Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πετρέλαιο τέλος! Και τώρα τι;

Recommended Posts

Δεν είδα κάποιο σχετικό θέμα στο forum και αναρωτιέμαι αν το σχολείο μας (και η πόλη μας γενικότερα) είναι το πρώτο πανελληνίως που έχει αυτό το πρόβλημα. Γιατί είναι σίγουρο οτι θα ακολουθήσουν πολλά, τουλάχιστον στη Β.Ελλάδα!

Λοιπόν: το σχολείο μας δεν έχει δράμι πετρέλαιο, τα λεφτά που του αντιστοιχούν από αυτά που εστάλησαν έως τώρα στο Δήμο είναι 1.000? τα οποία και χρωστά στον πρατηριούχο από πέρσι... Τώρα που έσφιξαν τα κρύα, κρύωσε και το σχολείο. Ο σύλλογος αποφάσισε να μην στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο έως ότου μας βάλουν πετρέλαιο... Αρχής γενομένης από σήμερα οπότε και κάναμε, γονείς και παιδιά πορεία στο Δημαρχείο της πόλης! Φυσικά όποιος θέλει στέλνει τα παιδιά του, αλλά η συμμετοχή σε αυτήν την κίνηση φαίνεται να είναι πολύ μεγάλη. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αυτό να συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα... Τι να πω; Ελπίζω να μη χρειαστεί...

Για του λόγου το αληθές: http://www.foninaousis.gr/go.asp?do=news&id=15868

Εσείς έχετε θέρμανση; Τι κάνετε;

pemOp2.pngjawJp2.png

1/12/2012 ... ήρθε και ο μπεμπούλης μας!

Διαφημίσεις

λιγο πιο βορεια εμεις απλα....ακομα δεν εχουμε αναψει ακομα καλοριφερ το λιγο που υπαρχει το κρατανε με νυχια και δοντια να μας παει μεχρι τα χριστουγεννα γιατι απο το νεο ετος.....εχει να φαμε κρυο.........

περισυ καποιο νηπιαγωγειο της πολη μας απειλησε πως αν δεν βαλει ο δημοσ πετρελαιο απλα η νηπιαγωγος θα επερνε τα παιΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ (ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ θα ειχε ζεστη.........)για να κανει εκει μαθημα.......

φετος μας βλεπω...να ζωγραφιζουμε και να παιζουμε πλαστελινη πανω στο γραφειο του........:lol::lol::lol:

λυση παντως το να μην στειλεις τα παιδια σχολειο δεν ειναι....ισα ισα τους βολευει κιολλας........μαζευτηται ολοι μεσα στην αιθουσα του δημαρχειου.....ή σε καποια αλλη αιθουσα δημοσιου χωρου που εχει ζεστη ναδεις τι ωραια που θα αντιδρασουνε........

παντως σιγουρα θα ειναι δυσκολοσ χειμωνασ........:-(:sad::-(

Δεν είδα κάποιο σχετικό θέμα στο forum και αναρωτιέμαι αν το σχολείο μας (και η πόλη μας γενικότερα) είναι το πρώτο πανελληνίως που έχει αυτό το πρόβλημα. Γιατί είναι σίγουρο οτι θα ακολουθήσουν πολλά, τουλάχιστον στη Β.Ελλάδα!

Λοιπόν: το σχολείο μας δεν έχει δράμι πετρέλαιο, τα λεφτά που του αντιστοιχούν από αυτά που εστάλησαν έως τώρα στο Δήμο είναι 1.000? τα οποία και χρωστά στον πρατηριούχο από πέρσι... Τώρα που έσφιξαν τα κρύα, κρύωσε και το σχολείο. Ο σύλλογος αποφάσισε να μην στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο έως ότου μας βάλουν πετρέλαιο... Αρχής γενομένης από σήμερα οπότε και κάναμε, γονείς και παιδιά πορεία στο Δημαρχείο της πόλης! Φυσικά όποιος θέλει στέλνει τα παιδιά του, αλλά η συμμετοχή σε αυτήν την κίνηση φαίνεται να είναι πολύ μεγάλη. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αυτό να συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα... Τι να πω; Ελπίζω να μη χρειαστεί...

