Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπάθεια αποθηλασμού λόγω 2ης εγκυμοσύνης


dim12

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Έχω ένα γιο 18 μηνών ο οποίος θηλάζει ακόμα.

Πρόσφατα έμαθα ότι είμαι έγκυος (στις αρχικές ακόμα εβδομάδες).

Γνωρίζω ότι μπορώ να συνεχίσω να θηλάζω κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά θέλω πραγματικά να το σταματήσω!

Ο μικρός θηλάζει μόνο τη νύχτα, αλλά συχνά κάθε 2 ώρες, με αποτέλεσμα να μην κοιμάμαι καθόλου καλά, παρόλο που είναι στο κρεβάτι μου.

Οι θηλές μου έχουν αρχίσει ήδη να πονάνε και σκέφτομαι πόσο πιο εξαντλημένη θα νιώθω όταν προχωρήσει η εγκυμοσύνη.

Επιπλέον, δεν είμαι θετική στο tandem nursing. Έχω διαβάσει θετικές εμπειρίες από άλλες μαμάδες, αλλά πιστεύω ότι εγώ δεν θα αντέξω να θηλάζω 2 παιδιά και μάλιστα να ξυπνάω συνεχώς τη νύχτα μια για το ένα και μια για το άλλο.

Θα ήθελα πολύ να καταφέρω να αποθηλάσω αρκετό καιρό προτού γεννήσω.

Τελικά υπάρχει κάποια μαμά που έχει καταφέρει να αποθηλάσει σε αυτή την περίπτωση;;;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Αποθήλασα με την "ευκαιρία" της 2ης εγκυμοσύνης όταν ο "μεγάλος" ήταν 14 μηνών. Από τον 12ο μήνα είχα αρχίσει να δίνω σιγά-σιγά ξένο και αρχίσαμε να αντικαθιστούμε γεύματα. Αφήσαμε για τελευταίο το βραδινό. Εσύ είσαι ήδη σε αυτή τη φάση.

Οπότε, από το απόγευμα και μετά άρχιζα να του δίνω όσο πιο πολύ γάλα μπορούσα από το ποτηράκι. Βραδινό και μετά πάλι γάλα από το ποτηράκι. Έτσι μείωσε την ποσότητα που έπινε από εμένα. Και όταν ερχόταν η ώρα του ύπνου τον κοιμίζαμε στο καρότσι.... Αν ξυπνούσε το βράδυ και δεν μπορούσα να τον κοιμίσω με αγκαλιά / κούνημα τον έβαζα στο στήθος όσο μπορούσα λιγότερο, ίσα για να κοιμηθεί....

Αυτό εμένα μου πήρε περίπου 1 εβδομάδα....

Καλή επιτυχία με τον αποθηλασμό, που θεωρώ ότι είναι από τα πιο δύσκολα κομμάτια του θηλασμού!

2IW7p3.png

xwifp2.png

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Κι εμένα πίνει ξένο γάλα, αλλά δεν του δίνω κάθε βράδυ γιατί τις περισσότερες φορές τρώει φαγητό (και πολύ μάλιστα!)

Παρόλα αυτά συνεχίζει να ξυπνάει πολλές φορές τη νύχτα!

Πόσο εύκολο είναι να τον κοιμίσεις εκείνη την ώρα με άλλο τρόπο αντί για θηλασμό; Σηκωνόσουν και τον έπαιρνες αγκαλιά και κούνημα; (Πρέπει να είναι λίγο κουραστικό σε σχέση με το θηλασμό, αλλά αν τελικά καταλήγει να ξυπνάει λιγότερο αξίζει τον κόπο!)

Επίσης, όταν γέννησες το δεύτερο μωράκι σου, ζήτησε να θηλάσει ξανά;

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς το βραδινό ξύπνημα είναι πολύ δύσκολο.... αν πιάσει το σύστημα αγκαλιά / κούνημα αξίζει να ταλαιπωρηθείς, θα είναι για λίγο και λογικά το μωρό όταν θα καταλάβει ότι δεν έχει στήθος το μενού θα κοιμηθεί και λίγο παραπάνω. ή ας ελπίσουμε ότι θα γίνει έτσι!!!! :)

 

Όταν γεννήθηκε το μωρό ο "μεγάλος" δεν ζήτησε να ξαναθηλάσει. το είχε ξεχάσει... βέβαια εσένα είναι και αρκετά μεγαλύτερο.... μερικές φορές, μάλλον από ζήλια, ερχόταν κι αυτός στο άλλο στήθος (στο πάνω μέρος του στήθους και πάνω από την μπλούζα) και τότε εγώ του έλεγα με γέλια: μη καλέ, θα πιεις όλο το γάλα του μωρού και θα τελειώσει!!! κι αυτός γελούσε....

 

Επίσης, έχει κατά καιρούς προσπαθήσει να πείσει την αδερφή του να πιει γάλα από τα δικά του "μπυζάκια"!!!! :D Αυτή βέβαια τίποτα!!!!

 

Σου εύχομαι με το καλό και το δεύτερο μωράκι....

Κάνε ό,τι περνάει από το μυαλό σου για να σταματήσετε ομαλά... ο σύζυγος μπορεί να βοηθήσει πολύ σε αυτό το κομμάτι.

2IW7p3.png

xwifp2.png

Link to comment
Share on other sites

με το καλο το 2ο παιδακι σου και να χαιρεσε το πρωτο....ειμαι ακριβως στιν ιδια περιπτωση εχω ενα 19 μηνων που θηλαζει και ενα στην κοιλια 7 εβδομαδον μολις!!!!και σκεφτομαι οτι ακριβως και εσυ....χθες λοιπον που πηγα στο γυναικολογο μου μου ειπε να μην με νοιαζει καθως τωρα που ειμαι εγκυος θα κοπει απο μονο του....!!!(μεταξυ μας δεν το πειστευω...) απο την αλλη συζητουσα με μια μανουλα που ειχε και αυτη το ιδιο θεμα πιο παλια και μου ειπε τα εξης......διαβασε προσεκτικα...οταν λεει θα ερθει με το καλο το δευτερο το μεγαλο σου παιδι θα θηλασει στην αρχη μονο και μονο απο ζηλια αλλα με το καιρο θα το....παιζει μεγαλος και θα το κοψει.....και ετσι εγινε για αυτην μετα απο 1-2 μηνες σταματησε χωρις κανενα προβλημα.....εγω απο την αλλη μετα απο αρκετες αποτυχιμενες προσπαθιες αποθηλασμου αποφασισα την ηλικια των 2 ετων θα γινει τον ιανουαριο η κορη μου και μετα θα μιλησω με συμβουλο......

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Η μεγάλη μου είχε αποθηλάσει στη δεύτερη εγκυμοσύνη μου σε ηλικία περίπου 14 μηνών (τελικά ξανάρχισε, άλλο θέμα). Την κοίμιζα όπως και όταν θηλάζαμε, αγκαλιά, συνήθως στο κρεββάτι, πολλές φορές με το μαγουλάκι κολλημένο στο στήθος, μόνο που αντί να πίνει από το στήθος, έπινε από το μπιμπερό. Συνήθως έχωνε το χερακι της κάτω από τη μπλούζα.

Με το καλό!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...