Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

*ΡΕΑ....ξεχάστε αυτά που ξέρατε..

faykyr

Recommended Posts

γέννησαμε την προηγούμενη εβδομάδα στο ΡΕΑ και το επίπεδο υπηρεσιών έχει πέσει σημαντικά σε σημείο να σε "βγάζουν" εκτός εαυτού, πράγμα πολύ άσχημο, σε μια τέτοια όμορφη στιγμή στη ζωή μας.

έχοντας μέτρο σύγκρισης την πρώτη γέννα στο ίδιο μαιευτήριο στις αρχές του 2012 δεν μπορώ να διανοηθώ πόσο γρήγορα κάποιες μαίες "καβάλησαν" το καλάμι και έχουν απίστευτο ύφος...

και η πλάκα είναι οτι δεν είναι μόνο δική μου η άποψη..με 4-5 κοπέλες που το συζητήσαμε και έτυχε να έχουν γεννήσει ξανά πριν 1-1,5 χρόνο στο ΡΕΑ, όλες βιώσαν την ίδια υποβάθμιση υπηρεσίων... το ίδιο θέμα άκουσε ο σύζηγος σε διαλόγους στην αναμονή για το ληγιαρχείο στο 1ο όροφο

π.χ. κτυπάς κουδουνάκι γιατί θες να σου αλλάξουν το μωρό, να σε βοηθήσουν με το θηλασμό ή κάτι άλλο;;

πριν

εντός ολίγων λεπτών μια μαία ήταν στη πόρτα του δωματίου σου και σε εξυπηρετούσε αμέσως με υπομονή και ευγένεια (τις περισσότερες φορές)

τώρα

κάποια στιγμή σου απαντάνε, συνήθως βαριεστημένες, και η ταχύτητα ανταπόκρισης στα αιτήματα σας, επιεικώς αργή.

δεν συζητάω δε, τη καθυστέρηση να σου επιστρέψουν το μωρό μετά από πλύσιμο...και αν τους ρωτήσεις γιατί τέτοια καθυστέρηση οι απαντήσεις / δικαιολογίες ποικίλουν και φυσικά κυριαρχεί ένα ιδιαίτερο "ύφος" του στυλ, "τι θές τώρα κ με σκοτίζεις"...

ζήτησα επιπλέον πετσέτα και η απάντηση που έλαβα "γιατί τη θέλετε;"!!!!

είδαμε επίσης μαίες να σχολιάζουν / κουτσομπολεύουν ασθενείς / επισκέπτες στους ορόφους χωρίς κανένα τακτ...

αν κάτι είναι που με στεναχωρεί είναι οτι ανεξάρτητα ιδιωτικού ή δημοσίου σε ένα τέτοιο χώρο πρέπει να είμαστε πάνω από όλα άνθρωποι και να σεβόμαστε τις νέες μαμάδες.

4-5 περιστατικά αρκούν για να σου ρίξουν την ήδη ευαίσθητη ψυχολογία αμέσως μετά το τοκετό.

ελάχιστες κοπέλες ξεχώρισαν με την ευγένεια και τον επαγγελματισμό τους και γενικά υπάρχει η εντύπωση οτι κάνουν τη δουλειά τους αγγαρεία και εκμεταλλεύονται το γεγονός οτι στα "χαρτιά" είναι ένα από τα λίγα αξιόπιστα μαιευτήρια.

το επάγγελμα της μαίας είναι πάνω από όλα λειτούργημα και δεν νοείται να υιοθετούν τέτοιες συμπεριφορές. δηλαδή αν στο ΡΕΑ που είναι ιδιωτικό υπάρχει τόσο κακή εξυπηρέτηση, τι γίνεται στα δημόσια;

προσωπικά, θα το σκεφτώ πολύ να πάω στο ΡΕΑ, αν με το καλό χρειαστεί να γεννήσω κ πάλι ακόμα και αν αυτό σημαίνει οτι θα πρέπει να αλλάξω γυναικολόγο..κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν οτι αν δεν σέβονται το πελάτη θα βρεθεί κάποιος που θα το κάνει καλύτερα και θα καταντήσουν όπως τα άλλα ιδιωτικά που ακολουθήσαν την ίδια πορεία κ τώρα παραπαίουν...

με άλλα λόγια..ένα πολλά υποσχόμενο μαιευτήριο - αντί να διατηρήσει υψηλά το επίπεδο υπηρεσιών-τείνει να μετεξελιχθεί σε δημόσιο, όσον αφορά την συμπεριφορά του προσωπικού στους ορόφους.

αν ο γιατρός σας σας δώσει επιλογή πέρα από το ΡΕΑ μην την αγνοήσετε..ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και η κρίση ενδεχομένως κάποιους θα τους αφυπνίσει..