Για του λόγου το αληθές: http://www.foninaousis.gr/go.asp?do=news&id=15868

Εσείς έχετε θέρμανση; Τι κάνετε;

Μπορείς να ζητήσεις να δεις τα οικονομικά του Δήμου.. για να καταλάβω δηλαδή, τα 1000 ευρώ που έστειλε το Δημόσιο είναι αυτά που πραγματικά χρειάζονται αλλά για κάποιο λόγο τα χρωστάνε για τα περσινό πετρέλαιο? πέρσι δεν τους έστειλαν χρήματα για το πετρέλαιο?? εάν όχι τότε θα πρέπει να κάτσετε ως σύλλογος γονέων να δείτε με τον Δήμο εάν μπορεί να γίνουν από αλλού περικοπές για να μπει πετρέλαιο για να ζεσταθούν τα παιδιά... εναλλακτικά μπορείς να στείλεις επιστολή στο Δήμο Τρίπολης για να σας δώσει μερικά χρήματα από τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ που σπαταλά σε εκδηλώσεις :-Phttp://www.moriasnow.gr/article/mikroskopio-elegktikoy-synedrioy-tripoli-gortynia

πως να έχουν λεφτά οι Δήμοι μετά????

εγώ προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα να συνεισφέρω στο σχολείο οικονομικά για να μπει πετρέλαιο και να μην κρυώνουν τα παιδιά.. και φαντάζομαι και άλλοι γονείς που μπορεί να έχουν κάποια οικονομική δυνατότητα... αλλά όταν υπάρχους πραγματικές ανάγκες.. όχι για να τα τρώνει οι δήμαρχοι και οι συμφερτοί τους... σε Δήμο η κολλητή μου και πολλές οικογένειες είχαν να πληρωθούν για μήνες και ο Δήμαρχος άλλαζε μοκέτες και χαλιά και κουρτίνες και έστρωνε πλακάκια στα πεζοδρόμια με τον μεγαλοεργολάβο κολλητό του...

Καλημέρα.

Εγω δεν θεωρώ λυση να δώσουν οι γονεις λεφτα για θερμανση στο σχολειο....και δεν ειναι επειδη δεν το θεωρω πραγματική αναγκη να εχουν τα παιδια στο σχολειο τους θερμανση. Αλλα υπαρχουν πολλες οικογενειες που η τσεπη τους ειναι αδεια....

Εδω δυσκολευομαστε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις του σπιτιου μας...σκεφτόμαστε πώς θα βάλουμε πετρέλαιο για το καλοριφερ του σπιτιου μας....θα συνδράμουμε και για το σχολειο;

Και μονο να τεθει θεμα συνδρομης στο σχολειο απο γονεις, θα δημιουργηθεί μεγαλυτερο θεμα....οι καλυτερα οικονομικα θα μπορουν να δωσουν και οι λιγοτερο τι θα κανουν; δεν θα δικαιουνται τα παιδια τους την εκπαιδευση;

Ουτε ειναι λυση να μην πηγαινουν τα παιδια στο σχολειο....

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Καλημέρα.

Εγω δεν θεωρώ λυση να δώσουν οι γονεις λεφτα για θερμανση στο σχολειο....και δεν ειναι επειδη δεν το θεωρω πραγματική αναγκη να εχουν τα παιδια στο σχολειο τους θερμανση. Αλλα υπαρχουν πολλες οικογενειες που η τσεπη τους ειναι αδεια....

Εδω δυσκολευομαστε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις του σπιτιου μας...σκεφτόμαστε πώς θα βάλουμε πετρέλαιο για το καλοριφερ του σπιτιου μας....θα συνδράμουμε και για το σχολειο;

Και μονο να τεθει θεμα συνδρομης στο σχολειο απο γονεις, θα δημιουργηθεί μεγαλυτερο θεμα....οι καλυτερα οικονομικα θα μπορουν να δωσουν και οι λιγοτερο τι θα κανουν; δεν θα δικαιουνται τα παιδια τους την εκπαιδευση;

Ουτε ειναι λυση να μην πηγαινουν τα παιδια στο σχολειο....

