Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Cobedding & Cosleeping => κι όμως δεν κοιμόμαστε!!!

Recommended Posts

Απογοήτευση!!!

Το έχω στο κρεβάτι μου, κοιμόμαστε μαζί κι όμως δεν έχουμε κοιμηθεί συνεχόμενα πάνω από 2 ώρες.

Γκρινιάζει συνέχεια!!!

Κοιμάται, γκρινιάζει, του δίνω το στήθος, ηρεμεί, ξανακοιμάται.

Αργά ή γρήγορα, φτου κι απ' την αρχή.

Κοιμάται, γκρινιάζει, του δίνω το στήθος, ηρεμεί, ξανακοιμάται.

Μα γιατί;

Δηλαδή αν τον είχα σε άλλο κρεβάτι, σε άλλο δωμάτιο τι θα γινόταν πιά;

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Διαφημίσεις

Σαν να ακούω τον εαυτό μου...1 έτους σε 1 βδομάδα και τραβάμε ακριβώς τα ίδια..'εχω ανοίξει ήδη θέμα στην ενότητα του ύπνου "Το ημερολόγιο μιας άϋπνης (μαμάς)". Διάβασε λίγο αν θες για να παρηγορηθείς (θα δεις ότι υπάρχουν και χειρότερα δηλαδή).

Είμαι απελπισμένη, απεγνωσμένη, θυμωμένη με όλους και με όλα..και ξεσπάω σε πάστες κ'αθε βράδυ, μόλις βρεθεί ένα τέταρτο να κοιμηθεί σερί (ε, αφού δεν μπορώ να ξεσπάσω λόγω θηλασμού στο τσιγάρο, στο ποτό, στα πιο βαρυά..ηρεμιστικά, τί να κάνω η καψερή)?

Είμαι ένα ράκος..

sLvDp3.png

Εγω που μεχρι σημερα που ειναι σχεδον 5 ετων η μικρη τρωω κλωτσιες (δε θηλαζουμε βεβαια πια) ολο το βραδυ τι να πω?? Αυπνες μαμαδες κουραγιο!

Στα κρεββατια τους μαλλον ειναι καλυτερα αν κανω με το καλο και δευτερο θα το φροντισω απο πολυ νωρις τωρα που αργησα τοσο δεν εχω ελπιδα δεν παει μεσα με τιποτα! Καλο το cosleeping αλλα για οσο καιρο και σε οσα μωρα λειτουργει θετικα!

Διαφημίσεις

Κ εγω πιστευω οτι ειναι λαθος το co sleeping...ενταξει οταν ειναι πολυ μικρο το παιδι, η' οταν ειναι αρρωστο, αλλα γενικοτερα καθενας πρεπει να κοιμαται στο κρεββατι του...δεν ζουμε σε πρωτογονες φυλες να κοιμομαστε ολοι μαζι μηπως και μας την πεσει αρκουδα η' βυσσωνας τις νυχτες, ουτε (ευτυχως) ειμαστε σε τριτοκοσμικη κατασταση να μοιραζομαστε ενα υπνοδωματιο γονεις και 5 παιδια....

ειναι καλο να μαθαινει το παιδι οτι το να κοιμασαι στο κρεββατι σου δεν ειναι μοναξια...αλλωστε παντα θα μοιραζεται το κρεββατι του με καποιον? Γιατι να του δημιουργησω τετοια ανασφαλεια να κλαιει κ να ουρλιαζει οποτε κοιμαται μονο του η να μην κλεινει ματι? Γιατι να μη μαθει στο ομορφο κρεββατακι του, με τα μοσχομυριστα σεντονια,χωρις τις ανασες και τα μικροβια 2 ενηλικων που αναπνεουν ολη νυχτα στο ιδιο δωματιο? Εχω διαβασει πολλα ποστς και η συντριπτικη πλειοψηφια των προβληματων υπνου απαντωνται σε οικογενειες που τα παιδια κοιμουνται με τους γονεις! Αντιθετα οσοι εμαθαν τα παιδια τους να κοιμουνται στο κρεββατακι τους σπανια παραπονιουνται για προβληματα υπνου, κλαμματα...Φυσικα και υπαρχει και η περιπτωση καποιο παιδι να ειναι αυπνο, η' να μην κοιμαται πολλες ωρες αλλα γενικοτερα ειναι ξεχωριστη περιπτωση.

