Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μερέντα Σπιτική

Σοφία Τ.

Recommended Posts

Συνταγη για ευκολη μερεντα:

150 gr βιταμ

1 κουτι ζαχαρουχο γαλα

1 σοκολατα υγειας (την χοντρη)

3 κουταλιες σουπας κακαο

1 χουφτα ψιλοκομμενα φουντουκια (προαιρετικα)

Λιωνουμε το βιταμ σε μια κατσαρολα και βαζουμε μεσα και την σοκολατα να λιωσει ανακατευοντας συνεχεια.Ριχνουμε μεσα το κακαο,το ζαχαρουχο γαλα και τα φουντουκια και ανακατευουμε μεχρι να γινει ενα ομοιογενες μειγμα.Κατεβαζουμε την κατσαρολα απο τη φωτια και βαζουμε τη μερεντα σε γυαλινο, κατα προτιμηση, βαζο.Μολις κρυωσει μπορουμε να την βαλουμε στο ψυγειο.

Την εκανα το Σαββατο και μπορω να πω οτι η μικρη μου ξετρελαθηκε (το ιδιο κι εγω!!!).

edit admin πρόσθεση 17/9/13

συνταγή για σπιτική μερέντα 2.

δείτε εδώ

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=2591410

Διαφημίσεις

Σοφία μου ... τώρα μας κατάστρεψες ..... αχ μόνο αυτό μου έμεινε να κάνω να αρχίσω να τρώω και τη μερέντα με το κουτάλι :lol::lol::lol: ... σοκολατένια κόλαση!!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Σοφάκι μου για πες μου δυο πραγματάκια σε παρακαλώ..

1ο: Των πόσων γρ. είναι η σοκολάτα που χρησιμοποίησες?

2ο: Πόσο καιρό μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο??

phzU.jpgwddf.jpg

Σοφάκι μου για πες μου δυο πραγματάκια σε παρακαλώ..

1ο: Των πόσων γρ. είναι η σοκολάτα που χρησιμοποίησες?

2ο: Πόσο καιρό μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο??

Δεν θυμαμαι τωρα των ποσων γραμμαριων-ειμαι στο γραφειο.Θα δω το απογευμα και θα σου πω...

Οσο για το ποσο καιρο διατηρειται στο ψυγειο,εμενα να σου πω την αληθεια δεν με ενδιεφερε και πολυ γιατι μολις τη δοκιμασα λεω δεν υπαρχει περιπτωση,ουτε βδομαδα δεν θα φτουρισει.Παντως αν δουμε τα υλικα που περιεχει,νομιζω οτι και μηνα αντεχει-σε συγκριση με την παλια συνταγη που ειχα και περιεχει και αυγο θεωρησα αυτη προτιμοτερη...

Αχ Σοφάκι μου δες να μου πεις.. Θα ξετρελαθουν τα μωρά. Δεν θέλω να τρώνε τις αηδίες με τα συντηριτικά μωρέ ενω αν τα φτιαγνουμε εμεις είναι πολύ καλύτερα..

phzU.jpgwddf.jpg

Διαφημίσεις

125 γρ πρέπει να είναι η κάθε πλάκα σοκολάτας

αν μιλάμε για τις γαλάζιες με τα μαυρα γράμματα ,

οι ΙΟΝ οι λευκές (το περιτύλιγμα εννοω ) είναι 100γρ.

Αυτη η μερέντα είναι οντως πολύ καλή , αν και εγω την προτειμ΄β λιγο πιο "νουτελα "γεύση και βάζω και Λάκτα ... :lol:

Ευχαριστούμε Σοφία για την συνταγή! :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Sugarmama 50 γραμ. κουβετρούρα κ 50 γραμ. λάκτα βάζω εγω και βάζω ακόμα και 2 κουταλιές άχνη ζάχαρη. Καλό είναι το κακάο και η άχνη να τα περνάμε απο ενα σουρωτηράκι για να μην σβωλιάζουν. :)

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Καλά, εγώ αν βάλω τέτοιο πράγμα σπίτι μου, θα με βρουν τα χαράματα λιπόθυμη έξω από το ψυγείο, βουτηγμένη στην σοκολάτα, με το μάτι να κοιτάει το υπερπέραν! (έχετε δει την σχετική ταινία, με τον κακό δήμαρχο, που τον βρήκαν στη βιτρίνα?) :oops:

Διαφημίσεις

Λοιπον η σοκολατα ειναι οντως των 125 γραμμαριων.Αχνη ειχε και η δικη μου συνταγη αλλα μου φανηκε αρκετα γλυκια και χωρις αχνη οποτε την παρεληψα.Καλη επιτυχια σε ολες!!!

