Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρόβλημα με φίλους...

livinath

Recommended Posts

Καλημέρα! Θα μπω κατευθείαν στο θέμα γιατί το σκέφτομαι καιρό και θα ήθελα να ακούσω κι άλλες απόψεις...

Πρόκειται για φίλους μας οι οποίοι είναι και κουμπάροι μας. Ή μάλλον τον κουμπάρο μας. Όταν μας πάντρεψε ήταν αρραβωνιασμένος ακόμα (είναι και συγγενής μου να σημειώσω) και παντρεύτηκε μετά από 1 χρόνο περίπου. Επειδή είχαμε πολύ στενή σχέση του το προτείναμε εμείς και δέχτηκε με πολύ χαρά. Να πω επίσης ότι το προτείναμε μόνο σε εκείνον κι όχι στην αρραβωνιαστικιά του κι αυτό γιατί θεωρήσαμε καλλίτερο (μια και η σχέση τους παρουσίαζε προβλήματα κατά καιρούς) να αποφασίσει εκείνος αν θέλει να μας παντρέψουν μαζί ή όχι. Στον ίδιο είπαμε ότι "θα θέλαμε πολύ να μας παντρέψετε και οι δύο αλλά επειδή είστε αρραβωνιασμένοι ακόμα αφήνουμε την επιλογή σε εσένα" και διευκρίνησα ότι το λέμε για τυπικούς λόγους και για να μην τον φέρουμε σε δύσκολη θέση αν τυχόν διαφωνεί. Ο λόγος που το κάναμε πιο πολύ για να πω την αλήθεια είναι γιατί η σχέση τους παρουσίαζε μια αστάθεια και επειδή είχαν ήδη χωρίσει μια φορά στο παρελθόν δεν ξέραμε κιόλας που θα κατέληγε. Γι'αυτό προτιμήσαμε να πάρει ο ίδιος την απόφαση και τελικά δεν είχαμε τόσο άδικο σε εκείνη τη φάση. Γιατί δέχτηκε με χαρά να μας παντρέψει αλλά μόνος του!

Και ερχόμαστε στο σήμερα, 4+ χρόνια μετά το γάμο. Εκείνος έχει τελικά παντρευτεί με την τότε αρραβωνιαστικιά του την οποία θεωρούμε και κουμπάρα μας άσχετα φυσικά αν στο γάμο μας απλώς παρίστατο δίπλα στον τότε αρραβωνιαστικό της. Όλα καλά... Μέχρι πριν περίπου 1 - 1½ χρόνο. Γιατί από τότε, ξαφνικά χάθηκαν. Χωρίς να έχει συμβεί κάτι ή τουλάχιστον κάτι που να γνωρίζουμε εμείς. Για να δώσω όμως μια πιο καλή εικόνα πρέπει να πω 2 πράγματα για τους χαρακτήρες.

Ο κουμπάρος: καλλιεργημένος, δραστήριος, πολυτάλαντος, ευχάριστος στην παρέα κι όχι μαμούχαλος, με ηθικές αξίες και αρχές (όσο κι αν ακούγεται παρωχημένο ίσως είναι πολύ βασικό για μένα και τον σύζυγο μου). Στα μείον του θα πω ότι έχει δύο κακές συνήθειες οι οποίες είναι η μια αποτέλεσμα της άλλης. Το ένα είναι ότι δεν κρατάει το στόμα του κλειστό (με τίποτα όμως!!! ) και ενώ δεν είναι κουτσομπόλης ότι του πεις το πιθανότερο είναι ότι θα του ξεφύγει (έτσι έχω ακούσει κι εγώ από τον ίδιο διάφορα για άλλους χωρίς να τους σχολιάζει αλλά πχ είναι έγκυος μια ξαδέρφη και το ξέρουν μόνο αυτός και η γυναίκα του. Ε, θα του ξεφύγει και θα το μάθει όλο το σόι! ). Από αυτό βγαίνει και το δεύτερο ελάττωμα. Ότι γίνεται στο σπίτι τους το βγάζει παράρτημα. Δεν το κάνει επίτηδες άλλα το στόμα του καμιά φορά το βλέπω σαν πομπό του BBC!

