Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

8 ΜΗΝΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΤΕΡΕΕΣ

nala

Recommended Posts

Μανούλες καλησπέρα,

Είμαι μια μαμά 36 ετών, ενός αγοριού 3,5 ετών και μιας μπέμπας 8 μηνών. Έχω απασχολήσει το φορουμ αρκετά στο παρελθόν γιατί το αγοράκι μου ήταν πάντα ολιγόφαγο. Τώρα πλέον το αγοράκι μας τρώει τα πάντα, αλλά λίγο ( με μικρότερη προτίμηση στο γάλα) και είναι 13 κιλά αλλά χαρούμενος, δραστήριος και υγιέστατος.

Το μωράκι μας τώρα είναι ακόμα πιο δύσκολη περίπτωση και για αυτό αναζητώ εναγωνίως και τη δική σας συμβουλή. Στον 6ο μήνα ξεκινήσαμε στερεές, με ρυζάλευρο βανίλια, στο οποίο η μπέμπα ήταν πολύ αρνητική. Έκανα ότι μπορούσα να σκεφτώ (αλλαγή σύστασης κλπ), αλλάξαμε κρέμες, κουτάλια, θέσεις ταΐσματος, προσπαθήσαμε να της αποσπάσουμε την προσοχή, ξεκινήσαμε φρούτα, τα ίδια, λαχανικά τα ίδια, κρεατόσουπες, κοτόσουπες, τίποτα. Σφραγίζει το στόμα της και διώχνει το κουτάλι. Την άφησα να φάει και μόνη της, με την πρακτική του baby-led weaning, αλλά ενώ πιάνει της τροφές, δεν τις βάζει στο στόμα. Ούτε πιπίλα δέχτηκε ποτέ και γενικά δεν βάζει πράγματα στο στόμα. Η παιδίατρος την εξέτασε για χαλινό, αλλά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Δεν θέλει να δοκιμάσει καμία τροφή και τρέφεται έως και τώρα που είναι 8 μηνών και ζυγίζει 7 κιλά και έχει ύψος 70 εκ. αποκλειστικά με γάλα (800-900ml ημερησίως) Η ανάπτυξή της είναι σταθερή ως προς το ύψος αλλά πτωτική ως προς το βάρος. Κάναμε εξετάσεις αίματος και ούρων (και καλλιέργεια) οι οποίες βγήκαν όλες καλές. Γενικά είναι χαρούμενη, κοιμάται, δεν γκρινιάζει, δείχνει ικανοποιημένη μόνο με το γάλα (το almiron 2). Σε όλο αυτό το διάστημα των 2 μηνών που ξεκινήσαμε στερεές, το περισσότερο που έχει φάει είναι 50γρ κρέμα. Γενικά δεν την πιέζω, μόλις μου δείξει ότι δε θέλει σταματάω. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω και θα ήθελα τη συμβουλή σας. Μέχρι πότε είναι φυσιολογικό να τρέφεται μόνο με γάλα; Υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω; Ανησυχώ γιατί σε 4 μήνες γίνεται 1 έτους και δεν έχει φάει τίποτα…

Σας ευχαριστώ θερμά και ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα.

Να χαίρεστε όλες τα παιδάκια σας!

Διαφημίσεις

Τρία παιδιά έχω και στα τρία πρόβλημα με το φαγητό αντιμετώπιζα!Κατά σύμπτωση,ο γιος μου είναι 3,5 χρονών και 13 κιλά!Δεν με ενδιαφέρει να φάει πολύ,με νοιάζει να φάει λίγο από κάθε αναγκαίο συστατικο(υδατάνθρακες,πρωτείνες κτλ).Η μικρή μου είναι ενός έτους και 9,5 κιλά.Και αυτή δεν τρώει ποσότητες!Και εγώ είμαι 1.70 και 55 κιλά μετά από 3 γέννες,τρώω τα πάντα και κιλό δεν βάζω!Τι να περιμένω λοιπόν από τα παιδιά μου?Μόνο να είναι υγιή!

Τα υγρα που περνει ειναι νορμαλ , γυρω στο 1λιτρο περιπου πρεπει . Απο εκει και επειτα αμα δεν ανυσηχει η παιδιατρος προσπαθησε να μην αγχωνεσαι και εσυ , αμα ειναι μεσα στις καμπυλες της . Τωρα τρικ να σου πω για να φαει δυσκλολο γιατι και μενα τα παιδια μου τα μεγαλα , ιδιαιτερα ο μεγαλος , δεν εφαγαν ευκολα . Ο μεγαλος ευτυχως επεινε υπερβολικα πολυ γαλα και ηταν και μεγαλοσωμος οποτε δεν ειχαμε θεμα στα κιλα , ποτε του δεν εφαγε κρεμες φαριν λακτε κτλ , με πολυυυυυ κοπο φρουτο και με το ζορι το μεσημεριανο . ΓΙαουρτι του αρεζε ομως , ετρωγε με ευχαριστηση και αυγο . Αυτα . Οταν εκλεισε το χρονο εφαγε απο ολα και αρχησε να τρεφεται φυσιολογικα . Μην αγχωνεσαι αφου κανατε ε3ετασεις και δεν υπαρχει καποιο θεμα τοτε θα φαει καποια στιγμη .

QRyOp2.png

Κι εμένα που ειναι 9 μηνών και τρώει τα πάντα ειναι πιο αδύνατη απο την δική σου στον 8ο... Ολα σχετικά ειναι... Νομίζω πως τα μωρά μας ξέρουν καλύτερα απο εμάς, εννοώ πως πιστεύω πως θα φαει όταν ειναι έτοιμη.

