Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πολυκυστικες και glucophage

Recommended Posts

γεια σας κοριτσια..εχω πολυκυστικες και πηγα σε ενδοκρινολογο και μου εδωσε τα glucophage.του ειπα οτι δεν εχω υψηλο ζαχαρο και μου ειπε δεν πειραζει.καμπυλη βεβαια δεν εχω κανει ποτε.την απλη εξεταση ζαχαρου εννοουσα.τον ρωτησα για αντισυλληπτικα και μου ειπε οτι δεν εχουν αποτελεσμα.η αληθεια ειναι οτι και γω τα αντισυλληπτικα δεν τα συμπαθω και δεν θελω να παρω.απλα θελω να ρωτησω,ειναι ασφαλες να παρω τα χαπια αυτα χωρις να εχω προβλημα με το ζαχαρο?ο γιατρος μου ειπε ναι απλα επειδη πολλες φορες οι γιατροι κανουν λαθη κ επειδη πολλες φορες ανταλλασσοντας εμπειριες μεταξυ μας βγαινουν καλυτερα συμπερασματα ηθελα να μου πειτε αν ξερετε κατι επι του θεματος.να σημειωσω οτι δεν προσπαθω για παιδακι

Διαφημίσεις

Καλησπέρα Μαρία. Το αστείο είναι ότι σήμερα γύρισα από τον ενδοκρινολόγο. Έχω πολυκυστικές και τα ανδρογόνα μου βαρέσει κόκκινο. Επίσης, είχα κάπως ανεβασμένη τιμή TSH. Ζήτησε μία επαναληπτική TSH μετά τις γιορτές (επειδή μου είπε ότι δεν είναι ανησυχητικά ανεβασμένη η τιμή και πρέπει να δούμε αν ήταν σε έξαρση στις προηγούμενες εξετάσεις μου). Με ενημέρωσε ότι ο θυροειδής μου είναι λίγο τεμπέλης και όλα αυτά θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με αντισυλληπτικό. Του είπα ότι γενικότερα δε μ'αρέσει να παίρνω φάρμακα, πόσο μάλλον τόσο βαριά. Επειδή δεν έχω συμπτώματα (τριχοφυΐα/άστατο κύκλο κτλ) μου είπε ότι αν χρειαστεί, ίσως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με ένα χάπι (δε θυμάμαι το όνομά του) που δίνουν στους διαβητικούς.

Η πρόταση του γιατρού σου δε σημαίνει ότι έχεις ζάχαρο. Το χάπι αυτό μπορεί να βοηθάει τις πολυκυστικές με κάποιον τρόπο, γιατί αυτό που έχουμε έχει σχέση με το μεταβολισμό της ινσουλίνης.

Προς το παρόν, είπαμε πριν πάμε στη φαρμακευτική αγωγή να κάνουμε άλλη μία προσπάθεια με γυμναστική και με αλλαγές στη διατροφή μου. Ο ίδιος μου πρότεινε να τρώω τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, να μειώσω το ψωμί, τα λευκά ζυμαρικά και την ζάχαρη (να τα κόψω δηλαδή, γιατί ήδη τα είχα περιορίσει) και να ανεβάσω φυτικές ίνες. Επίσης, εδώ και λίγους μήνες έχω αρχίσει το τρέξιμο και ο γιατρός μου είπε ότι οποιασδήποτε μορφής σωματική άσκηση θα με βοηθήσει στο πρόβλημα με τις πολυκυστικές και τις ορμόνες.

Τα τελευταία του λόγια πριν φύγω από το ιατρείο του πάντως, ήταν "Ό,τι κι αν γίνει, μην πάρεις κιλά και προσπάθησε να χάσεις". Είναι ένας "αγώνας" που κάνω εδώ και αρκετούς μήνες και με τον "τεμπέλη" θυροειδή μου γίνεται πιο δύσκολος. Είμαι 1.76 και 82 κιλά και πραγματικά νομίζω πως ό,τι και να κάνω τα κιλά μου τα χάνω τόσο αργά που καταντάει απελπιστική η κατάσταση

-Edit-

Τώρα που είπες το όνομα του φαρμάκου, έκανα έναν έλεγχο στο google και βρήκα μερικά άρθρα, όπως αυτό, αυτό, και αυτό.

