Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αποκλειστικός θηλασμός και πρόγραμμα

Recommended Posts

Καλησπέρα! Διαβάζω το forum εδω και πολυ καιρο και το βρίσκω πολυ ενδιαφέρον και καθησυχαστικο για τις νέους γονεις.Επιτελους εγινα και γω μελος και ήθελα να σας παραθέσω καποιους προβληματισμούς μου.

Γέννησα στις 22/02/2013 ενα αγοράκι 3,5 κιλα. Τις πρώτες 10 μέρες δεν μπόρεσα να θηλάσω γιατι ειχα ανεβάσει πίεση και έπαιρνα χάπια. Απο την 11η μέρα άρχισα να θηλάζω αλλα έδινα και συμπληρωμα. Όταν το μωρό εγινε 1μηνα σταμάτησα τελείως το συμπλήρωμα (μου το πρότεινε ο παιδιατρός μου) και ξεκίνησα αποκλειστικο θηλασμό.Ο γιατρός μου έλεγε να του δίνω καθε φορά το ένα στήθος και να το αφήνω για 15 με 20 λεπτα το πολύ το οποίο δεν το κατάφερα ποτε. επίσης μου είπε η απόσταση των γευμάτων να μην είναι μικρότερη της 1 1/2 ώρας που επίσης δεν το κατάφερα ποτέ.

Τωρα ο μπέμπης ειναι 3 μηνων και κατι 6300γρ και 64εκ. τον 1ο μήνα πήρε 1000 γρ. τον 2ο μήνα 1100γρ και τον 3ο μήνα 700γρ.

Το βράδυ κοιμαται κατα τις 10.30 και ξυπναει στις 5 τρώει και ξαναξυπνάει στις 8 παρα. Μέσα στην μέρα όμως τρώει καθε μια με δύο ώρες το πολύ και από τα δύο στηθοι κάθε φορα.Οταν προσπαθω να τον κρατήσω παραπάνω κλαίει συνέχεια.οπότε όλη μέρα ειναι πάνω μου και δεν υπάρχει κανενα πρόγραμμα.δεν προλαβαίνω να κανω σχεδον τιποτα.

Είναι λογικό για 3 μηνων να τρώει τόσο συχνα;

Είναι λάθος να του δίνω και τα δύο στηθοι;

Μήπως πεινάει και δεν του φτάνει το γάλα μου τωρα που μεγαλώνει;(τον τελευταίο μήνα πήρε μόνο 700γρ) ή του εχει γίνει συνήθεια να τρώει τόσο συχνα;

Υπάρχει τρόπος να του κάνω κάποιο πρόγραμμα;

Διαφημίσεις

Αγαπητή Εύα κατ' αρχάς να απαντήσω στον τίτλο σου και να σου πω ότι στον Αποκλειστικό Θηλασμό συνήθως δεν υπάρχει πρόγραμμα.... ;)

Να σου ζήσει και μπράβο σου που κατάφερες να θηλάσεις μετά από τόσες μέρες!!!! Αλήθεια αυτές τις πρώτες 10 μέρες που δεν θήλαζες έβγαζες το γάλα σου με άλλο τρόπο;

Στις απορίες τώρα: Τα 15-20 λεπτά στο κάθε στήθος δεν είναι καλή οδηγία. Αφήνουμε το παιδί στον ένα μαστό να θηλάσει ΟΣΟ θέλει και όταν χάσει το ενδιαφέρον του το σηκώνουμε, το βοηθάμε να ρευτεί αν θέλει και στη συνέχεια προσφέρουμε το άλλο στήθος και μια από τα ίδια και εκεί....

Όταν το παιδάκι χορτάσει και αφήσει το στήθος από μόνο του, το ξαναταΐζεις ΟΠΟΤΕ πεινάσει. Με λίγα λόγια, δεν κοιτάς το ρολόι, αλλά το μωρό σου...

Βέβαια εσείς από βάρος πήρατε ΣΟΥΠΕΡ... και μην πέφτεις στην παγίδα του "μόνο 700gr αυτόν το μήνα". Δεν παίρνουν κάθε μήνα το ίδιο βάρος.

Το δικό σας "πρόγραμμα" πάντως εγώ το βλέπω μια χαρά... Ειδικά το βραδινό, το ζηλεύω κι όλας!!!

Αν δεν δίνεις πιπίλα και ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες του παιδιού σου χωρίς χρονικούς περιορισμούς θα τα πάτε περίφημα! Ήδη τα έχετε καταφέρει, συγχαρητήρια! :D

Edit: Φυσικά και του φτάνει το γάλα σου τώρα που μεγαλώνει και για πολύυυυυ καιρό ακόμα, αρκεί να του το δίνεις ελεύθερα.... θα περάσετε άλματα ανάπτυξης, δόντια, ιώσεις και πολλά ακόμα που θα είναι ΟΛΗ μέρα πάνω σου.... μην εγκαταλείπεις... όλα φυσιολογικά!

