Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

'Αργησαν τα παιδάκια σας να συνηθίσουν τα γυαλιά?

Recommended Posts

Καλησπέρα.Ο γιος μου κατά τον οφθαλμολογικό έλεγχο για την εγγραφή στην Α δημοτικού , διαγνώστηκε με υπερμετρωπία και αστιγματισμό και χρειάζεται γυαλιά.Η οφθαλμίατρος μας είπε να τα φοράει όλη μέρα και ο γιος μου δυσανασχετεί.Μου λέει πως δεν τα έχει συνηθίσει και τον ενοχλούν.Επίσης παρατήρησα πως όταν περπατάει στο πεζοδρόμιο κάνει μια κίνηση σαν να ανεβαίνει σκαλιά.Τον ρώτησα και μου είπε πως είναι σαν να βλέπει σκαλιά.Δύο μέρες τα φοράει μόνο αλλά στενοχωριέμαι.Πρώτα από όλα γιατί δεν είχα καταλάβει τίποτα ούτε εγώ ούτε οι νηπιαγωγοί του , δεύτερον γιατί φοβάται πως θα τον κοροϊδεύουν οι φίλοι του(ευτυχώς τέλειωσε για φέτος το σχολείο) και τρίτον γιατί δεν του αρέσουν τα γυαλιά.Στα δικά σας παιδάκια πόσο καιρό πήρε να τα συνηθίσουν(εάν πήρε)?

Διαφημίσεις

Με' γεια μας!

Κι εμείς στον οφθαλμολογικό έλεγχο για το σχολείο, ανακαλύψαμε ότι ο γιός μου χρειάζεται γυαλιά! Τα έχουμε πάρει εδώ και μια βδομάδα, και τα συνήθισε σε κάτι μέρες (3-4).

Βέβαια ο γιος μου έχει αστιγματισμό, δεν χρειάζεται δηλαδή να τα φοράει όλη την ώρα τα γυαλιά και επιπλέον είναι μεγαλύτερος, θα πάει δηλαδή τρίτη τάξη.

Όμως το είχε πάρει πολύ στραβά στην αρχή, έκλαιγε όλο το βράδυ μετά το γιατρό κι έλεγα δεν θα τα φορέσει καν!

Τελικά με το πες πες και τα κοπλιμέντα πείστηκε να πάμε να τα πάρουμε και μετά άρχισε όπως λες να κάνει περίεργα βήματα όταν τα φορούσε και περπατούσε.

Τα φορούσαμε λοιπόν μόνο στην τηλεόραση τις 2-3 πρώτες μέρες, που καθόταν, και την τρίτη μέρα που βγήκαμε έξω περπατούσε κανονικά, αν και έλεγε πως νιώθει ακόμα περίεργα.Θα τα συνηθίσει μη φοβάσαι, ευτυχώς που έκλεισαν και τα σχολεία τώρα και μεσολαβεί το καλοκαίρι.

Και εμενα εβαλε ο μικρουλης μου και τα συνηθισε αμεσως (δεν διαβαζει βεβαια). Ισως εξαρταται και απο τους βαθμους/διορθωση. Παντως ο συζυγος που φοραει κια αυτος γυαλια για αστιγματισμο λεει οτι καθε φορα που αλλαζει φακους δυσκολευται να τα συνηθισει. Μηπως να κοιταγατε ξανα τα κεντρα αν ειναι ενταξυ? (α! μια φορα τα εβλεπα και εγω περιεργα αλλα ειχε φυγει ο ενας φακος στην τσαντα μου και δεν το ειχα συνειδητοποιησει - νομιζω ημαυν στα 10)