Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΒΡΩΜΑΕΙ Η ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΛΕΙΑ ΝΤΑΝΤΑ!

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

Έχω ένα κοριτσάκι 10 μηνών και εδώ και 4 μήνες έχω αναθέσει τη φύλαξη της σε νταντά καθώς έπρεπε να επιστρέψω στη δουλειά, η μόνη διαθέσιμη γιαγιά λόγω ηλικίας δεν μπορεί να βοηθήσει ικανοποιητικά. Την κυρία που κρατάει το Μαράκι μου μου τη γνώρισε συνάδελφος και μου έδωσε τις καλύτερες συστάσεις για το χαρακτήρα της.

Απο την επικοινωνία της με τη μικρή και την όρεξη της για παιχνίδι (είναι 47 ετών) δεν έχω κανένα παράπονο, φαίνεται ότι το νοιώθει αυτό που κάνει γιατί η μικρή τρελαίνεται κάθε φορά που τη βλέπει και μάλιστα όταν φεύγει, θέλει να πάει στην αγκαλιά της παρόλο που είμαστε κι εμείς εκεί.

Το πρόβλημα είναι ότι η κυρία αυτή μυρίζει απαίσια τις περισσότερες φορές,

μασχαλίλα να το πω, ιδρωτίλα να το πω, κάτι τέτοιο τέλος πάντων, της είπαμε ότι πρέπει να προσέχει την ατομική υγιεινή της λόγω του μωρού και μας είπε ότι κάνει μπάνιο κάθε μέρα. Τα ρούχα που φοράει στο σπίτι μερικές φορές τα αφήνει εκεί, μέσα σε μια σακούλα κι όταν περνάς απο δίπλα τις περισσότερες φορές μυρίζει άσχημα, την έχω βγάλει στο μπαλκόνι επίτηδες για να δεί ότι μυρίζει και το καταλαβαίνει γιατί όταν φεύγει μετά την παίρνει μαζί της. Χθές δεν άντεξα γιατί μετά από σαββατοκύριακο που μεσολάβησε, την πήρε και την έφερε άπλυτη τη ρόμπα της. Έτσι πήρα και την έβαλα στο πλυντήριο και την έπλυνα εγώ! Όταν της το είπα το πρωί, και μάλιστα της είπα ότι έβαλα πλυντήριο και έβαλα μαζί και τη ρόμπα της γιατί μύριζε, κι ότι θα το ξανακάνω, δεν είπε τίποτα, ούτε φάνηκε να θίχτηκε, ούτε να θύμωσε, καμιά αντίδραση, μόνο είπε ¨α, εντάξει¨.

Αν υπάρχει κάποια παρατήρηση - υπόδειξη - ή ότι άλλο, θα βοηθούσε πολύ.

Την καλημέρα μου και πάλι

Α, και συγνώμη για το μακρυνάρι....

yOdip3.png

Διαφημίσεις

ουαου αυτο οντως ειναι προβλημα, ειχα κ εγω παρομοιο αλλα με τσιγαριλα βρομαει απιστευτα κ δεν ειμαι υπερβολικη οπου παει βρομαει ο χωρος, ειδικα το πρωι οταν ερχεται κ μπαινει στο μπανιο μυριζει λες κ εχει καπνισει εκεινη την ωρα.Αυτο που βρηκα σαν λυση κ χωρις να την θιξω ηταν το εξης,μια μερα που ειχα κατσει στο σπιτι, της ειπα να παμε εξω να καπνισουμε γιατι εννοειται οτι στο σπτι μεσα κανεις δεν καπνιζει, κ οταν τελειωσα το τσιγαρο μου τοτε πηγα κατευθειαν στην τουαλετα επιδεικτικα επλυνα τα χερια μου, κ τα δοντια μου κ της ειπα οτι βρομαω τσιγαριλα κ δεν θελω να με μυριζει το παιδι ετσι.Απο τοτε πλενει παντα τα χερια της θεωρησα οτι ειναι κατι σημαντικο τουλαχιστον το πρωτο βημα το καναμε.Τωρα στην θεση σου αυτο που θα εκανα ειναι καθε φορα που θα αφηνε τα ρουχα της θα τα επλενα, ωστε να παρει το μηνυμα κι αν σου πει μα γιατι το επλυνες καθαρο ηταν,τοτε μπορεις να της πεις εμενα μου μυριζε, κ τοτε πιστευω οτι θα το καταλαβει κ πεστης οτι καλο ειναι αφου το παιδι ειναι τοσο μικρο τα ρουχα μας να μυριζουν ωραια :wink:

