Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Περιεργο τηλεφωνημα με αποκρυψη και τη λεξη ''goodbye''....

Recommended Posts

Καλησπερα!

Θα ηθελα να θεσω τον προβληματισμο μου,μηπως και εχει τυχει σε καποιον/καποια απο εσας και μπορω να βγαλω καποιο λογικο συμπερασμα!

Εδω και λιγες μερες,δεχομαι τηλεφωνηματα,συγκεκριμενη ωρα της μερα,με αποκρυψη!

Οταν το σηκωνω,δε μιλαει κανεις και μετα απο λιγα δευτερολεπτα ακουω,ηχογραφημενα,μια γυναικει φωνη να λεει ''goodbye'',και η γραμμη κλεινει!

Εχω θορυβηθει λιγακι,μιας και δεν ειναι λιγα τα περιστατικα που εχουμε ακουσει κατα καιρους!

Εχει τυχει κατι αναλογο?

Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Διαφημίσεις

Δεν το έχω ξανακούσει, πάντως στο μυαλό μου πάει σε κάποια κομπίνα. Έχεις τσεκάρει το λογαριασμό σου να δεις αν χρεώνεσαι για τα τηλεφωνήματα αυτά;

Προσωπικά ποτέ δεν απαντάω κλείσεις που γίνονται με απόκρυψη, ειδικά στο κινητό.

Και εμένα με έχουν πάρει 2-3 φορές από διάφορα νούμερα και μετά βγαίνει το "goodbye", όταν έψαξα τα νούμερα στο google είδα ότι είχε τύχει και σε άλλους το ίδιο πράγμα όχι μόνο στην Ελλάδα. Δεν παρατήρησα κάποια χρέωση στον λογαριασμό μου πάντως ούτε συνέβη τίποτα άλλο περίεργο.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Βρε κοριτσια κ εγω τωρα που το λετε εχω δεχθει κλεισεις με αποκρυψη σπανιο γιατι δεν με παιρνει ποτε κανεις χωρις αριθμο..κ δδεν ακουω τιποτα μονο σαν να ακουω την φωνη μου σε βαθος..το μηνυμα που λετε δεν το εχω ακουσει μαλλον γιατι το κλεινω αμεσως...

Δε μου έχει τύχει αυτό που αναφέρεις με το ηχογραφημένο μήνυμα, αλλά κάθε μεσημέρι που πέφτουμε για ύπνο, αρχίζουν και βαράνε αποκρύψεις ή κάποιο τηλέφωνο τύπου 11888. Όποτε προλαβαίνουμε να το σηκώσουμε την απόκρυψη, συνήθως δεν απαντάει κανένας, αλλά μετά από λίγο παίρνει τηλέφωνο το 11888 να μας "πουλήσει" κάποια υπηρεσία (μία φορά ήταν η Wind απ'ό,τι θυμάμαι). Τους έχω παρακαλέσει άπειρες φορές να σταματήσουν να τηλεφωνούν τέτοια ώρα γιατί είναι ώρα κοινής ησυχίας και κοιμόμαστε. Κάθε φορά μου λένε "α συγγνώμη, θα ενημερώσω" και κάθε φορά τα ίδια. Πλέον, έχω χάσει τη ψυχραιμία μου με αυτά τα τηλεφωνήματα. Ζήτησα να μιλήσω με κάποιον υπεύθυνο και μου το έκλεισαν. Στο τέλος βρίστηκα κιόλας! Την επόμενη φορά που θα πάρουν, θα τους κλείσω ραντεβού για να αγοράσω την υπηρεσία τους και θα πάω με δικηγόρο, μπας και θορυβηθούν και σταματήσουν να παίρνουν.

Η forthnet, της οποίας είμαστε συνδρομητές μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα (ακόμα και όταν τους είπα ότι τότε θα πάω σε κάποια άλλη εταιρεία που θα μπορεί). Μόνο να μου βάλουν φραγή στα συγκεκριμένα νούμερα. Και με την απόκρυψη; Τι θα γίνει; Τους εξήγησα ότι έχω συγγενείς στο εξωτερικό και δεν μπορώ να βάλω φραγή στην απόκρυψη. Λύση καμία. Ή να βγάζω το σταθερό από την μπρίζα δηλαδή και αν τύχει κάτι να μην μπορεί να με ενημερώσει κανείς (γιατί το κινητό το χαμηλώνω γιατί η cosmote μου στέλνει μήνυμα αντίστοιχες ώρες πέντε φορές την εβδομάδα να με ειδοποιήσει ότι πλέον συνεργάζεται με την pizza hut και μπορώ να παίρνω 2 πίτσες στην τιμή της 1 και άλλες ηλίθιες πληροφορίες, τις οποίες δεν ζήτησα ποτέ) ή να μην μπορώ να λάβω τηλεφώνημα από τους συγγενείς μου.