Κατα την γνώμη μου καλα κανείς καινδοκιμαζεις πολλές εναλλακτικές. Ίσως σε βοηθήσουν οι γλυκές γεύσεις, γλυκοπατάτα κολοκυθα κίτρινη και μπανάνα πχ . Και ο τροπος που την ταιζεις, έχεις δοκιμάσει ενώ βλέπει κάτι πχ video baby Einstein? προφανώς και δεν ειναι το ιδανικο αλλα στην απελπισία μας...

Να την χαίρεσαι την μικρη σου και υπομονή :)

Το ιδιο προβλημα ακριβως αντιμετωπισα κι εγω με τον δικο μου. Στα 3 ετη αρχισε μονος του να θελει να δοκιμαζει νεες τροφες. Παντως τον καταφερα να αρχισει να τρωει με κουταλι, τυχαια, τον επιασα με ανοιχτο στομα να κοιταζει καπιοες διαφημισεις στην τηλεοραση μια μερα, 8 μηνων τοτε, και του εβαλα μια μπουκια βιαστικα στο στομα γιαουρτακι παιδικο με γευση μπισκοτο. Με κοιταξε απορημενος και με υφος "απο που προεκυψε τωρα αυτο", αλλα το καταπιε! Μετα απο λιγα λεπτα του εδωσα αλλη μια με τον ιδιο τροπο. Εν τελει του εδωσα 5 κουταλακια εκεινη την μερα. Την επομενη μερα, τα ιδια, του εδωσα μια κουταλια παραπανω και σιγα σιγα φτασαμε να τρωει ενα γιαουρτακι ολοκληρο. Οι κουταλιες οχι πλημμυρισμενες παντως, δεν του αρεσαν γεματες.

Τη βγαλαμε με γιαουρτακια για 2 - 3 μηνες και γαλα εμπλουτισμενο 2ης βρεφικης ηλικιας. Εννοειται οτι προσπαθουσα και φαγητο αλλα δεν ανοιγε με τιποτα το στομα του. Καποια στιγμη αρχισα να ανακατευω λιωμενα φρουτα στο γιαουρτακι του, σταδιακα ενα ενα για πιθανες αλλεργιες, οπως ακριβως μου ειχε πει ο παιδιατρος. Τα ετρωγε διστακτικα, αλλα προτιμουσε σκετο το γιαουρτακι. Αρχισα μετα να του δινω φρουτα λιωμενα σκετα, αφου τα ειχε δοκιμασει ολα σταδιακα μεσα στο γιαουρτι και δεν ειχαμε φοβο αλλεργιας. Δεν του αρεσε με αχλαδι μηλο, ηθελε και μπανανα πορτοκαλι οπωσδηποτε ολα μαζι.

Ρυζαλευρο δεν εφαγε ποτε, το εφτυνε, φαριν λακτε ομως δοκιμασε στο ενδιαμεσο και εφαγε αρκετη για μηνες. Παρολα αυτα, επαθε λιγη σιδηροπενικη αναιμια , αφου δεν ετρωγε μοσχαρι και του δωσαμε σκευασμα σιδηρου για 2 μηνες καθε φορα. Τοτε ομως τον πιεσα πολυ, τον αφησα νηστικο χωρις ουτε γαλα μια μερα, με πολυ νερο φυσικα, οπως μου ειχε πει ο παιδιατρος, μετα με το ζορι δυστυχως του εχωνα λιγες κουταλιες με τη λιωμενη σουπα με μοσχαρι και πολλα πολλα λαχανικα μεσα για να δινουν γευση, και σιγα σιγα μετα απο βδομαδες, συνηθισε και ετρωγε μισο εως ενα πιατο, οχι σταθερη ποσοτητα, αλλα 4 φορες τη βδομαδα οπωσδηποτε, τουλαχιστον μεχρι να ανεβει το αποθεμα σιδηρου στον οργανισμο του.

Εκεινη τη χρονια ετρωγε μονο κρεατοσουπα ή τραχανα. Ολη τη χρονια. Και φαριν λακτε και φρουτοκρεμα με φρεσκα φρουτα και γαλα/γιαουρτι. Αυτη ηταν ολη η ποικιλια.

Την επομενη χρονια αλλαξα τη σουπα με γοιυβετσι οπου ελιωνα το κρεας και ολοκληρη τη μανεστρα, γιατι στο μεταξυ μου εκοψε τα λιωμενα, και τη λιωμενη φγρουτοκρεμα. Και προστεθηκε στο μενου, ακουσον ακουσον, και η φασολαδα!!! Αλλά φρουτα καθολου, αρνιοταν πεισματικα να φαει ολοκληρα φρουτα. Ξαναεπαθε δευτερη φορα σιδηροπενικη αναιμια το καλοκαιρι που εκοψε τα παντα εκτος απο γιαουρτι και γαλα. Και μετα παλι αγωνας να τρωει με το ζορι μοσχαρι.

Καπου εκει εγινε τριων ετων και αποφασισε να δοκιμασει, μπροκολο!!! Καθε μερα του εφτιαχνα μπροκολο γιατι ετρωγε μερικες κουταλιες. Μετα δοκιμασε τοστ, και σιγα σιγα αρχισε να τρωει τα παντα! Αλλα δεν τον πιεσα ποτε στην ποσοτητα. Μια κουταλια , δυο, πεντε δεκα, οσες ηθελε καθε μερα. Εννοειται οτι αργοτερα συμπληρωνα με κατι αλλο που θα ηθελε, αφου ειχε αυξηθει η ποικιλια του. Την επομενη μερα ξανα του εδινα να δοκιμασει αυτα που δεν ειχε προτιμησει την προηγουμενη μερα. Μετα πηγε και παιδικο, οποτε δοκιμαζε πιο ευκολα εκει τα παντα.

