Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πως φεύγει η μυρωδιά από ξύλινα έπιπλα


Recommended Posts

Καλησπέρα! Χρειάζομαι τη βοήθεια σας! Ξέρει κάποιος πως φέυγει η μυρωδιά του (καινούργιου) ξύλου από ξύλινα έπιπλα?

Έχω πάρει εδώ και 2 μήνες την κούνια του μωρού , και επειδή είναι πολυμορφική, έχει πολλά συρτάρια και ντουλάπια, όλα αυτά μυρίζουν εσωτερικά όπως κάθε καινούργιο ξύλινο έπιπλο.

Έχω δοκιμάσει να τα αφήσω όλα ανοιχτά για να αερίζονται, όντως φεύγει η μυρωδιά αλλά μόλις τα κλείνεις ξαναπαίρνουν μυρωδιά. Έχω δοκιμάσει και με ξίδι και πάλι τίποτα.

Το θέμα μου είναι οτι άρχισα σιγά σιγά να βάζω μέσα τα πράγματα του μωρού (σε 10 μέρες μπαίνουμε στον μήνα μας) αλλά πήραν μυρωδιά και αυτά!

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλησπέρα!

Με το καλό να αποκτήσεις το μωράκι σου!!!!Φαντάζομαι ότι η κούνια που πήρες είναι απο αυτές τις τέλειες που πρόσφατα ανακάλυψα και ζηλεύω.....!!!!Είναι που γίνεται μέχρι και κρεββάτι, ε;

Τέλος πάντων στο θέμα μας: μήπως έχεις οξεία όσφρηση ως εγκυμονούσα; Στο λέω γιατί όταν ήμουν έγκυος την κόρη μου ήξερα τι μαγείρευε κάθε σπίτι στη γειτονιά μόνο και μόνο απο την όσφρησή μου:lol:!

Πάντως αν δεν είναι απο αυτό και σου το λένε και άλλοι ότι μυρίζει θα σου πρότεινα να την έβγαζε κάποιος (προς Θεού όχι εσύ!!!) στη βεράντα με ανοιχτά όλα τα συρτάρια για μια δύο μέρες (εννοείται αν δεν βρέχεται). Αν πάλι σου μυρίζει τότε πάρε λίγο πράσινο σαπούνι (κόψε ένα πολύ μικρό κομματάκι) και διέλυσε το στο ζεστό νερό και με αυτό καθάρισέ το. Προσοχή απο ότι ξέρω το ξύλο είναι ευαίσθητο στο νερό και για αυτό το λόγο θα πρέπει να στίψεις πολύ καλά το πανί σου και μετά να το περάσεις απο πάνω με στεγνό πανί.

Με το καλό το μωράκι σου!!!!

EVvep3.png6SUnp3.png

 

 

Αγάπες μου σας λατρεύω!

30.06.2011: Το αδελφάκι σας, το αστεράκι μου, πήγε στον ουρανό πριν ακόμα γεννηθεί...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Χρειάζομαι τη βοήθεια σας! Ξέρει κάποιος πως φέυγει η μυρωδιά του (καινούργιου) ξύλου από ξύλινα έπιπλα?

Έχω πάρει εδώ και 2 μήνες την κούνια του μωρού , και επειδή είναι πολυμορφική, έχει πολλά συρτάρια και ντουλάπια, όλα αυτά μυρίζουν εσωτερικά όπως κάθε καινούργιο ξύλινο έπιπλο.

Έχω δοκιμάσει να τα αφήσω όλα ανοιχτά για να αερίζονται, όντως φεύγει η μυρωδιά αλλά μόλις τα κλείνεις ξαναπαίρνουν μυρωδιά. Έχω δοκιμάσει και με ξίδι και πάλι τίποτα.

Το θέμα μου είναι οτι άρχισα σιγά σιγά να βάζω μέσα τα πράγματα του μωρού (σε 10 μέρες μπαίνουμε στον μήνα μας) αλλά πήραν μυρωδιά και αυτά!

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

 

Δυστυχως η μυρωδια δυσκολα θα φυγει, εγω θα σου προτεινα να βαλεις ενα ηπιο σαπουνακι μεσα στα συρταρια και με τα συνεχη πλυσιματα των βρεφικων ρουχων που μοσχοβολανε θα απαλλαχθεις σταδιακα απο την αποκρουστικη αυτη οσμη.

 

Με το καλο να υποδεχθεισ το μωρακι σου....!!!!!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Link to comment
Share on other sites

Η δικια μου λυση στις μυρωδιες ειναι η σοδα του φαγητου, απο το ψυγειο μεχρι τον καδο των σκουπιδιων. Η αληθεια ειναι οτι σε επιπλα δεν το εχω δοκιμασει αλλα μπορεις να ριξεις σοδα στα συρταρια, να τ αφησεις μια δυο μερες και μετα να την σκουπισεις.Αν δεν σε βολεψει μπορεις να φτιαξεις πουγκακια με λεβαντα αποξηραμενη και να τα βαλεις μεσα στα συρταρια.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ για όλες τις μυρουδιές λέω σόδα και λεμόνι (και ξύδι, αλλά όχι για ακατέργαστο ξύλο, γιατί θα ποτίσει και θα μυρίζει πολύ χειρότερα).

Δεν υπάρχει μία απάντηση για όλα αυτά. Για το κάθε υλικό, είναι διαφορετικά τα υλικά που χρησιμοποιώ και για το ξύλο, εξαρτάται και από το φινίρισμά του.

Βέβαια κάτι που ίσως βοηθήσει και είναι καλό για τις περισσότερες επιφάνειες ξύλου είναι λίγο λάδι με λευκό ξύδι (για κάθε κουταλιά λάδι, 25 κουταλιές ξύδι!!!)

Η μητέρα μου μου λέει, αν τύχει και μυρίσει καμία ντουλάπα, βάζει τσαλακωμένες εφημερίδες και ένα μικρό καρβουνάκι μέσα και τις βγάζει μετά από μία εβδομάδα και βάζει καινούριες πάλι, μέχρι να μη μυρίζει.

Ίσως στη συγκεκριμένη περίπτωση να βοηθήσει η λύση της μητέρας μου, αν και δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ.

Επίσης, ξέρω από μία φίλη ότι επειδή δεν έφευγε η μυρωδιά του ξύλου με τίποτα, πήρε ένα ειδικό βερνίκι-κερί και το πέρασε. Το άφησε να στεγνώσει και μετά από 2 μέρες που το άφησε να αεριστεί, δε μύριζε τίποτα.

Ρωτήστε σε ένα μαγαζί με χρώματα, μήπως έχουν κάποια ιδέα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα!!! Τελικά βρέθηκε η λύση αλλά δεν ξέρω τι απ'όλα βοήθησε!!! Μετά το νερό με ξύδι που είχα δοκιμάσει και δεν είχα καταφέρει τίποτα, δοκίμασα τη σόδα, ούτε και αυτή έκανε κάτι. Μετά δοκίμασα ελληνικό καφέ! Μέσα σε λίγα λεπτά είχε μοσχομυρίσει καφέ!! Τον αφήσα λίγες μόνο μέρες, 2με 3, ούτε καν βδομάδα όπως τη σόδα. Μετά τα πέρασα με βρεφικό μαλακτικό διαλυμένο σε νερό και έβαλα και σαπουνάκια, και φυσικά (με λάδι ελιάς και λεβάντα) και βρεφικά.... και μυρωδιά ξύλου τέλος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...