Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βοήθεια μανούλες, δεν κοιμάται, δεν κοιμάμαι!


Τρελενάκι

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες και να χαίρεστε τα βλασταράκια σας. Θα ήθελα την πολύτιμη συμβουλή σας!

 

Η μικρή μου 8μιση μηνών έχει πολύ άστατο ύπνο με αποτέλεσμα να μην κοιμόμαστε κι εμείς. Ξυνπάει κάθε μία με μισή ώρα για γάλα. Μπορεί να μην δουλεύω, ή μάλλον δούλευα, τόσους μήνες, αλλά έχω όλο το σπίτι πάνω μου και από Δευτέρα ξεκινάω και πρωινά μαθήματα κάθε μέρα. Πέρα όμως από αυτό, το να μην κοιμόμαστε επί 8μιση μήνες σαν άνθρωποι δεν μου φαίνεται ότι μπορώ να το αντέξω άλλο. Δεν είχα πρόβλημα τους πρώτους μήνες, το θεωρούσα φυσιολογικό και αναμενόμενο, όμως αντί να ομαλοποιείται ο ύπνος της (νοσταλγώ τα 3ωρα συνεχόμενου βραδινού ύπνου και σκάω) γίνεται όλο και πιο ανώμαλος.

 

Κατ'αρχάς να πω ότι θηλάζω...Αποκλειστικά μέχρι τους 6 μήνες, μπήκαμε στις στερεές και μέχρι πριν λίγες μέρες έτρωγε 3 γεύματα την ημέρα (φρούτα-σούπα-μπισκοτόκρεμα) με τελευταίο το βραδινό στις 8-8:30. Μάλιστα από την ώρα που της βάλαμε την μπισκοτόκρεμα σαν τελευταίο γεύμα, είδαμε ότι κοιμάται άμεσα μετά το μπάνιο της αφού θηλάσει (9:30-10), ενώ μέχρι τότε έκλαιγε για κανά μισάωρο και την ξαναβάζαμε στο στήθος μετά από πολλές βόλτες που μου ερχότανε το γάλα (είναι δυνατόν να ξαναέρθει στο μισάωρο;)

Τέλος πάντων, από κει κι έπειτα ξυπνάει γύρω στις 12 και στην καλύτερη να χορτάσω 1 ώρα ύπνου πριν ξαναξυπνήσει. Εννοείται ότι την έχουμε στο κρεβάτι μας (κοιμάμαι σαν σίγμα τελικό για να μην την στριμώξω ή την σκουντήξω και ξυπνήσει) και κάθε φορά που κλαψουρίζει δεν ησυχάζει αν δεν την βάλω στο στήθος. Και δεν είναι ότι πίνει κιόλας καλά. Θα πιεί πέντε γουλιές και την ξαναπαίρνει ο ύπνος και προσπαθώ να την κρατάω ξύπνια για να πιει παραπάνω και να χορτάσει.

 

Πριν 2 μέρες μίλησα με σύμβουλο θηλασμού και μου είπε πως καλό είναι να τρώει σούπα μεσημέρι βράδυ, οπότε τα γεύματα έγιναν 4. Τρώει πολύ ικανοποιητικά το τελευταίο γεύμα γύρω στις 8μιση λοιπόν, κι εκεί που έλεγα ότι μπορεί και να ησυχάσουμε και να χορταίνει και να κοιμάται περισσότερο, μία από τα ίδια.

 

Κορίτσια έχω κουραστεί. Δεν θέλω να σταματήσω να θηλάζω, αλλά δεν μπορώ άλλο. Δεν είναι ότι ξυπνάω κάθε μία ώρα μόνο, αλλά ότι κοιμάμαι σαν καρικατούρα για να μην την ακουμπήσω και ξυνπήσει πάλι και άντε πάλι από την αρχή και ότι πολλές φορές από το σπάσιμο έχω τέτοιο εκνευρισμό που δεν μπορώ να κοιμηθώ αμέσως. Τουλάχιστον τον πρώτο καιρό που την φέραμε στο κρεβάτι μας κοιμότανε για κανά τρίωρο αμέσως μετά από κάθε θηλασμό...

 

Καμιά ιδέα; Ο παιδίατρος μου είχε πει για ένα "συπλμήρωμα" γάλατος (κοιμάμαι-μεγαλώνω της Νουτέλα νομίζω) και έχω σκεφτεί να της δίνω ένα μπουκάλι με δικό μου γάλα όταν θα ξυπνήσει πρώτη φορά γύρω στις 12...Αλλά τις φοβάμαι λίγο αυτές τις σκόνες...

VSslp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 95
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να πεις στον :evil: παιδίατρο :evil: ότι τα παιδιά δεν ξυπνάνε μόνο επειδή πεινάνε. Και όταν όντως ξυπνάνε επειδή πεινάνε, δεν χρειάζονται νεκρά, συσκευασμένα εμπορεύματα με επιβαρυντικές ουσίες, από τα οποία έχουν κέρδη οι παιδίατροι.

 

 

Ειδικά όταν τα παιδιά μπορούν να έχουν το γάλα το οποίο είναι γενετικά και βιολογικά προορισμένα να πίνουν: το ζωντανό ανθρώπινο γάλα! ;)

 

 

 

Δυστυχώς τα παιδιά ξυπάνε. Αυτή είναι η αλήθεια. Ξυπνάνε είτε θηλάζουν είτε δεν θηλάζουν. Απλά όταν θηλάζουν έχεις έναν άμεσα αποτελεσματικό τρόπο να ηρεμήσουν. Υπομονή.

Link to comment
Share on other sites

Δεν το πιστευωωωωωωωω!!!!!!!! Κλωνος της κορης μου!!!!!!!!!!