επισης διαβαζω πολλες φορες το επιχειρημα "θα πανε στα κρεββατια τους οταν ειναι ετοιμα". Μα σοβαρα μιλαμε τωρα? Κ αν ενα παιδι ειναι ετοιμο στα 14 θα το κοιμιζουμε διπλα μας μεχρι τοτε? Η' το αλλο..."ας το χαρουμε τωρα γιατι αργοτερα θα μας διωχνουν". Πολυ ωραιο επιχειρημα για καποιον που σκεφτεται τον εαυτο του και τα συναισθηματικα του κενα αλλα δεν κανει τπτ για να καλυψει τις αναγκες του παιδιου.

Τεσπα εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι ο κοινος παρανομαστης του κακου υπνου ειναι το co sleeping...σε μια μεγαλη μεριδα οικογενειων!

Επισης δειτε και αυτο το λινκ αφορα το co sleeping και οι επισημες συστασεις του εθνικου συστηματος υγειας της Βρετανιας

"One study, looking at the quality of sleep in infants, found co sleeping to be stressful for infants "

Μια ερευνα που μελεταει την ποιοτητα του υπνου στα βρεφη βρηκε οτι το co sleeping προκαλει στρες στο βρεφος.

Αυτα απο το επισημο σαιτ του NHS δλδ του εθνικου συστηματος υγειας της Βρεττανιας και εδω το λινκ

http://www.southernderbyshireccg.nhs..._Sept_2012.pdf

Αγαπητές συμπάσχουσες και μη,

δυστυχώς η λύση δεν είναι τόσο απλή.

Αν είχε μάθει από νωρίς στο κρεβατάκι, τώρα θα κοιμόταν μιά χαρά!!!

Σιγά!!!

Στην κόρη μου (6 ετών τώρα)...Co-sleeping? Ούτε κάτά διάνοια. Έτρεμα στην ιδέα ότι θα συνηθίσει να κοιμάται μαζί μου και μετά δεν θα φεύγει. Το κρεβάτι μου δεν το είχε δει ποτέ. Ακόμα και όταν ήταν άρρωστη προτιμούσα να κοιμάμαι στο πάτωμα δίπλα της, παρά να την πάρω στο κρεβάτι μας!!!

Το αποτέλεσμα?

Δεν κοιμηθήκαμε σαν άνθρωποι επί 4 χρόνια!!!

Δεν κοιμόταν εύκολα, και αν τελικά κοιμόταν ξυπνούσε κάθε μισή ώρα, κάθε 1 ώρα, κάθε 3 ώρες αργότερα. Μία έφευγε η πιπίλα, μία έβλεπε κακό όνειρο, μία την έπιαναν τα κλάμματα χωρίς να μας λέει τι φταίει.

Έχουμε εδώ και 2 χρόνια που κοιμάται πιά σερί και σαν πουλάκι.

Εν τω μεταξύ όμως ήρθε α ταλιμπάν, και δεν κοιμόμαστε πάλι παρόλο που αυτή τη φορά δοκίμασα το σχέδιο co-sleeping!!!

Τι φταίει άραγε τελικά?

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Τι φταίει άραγε τελικά?

Μπορεί να φταίνε 100 διαφορετικά πράγματα. Δύσκολο να πει κανείς τι ακριβώς φταίει χωρίς να ξέρει λεπτομέρειες, πώς της έμαθες να κοιμάται, πότε ξεκίνησες τις προσπάθεις, τι τακτική ακολούθησες για τα ξυπνήματα κλπ. Δεν φτάνει μόνο να βάλεις το μωρό στο κρεβατάκι του και να του πεις "κοιμήσου". Π.χ. λες ότι της έφευγε η πιπίλα και ξύπναγε. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα μωράκια που παίρνουν πιπίλα και η λύση είναι ή να μην του μάθεις την πιπίλα ή να το βοηθήσεις να την βρίσκει στον ύπνο (βάζοντας πολλές πιπίλες στην κούνια, χρησιμοποιώντας πιπίλες που φωσφορίζουν, δένοντάς τες σε ένα ειδικό κουβερτάκι κλπ).