Διαφημίσεις

Εγώ γέννησα και τις δύο φορές στο Ιασώ, δεν έχω παράπονο αλλά το μόνο που πρόσεξα ήταν ότι το προσωπικό του 4ου ορόφου ήταν καλύτερο από το προσωπικό του 6ου ορόφου. Μου έκανε εντύπωση ότι αν και στο ίδιο μαιευτήριο όροφος με όροφο έχει διαφορά. Γενικά πάντως δεν έφυγα παραπονεμένη καμία φορά!!

το επάγγελμα της μαίας είναι πάνω από όλα λειτούργημα και δεν νοείται να υιοθετούν τέτοιες συμπεριφορές. δηλαδή αν στο ΡΕΑ που είναι ιδιωτικό υπάρχει τόσο κακή εξυπηρέτηση, τι γίνεται στα δημόσια;

εγώ πάντως από το Έλενα που είναι δημόσιο έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένη από το προσωπικό!!!

δεν σημαίνει πως επειδή είναι δημόσιο η εξυπηρέτηση θα χωλαίνει, ίσα ίσα οι μαίες εκεί έκαναν κατάθεση ψυχής και με δεδομένες τις μειώσεις των μισθών και τις αυξήσεις στις εφημερίες, πραγματικά έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους!

τον 5ο όροφο του Έλενα (lux μονόκλινα) και τον 6ο (απλά μονόκλινα) τα συνιστώ ανεπιφύλακτα, γέννησα εκεί τα παιδιά μου και είμαι πολύ ευχαριστημένη.

Μαρία καλημέρα και σε όλα τα κορίτσια!!!

Είμαι καινούρια στο forum και παω λίγο ψάχνοντας....

Είμαι έγκυος στην 6η εβδομάδα και προς το παρόν με παρακολουθεί ο ιδιώτης γυναικολόγος που είχα και πριν μείνω έγκυος.

Όμως και λόγω οικονομικών αλλά και επειδή ο γυναικολόγος μου έχει πάψει εδώ και καιρό να μου εμπνέει εμπιστοσύνη θέλω να βρω έναν γυναικολόγο σε δημόσιο νοσοκομείο και κατά προτίμηση στο ΕΛΕΝΑ.

Επειδή διάβασα ότι έμεινες ευχαριστημένη απο το συγκεκριμένο μαιευτήριο μήπως θα ήθελες να μου προτείνεις τον γιατρό σου (ή κάποιον άλλο που να έχεις ακούσει καλά λόγια)???

Ευχαριστώ πολύ!!!

εγώ πάντως από το Έλενα που είναι δημόσιο έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένη από το προσωπικό!!!

Είμαι έγκυος στην 6η εβδομάδα και προς το παρόν με παρακολουθεί ο ιδιώτης γυναικολόγος που είχα και πριν μείνω έγκυος.

Όμως και λόγω οικονομικών αλλά και επειδή ο γυναικολόγος μου έχει πάψει εδώ και καιρό να μου εμπνέει εμπιστοσύνη θέλω να βρω έναν γυναικολόγο σε δημόσιο νοσοκομείο και κατά προτίμηση στο ΕΛΕΝΑ.

Επειδή διάβασα ότι έμεινες ευχαριστημένη απο το συγκεκριμένο μαιευτήριο μήπως θα ήθελες να μου προτείνεις τον γιατρό σου (ή κάποιον άλλο που να έχεις ακούσει καλά λόγια)???

Ευχαριστώ πολύ!!!

Διαφημίσεις

γεννησα στις 19-02-12 λοιπον για εμενα το Ρεα ειναι παρα πολυ κακο νοσοκομειο και θα σας εξηγησω το γιατι. 1)) την δευτερη μερα της καισσαρικης το βραδυ, φωναζω την νοσοκομα να μου κανει παυσιπονη ενεση με γραφει κανονικα επειδη εφερναν τα μωρακια και ερχεται μετα απο μια ωρα ακριβως με ενα υποθετο μετα απο τοση ωρα εχω εχω αρχισει να υποφερω να ζαλιζομαι και να μου εχει πεσει η πιεση που εμενα ειναι 9 και 6. της ζηταω να μου φερει ενεση παλι και οχι υποθετο γιατι δεν νιωθω καθολου καλα. και εκεινη μου φερνει μια ενεση και μου την κανει στο μπρατσο στον πονο μου δεν την ρωτησα γιατι μου την εκανε εκει. αλλα μετα απο μιση ωρα που δεν ειχε γινει τιποτα πηγε ο αντρας μου και την φωναξε παλι. η νοσοκομα πανικοβληθηκε και αντι να μου κανει παυσιπονη μου εκανε την ΥΠΑΡΡΙΝΗ!! ενεση ζητουσα ενεση εφερε. εκανα υππαρινη για 2η φορα εκεινη την ημερα και ευτυχως εκανα την 0.2 και δεν ειχα καποιο προβλημα. την αλλη μερα εγινε κολαση απο τον γιατρο μου στο ρεα.