 

Ακριβως ιδια περιπτωση μονο που εμεις ειμαστε περιπου 11 μηνων.....δεν θηλαζω αλλα εχω να κοιμηθω σαν και εσενα πααααααααααρα πολυ καιρο, σχεδον οσο ειναι η κορη μου.....

Δεν αποπειραθηκα να δωσω γαλα κοιμαμαι μεγαλωνω γιατι εμενα δεν ξυπναει απο πεινα αλλα δεν ξερω απο τι..........

Τρωει τελευταιο γευμα στις 9 και μετα ξανα το πρωι στις 8.

Ειλικρινα εχω ψοφησει απο κουραση και ξενυχτι......εχει υπερβολικα ανησυχο "υπνο" απο νεογεννητο, για λιγο βελτιωθηκε οριν κανενα 2μηνο και μετα ξαναχαλασε χωρις να εχω αλλαξει τιποτα απολυτως!!!!!

Τωρα βγαζουμε και αλλα δοντια κυριολεκτικα το ενα πισω απο το αλλο αλλα και 2-2 και ειμαστε........αστα να πανε!!!!!!! Η προσωποποηση της ανησυχιας και της σβουρας!!!!!!!!!!!

Και το κερασακι στη τουρτα??????

Εχεις λιγες μερες που και δεν κοιμαται αλλα και οταν καταφερει να κοιμηθει μεσα στο μισαωρο ξυπναει, σηκωνεται, καθεται και κλαιει.....!!!!!!!!!!

 

Βρε κοριτσια αν εχουν το θεο τους!!!!!! Την κουναω στο καροτσι για να κοιμηθει γιατι εκει μονο ηρεμουμε και ροχαληζει και μολις κανω να φυγω βγαινει το ρανταρ......και τσουπ ορθια παλι!!!!!!!!!

 

Περαστικα μας!!!!!!!!!!!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλες σας!! Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω οτι ξυπνάει απο πείνα κάθε μία με δύο ώρες διότι θα θήλαζε κανονικά και δεν θα έπινε πέντε γούλίες. Έχω ακούσει οτι τα μώρα 8 με 10 μηνών πέρνάνε μία φάση και ξυπνάνε τη νύχτα χωρίσ να ξέρουμε γιατί. Μήπως προσπάθει να γυρίσει ή να βολευτεί και δεν μπορεί με αποτελεσμα να κλαίει? Εμένα ο μπέμπησ 8 μηνων το επαθε αυτο. Με το που τον βοηθάω να γυρίσει ξανακοιμάται. Σκέψου και το ενδεχόμενο μήπωσ δεν βολεύεται και θελει να είναι στο κρεβατακι του και στην άπλα του.

Link to comment
Share on other sites

Αποσύνδεσε στο μυαλό σου τον βραδινό ύπνο από το θηλασμό και κάνε υπομονή με τα ξενύχτια... Μάλλον βγάζει δόντια το παιδί... ή πεινάει... ή θέλει αγκαλιά... ή νιώθει ανασφάλεια στο κρεβατάκι του...

Όποιο κι αν συμβαίνει έχεις τον καλύτερο τρόπο να το παρηγορήσεις.

Η δική μου εμπειρία: Ο "μεγάλος" μου αποθήλασε στους 15,5 μήνες. Εννοείται ότι μέχρι τότε δεν είχαμε κοιμηθεί πάνω από 3ωρο ποτέ.... Πίστεψα κι εγώ ότι τώρα που σταμάτησε το στήθος θα κοιμηθεί.... σε πληροφορώ ότι κοιμήθηκε σερί νύχτα όταν έγινε 2 ετών... μέχρι τότε συνέχισε να ξυπνάει για αγκαλίτσα....

Και φυσικά μέχρι να γίνει ο μεγάλος 2 είχα ήδη γεννήσει την μικρή, οπότε το πανηγύρι συνεχίζεται εδώ και 3 και κάτι χρόνια και δεν φαίνεται φως στο τούνελ.... :)

2IW7p3.png

xwifp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μου θυμίζεις αυτά που πέρασα και εγώ με την μικρή μου στην ίδια ηλικία. Εγώ πάντως έβγαλα το συμπερασμα ότι ήταν δόντια. Και όντως αφού βγήκανε μετά ηρέμησε. Εκανα και εγώ το λάθος και την έβαλα στο κρεβάτι μου και από τότε έμεινε εκεί. Τώρα είναι 15 μηνών και δεν κοιμάται με τιποτα στην κούνια της αλλά κοιμάται σερί από τις δέκα το βράδυ μέχρι τις εννιά το πρωί.

Τώρα που βγάζει και άλλο ένα δόντι άρχισε πάλι τις γκρίνιες σε λιγότερο βαθμό. Οπότε εγώ λέω ότι είναι δόντια και κάνε υπομονή.

Link to comment
Share on other sites

Να πεις στον :evil: παιδίατρο :evil: ότι τα παιδιά δεν ξυπνάνε μόνο επειδή πεινάνε. Και όταν όντως ξυπνάνε επειδή πεινάνε, δεν χρειάζονται νεκρά, συσκευασμένα εμπορεύματα με επιβαρυντικές ουσίες, από τα οποία έχουν κέρδη οι παιδίατροι.

 

 

Ειδικά όταν τα παιδιά μπορούν να έχουν το γάλα το οποίο είναι γενετικά και βιολογικά προορισμένα να πίνουν: το ζωντανό ανθρώπινο γάλα! ;)

 

 

 

Δυστυχώς τα παιδιά ξυπάνε. Αυτή είναι η αλήθεια. Ξυπνάνε είτε θηλάζουν είτε δεν θηλάζουν. Απλά όταν θηλάζουν έχεις έναν άμεσα αποτελεσματικό τρόπο να ηρεμήσουν. Υπομονή.