Η κουμπάρα: ................... Μέχρι πρότινος νόμιζα ότι ήταν μια καλή και φιλόξενη κοπέλα. Δεν την είχα ποτέ για κανένα "τζιμάνι" μυαλό ή για διανοούμενη αλλά ήταν κάτι που δεν με απασχολούσε γιατί πίστευα ότι τα προτερήματα της ήταν άλλα. Ότι δηλαδή ήταν καλόψυχη και ότι ήταν ένας άνθρωπος που ναι μεν δεν μπορούσες να πεις και τίποτα ιδιαιτέρως σοβαρό μαζί της αλλά μπορούσες να κάνεις ευχάριστη παρέα και να πεις 5 πραγματάκια που θα ενδιέφεραν και τους δύο συνομιλητές και να πεις και κάνα αστειάκι. Κατά τα άλλα όμως η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο... πως να το πω κομψά... λίγο στον κόσμο της. Τι θέλω να πω. Μεγαλωμένη με τη νοοτροπία ότι τα κορίτσια είναι για γάμο μόνο, δεν είχε ποτέ προσωπικές φιλοδοξίες με αποτέλεσμα να μην θέλει με τίποτα να δουλέψει πράγμα το οποίο ήταν μαύρο πανί για τον άντρα της. Το κακό είναι ότι και από νοικοκυριό.... Μαύρα κι άραχνα.... Γιατί εκτός από την κακή νοοτροπία μεγάλωσε και με μια μαμά να την παραμυθιάζει ότι είναι μια κούκλα και θα βρει τον πλούσιο γαμπρό να την συντηρεί κι αυτή να κάααθεται κι ότι το μόνο που χρειάζεται για να κρατήσει έναν άντρα δίπλα της είναι να είναι πάντα περιποιημένη και - αυτό θα το πω ακριβώς όπως μου το είπε και εμένα η μητέρα της - να κάνει καλό κρεβάτι και να μην του λέει ποτέ όχι. Εν ολίγης ενώ θα είχε προδιαγραφές να κάνει πιο πολλά πράγματα στη ζωή της από αυτά, γαλουχήθηκε για να γίνει τεμπέλα και να δώσει όλη της την προσοχή σε πράγματα που είναι τελείως επιφανειακά και ρηχά. Είναι άσχημο που το λέω αλλά τη λυπόμουν γι'αυτό γιατί δεν της δόθηκε καμία ευκαιρία μεγαλώνοντας σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Το κακό είναι ότι ενώ είναι τόσα χρόνια με τον άντρα της και ενώ ο ίδιος προσπαθεί εδώ και χρόνια να τη βοηθήσει να διευρύνει τους ορίζοντες της, εκείνη αρνείται πεισματικά. Και δεν εννοώ ότι θέλει να την κάνει Αϊνστάιν ξαφνικά αλλά δεν είναι και κακό να μάθεις κάποια πράγματα που άπτονται της κοινωνικής συμπεριφοράς ή ότι αν σκουπίζεις μια φορά το εξάμηνο το χαλί αυτό θα αλλάξει χρώμα από τη βρώμα κι όχι γιατί θέλει αλλαγή.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών, για να μην επεκταθώ άλλο, είναι ότι εμάς ναι μεν δεν μας αγγίζει τώρα όλη αυτή η κατάσταση τόσο πολύ τώρα, αλλά θα μας αγγίξει σίγουρα αν κάνουμε παιδί και μας το βαφτίσουν. Χώρια που έχουν χαθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και ενώ έτυχε σε όλο αυτό το χρόνο να πάμε πολλές φορές σε κοινούς φίλους και να είναι και οι ίδιοι καλεσμένοι, ήρθε ο κουμπάρος μας και η κουμπάρα μας όχι (αυτό έχει γίνει πάνω από 4 φορές). Ενώ τηλεφωνούμε σχετικά συχνά, οι ίδιοι δεν σηκώνουν ποτέ το τηλέφωνο για να πουν ένα "γειά", έχει τύχει να ακυρώσουν δύο φορές συνάντηση τη μια και εκδρομή την άλλη, τελευταία στιγμή (την οποία να σημειώσω ότι εκείνοι μας παρότρυναν να κάνουμε). Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ότι μπορεί να τους έχει ενοχλήσει είναι ότι πέρυσι το καλοκαίρι και ενώ κοινοί μας φίλοι κανόνιζαν διακοπές μας πρότειναν να πάμε μαζί τους. Εμείς δεχτήκαμε αλλά τους είπαμε ότι επειδή δεν είχαμε πολλή άδεια θα ερχόμασταν για τις μισές μέρες και αυτοί συμφώνησαν. Δεν το βρήκα σωστό να προτείνουμε και στους κουμπάρους μας γιατί αν θέλανε οι άλλοι να τους έχουν παρέα στις διακοπές θα το λέγανε και σ'αυτούς όπως σε εμάς. Κάποια στιγμή λοιπόν αναφέρθηκε η εκδρομή μπροστά στους κουμπάρους μας και ο έτερος φίλος (αυτός που είχε κάνει αρχικά την πρόταση σ'εμάς) είπε και σ'αυτούς ένα "αν θέλετε να έρθετε κι εσείς" αλλά από ότι κατάλαβα χωρίς να το πολυεννοεί και μου εξήγησε μετά στην εκδρομή το γιατί. Οι κουμπάροι μας είπαν ένα θα δούμε και τελικά δεν ήρθαν. Στην εκδρομή λοιπόν έμαθα ότι καθόλου δεν τους ήθελαν μαζί γιατί η κουμπάρα μου αργούσε συστηματικά να ξυπνήσει το πρωί - κατά τις 12 και αν (το ήξερα αυτό) και ήθελε και κανένα 2ωρο ακόμα για να ετοιμαστεί πριν πάει ακόμα και στην παραλία (η κοινωνική συμπεριφορά που λέγαμε! ). Δεν σεβόταν καθόλου το πρόγραμμα των άλλων και φυσικά επειδή είχαν χαλάσει άλλο ένα 3ήμερο μαζί τους ούτε να ακούσουν δεν ήθελαν για κοινές διακοπές. Αυτό ήταν το συμβάν και το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι μπορεί να τους πείραξε που δεν το προτείναμε και σ'αυτούς σε συνδυασμό ότι μάλλον έχουν καταλάβει ότι μας ενοχλεί πολύ η συστηματική πλέον καθυστέρηση τους σε όλα. Και μιλάμε για πάνω από 2-3 ώρες χωρίς υπερβολή! Πια το θεωρώ γαϊδουριά!

