Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν πήρε αρκετό βάρος από το 2ο στο 3ο μήνα

Recommended Posts

Καλησπέρα σας! Είμαι μαμά σε ένα αγοράκι 3 μηνών και θα ήθελα τη γνώμη σας για την αύξηση βάρους του μωρού μου, γιατί η παιδίατρος μου είπε ότι δεν είναι ευχαριστημένη με την αύξηση βάρους από το 2ο στο 3ο μήνα και μας σύστησε να του δίνουμε γάλα σκόνη 1-2 φορές την ημέρα.

Όταν φύγαμε από το μαιευτήριο, ο μικρός ζύγιζε 3.250. Μέχρι τον 2ο μήνα του δίναμε μια φορά την ημέρα συμπλήρωμα, γιατί πεινούσε. Στο τέλος του 1ου μήνα ζύγιζε 4.560 και στο τέλος του 2ου ζύγιζε 5.750. Μέχρι εδώ όλα καλά. Τον 3ο μήνα, που τον θήλαζα αποκλειστικά πήρε μόνο 250 γραμμάρια (τώρα ζυγίζει 6 κιλά). Βέβαια πήρε ύψος (είναι 62 εκ.) και η ψυχοκινητική του ανάπτυξη είναι μια χαρά. Επίσης, έχει κενώσεις σχεδόν μετά από κάθε γεύμα.

Το μωρό δε φαίνεται να πεινάει μετά το θηλασμό (αφήνει μόνο του το στήθος μου) αλλά το θηλάζω συνήθως κάθε 3 ώρες το πολύ (ακόμη και τη νύχτα).

Στο βιβλίο της κας Πατσούρου διάβασα ότι το μωρό που θηλάζει μπορεί να πάρει λίγο βάρος μετά το 3ο μήνα, αλλά η παιδίατρος με ανησύχησε λιγάκι...

Είναι φυσιολογική η ανάπτυξη του μικρού? Μήπως το γάλα μου δεν είναι αρκετά θρεπτικό ή αρκετά πολύ γι' αυτό και θηλάζει συχνά?

Επίσης, μια φίλη μου σύστησε ένα ρόφημα με μάραθο-χαμομήλι-γλυκάνισο που λέει ότι βοηθάει να κατεβάσεις γάλα αλλά και χάπια μαγιάς μπύρας. Η παιδίατρος μου είπε ότι μπορώ να τα παίρνω. Έχει καμιά σας εμπειρία από αυτά? Βοηθάνε στον 3ο μήνα? Μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο θηλασμό ή στο μωρό?

Διαφημίσεις

Δεν μπορω να σε βοηθησω κ πολυ..θα σου πω μονο την γνωμη κ την εμπειρια απο το δικο μου παιδι..... Τα μωρα δεν παιρνπυν καθε μηνα το ιδιο βαρος...μπορει ενα μηνα να εχουν ραγδαια αναπτυξη κ τον αλλον μηνα να παρουν λιγοτερο..αφπυ λες πως μονο 1 φορα την ημερα εδινες συμπληρωμα στο μικρο με αυτη την μια φορα επερνε τοσο βαρος το παιδι???τι να πω δεν ειμαι γιατρος δεν ξερω μπορει να ειναι κ ετσι..παντως κ ο δικος μου τους τελευταιους 3μηνες παιρνει απο 300-400 γραμμαρια ενω επερνε κιλο κ πανω πιο πριν...αυτα..

Θα συμφωνήσω με την προλαλήσασα ότι, εφόσον έδινες συμπλήρωμα μόνο μία φορά τη μέρα, το εξαιρετικό βάρος που πήρε το δεύτερο μήνα το πήρε από το δικό σου γάλα.

Επομένως δε νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση το γάλα σου να μην είναι αρκετό (το να μην είναι αρκετά θρεπτικό δεν παίζει, είναι ακριβώς ότι χρειάζεται το μωράκι σου).

Μήπως άλλαξε κάτι άλλο ενδιάμεσα, πχ. μήπως ξεκίνησες να δίνεις πιπίλα;

Χωρίς να είμαι ειδική, θα σου πρότεινα να προσπαθήσεις να αυξήσεις λίγο τα γεύματα. Το πρόγραμμα ανά τρίωρο το έχει φτιάξει μόνο του το μωρό, ή το κρατάς εσύ; Επίσης, τριών μηνών θα περάσετε άλμα ανάπτυξης, οπότε έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να αυξήσεις τα γεύματα ώστε να συντονιστεί η παραγωγή σου με τις αυξημένες ανάγκες του μπέμπη.

Εφόσον το μωρό δείχνει ευχαριστημένο και από πάνες είστε εντάξει, θα έλεγα να μη δώσεις συμπλήρωμα προς το παρόν, να αυξήσεις το θηλασμό και να παρακολουθήσεις το βάρος για ένα μήνα ακόμα.