 

Ευτυχώς ο παιδίατρος είναι δεκτικός σε πολλά και μέχρι τώρα στηριζει τον θηλασμό. Σαν πρόταση είχε πει αυτό με την σκόνη και εγώ απλά του είπα ότι δεν το θέλω.

Το να ξυπνάει μέσα στο βράδυ δεν είναι θέμα. Όπως είπα και νωρίτερα μέχρι τριών μας έκανε κάτι γερμανικά (4-7 το πρωί ξύπνια), αλλά έλεγα "φάση είναι θα περάσει". Και έκανα υπομονή. Πλέον έχουν περάσει 8 μήνες και αντί να βελτιώνεται η κατάσταση χειροτερεύει. Ξυπνάει άλλοτε κάθε μισή άλλοτε κάθε μία ώρα. Το σώμα μου πιάνεται γιατί κοιμάμαι εντελώς ανώμαλα, κουράζομαι μέσα στην μέρα αρκετά και από Δευτέρα που θα γυρίσω και στα πρωινά μαθήματα δεν ξέρω πως θα καταφέρνω να τα βγάζω πέρα σχεδόν χωρίς καθόλου ύπνο. Ούτε μπορώ να έχω τον άντρα μου 5 μέρες την εβδομάδα να μην κοιμάται εκείνος για να κοιμάμαι εγώ...

Υπομονή κάνω και έχω διάθεση να κάνω όση θες...Αλλά δεν βλέπω να βελτιώνεται κάτι...Αντιθέτως...

VSslp3.png
Link to comment
Share on other sites

Είναι πολύ μπερδεμένο... Βασικά είναι ο τρόπος που έχει μάθει να αποκοιμιέται το παιδί. Αν υποθέσουμε ότι δεν είχατε θηλασμό, ήταν πολύ πιθανό να είχατε βρει κάποιον άλλο τρόπο...

 

 

Για κάποια παιδάκια είναι η κλασική πιπίλα του εμπορίου, για το ένα μου παιδί ήταν ο αντίχειρας - ποτέ δεν μας ξύπνησε εκείνο για να το ξανακοιμίσουμε... Ξυπνούσε μόνο όταν πεινούσε πραγματικά, μόνο τους πρώτους μήνες.

 

Το άλλο είχε θεματάκια εκεί σε εκείνη την ηλικία που είστε τώρα. Δομιμάσαμε το the no-cry sleep solution και έπιασε μέσα σε λιγες μέρες. Δες παλιότερα θέματα. Πιστεύω και για το παιδί είναι ταλαιπωρία να ξυπνάει κάθε τρεις και λίγο. Στην πραγματικότητα, δεν ξέρει, ούτε φαντάζεται ότι υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος χωρίς στήθος για να ξανακοιμηθεί, όπως πχ να αλλάξει πλευρό και να κλείσει τα μάτια του! Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει κάποιους τρόπους να το πεις στο παιδί αυτό, γιατί δεν καταλαβαίνει από λόγια και χωρίς βέβαια να αποθηλάσεις.

 

Αν δίνεις στο παιδί συνέχεια στήθος, του λες ότι εισαι εκεί συνεχώς... Κάποιες μαμάδες το αντέχουν αυτό ή για λόγους ιδεολογικούς πιστεύουν ότι έτσι είναι και δεν υπάρχει άλλος δρόμος αν θέλεις να συνεχιστεί ο θηλασμός και το πολύ πολύ να αποθηλάσεις. Αν αποθηλάσεις όμως δεν υπάρχει γυρισμός, και έτσι και αλλιώς πάλι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος για να ξανακοιμάται το παιδί, για αυτό θα έλεγα να δοκιμαζες άλλους τρόπους. Θέλει όμως μια μεθοδικότητα και μια ψυχραιμία, που ίσως είναι δύσκολο να τη βρεις αν ήδη έχεις φτάσει τα όριά σου. Σε εμας συνεργάστηκε ο μπαμπάς αρκετά. Θα είχα αποθηλάσει διαφορετικά. Πίστευε και εκείνος στο θηλασμό. Σε εμάς μπορεί να έπιασε σχετικά εύκολα γιατί το συγκεκριμένο παιδί δεν είχε μάθει να κοιμάται αποκλειστικά με στήθος. Κοιμόταν και στο αυτοκίνητο και στην αγκαλιά του μπαμπά και στο καρότσι. Όταν όμως άρχισε να ξυπνάει συχνά, ούτε και αυτά ήταν σοβαρή λύση... "Έπρεπε" να καταλάβει το παιδί όταν όταν γυρνάμε πλευρό δεν ξυπνάμε κάποιον άλλον να μας ξανακοιμίσει. Δεν πήρε πολύ, πάντως.

 

Πρακτικά, αν φτάσεις σταδιακά στο σημείο το παιδί από γλαρωμένο να αποκοιμιέται μόνο του, όταν θα ξυπνάει γλαρωμένο στον ύπνο του για να αλλάξει πλευρό, όπως κάνουν μικροί και μεγάλοι για όλη τη διάρκεια της νύχτας, δεν θα ξυπνάει εντελώς, αλλά θα αποκοιμιέται μόνο του χωρίς να ενοχλήσει κάποιον άλλον για να ξανακοιμηθεί! Οπότε, αν και όταν φτάσει να μπορεί από γλαρωμένο να αποκοιμηθεί μόνο του στον πρώτο ύπνο, σταματάνε αυτομάτως τα ενδιάμεσα ξυπνήματα. Έχοντας ως παραδοχή ότι το βράδυ το παιδί δεν παίρνει σημαντική ποσότητα γάλακτος και δεν ξυπνάει πλέον από πείνα.