Εκτός λοιπόν από την απομάκρυνση, όποτε παρελπίδα έχουμε συναντηθεί(σε καμιά γιορτή) η κουμπάρα μου μου πετάει άσχετες μπηχτές με σκοπό να με εκθέσει. Τι θέλω να πω: πριν παντρευτώ, πριν καν κάνω σχέση με τον άντρα μου είχα άλλα φλερτ που λέει κι η μαμά μου. Ένας λοιπόν ήταν συνάδελφος του κουμπάρου μου. Βγαίναμε αλλά ποτέ δεν κάναμε σχέση γιατί δεν ταιριάζαμε και μου φαινόταν και λίγο περίεργος... Ε, να έχει λυσσάξει να με ρωτάει γιατί δεν έκανα σχέση με τον ............ μπροστά στον άντρα μου ο οποίος και ξέρει για τον συγκεκριμένο και δεν είναι και νεάντερταλ. Στο δικό της μυαλουδάκι όμως θα μου δημιουργούσε πρόβλημα. Άλλη φορά, σε σοβαρή κουβέντα τώρα που έχω πιάσει με γνωστό τηλεοπτικό πρόσωπο και μιλάμε για την αγορά και το τι σηκώνει, και ενώ μιλάμε και για τη γενέτειρα της μητέρας του που είναι κοινή με της δικής μου, κι ενώ είναι αμίλητη όλο το διάστημα, όχι γιατί δεν της απευθύναμε το λόγο αλλά γιατί όποτε το κάναμε απαντούσε ή κάτι άσχετο ή μονολεκτικά, μου πετάει το αμίμητο: "Εσύ δεν ήξερες να ρίχνεις τα χαρτιά;; Λες και τον καφέ έτσι δεν είναι;;" :shock: . Της απαντάω πως όχι, μάλλον κάνει λάθος και επιμένει: "Όχι, δεν κάνω λάθος, αφού το θυμάμαι εσύ μου τα είχες πει!!!!". Περιττό να σας πω ότι έγινα έξαλλη γιατί ένιωθα ότι το έκανε για να με κάνει να φανώ καμιά κατίνα, αλλά της είπα ξανά συγκρατημένα και ήταν η πρώτη φορά που την κοίταξα ειρωνικά ότι "Όχι καλή μου. Εγώ δεν ασχολούμαι με τέτοια πράγματα. Μάλλον καμιά φιλενάδα σου ήταν....!" και συνέχισα την κουβέντα μου με τον άνθρωπο ο οποίος είχε πάθει ένα σοκ από το άσχετο της παρένθεσης. Γενικά πάντως είναι όλο καρφιά, όχι μόνο σε μένα αλλά και σε άλλους. Ο άντρας μου λέει ότι το κάνει γιατί ο άντρας της με αναφέρει συχνά ως παράδειγμα προς μίμηση - για το οποίο του τα έχω ψάλει πολλάκις γιατί δεν είναι σωστό - και η ίδια νιώθει μειονεκτικά απέναντί μου κι ότι το κάνει από κόμπλεξ. Εμένα πάλι πολύ μου τη δίνει αυτό γιατί αν υποθέσουμε ότι είναι έτσι, εκτός από τη φορά που αναφέρω παραπάνω, ποτέ δεν της έχω μιλήσει υποτιμητικά ή δεν της το έχω δείξει με κάποιο τρόπο (πράγμα το οποίο έχουν κάνει πολλοί από το σόι να σημειώσω). Προσπαθούσα πάντα να κρατάω τις ισορροπίες σε αντίθεση με άλλους που πολλές φορές της απευθύνονται όπως η Στάη στην Δημητρίου. Δεν λέω ψέματα, δεν είναι από τους ανθρώπους που εκτιμώ για το μυαλό τους αλλά την εκτιμούσα για την καλοσύνη της. Τώρα τελευταία δεν ξέρω τι να υποθέσω. Δεν μου δίνει πια την εντύπωση της καλόψυχης με όλα αυτά και μαζί με την απομάκρυνση τους θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα.

Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για βαφτίσια αφού δεν είμαι καν έγκυος αλλά δεν θα ήθελα να φτάσω προ των πυλών για να ξεκαθαρίσω την κατάσταση, δεδομένου δε ότι με ενοχλεί το πράγμα ως έχει τώρα άσχετα από αυτό. Δεν ξέρω πως να το χειριστώ. Να μιλήσω άμεσα ή να αφήσω αυτούς αν θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα; Τι θα κάνατε σε μια τέτοια περίπτωση;;

Υ.Γ. Συγνώμη για το τόσο μεγάλο post αλλά ήθελα να σας δώσω μια όσο πιο πλήρη εικόνα γίνεται.

Διαφημίσεις

Πιστεύω φιλενάδα ότι μέχρι να κάνεις παιδί και να φτάσεις και στα βαφτίσια είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα (τουλάχιστον χρόνος) και πολλά πράγματα (ακόμα και τυχαία) μπορούν να γίνουν που να σε βγάλουν απο τη δύσκολη θέση. Το γεγονός ότι δεν εμφανίζονται συχνά μαζί σε κοινωνικές εκδηλώσεις σου λέει κάτι? μην γίνεις κακιά χωρίς λόγο αυτή τη στιγμή. Αν δεις ότι το τραβάει πολύ με τα ειρωνικά σχόλια μπορείς να κάνεις μία συζήτηση για το ύφος της κουμπάρας. Τουλάχιστον να καταλάβει τι ακριβώς σε ενοχλεί!

ssttaa

Δεν μπορεσα να διαβασω οοοοολες τις λεπτομερειες, αλλα γνωμη μου ειναι οχι πολλα πολλα με την χαζοκατινα.........