Υπομονη και καλα αποτελεσματα ευχομαι. Δεν υπαρχει ιδανικη μεθοδος σε αυτες τις καταστασεις νομιζω. Οτι ταιριαζει στο καθε παιδι, με την εγκριση φυσικα του παιδιατρου.

Διαφημίσεις

Τρία παιδιά έχω και στα τρία πρόβλημα με το φαγητό αντιμετώπιζα!Κατά σύμπτωση,ο γιος μου είναι 3,5 χρονών και 13 κιλά!Δεν με ενδιαφέρει να φάει πολύ,με νοιάζει να φάει λίγο από κάθε αναγκαίο συστατικο(υδατάνθρακες,πρωτείνες κτλ).Η μικρή μου είναι ενός έτους και 9,5 κιλά.Και αυτή δεν τρώει ποσότητες!Και εγώ είμαι 1.70 και 55 κιλά μετά από 3 γέννες,τρώω τα πάντα και κιλό δεν βάζω!Τι να περιμένω λοιπόν από τα παιδιά μου?Μόνο να είναι υγιή!

Ναι, τελικά εκεί καταλήγω... Είναι κληρονομικό το θέμα (αφού έχουμε αποκλείσει το παθολογικό).

Κι εγώ και ο άντρας μου πολύ λιγόφαγα-κακοφαγα παιδιά (εγώ βέβαια από τα 20 μου κάνω διαίτες...). Ηταν και η πρώτη ερώτηση που μας έκανε η παιδίατρος όταν ξεκίν ησε να μην τρώει ο μεγάλος μας " Ποιός από τους 2 σας ήταν κακόφαγος;" Και οι 2! "Α καλά, περαστικά σας!" μας απάντησε...

Τα υγρα που περνει ειναι νορμαλ , γυρω στο 1λιτρο περιπου πρεπει . Απο εκει και επειτα αμα δεν ανυσηχει η παιδιατρος προσπαθησε να μην αγχωνεσαι και εσυ , αμα ειναι μεσα στις καμπυλες της . Τωρα τρικ να σου πω για να φαει δυσκλολο γιατι και μενα τα παιδια μου τα μεγαλα , ιδιαιτερα ο μεγαλος , δεν εφαγαν ευκολα . Ο μεγαλος ευτυχως επεινε υπερβολικα πολυ γαλα και ηταν και μεγαλοσωμος οποτε δεν ειχαμε θεμα στα κιλα , ποτε του δεν εφαγε κρεμες φαριν λακτε κτλ , με πολυυυυυ κοπο φρουτο και με το ζορι το μεσημεριανο . ΓΙαουρτι του αρεζε ομως , ετρωγε με ευχαριστηση και αυγο . Αυτα . Οταν εκλεισε το χρονο εφαγε απο ολα και αρχησε να τρεφεται φυσιολογικα . Μην αγχωνεσαι αφου κανατε ε3ετασεις και δεν υπαρχει καποιο θεμα τοτε θα φαει καποια στιγμη .

Σ' ευχαρσιτώ πολύ για την απάντηση... Όσο κι αν ελεγα βέβαια στην 2η εγκυμοσύνη οτι αν κι αυτό το παιδί μου δεν τρώει δε θα στεναχωριέμαι, η αλήθεια είναι οτι δεν περίμενα οτι υπάρχει και το πιο κακόφαγο από το κακόφαγο!!

Ο μεγάλος μου έτρωγε απλά πολύ λίγο... Η μπέμπα είναι τελείως αρνητική στις στερεες...

Τι να πώ... υπομονή!

Κι εμένα που ειναι 9 μηνών και τρώει τα πάντα ειναι πιο αδύνατη απο την δική σου στον 8ο... Ολα σχετικά ειναι... Νομίζω πως τα μωρά μας ξέρουν καλύτερα απο εμάς, εννοώ πως πιστεύω πως θα φαει όταν ειναι έτοιμη.

Κατα την γνώμη μου καλα κανείς καινδοκιμαζεις πολλές εναλλακτικές. Ίσως σε βοηθήσουν οι γλυκές γεύσεις, γλυκοπατάτα κολοκυθα κίτρινη και μπανάνα πχ . Και ο τροπος που την ταιζεις, έχεις δοκιμάσει ενώ βλέπει κάτι πχ video baby Einstein? προφανώς και δεν ειναι το ιδανικο αλλα στην απελπισία μας...

Να την χαίρεσαι την μικρη σου και υπομονή :)

Σ'ευχαριστώ πολύ και να χαίρεσαι και εσύ τη μπεμπα σου! Όσο για τις συμβουλές, πολύτιμες! Έχω δοκιμάσει όμως τα πάντα!! Διατριβή γράφω πάνω στο θέμα!!