Καλησπέρα Μαρία. Το αστείο είναι ότι σήμερα γύρισα από τον ενδοκρινολόγο. Έχω πολυκυστικές και τα ανδρογόνα μου βαρέσει κόκκινο. Επίσης, είχα κάπως ανεβασμένη τιμή TSH. Ζήτησε μία επαναληπτική TSH μετά τις γιορτές (επειδή μου είπε ότι δεν είναι ανησυχητικά ανεβασμένη η τιμή και πρέπει να δούμε αν ήταν σε έξαρση στις προηγούμενες εξετάσεις μου). Με ενημέρωσε ότι ο θυροειδής μου είναι λίγο τεμπέλης και όλα αυτά θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με αντισυλληπτικό. Του είπα ότι γενικότερα δε μ'αρέσει να παίρνω φάρμακα, πόσο μάλλον τόσο βαριά. Επειδή δεν έχω συμπτώματα (τριχοφυΐα/άστατο κύκλο κτλ) μου είπε ότι αν χρειαστεί, ίσως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με ένα χάπι (δε θυμάμαι το όνομά του) που δίνουν στους διαβητικούς.

Η πρόταση του γιατρού σου δε σημαίνει ότι έχεις ζάχαρο. Το χάπι αυτό μπορεί να βοηθάει τις πολυκυστικές με κάποιον τρόπο, γιατί αυτό που έχουμε έχει σχέση με το μεταβολισμό της ινσουλίνης.

Προς το παρόν, είπαμε πριν πάμε στη φαρμακευτική αγωγή να κάνουμε άλλη μία προσπάθεια με γυμναστική και με αλλαγές στη διατροφή μου. Ο ίδιος μου πρότεινε να τρώω τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, να μειώσω το ψωμί, τα λευκά ζυμαρικά και την ζάχαρη (να τα κόψω δηλαδή, γιατί ήδη τα είχα περιορίσει) και να ανεβάσω φυτικές ίνες. Επίσης, εδώ και λίγους μήνες έχω αρχίσει το τρέξιμο και ο γιατρός μου είπε ότι οποιασδήποτε μορφής σωματική άσκηση θα με βοηθήσει στο πρόβλημα με τις πολυκυστικές και τις ορμόνες.

Τα τελευταία του λόγια πριν φύγω από το ιατρείο του πάντως, ήταν "Ό,τι κι αν γίνει, μην πάρεις κιλά και προσπάθησε να χάσεις". Είναι ένας "αγώνας" που κάνω εδώ και αρκετούς μήνες και με τον "τεμπέλη" θυροειδή μου γίνεται πιο δύσκολος. Είμαι 1.76 και 82 κιλά και πραγματικά νομίζω πως ό,τι και να κάνω τα κιλά μου τα χάνω τόσο αργά που καταντάει απελπιστική η κατάσταση

-Edit-

Τώρα που είπες το όνομα του φαρμάκου, έκανα έναν έλεγχο στο google και βρήκα μερικά άρθρα, όπως αυτό, αυτό, και αυτό.

σ ευχαριστω για την απαντηση..εχω και γω ελαφρως ανεβασμενη tsh, 5,2 ειναι και μου ειπε οτι δεν πρεπει να παρω χαπι για θυροειδη γιατι συνηθως δινουν οταν παει πανω απο 10.εσενα ποσο ειναι?τα ανδρογονα ειναι και μενα ανεβασμενα,συγκεκριμενα η δ4 ανδοστενδιονη.εγω εχω και ακμη και τριχοφυια.περιττα κιλα δεν εχω ευτυχως,αλλα εχω ενα συχνο φουσκωμα στην κοιλια.αντισυλληπτικα δεν θελω να παρω για εχω συγγενη πρωτου και δευτερου βαθμου με καρκινο και φοβαμαι οσο να ναι.τουλαχιστον τα χαπια για το διαβητη δεν ειναι ορμονες οποτε λεω να κανω μια προσπαθεια.μπορεις να μου στειλεις με πμ τα στοιχεια του ενδοκρινολογου σου?εγω πηγα σε εναν που ειναι συμβεβλημενος με τον εοπυυ. απ οτι καταλαβα και εσενα τα ιδια χαπια σου ειπε να παρεις