ΟΛΑ τα μωρά βγαίνουν από βαθύ ύπνο κάθε 50-60 λεπτά και αν στη φάση αυτή ένα μωρό δεν μπορέσει να βρει αυτό που το βοηθάει να ξανακοιμηθεί, θα ξυπνήσει και θα κλαίει μέχρι να το βρει. Αυτός είναι ο λόγος που τα μωρά που ξυπνάνε στον ύπνο, συνήθως ξυπνάνε κάθε ώρα. Σιγά-σιγά αρχίζουν να βγαίνουν από βαθύ ύπνο πιο σπάνια και να μαθαίνουν πώς να ξανακοιμούνται μόνα τους, γι' αυτό δεν ξυπνάνε πια. Δεν είναι δηλαδή ότι κάποια στιγμή αρχίζουν να κοιμούνται σερί, απλά μαθαίνουν πώς να χειρίζονται τα ξυπνήματά τους.

Δεν υπαρχουν πρεπει στα παιδια. Παρτε το χαμπαρι!

Το καθε παιδι ειναι διαφορετικο κι εχει αναγκη απο διαφορετικα ερεθισματα, πραγματα κλπ.

Οχι το να κοιμαται μζι μας αν το εχει αναγκη δεν ειναι κακο. Μπορει να εχει αναγκη την επαφη και να αισθανεται περισσοτερη ασφαλεια. Και καποια στιγμη αποζητα μονο του το κρεβατι του και την ανεξαρτησια του οταν ειναι ετοιμο. Εννοειται πως το ενθαρρυνουμε και του μιλαμε και το καθοδηγουμε προς τα εκει χωρις να το πιεζουμε και να το στρεσαρουμε. Παιδι μας ειναι γιατι να αισθανεται αβολα;. Και ολα τα βιβλια πανω στο θεμα τα θεωρω ασχετα γιατι οπως ειπα το καθε παιδι ειναι διαφορετικο και δεν μπορεις να βασιστεις πανω σε μια ερευνα 1000,10000 κλπ παιδιων που το καθενα εχει δικο του χαρακτηρα. Το ενστικτο μας πιστευω οτι ξερει καλυτερα....

Διαφημίσεις

Little Monkey συμφωνώ πάρα πολύ μαζί σου..Και εμένα μέχρι 1,5 χρονών, με ξύπναγε 15 φορές το βράδυ. Το θέμα μας ήταν η πιπίλα, στην αρχή δεν ήξερε να την βρει, τωρα πλέον την βρίσκει αλλά αν πέσει κάτω πρέπει να πάμε, κάτι το οποίο πλέον γίνεται 1-2 φορές. Εμείς προτιμήσαμε πιπίλα γιατί έβαζε δάχτυλο που είναι χειρότερο και η εμπειρία μου λέει τζιζζζζζζζζ (ο μεγάλος είναι 5 και πιπιλάει ακόμη). Ο μέγάλος βέβαια δεν μας ξύπναγε ποτέ, καθώς το ΔΑΧΤΥΛΟ δεν το έχανε ΠΟΤΕ!! Επίσης είναι και τα δόντια, πολύ συχνός λόγος που τα παιδιά ξυπνάνε. Αλλά αυτά δεν μπορείς να τα γλυτώσεις ακόμη και με το co-sleeping. Το παιδί αν είναι να ξυπνήσει, θα ξυπνήσει, το θέμα είναι αν χρειάζεται εσένα ΚΑΘΕ φορά για να ξανακοιμηθεί...Και αν έχει μάθει να κοιμάται μόνο του, αυτό δεν το έχεις.