Συνταγη για ευκολη μερεντα:

150 gr βιταμ

1 κουτι ζαχαρουχο γαλα

1 σοκολατα υγειας ΠΑΥΛΙΔΗ (την χοντρη)

3 κουταλιες σουπας κακαο ΙΟΝ

1 χουφτα ψιλοκομμενα φουντουκια (προαιρετικα)

Λιωνουμε το βιταμ σε μια κατσαρολα και βαζουμε μεσα και την σοκολατα να λιωσει ανακατευοντας συνεχεια.Ριχνουμε μεσα το κακαο,το ζαχαρουχο γαλα και τα φουντουκια και ανακατευουμε μεχρι να γινει ενα ομοιογενες μειγμα.Κατεβαζουμε την κατσαρολα απο τη φωτια και βαζουμε τη μερεντα σε γυαλινο, κατα προτιμηση, βαζο.Μολις κρυωσει μπορουμε να την βαλουμε στο ψυγειο.

Την εκανα το Σαββατο και μπορω να πω οτι η μικρη μου ξετρελαθηκε (το ιδιο κι εγω!!!).

Την έφτιαξα...ευχαριστώ...είναι φοβερή!!

Χρήστο γιέ μου είσαι αυτός που με κρατά στην ζωή28895neov1jnyq0.gif

Διαφημίσεις

Σοφάκι μου, την εφτιαξα χθες την μερεντα και πράγματι είναι τρομερή. Τρως μια κουταλιτσα και γεμιζει το στόμα σου γλύκα, γεύση και αρώματα.. Τώρα να σε ρωτήσω, η υφή της είναι σαν πάστα ελιάς και όχι αυτό το λείο που έχει η mereda του εμπορίου. Καλως μου έγινε έτσι ή εγώ έκανα βλακεία κάπου??

phzU.jpgwddf.jpg

Ναι,ναι ετσι ακριβως θα την περιεγραφα κι εγω...Σαν παστα ελιας και πεντανοστιμη...Και ειναι πολυ καλη οταν κανουμε και κανενα κεηκ για επαλειψη (οταν δεν εχει μπει ακομη στο ψυγειο και "απλωνεται" πιο ευκολα).Αχ ποσο χαιρομαι που σας αρεσε...Ειναι η πρωτη φορα που βαζω κατι στο τοπικ συνταγες και χαιρομαι που ηταν καλο!!!Με το καλο να την φαμε ολοι τωρα!!!

Η όρεξη άνοιξε και μόνο που διαβάζω τα σχόλια σας και επειδή ξέρω πόσο εξαιρετική μαγείρησα είσαι Σοφία Τ. φύλαξε μου λίγο για την Κυριακή, διότι μάλλον δεν θα προλάβω να την ετοιμάσω...ε και να μην μείνω με την όρεξη!!! :P

Η κουμπαρούλα σου!!!!!!

The Best Things In Life Are Free

Βρε μανες.....υπαρχει λυση να φτιαξουμε και μεις οι μεταναστες μερεντα ??δεν βρισκω ζαχαρουχο γαλα στην Ισπανια....Λαμπρινη εσυ βρηκες εκει?

προκαταβολικως τις ευχαριστιες μου :D

Βρε μανες.....υπαρχει λυση να φτιαξουμε και μεις οι μεταναστες μερεντα ??δεν βρισκω ζαχαρουχο γαλα στην Ισπανια....Λαμπρινη εσυ βρηκες εκει?

να σου φέρω μάνα μου?? :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Αχ κουκλιτσα μου τα ιδια και δω ! Εχει αλλα σε ορισμένα σ.μ μεγάλα που εγώ δεν ψωνίζω γιατι δεν έχει στην περιοχή μου .

Το ζαχαρούχο εχει και αλλη υφή απο το εβαπορέ ... ισως κανοντας πειράματα λιγο λιγο μαζι με άχνη ζάχαρη ...

Να σου στείλει η maryp !!! Αυτη ειναι μια καλή λυση !!! :D

VgL7.jpgIgLdp2.png