Αν την κανεις ακρη και την αποφυγεις να στρωσεις το δρομο για να την ξαποστειλεις αργοτερα.......

Δικαιωμα σου να μη τη γουσταρεις για πνευματικη μητερα (Ιιχχχχχχχ :shock: ) του παιδιου σου.......

Κανε το μωρο με το καλο, βρες το ατομο που θες για νονα και πες οτι εχεις κανονισει αν στην πεσουν!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Καλημέρα ssttaa! Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για βαφτίσεις κλπ το ξέρω. Είναι άτοπο θα έλεγα στην παρούσα φάση. Αλλά η σχέση εξακολουθεί να υπάρχει και η φιλία φαίνεται πως θα σταματήσει να υπάρχει αν συνεχιστεί το ίδιο βιολί. Δεν θα ήθελα να φτάσουμε στα άκρα και το φοβάμαι ότι μπορεί να γίνει αν έρθουμε σε αντιπαράθεση.

Το γεγονός ότι δεν εμφανίζονται συχνά μαζί σε κοινωνικές εκδηλώσεις σου λέει κάτι?

Αυτό που λες το σκέφτηκα, ότι δηλαδή μπορεί κάτι να μην πάει καλά μεταξύ τους και γι'αυτό να έχουν χαθεί. Από την άλλη όμως δεν καταλαβαίνω τα αρνητικά της σχόλια απέναντι μου. Για να συμπεριφέρεται έτσι ξαφνικά προφανώς κάτι θεωρεί ότι της έχω κάνει (δεν μου κολλάει πολύ αυτό που λέει ο άντρας μου, μου φαίνεται πολύ κουλό γιατί η δική μου συμπεριφορά δεν είναι σνόμπ απέναντι της, ποτέ δεν ήταν). Δεν καταλαβαίνω τι φταίει και ως εκ τούτου δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω. Το να μην γίνω κακιά το έχω σκεφτεί(ούτε εγώ το θέλω γι'αυτό δεν μιλάω τόσο καιρό) αλλά προς το παρόν δεν έχει οδηγήσει και πουθενά...

ελα βρε κοριτσι μου...........

εγω ήδη εχω κλείσει άλλο κουμπαρο για το μωρο μου..........

οτι θέλεις κάνεις

εμεις σε όλο μου το σόι κουμπαριαζουμε μεταξυ μας(π.χ εμενα με πάντρεψε η νυφη μου)

κ συνηθως αλλος μας παντρευει κ αλλος βαφτιζει τα παιδια

ετσι για ποικιλια

όσο για τα υπόλοιπα σε νιωθω!!!!!!!!!ψιλοπερναω μια παρομοια κατασταση

κ απλα εκοψα διακριτκα κ με πηρε μεν κανα εξαμηνο αλλα εστω αρχισαν να σεβονται κ τελικα ειμαστε πολυ καλυτερα κ κανενας δεν καταπιεζεται

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Διαφημίσεις

Το θεωρείς απαραίτητο να βαφτίζει αυτός που παντρεύει; Εγώ δεν το καταλαβαίνω να πω την αλήθεια. Για μένα η κουμπαριά είναι μια ευκαιρία να συγγενέψεις με έναν άνθρωπο που δεν είανι συγγενής σου, μια ευκαιρία να του αναβαθμίσεις το στάτους στη ζωή σου, αφού δεν έτυχε να γεννηθείτε στην ίδια οικογένεια. Με αυτό το σκεπτικό, έχεις ήδη κάνει συγγενή σου το παιδί που σε πάντρεψε, ε, ώρα είναι να κάνεις και καναν άλλο, όλο στα ίδια θα είμαστε;

Πάντως βρε παιδί μου, πολύ κρίμα για την κοπέλα, αυτό είναι δείγμα του πώς μπορούν οι γονείς να κάνουν κακό στα παιδιά τους

Το θεωρείς απαραίτητο να βαφτίζει αυτός που παντρεύει;

Όχι απαραίτητα αν και είμαι λίγο παραδοσιακή σ'αυτά. Το μωρό της κουνιάδας μου για παράδειγμα, θα ήθελα να το βαφτίσω μια και τους πάντρεψα (ήδη όταν αναφέρομαι σ'εκείνο το λέω "το βαφτιστήρι μου" κι ας μην έχει γεννηθεί ακόμα! :D ). Βέβαια αν όταν έρθει η ώρα μου πουν ότι θέλουν κάποιον άλλο για νονό δεν θα παρεξηγηθώ (θα με πειράξει το ομολογώ) αλλά δεν θα κατεβάσω και την πλερέζα!!

Πάντως στο παρελθόν που είχε αναφερθεί ο ίδιος στο ενδεχώμενο ενός βαφτιστηριού ήταν πολύ θετικός. Έδειξε δηλαδή ότι θα ήθελε να γίνει νονός στο παιδί μας.

Αυτό όμως είναι πολύ μακρινό αυτή τη στιγμή. Μπορεί να υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μου αλλά δεν είναι ο πρωταρχικός λόγος για τα συναισθήματα μου και τις σκέψεις μου.

Πάντως βρε παιδί μου, πολύ κρίμα για την κοπέλα, αυτό είναι δείγμα του πώς μπορούν οι γονείς να κάνουν κακό στα παιδιά τους

Αυτό ξαναπές το...