Χαίρομαι Vann που καταλαβαίνεις πόσο άσχημη είναι η κατάσταση! Βέβαια η δικιά μου ευτυχώς δεν καπνίζει αλλά δεν λέει και τίποτα αυτό. Μια μέρα όπως μπήκα στο σπίτι και βρώμαγε ξυνίλα - ιδρωτίλα, λέω, τι μυρίζει έτσι άσχημα; δεν ξέρω απαντάει, εμένα δεν μου μυρίζει κάτι μου λέει μιας και είμαι εδω μέσα όλη μέρα, μήπως η μικρή; μου λεέι, γιατί τώρα την άλλαξα, όχι της λέω, δεν μυρίζει τέτοια μυρωδιά αλλά σαν ξυνίλα - ιδρωτίλα, α δεν ξέρω μου λεέι. Εκείνη την ώρα μου ήρθε να την πνίξω αλλά σκέφτομαι κι αυτά που προανέφερα και φρενάρω, αυτή ή δεν καταλαβαίνει ότι μυρίζει ή είναι πολύ βρωμιάρα. Εχει και δυο κόρες, καλά αυτές δεν της λένε τίποτα; να βάλει ας πουμε κανένα ρολόν; Πήγα χθές βράδυ και της πήρα ένα, αλλά δεν της το έδωσα γιατί σκέφτομαι μήπως την προσβάλω άσχημα και φύγει. ούφ μπέρδεμα...

yOdip3.png

ΑΠΑΠΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ μην της δωσεις το αποσμητικο γιατι μπορει να νευριασει γαιτι θα θιχτει πολυ, εαν εισαι σε ολα ευχαριστημενη κ ειναι το μονο προβλημα τοτε πρεπει να το σκεφτεις καλα,γιατι δεν εμπιστευομαστε σε ολους το παιδι μας,κ εκτος απο αυτο δεν κανει να αλλαζεις ετσι τις γυναικες για την ψυχολογια του παιδιου σου.Εγω σου προτεινω να της πλενεις καθημερινα τα ρουχα της ωστε να φευγει η απαισια μυρωδια,μετα απο καιρο παρτης δωρο μια κολωνια με το γαλακτομα σωματος κ βαλε μεσα κ ενα αποσμητικο, κ πεστης οτι στο καναν δωρο απο το μαγαζι, κ εσυ δεν το φορας κι αν το θελει.Παντως οτι κ να κανεις καντο πολυ διακριτικα γιατι ειναι κριμα να χασεις μια γυναικα που δεν εχεις κανενα αλλο προβλημα εκτος απο αυτο.Ειναι πολυ δυσκολο να μπαινει ενας ξενος ανθρωπος μεσα στο σπιτι σου, κ να ταιριαξεις κι αφου δεν εχεις κανενα παραπονο απο την συμπεριφορα της προς σε εσενα κ το παιδι, τοτε θα πρεπει οτι κανεις να το κανεις με πολυ τακτ.Ελπιζω να σε βοηθησα

μου ηρθε μια ιδεα αφου αφηνει εκει τα ρουχα της οταν της τα πλενεις να της βαζεις εσυ αποσμητικο στα ρουχα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

καλο???????????????????

νομιζω φιλεναδα οτι λυθηκε το προβλημα σου :lol:

Διαφημίσεις

Σ΄ευχαριστώ πολύ Vann για την ιδέα θα την δρομολογήσω από σήμερα κιόλας.

Ελπίζω να έχει αποτέλεσμα, γιατί κι εγώ αυτό σκέφτομαι, δεν θέλω η μικρή κάθε τόσο να αλλάζει νταντάδες, άλλωστε όπως προανέφερα δεν έχω άλλο παράπονο όσον αφορά στην ενασχόληση της με τη μικρή.

Και πάλι σ'ευχαριστώ φιλενάδα για την ωραία ιδέα...

yOdip3.png

παντως μπορει η γυναικα οντως να κανει μπανιο καθε μερα και απλα να μη βαζει αποσμητικο και για υτο να μυριζει. Το οτι μυριζει δεν ειναι απο μονο του ενδειξη οτι ειναι βρωμικη.

