Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θυλασμος κ βάρος παιδιού


Recommended Posts

Καλησπέρα παίρνω το θάρρος και σας γραφω γιατί έχω απελπιστει! Εχω γραφτεί κάποιο καιρό στο φόρουμ αλλά δεν είχα καταφέρει να διαβάσω πολλά πράγματα αν το είχα κάνει πιο νωρίς πολλά πράγματα θα ήταν αλλιώς.

Εχω ένα κοριτσάκι 4 μηνών γεννήθηκε 28/6/2013

Με φυσιολογικό τοκετο με επισκληριδιο.

Ηθελα από την αρχή παρά πολύ να θυλασω αποκλειστικα όπως κ έκανα μόνο που δεν τα κατάφερα η μάλλον με έκαναν να πιστέψω οτι δεν τα καταφερνω.

Η μικρούλα γεννήθηκε 2920

Βγήκαμε από το μαιευτήριο 2860

2/7 ήταν 2840

5/7 3060

15/7 3480

1/8 4030 (7-8 γεύματα την ημέρα )και κάπου εδώ ξεκινάνε όλα η Παιδιατρος που έχουμε μας είπε οτι έχει πάρει λίγο βάρος είναι οριακά ο σύζυγος μου αρχίζει κ ανχωνεται η μικρούλα αρχίζει κ κάθεται λιγότερο στο στήθος δεν θέλει να πολύ τρώει αρχίζουμε κ ανχωνομαστε δεν αυξάνει το βάρος του το παιδί κτλ κτλ... Με πηθουν λοιπόν να αρχισω να βγάζω το γαλα μου με το θυλαστρο να της το δίνουμε με μπιμπερο για να βλέπουμε πόσο τρώει έτσι λοιπόν κ γίνεται κάθε 3 ώρες βγάζω γαλα δίνω στην μικρούλα 6 γεύματα 110-120ml + το βραδινό στις 4 που το έδινα απο το στήθος. Ερχεται 26/8 4610 ημικρουλα πάλι δεν πήρε πολύ η Παιδιατρος κάνει νύξη για ξένο κάνω οτι δεν το ακούω.

27/9 5150 πάλι δεν πήρε πολυ και πάλι τα ίδια ανχος κ πίεση απο τον σύζυγο θα δίνουμε ολα τα γεύματα με το μπουκάλι κόβω κ τον βραδινό θυλασμο. Και φτάνουμε στο σήμερα όπου η παραγωγη μου αρχίζει κ μειώνεται εκεί που έβγαζα 240ml το πρώι και γύρο στα 100-120 και καποιεσ λιγεσ και 150 τ τώρα το Πρωί βγάζω γύρω στα 150 και στα υπολοιπα 70-90 αναγκαζόμαι λοιπόν κ βγάζω απο την κατάψυξη ευτυχώς που έχω κ αυτά αυτό βέβαια έγινε τρεις ημέρες σήμερα είδα βελτίωση βγάζω όπως πριν αλλά μήπως είναι παροδικο και μου μειωθεί το γαλα;θέλω να της δίνω το δικό μου όσο πιο πολυ μπορώ. Το θυλαστρο που έχω ειναι το swing μονής άντλησης. Α ξέχασα να σας πω οτι εδώ και 20 μέρες η μικρή δεν ξυπνάει το βράδυ οπότε τα γεύματα που κάνει ειναι 6 των 110-120 (μας βγάζει λίγο την ψυχή αλλά τα καταφερνουμαι) τι λέτε μπορώ με την μαγιά μπύρας να αύξησω τη παραγωγη μου να νοικιάσω και ένα νοσοκομειακο θυλαστρο θα τα καταφέρω για 10 μήνες συνολικά να την θυλασω όσο είμαι σπίτι ? ευχαριστώ για τον χρόνο σας εκ των προτέρων και συγνώμη για το κατεβατο!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Πρώτον και κύριον, η παιδίατρος σου περνάει τις μετρήσεις του παιδιού στις καμπύλες του βιβλιαρίου :evil:;

Αν το έκανε, θα έβλεπε ότι η μικρή είναι ακριβώς πάνω στην καμπύλη του μέσου όρου, και μάλιστα έχει ανέβει σε σχέση με τη γέννηση.