2)) μας ειπαν οτι το μωρο εχει κρυψορχία και του εκαναν υπερηχο και ο ενας ειναι πιο μικρος και δεν θα κατεβει και θα γινει πιθανοτητα να γινει καρκονος και θα πρεπει να χειρουργηθει για να αφαιρεθει και στο μελλον να μπει ψευτικος. τρελαθηκαμε!! το μωρο μετα απο 3 μηνες κατεβασε και τους δυο φυσιολογικους ορχεις στα αγορια περιμενεις μεχρι 18 μηνεςη απαντηση του παιδοχειρουργου στο παιδων πεντελης

3))το μωρο μπηκε θερμοκοιτιδα αναγκαστηκα λογω μκρης προωροτητας, για 15 μερες δηλ και αφου ηρθε η ωρα να μας τον δωσουν για το σπιτι δεν μας ειπαν οτι το μωρο ειναι αρρωστο και δεν τρωει 2 μερες με αποτελεσμα στο σπιτι να μην τρωει και το βραδυ τις ιδιας μερας να παμε επιγωντος στο παιδων αφου το μωρο εκανε τρομερη δυσπνοια και ειχε κολλησει βροχιολητηδα ηταν στις 4 μερα της ιωσης μπηκε εντατικη διασωληνωθηκε και μειναμε εκει 20 μερες. και ηταν αφιδατωμενο. η απαντηση των γιατρων στο παιδων ηταν οτι το μωρο θα το εχανα εκεινο το βραδυ απο μια ιωση βλεπετε ηταν προωρο και ελλιποβαρες με πολυ λιγες πιθανοτητες να τα καταφερει.

mamax4

θα παραθέσω το ποστ μου,όπως το έγραψα πριν λίγες ώρες στο θρεντ "μαιευτήριο Ρεα". Γέννησα στις 24/07/2013.

Λοιπόν τον Οκτώβρη του 2011 γέννησα τον γιο μου στο Ρεα. Είχα να πω τα καλύτερα (τα είχα γράψει κι εδώ). Πριν 6 μέρες γέννησα τον 2ο γιο μου πάλι στο ρεα. Χαιρόμουν αφάνταστα που θα γεννήσω εκεί γιατί είχα τις καλλίτερες εντυπώσεις. Διαψεύστηκα δυστυχώς!!! Περικοπές παντού!Στο υγειονομικό υλικό που παρέχουνε,στην αλλαγή σεντονιών,πετσετών κτλ..Αλλά το βασικό για εμένα ήταν ότι δεν ήταν καθόλου φιλικό προς τα θηλάζοντα βρέφη σε αντίθεση με το 2011..Τους παρακαλούσα να μου δίνουν το μωρό όποτε κλαίει και δεν μου το έφερναν ποτέ..Την 2η νύχτα κάνανε 5 ώρες να μου το φέρου. Πήγα και τους ρωτάω μα καλά 5 ώρες δεν έκλαψε το μωρό μου? Μου απαντάει μια αγενέστατη,όχι!φαίνεται θα περνάει καλά μαζί με τα άλλα..Τότε πετάγεται μια μαία και μου λέει εγώ το τάισα στις 2 ακριβώς..Της λέω γιατί?αφού σας έχω πει να βάλετε ταμπελάκι αποκλειστικός θηλασμός. Δεν είχα αυτή την οδηγία από τη συνάδελφο που παρέλαβε το βρέφος τελευταία(η οποία ήταν η αγενέστατη)..Τέλος πάντων το μωρό ούτε μου το έφερναν ούτε έβαζαν ταμπελάκι παρά την φασαρία που προκαλούσα συνέχεια..έκανα υπομονή γιατί έλεγα 3 μέρες είναι,θα περάσουν και θα βρω τους ρυθμούς μου με το παιδάκι μου στο σπίτι μας (έχω άλλα 2 παιδάκια τα οποία τα έχω θηλάσει πέραν του έτους και τα 2 κι έχω τη σχετική εμπειρία).

Την πρώτη μέρα λέρωσα με αίμα τα σεντόνια. Ζήτησα να μου τα αλλάξουν. Ήρθαν αμέσως και τα άλλαξαν Την επόμενη διαπιστώνω ότι άλλαξαν μόνο το σντόνι που έχουν πάνω από τον πλαστικό σελτε τον οποίο τον είχαν σπρώξει προς τα κάτω για να καλύψει τον λεκέ στο κατωσέντονο..Πάλι δεν μίλησα..

Δεν ξέρω τι να πρωτοθυμηθώ!!! Ότι ζητούσα επί 3 ώρες μια κανάτα νερό που όλο ερχόταν και ποτέ δεν ερχόταν???Ότι κοπέλα που ήρθε από δίκλινο του ίδιου ορόφου μου είπε ότι εκεί της φερόντουσαν σαν βασίλισσα και τώρα στο τρίκλινο την έχουν στο φτύσιμο?Ότι κοπέλα που ήρθε από δίκλινο άλλου ορόφου μου είπε ότι της αφήναν το μωρό όσο ήθελε ενώ εδώ δεν της το έδιναν?Πάντως μπορεί να είναι και θέμα προισταμένης ορόφου..Με είχαν βάλει στον 4ο όροφο το 2011 και ήταν όλες ευγενέστατες και πολύ υποστηρικτικές με τον θηλασμό,ενώ τώρα ήμουν στον 5ο και ήταν όλα χάλια..Δεν ξέρω τι παίζει ρόλο..Μπορεί και οι περικοπές στο μισθό τους αλλά και τα κομμένα "χαρτζιλίκια" που συνηθίζαμε να τους δίνουμε να έπαιξαν τον ρόλο τους..