Προσπαθώ να είμαι πιο χαλαρή και η αλήθεια είναι οτι είμαι σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι με το μεγαλο μου γιο, αλλά καμιά φορά με πιάνει το παράπονο...Ειδικά οταν βλέπω τα μωρά φιλων μας που ξεκινησαν να τρωνε και πάνε μια χαρά, όταν ακούω αυτό το " της δωσαμε σουπα και την τσάκισε" ε, αυτό το "την τσάκισε" με τσακίζει...Είμαι κακός άνθρωπος τελικά...:P:p

Το ιδιο προβλημα ακριβως αντιμετωπισα κι εγω με τον δικο μου. Στα 3 ετη αρχισε μονος του να θελει να δοκιμαζει νεες τροφες. Παντως τον καταφερα να αρχισει να τρωει με κουταλι, τυχαια, τον επιασα με ανοιχτο στομα να κοιταζει καπιοες διαφημισεις στην τηλεοραση μια μερα, 8 μηνων τοτε, και του εβαλα μια μπουκια βιαστικα στο στομα γιαουρτακι παιδικο με γευση μπισκοτο. Με κοιταξε απορημενος και με υφος "απο που προεκυψε τωρα αυτο", αλλα το καταπιε! Μετα απο λιγα λεπτα του εδωσα αλλη μια με τον ιδιο τροπο. Εν τελει του εδωσα 5 κουταλακια εκεινη την μερα. Την επομενη μερα, τα ιδια, του εδωσα μια κουταλια παραπανω και σιγα σιγα φτασαμε να τρωει ενα γιαουρτακι ολοκληρο. Οι κουταλιες οχι πλημμυρισμενες παντως, δεν του αρεσαν γεματες.

Τη βγαλαμε με γιαουρτακια για 2 - 3 μηνες και γαλα εμπλουτισμενο 2ης βρεφικης ηλικιας. Εννοειται οτι προσπαθουσα και φαγητο αλλα δεν ανοιγε με τιποτα το στομα του. Καποια στιγμη αρχισα να ανακατευω λιωμενα φρουτα στο γιαουρτακι του, σταδιακα ενα ενα για πιθανες αλλεργιες, οπως ακριβως μου ειχε πει ο παιδιατρος. Τα ετρωγε διστακτικα, αλλα προτιμουσε σκετο το γιαουρτακι. Αρχισα μετα να του δινω φρουτα λιωμενα σκετα, αφου τα ειχε δοκιμασει ολα σταδιακα μεσα στο γιαουρτι και δεν ειχαμε φοβο αλλεργιας. Δεν του αρεσε με αχλαδι μηλο, ηθελε και μπανανα πορτοκαλι οπωσδηποτε ολα μαζι.

Ρυζαλευρο δεν εφαγε ποτε, το εφτυνε, φαριν λακτε ομως δοκιμασε στο ενδιαμεσο και εφαγε αρκετη για μηνες. Παρολα αυτα, επαθε λιγη σιδηροπενικη αναιμια , αφου δεν ετρωγε μοσχαρι και του δωσαμε σκευασμα σιδηρου για 2 μηνες καθε φορα. Τοτε ομως τον πιεσα πολυ, τον αφησα νηστικο χωρις ουτε γαλα μια μερα, με πολυ νερο φυσικα, οπως μου ειχε πει ο παιδιατρος, μετα με το ζορι δυστυχως του εχωνα λιγες κουταλιες με τη λιωμενη σουπα με μοσχαρι και πολλα πολλα λαχανικα μεσα για να δινουν γευση, και σιγα σιγα μετα απο βδομαδες, συνηθισε και ετρωγε μισο εως ενα πιατο, οχι σταθερη ποσοτητα, αλλα 4 φορες τη βδομαδα οπωσδηποτε, τουλαχιστον μεχρι να ανεβει το αποθεμα σιδηρου στον οργανισμο του.

Εκεινη τη χρονια ετρωγε μονο κρεατοσουπα ή τραχανα. Ολη τη χρονια. Και φαριν λακτε και φρουτοκρεμα με φρεσκα φρουτα και γαλα/γιαουρτι. Αυτη ηταν ολη η ποικιλια.

Την επομενη χρονια αλλαξα τη σουπα με γοιυβετσι οπου ελιωνα το κρεας και ολοκληρη τη μανεστρα, γιατι στο μεταξυ μου εκοψε τα λιωμενα, και τη λιωμενη φγρουτοκρεμα. Και προστεθηκε στο μενου, ακουσον ακουσον, και η φασολαδα!!! Αλλά φρουτα καθολου, αρνιοταν πεισματικα να φαει ολοκληρα φρουτα. Ξαναεπαθε δευτερη φορα σιδηροπενικη αναιμια το καλοκαιρι που εκοψε τα παντα εκτος απο γιαουρτι και γαλα. Και μετα παλι αγωνας να τρωει με το ζορι μοσχαρι.

Καπου εκει εγινε τριων ετων και αποφασισε να δοκιμασει, μπροκολο!!! Καθε μερα του εφτιαχνα μπροκολο γιατι ετρωγε μερικες κουταλιες. Μετα δοκιμασε τοστ, και σιγα σιγα αρχισε να τρωει τα παντα! Αλλα δεν τον πιεσα ποτε στην ποσοτητα. Μια κουταλια , δυο, πεντε δεκα, οσες ηθελε καθε μερα. Εννοειται οτι αργοτερα συμπληρωνα με κατι αλλο που θα ηθελε, αφου ειχε αυξηθει η ποικιλια του. Την επομενη μερα ξανα του εδινα να δοκιμασει αυτα που δεν ειχε προτιμησει την προηγουμενη μερα. Μετα πηγε και παιδικο, οποτε δοκιμαζε πιο ευκολα εκει τα παντα.