Ιδού και το τεκμήριο (από τη σελίδα http://www.argiriou.org/gc_m ώστε να δεις και μόνη σου):

zyxSJ.png

Αν δε σημειώνει πάνω στις καμπύλες, είναι ανεύθυνη που σου δίνει τέτοιες οδηγίες. Να της το επισημάνεις την επόμενη φορά. Επίσης, η συγκεκριμένη παιδίατρος, για να σου έδωσε οδηγίες να "μετράς" το γάλα βγάζοντάς το με θήλαστρο, σίγουρα δεν υποστηρίζει τον θηλασμό (κι αν λέει ότι τον υποστηρίζει, ψεύδεται είτε λόγω ασχετοσύνης είτε από δόλο). Να την απολύσεις και να βρεις παιδίατρο που να υποστηρίζει τον θηλασμό (αν υπάρχει στην περιοχή σου).

 

Τώρα, για να βγάζεις τόσο γάλα με ακατάλληλο θήλαστρο, προφανώς και έχεις δυνατότητα να τη θηλάσεις μια χαρά τη μικρούλα. Κάθεται ακόμη στο στήθος το μωράκι; Αν θηλάζει καλά, εγώ θα έλεγα να τις δίνεις γεύματα απευθείας από το στήθος, χωρίς να υποβάλλεις τον εαυτό σου σε ταλαιπωρία. Και το πιο σημαντικό, αν βάζεις το μωρό στο στήθος, θα διατηρήσεις την παραγωγή σου.

 

Σχετικά με τον σύζυγο που αγχώνεται: Δείξε του τις καμπύλες. Κάποιος λόγος υπάρχει που τις έχουν στο βιβλιάριο μέσα!

Ελπίζω μόνο να μην είναι κι άλλοι στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον που σε αγχώνουν, γιατί τότε δυσκολεύουν τα πράγματα ψυχολογικά.

 

Ελπίζω να τα καταφέρεις! Αν είναι δυνατόν να σου δυσκολεύουν έτσι τη ζωή, ειδικά μάλιστα όταν κατά βάση όλα πήγαιναν καλά με τον θηλασμό από την αρχή!

 

Θα σου γράψουν ελπίζω οι άλλες κοπέλες.

Λογικά τώρα που κλείνει τον 4ο μήνα θα την ξαναζυγίσεις; Γράψε μας και την μέτρηση του 4ου μήνα!

Τέλος, σκέψου ότι μέχρι τώρα το μωράκι μεγαλώνει αποκλειστικά και μόνο με το γαλατάκι της μαμάς του ;). Συγχαρητήρια!

Link to comment
Share on other sites

Χίλια ευχαριστω για την απάντηση η Παιδιατρος μου έδειχνε τις καμπύλες και οτι ειναι περίπου στο μέσο όρο και λίγο παραπάνω αλλά ήθελε περισσότερο λέει. Η μικρούλα πλέον δεν κάθεται στο στήθος την τελευταία φορά που προσπάθησα αηδίασε και η αλήθεια ειναι οτι στεναχωρηθηκα πολυ. Το να βγαζω το γαλα μου με το θυλαστρο δεν μου ειπε εκεινη αλλα το περιβαλλον μου με πιεσαι για να μπορουμε να το ελενχουμε τοσο το ποσο τρωει οσο και το βαρος. Θα μπορούσα τελικά να συνεχίσω με ένα νοσοκομειακο θυλαστρο η μάλλον θα μου κοπεί τελείως????

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, από κεκτημένη ταχύτητα την κατηγόρησα για όλα την παιδίατρο.

Ενώ τελικά φταίει ΚΑΙ το περιβάλλον :evil:. Ειλικρινά, δεν το καταλαβαίνω, αφού η μικρή χόρταινε και έπαιρνε βάρος, τι σημασία έχει να ξέρεις ακριβώς πόσο τρώει; Σε καταλαβαίνω πάντως, η πίεση από την οικογένεια είναι δύσκολο πράγμα, πόσο να αντισταθεί η λεχώνα...