2IW7p3.png

xwifp2.png

Αγαπητή Εύα κατ' αρχάς να απαντήσω στον τίτλο σου και να σου πω ότι στον Αποκλειστικό Θηλασμό συνήθως δεν υπάρχει πρόγραμμα.... ;)

Να σου ζήσει και μπράβο σου που κατάφερες να θηλάσεις μετά από τόσες μέρες!!!! Αλήθεια αυτές τις πρώτες 10 μέρες που δεν θήλαζες έβγαζες το γάλα σου με άλλο τρόπο;

Στις απορίες τώρα: Τα 15-20 λεπτά στο κάθε στήθος δεν είναι καλή οδηγία. Αφήνουμε το παιδί στον ένα μαστό να θηλάσει ΟΣΟ θέλει και όταν χάσει το ενδιαφέρον του το σηκώνουμε, το βοηθάμε να ρευτεί αν θέλει και στη συνέχεια προσφέρουμε το άλλο στήθος και μια από τα ίδια και εκεί....

Όταν το παιδάκι χορτάσει και αφήσει το στήθος από μόνο του, το ξαναταΐζεις ΟΠΟΤΕ πεινάσει. Με λίγα λόγια, δεν κοιτάς το ρολόι, αλλά το μωρό σου...

Βέβαια εσείς από βάρος πήρατε ΣΟΥΠΕΡ... και μην πέφτεις στην παγίδα του "μόνο 700gr αυτόν το μήνα". Δεν παίρνουν κάθε μήνα το ίδιο βάρος.

Το δικό σας "πρόγραμμα" πάντως εγώ το βλέπω μια χαρά... Ειδικά το βραδινό, το ζηλεύω κι όλας!!!

Αν δεν δίνεις πιπίλα και ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες του παιδιού σου χωρίς χρονικούς περιορισμούς θα τα πάτε περίφημα! Ήδη τα έχετε καταφέρει, συγχαρητήρια! :D

Edit: Φυσικά και του φτάνει το γάλα σου τώρα που μεγαλώνει και για πολύυυυυ καιρό ακόμα, αρκεί να του το δίνεις ελεύθερα.... θα περάσετε άλματα ανάπτυξης, δόντια, ιώσεις και πολλά ακόμα που θα είναι ΟΛΗ μέρα πάνω σου.... μην εγκαταλείπεις... όλα φυσιολογικά!

Συγνώμη που παρεμβαίνω αλλά γιατί είναι τόσο σημαντικό αυτό?

Υπάρχει μια μεγάλη παρεξήγηση όσον αφορά το ένα ή δύο στήθη σε κάθε θηλασμό... Παλιότερα ήταν της μόδας η οδηγία σε κάθε γεύμα 10 λεπτά από κάθε στήθος. Το αποτέλεσμα ήταν πολλές μαμάδες εκεί που το μωρό θήλαζε ενεργά από το ένα στήθος να του βγάζουν το στήθος από το στόμα και να του αλλάζουν μεριά. Για να αντιμετωπιστεί αυτό άρχισε να ακούγεται η οδηγία ένα στήθος σε κάθε γεύμα. Αυτό όμως που ουσιαστικά ισχύει είναι το ότι δε βγάζουμε το μωρό από το πρώτο στήθος όση ώρα το βλέπουμε να θηλάζει ενεργά. Από τη στιγμή όμως που το μωρό "τελειώσει" με το ένα στήθος του προσφέρουμε πάντα και το άλλο. Αν φάει κι από κει έχει καλώς, αν έχει χορτάσει και δε θέλει να φάει άλλο πάλι έχει καλώς.

Το πρόγραμμά σας μου φαίνεται πολύ φυσιολογικό από τη στιγμή που το μωράκι σου κοιμάται ένα συνέχόμενο 6ωρο τη νύχτα. Θυμάμαι κι εμένα το δικό μου μωρό όσο ήταν ασαράντιστο έτρωγε κάθε 2,5 ώρες αδιακρίτως αν ήταν μέρα ή νύχτα. Μόλις σαράντισε άρχισε να κοιμάτι 6-7 ώρες συνεχόμενες. Από τότε άρχισε να τρώει μέσα στη μέρα κάθε μία μιάμιση ώρα. Μεγαλώνοντας αραίωσε τα γεύματά του. Ίσως κι εσύ να δεις αραίωση στα γεύματα σε λίγο καιρό καθώς μεγαλώνει το μωράκι σου.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Το θέμα με την πιπίλα είναι ότι σε ένα μικρό μωρό και μία άπειρη μαμά μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα με την εδραίωση του θηλασμού, καθώς μπορεί το παιδί να χάσει γεύματα (το πιπίλισμα δίνει μία αίσθηση πληρότητας ανάλογη με το τάισμα) και η μαμά ησυχάζει με το παιδί που δεν κλαίει από πείνα - άρα δεν ταΐζει - άρα της μειώνεται η παραγωγή.