 

Η λύση που προτείνει για τις θηλάζουσες το βιβλίο είναι να μη μάθουν στο παιδί να αποκοιμιέται βαθιά στο στήθος, αλλά να δίνουν στήθος και όταν το παιδί γλαρώσει να απομακρύνονται. Αυτό εξαρτάται από το τι έχει μάθει πάλι το παιδί και πόσο εύκολο-δύσκολο είναι να το ξεμάθει, σταδιακά, πηγαίνοντάς, το, χωρίς κλάμα παιδιού.

 

Καλύτερα όμως να διαβάσεις πώς τα λέει ακριβώς, γιατί αν δεν είσαι συνεπής, μπορεί το παιδί να ταλαιπωρηθεί χωρίς αποτέλεσμα. Πρώτα να διαβάσεις και μετά να δεις τι μπορείτε να κάνετε.

Link to comment
Share on other sites

Δεν το πιστευωωωωωωωω!!!!!!!! Κλωνος της κορης μου!!!!!!!!!!

 

Ακριβως ιδια περιπτωση μονο που εμεις ειμαστε περιπου 11 μηνων.....δεν θηλαζω αλλα εχω να κοιμηθω σαν και εσενα πααααααααααρα πολυ καιρο, σχεδον οσο ειναι η κορη μου.....

Δεν αποπειραθηκα να δωσω γαλα κοιμαμαι μεγαλωνω γιατι εμενα δεν ξυπναει απο πεινα αλλα δεν ξερω απο τι..........

Τρωει τελευταιο γευμα στις 9 και μετα ξανα το πρωι στις 8.

Ειλικρινα εχω ψοφησει απο κουραση και ξενυχτι......εχει υπερβολικα ανησυχο "υπνο" απο νεογεννητο, για λιγο βελτιωθηκε οριν κανενα 2μηνο και μετα ξαναχαλασε χωρις να εχω αλλαξει τιποτα απολυτως!!!!!

Τωρα βγαζουμε και αλλα δοντια κυριολεκτικα το ενα πισω απο το αλλο αλλα και 2-2 και ειμαστε........αστα να πανε!!!!!!! Η προσωποποηση της ανησυχιας και της σβουρας!!!!!!!!!!!

Και το κερασακι στη τουρτα??????

Εχεις λιγες μερες που και δεν κοιμαται αλλα και οταν καταφερει να κοιμηθει μεσα στο μισαωρο ξυπναει, σηκωνεται, καθεται και κλαιει.....!!!!!!!!!!

 

Βρε κοριτσια αν εχουν το θεο τους!!!!!! Την κουναω στο καροτσι για να κοιμηθει γιατι εκει μονο ηρεμουμε και ροχαληζει και μολις κανω να φυγω βγαινει το ρανταρ......και τσουπ ορθια παλι!!!!!!!!!

 

Περαστικα μας!!!!!!!!!!!!!

 

Αχ κι εμένα έτσι...Εκεί που είχαμε καταφέρει να κοιμόσατε τουλάχιστον 3ωρα τώρα το πολύ μια ώρα και μετά ξύπνια για γάλα...Και την τρίτη, τέταρτη φορά που θα το κάνει αυτό μέσα στο βράδυ μου σπάει όλο τον ¨τσαμπουκά¨ και δεν μπορώ να ηρεμήσω μετά...

Το κουφό είναι ότι κοιμάται 2 φορές μέσα στην μέρα ένα διωράκι την φορά κομπλέ....! Και φαίνεται κιόλας ότι της λείπει ύπνος γιατί το πρώτο δίιωρο το χρειάζεται το πρωί γύρω στη μιάμιση/δύο ώρες από την ώρα που θα σηκωθεί το πρωί (γύρω στις 7μιση πχ)...

VSslp3.png
Link to comment
Share on other sites

Είναι πολύ μπερδεμένο... Βασικά είναι ο τρόπος που έχει μάθει να αποκοιμιέται το παιδί. Αν υποθέσουμε ότι δεν είχατε θηλασμό, ήταν πολύ πιθανό να είχατε βρει κάποιον άλλο τρόπο...

 

 

Για κάποια παιδάκια είναι η κλασική πιπίλα του εμπορίου, για το ένα μου παιδί ήταν ο αντίχειρας - ποτέ δεν μας ξύπνησε εκείνο για να το ξανακοιμίσουμε...

 

Το άλλο είχε θεματάκια εκεί σε εκείνη την ηλικία... Δομιμάσαμε το the no-cry sleep solution και έπιασε μέσα σε λιγες μέρες. Δες παλιότερα θέματα. Πιστεύω και για το παιδί είναι ταλαιπωρία να ξυπνάει κάθε τρεις και λίγο. Στην πραγματικότητα, δεν ξέρει, ούτε φαντάζεται ότι υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος χωρίς στήθος για να ξανακοιμηθεί, όπως πχ να αλλάξει πλευρό και να κλείσει τα μάτια του! Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει κάποιους τρόπους να το πεις στο παιδί αυτό, γιατί δεν καταλαβαίνει από λόγια και χωρίς βέβαια να αποθηλάσεις.

 

Αν δίνεις στο παιδί συνέχεια στήθος, του λες ότι εισαι εκεί συνεχώς... Κάποιες μαμάδες το αντέχουν αυτό ή για λόγους ιδεολογικούς πιστεύουν ότι έτσι είναι και δεν υπάρχει άλλος δρόμος αν θέλεις να συνεχιστεί ο θηλασμός και το πολύ πολύ να αποθηλάσεις. Αν αποθηλάσεις όμως δεν υπάρχει γυρισμός, για αυτό θα έλεγα να δοκιμαζες άλλους τρόπους. Θέλει όμως μια μεθοδικότητα και μια ψυχραιμία, που ίσως είναι δύσκολο να τη βρεις αν ήδη έχεις φτάσει τα όριά σου.