______Κι ένα τελευταίο που θυμήθηκα! Περνάει η φωτογράφος για να μας δώσει τις φώτος του μικρού και μας λέει ότι το πακετάκι κοστίζει 65 ευρώ!!! Εγκεφαλικό!

Διαφημίσεις

εγω γεννησα στο ρεα το 2011 και 2012.η αληθεια ειναι οτι το υγειονομικο υλικο εχει περιοριστει αλλα αυτη τη φορα πετυχα αποκλειστικο θηλασμο.το μωρο το ειχα μαζι μου πλην του επισκεπτηριου και το τελευταιο βραδυ δεν εφυγε λεπτο απο κοντα μου.θηλαζε συνεχεια.καποια στιγμη το πηραν ξημερωματα να το αλλαξουν και σε 2 λεπτα το εφεραν γιατι εκλαιγε και η παιδιατρος ηρθε να το δει στο δωματιο και οχι μαζι με τα υπολοιπα οπως συνηθιζεται.το μονο που εχω να προσαψω ειναι οτι οταν μου φερανε το μωρο το 1ο βραδυ με ρωτανε αν θα θηλασω,της λεω ναι,μου παραταει το παιδι στα χερια και φευγει...οχι οτι την ειχα αναγκη αλλα σπαστηκα.....

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

κι εγω γέννησα στο ΡΕΑ τον Νοέμβρη και οι εντυπωσεις μου είναι καλές. Το προσωπικό όμως στους ορόφους ήταν πάρα πολυ λίγο και οι κοπέλες δεν προλάβαιναν τίποτα. Ειδικά το βράδυ ήταν μόνο δυο κοπέλες. Σ' αυτό φταίει η διοίκηση όμως και οχι οι κοπέλες. Αν τους κάνανε και τίποτα μειώσεις μην περιμένετε χαμόγελα....οταν σε στύβουν στην δουλειά και σ' εχουν του κλώτσου και του μπάτσου δεν έχεις την δυνατότητα να χαμογελάσεις.

Εμένα μου έβαλαν μάπα ράμματα και δεν τα αποροφούσε ο οργανισμός και η γιατρός μου έβριζε, επίσης πήγα μια φορά για ΠΑΠ και ηταν μέσα στην βρώμα το εξεταστήριο και φυσικά τους έστειλα εμαιλ. Επίσης κόλλησα ουρεόπλασμα και εγω και μια φίλη που έκανε εκεί μια απόξεση και πριν την αποβολλή ήταν καθαρή.....αυτά όμως θεωρώ οτι συμβαίνουν παντού.

Βρε κορίτσια να ρωτήσω κάτι?

Όλα αυτά που περιγράφεται και ΚΥΡΙΩΣ τα θέματα συμπεριφοράς, κάνατε κάποιο γραπτό παράπονο προς το νοσοκομείο?

Πως αφήνετε να σας συμπεριφέρονται έτσι χωρίς να το καταγγέλλετε?

οκ για τις ελλείψεις του υγειονομικού υλικού κλπ τα "χώνετε" προς το ίδιο το νοσοκομείο.

Αλλά για φανταστείτε να υπήρχαν γραπτά παράπονα για την συμπεριφορά του προσωπικού, ιδίως προς μια ευαίσθητη ομάδα γυναικών όπως είναι οι λεχώνες??????

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

όσο για το κόστος 1017 ευρώ για φτ,οικονομικό τρίκλινο μέσω ΕΟΠΥ.Δεν ξέρω τις τιμές στα άλλα.

Το Ρέα είναι νομίζω το πιο οικονομικό ιδιωτικό μαιευτήριο. Γέννησα στις 24.04.13 στο Ιασώ και πλήρωσα για τρικλινο superior 1700 ευρώ με χρήση Εοπυυ. Η κολλητή μου που ήταν σε οικονομικό τρικλινο 1500 πάλι με χρήση Εοπυυ. Οι τιμές στο Μητέρα, όπου είχα ρωτήσει, ήταν παρόμοιες. Πάντως δεν είχα παράπονο, οι μαιες είχαν πολλή δουλειά, το βλέπαμε, αλλά κάνανε ο,τι μπορούσαν, για να μας εξυπηρετήσουν όλες.. και ήταν και high season τοκετών, μόνο ο δικός μου γιατρός είχε εκείνη τη μέρα 8!! Η διάφορα μεταξύ φτ και κτ είναι σε όλα τα μαιευτήρια γύρω στα 100 ευρώ.