Υπομονη και καλα αποτελεσματα ευχομαι. Δεν υπαρχει ιδανικη μεθοδος σε αυτες τις καταστασεις νομιζω. Οτι ταιριαζει στο καθε παιδι, με την εγκριση φυσικα του παιδιατρου.

Εμείς τα έχουμε ξαναπεί!! Στο παρελθόν εχουμε μοιραστεί τον πονο μας και απο οτι βλεπω συνεχιζουμε πιο χαλαρα βεβαια, αλλα προχωράμε σε κοινό μονοπάτι!

Σ ευχαριστώ πάντως mamvas για το χρόνο σου! Να το χαίρεσαι το αγοράκι σου!!

καλησπερα..ειχαμε μιλησει καποια στιγμη με πμ γιατι αντιμετωπιζα σοβαρο θεμα με την κορουλα μου η οποια κ εκεινη δεν ετρωγε τπτ..υστερα απο πολυ αναζητηση κ αγανακτηση αλλαξα εντελως την διατροφη της..εκοψα τελειως την κρεμα κ την γλουτενη..την κρεμα δεν ξαναδωσα ποτε ομως ψωμι η μακαρονια τρωει πλεον..ελαχιστα δινω αλλα δινω..εδωσα πολυ βαση σε ζωμο,κρεας κ ψαρι..στην αρχη αρνιοταν να φαει ομως στην 3η μερα εφαγε..οχι μεγαλη ποσοτητα αλλα απο εκει που δεν ετρωγε τπτ εφαγε..μετα απο 6 μηνες μπορω να πω οτι πλεον το παιδι μου τρωει κ πολυ ποσοτητα μαλιστα..τοσο που εαν μια μερα δεν φαει τουλαχιστον 2 φρουτα κ 100γρμ κρεας νιωθω οτι κατι δεν παει καλα..εχεις δοκιμασει καθολου να κανεις gaps??? να δωσεις ζωμους για αρχη κ μετα βαση στο κρεας γιατι στην ηλικια σας χρειαζεται σιδηρο??οτι χρειαστεις ειμαι εδω για σενα,κ ελπιζω να μπορω να σε βοηθησω:P

Xc60p3.png ghL0p3.png

Διαφημίσεις

καλησπερα..ειχαμε μιλησει καποια στιγμη με πμ γιατι αντιμετωπιζα σοβαρο θεμα με την κορουλα μου η οποια κ εκεινη δεν ετρωγε τπτ..υστερα απο πολυ αναζητηση κ αγανακτηση αλλαξα εντελως την διατροφη της..εκοψα τελειως την κρεμα κ την γλουτενη..την κρεμα δεν ξαναδωσα ποτε ομως ψωμι η μακαρονια τρωει πλεον..ελαχιστα δινω αλλα δινω..εδωσα πολυ βαση σε ζωμο,κρεας κ ψαρι..στην αρχη αρνιοταν να φαει ομως στην 3η μερα εφαγε..οχι μεγαλη ποσοτητα αλλα απο εκει που δεν ετρωγε τπτ εφαγε..μετα απο 6 μηνες μπορω να πω οτι πλεον το παιδι μου τρωει κ πολυ ποσοτητα μαλιστα..τοσο που εαν μια μερα δεν φαει τουλαχιστον 2 φρουτα κ 100γρμ κρεας νιωθω οτι κατι δεν παει καλα..εχεις δοκιμασει καθολου να κανεις gaps??? να δωσεις ζωμους για αρχη κ μετα βαση στο κρεας γιατι στην ηλικια σας χρειαζεται σιδηρο??οτι χρειαστεις ειμαι εδω για σενα,κ ελπιζω να μπορω να σε βοηθησω:P

mariazerta καλησπέρα και σ' ευχαριστώ πολύ!

Δεν έχω δοκιμάσει την gaps, να σου πω την αλήθεια δεν ηξερα καν τι είναι. Λίγο πρόλαβα και εψαξα σήμερα είναι δίατα που αποκλείει δημητριακά ζάχαρη και γάλα; Δεν έχει κάποια αλλεργία το μωρό, και έχει δοκιμάσει ελάχιστα μεν , αλλά από οτι επιτρέπεται για την ηλικία της. Εκτός από αλάτι, αυγό και ψάρι εννοειται. Απλά αρνειται να φάει οτιδηποτε δεν ειναι γάλα.

Μπορείς να μου δώσεις κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα του ζωμού που λές; Τι έβαζες; Και πως τάιζες το ζωμό; Με μπιμπερό; Εχω προσπαθήσει να την ταϊσω και σουπα και κρέμα και φρουτοκρεμα σε πολυ αραιη μορφη απο το μπιμπερο αλλά παλι αρνειται. Ηθελα να τσεκάρω αν το θέμα της ειναι οι τροφές ή ο τρόπος που την ταιζω, και ειδα οτι απλά δεν θέλει να δοκιμάσει κατι αλλο εκτό απο γάλα...

Να σου ζήσει η κορούλα σου!

Ναι, τελικά εκεί καταλήγω... Είναι κληρονομικό το θέμα (αφού έχουμε αποκλείσει το παθολογικό).

Κι εγώ και ο άντρας μου πολύ λιγόφαγα-κακοφαγα παιδιά (εγώ βέβαια από τα 20 μου κάνω διαίτες...). Ηταν και η πρώτη ερώτηση που μας έκανε η παιδίατρος όταν ξεκίν ησε να μην τρώει ο μεγάλος μας " Ποιός από τους 2 σας ήταν κακόφαγος;" Και οι 2! "Α καλά, περαστικά σας!" μας απάντησε...