Καλημερα κοριτσια!Επειδη ειμαι χρονια πασχουσα με πολυκυστικες ωοθηκες και εχω δει απειρους γιατρους,διατροφολογους,ενδοκρινολογους,γυναικολογους,θα σας πω τα εξης....1ον,τα γλουκοφαζ τα δινουν γιατι υφισταται οι πολυκυστικες να δημιουργουν ανοχη ινσουλινης κατι το οποιο σημαινει οτι το παγκρεας δεν παραγει σωστα την ινσουλινη,ειτε προς τα πανω ειτε προς τα κατω,και ετσι με αυτα τα χαπια βοηθιεσται ωστε να εχετε πιο σωστο κυκλο και να χασετε κιλα αν υπαρχει προβλημα.2ον,επειδη οι πολυκυστικες δημιουργουν ανορεκτικους κυκλους,χωρις ωορεξια δηλαδη,βοηθουν στο να γινεται ωορεξια.3ον,αν υπαρχει μεγαλη αυξηση της δ4 τοτε μονο με θεραπεια 6μηνη το λιγοτερο με αντισυλιπτικα μπορειτε να δειτε αλλαγη.......ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ......και προσοχη αν δεν θελετε να μεινετε εγκυος,γιατι τα γλουκοφαζ βοηθουν παααααααρα πολυ......εγω περιμενω διδυμα...........με γλουκοφαζ...............

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ευχαριστούμε marouliw!!!

Μαρία εγώ έχω 5.29 και μου είπε ακριβώς τα ίδια. Ότι πάνω από 10 λέμε ότι έχουμε θέμα με το θυροειδή, αλλά και αυτή η τιμή είναι λίγο ανεβασμένη και αν είναι το ίδιο και στις επόμενες εξετάσεις, μπορούμε να κάνουμε κάτι με αυτό το χάπι για να βοηθήσουμε το μεταβολισμό μου λίγο.

Όσο για τις φυλετικές ορμόνες... 449 DHEA-SO4 και 0.8 ολική τεστοστερόνη. Από αυτά που μου είπε σίγουρα είναι καλύτερο για μένα να πάρω αυτό το χάπι, αντί για αντισυλληπτικό, ακόμα και που δεν είμαι καπνίστρια, τα δεύτερα τα φοβάμαι. Εγώ είχα τριχοφυΐα στη γραμμή της κοιλιάς και έκανα lazer, που σημαίνει ότι δε θέλω να ξαναεμφανιστούν και να κλαίω τα λεφτά μου. Λογικό, το συγκεκριμένο χάπι να βοηθάει στην υπογονιμότητα, αφού βοηθάει τον οργανισμό να επανέλθει στις "κανονικές" του λειτουργίες, μιας που όλοι λένε πόσο δύσκολο είναι να συλλάβεις με πολυκυστικές.

Σου στέλνω τα στοιχεία του ενδοκρινολόγου μου. Προσωπικά, είμαι από το 2003 στην Αθήνα και είναι ο μόνος γιατρός που με κάνει να νιώθω ασφάλεια και θεωρώ το λόγο του τόσο σημαντικό (ας ελπίσουμε να βρω κι έναν τέτοιο γυναικολόγο κάποια στιγμή). Δυστυχώς όμως θα σε πάει πολύ μετά στο ραντεβού. Κι εμένα θα μου έκλεινε για το Μάρτη (πήρα τηλέφωνο το Νοέμβρη) και ευτυχώς ακυρώθηκε ένα ραντεβού και με έβαλε χθες. Επίσης, δεν ξέρω αν είναι συμβεβλημένος με κάποιο ταμείο. Εγώ πάω σε αυτόν γιατί είναι διευθυντής στο Νοσοκομείο της Αεροπορίας και μέσω γνωστών τον βρήκα. Η κοπέλα στη γραμματεία είναι πάρα πολύ εξυπηρετική, θα σου στείλω τα στοιχεία, να πάρεις να ρωτήσεις αν θες.