 

Συμφωνεί και ο σύζυγός μου μαζί σου...Λέει ότι όσο με "μυρίζει" θα ξυπνάει. Το θέμα είναι ότι δεν είναι προσκολλημένη με το στήθος, γιατί πχ την κοιμίζει πολλές φορές ο σύζυγος ή εγώ στον μάρσιπο χωρίς να πιπιλάει καν, αλλά ούτε και με πιπίλα. Σκέψου ότι και να κοιμηθεί με πιπίλα, αν της φύγει τον βράδυ (συνήθως στο 5λεπτο) δεν ξυπνάει...

Σκέφτομαι και αυτό που λες...ότι αν αποθηλάσω δεν υπάρχει γυρισμός. Απλά σκέφτομαι μήπως κάνω κάτι λάθος, κάτι τόσο προφανές που δεν το βλέπω εγώ και ίσως μπορεί να με βοηθήσει καμιά άλλη μανούλα...τι να πω...;;;

VSslp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μου θυμίζεις αυτά που πέρασα και εγώ με την μικρή μου στην ίδια ηλικία. Εγώ πάντως έβγαλα το συμπερασμα ότι ήταν δόντια. Και όντως αφού βγήκανε μετά ηρέμησε. Εκανα και εγώ το λάθος και την έβαλα στο κρεβάτι μου και από τότε έμεινε εκεί. Τώρα είναι 15 μηνών και δεν κοιμάται με τιποτα στην κούνια της αλλά κοιμάται σερί από τις δέκα το βράδυ μέχρι τις εννιά το πρωί.

Τώρα που βγάζει και άλλο ένα δόντι άρχισε πάλι τις γκρίνιες σε λιγότερο βαθμό. Οπότε εγώ λέω ότι είναι δόντια και κάνε υπομονή.

 

Αχ μακάρι! Με ηρεμεί πολύ αυτή η σκέψη γιατί δεν ήταν δύσκολη στον ύπνο. Σκέψου κοιμάται στις 10 και την βάζουμε στην κούνια της και θα ξυπνήσει γύρω στις 12 πρώτη φορά οπότε την φέρνει ο σύζυγος στο κρεβάτι. Κι αυτό γιατί μια περίοδο με το που την γυρνάγαμε στην κούνια ξύπναγε. Πάντως σκεφτόμαστε να μου την φέρνει όταν ξυπνάει και να την γυρίζει στην κούνια της όταν πιει το γάλα της. Όπως λέει και ο άντρας μου παίζει να με "μυρίζει" οπότε και ξυπνάει και ζητάει. Αν δεν με μυρίσει παίζει να ξανακοιμηθεί...πολλές φορές την πηγαίνουμε στην κούνια της γύρω στις 5μιση έξι και κοιμάται καμιά ωρίτσα εκεί, χωρίς να με ζητήσει...

VSslp3.png
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλες σας!! Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω οτι ξυπνάει απο πείνα κάθε μία με δύο ώρες διότι θα θήλαζε κανονικά και δεν θα έπινε πέντε γούλίες. Έχω ακούσει οτι τα μώρα 8 με 10 μηνών πέρνάνε μία φάση και ξυπνάνε τη νύχτα χωρίσ να ξέρουμε γιατί. Μήπως προσπάθει να γυρίσει ή να βολευτεί και δεν μπορεί με αποτελεσμα να κλαίει? Εμένα ο μπέμπησ 8 μηνων το επαθε αυτο. Με το που τον βοηθάω να γυρίσει ξανακοιμάται. Σκέψου και το ενδεχόμενο μήπωσ δεν βολεύεται και θελει να είναι στο κρεβατακι του και στην άπλα του.

 

μμμμμμ κάποιες φορές πιάνει αυτό...και το θεωρώ φυσιολογικό! Κι εγώ θα πιανόμουν (που πιάνομαι δλδ ) σε μία θέση όλο το βράδυ. ΤΗν γυρνάω λοιπόν, βάζω και κόντρα στην πλάτη της να μην γυρνάει (κοιμόμαστε αγκαλίτσα:-)) και κοιμάται μετά...αλλά στην μία ώρα πάλι τα ίδια...:(

VSslp3.png
Link to comment
Share on other sites

Αποσύνδεσε στο μυαλό σου τον βραδινό ύπνο από το θηλασμό και κάνε υπομονή με τα ξενύχτια... Μάλλον βγάζει δόντια το παιδί... ή πεινάει... ή θέλει αγκαλιά... ή νιώθει ανασφάλεια στο κρεβατάκι του...

Όποιο κι αν συμβαίνει έχεις τον καλύτερο τρόπο να το παρηγορήσεις.

Η δική μου εμπειρία: Ο "μεγάλος" μου αποθήλασε στους 15,5 μήνες. Εννοείται ότι μέχρι τότε δεν είχαμε κοιμηθεί πάνω από 3ωρο ποτέ.... Πίστεψα κι εγώ ότι τώρα που σταμάτησε το στήθος θα κοιμηθεί.... σε πληροφορώ ότι κοιμήθηκε σερί νύχτα όταν έγινε 2 ετών... μέχρι τότε συνέχισε να ξυπνάει για αγκαλίτσα....

