Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ιδιωτικό σχολειο με τμήμα νηπιαγωγείου μαζί με προνηπια και προ προ

Recommended Posts

Είναι σωστό σε ιδιωτικό σχολειο να μου πούνε ότι είναι απο το υπουργιο εντοληνα είναι μαζί νηπιαγωγιο με προνηπια και Και έχουν βάλει και ένα προ προνηπιο μαζί ενώ έχουν δυο τάξεις τα παιδια ανάμεικτα παιδιά

:( να το πάρω το παιδί απο κεί Οκτώβρη η όχι

Και να βρω άλλο σχολειο η να τον αλλάξω στο δημοτικό;; Και είναι λόγος αλλαγής σχολείου;; ΒΟΗΘΕΙΑ

Διαφημίσεις

Και στο δημόσιο νηπιαγωγειο που πηγαινει η μικρη μου, ανάμεικτα τα εχουν τα νήπια με τα προνηπια!

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Και στο δημόσιο νηπιαγωγειο που πηγαινει η μικρη μου, ανάμεικτα τα εχουν τα νήπια με τα προνηπια!

AΛλα με προ προ νήπιο και σε ιδιωτικό ;;; Τόσα λεφτά για να μάθει αυτά που ξέρει ιδη

AΛλα με προ προ νήπιο και σε ιδιωτικό ;;; Τόσα λεφτά για να μάθει αυτά που ξέρει ιδη

Τα παιδια προνηπιου και νηπιου ειναι 4 και 5 χρν....Το να βαλουν επιλεκτικα οι υπευθυνες μεσα στην ταξη παιδι ηλικια κατω των 4....το εχω ακουσει να συμβαινει....αλλά και μένα δεν ξέρω αν θα μου αρεσε, ειδικά αν πλήρωνα....

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Ο λόγος που στα δημόσια σχολεία δεν βάζουν νήπια με προνήπια είναι ότι δεν δέχονται καν αιτήσεις προνηπίων, οπότε στην ουσία δεν έχουν προνήπια. Διαφορετικά, ναι, προβλέπεται να λειτουργούν τμήματα ανάμικτα με προνήπια και νήπια. Το ότι υπάρχει ενα παιδάκι πιο μικρό, δεν λέει από μόνο του κάτι. Μπορεί να είναι πιο ώριμο. Ίσα ίσα, αν δεν ξέρω τίποτα άλλο για ένα συγκεκριμένο σχολείο, θα το έβλεπα μάλλον θετικά, ότι ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των παιδιών. Φαντάζομαι γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο παιδί μπορεί να σταθεί καλύτερα στο συγκεκριμένο τμήμα, σε σχέση με ένα άλλο.

Επομένως αυτό και μόνο, έτσι όπως περιγράφεται δεν είναι κριτήριο. Πρακτικά, φαντάζομαι ότι ένα τμήμα μόνο με νήπια, θα μπορούσε να θεωρηθεί πιο "καλό" για τα μεγαλύτερα παιδάκια σε σχέση με ένα ανάμικτο τμήμα, αλλά νομίζω τελικά πιο πολλή σημασία έχει η δασκάλα.

Διαφημίσεις

Φετος εχει δημιουργηθει παρεξηγηση απο πολλες μανουλες με το θεμα. Λοιπον οπως τα λεει η AthinaP ειναι. Οδηγιες του Υπουργειου....

τωρα για το τι κανουν, θα σου πω γιατι κ η κορη μου παει σε τετοιο τμημα και μαλιστα το επελεξα απο ιδιωτικο με 7 παιδακια που θα ηταν μονο προνηπιο.

Το οριο ειναι 25 παιδια. Ειναι μονο νηπιαγωγειο στην ουσια, προνηπιο δεν υπαρχει. Αν τελικα εγγραφουν 25 για νηπιαγωγειο, τοτε ολα κανουν το ιδιο προγραμμα. Αν μεινουν κενες θεσεις, δεχονται με κληρωση μερικα για προνηπιο.

Τα δυο τμηματα κανουν το ιδιο θεμα καθε μερα (πχ εχθες εκαναν το θεμα "κανονες στο σχολειο κ στο σπιτι") αλλα η καθε ηλικια αναλαμβανει μια ασκηση αναλογη με την ηλικια της. Ιδια υλη, διαφορετικο επιπεδο δυσκολιας δηλαδη. Μοιραζουν τις ασκησεις στα παιδια αναλογα οι δυο δασκαλες που ειναι στον χωρο. μετα συζητουν ολα μαζι.

μας έχουν βάλει μια δασκάλα και είναι 4 παιδάκια του νηπιαγωγείου και 6 προνηπιου και ενα προ προ

στην άλλη τάξη είναι 5 του νηπιαγωγείου και 8 προνηπιου δεν είναι λογικό σε ιδιωτικό να έχουν τέτοια αντιμετώπιση

Καλησπέρα! Είχα αντιμετωπίσει ακριβώς το ίδιο πέρυσι στο ιδιωτικο νηπιαγωγείο του γιού μου. Ήταν 7 νήπια και 6 προνήπια. Η δική μου εμπειρία λέει ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν (δε συζητώ καν για παιδάκια προ-προνήπια), καθώς ναι μεν προσαρμόζεται υποτίθεται το πρόγραμμα αλλά ήταν δύσκολο στην καθημερινότητά τους. Τα προνήπια δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν και τα νήπια δυσφορούσαν. Προσωπικά επιδίωξα και ευτυχώς το κατάφερα σε συνεργασία με όλους του υπόλοιπους γονείς που είχαν την ίδια άποψη και ευτυχώς χωρίστηκαν τα τμήματα. Αυτό έγινε μετά τους 3 μήνες (κατά την άποψή μου έπρεπε εξαρχής) και αμέσως φάνηκε η διαφορά ακόμη και στη δασκάλα μας η οποία ενώ ήταν πολύ κλαή δεν φαίνονταν η δουλειά της. Δεν ξέρω βέβαια αν ήταν μόνο 1 το προνήπιο αν θα ύπήρχαν οι ίδιες δυσκολίες....Αν όντως όπως λές είναι 4 με 6 πιστεύω ότι θα έχεις πρόβλημα...

xZBdp3.png

Διαφημίσεις

Το πιο λογικο θα ηταν να χωρισει τα τμηματα σε νηπια και προνηπια αφου εχει δυο δασκαλες αν και φοβαμαι οτι μπορει αργοτερα να τα ενωσει γιατι απο το νομο μια ταξη νηπιαγωγειου μπορει να εχει ως 25 παιδια (νηπια κ προνηπια). Ετσι θα γινει πολυ καλη δουλεια γιατι τωρα η αναλογια των προνηπιων ειναι μεγαλυτερη και θα τραβαει πισω το τμημα.(Απο την εμπειρια μου ως νηπιαγωγος).

Το υπουργειο λεει οτι μπορει να υπαρχουν και προνηπια αλλα σαφεστατα δεν τους υποχρεωνει να βαλουν προνηπια μεσα (εινα δικια τους επιλογη).

Εγω δεν θα πληρωνα για τετοια ταξη.