Είναι όντως αρκετά πιο φτηνό από τα άλλα. Κακά τα ψέματα, δεδομένων των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην αγορά, είναι αδύνατο να παρέχεις υψηλή ποιότητα με χαμηλές τιμές. Όταν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ συνεχώς αυξάνονται και τα χαράτσια πληθαίνουν, όσες επιχειρήσεις προσπαθούν να πουλήσουν φτηνά αναγκάζονται να μειώσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μειώνοντας προσωπικό και μισθούς και κάνοντας οικονομία στα πάντα, ακόμα και στο πλύσιμο των σεντονιών :|

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ!!!

Εκλεράκι καλό, για να μην αποσυντονίζουμε το θέμα μπες στα αντίστοιχα που έχουν δημιουργηθεί για το Έλενα και αν δεν καλυφθείς, στείλε μου pm. Με το καλό το νινί σου!

Βρε κορίτσια να ρωτήσω κάτι?

Όλα αυτά που περιγράφεται και ΚΥΡΙΩΣ τα θέματα συμπεριφοράς, κάνατε κάποιο γραπτό παράπονο προς το νοσοκομείο?

Πως αφήνετε να σας συμπεριφέρονται έτσι χωρίς να το καταγγέλλετε?

οκ για τις ελλείψεις του υγειονομικού υλικού κλπ τα "χώνετε" προς το ίδιο το νοσοκομείο.

Αλλά για φανταστείτε να υπήρχαν γραπτά παράπονα για την συμπεριφορά του προσωπικού, ιδίως προς μια ευαίσθητη ομάδα γυναικών όπως είναι οι λεχώνες??????

Εμείς κάναμε αρχικά προφορικά παράπονα στη γενική προϊσταμένη - η οποία επίσης επιβεβαίωσε την άσχημη εντύπωση μας - και όταν ζητήσαμε να κάνουμε παράπονα γραπτώς σε πληροφορώ οτι δεν έχουν σχετική υποδομή και το μόνο που μας είπαν είναι να στείλουμε email στο [email protected] και η γραμματεία θα το προωθήσει...

αναρωτιέμαι, δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν κάποια υποδομή υποδοχής παραπόνων προκειμένου να μπορούν να βελτιώνονται και να μην αφήνουν άσχημη εντύπωση στους πελάτες τους;;

γνωρίζει κάποιος που αλλού μπορούμε να στραφούμε για τα παράπονα μας και αν υπάρχει κάποιος φορέας που μας προστατεύει από το κακό επίπεδο υπηρεσιών εταιρειών όπως το ΡΕΑ;

Είναι όντως αρκετά πιο φτηνό από τα άλλα. Κακά τα ψέματα, δεδομένων των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην αγορά, είναι αδύνατο να παρέχεις υψηλή ποιότητα με χαμηλές τιμές. Όταν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ συνεχώς αυξάνονται και τα χαράτσια πληθαίνουν, όσες επιχειρήσεις προσπαθούν να πουλήσουν φτηνά αναγκάζονται να μειώσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μειώνοντας προσωπικό και μισθούς και κάνοντας οικονομία στα πάντα, ακόμα και στο πλύσιμο των σεντονιών :|

Δεν έχεις άδικο αλλά το παράδοξο είναι οτι αυτοί δεν έχουν μειώσει τις τιμές τους εδώ και 1,5 χρόνο και ενώ πριν το τιμολόγιο αναφερόταν σε 4 ημέρες, πλέον πέρα της 3ης, σε χρεώνουν έξτρα..άρα ουσιαστικά εν μέσω κρίσης έχουν κάνει και αύξηση....

και μην σου πω οτι είναι αδιανόητο να χρεώνουν την εξέταση για τον ίκτερο πέρα του πακέτου του δωματίου...(14ευρώ + φπα - οκ είναι φτηνότερη από τα 35 που ζητάει το Μητέρα αλλά και πάλι όταν τους πληρώνεις ήδη ένα σκασμό λεφτά θα μπορούσαν να το συμπεριλάβουν στη τιμή του δωματίου...αλλά είπαμε...στα "χαρτιά" φιγουράρει ως ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά...τρομάρα τους!

κι εγω γέννησα στο ΡΕΑ τον Νοέμβρη και οι εντυπωσεις μου είναι καλές. Το προσωπικό όμως στους ορόφους ήταν πάρα πολυ λίγο και οι κοπέλες δεν προλάβαιναν τίποτα. Ειδικά το βράδυ ήταν μόνο δυο κοπέλες. Σ' αυτό φταίει η διοίκηση όμως και οχι οι κοπέλες. Αν τους κάνανε και τίποτα μειώσεις μην περιμένετε χαμόγελα....οταν σε στύβουν στην δουλειά και σ' εχουν του κλώτσου και του μπάτσου δεν έχεις την δυνατότητα να χαμογελάσεις.