Διαφημίσεις

marouliw με το καλο να ερθουν τα παιδακια σου!τα συγκεκριμενα χαπια δεν μειωνουν τα ανδρογονα, την δ4 βασικα που ειναι ανεβασμενη?πηρα σημερα μισο χαπι και προς το παρον δεν με εχει πειραξει.εχω ακουσει οτι δημιουργουν παρενεργειες ελπιζω να τις αποφυγω.αλλες κοπελες που εχουν χρησιμοποιησει τα χαπια εχουν δει βελτιωση με τα ανδρογονα?με την ακμη?

marouliw με το καλο να ερθουν τα παιδακια σου!τα συγκεκριμενα χαπια δεν μειωνουν τα ανδρογονα, την δ4 βασικα που ειναι ανεβασμενη?πηρα σημερα μισο χαπι και προς το παρον δεν με εχει πειραξει.εχω ακουσει οτι δημιουργουν παρενεργειες ελπιζω να τις αποφυγω.αλλες κοπελες που εχουν χρησιμοποιησει τα χαπια εχουν δει βελτιωση με τα ανδρογονα?με την ακμη?

Σε ευχαριστω πολυ!Δυστυχως αυτα δεν βοηθουν στο να απαλλαγεις απο την τριχοφοια,ακμη και ανδρογονα.Μονο τα αντισυλιπτικα μπορουν να κανουν κατι τετοιο,κι οχι οποιαδηποτε,ειναι πιο συγκεκριμενα αυτα που δινονται για θεραπεια πολυκυστηκων.Εδω να τονισω οτι οι πολυκυστικες δεν θεραπευονται,απλα με θεραπεια βελτιωνεται η κατασταση.Βεβαια εγω οταν ειχα εντοπισει αυξηση ανδρογονων κ δ4 και εκανα την 6μηνη θεραπεια,μετα για κανενα τριμηνο ηταν ολα καλα αλλα με καθαρας ωοθηκες μετα αρχησαν παλι τα προβληματα(την 1η φορα),βεβαια δεν ειχα ποτε ξανα προβλημα με τα ανδρογονα κ δ4.Υπαρχει μια πιθανοτητα να απαλαγηται απο τις πολυκυστικες μετα απο μια γεννα.Εμενα δυστυχως δεν μου εκατσε στην πρωτη,τωρα στην δευτερη δεν ξερω τι μπορει να γινει...εχω ξανακανει θεραπεια και εχει τυχει απο τον πρωτο κι ολας κυκλο που ειχα σταματησει τα χαπια να εχω προβλημα.Γενικα καλο θα ηταν να κανεις μια θεραπεια για να αποβαλεις τα ανδρογονα απο τον οργανισμο σου και μετα βλεπεις πως θα εξελιχθουν τα πραγματα....

[sIGPIC][/sIGPIC]