Αγαπητα μελη πρωτη επικοινωνια μου με το foroum, εχω ενα κοριτσακι 2 μηνων σχεδον αλλα τις τελευταιες 4 μερες το γαλα μου δεν επαρκει για να χορτασει το μωρο κατι που το αποδυκνυει κ ο εκνευρισμος του κ οι πανες του. Μιλωντας με το παιδιατρο συνεστησε συμπληρωμα κατι το οποιο το μωρο δεν τρωει με τιποτα εχουμε αλλαξει ηδη 2 γαλατα. Απο την τελευταια μετρηση του βαρους του 25 μερες εχει παρει μονο 500γρ. Εχω ξεκινησει μαγια μπυρας κ ενα αφεψημα που ενισχυει την παραγωγη γαλακτος εδω κ 3 μερες. Εχετε να μου προτεινετε κατι αλλο θελω να συνεχισω να θηλαζω το μωρο το ηθελα πριν καν γεννηθει ειναι μοναδικο να το ζεις... Σας ευχαριστω εκ των προτερων

• 2 weeks later...
Αγαπητα μελη πρωτη επικοινωνια μου με το foroum, εχω ενα κοριτσακι 2 μηνων σχεδον αλλα τις τελευταιες 4 μερες το γαλα μου δεν επαρκει για να χορτασει το μωρο κατι που το αποδυκνυει κ ο εκνευρισμος του κ οι πανες του. Μιλωντας με το παιδιατρο συνεστησε συμπληρωμα κατι το οποιο το μωρο δεν τρωει με τιποτα εχουμε αλλαξει ηδη 2 γαλατα. Απο την τελευταια μετρηση του βαρους του 25 μερες εχει παρει μονο 500γρ. Εχω ξεκινησει μαγια μπυρας κ ενα αφεψημα που ενισχυει την παραγωγη γαλακτος εδω κ 3 μερες. Εχετε να μου προτεινετε κατι αλλο θελω να συνεχισω να θηλαζω το μωρο το ηθελα πριν καν γεννηθει ειναι μοναδικο να το ζεις... Σας ευχαριστω εκ των προτερων

Μπορείς να γράψεις σε παρακαλώ τις μετρήσεις του μωρου;

Οι πανες μειώνονται μετα το σαραντισμό απο 6-8 σε 5 καθώς η ουροδοχος κύστη μεγαλώνει και συγκρατεί μεγαλύτερη ποσότητα ούρων. Θέλεις δλδ 5 βρεγμενες.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας! Είμαι μαμά σε ένα αγοράκι 3 μηνών και θα ήθελα τη γνώμη σας για την αύξηση βάρους του μωρού μου, γιατί η παιδίατρος μου είπε ότι δεν είναι ευχαριστημένη με την αύξηση βάρους από το 2ο στο 3ο μήνα και μας σύστησε να του δίνουμε γάλα σκόνη 1-2 φορές την ημέρα.

Όταν φύγαμε από το μαιευτήριο, ο μικρός ζύγιζε 3.250. Μέχρι τον 2ο μήνα του δίναμε μια φορά την ημέρα συμπλήρωμα, γιατί πεινούσε. Στο τέλος του 1ου μήνα ζύγιζε 4.560 και στο τέλος του 2ου ζύγιζε 5.750. Μέχρι εδώ όλα καλά. Τον 3ο μήνα, που τον θήλαζα αποκλειστικά πήρε μόνο 250 γραμμάρια (τώρα ζυγίζει 6 κιλά). Βέβαια πήρε ύψος (είναι 62 εκ.) και η ψυχοκινητική του ανάπτυξη είναι μια χαρά. Επίσης, έχει κενώσεις σχεδόν μετά από κάθε γεύμα.

Το μωρό δε φαίνεται να πεινάει μετά το θηλασμό (αφήνει μόνο του το στήθος μου) αλλά το θηλάζω συνήθως κάθε 3 ώρες το πολύ (ακόμη και τη νύχτα).

Στο βιβλίο της κας Πατσούρου διάβασα ότι το μωρό που θηλάζει μπορεί να πάρει λίγο βάρος μετά το 3ο μήνα, αλλά η παιδίατρος με ανησύχησε λιγάκι...

Είναι φυσιολογική η ανάπτυξη του μικρού? Μήπως το γάλα μου δεν είναι αρκετά θρεπτικό ή αρκετά πολύ γι' αυτό και θηλάζει συχνά?

Επίσης, μια φίλη μου σύστησε ένα ρόφημα με μάραθο-χαμομήλι-γλυκάνισο που λέει ότι βοηθάει να κατεβάσεις γάλα αλλά και χάπια μαγιάς μπύρας. Η παιδίατρος μου είπε ότι μπορώ να τα παίρνω. Έχει καμιά σας εμπειρία από αυτά? Βοηθάνε στον 3ο μήνα? Μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο θηλασμό ή στο μωρό?

Εμένα καλα μου ακούγονται ολα. Τα χάπια μαγιάς δεν σου χρειαζονται, θα σου χρειάζονταν αν δεν είχες πολυ γαλα.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Δεν ειμαι ειδικος. Τη γνωμη μου απλα θα σου πω βασει της δικης μου εμπειριας. Αν δεν ειναι αποδεδειγμενο οτι δεν εχεις γαλα μην παιρνεις συμπληρωματα. Εγω πηρα και δημιουργησα υπερπαραγωγη . Αυτο με τη σειρα του ειχε αποτελεσμα αιμα στα κακα και πρασινα κακα και η παιδιατρος θεωρησε οτι ειναι αλλεργια. Εκοψα γαλακτοκομικα, ξηρους καρπους, θαλασσινα και μοσχαρι και τζανπα ταλαιπωρησα και το μωρακι μου και τον εαυτο μου.

Καλυτερα να δωσεις χρηματα σε μια συμβουκι γαλουχιας να αξιοποιησει το θηλασμο απο κοντα παρα να παρεις σκευασματα.

Αυτη τονιζω και παλι ειναι η δικη μου γνωμη.

lvpPp3.png