Άρα το να έχω σταθερό μου είναι παντελώς άχρηστο!!!

Όπως λέει και το ίντερνετ, είναι αυτόματες διεθνείς τηλεπωλήσεις. Αυτό υπήρχε και παλιότερα και το ξέρω. Ένα σύστημα "βγάζει" συνδυασμούς αριθμών και τους παίρνει τηλέφωνο. Αν το σηκώσεις κι εκείνη την ώρα ο υπάλληλος μπορεί να μιλήσει, απαντάει και σου κάνει την ηλίθια προσφορά του. Αν το σηκώσεις και ο υπάλληλος δεν μπορεί να μιλήσει, τότε βγαίνει το μήνυμα "goodbye". Το θέμα είναι ΠΩΣ ΓΛΙΤΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!;;;;;;;;;

Διαφημίσεις

Εγω ΠΟΤΕ δεν απανταω σε αριθμους τους οποιους δεν αναγνωριζω ειτε στο σταθερο ειτε στο κινητο. Προσωπικα δεν μου εχει τυχει περιστατικο ιδιο με αυτο της θεματοθετριας αλλα κατι αλλα παρομοια περιστατικα με περιεργα νουμερα που μονο ΕΛΛΑΔΑ δεν κανουν εχουν συμβει ουκο λιγες φορες και η αντιμετωπιση ειναι ιδια, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΩ......!!!!!!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Eμενα καθημερινα χτυπαει το τηλεφωνο και βγαινει στην οθονη ενα νουμερο απο 211... κατι... οταν το σηκωνω κλεινει αμεσως. Τωρα τι ειναι αυτο?

Καλημέρα κορίτσια μου!

Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας!Εύχομαι πραγματικά να μην είναι ενοχα αυτά τα τηλεφωνήματα!Δυστυχώς άνθρωποι της οικογένειας μου έχουν απόκρυψη,οποτε το σηκώνω πιστεύοντας πως θα είναι κάποιος απο αυτους!

Εν τέλει,τα τηλεφωνήματα απί διάφορες υπηρεσίες καταντούν πολύ ενοχλητικά,ειδικα όταν γίνονται σε ώρες κοινής ησυχίας!

Αλλά και τρομάζουν τον κόσμο...

Εύχομαι να είναι μονο αυτό...

Και παλι σας ευχαριστώ...

ΖΩΗ εχεις ψάξει που ανήκει αυτός ο αριθμός?

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Εγω κανω το εξης: αν ειναι αποκρυψη πρωτα λεω ναι και μετα με ρωτανε αν ειμαι η κα Ταδε. Δεν απαντω και ρωταω απο που ειναι. Αν ειναι κατι μη-υποπτο, θα σου πουν απο που παιρνουν. Αν επιμενουν να μην λενε πριν επιβεβαιωσεις το ονομα, ειναι υποπτο-εμπορικο κλπ. Ειναι νομος να επιβεβαιωσεις πρωτα ονομα. Αν λοιπον δεν σου λενε απο που ειναι, παλι δεν επαληθευεις το ονομα. Εγω λεω τοτε «ιατρειο κου Αθανασιαδη παρακαλω» με ρωτανε παλι, ειστε η κα Ταδε? Και απανταω «οχι, θελετε να κλεισετε ραντεβου με τον ιατρο-ουρολογο/αφροδισιολογο?» και δεν με ξαναπαιρνουν. Γκαραντι. Αν εχουν λαθος ονομα και ειναι και ιατρειο/επαγγελματικο, δεν ξαναπαιρνουν!

Δεν κανω πλακα :lol::wink:

Εγω αν με παιρνουν με αποκρυψη το σηκωνω και αντι να πω ναι...η παρακαλω λεω αμεσως : Κλεισε κλεισε θα σε παρω εγω αργοτερα.και το κλεινω

η αποκρυψη ειναι αγενεια και μονο ετσι πρεπει να αντιμετωπιζεται.