Και φυσικά μέχρι να γίνει ο μεγάλος 2 είχα ήδη γεννήσει την μικρή, οπότε το πανηγύρι συνεχίζεται εδώ και 3 και κάτι χρόνια και δεν φαίνεται φως στο τούνελ.... :)

 

και οταν σου ζηταγε αγκαλια μεςα στην νυχτα τι εκανες????εγω θηλασα μεχρι 7 μηνων αλλα ειμαστε 15.5 μηνων κ ακομα δεν κοιμομαστε σερι ...κοιμαται 22.30 και απο της 2 κ μετα ξυπνα ανα 1 ωρα για αγκαλια..τι να κανω????και μου το λεει μαμα γκαλια!!!!!(εχει μιλησει απο νωρις)

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω με την athinap οτι ειναι καθαρα θεμα αποκοιμισματος αλλα βρε κοριτσια θα ηθελα να ακολουθησω μια απο αυτες τις μεθοδους που προτεινουν σε τετοιες περιπτωσεις αλλα τονιζουν οτι δεν μπορουν να εφαρμοστουν οταν το μωρο ειναι αρρωστο η σε περιοδο οδοντοφυιας (λογικο το βρισκω) εμεις απο 5 μηνων βγαζουμε δοντια.....και ειμαστε 11....και συνεχιζουμε, ποσο ακομα να περιμενω για να την εφαρμοσω??? γιατι η αληθεια ειναι οτι δεν θελω να την ταλαιπωρησω επιπλεον με τη μεθοδο εφοσον εχει τα δοντια της.....

Στεναχωριεμαι!!!!!!!!!!!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Link to comment
Share on other sites

Σκέψου ότι και να κοιμηθεί με πιπίλα, αν της φύγει τον βράδυ (συνήθως στο 5λεπτο) δεν ξυπνάει...

Σε όλα τα παιδάκια το ίδιο συμβαίνει γιατί την πιπίλα την χρειάζονται για να αποκοιμηθούν. Μόλις αποκοιμηθούν τη φτύνουν.

 

Τα μωράκια βγαίνουν από βαθύ ύπνο κάθε 55 λεπτά περίπου. Στις φάσεις αυτές αποζητούν αυτό που τα ηρεμεί και τα αποκοιμίζει: την πιπίλα τους, το αρκουδάκι τους, το στήθος ή τη μυρωδιά της μαμάς, την αγκαλιά, το κούνημα, το νανούρισμα, τον αντίχειρά τους, το μουσικό περιστρεφόμενο. Αναλόγως πώς έχουν μάθει.

 

Κάποια στιγμή μεταξύ 2-3 χρονών τα περισσότερα καταφέρνουν να αποκοιμιούνται χωρίς βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

και οταν σου ζηταγε αγκαλια μεςα στην νυχτα τι εκανες????εγω θηλασα μεχρι 7 μηνων αλλα ειμαστε 15.5 μηνων κ ακομα δεν κοιμομαστε σερι ...κοιμαται 22.30 και απο της 2 κ μετα ξυπνα ανα 1 ωρα για αγκαλια..τι να κανω????και μου το λεει μαμα γκαλια!!!!!(εχει μιλησει απο νωρις)

 

Τον έπαιρνα αγκαλιά!!!

Κοιμόταν σχεδόν αμέσως... και τον ξαναέβαζα στο κρεβάτι του....

Δεν ξυπνούσε βέβαια κάθε μία ώρα, αλλά 3-4 φορές στην αρχή και όσο περνούσε ο καιρός καλυτέρευε...

Άσε, ούτε να τις θυμάμαι αυτές τις περιόδους δεν θέλω... με την κοιλιά τούρλα, να ξυπνάω μέσα στη νύχτα για αγκαλιές και να με παίρνει ο ύπνος καθιστή στον καναπέ μαζί του.... Ευτυχώς μεγαλώνουνε!!!! :D Αφού λέω από μέσα μου στη μικρή: Δεν θα γίνεις κι εσύ 2 να κοιμηθούμε επιτέλους????

ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!!

2IW7p3.png

xwifp2.png

Link to comment
Share on other sites

και οταν σου ζηταγε αγκαλια μεςα στην νυχτα τι εκανες????εγω θηλασα μεχρι 7 μηνων αλλα ειμαστε 15.5 μηνων κ ακομα δεν κοιμομαστε σερι ...κοιμαται 22.30 και απο της 2 κ μετα ξυπνα ανα 1 ωρα για αγκαλια..τι να κανω????και μου το λεει μαμα γκαλια!!!!!(εχει μιλησει απο νωρις)

 

Καλά, μέχρι τριών μηνών απλά το είχα πάρει απόφαση ότι τα βράδια θα την κρατάω το στάνταρ τριωράκι να κόβουμε βόλτες, καμιά φορά κοιμόταν αγκαλιά αλλά ξύπναγε με το που την ακουμπούσα στην κούνια, αλλά όπως είπα ήξερα ότι είναι φάση και θα περάσει...όπως κι εγινε. Μετά ναι μεν ξυπνούσε (στο τρίωρο κάθε φορά) αλλά με το που έπινε γάλα, τέζα και μετά τριωράκι ύπνος...Εδώ και κανά μήνα αντί να περνάει και αυτή η φάση (όσες γνωστές έχω με μωρά μου είπαν πως τα δικά τους γύρω στο εξάμηνο αρχίσαν τα σερί 8ωρα-10ωρα) χειροτερεύει...

VSslp3.png
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω με την athinap οτι ειναι καθαρα θεμα αποκοιμισματος αλλα βρε κοριτσια θα ηθελα να ακολουθησω μια απο αυτες τις μεθοδους που προτεινουν σε τετοιες περιπτωσεις αλλα τονιζουν οτι δεν μπορουν να εφαρμοστουν οταν το μωρο ειναι αρρωστο η σε περιοδο οδοντοφυιας (λογικο το βρισκω) εμεις απο 5 μηνων βγαζουμε δοντια.....και ειμαστε 11....και συνεχιζουμε, ποσο ακομα να περιμενω για να την εφαρμοσω??? γιατι η αληθεια ειναι οτι δεν θελω να την ταλαιπωρησω επιπλεον με τη μεθοδο εφοσον εχει τα δοντια της.....

Στεναχωριεμαι!!!!!!!!!!!!!