Με το θεμα σου μου ηρθε στο μυαλο μια κολλητη φιλη που ειχα οταν ημουν φοιτητρια με την οποια ημασταν ολη τη μερα μαζι. Πραγματι η κοπελα ενω εκανε καθε πρωι μπανιο παντοτε μυριζε γιατι δε συνηθιζε να βαζει αποσμητικο. Παντοτε ηθελα να της το πω αλλα πως? οσο και κολλητη παρεα να κανεις με καποιον αυτα τα ζητηματα ειναι πολυ λεπτα, οσπου μια μερα ετοιμαζε τη βαλιτσα της για σκ και μου λεει "για σκεψου μηπως εχω ξεχασει τιποτα και συ... αφρολουτρο πηρα σαμπουαν κτλ" "α! αποσμητικο!!!!" της λεω εγω... με κοιταξε με εκπληξη μου λεει πως δεν ειχε.. της ειπα οτι αφου της τελειωσε για να μη χασει χρονο θα πεταχτω να της παρω εγω ενα και σε πληροφορω απο τοτε το λατρεψε.. μοσχομυριζε παντα..

Θελω να σου πω οτι καλως ή κακως εαν κατι δε συνηθιζεται να μπαινει στο σπιτι σου απο οταν εισαι μικρος δε σου μπαινει στο μυαλο να το χρησιμοποιησεις ποτε μεγαλωνοντας. Υπαρχουν και αυτες οι περιπτωσεις οποτε εφοσον σε ολα τα αλλα εισαι ευχαριστημενη με την κυρια αυτη ειναι κριμα να μπεις σε διαδικασιες αλλαγης της διοτι οι σωστοι επαγγελματιες σπανιζουν σημερα, ποσοσ μαλλον οταν εχει να κανει αμεσα με το μωρο σου.

Εν τω μεταξυ εμεις σπανια καταλαβαινουμε εαν μυριζουμε, τουλαχιστον σιγουρα οχι οπως το καταλαβαινουν οι αλλοι οποτε μη σου κανει εντυπωση το οτι φαινεται να κανει την ανηξερη. Μηπως υπαρχει περιπτωση να το θελει? δε νομιζω.

Θεωρω πως το καλυτερο πραγμα θα ηταν να της κανεις δωρο ενα καλαθακι με διαφορα ειδη προσωπικης καθαριοτητας τυπου σαπουνακια, λοσιον σωματος κτλ και φυσικα ενα υπεροχο αποσμητικο!!. Παρεδωσε το σε αυτην με λογια τυπου "αυτο ειναι κατι σαν ενδειξη ευγνωμοσυνεις για τις υπηρεσιες που προσφερεις στο παιδι μας" κατοπιν βαλτη να το ανοιξει μπροστα σου και αρχιζε να της εξηγεις τι ειναι το καθε πραγμα και πως χρησιμοποιειται. Πιστευω ετσι θα μπει στο πειρασμο να το δοκιμασει και συγχρονως θα την σκλαβωσεις και θα το εκτιμησει ιδιαιτερα (σε αντιθεση με τις καπως πιο επιθετικες παρατηρησεις που ενδεχομενως μπαινεις στον πειρασμο να της κανεις και που μονο θιγμενη θα μπορουσε να νιωσει... πραγμα πολυ αρνητικο εφοσον ξαναλεω μενει μονη της με το παιδι σου).

Στην εσχατη περιπτωση που βλεπεις οτι και αυτο δεν επιασε τοτε μπορεις να πεις μετα απο λιγο καιρο "απο τοτε που σου πηρα τα δωρα κυρια Ελενη μου δεν τα εχω μυρισει ποτε πανω σου, ουτε το αποσμητικο ουτε τη λοσιον σωματος ουτε τιποτα, γιατι μηπως δε σου αρεσαν? αν ειναι ετσι θα παω να σου παρω αλλα.."

:lol:

Ρε συ, απο τη στιγμη που της εχει ηδη κανει κουβεντα το να της κανει δωρο ενα καλαθακι ατομικης υγιεινης ειναι σαν να της λεει "παρε ξεβρωμισου"

Δεν ξερω, εγω παιδια θεωρω οτι ενας ανθρωπος που δεν σεβεται το ιδιο του το σωμα, εχει γενικα ενα θεματακι με την καθαριοτητα... π.χ δεν πλενει συχνα τα χερια του, ουτε μετα το τσιγαρο, ουτε μετα τα τσισακια, ουτε πριν φαει, ουτε μετα το σκαλισμα της μυτουλας...