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Δεν υπαρχουν πρεπει στα παιδια. Παρτε το χαμπαρι!

Το καθε παιδι ειναι διαφορετικο κι εχει αναγκη απο διαφορετικα ερεθισματα, πραγματα κλπ.

Οχι το να κοιμαται μζι μας αν το εχει αναγκη δεν ειναι κακο. Μπορει να εχει αναγκη την επαφη και να αισθανεται περισσοτερη ασφαλεια. Και καποια στιγμη αποζητα μονο του το κρεβατι του και την ανεξαρτησια του οταν ειναι ετοιμο. Εννοειται πως το ενθαρρυνουμε και του μιλαμε και το καθοδηγουμε προς τα εκει χωρις να το πιεζουμε και να το στρεσαρουμε. Παιδι μας ειναι γιατι να αισθανεται αβολα;. Και ολα τα βιβλια πανω στο θεμα τα θεωρω ασχετα γιατι οπως ειπα το καθε παιδι ειναι διαφορετικο και δεν μπορεις να βασιστεις πανω σε μια ερευνα 1000,10000 κλπ παιδιων που το καθενα εχει δικο του χαρακτηρα. Το ενστικτο μας πιστευω οτι ξερει καλυτερα....

Συμφωνω. Ο καθε γονιος, ας δει τι λειτουργει στο δικο του παιδι. Εμας, μεχρι να αποθηλασει, λειτουργησε θαυμα. Ιδιως τον πρωτο καιρο, που θηλαζε διαρκως, δεν χρειαζοταν να σηκωνομαι. Μετα, που ειχε θεμα με το στομαχι της, δεν χρειαστηκε να πεταγομαι απο το κρεβατι καθε βραδυ. Σημερα ομως, ειναι καιρος να παει. Και στο δευτερο, αν ειναι καλα με το καλο, δεν θα το κρατησω για πολυ στο δικο μου κρεβατι, μονο οσο θηλαζει νυχτα.

Ειναι βεβαια και θεμα κουλτουρας. Σημερα, ειναι της μοδας, να κοιμαται ακομα και το νεογεννητο βρεφος μονο του, επιρροη απο τη Δυση. Στην Ανατολη ομως, εχουν αλλα μυαλα. Μια Κινεζα μαμα που γνωρισα πριν χρονια στην Αγγλια, μου ειχε πει οτι στην Κινα, ολοι οι γονεις κοιμουνται με τα παιδια τους μεχρι να γινουν 5 ετων. Αν το ψαξεις λοιπον, ακρη δεν θα βρεις.

Εγω προτιμω να επιλεγω αυτο που μου αρεσει εμενα, κι οχι αυτο που συνηθιζεται ή λενε οι αλλοι.

• 2 months later...

Καλημέρα μανούλες! Είμαι κι εγω μι απονεμένη-θυμωμένη (με τον εαυτό μου) μανούλα! Έχω έναν ταλιμπάν 13 μηνών και από τον 6ο περίπου μήνα που άρχισε να ξυπνάει πολλές φορές τη νύχτα άρχισα να τον παίρνω στο κρεββάτι μας, τον θήλαζα λίγο και κοιμόταν μέχρι το πρωί! Βλέπετε ποτέ δεν ήταν φαν της κούνιας του εως τότε και ξυπνούσε συχνά μέσα στην νύχτα, αλλά δυστυχώς επειδή άρχισα να ρετάρω και να παραπατώ καθώς τον κοίμιζα αγκαλιά το έκανα το λάθος!!! Έκτοτε ,(μέσα και η διακοπές του καλοκαιριού που αναγκαστικά τον είχαμε στο κρεββάτι μας γιατί δεν υπύρχε κούνια στο χωριό) κοιμάται μαζί μας και χωρίς κούνημα...εκεί που ήθελε να τον κουνάω πάνω κάτω για να κοιμηθεί...τώρα μου δείχνει το κρεββάτι και πέφτουμε και οι δυο, εγω κλείνω τα μάτια μου και αυτός νανουρίζεται μόνος του.