Αυτό ισχύει... Εγω δεν έτρωγα τίποτα και ήθελα μόνο γάλα, απο την άλλη ο άντρας μου ειναι του φαγητού και όχι του γλυκού έτσι έχουμε έναν μπεμπη που τις φρουτοκρεμες δε θελει ούτε να τις βλέπει ενώ τις έτρωγε αρχικά ευχάριστα και το κρέας με τα λαχανικά το περιμένει πως και πως να το φάει ενώ αρχικά δεν ήθελε ούτε να το βλέπει... Υπομονή εινα ζόρι να μη τρώει το παιδι... Το πέρασα αυτό το στάδιο στον όγδοο μήνα όπου ελάττωσε τις ποσότητες του στο 1/3 και τα είχα παίξει αφού τον έβλεπα να αδυνατιζει...

sJbgp3.png W9hQp3.png

mariazerta καλησπέρα και σ' ευχαριστώ πολύ!

Δεν έχω δοκιμάσει την gaps, να σου πω την αλήθεια δεν ηξερα καν τι είναι. Λίγο πρόλαβα και εψαξα σήμερα είναι δίατα που αποκλείει δημητριακά ζάχαρη και γάλα; Δεν έχει κάποια αλλεργία το μωρό, και έχει δοκιμάσει ελάχιστα μεν , αλλά από οτι επιτρέπεται για την ηλικία της. Εκτός από αλάτι, αυγό και ψάρι εννοειται. Απλά αρνειται να φάει οτιδηποτε δεν ειναι γάλα.

Μπορείς να μου δώσεις κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα του ζωμού που λές; Τι έβαζες; Και πως τάιζες το ζωμό; Με μπιμπερό; Εχω προσπαθήσει να την ταϊσω και σουπα και κρέμα και φρουτοκρεμα σε πολυ αραιη μορφη απο το μπιμπερο αλλά παλι αρνειται. Ηθελα να τσεκάρω αν το θέμα της ειναι οι τροφές ή ο τρόπος που την ταιζω, και ειδα οτι απλά δεν θέλει να δοκιμάσει κατι αλλο εκτό απο γάλα...

Να σου ζήσει η κορούλα σου!

σευχαριστω πολύ..ζωνο εβραζα κοκκαλά απο αρνί,κατσίκι η κοτόπουλο με μυρωδικά για περίπου 3-4ωρες..μετα της έδινα με το κουταλάκι να πίνει λίγο λίγο..τους έρχεται πιο Κάλα η υγεη μόρφη γιατί έτσι έχουν μαθει με το γάλα..κ εμείς δεν έχουμε καμια διαγνωσμενη αλλεργία κ το γάλα εννοείται δεν το έχω κόψει..όμως είχα κόψει σχεδόν τελείως ολά τα δημητριακά κ αμυλα..μετα απο λιγες μέρες αρχισε να τρώει..τώρα τρώει 1φορα στις 10μερες μακαρόνια με κιμά,1-2φορες την βδομάδα τοστ,πατάτα καθόλου.ο ζωμός βοηθάει πολύ κ στα εντερακια τους
Xc60p3.png ghL0p3.png

Αν έχεις φίλη με μωρο ίδιας ηλικίας που τρώει φερτους σπίτι να φάει μαζί με το δικό σου

Αυτό μας έσωσε εμάς .. Τα μωρα/παιδια δεν αντιγράφουν ενήλικες όσο αντιγράφουν παιδάκια, δεν ξέρω γιατι

• 5 weeks later...

Κορίτσια καλησπέρα! Χρειάζομαι για άλλη μια φορά τα φώτα σας!! Ο μικρος μου ειναι 8 μηνων και μειώνει καθε μερα όλο και πιο πολυ την ποσότητα στις στέρεες.Δεν εχω καταλάβει τι εχω κανει λάθος αλλα αρχίζω και αγχώνομαι γιατι εχουμε φτάσει να τρωει απο 2-3 κουταλιές απο το καθε τι που του δίνω!!!

Ξεκινήσαμε με φρουτοκρεμα απο 5,5 περίπου μηνων με μεγάλη επιτυχία!!ετρωγε πολυ καλα μειώνοντας καθε μερα την ποσότητα μεχρι που έτρωγε ελάχιστα.. Άλλαξα τον τροπο και τα πέρναγα στον τρίφτη και άρχιζε να τα τρωει λιγο καλυτερα αλλα μείωνε ξανά την ποσότητα:(..τα ίδια και με τα λαχανικα μεχρι που τωρα δεν τα τρωει καθόλου!!Για το απογευματινό γίνεται μάχη,δεν εχω δώσει τις έτοιμες σκόνες και προσπαθώ να του κάνω μονη μου κάποιες κρέμες απο βρωμη,κεχρί,ριζαλευρο,κους κους κ.λ.π. Δεν του αρεσει τίποτα....Πήρα γιαουρτακι( μπας και φάει ) και η αλήθεια ειναι οτι το τσακισε αλλα και απ΄αυτο πλέον τρωει 1/4... Θηλάζω αποκλειστικά και θελει μονο το γάλα και τίποτα αλλο..Ο Παιδιατρος πρότεινε να τον αφήσω νυστικο και να ξαναδοκιμασω αργότερα αυτο δεν γίνεται εύκολα γιατι οταν θελει να φάει μας ακούει όλο το τετράγωνο και δεν αντέχω να τον αφήσω...Γιατι το κανει αυτο; Ενώ δοκιμάζει τα πάντα ακόμα και απο τα δικά μας( αν άλατα) δεν τρωει κανονικά τίποτα.Καμια ιδέα;;

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλησπέρα! Χρειάζομαι για άλλη μια φορά τα φώτα σας!! Ο μικρος μου ειναι 8 μηνων και μειώνει καθε μερα όλο και πιο πολυ την ποσότητα στις στέρεες.Δεν εχω καταλάβει τι εχω κανει λάθος αλλα αρχίζω και αγχώνομαι γιατι εχουμε φτάσει να τρωει απο 2-3 κουταλιές απο το καθε τι που του δίνω!!!