Εμένα μου έβαλαν μάπα ράμματα και δεν τα αποροφούσε ο οργανισμός και η γιατρός μου έβριζε, επίσης πήγα μια φορά για ΠΑΠ και ηταν μέσα στην βρώμα το εξεταστήριο και φυσικά τους έστειλα εμαιλ. Επίσης κόλλησα ουρεόπλασμα και εγω και μια φίλη που έκανε εκεί μια απόξεση και πριν την αποβολλή ήταν καθαρή.....αυτά όμως θεωρώ οτι συμβαίνουν παντού.

θα επαναλάβω οτι το επάγγελμα της μαίας είναι λειτούργημα και δεν είναι δικαιολογία η κρίση κ οι περικοπές...όλοι μας έχουμε υποστεί μειώσεις και έχουμε ανέργους στην οικογένεια μας αλλά κάποια επαγγέλματα είναι ιδιαίτερα..αν δεν μπορείς να το κάνεις μπορείς να παραιτηθείς και να πας να κάνεις κάτι άλλο γιατί είναι πολύ σημαντικό το έργο του να "υπηρετείς" τις λεχώνες...

από την άλλη εμείς ως πελάτες απαξ και "επενδύουμε" να γεννήσουμε σε ιδιωτικό μαιευτήριο, απαιτούμε στοιχειώδη σεβασμό και ευγένεια και όχι τέτοιο χάλι...

χαίρομαι που κάποια φίλη ανέφερε οτι στο ΈΛΕΝΑ οι υπηρεσίες είναι σε πολύ καλό επίπεδο και μπράβο τους!!

γνωρίζει κάποιος που αλλού μπορούμε να στραφούμε για τα παράπονα μας και αν υπάρχει κάποιος φορέας που μας προστατεύει από το κακό επίπεδο υπηρεσιών εταιρειών όπως το ΡΕΑ;

Δεν κάνεις μια ερώτηση στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή?

http://www.efpolis.gr/index.php

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Δεν έχεις άδικο αλλά το παράδοξο είναι οτι αυτοί δεν έχουν μειώσει τις τιμές τους εδώ και 1,5 χρόνο και ενώ πριν το τιμολόγιο αναφερόταν σε 4 ημέρες, πλέον πέρα της 3ης, σε χρεώνουν έξτρα..άρα ουσιαστικά εν μέσω κρίσης έχουν κάνει και αύξηση....

Η αύξηση (ή η μείωση) από μόνη της δεν λέει τίποτα, αυτό που μετράει είναι η τελική τιμή. Το φτηνό προϊόν είναι πάντα επίφοβο γιατί βασίζεται σε οικονομία κλίμακος και χαμηλά έξοδα - τίποτα από αυτά δεν ισχύει εν μέσω κρίσης, οπότε πώς να παραμείνει φτηνό το προϊόν χωρίς να χάσει σε ποιότητα; Απλά δεν γίνεται.

• 4 months later...

Εγω γεννησα τον Ιουλιο στο Ρεα και εμεινα απολυτα ευχαριστημενη.

Στον τοκετο οι μαιες ηταν απιστευτες,το δωματιο και οι παροχες σουπερ,καθαριοτητα στην πενα,το φαγητο τελειο και το σημαντικοτερο..δεν μπαινει το επισκεπτηριο αν δεν εχουν φυγει τα μωρακια απ τα δωματια.

Και οπως να το κανεις το περιβαλλον δεν σου βγαζει νοσοκομειο πραγμα σημαντικο για τη δικη μου ψυχολογια προσωπικα.

• 2 months later...

Η δική μου εμπειρία από το ΡΕΑ έχει ως εξης: γεννησα τον Ιουλιο με καισαρικη. Αρχικα μεταφερθηκα σε ενα σουπερ τριλινο δωματιο με ολες τις ανεσεις, να η ατομικη τηλεοραση, να το ιντερνετ οι ευρυχωροι χωροι κλπ. Μεχρι εκεινη τη στιγμη κανενα παραπονο αν εξαιρεσουμε οτι την προηγουμενη της καισαρικης που πηγα για προεγχειρητικο ελεγχο με βαλανε σε ενα δωματιο μου πηραν αιμα μου εδωσαν κ εναν ουροσυλλεκτη για ουρα κ με ξεχασανε κανα 45 λεπτο μεχρι που βρηκα μια καλη νοσοκομα κ με αφησε να φυγω με τη δικαιολογια γινεται χαμος κ ξεχαστηκαν οι κοπελες!!!! Το παρεκαμψα φυσικα γιατι ο νους μου ηταν στο χειρουργειο της επομενης μερας...