 

Κι εμένα 5 μηνών έσκασαν τα δύο πρώτα, αλλά τόση γρκίνια δεν είχαμε...ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!...τι γίνεται, δεν μπορώ να καταλάβω...

VSslp3.png
Link to comment
Share on other sites

Δεν σημαίνει ότι το μωρό πεινάει και γι΄αυτό ξυπνάει!!! Έχει συνηθίσει το στήθος και σαν πιπίλα...

Θέλει περισσότερη υπομονή και σταθερότητα κινήσεων και από σένα και από τον μπαμπά. Να το ταίζεις για βραδυ, να αποκοιμιέται καλά και μετά να το μεταφέρεις στη κούνια. Όταν σου ξυπνήσει μέσα στη νύχτα, θα του βάλεις πιπίλα, θα το χαϊδέψεις και αν δεν πιασουν αυτά, θα δοκιμάσεις και στήθος μήπως ξαναπεινάει...όλα αυτά για να συνεχίσει να κοιμάται στη κούνια...

Δεν είναι λύση να κοιμάστε όλοι μαζί και το λέω εγω που ο άντρας μου ξυπνάει 4-5 το πρωί για δουλειά και όταν είχα την κόρη μου μπέμπα και δεν κοιμόταν το βράδυ, η ευκολη λύση ήταν να την φέρω στο κρεβάτι μας και να κοιμηθούμε ολοι μαζί!!! Τα μωρά μας ξέρουν και μας ΄εκμεταλλεύονται¨...θα κλάψουν και θα υποκύψουμε μερικές φορές αλλά μέχρι πότε; Εμένα πάντως την κόρη μου την έβαλα στη κούνια της και στο δωμάτιό της από 4 μηνών και βεβαια περάσαμε ξενύχτια, ύπνο στο κρεβάτι μας, θηλασμό για να κοιμηθεί ξανά κλπ αλλά τουλάχιστον όσο κοιμόταν αυτή και την πήγαινα στο δωμάτιο της μπορούσαμε και εμείς να κοιμηθούμε στο κρεβάτι μας!!!

Εγώ της είχα και το ΄νανι¨της (αρκουδάκι με σώμα-πετσέτα) που μόλις το επιανε, δούλευε σαν χαλαρωτικό και κοιμόταν ευκολότερα... Άλλες φίλες μου έδιναν στα μωρά ένα σεντονάκι σαν χαλαρωτικό. Λένε οι ειδικοί ότι αυτά τα κόλπα δουλεύουν ως υποκατάστατα της μητέρας...

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Link to comment
Share on other sites

ωραια ..εχουμε βαλει μπρος για 2ο παιδακι ..αν μεινω εγκυος τωρα...και εγω σε 3 χρονια θα κοιμηθω!!!!!και σηκωνοσουν με την κοιλια τουρλα και τον επαιρνες αγκαλια???δεν ηταν επικινδυνο???εγω πιστευω πως παιρνανε κ φασεις ανασφαλειας τα καημενα..ειδικα αν εχουν και τα δοντακια τους!!!εμας εχει γινει τουμπανο ο τραπεζιτης κ ακομα τιποτα!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ευτυχώς ο παιδίατρος είναι δεκτικός σε πολλά και μέχρι τώρα στηριζει τον θηλασμό. Σαν πρόταση είχε πει αυτό με την σκόνη και εγώ απλά του είπα ότι δεν το θέλω.

 

 

Οι παιδίατροι που στηρίζουν τον θηλασμό δεν κάνουν τέτοιες προτάσεις.

 

Ένας επαγγελματίας υγείας που σέβεται τον όρκο του κοιτάει πάνω απ' όλα το συμφέρον του ασθενή και έχει επίγνωση της δύναμης που φέρουν οι "προτάσεις" του.

 

Ο θηλασμός χρειάζεται στήριξη έμπρακτη, όχι προτάσεις που τον σαμποτάρουν ;)

Link to comment
Share on other sites

Δεν σημαίνει ότι το μωρό πεινάει και γι΄αυτό ξυπνάει!!! Έχει συνηθίσει το στήθος και σαν πιπίλα...

Θέλει περισσότερη υπομονή και σταθερότητα κινήσεων και από σένα και από τον μπαμπά. Να το ταίζεις για βραδυ, να αποκοιμιέται καλά και μετά να το μεταφέρεις στη κούνια. Όταν σου ξυπνήσει μέσα στη νύχτα, θα του βάλεις πιπίλα, θα το χαϊδέψεις και αν δεν πιασουν αυτά, θα δοκιμάσεις και στήθος μήπως ξαναπεινάει...όλα αυτά για να συνεχίσει να κοιμάται στη κούνια...

Δεν είναι λύση να κοιμάστε όλοι μαζί και το λέω εγω που ο άντρας μου ξυπνάει 4-5 το πρωί για δουλειά και όταν είχα την κόρη μου μπέμπα και δεν κοιμόταν το βράδυ, η ευκολη λύση ήταν να την φέρω στο κρεβάτι μας και να κοιμηθούμε ολοι μαζί!!! Τα μωρά μας ξέρουν και μας ΄εκμεταλλεύονται¨...θα κλάψουν και θα υποκύψουμε μερικές φορές αλλά μέχρι πότε; Εμένα πάντως την κόρη μου την έβαλα στη κούνια της και στο δωμάτιό της από 4 μηνών και βεβαια περάσαμε ξενύχτια, ύπνο στο κρεβάτι μας, θηλασμό για να κοιμηθεί ξανά κλπ αλλά τουλάχιστον όσο κοιμόταν αυτή και την πήγαινα στο δωμάτιο της μπορούσαμε και εμείς να κοιμηθούμε στο κρεβάτι μας!!!