Ξεκινήσαμε με φρουτοκρεμα απο 5,5 περίπου μηνων με μεγάλη επιτυχία!!ετρωγε πολυ καλα μειώνοντας καθε μερα την ποσότητα μεχρι που έτρωγε ελάχιστα.. Άλλαξα τον τροπο και τα πέρναγα στον τρίφτη και άρχιζε να τα τρωει λιγο καλυτερα αλλα μείωνε ξανά την ποσότητα:(..τα ίδια και με τα λαχανικα μεχρι που τωρα δεν τα τρωει καθόλου!!Για το απογευματινό γίνεται μάχη,δεν εχω δώσει τις έτοιμες σκόνες και προσπαθώ να του κάνω μονη μου κάποιες κρέμες απο βρωμη,κεχρί,ριζαλευρο,κους κους κ.λ.π. Δεν του αρεσει τίποτα....Πήρα γιαουρτακι( μπας και φάει ) και η αλήθεια ειναι οτι το τσακισε αλλα και απ΄αυτο πλέον τρωει 1/4... Θηλάζω αποκλειστικά και θελει μονο το γάλα και τίποτα αλλο..Ο Παιδιατρος πρότεινε να τον αφήσω νυστικο και να ξαναδοκιμασω αργότερα αυτο δεν γίνεται εύκολα γιατι οταν θελει να φάει μας ακούει όλο το τετράγωνο και δεν αντέχω να τον αφήσω...Γιατι το κανει αυτο; Ενώ δοκιμάζει τα πάντα ακόμα και απο τα δικά μας( αν άλατα) δεν τρωει κανονικά τίποτα.Καμια ιδέα;;

το μόνο που θα μπορούσα να σου προτείνω είναι να πειραματιστείς με τις γεύσεις.. π.χ. γιαουρτάκι μην του παίρνεις συνέχεια το ίδιο, στην φρουτόκρεμα τρίψε του από πάνω και λίγο μιράντα και στο φαγητο βάλε κάτι να αλλάζει λίγο η γεύση π.χ. πιπερίτσα κόκκινη που είναι γλυκιά. κατά τ' άλλα μην αγχώνεσαι. αφού πίνει και από σένα είναι καλά. φάση είναι και θα αλλάξει. τις περάσαμε κι εμείς κάτι τέτοιες.

Άλλη μία ομοιοπαθούσα μανούλα...:wink:

Και μένα ξεκίνησε με μεγάλη όρεξη να φάει και να δοκιμάσει τα πάντα και σήμερα 12 μηνών, τρώει ελάχιστα...

Στην αρχή με στενοχωρούσε αφάνταστα αυτό το γεγονός, προσπαθούσα με το ζόρι να του δίνω περισσότερο φαγητό, γιατί θεωρούσα οτι θα λιμοκτονήσει, αλλά ερχόντουσαν τ'αντίθετα αποτελέσματα... Αντί να τρώει, σφράγιζε ακόμη πιο πολύ το στόμα του!

Τελικά τον άφησα να πεινάσει... Τη μία μέρα δεν έτρωγε σχεδόν τίποτα, δεν του έφτιαχνα και εγώ κάτι άλλο που ενδεχομένως να του άρεσε περισσότερο και την επόμενη έτρωγε σαν λυσσασμένος!

Θεωρώ οτι είναι και αυτή μια φάση που θα περάσει, απλά εμείς ως μανούλες στενοχωριόμαστε απίστευτα πολύ!:(

Άλλη μία ομοιοπαθούσα μανούλα...:wink:

Και μένα ξεκίνησε με μεγάλη όρεξη να φάει και να δοκιμάσει τα πάντα και σήμερα 12 μηνών, τρώει ελάχιστα...

Στην αρχή με στενοχωρούσε αφάνταστα αυτό το γεγονός, προσπαθούσα με το ζόρι να του δίνω περισσότερο φαγητό, γιατί θεωρούσα οτι θα λιμοκτονήσει, αλλά ερχόντουσαν τ'αντίθετα αποτελέσματα... Αντί να τρώει, σφράγιζε ακόμη πιο πολύ το στόμα του!

Τελικά τον άφησα να πεινάσει... Τη μία μέρα δεν έτρωγε σχεδόν τίποτα, δεν του έφτιαχνα και εγώ κάτι άλλο που ενδεχομένως να του άρεσε περισσότερο και την επόμενη έτρωγε σαν λυσσασμένος!

Θεωρώ οτι είναι και αυτή μια φάση που θα περάσει, απλά εμείς ως μανούλες στενοχωριόμαστε απίστευτα πολύ!:(

Πως τον αφήσεις;πες μου λεπτομέρειες! Δεν του έδωσες ούτε γάλα; Δεν έκλαιγε; Τι έκανες; Αχ πες μου μήπως τα καταφέρουμε κι εμείς.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Του έδινα κανονικά τα γευματά του... το πρωί γάλα, φρούτα, μεσημεριανό, γιαουρτάκι και γάλα. Απλά έτρωγε απ'όλα αυτά πολύ λίγο... το μισό γάλα απ'αυτό που του έφτιαχνα, τη μισή φρουτόκρεμα, 5 κουταλιές μεσημεριανό, μισό γιαούρτι και μισό μπουκάλι γάλα για βραδινό!