εμεις σε όλο μου το σόι κουμπαριαζουμε μεταξυ μας(π.χ εμενα με πάντρεψε η νυφη μου)

Είσαι η κουνιάδα μου;;;;;; :lol::lol: Κι εμείς το έχουμε αυτό με το σόι. Ο κουμπάρος μου είναι ήδη συγγενής μου (ξάδερφος).

Στα μερη μου θεωρειται υποχρεωτικο να βαφτισει η κουμπαρα αν ειναι ακομα ανυπαντρη..........υποτιθεται της δενονται τα χερια με το γαμο και θα της λυθουν με την βαφτιση...........η κουμπαρα μας μας κατηγορουσε μαλιστα που αργησαμε να κανουμε μωρο και κοντευει να μεινει στο ραφι!!! :lol:

Οταν ημουν εγκυος δεν ηξερα αν ηθελε να βαφτισει η οχι και εψαχνα να βρω τροπο να μαθω,.......τελικα μου ειπε η ιδια "Δεν πιστευω να ψαχνετε νονο? Εγω θα το βαφτισω!" και εληξε το θεμα.........

Αλλιως για ζευγαρια δεν εχω δει να ειναι υποχρεωτικο.......

Ψαξε καλα το θεμα, μη κανεις νονο καποιος ακαταλληλο, γιατι αυτο θα το φορτωθεις μια ζωη!!!!

Η κοπελα μου φαινεται πως προσπαθει να σε εκδικηθει για κατι..........

Μηπως εχει κατι ειπωθει με τον αντρα της και της το ξερασε? Οτι δεν την εχετε σε εκτιμηση πχ......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

livinath μου σε καταλαβαινω απολυτα ακριβως ιδιες καταστασεις εχω περασει κι εγω με τους πρωην κουμπαρους μου ετσι τους αποκαλω γιατι δεν τους θεωρω πλεων κουμπαρους μου.φυσικα το μωρο μου θα το βαπτισει ενας πολυ καλος μας φιλος.εκεινους εχω να τους δω σχεδον δυο χρονια δηλαδη απο τη μερα που παντρευτηκαμε στο ενδοιαμεσο ειχαμε καπια αραιη τηλεφωνικη επικοινωνια ακομη δεν γνωριζω τι προβλημα εχουν μαζι μας οσες φορες τους ρωτησαμε αν εχουν καποιο προβλημα επεμεναν οτι δεν συμβαινει τιποτα.τωρα πλεων δεν μ'ενδιαφερει καθολου ουτε τι κανουν ουτε που ειναι αφου αυτοι ειναι τοσο γαιδουρια ουτε ενα τηλ δεν πηραν να ευχηθουν για το μωρο και φυσικα μολις εμαθα οτι ειμαι εγκυος τους ειχα αποκλισει για πνευματικους γονεις του παιδιου μου.

QnFwm8.png

VyFvm8.png

Η κοπελα μου φαινεται πως προσπαθει να σε εκδικηθει για κατι..........

Μηπως εχει κατι ειπωθει με τον αντρα της και της το ξερασε? Οτι δεν την εχετε σε εκτιμηση πχ......

Τον ξέρω ότι είναι "τρυπιοστόμης" (όπως λέμε τρυπιοχέρης :lol: ) και δεν θα του έλεγα ποτέ κάτι τέτοιο. Αλλά και γενικά και να μην ήταν έτσι, δεν θα του έλεγα ποτέ κάτι αρνητικό για την γυναίκα του. Στο κάτω κάτω ήταν δική του επιλογή και εκτός του ότι θα προσέβαλλα και τον ίδιο, δεν μου πέφτει και λόγος. Αλλά και σε άλλους που έχουν κάνει αρνητικά ή υποτιμητικά σχόλια μπροστά μου για εκείνη δεν έχω πει λέξη. Γενικά δεν μου αρέσει, και θεωρώ ότι ακόμα κι αν ο άλλος είναι επιπέδου αστραγάλου και πιο κάτω, το να τον σχολιάζεις (ανοιχτά τουλάχιστον, σε τρίτους) σε κάνει ίδιο και χειρότερο. Οπότε αν ακούσω κάτι δεν μιλάω ή αν με ρωτήσουν κάτι δεν απαντώ. Αν πω κάτι θα είναι ένα σχόλιο του τύπου "δεν μ'αρέσει αυτή η συζήτηση" ή "με φέρνεις σε δύσκολη θέση και θα σε παρακαλούσα να αλλάξουμε θέμα". Το βρίσκω απαράδεκτο να σνομπάρεις τον άλλο τόσο ανοιχτά γιατί θεωρείς ότι δεν έχει επαρκή μόρφωση ή γενικότερη παιδεία. Στο κάτω κάτω δεν φταίει και αποκλειστικά εκείνη γι'αυτό.

Ότι νιώθω ή σκέφτομαι για την κοπέλα αυτή και τη γενικότερη κατάσταση το έχω συζητήσει μόνο με τον σύζυγο μου και τη μητέρα μου. Και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να έχει φύγει κουβέντα από το στόμα τους.

Δεν μπορώ να καταλάβω όμως και πάλι το εξής: Έστω ότι έχει πρόβλημα μαζί μου γιατί κάτι δεν της έχει κάτσει καλά ή γιατί κάτι (το οποίο δεν γνωρίζω) έχει ειπωθεί. Δεν μπορεί να κάτσει να μου πει ότι ξέρεις αυτό κι αυτό είπες, έκανες κλπ;; Αν θες να κρατήσεις μια φιλία (λέμε τώρα) εξηγείς στον άλλο και περιμένεις τις εξηγήσεις του. Αν πιστεύει ότι την έθιξα κάπου ας μου πεί κάτι ή έστω να μου πετάξει μια σχετική σπόντα. Το να μου πετάει "κακίες" και "κατινιές" δεν βοηθάει πουθενά, σίγουρα όχι εμένα αλλά ούτε και εκείνη!