Εγώ της είχα και το ΄νανι¨της (αρκουδάκι με σώμα-πετσέτα) που μόλις το επιανε, δούλευε σαν χαλαρωτικό και κοιμόταν ευκολότερα... Άλλες φίλες μου έδιναν στα μωρά ένα σεντονάκι σαν χαλαρωτικό. Λένε οι ειδικοί ότι αυτά τα κόλπα δουλεύουν ως υποκατάστατα της μητέρας...

 

Το αστείο ξέρεις ποιο είναι...;;; Κι εγώ 3ων μηνών την έβαλα στην κούνια της, στο δωμάτιό της. Για κανά μήνα απλά σηκωνόμουν και την τάιζα και την ξανάβαζα στην κούνια, μετά από αυτο το διάστημα όμως ξυπνούσε και με ζητούσε λίγα λεπτά αφού την είχα κοιμήσει. Ξέρω ότι είναι μικρή και ότι η "εκμετάλλευση" αυτή στην ουσία πηγάζει από την ανασφάλεια που νιώθει μακριά από την μανούλα της, όπως κάθε παιδάκι. Και δεν ήθελα ούτε και έχω σκοπό τώρα να την κάνω να κλαίει όταν έχει μάθει έτσι (βλακεία μου ή όχι έτσι ήθελα να κάνω...να την έχω αγκαλίτσα όταν το ζητάει).

Απλά είναι περίεργο που εκεί που είχαν φτιάξει σχετικά τα πράγματα (δεν λέω...καλά τα 3ωρα....δεν περίμενα τίποτα παραπάνω) χαλάνε τόσο απότομα και χωρίς να φαίνεται ο λόγος. Τα δόντια είναι λογική εξήγηση, αλλά δεν το είχα σκεφτεί γιατί μέσα στην μέρα δεν έχει γκρίνια. Και πολλές φορές την κοιμίζει ο άντρας μου στην αγκαλιά του και δεν αποζητά το στήθος...

VSslp3.png
Link to comment
Share on other sites

Οι παιδίατροι που στηρίζουν τον θηλασμό δεν κάνουν τέτοιες προτάσεις.

 

Ένας επαγγελματίας υγείας που σέβεται τον όρκο του κοιτάει πάνω απ' όλα το συμφέρον του ασθενή και έχει επίγνωση της δύναμης που φέρουν οι "προτάσεις" του.

 

Ο θηλασμός χρειάζεται στήριξη έμπρακτη, όχι προτάσεις που τον σαμποτάρουν ;)

 

Μπορεί και να είναι έτσι όπως τα λες...Όταν όμως γύρισα από το μαιευτήριο καταστεναχωρημένη γιατί μου είπαν να δώσω συμπλήρωμα στο παιδί (είχε χάσει 200 γραμμάρια σε 2 μέρες και είχε αφυδατωθεί κι εγώ δεν κατέβασα γάλα παρά την τρίτη μέρα) εκείνος μου είπε πως από την στιγμή που έχω γάλα την τέταρτη μέρα πια να το πετάξω... Και τώρα που είμαστε 2 μήνες στις στερεές ακόμα στηρίζει τον θηλασμό και για το ¨κοιμάμαι-μεγαλώνω¨είχε πει να το δίνω με δικό μου γάλα...Αν θυμάμαι καλά είναι δημητριακά που μπαίνουν στο γάλα...εκείνος το πρότεινε κι εγώ είχα πει πως δεν θέλω και τέλος...

VSslp3.png
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλες σας!! Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω οτι ξυπνάει απο πείνα κάθε μία με δύο ώρες διότι θα θήλαζε κανονικά και δεν θα έπινε πέντε γούλίες. Έχω ακούσει οτι τα μώρα 8 με 10 μηνών πέρνάνε μία φάση και ξυπνάνε τη νύχτα χωρίσ να ξέρουμε γιατί. Μήπως προσπάθει να γυρίσει ή να βολευτεί και δεν μπορεί με αποτελεσμα να κλαίει? Εμένα ο μπέμπησ 8 μηνων το επαθε αυτο. Με το που τον βοηθάω να γυρίσει ξανακοιμάται. Σκέψου και το ενδεχόμενο μήπωσ δεν βολεύεται και θελει να είναι στο κρεβατακι του και στην άπλα του.

Αληθεια!; γιατι κι εμας το εκανε αυτο επι τρεις μηνες μεχρι που εκλεισε τον 10ο. Ακομα δεν εχω καταλαβει τι την ενοχλουσε και ξυπνουσε καθε μια ωρα κλαψουριζοντας.

Τρελενακι δεν ειναι ο θηλασμος, εμενα παρολο που ξυπνουσε καθε μια ωρα γαλα επινε 1-2 φορες απο λιγο.

Μεχρι 8 μηνων ξυπνουσε 2-4 φορες μονο, μετα καμμια δεκαρια...

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν συμμανούλες...Δοκιμάσαμε το σχέδιο Α' (να την κοιμίσουμε στην κούνια της και να την σηκώνουμε όταν πεινάει και μετά τσουπ! πάλι κούνια) και....κρατηθείτε...είχαμε τα εξής αποτελέσματα:

Κοιμήθηκε χωρίς να με ζητάει με το που την έβαζα κάτω (ουφ! πάει αυτό το άγχος) και ξύπνησε για γάλα, οπότε και ήπιε κανονικά, στη 1:30, 4:00, 6:00 και 7:30...!!!! :-D

Βέβαια η "ανώμαλη" η μαμά έμεινε ξύπνια 4-6 γιατί την δεύτερη φορά που σηκώθηκε της κόπηκε το κέφι για ύπνο και γύριζε σαν σβούρα μετά, αλλά ο μπουλουκουμάς μου κοιμήθηκε μια χαρά!

VSslp3.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...