Εμενα προσωπικα κατι τετοιο θα με θορυβουσε ως προς το παιδι μου. Ποσο σχολαστική ειναι με την καθαριοτητα οσον αφορα το παιδι εννοω...

Δύσκολο το θέμα σου καλή μου και εγώ δεν είμαι από αυτές που θα σου πουν να κάνεις κάτι και ας παρεξηγηθεί, γιατί κυρίως η νταντά σε εξυπηρετεί.Θα συμφωνήσω βέβαια με την jean ότι εμένα θα με έβαζε σε σκέψεις για την υγιεινή του μωρού αλλά και γενικότερα με την δικιά της σχέση με την καθαριότητα, αλλά αν είσαι απόλυτα σίγουρη γιαυτό τότε πηγαίνουμε στην άποψη της havanna: η αλήθεια είναι ότι αρκετοί μυρίζουν και ας είναι καθαροί, αλλά πάλι εσύ είπες ότι τα ρούχα της μυρίζουν και αυτό δεν είναι από το σώμα της αλλά από την πολλή χρήση του ίδιου ρούχου.

Δεν συμφωνώ με το καλαθάκια και το αποσμητικό γιατί δεν νομίζω ότι θα βγεί κάπου.

Πήγαινε σε ένα μαγαζί πάρε 5 λευκά τισερτ καιπες της ότι ο γιατρός είπε ότι το παιδί μπορεί να έχει κάποια δερματική αλλεργία, γιαυτό και εκείνη θα πρέπει να φοράει μόνο βαμβακερά και να τα αλλάζει κάθε μέρα.Το σκ πλύνετα μαζί με τα δικά σου ασπρόρουχα στους 90!!!.Τουλάχιστον θα διασφαλίσεις έτσι ότι είναι καθαρά κάθε εβομάδα :D

Εγω πιστευω πως το να της χαρισει καλαθακια και φανελακια και να τις πλενει τα ρούχα δεν ειναι λυση.

Αυτο που θα εκανα εγω..

καταρχην μια επίσκεψη στο σπιτι της εν λογω κυρίας. Από εκει θα διαπιστώσεις κατα πόσο καθαρη ειναι.. Αν ειναι μια "βρωμιαρα" που ζει σε μια τρωγλη (γιατι ας μην ξεχναμε οτι και η πιο φτωχη γυναικα αν ειναι νοικοκυρα φαινεται) δεν μπορεις να κανεις τίποτα.. οσα αρωματα και να της χαρισεις ο βρωμιαρης δεν αλλαζει και επειδη αυτο ειναι σταση ζωής μαλλον θα αντιμετωπισεις γενικοτερα προβλημα και οσον αφορα την μικρη σου.

Παρόλα αυτα μπορει να συμβαινει το εξης (που το εχω δει συχνα).

1ον απλα να μην χρησιμοποιει αποσμητικό (οπως πολλοι ανθρωποι της ηλικίας της, επειδη απλα δεν ειναι στην νοοτροπία τους )

2ον να μην αντιλαμβανεται οτι μυριζει

3ον να εχει καποιο ορμονικο προβλημα το οποιο οτι και να κανει να μυριζει καθ αυτον τον τροπο. (εχουμε κοσμο εδω στο νοσοκομειο που κανει φαρμακευτικη θεραπεια γι αυτο το προβλημα)

Αν διαπιστωσεις οτι το σπιτι της ειναι γενικα καθαρο και οτι δεν ειναι απλα βρωμιαρα τοτε θα σου προτεινα να της μιλησεις ευθεως, προσπαθωντας να μην την προσβαλεις (σιγουρα θα την φερεις σε λιγο ασχημη θεση αλλα θα ηταν πιο προσβλητικο να της το πεις με εμμεσο τροπο και να το αντιληφθει μονη της)

Εγω θα της ελεγα "ξερετε κυρια ταδε θελω να σας πω κατι αλλα δεν ξερω πως για να μην με παρεξηγήσετε.. ειμαι πολυ ευχαριστημενη απο σας οσον αφορα το παιδι κλπ κλπ και επειδη ξερω οτι γενικα ειστε νοικοκυρα και "καθαρη" γυναικα θα ηθελα να σας επισημανω κατι που ειναι λιγο ενοχλητικο, για σας περισσοτερο, ξερετε ο ιδρωτας σας μυριζει πολυ κλπ, και ειναι κριμα γιατι ενω φαινεστε οτι ειστε καθαρη ο αλλος νομιζει οτι ειστε βρωμικη κλπ κλπ"

Ενυαξη το ξερω οτι δεν ειναι ευγενικο αλλα πως αλλιως να το πεις.