Παρεπιπτώντως, όσο το συζητάμε συνειδητοποιώ ότι ο κουμπάρος μου ναι μεν δεν παίρνει κάνα τηλέφωνο αλλά εμφανίζεται κάπου όπου ξέρει ότι θα είμαστε κι εμείς και δείχνει να επιδιώκει την επαφή μαζί μας λίγο περισσότερο. Και φυσικά δεν έχω ακούσει την παραμικρή σπόντα από το στόμα του! Ούτε για πλάκα!

Διαφημίσεις

Θα σο πω τι επαθα εγω με μια απο τις κοπελες του αδερφου μου και το εμαθα αφου τα χαλασαν........

Καποια στιγμη ειχε φερθει αναρμοστα σε μια εξοδο (ηπιε και την επεφτε και στον δικο μου αλλα και τριβοταν σε αλλους) και ο αδεφος μου για να την βαλει στην θεση της , της εβαλε χερι και αφησε να εννοηθει οτι ενοχληθηκα.......(που οντως ενοχληθηκα αλλα δεν ειπα κατι)

Αυτη μου το κραταγε για χρονια και εβγαζε πολλη χολη πανω μου.......

Μπορει σε καυγαδες τους να αναφεραται σε δικα της μειον σε σχεση με την εντυπωση που κανει σε σας. η να πιστευει ο φιλος οτι τους αποφευγετε εξαιτιας της και γι αυτο να εχει χολωθει μαζι σας.......η αλλη πιστευει οτι για να γινεται θεμα θα χετε βαλει το χερακι σας......εσυ δλδ!!!

livinath εγώ αυτό που θα έκανα στην θέση σου, -γιατί πιστεύω οτι σε φιλίες, κουμπαριές και σόγια δεν χρειάζεται να μένουν κλειστά στόματα,ούτε να υπάρχουν εγωϊσμοί- είναι οτι θα μιλούσα με τον κουμπάρο μου, ο οποίος είναι και σοι. Το να τον ρωτήσεις τί συμβαίνει και έχουν αυτήν την συμπεριφορά δεν νομίζω οτι είναι παρεξηγήσιμο. Σαφώς δεν θα κατηγορούσα την γυναίκα του απο την άποψη της χαρτομαντικής και καφεδομαντικής. Θα τον ρωτούσα ευθεώς τί συμβαίνει και εαν εγώ έχω κάνει κάτι ή ο άντρας μου το οποίο τους έχει ενοχλήσει. Νομίζω οτι οι σταράτες κουβέντες σε αυτές τις περιπτώσεις δεν αφήνουν περιθώρια παρεξήγησης και απομάκρυνσης. Επίσης βλέπω απο το post σου οτι σε έχει ενοχλήσει αυτή η κατάσταση και οτι θα ήθελες τουλάχιστον ο κουμπάρος σου να σου βαφτίσει το μωράκι σου οπότε ένας καφές, ένα ποτό οι δύο σας ή ακόμα και οι τέσσερις σας θα δώσει λύση.

Θα σο πω τι επαθα εγω με μια απο τις κοπελες του αδερφου μου και το εμαθα αφου τα χαλασαν........

Καποια στιγμη ειχε φερθει αναρμοστα σε μια εξοδο (ηπιε και την επεφτε και στον δικο μου αλλα και τριβοταν σε αλλους) και ο αδεφος μου για να την βαλει στην θεση της , της εβαλε χερι και αφησε να εννοηθει οτι ενοχληθηκα.......(που οντως ενοχληθηκα αλλα δεν ειπα κατι)

Αυτη μου το κραταγε για χρονια και εβγαζε πολλη χολη πανω μου.......

Μπορει σε καυγαδες τους να αναφεραται σε δικα της μειον σε σχεση με την εντυπωση που κανει σε σας. η να πιστευει ο φιλος οτι τους αποφευγετε εξαιτιας της και γι αυτο να εχει χολωθει μαζι σας.......η αλλη πιστευει οτι για να γινεται θεμα θα χετε βαλει το χερακι σας......εσυ δλδ!!!

Λες βρε vera μου;; Τι να πω, δεν το θεωρώ κι απίθανο γιατί είπαμε, δεν είναι και το "τζιμάνι" αλλά η συμπεριφορά μου είναι τόσο ξεκάθαρη και ειλικρινά στο σόι μας είμαι από αυτούς που, μετρημένοι στα δάχτυλα βέβαια, της δίνουμε σημασία και της φερόμαστε αν όχι εγκάρδια, τουλάχιστον αξιοπρεπώς. Οι περισσότεροι (και κυρίως οι άντρες) την αντιμετωπίζουν ως χαζογκόμενα ή ακόμα χειρότερα ξεκ.....λο. Τόσο καλά δηλαδη. Τόσο πολύ δεν καταλαβαίνει πως την αντιμετωπίζω από τους τρόπους μου;; Και ενώ έχω αποδείξει πολλές φορές με την συμπεριφορά μου ότι είμαι ευθύς άνθρωπος κι ότι αν είναι να πω κάτι για τον άλλο δεν θα το πω σε κανέναν εκτός από τον ίδιο. Αλλά κι αυτό αν φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Δεν θα καθόμουν ποτέ να μιλήσω στον άντρα της κι όχι στην ίδια;; Θα μου πεις, άμα το ΙQ είναι ραδικιού... Ότι θέλει μπορεί να πιστεύει...