δεν εννούσα ότι θα έδινα μόνο για το δικό μου το παιδί :P εννούσα ότι εάν π.χ. το κόστος ήταν 500 ευρώ (για όλο το σχολείο) εάν υπήρχαν γονείς να το καλύψουν θα ήταν μία λύση ... εάν σκεφτείς ότι οι γονείς μπορεί να είναι π.χ. 50 και από αυτούς μόνο οι 5 μπορούσαν να δώσουν χρήματα θα ήταν 100 ευρώ για τον καθένα.. εγώ π.χ. δεν θα είχα θέμα να διαθέσω τα 100 ευρώ... εφόσον βέβαια δεν υπάρχουν χρήματα λόγω κρίσης όχι λόγω κακής διαχείρισης....

Διαφημίσεις

δεν εννούσα ότι θα έδινα μόνο για το δικό μου το παιδί :P εννούσα ότι εάν π.χ. το κόστος ήταν 500 ευρώ (για όλο το σχολείο) εάν υπήρχαν γονείς να το καλύψουν θα ήταν μία λύση ... εάν σκεφτείς ότι οι γονείς μπορεί να είναι π.χ. 50 και από αυτούς μόνο οι 5 μπορούσαν να δώσουν χρήματα θα ήταν 100 ευρώ για τον καθένα.. εγώ π.χ. δεν θα είχα θέμα να διαθέσω τα 100 ευρώ... εφόσον βέβαια δεν υπάρχουν χρήματα λόγω κρίσης όχι λόγω κακής διαχείρισης....

Ναι, καταλαβαινω πώς το λες!!!! δεν θα εδινες φυσικα μονο για το δικο σου παιδι λεφτα για πετρελαιο...

Απλα θελω να πω οτι ουτε ολοι οι οικονομικα ανετοι γονεις εχουν την ιδια θεληση με σενα, να δωσουν μονο αυτοι λεφτα και οχι να μοιραστει εξισου το ποσο σε ολους τους γονεις ανεξαρτητως οικονομικης καταστασης, ουτε ειναι δικαιο κατι τετοιο και δινοντας λεφτα, βγαζουν το φιδι απο την τρυπα καποιων που ευθυνονται για την σωστη λειτουργια των σχολειων...

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Κανένα δικηγόρο δεν εχει ο σύλλογος; Δεν ξέρω αν λέω βλακείες αλλα έλεγα αγωγή στον Δήμο. Επίσης αν γίνεται κάτι σαν "ασφαλιστικά μέτρα " με άμεση διέκδικιση αυτής της δαπάνης πριν όποιαςδήποτε άλλης, ειλικρινά δεν ξέρω αν στέκει αλλά αυτό μου φαίνεται λογικό...

Αν αρκούσαν 500? για τη θέρμανση του σχολείου ούτε θα γινόταν θέμα. Τα λεφτά είναι πολύ περισσότερα. Πρόκειται για 7 τάξιο δημοτικό κ νηπιαγωγείο με 3 τάξεις. Μιλάμε για 9-10,000 μες στο νερό. Εμείς σαν οικογένεια δε θα είχαμε πρόβλημα να δώσουμε λεφτά για να ζεσταθούν τα παιδιά μας στο σχολείο, (και θα το κάνουμε αν δεν βρεθεί λύση), αλλά 1) πολλοί δεν έχουν για να ζεστάνουν τα σπίτια τους οπότε πως να δώσουν για το σχολείο και 2) ουδέν μονιμότερο του προσωρινού κ τότε είναι που θα βολευτούν ορισμένοι (και θα βγάζουν και πλεόνάσματα... έλεος)