Ο αλλος τροπος ειναι να γυρισεις μια μερα μεσα στην τρελη χαρα και να αρχχισεις να φωναζεις "χαριτολογοντας"

"καλα βρε κυρα Μαρια κολοτουμπες κανατε ολη μερα με την μικρη και ιδρωσατε βρωματε ετσι ?(βαζεις και το παιδι μεσα) Αντε να βαλετε κανα αποσμητικο γιατι βρωμισαμε εδω μεσα :lol:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

ίσως να συμβαίνει κάτι άλλο που δεν έχει να κάνει με την προσωπική υγιεινή: μερικοί άνθρωποι μυρίζουν άσχημα ό,τι και να κάνουν. Μου έχει τύχει δύο φορές, ένας συμφοιτητής μου που το καταλάβαινε και ο ίδιος κι έκανε 2 φορές την ημέρα μπάνιο αλλά αυτό δεν άλλαζε την κατάσταση και μία κυρία συνάδελφος φίλης που και αυτή είχε γνώση του θέματος και παρά τα αποσμητικά κλπ δεν κατάφερνε να διαχειριστεί το θέμα...

όπως υπάρχουν άνθρωποι που μοσχοβολούν έτσι υπάρχουν και οι άλλοι... :?

Περαν του οτι οντως μπορει το προβλημα να ειναι βιολογικό και να μην εχει σχεση με την καθαριωτητα το ατομου, εγω θα εκανα μια ιεραρχση των υπερκαι των κατα,

Υπερ

1. ειναι καλη με το παιδι και ασχοληται ( γιατι εχουν δει τα ματια μας.....)

2. το παιδι την λατρευει...

3. Τα εχετε "βρει"

4. δεν σας εχει λειψει τιποτα απο το σπιτι ( υποθετω - αρα ειναι απολυτου εμπιστοσυνης) πολυ συμαντικό...

5. δεν ειναι ιδιοτροπη - δεν παρεξηγηθηκε που της τα επλυνες καποιος αλλος θα μπορουσε..

6. υποθετω οτι το παιδι ειναι καθαρο ( αν οχι ολο και καποια ουρολημοξη - ακαθαρσια που θα ειδες μετα κ.λ.π. κ.λ.π. )

Κατα

1. Μυριζει ( που μπορει και να μην μπορει να κανει κακατι οπως ειπα....)

Συμπερασμα????

παίζει να τρώει πολύ σκόρδο ή να παίρνει ταμπλέτες σκόρδου?...?

αυτό συνήθως μυρίζει ΠΑΡΑ πολύ μέσα απο τον ιδρώτα.

αλλά επίσης, κάποια φάρμακα, εάν παίρνει αρκετά φαρμακα, μπορεί και αυτα να φταίνε. ...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Συγνώμη που άργησα να απαντήσω βρε κορίτσια αλλά πέφτει λίγο τρέξιμο...

Μ'αρέσει η προσέγγιση σας στο θέμα, όλες οι απόψεις - προτάσεις που διάβασα με εντυπωσίασαν, συνήθως όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπη με τέτοια προβλήματα κολλάει το μυαλό! Το σπίτι της κυρίας είναι αρκετά καθαρό, βέβαια δεν τρως κι από το πάτωμα αλλά δεν το λες και βρώμικο. Ορισμένες φορές δεν μυρίζει πολύ από το πρωί που έρχεται (βέβαια κάτι πλανάται στον αέρα, αν περάσεις κοντά της) αλλά το μεσημέρι που φεύγει υπάρχει "μπόχα". Επειδή είναι παχουλούλα λέω μήπως ιδρώνει εύκολα λόγω βάρους, δεν ξέρω. Φαίνεται άνθρωπος που δεν παρεξηγείται εύκολα, αλλά ή δεν καταλαβαίνει αυτά που της λέω ή δεν θέλει να τα καταλάβει, λόγω νοοτροπίας όπως πολύ σωστά διάβασα παραπάνω.

Ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν παρατηρήσαμε να λείπει κάτι από το σπίτι, ούτε και τηλέφωνα κάνει, (έχω αναλυτικό λογαριασμό+αναγνώριση κλήσεων) απλώς είναι λίγο λιχούδα και βάζει χέρι στο φαγητό, όλο και κάτι θα τσιμπήσει στα κλεφτά, ειδικά όταν υπάρχει κρέας! Δεν συμφωνήσαμε να τρώει φαγητό αλλά ούτε και είπαμε να μην τρώει, αυτό όμως δεν πειράζει, με τόσα που διάβασα στο Φόρουμ από άλλες κοπέλες αυτό είναι λεπτομέρεια. Αν παραθέσω τα + και τα - σίγουρα υπερέχουν τα + γι'αυτό θα προσπαθήσω να συνδυάσω μερικές από τις υπέροχες ιδεές σας και να δω πως θα την "ξεβρωμίσω"

Αν έχω κάτι νεώτερο θα το παραθέσω, ίσως να βοηθήσω κι εγώ κάποια φίλη να λύσει το πρόβλημα της!

Σας ευχαριστώ, τα λέμε (ελπίζω σύντομα) κορίτσια...

Α, και να χαιρόμαστε όλες τα αγγελούδια μας!!!

yOdip3.png

βρε κορίτσια..................................................... τα λέμε (ελπίζω σύντομα) κορίτσια...

Ε ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΔΕ ΣΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Γιατί δεν ρωτάς αυτούς που σου έκαναν συστάσεις σχετικά με την μυρωδιά για την συγκεκριμένη νταντά ;

Και γιατί φοβάσαι να της δώσεις το αποσμητικό, ούτως ή άλλως νομίζω ότι την έχεις προσβάλει και άλλες φορές, από όσα γράφεις τουλάχιστον.

Όντως το θέμα υγιεινής είναι πολύ σημαντικό αλλά αν ο οργανισμός της είναι έτσι, τί να κάνεις;

Επιλέγεις ή αλλάζεις νταντά ή παραμένουν τα πράγματα ως έχουν.

Δεν μπορείς να φέρνεις κάποιον σε τόσο δύσκολη θέση γιατί να μην ξεχνάς ότι μπορεί να φαίνεται ότι δεν την ενοχλεί αλλά να έχεις υπόψη σου ότι μπορεί να ξεσπάσει πάνω στο παιδί σου! Και αυτό είναι κάτι που δεν το θέλει κανένας μας.

as1cvdSNw3-0010ODc1NTMxfDAwMDY3NDRkfEggRGVzcG9pbm91bGEgbW91IGVpbmFp.gif

Καλημέρα, μόλις επέστρεψα από ολιγοήμερες διακοπές, κατ'αρχήν συγνώμη fokion αλλά η κεκτημένη ταχύτητα βλέπεις...

Αntoinette καλή σου ημέρα, όσον αφορά την πρώτη ερώτηση σου, το άτομο που μας τη σύστησε την έχει συγγενή, σκέφτηκα ότι αν ρωτούσα κάτι τέτοιο ίσως θα έπερνε μεγαλύτερες διαστάσεις η "προσβολή" της νταντάς, άσε που και να το πώ, ξέρω οτι θα αλλάξει κάτι;

Συμφωνώ μαζί σου στο "Δεν μπορείς να φέρνεις κάποιον σε τόσο δύσκολη θέση γιατί να μην ξεχνάς ότι μπορεί να φαίνεται ότι δεν την ενοχλεί αλλά να έχεις υπόψη σου ότι μπορεί να ξεσπάσει πάνω στο παιδί σου! Και αυτό είναι κάτι που δεν το θέλει κανένας μας."

Θα την κρατήσω αλλά θα προσπαθήσω να την "ξεβρομίσω" στο βαθμό βέβαια που αυτό είναι εφικτό χωρίς όμως να την προσβάλλω τόσο που ή να φύγει ή να ξεσπάσει στο παιδί μου".

Μόλις δοκιμάσω κάποια από τις ιδέες που παρέθεσαν οι φίλες και φίλοι πιο πάνω θα ποστάρω τα αποτελέσματα...

Μέχρι τότε, να χαρίζουμε πολλή αγάπη και τρυφερά φιλιά στα αγγελούδια μας... (κι ο Θεός σε εμάς δύναμη)

yOdip3.png

Αν την έχει συγγενή τότε αλλάζει κατά πολύ το θέμα!

Δυστηχώς δεν ξέρω να σου πω πως μπορείς να το αντιμετωπίσεις!