Χμμμ... Κατάλαβα! Αυτό με τη γέννα το έχω ακούσει κι εγώ. Ωστόσο, θεωρώ ότι αυτό το χάπι θα βοηθήσει τη δική μου περίπτωση, μιας που ο "τεμπέλης θυροειδής" μου είναι που με καίει. Για τα ανδρογόνα που λες πάντως, προσωπικά λέω να μην ζητήσω τη θεραπεία με αντισυλληπτικά, μιας που δεν εμφανίζω τριχοφυΐα, ακμή, λιπαρότητα ή άστατο κύκλο. Η αλήθεια πάντως, είναι πως όταν έχασα 10 κιλά και πήγα στο γυναικολόγο μου μετά από 9 μήνες, με ενημέρωσε ότι οι κύστες είχαν συρρικνωθεί \\:shock: και μου είπε ότι έπαιξε τεράστιο ρόλο το ότι έβγαινα τρεις ημέρες την εβδομάδα για τρέξιμο και τις υπόλοιπες για περπάτημα (συν ότι έχασα και αρκετό βάρος). Τώρα, προσπαθώ για τα επόμενα 10, μπας και δω κι άλλη βελτίωση. Αυτό που δεν είναι τίποτα μόνιμο με τρελαίνει. Σίγουρα δε γίνεται να "θεραπευτείς", αλλά το ότι δεν είναι και η θεραπεία μόνιμη λύση είναι σπαστικό... Τι να πω ρε κορίτσια! Καλά μας κουράγια και marouliw θα είναι τέλεια με τα διδυμάκια :D

• 1 month later...
Καλημερα κοριτσια!Επειδη ειμαι χρονια πασχουσα με πολυκυστικες ωοθηκες και εχω δει απειρους γιατρους,διατροφολογους,ενδοκρινολογους,γυναικολογους,θα σας πω τα εξης....1ον,τα γλουκοφαζ τα δινουν γιατι υφισταται οι πολυκυστικες να δημιουργουν ανοχη ινσουλινης κατι το οποιο σημαινει οτι το παγκρεας δεν παραγει σωστα την ινσουλινη,ειτε προς τα πανω ειτε προς τα κατω,και ετσι με αυτα τα χαπια βοηθιεσται ωστε να εχετε πιο σωστο κυκλο και να χασετε κιλα αν υπαρχει προβλημα.2ον,επειδη οι πολυκυστικες δημιουργουν ανορεκτικους κυκλους,χωρις ωορεξια δηλαδη,βοηθουν στο να γινεται ωορεξια.3ον,αν υπαρχει μεγαλη αυξηση της δ4 τοτε μονο με θεραπεια 6μηνη το λιγοτερο με αντισυλιπτικα μπορειτε να δειτε αλλαγη.......ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ......και προσοχη αν δεν θελετε να μεινετε εγκυος,γιατι τα γλουκοφαζ βοηθουν παααααααρα πολυ......εγω περιμενω διδυμα...........με γλουκοφαζ...............

marouliw, πες μου τα όλα γιατί θέλω να μείνω έγκυος και δεν τα καταφέρνω. στείλε μου πμ για να μην κάνουμε κατάχρηση στο τόπικ των κοριτσιών. πίνω glucophage αλλά τίποτα 3 μήνες τώρα. περιμένω λεπτομέρειες.. Κορίτσια εύχομαι ότι καλύτερο σε όλες σας!!!!!!!! Για το πρόβλημα της ινσουλινοαντίστασης θα το δείτε μέσα από την καμπύλη σακχάρου και ινσουλίνης. μιλήστε με τον ενδοκρινολόγο σας. φιλιά πολλά!!!

Ευγενια, εγω το πινω 3 χρονια, στα δυο πρωτα χρονια παραλληλα με αντισυλληπτικα και το τελευταιο απο αυτα, προσπαθουμε για 2ο παιδι αλλα ακομη τιποτα....Ναι βοηθουν στην απώλεια βαρους αν κανεις διατροφη, σε βοηθουν και στη διατηρηση αυτου, εχεις και τακτοποιημενους κυκλους λογω αντισυλληπτικων.

Ειμαι με συνδρομο πολυκυστικων και αντισταση στην ινσουλινη και ανωορρηκτικους κυκλους και κοντευω τα 37....Και περα απο τα Glucophage, κανω και προσπαθειες προκλησης ωορρηξιας αλλα ακομη δεν τα καταφεραμε...

Καλη σου τυχη!!!!!!!!!!!!

ΥΓ: στο πρωτο παιδι εμεινα εγκυος διχως γιατρους, διχως χαπια, διχως υπερηχους σε ενα κυκλο ελευθερων επαφων.....Ημουν σε αλλη φαση, νιοπαντρη με δουλεια και οι δυο μας και στα 31 μου τοτε....