Ομως ενω ο γιατρος μου και η μαια του με διαβεβαιωσαν οτι εχουν δωσει εντολη το βραδυ να περασει αναισθησιολογος για να βαλει παλι λιγο φαρμακο δεν περασε ποτε μα ποτε κανεις!! Καθε που ερχοταν μια μαια ή μια νοσηλευτρια το ρωτουσα αλλα ολες μου ελεγαν θα ερθει το βραδυ!!! Ευτυχως στον πονο ειμαι ανθεκτικη και αφου ο γιατρος μου μού ειχε αφησει το ελευθερο μονη μου να ζητησω οταν το νιωσω παυσιπονο το εκανα πιο πολυ για να ηρεμησω λιγακι οποτε και μου εγινε μια παυσιπονη ενεση στη 1 τα μεσανυχτα!!! Ο δε αναισθησιολογος δεν εμφανιστηκε ποτε κ οταν ρωτησα την επομενη μου ειπαν αποκλειεται αν ο γιατρος ειχε δωσει εντολη θα ερχοταν... Εκει ηρθε το πρωτο γερο ξε...σμα απο το γιατρο μου (που κ πολυ ηρεμο δεν τον λες...)

Οταν μου εφεραν το μωρο την πρωτη φορα περιμενα κατι να μου δειξουν αγιαβτο θηλασμο ομως τιποτα μου το εδωσαν στην αγκαλια κ εξαφανιστηκαν!!! Το θεμα ειναι ομως οτι εγω γεννησα ενα πολυ μικρο μωρακι (μολις 2500 κιλα) κ η θηλη μου ηταν ολη μεσα στο στηθος!! Το μωρο πολυ αδυναμο δεν ειχε δυναμη να ρουφηξει τη θηλη!! Κ η ψυχουλα μου γυρνουσε το κεφαλακι της να πιασει το στηθος αλλα μονη μου τι να παλεψω;; Τη δευτερη φορα λεω στη μαια να σου πω θα μου δειξετε πως θηλαζουμε ή να φυγω κατευθειαν.? μου δειχνει εκει κουτσα σταβα αλλα τιποτα το μωρο δεν μπορουσε να βρει το στηθος, η δε θηλη εκει χωμενη μεσα... Μονο μια μαια ασχοληθηκε πολυ μαζι μου και προσπαθουσε διαρκως παρολο που την καλουσαν συνεχως στα τηλεφωνα κ απαντουσε εχω δουλεια... Αυτο ομως δεν ειναι αρκετο...

Μια αλλη μου δειχνει πως να κανω μασαζ στο στηθος για να κατεβει το γαλα μου ειπε να βαζω κομπρεσες κ καθε εις ωρες μασαζ στο μπανιο κλπ κλπ... Με καισαρικη να πρεπει καθε τρεις ωρες να πηγαινω στο μπανια για να τριβομαι μπας κ κατεβει το γαλα... Ωσπου την τριτη μερα πρηζεται το στηθος γινεται πετρα, η ωρα 1:30 το μεσημερι αρχιζω να κανω μασαζ κ αυτο να διπλασιαζεται ... Φωναζω μια μαια που ειχε βαρδια μου λεει σε 15 λεπτα ερχομαι, αρχισα να πρηζομαι, πρηστηκανμεχρι και οι μασχαλες μου κ πονουσα φρικτα... Η ωρα παει 2 την ξανακαλω μου λεει ερχομαι... Αρχιζω να υπιφερω, να καιγεται το στηθος μου νς μην μπιρω αλλο να ζουλιεμαι (σημειωτεον ημουν κ μονη εκεινη την ωρα) τα δακρυα να τρεχουν ποταμι, ο συζυγος της διπλανης μου να φωναζει να ερθει καποια μαια να με δει γιατι δεν ειμαι καλα και η υπευθυνη να διαβεβαιωνει οτι θα ερθει!!! Παιρνω το γιατρο μου κ μου λεει ζητα θηλαστρο κ βαλτο εστω για 2 λεπτα να βγει η θηλη κ να αποσυμφορηθει εστω και λιγο το στηθος... Να καλω να μου λενε ερχομαστε, να σερνομαι μεχρι τη γραμματεια κλαιγοντας να με βλεπει η υπευθυνη κ ν μου λεει ερχομαι μην υπερβαλλεις... Δεν εισαι ετοιμη για θηλαστρο... Να χτυπιεμαι απο το κλαμα ο αντρας μου να τους φωναζει απο το τηλ... Η ωρα παει 5:00 οταν εμφανιζεται η υπευθυνη κ μ λεει συνεχιζε το μασαζ να σπας τα γρομπολακια που πιανεις, της λεω δεν αντεχω τα δαχτυυλα μου ειχαν μουδιασει απο το ζουληγμα σε παρακαλω ας βαλω το θηλαστρο για 1 λεπτο μπας κ παρω μπρος... Δεν μπορουσα να κλεισω τα χερια μου ημουν πρησμενη ως την πλατη!!! Κ αυτη να αρνειται...εν τω μεταξυ πολεμουσα ολες τις μερες με κατο ψευτοθηλες αλλα οι μικροτερες ηταν πολυ μεγαλες για το στοματακια της μικρης που καθε κινηση να φαει την εξαντλουσε οποτε αναγκαστικα ξενο γαλα....