Einai kalh idea παντως του προλαλησσαντα να μιλησεις για το θεμα.....

Τωρα κατευθειαν με την ιδια? Θα ταν καλο γιατι ετσι μπορει να σου πει τι τρεχει και να μη χολωθει οτι την εθαψες στον αντρα της.......ισως ετσι και να σταματησει την βλακωδη συμπεριφορα......μη νομιζει δλδ οτι δεν εχεις καταλαβει οτι φερεται μπαμπεσικα.......

Αν παλι μιλησεις με τον αντρα ανοιγεις τον δρομο για την μελλοντικη τους απορριψη απο την κουμπαρια.......δλδ θα καταλαβουν που δεν θα τους θες μετα.....

Αμα μιλησεις ομως μονο στον φιλο σου και της μιλησει αυτος μετα φοβαμαι οτι θα χολωθει ακομα περισσοτερο....και στην ουσια δεν θα λυσεις τιποτα.......

Αμφιβαλλω αν ο φιλος σου θα παραδεχθει οτι κατι εχει η γυναικα του με σενα.......αντιθετα θα την μαλωσει που σε εκανε να το πιστευεις....

Einai kalh idea παντως του προλαλησσαντα να μιλησεις για το θεμα.....

κοριτσάκι είμαι και εγώ, (η αλήθεια είναι οτι το username μου είναι λίγο παραπλανητικό). Καλημέρα

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κοριτσάκια!! :D

Λοιπόν έχω αρχίσει να το σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχώμενο να κάνουμε μια κουβεντούλα για το θέμα... Μόνο που λέω να είναι και οι δύο μπροστά. Λέω να τους καλέσουμε ένα βράδυ για φαγητό (αυτό είναι ιδέα του άντρα μου ο οποίος δεν πολυσυμφωνεί με την κουβέντα). Σκέφτομαι ότι κάποια στιγμή θα δωθεί η ευκαιρία να φέρω το θέμα στο προσκήνιο χωρίς να φανεί "κάπως". Ο άντρας μου λέει ότι η κουμπάρα θα με μισήσει τελείως ειδικά αν η πρόσκληση είναι για φαγητό γιατί η ίδια δεν μαγειρεύει ποτέ και τα τραπέζια είτε στο σπίτι μας είτε αλλού γίνονται αφορμή για σχόλια από τον κουμπάρο μου (αφορμή να της τα χώσει δηλαδη). Είναι κι αυτός ο άνθρωπος... Την άλλη φορά μας είπε ότι θέλει να γίνει ο σκύλος μας (στο εξοχικό έίχε έρθει ένα αδέσποτο και του είχα βράσει ρύζι με κύβους knorr με γεύση κρέας γιατί δεν είχα κονσέρβα) γιατί ακόμα και τα σκυλιά στο σπίτι μας τρώνε καλλίτερα από τους ανθρώπους στο δικό του. Γελώντας τα έλεγε βέβαια, ως αστείο υποτίθεται, αλλά μετά είναι να μη θέλει να με σουβλίσει η κουμπάρα μου;; Από την άλλη πάλι, τον άντρα τηε έπρεπε να θέλει να σουβλίσει όχι εμένα....!

Άκου: οι νονοί ενός παιδιού είναι από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή του. Ναι μεν θες τον άντρα για κουμπάρο αλλά από την στιγμή που είναι παντρεμένος με την χαζοκατίνα ΠΑΝΤΑ θα έχεις πρόβλημα και κάποια στιγμή θα χαλάσετε και τις καρδιές σας. Είναι αποδεδειγμένο.

Συνεπώς μην τρίβεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη- που λένε και στα μέρη μου- και βάλε την λογική σου να δουλέψει χωρίς συναισθηματισμούς.

α) Η κουμπαριά από βάπτιση είναι μια σχέση ζωής που επηρρεάζει και το παιδί. Άρα δεν μπορείς να κάνεις εκπτώσεις.

β) Ακόμη και αν τα πράγματα βελτιωθούν πρόσκαιρα με την κατινούλα, μετά το τραπέζι, κανείς δεν σου εγγυάται πως με την παραμικρή αφορμή δεν θα τσουρομαδηθείτε στο μέλλον.

γ) Όταν ένας άντρας είναι παντρεμένος, επηρρεάζεται από την σύζυγό του. Άρα τώρα δεν έχεις πρόβλημα με τον κουμπάρο όμως το μέλλον είναι αβέβαιο...Μάλιστα μου φαίνεται, από αυτά που γράφεις, πως η κατινούλα τον επηρρεάζει υπέρ του δέοντος.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Κάντην με ελαφρά πηδηματάκια από το ζεύγος, βρες δικαιολογία για άλλους νονούς και φρόντισε να είσαι πάρα πολύ προσεχτική στην επιλογή των νέων νονών. Αλλωστε, όταν με το καλό γίνεις μαμά, θα καταλάβεις πως το συμφέρον του παιδιού είναι πάνω από όλα. Και στο "όλα" περιλαμβάνονται συγγενείς, φίλες, χαζοκατίνες.