Ελπίζω να έχεις σύντομα αποτέλεσμα, γιατί ξέρω ότι όταν κάτι σε ενοχλεί αυτό συσσωρεύεται και με άλλα και μετά τα ξεσπάσματα και από τις δύο πλευρές μπορεί να μην έχουν και τόσο καλό αποτέλεσμα.

as1cvdSNw3-0010ODc1NTMxfDAwMDY3NDRkfEggRGVzcG9pbm91bGEgbW91IGVpbmFp.gif

• 3 weeks later...

Την καλημέρα μου σε όλα τα μέλη...

Λοιπόν, πήγα και αγόρασα μπλούζες και της είπα να φοράει μια κάθε ημέρα και όταν φεύγει να την αφήνει στο καλάθι με τα άπλυτα.

Την πρώτη ημέρα η κυρία πήρε μαζί την μπλούζα, βρε από δω την ψάχνω βρε από κει, τίποτα, την επόμενη ημέρα τα ίδια. Η κυρία έπαιρνε τις μπλούζες στο σπίτι κι όταν τις ξανάφερνε φυσικά βρωμούσαν. Της λέω κυρία Π.... αυτές τις μπλούζες σας είπα να τις αφήνετε εδώ κι εγώ θα τις πλένω. Οχι, οχι μου κάνει εγώ κάθε μέρα βάζω 7 πλυντήρια, θα τις πλένω εγώ, μου λέει και φεύγει. Την πιάνω την επόμενη ημέρα με τα νεύρα μου σε έξαλλη κατάσταση και της λέω, άκουσε να δεις εγώ τις μπλούζες τις θέλω εδώ, πες με περίεργη, εγωκεντρική αλλά οι μπλούζες θα μένουν εδώ, εκτός αυτού, της λέω θέλω να σιδερώνετε τα ρούχα της μικρής, μα έρχεται η πεθερά σου και τα σιδερώνει μου λέει, όχι της λέω, θέλω όταν κοιμάται η μικρή να σιδερώνετε. Τσίνισε λίγο αλλά τελικά έστρωσε.

Βέβαια ένα άλλο πρόβλημα, που μετά τα παραπάνω ίσως, επιδεινώθηκε, είναι ότι η κυρία βάζει χέρι στο φαγητό, στην αρχή έτρωγε κανένα κομμάτι σοκολάτα ή κάτι γλυκό αν έβρισκε στα μπροστινά ράφια του ψυγείου αλλά τώρα τρώει και φαγητό κι όχι μόνο, μαρμελάδες, μπισκότα, ότι βρει, δοκίμασα να κρύψω το φαγητό πιο πίσω στο ψυγείο και να βάλω άλλα πράγματα μπροστά αλλά αυτή το ψάχνει, το βγάζει, τρώει και όλα καλά, λες και δεν θα το καταλάβω εγώ, προχθές έφαγε μακαρόνια ένα πιάτο παρακαλώ, ψωμί, τυρί! Είναι και εκλεκτική, όταν έχουμε κρέας είναι η καλύτερη της, με τα άλλα απλώς συμβιβάζεται. Φυσικά δεν είχαμε συμφωνήσει να τρώει τίποτα. Εμένα στη δουλειά μου γιατί δεν με ταϊζουν;

Πως σας φαίνονται όλα αυτά;

yOdip3.png

Το ένα σας ξινίζει, το άλλο σας βρωμάει μου φαίνεται....Κοιτάξτε , κανενας δεν ειναι υποχρεωμένος να κραταει κανεναν με το ζορι..Ε, αφου σας ενοχλει,τοσο πολυ η κυρια,υπαρχουν,τοσες και τοσες κοπελες που πσαχνουν δουλεια.....

:?

μωρε αμα πειναει, δε πειραζει...

μη κανεις θεμα για ενα πιατο φαι...

εγω απο μονη μου οταν ερχεται γυναικα στο σπιτι, για ονομα του Θεου, και καφεδακι θα φτιαξω, και γλυκακι θα κερασω και πιτουλα αν εχω...

θα τρελαινομουνα αν ηξερα οτι η κοπελα που μου κραταει το παιδι, πειναει και εγω της εχω απαγορευσει να βαλει κατι να φαει!!!!

να μαστε και λιγο ανθρωποι, ετσι?

