθυμείτε, δώστε μου τις ιδέες σας. Τι θα μπορούσα να φτιάξω χωρίς να κουραστώ?

pJO3p2.pngB6Ndp2.png
Link to comment
Share on other sites

διαφορα τυροπιτοειδη , ρολο χοιρινο ή μοσχαρι σε διχτυ ψητο, ριζοτο,μακαρονοσαλατες, κεφτεδακια, διαφορες πιατελες με αλλαντικα και τυρια, κανελονια (με κιμα ή κοτοπουλο) :lol:

vXPNp3.png

QcHZp3.png

Link to comment
Share on other sites

Καλή μου νομίζω ότι έχεις αρκετό χρόνο ακόμη μπροστά σου, οπότε μην αγχώνεσαι.

 

Πρακτικά σου λέω ότι μπορείς να φτιάξεις ένα ωραιότατο ταψί τυρόπιτα με φύλλο του μπακλαβά και να το βάλεις από τώρα στην κατάψυξη. Απλώς σκέπασέ το από πάνω για να μη σου μουσκέψει. Μετά κατευθείαν στο φούρνο. Αν μάλιστα έχεις κάποιο πυρέξ μπορείς να το βάλεις και να το σερβίρεις στο ίδιο σκεύος.

Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με πίτσα και λουκανοπιτάκια.

 

Έχω μια ωραιότατη συνταγή για κρέας εύκολη στην παρασκευή της και απίστευτα νόστιμη.

Παίρνεις χοιρινό κρέας λαιμό και αφού το πλύνεις το περνάς με αλάτοπίπερο αρκετό. (Το μείγμα έχει 2 μέρη αλάτι ένα μέρος πιπέρι). Το βάζεις στη γάστρα και το ψήνεις για 3 ώριτσες σίγουρα. Το μάδας σε κομμάτια και το σερβίρεις.

Ζήτησε μόνο απο το χασάπη σου να μην κόψει το κρέας σε μπριζόλες αλλά να το χαράξει βαθιά.

Πίστεψε με είναι τέλειο. :!:

 

Σου έχω επίσης πολύ καλή συνταγή για cheese cake και μια τέλεια σαλάτα, όλα από την προηγούμενη.

 

Αν σε ενδιαφέρει στείλε μου pm

 

Καλή επιτυχία

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...