Καποια στιγμη ερχεται ο γιατρος μου κατα τις 6:00 κ οταν με βλεπει τρεχει κ απ οτι εμαθα εγινε πανικος!!! Απο τις 6:30 ως τις 8:00 ηταν ο γιατρος στο ενα στηθος κ ο αντρας μου στο αλλο και ζουλουσαν να βγει το γαλα... Καποια στιγμη απλως ειχα μουδιασει απο τον πονο δεν ενιωθα τιποτα... Ηθελα να φυγω, να ξαναγινω εγκυος να μην το περναω ολο αυτο... Το βραδυ μου λεει ο γιατρος θα βαλεις θηλαστρο εστω για 2-3 λεπτα κ δυο σταγονες να βγουνε θα βοηθησει... Απο τις 12 το ζητουσα για να μου το φερουν στις 2:00!! Και οταν ειπα να δωσω εστω αυτο το ελαχιστο στο μωρο εστω 2 σταγονιτσες απλως η μαια δεν εκλεισε καλα το μπουκαλακι κ χυθηκε στο φορμακι του μωρου... Δεν πειραζει λεει και μια γουλια που μπηκε στο στομα καλο ειναι.... Απλως ηθελα να την κοπανησω στο κεφαλι....

Το αποτελεσμα..... Το γαλα δεν κατεβηκε ποτε... Γυρισα σπιτι πολεμουσα με το θηλαστρο εβγαζα 20-30 ml και μια φορα 50 και μετα τιποτα... Βεβαια μελαγχολησα και εγω πολυ και επαιξε και αυτο το ρολο του...

Αν με βοηθησει ο θεος κ αποκτησω και αλλο παιδι ενα ειναι σιγουρο δεν ξερω αν θα θηλασω, αν θα τα καταφερω αλλα θα παω καλα διαβασμενη για θηλασμο... Πιστευα και εγω αυτα που μου ελεγαν ιδιωτικο ειναι αφου πληρωνεις σου τα παρεχουν ολα....διαψευστηκα...

Ωστοσο να αναγνωρισω ποσο καλες ηταν οι νοσηλευτριες και το προσωπικο για την καθαριοτητα.

Τα οσα εγραψα δεν αφορουν το συνολο του προσωπικου αλλα μεμονωμενες περιπτωσεις που ομως και αυτες (απο κοινου με αλλους παραγοντες μου στοιχισαν το θηλασμο).

Και κατι που δεν αφορα σε εμενα αλλα ειναι ενδεικτικο στο διπλανο κρεβατι ερχεται καποια στιγμη μια κοπελα για να γεννησει την επομενη, στις 11 το βραδυ την ξυπνανε και της λενε ερχομαστε για το κλυσμα και το ξυρισμα, ξυπναει η γυναικα με την κοιλια τουρλα ... Εεε το ξυρισμα κ το κλυσμα εγινε στις 4:30!!!

Εγω γεννησα τον Γεναρη του 13 στο Ρεα και ενω για τις παροχες θυμαμαι τα καλυτερα,ειδικα το φαι ηταν super, δεν εχω να πω το ιδιο με καποιες μαιες οι οποιες ηταν αγενεις και καθυστερησαν πολυ να ερθουν. Το αποκορυφωμα βεβαια ηταν οταν γεννησα με καισαρικη και ημουν στην ανανηψη που αρχισαν να μου πατανε την κοιλια για να με καθαρισουν και ενω εκλαιγα σχεδον απο τους πονους,τους οποιους ακομα αναρωτιεμαι γιατι ειχα αφου ειχα κανει επισκληριδιο :shock: και παρακαλεγα εναν μαιευτη να μαφηνει λιγο να ανασανω πριν με ξαναζουπηξει εκεινος αρχισε να με ειρωνευεται και να με αγριοκοιταει!Αν λετε οτι τωρα το προσωπικο εχει γινει χειροτερο αλοιμονο μου σε 6 μηνες ξαναγενναω εκει :?

yTiOp3.png

nzfhp3.png

Πωπω τι περασατε βρε κοριτσια! Ε οχι και να πληρωνεις ενα σκασμο λεφτα και να σου συμπεριφερονται ετσι! Εγω γεννησα στο Αλεξανδρα γτ εκει μονο ηταν ο γιατρος μου και ευτυχως τελικα! Περαν του οτι δεν πληρωνεις τιποτα εκτος αν θες απο τρικλινο να πας σε δικλινο η μονοκλινο ηταν σε ολα αψογοι. Οι μαιες δεν προλαβαινες να χτυπησεις το κουδουνι κ ειχαν ερθει. Να σε βοηθησουν να θηλασεις οσο δεν παει. Να νοιαζονται αν εφαγες το φαγητο σου! Που ακουστηκε! Καθε πρωι ερχοντουσαν σου αλλαζαν σεντονια και επλεναν την τουαλετα, σου συμμαζευαν το κομοδινο! Αυτα που λετε με αφηνουν αναυδη! Μπορει το δημοσιο νοσοκομειο στην Ελλαδα να ειναι χαλια αλλα το συγκεκριμενο μαιευτηριο αψογο απο ολες τις πλευρες. Τωρα για το Ελενα κ τα αλλα δημοσια δεν ξερω.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...