Βέβαια ένα άλλο πρόβλημα, που μετά τα παραπάνω ίσως, επιδεινώθηκε, είναι ότι η κυρία βάζει χέρι στο φαγητό, στην αρχή έτρωγε κανένα κομμάτι σοκολάτα ή κάτι γλυκό αν έβρισκε στα μπροστινά ράφια του ψυγείου αλλά τώρα τρώει και φαγητό κι όχι μόνο, μαρμελάδες, μπισκότα, ότι βρει, δοκίμασα να κρύψω το φαγητό πιο πίσω στο ψυγείο και να βάλω άλλα πράγματα μπροστά αλλά αυτή το ψάχνει, το βγάζει, τρώει και όλα καλά, λες και δεν θα το καταλάβω εγώ, προχθές έφαγε μακαρόνια ένα πιάτο παρακαλώ, ψωμί, τυρί! Είναι και εκλεκτική, όταν έχουμε κρέας είναι η καλύτερη της, με τα άλλα απλώς συμβιβάζεται. Φυσικά δεν είχαμε συμφωνήσει να τρώει τίποτα. Εμένα στη δουλειά μου γιατί δεν με ταϊζουν;

Πως σας φαίνονται όλα αυτά;

Χμμ.. δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.. Δεν μπορώ να το συγκρίνω με τη δουλειά μας στο γραφείο..

Πάντως, αν δεν θέλεις να τρώει φαγητό από το δικό σας, μπορείς να της φτιάχνεις ένα σάντουιτς ή τοστάκι και να της το φυλάς στο ψυγείο, και ένα φρουτάκι π.χ. Δεν μπορεί η καυμένη τόσες ώρες να μην πεινάσει.. :roll:

Καλή μου newparent μου φαίνεται πως από την αγωνία σου για τη βρώμα έχεις χάσει την μπάλα...

Αφού δεν έχετε συννενοηθεί για το φαγητό, τότε κι εκείνη κάνει ότι έχει συνηθίσει, ίσως σε άλλο σπίτι να έτρωγε εκεί.

Θα σου έλεγα να της μιλήσεις για αυτό και να της πεις με όμορφο τρόπο αν χρειάζεται να τρώει καθημερινά στο σπίτι σου πως θα πρέπει να την υπολογίζεις στις μερίδες π.χ. (γιατί δεν φτάνει για εσάς μετά ας πούμε) και αν δεν μπορείς να το παλέψεις γιατί είναι και έξοδο, να βρείτε μια φόρμουλα να "πληρώνει" για το φαγητό της. Ή να της πεις τι επιτρέπεται να φάει π.χ. φτιάξε τοστάκι/καφέ/έχει σοκολάτα αν θέλεις, για να ξέρει τι της επιτρέπεις να τσιμπήσει...

Μην της τα κρύβεις όμως τα φαγητά στο ψυγείο!!!

Το θέμα με τη μυρωδιά έστρωσε;;;

Καλή μου newparent μου φαίνεται πως από την αγωνία σου για τη βρώμα έχεις χάσει την μπάλα...

Αφού δεν έχετε συννενοηθεί για το φαγητό, τότε κι εκείνη κάνει ότι έχει συνηθίσει, ίσως σε άλλο σπίτι να έτρωγε εκεί.

Θα σου έλεγα να της μιλήσεις για αυτό και να της πεις με όμορφο τρόπο αν χρειάζεται να τρώει καθημερινά στο σπίτι σου πως θα πρέπει να την υπολογίζεις στις μερίδες π.χ. (γιατί δεν φτάνει για εσάς μετά ας πούμε) και αν δεν μπορείς να το παλέψεις γιατί είναι και έξοδο, να βρείτε μια φόρμουλα να "πληρώνει" για το φαγητό της. Ή να της πεις τι επιτρέπεται να φάει π.χ. φτιάξε τοστάκι/καφέ/έχει σοκολάτα αν θέλεις, για να ξέρει τι της επιτρέπεις να τσιμπήσει...

Μην της τα κρύβεις όμως τα φαγητά στο ψυγείο!!!

Το θέμα με τη μυρωδιά έστρωσε;;;

Συμφωνώ!!!!!!!!!Όσο για το γραφείο, θα το έβρισκα άκαρδο να υπήρχε ένα ψυγείο γεμάτο καλούδια....και να μην μπορώ να αγγίξω τίποτα!!!Πόσο μάλλον στο σπίτι που όσο να'ναι σε πιάνει μια λιγούρα!!!!!!!!!!!

Μην ξεχνάς τα θετικά, είπαμε....είναι πολύ σημαντικά!!!!!!!!!!!!

n3kPp3.png

zewgp3.png