Σε κάποιες προσπάθειες να τον βάλω στην κούνια, που κάνω κατα καιρούς, ξυπνάει αμέσως και κλάμαααααααααα.........και δυστυχώς αν τον αφήσω πάνω από 10 λεπτά ....κάνει εμετό!!!!!!!!!

Έχω αποτύχει, είμαι πολύ απογοητευμένη από τον εαυτό μου και πλέον με τρομάζει η ιδέα ότι δεν θα καταφέρω να τον επαναφέρω στην κούνια του! Να προσθέσω ότι είναι πολύ μαμάκιας και λόγω του ότι είμαι άνεργη και όλη μέρα μαζί του, η ζωή μου έχει γίνει εντελώς ΔΙΚΗ ΤΟΥ!!! Έχω αρχίσει να κουράζομαι και να βαριέμαι τηη καθημερινλότητα μας!!!!!

Σας κούρασα συγνώμη!!!

Δώστε μου μια βοήθεια ...τι πρέπει να κάνω για να καταφέρω την αλλαγή?!?!?!?!

Καλησπέρα στις άυπνες μανούλες...

Δεν έχω να σας δώσω καμία "συνταγή" για το θέμα του ύπνου, αλλά θέλω να σας δώσω μια νότα αισιοδοξίας. Ούσα πλέον μια μαμά 2 παιδιών σε ηλικίες 3,5 και 5,5 και έχοντας περάσει από τις φάσεις ύπνου-κόψιμο πιπίλας-κόψιμο πάνας κ.λπ κλπ, έχω αποκομίσει από την εμπειρία μου το εξής συμπέρασμα: τα παιδιά είναι σε θέση να αλλάξουν συνήθειες μαγικά σε χρόνο dt ! όταν θα το δείτε να συμβαίνει δε θα το πιστεύετε :)

Επίσης στο βάθος του χρόνου τα θέματα του ύπνου εξομαλύνονται σιγά σιγά.

Αν κάτι μπορώ να συστήσω είναι η πιπίλα έναντι του στήθους (και φυσικά του δαχτύλου! πιπίλιζα το δάχτυλό μου έως σχεδόν και όλη μου την εφηβεία - δεν ξέρω πώς το έκοψα τελικά). Είναι λίγο ταλαιπωρία όταν τη χάνει, αλλά τουλάχιστον μαθαίνει να κοιμάται ανεξάρτητα από τη μαμά... (ένα μεταβατικό αντικείμενο επίσης βοηθάει εφόσον το παιδί το θέλει έχει βρει). Και κάτι που βοήθησε εμένα ήταν μια ρουτίνα του τύπου "αλλάζουμε στα σκοτεινά σχεδόν, πίνουμε γάλα, βάζουμε το παιδί στην κούνια και ... την κάνουμε γρήγορα γρήγορα από το δωμάτιο.." . Ούτε πολλά φιλάκια και αγάπες, ούτε παραμύθια, ούτε τραγούδια - τουλάχιστον στο βραδυνό ύπνο.

Co-sleeping έχω κάνει ελάχιστα (τον 1ο μήνα του δεύτερού μου παιδιού) αλλά co-bedding κάνουμε σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς από τότε που τα παιδιά μπήκαν σε μονά κρεββάτια και άρα έχουν τη δυνατότητα να σηκωθούν το βράδυ και να πάνε όπου θέλουν...