 

Κοίτα, για να συντηρήσεις την παραγωγή σου, μάλλον χρειάζεσαι διπλό νοσοκομειακό (π.χ. Medela Symphony, το ενοικιάζεις για 50 ευρώ τον μήνα). Θα γλιτώνεις και χρόνο, και θα μπορείς να κάνεις περισσότερες αντλήσεις (τις διπλές).

 

Μαγιά μπύρας μην πάρεις πάντως, η μεγάλη δόση ενδέχεται να αλλάξει τη γεύση του γάλακτος και να μην αρέσει στο μωρό.

Στον εαυτό μου είδα μεγάλη διαφορά στην παραγωγή με την τριγωνέλλα (ή fenugreek, ή μοσχοσίταρο, έχει στο φαρμακείο της εταιρείας Solgar σε κάψουλες). Αν σου αρέσουν τα πικάντικα φαγητά, δε θα σε δυσαρεστήσουν πολύ τα αποτελέσματα (που είναι ότι θα μυρίζει ο ιδρώτας σου λίγο σαν παστουρμάς).

 

Πάντως την μπέμπα δοκίμασε να τη βάζεις λίγο όταν είναι ήδη χορτασμένη και χαλαρή. Και να την παίρνεις στο κρεβάτι μαζί σου για ξαπλωτό θηλασμό, βοηθάει κι αυτό...

Link to comment
Share on other sites

Η μπαμπά δεν το βλέπω να τα καταφερνω ναν τη θυλασω και μόνο που τη βάζω στη στάση του θηλασμου δεν κάθεται με τίποτα. Οσο για τα καλύτερα δυστυχώς δεν μου αρέσουν καθόλου.....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλησπέρα!Να σου ζήσει!

Το περιβάλλον σου θα έπρεπε να έχει εμένα που η μικρή μου με τον αποκλειστικό θηλασμό βάζει 300-400 γρ. τον μήνα λίγο πιο κάτω από το όριο δηλαδή. Είναι πολύ κρίμα που δέχτηκες όλον αυτό τον ψυχολογικό πόλεμο για το τίποτα.Οι καμπύλες ανάπτυξης είναι ενδεικτικές και το κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Σημασία έχει να μην μένει στάσιμο στην ανάπτυξή του δηλαδή βάρος,ύψος,περίμετρος κεφαλής και ψυχοκινητική ανάπτυξη.Από εκεί και πέρα μετράμε πάνες για να ξέρουμε ότι τρώει καλά και βλέπουμε αν είναι ένα ευχαριστημένο μωρό.

Γνώμη μου είναι να το παλέψεις αν μπορείς να ξαναπιάσει το στήθος.Οι αντλήσεις είναι ταλαιπωρία.Πολλή επαφή δέρμα με δέρμα,προσπάθησε να τη βάλεις όταν είναι μισοκοιμισμένη ή αγουροξυπνημένη.Κάνε δοκιμές σε διάφορες στάσεις ξαπλωτή, όρθια με λικνισμα.. κάθε μέρα προσπάθησε κάποιες φορές ίσως το πάρει τελικά.

Συγχαρητήρια πάντως για όσα κατάφερες μέχρι τώρα και καλό κουράγιο!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις σας σε πρώτη φάση μάλλον θα νοικιάσει ένα θυλαστρο νοσοκομειακο να μην μου κοπεί το γαλα κ αρχίζω τις προσπάθειες με τη μικρούλα για να δούμε θα τα καταφέρουμε άραγε.....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις σας σε πρώτη φάση μάλλον θα νοικιάσει ένα θυλαστρο νοσοκομειακο να μην μου κοπεί το γαλα κ αρχίζω τις προσπάθειες με τη μικρούλα για να δούμε θα τα καταφέρουμε άραγε.....

 

Πως τα πάτε;

1Xckp3.png

 

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...