Grow up and get a life!

yls δεν το είχα σκεφτεί όπως το θέτεις το ζήτημα. Ότι δηλαδη οποιαδήποτε αλλάγη μπορεί να πρόσκαιρη. Λέω πάντως να την κάνουμε την κίνηση, το τραπέζι μετά της συζητήσεως εννοώ, γιατί δεν το μπορώ άλλο αυτό το βιολί. Άσε που ακόμα και να θέλουμε να ξεκόψουμε τελείως δεν γίνεται γιατί είμαστε ήδη συγγενείς. Επειδή δεν είμαι ακόμα έγκυος (ούτε και ξέρω πότε θα προκύψει) δεν με αγχώνει ακόμα τόσο το θέμα του νονού. Αλλά επειδή ακριβώς είναι πολύ νωρίς θέλω να κάνουμε την κουβεντούλα μας έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα, όποτε και αν γίνουμε γονείς, να κανονίζουμε βαφτίσια να καταλάβουν και γιατί επιλέγουμε άλλους για νονούς. Γιατί φοβάμαι πως αν δεν πω τίποτα, τότε θα γίνω κακιά γιατί δεν θα έχω μιλήσει τόσο καιρό. Είναι και το σόι στη μέση βλέπεις. Όχι ότι σκάω και πολύ αλλά γιατί να χαλάσω εγώ την εικόνα μου για την δική τους συμπεριφορά; Το καλό είναι πάντως πως επειδή όπως είπα δεν κρατάει το στόμα του κλειστό και επειδή την όλη κατάσταση κάπου θα την βγάλει report, θα με βγάλει και από τη δύσκολη θέση....!

Ο άντρας μου λέει ότι η κουμπάρα θα με μισήσει τελείως ειδικά αν η πρόσκληση είναι για φαγητό γιατί η ίδια δεν μαγειρεύει ποτέ και τα τραπέζια είτε στο σπίτι μας είτε αλλού γίνονται αφορμή για σχόλια από τον κουμπάρο μου (αφορμή να της τα χώσει δηλαδη). Είναι κι αυτός ο άνθρωπος... Την άλλη φορά μας είπε ότι θέλει να γίνει ο σκύλος μας (στο εξοχικό έίχε έρθει ένα αδέσποτο και του είχα βράσει ρύζι με κύβους knorr με γεύση κρέας γιατί δεν είχα κονσέρβα) γιατί ακόμα και τα σκυλιά στο σπίτι μας τρώνε καλλίτερα από τους ανθρώπους στο δικό του. Γελώντας τα έλεγε βέβαια, ως αστείο υποτίθεται, αλλά μετά είναι να μη θέλει να με σουβλίσει η κουμπάρα μου;; Από την άλλη πάλι, τον άντρα τηε έπρεπε να θέλει να σουβλίσει όχι εμένα....!

Βρε μπας και ζηλεύει και νομίζει ότι τρέχει κάτι μεταξύ σας...????

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

:shock: Δεν φαντάζομαι να είναι τόσο ............! Καλέ αποκλείεται, αφού είμαστε ξαδέρφια με τον άντρα της!!

Απο κει που δεν φαντάζεσαι σου 'ρχονται οι κατραπακιές! :lol::lol:

Ξέρεις... οι στόκοι αισθάνονται τρομερή ανασφάλεια, γιατί κατά βάθος καταλαβαίνουν ότι είναι στόκοι. Από αυτή την ανασφάλεια, πηγάζει και η κατινιά συνήθως.

Και για να μην έχει μέτρο σύγκρισης ο καλός της, πρέπει να απομακρύνει οτιδήποτε δεν μοιάζει σε στόκο από το περιβάλλον τους. Αυτό κάνει έναν στόκο να αισθάνεται ασφαλής!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Κορίτσια τη ζήλια την αποκλείω! Μα δεν μπορεί! Είπαμε ότι δεν είναι "τζιμάνι" στο μυαλό αλλά δεν είναι και τελείως ακατοίκητο!!! Έτσι πιστεύω τουλάχιστον. Πάντως για το μέτρο σύγκρισης που λέτε ίσως υπάρχει βάση γιατί όπως ανέφερα και πρίν ο κουμπαρούλης μου το κάνει συχνά αυτό. Από την άλλη πάλι και μπροστά της του την έχω πεί άσχημα γι'αυτό. Ότι δηλαδή δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, κι ότι ο καθένας έχει τα χαρίσματα του και ότι εν πάση περιπτώση δεν είναι σωστό να κάνει συγκρίσεις. Την έχω υποστηρίξει πολλές φορές, έμμεσα βέβαια αλλά είναι σαφής η στάση μου. Τόσο ufo είναι να μην μπορεί να καταλάβει ότι δεν υπάρχει κανένας ανταγωνισμός ανάμεσά μας;; Στην τελική άντε και κατάφερνε να μας κάνει εμάς πέρα, τι θα κάενι με όλες τις υπόλοιπες γυναίκες που υπάρχουν στον κύκλο μας;; Ακόμα και με την αδερφή του κουμπάρου μας ή την μαμά του;; Αν θεωρεί ότι υστερεί απέναντι μου, μπροστά τους ωχρειά!!

Anyway, θέλω να ξεκαθαρίσουμε πιο πολύ τώρα. Όχι τίποτα αλλά δεν θέλω να υπάρχουν κακώς κείμενα στις σχέσεις μου και πια θέλω να έχω αληθινές φιλίες στη ζωή μου. Οι κατά συνθήκην φιλίες δεν μου άρεσαν ποτέ και δεν έχω σκοπό να αλλάξω τώρα. Τι λέτε;;;