Διαφημίσεις

Τους έχω παρακαλέσει άπειρες φορές να σταματήσουν να τηλεφωνούν τέτοια ώρα γιατί είναι ώρα κοινής ησυχίας και κοιμόμαστε. Κάθε φορά μου λένε "α συγγνώμη, θα ενημερώσω" και κάθε φορά τα ίδια. Πλέον, έχω χάσει τη ψυχραιμία μου με αυτά τα τηλεφωνήματα. Ζήτησα να μιλήσω με κάποιον υπεύθυνο και μου το έκλεισαν. Στο τέλος βρίστηκα κιόλας! Την επόμενη φορά που θα πάρουν, θα τους κλείσω ραντεβού για να αγοράσω την υπηρεσία τους και θα πάω με δικηγόρο, μπας και θορυβηθούν και σταματήσουν να παίρνουν.

Εγώ θα έλεγα απλά να το κλείνεις εκείνες τις ώρες (και το κινητό και το σταθερό). Άλλωστε και να σε παίρνουν οι συγγενείς, είναι απίθανο να σε χρειάζονται με τόση βιάση που να μην μπορούν να σε πάρουν 2 ώρες αργότερα.

Εγώ αυτό έκανα, σταμάτησα να απαντώ και 1-2 φορές που απάντησα τους "έλουσα" κυριολεκτικά στα κοσμητικά επίθετα και από τότε δεν ξαναπήραν. Μάλλον με αφαίρεσαν από τις λίστες τους, δεν εξηγείται αλλιώς :-P

Δεν είναι και αυτή λύση όμως βρε Σοφία μου. Έχω τη μαμά μου στο δρόμο εκείνες τις ώρες και μία γιαγιά πολύ μεγάλη σε ηλικία και σε άλλη πόλη. Αν τύχει κάτι πού θα με βρουν; Μετά από δύο ώρες ίσως να είναι πολύ αργά. Επίσης, πολλές φορές έχει τύχει να με πάρουν από το φροντιστήριο για να με ρωτήσουν για κάτι που θέλει μία μαμά που έχει πάει εκείνη την ώρα εκεί για πληροφορίες. Το "θα σας πούμε όταν βρούμε τη καθηγήτρια" δεν είναι πιθανή απάντηση :(

Πάντως, είναι απαράδεκτο που πληρώνουμε τόσα λεφτά και τελικά δεν μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας σαν πελάτες. Α, και παρεπιπτόντως, το σταθερό του σπιτιού, από τη μέρα που το βάλαμε είναι απόρρητο και δεν το έχουμε δώσει ποτέ πουθενά, για ό,τι χρειάζεται δίνουμε τα κινητά μας. Δεν είναι δηλαδή ότι το δώσαμε κάποτε κάπου και τώρα μας βομβαρδίζουν στα τηλεφωνήματα γιατί μπορεί να μπήκαμε σε κάποια λίστα.

Θα δοκιμάσω το "λούσιμο" που αναφέρεις την επόμενη φορά, μπας και γλιτώσω επιτέλους!

Ειναι πολλές υπηρεσίες που λειτουργούν με dialers οι οποιοι καλούν αυτοματα πολλούς αριθμους. Οταν ο υπολογιστης "θεωρήσει" οτι η κληση απαντήθηκε την στέλνει στον διαθέσιμο υπάλληλο. Πολλές φορές ο dialer-υπολογιστης "θεωρει" οτι η κληση δεν απαντήθηκε οπότε κλείνει την γραμμη (μπορεί δηλαδή να απαντήσεις και μετά απο κενο να φανει σαν να σου το κλείνουν στα μούτρα) ή να θεωρησει οτι απαντηθηκε απο τηλεφωνητη και αν προσπαθησει να αφήσει καποιο αυτοματοποιημένο μήνυμα.

Θεωρώ οτι μπορει η περίπτωση σου να είναι τέτοια : να αφήνει κάποιο μηνυμα ο dialer, το οποιο δεν προλαβαίνεις να ακούσεις και ακούς μόνο το goodbye.

QqmLp3.png

• 3 weeks later...
Eμενα καθημερινα χτυπαει το τηλεφωνο και βγαινει στην οθονη ενα νουμερο απο 211... κατι... οταν το σηκωνω κλεινει αμεσως. Τωρα τι ειναι αυτο?

ειναι το νεο συστημα τραπεζων/ εισπρακτικων για να χρεωνεσαι εσυ. αν δεν εχεις καρτα για να χρεωθεις την κληση κλεινει, αλλιως σε συνδεουν με υπαλληλο τους και χρεωνεσαι εσυ