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Διαφημίσεις

Ευγενια, εγω το πινω 3 χρονια, στα δυο πρωτα χρονια παραλληλα με αντισυλληπτικα και το τελευταιο απο αυτα, προσπαθουμε για 2ο παιδι αλλα ακομη τιποτα....Ναι βοηθουν στην απώλεια βαρους αν κανεις διατροφη, σε βοηθουν και στη διατηρηση αυτου, εχεις και τακτοποιημενους κυκλους λογω αντισυλληπτικων.

Ειμαι με συνδρομο πολυκυστικων και αντισταση στην ινσουλινη και ανωορρηκτικους κυκλους και κοντευω τα 37....Και περα απο τα Glucophage, κανω και προσπαθειες προκλησης ωορρηξιας αλλα ακομη δεν τα καταφεραμε...

Καλη σου τυχη!!!!!!!!!!!!

ΥΓ: στο πρωτο παιδι εμεινα εγκυος διχως γιατρους, διχως χαπια, διχως υπερηχους σε ενα κυκλο ελευθερων επαφων.....Ημουν σε αλλη φαση, νιοπαντρη με δουλεια και οι δυο μας και στα 31 μου τοτε....

Σε ευχαριστώ κοριτσάκι μου !!! Να χαίρεσαι το ζουζουνάκι σου!!! Εγώ 34 είμαι αλλά προσπαθώ έτη πολλά χωρίς γιατρους το σύνολο 6!!! Αλλά τίποτα. πολυκυστικες, παχυσαρκια , άφαντη περίοδος (1 - 2 φορές ετησίως με χάπια) υπερινσουλιναιμια, θρομβοφιλία, θυρεοειδής κ πάει λέγοντας....:-( χάλια σου λέω άσε με.....τώρα μέσα στο επόμενο δίμηνο σπερματέγχυση ..και μετα τον Ιουνιο εξωσωματική σε δημόσιο γιατί δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για δείγμα.... σε ευχαριστώ για την απάντηση ! πολλά φιλιά!!

Σε ευχαριστώ κοριτσάκι μου !!! Να χαίρεσαι το ζουζουνάκι σου!!! Εγώ 34 είμαι αλλά προσπαθώ έτη πολλά χωρίς γιατρους το σύνολο 6!!! Αλλά τίποτα. πολυκυστικες, παχυσαρκια , άφαντη περίοδος (1 - 2 φορές ετησίως με χάπια) υπερινσουλιναιμια, θρομβοφιλία, θυρεοειδής κ πάει λέγοντας....:-( χάλια σου λέω άσε με.....τώρα μέσα στο επόμενο δίμηνο σπερματέγχυση ..και μετα τον Ιουνιο εξωσωματική σε δημόσιο γιατί δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για δείγμα.... σε ευχαριστώ για την απάντηση ! πολλά φιλιά!!

Ευγενια, εχεις κανει προκληση ωορρηξιας με ενεσεις;;;;

Τις οποιες τις παιρνεις δωρεαν απο εοπυυ αν περασεις απο επιτροπη, οπως οι κοπελες για εξωσωματικη!!!!

Λογικα πρεπει να περασεις και απο αυτο το σταδιο, της προκλησης ωορρηξιας ειτε με χαπια (κλομιφαινη) ειτε με ενεσεις (φαρμακα εξωσωματικης σε χαμηλοτερες μοναδες) πριν φτασεις σε προσπαθεια εξωσωματικης!!!!

Σου στελνω και προωπικο μηνυμα...

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

κάποιοι γιατροί συστήνουν όσο γίνεται η συγκεκριμένη θεραπεία να μη λαμβάνεται καθόλου ζάχαρη!!!

επίσης βοηθάει πολύ στην μείωση της ανεπιθύμητης τριχοφυίας στο πρόσωπο, που κι αυτή οφείλεται στις πολυκυστικές!!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...