Με το Δήμαρχο τα συζητήσαμε και μας τα εξήγησε αναλυτικά (τα οικονομικά του θέματος). Κατ' αρχάς οι Δήμοι αυτό που κάνουν είναι να διαχειρίζονται χρήματα που τους στέλνουν κεντρικά για τη λειτουργία των σχολείων, Φέτος αυτό που έγινε ήταν να μειώσουν πολύ αυτά τα χρήματα και να ενσωματώσουν σε αυτά και το κόστος της ΔΕΗ. Στο Δήμο μας έως τώρα έστειλαν 78000 τα οποία μοιράστηκαν στη μέση η Α βάθμια κ η Β βαθμια. Από τα 39000 της Α βάθμιας αφαιρεθηκαν 15000 για τη ΔΕΗ και έμειναν 24000 για όλα τα νηπιαγ και δημοτικά του καλλικρατικού Δήμου (τουλ. 20). Σε εμάς αντιστοίχησαν 1000? τα οποία και χρωστούσαμε από πέρσι...

Η ιδέα να πάμε στο δημαρχείο για μάθημα έπεσε στο τραπέζι. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτή για 10 τάξεις!

Τη Δευτέρα θα έχουν στο Δήμο σύσκεψη για το θέμα. Ελπίζω κάτι θετικό να προκύψει...

pemOp2.pngjawJp2.png

1/12/2012 ... ήρθε και ο μπεμπούλης μας!

τα 1000 ευρώ που σας δώσαν είναι λίγα, αλλά και το να χρειάζεται 1000 ευρώ η τάξη για ένα χειμώνα ακούγεται πάρα πολύ.

Σε τι περιοχή της Ελλάδας είσαστε? Φαντάζομαι και το κτήριο δεν είναι σε καλή κατάσταση?

'Εχω την εντύπωση ότι οι γονείς οδηγούνται σε μόνοδρομο, να πληρώσουν οι ίδιοι....

Διαφημίσεις

τα 1000 ευρώ που σας δώσαν είναι λίγα, αλλά και το να χρειάζεται 1000 ευρώ η τάξη για ένα χειμώνα ακούγεται πάρα πολύ.

Σε τι περιοχή της Ελλάδας είσαστε? Φαντάζομαι και το κτήριο δεν είναι σε καλή κατάσταση?

'Εχω την εντύπωση ότι οι γονείς οδηγούνται σε μόνοδρομο, να πληρώσουν οι ίδιοι....

Εμείς πάντως που είμαστε υπηρεσία (ΚΕΔΔΥ) και δίπλα μας είναι παιδικός σταθμός με τον οποίο μοιραζόμαστε το πετρέλαιο, με πολλή οικονομία χρειαζόμαστε (πέρυσι δηλαδή) περίπου 5000 ευρώ ο καθένας (σύνολο 10.000) για να βγάλουμε το χειμώνα και μετά τις 12 το μεσημέρι τα καλοριφέρ κλείνουν..... Αντιλαμβάνεσαι ότι ένα σχολείο που έχει τουλάχιστον 7 αίθουσες συν τα γραφεία χρειάζεται περισσότερα χρήματα. Αν είναι και στη βόρεια Ελλάδα όπου η θερμοκρασία είναι πολύ πιο χαμηλή από την Κρήτη για παράδειγμα ή από την Πελοπόννησο, μιλάμε για πολλά λεφτά..... (εδώ που είμαι εγώ ήδη τα πρωινά που πάω στο γραφείο η θερμοκρασία είναι 5-6 βαθμοί, και ακόμα λέμε ότι δεν έχει κρύο)

Τα χρήματα που εγκρίθηκαν φέτος στο ΚΕΔΔΥ για όλα του τα έξοδα (το πότε θα δοθούν είναι άλλο καπέλο) είναι 8.000.... Σε αυτά υπολογίζονται ΔΕΗ, νερό, τηλέφωνα, συντήρηση (δεν ανήκουμε στο δήμο, εκεί ανήκουν μόνο τα σχολεία) κτηρίου και μηχανημάτων, θέρμανση, αναλώσιμα (χαρτιά, φάκελοι, διαφάνειες, μελάνια εκτυπωτή και φωτοτυπικού), ταχυδρομείο κλπ.....

Πώς θα μας φτάσουν; Ιδέα δεν έχουμε....