Δεν το επιδιώκω αλλά και δε με ενοχλεί και σε αυτήν την ηλικία απλά το συζητάω μαζί τους όταν καταλήγει να συμβαίνει σε καθημερινή βάση. Το σταματάνε για λίγες νύχτες και μετα ξαναρχίζουν :)

Καλημέρα μανούλες! Είμαι κι εγω μι απονεμένη-θυμωμένη (με τον εαυτό μου) μανούλα! Έχω έναν ταλιμπάν 13 μηνών και από τον 6ο περίπου μήνα που άρχισε να ξυπνάει πολλές φορές τη νύχτα άρχισα να τον παίρνω στο κρεββάτι μας, τον θήλαζα λίγο και κοιμόταν μέχρι το πρωί! Βλέπετε ποτέ δεν ήταν φαν της κούνιας του εως τότε και ξυπνούσε συχνά μέσα στην νύχτα, αλλά δυστυχώς επειδή άρχισα να ρετάρω και να παραπατώ καθώς τον κοίμιζα αγκαλιά το έκανα το λάθος!!! Έκτοτε ,(μέσα και η διακοπές του καλοκαιριού που αναγκαστικά τον είχαμε στο κρεββάτι μας γιατί δεν υπύρχε κούνια στο χωριό) κοιμάται μαζί μας και χωρίς κούνημα...εκεί που ήθελε να τον κουνάω πάνω κάτω για να κοιμηθεί...τώρα μου δείχνει το κρεββάτι και πέφτουμε και οι δυο, εγω κλείνω τα μάτια μου και αυτός νανουρίζεται μόνος του.

Σε κάποιες προσπάθειες να τον βάλω στην κούνια, που κάνω κατα καιρούς, ξυπνάει αμέσως και κλάμαααααααααα.........και δυστυχώς αν τον αφήσω πάνω από 10 λεπτά ....κάνει εμετό!!!!!!!!!

Έχω αποτύχει, είμαι πολύ απογοητευμένη από τον εαυτό μου και πλέον με τρομάζει η ιδέα ότι δεν θα καταφέρω να τον επαναφέρω στην κούνια του! Να προσθέσω ότι είναι πολύ μαμάκιας και λόγω του ότι είμαι άνεργη και όλη μέρα μαζί του, η ζωή μου έχει γίνει εντελώς ΔΙΚΗ ΤΟΥ!!! Έχω αρχίσει να κουράζομαι και να βαριέμαι τηη καθημερινλότητα μας!!!!!

Σας κούρασα συγνώμη!!!

Δώστε μου μια βοήθεια ...τι πρέπει να κάνω για να καταφέρω την αλλαγή?!?!?!?!

μην απογοητευεσε καλε ετσι αμεσως και εσυ!αλλα επειδη προφανως αυτο το πραγμα δε θελεις και δεν μπορει να συνεχιστει για τους δικου σου λογους θα σε συμβουλευα αν υπαρχει η δυνατοτητα να βαλεις διπλα απο την κουνια του ενα μονο κρεβατι ή εστω κατι το οποιο θα μπορεις να εισαι μαζι του και να σε νιωθει μεχρι να αποκοιμηθει!.δηλαδη να ειναι στην κουνια του αλλα να μπορεις να του κρατας το χερακι ή να τον νανουριζεις.κοινως να νιωθει οτι εισαι εκει....και μολις αποκοιμηθει φευγεις.αν ξυπνησει καθεσε παλι διπλα του αλλα στην κουνια του το μωρο μεχρι να ησυχασει παλι.το ξερω οτι μπορει και να ταλαιπωρηθεις λιγο αλλα αυτο που μου ειπες οτι νανουριζετε και μονος του κατι ειναι και αυτο.απλα θελει να σε νιωθει διπλα του.οκ ειναι μικρος ακομα και δικιο εχει!!:D:D:D:D:D αλλα ας προσπαθησεις λιγο και οσο μπορεις να τον απεξαρτικοποιησεις.βρες τροπο να κανεις αυτο που σου λεω και περιμενουμε νεα σου.εγω το εκανα αυτο στην δικια μου οταν ηταν 14 μηνων γιατι κοιμοταν μονο στο καροτσι με κουνημα....πολυ κλαμα αλλα οχι εμετους.μετα απο καμια βδομαδα κοιμοταν μονη της αλλα με πολλα σηκωματα δικα μου να την καθυσυχαζω κτλ αλλα να ειμαι σταθερη οτι δεν σηκωνεται απο την κουνια!καλη επιτυχια

Διαφημίσεις