Αυτός δεν έκλαιγε... δεν ήθελε απλά παραπάνω... εγώ έκλαιγα απο μέσα μου γιατί δεν ήταν οι σωστές ποσότητες...:(

Τελικά τη μια μέρα έτρωγε αυτά τα ελάχιστα, την επόμενη που είχε πεινάσει παραπάνω έτρωγε κανονικά!

Απλά θέλουν το χρόνο τους!

Δυστυχώς δεν εχουμε φτάσει σε αυτο το επίπεδο.. Θηλαζουμε συνεχεία και δεν νομίζω να πεινάει απλα δεν θελει τίποτα αλλο εκτός το στήθος!! Κοιμαται εκεί οπότε οπότε νυσταζει θηλάζει πάλι και οπότε δεν θελει να φάει εχω την εναλλακτική...Νομιζω οτι εχει συνδυάσει μονο το στήθος με φαγητο του και τα αλλα ειναι μεζεδάκια!:confused:αυτο θελω να ανατρέψω αλλα δεν ξέρω πως!!! Τον λυπάμαι να τον βλέπω να παρακαλαει να θηλάζει η να κλαίει και να τον αγνοώ...μήπως τελικα όμως πρεπει να κάνω την καρδιά μου πέτρα και να τον αφήσω;;;; Αχχχχχχ

Συμφωνω με τα παραπάνω φαση ειναι που θα περασει συνηθως ειναι απο τα δοντια εμενα ειναι 11μηνων αγοράκι τα ιδια ακριβως μου κανει τωρα η οποτε ειναι κρυωμενο. Οποτε του δινω αλλα πραγματα καροτακι στο χερι βοηθαει πολυ με τα δοντια ειμαι συνεχως διπλα και τον κοιταω κριτσινακια δικα μου κ τρελενεται αλλα θηλαζει και συνεχεια. Εμενα δεν θελει κρεμες φαγητα ριχνω μια ματια στο στομα κ εχει δυο δοντια κατακοκκινα κ ετοιμα να σκασουν, εχουμε 9δοντια κ μας εχει πεθανει μεχρι να βγουν..:lol: το καροτο το κραταει ολη μερα παει βολτα σε ολο το σπιτι κ παταει τα ουλα του κ ανακουφιζεται ,το ξινει και το τρωει σιγα σιγα, βεβαια θελει προσοχη εγω ειμαι διπλα κ αμα δω οτι βηξει του βαζω το μικρο δαχτυλακι κ του το βγαζω. Επισης στη φρουτοκρεμα βαζω λιγο γαλα παιδικο δυο κουταλιες, η σταφιδες η συκο η μελι ακομα, το καλυτερο κανει τελεια τη φρουτοκρεμα κ καλο( δε παθαινουν τπτ με το μελι ενα παιδι στο εκατομμυριο να ναι αλλεργικο στη κορη μου φοβομουν για το μελι κ τωρα δε το θελει, στο γιο μου ειμαι πιο χυμα) μεσα του αρεσουν οι γλυκιες γευσεις ξινες καθολου, δες κ αυτο... παντως η αληθεια ειναι οπως και με τη μεγαλη μου κορη 4ειναι τωρα ειναι φασεις κ ξαναεπανερχονται κ τρωνε ολο το μπολ ,δεν θα πεθανει αν δε φαει φαι μια μερα θα λυσαξει κ θα το δειξει δωστου κανενα μιραντα μπισκοτακι πολλα πραγματα μπορει να κραταει κ να τα τρωει μονο του να μην ειναι κ τελειως νηστικο, πορτοκαλαδα σε εκπαιδευτικο ποτηρακι μην χαλιεσαι αδικα... υπομονη...ααα θυμηθηκα κ αλλα θα γραψω σεντονι βαλε ραδιο να σαι χαρουμενη δωστου κουταλια να κραταει στο καρεκλακι κ βαλε κ ενα μπολ στο κεφαλι μολις ανοιγει το στομα τσουπ κ μια κουταλια ο γιατρος μου λεει 10 κουταλιες εστω να τρωει καλα ειναι ανθρωπακια ειναι δεν εχουν καθε μερα την ιδια ορεξη, αλλα οι μερες σας να περνανε ευχαριστα κ να γελατε αυτα μενουν ....φλ πολλα σε ολες κ στα κουτσουνακια μας...τα γραφω λιγο υπερβολικα γιατι αυτο το στρες το περασα πολυ κ γω και εφτιαχνα 3διαφορετικα φαγητα του μπεμπη κ δε τα ετρωγε ελεγα μηπως φταιω εγω στο μαγειρεμα αλλα ειναι πολλα που περνανε κ αυτα κ μεις κολαμε τον εγκεφαλο μας κ σκαμε.

age.png

CfYbp2.png

Ευχαριστώ για την απάντηση!!με καθησυχασες κάπως!Ισως αυτα ξέρουν καλυτερα απο μας και μάλλον πρεπει να ηρεμήσω εγω πρώτα αφού απο βαρος είμαστε καλα...Και σιγα σιγα θα φάει που θα παει...ετσι;η θα τον θηλάζω μεχρι τα 5 αν δεν αλλάξω;;τι λέτε;