Η πιπίλα στον αποκλειστικό θηλασμό θέλει πολύ προσοχή. Κάποιες οδηγίες λένε ΚΑΘΟΛΟΥ πιπίλα.

2IW7p3.png

xwifp2.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Διαβάζω το forum εδω και πολυ καιρο και το βρίσκω πολυ ενδιαφέρον και καθησυχαστικο για τις νέους γονεις.Επιτελους εγινα και γω μελος και ήθελα να σας παραθέσω καποιους προβληματισμούς μου.

Γέννησα στις 22/02/2013 ενα αγοράκι 3,5 κιλα. Τις πρώτες 10 μέρες δεν μπόρεσα να θηλάσω γιατι ειχα ανεβάσει πίεση και έπαιρνα χάπια. Απο την 11η μέρα άρχισα να θηλάζω αλλα έδινα και συμπληρωμα. Όταν το μωρό εγινε 1μηνα σταμάτησα τελείως το συμπλήρωμα (μου το πρότεινε ο παιδιατρός μου) και ξεκίνησα αποκλειστικο θηλασμό.Ο γιατρός μου έλεγε να του δίνω καθε φορά το ένα στήθος και να το αφήνω για 15 με 20 λεπτα το πολύ το οποίο δεν το κατάφερα ποτε. επίσης μου είπε η απόσταση των γευμάτων να μην είναι μικρότερη της 1 1/2 ώρας που επίσης δεν το κατάφερα ποτέ.

Τωρα ο μπέμπης ειναι 3 μηνων και κατι 6300γρ και 64εκ. τον 1ο μήνα πήρε 1000 γρ. τον 2ο μήνα 1100γρ και τον 3ο μήνα 700γρ.

Το βράδυ κοιμαται κατα τις 10.30 και ξυπναει στις 5 τρώει και ξαναξυπνάει στις 8 παρα. Μέσα στην μέρα όμως τρώει καθε μια με δύο ώρες το πολύ και από τα δύο στηθοι κάθε φορα.Οταν προσπαθω να τον κρατήσω παραπάνω κλαίει συνέχεια.οπότε όλη μέρα ειναι πάνω μου και δεν υπάρχει κανενα πρόγραμμα.δεν προλαβαίνω να κανω σχεδον τιποτα.

Είναι λογικό για 3 μηνων να τρώει τόσο συχνα;

Είναι λάθος να του δίνω και τα δύο στηθοι;

Μήπως πεινάει και δεν του φτάνει το γάλα μου τωρα που μεγαλώνει;(τον τελευταίο μήνα πήρε μόνο 700γρ) ή του εχει γίνει συνήθεια να τρώει τόσο συχνα;

Υπάρχει τρόπος να του κάνω κάποιο πρόγραμμα;

Καλημερα!

Κοπέλα μου αυτό που εχεις είναι ήδη πρόγραμμα!!!

Κοιμάται τόσο πολύ το βράδυ? Και εγώ σε ζηλευω!! Εμείς οολο το βράδυ ξυπνάμε ανα δύωρο το πολύ τρίωρο και την ημέρα τρώει αρκετα πιο συχνα!! Μπορει να τρωει και ανα μισάωρο!!

Εμείς λοιπόν δεν έχουμε πρόγραμμα!!!

Οσο για τους χρόνους θηλασμού ανα στήθος συμφωνώ και εγώ δεν υπάρχουν! Σταματα να μετράς το πόσα λεπτα θηλασε σε κάθε στήθος και ξαφνικά θα νιώσεις οτι ένα βάρος φεύγει απο πάνω σου! Εμενα με συμβούλεψε η παιδίατρος απλά καθε φορά να του δίνω το στήθος που νιώθω πιο "γεμάτο"!

Την ημέρα γενικά σου κοιμάται πολλες ώρες??

foxfoxsvi20130319_2_My+child+is.png

Το θέμα με την πιπίλα είναι ότι σε ένα μικρό μωρό και μία άπειρη μαμά μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα με την εδραίωση του θηλασμού, καθώς μπορεί το παιδί να χάσει γεύματα (το πιπίλισμα δίνει μία αίσθηση πληρότητας ανάλογη με το τάισμα) και η μαμά ησυχάζει με το παιδί που δεν κλαίει από πείνα - άρα δεν ταΐζει - άρα της μειώνεται η παραγωγή.

Η πιπίλα στον αποκλειστικό θηλασμό θέλει πολύ προσοχή. Κάποιες οδηγίες λένε ΚΑΘΟΛΟΥ πιπίλα.

Άρα στη δική μου μπουμπού, που έχουμε εδραιώσει θηλασμό και έχουν αρχίσει να την ενοχλούν τα ούλα της να δώσω πιπίλα κάποιες φορές;

Γιατί για την ώρα χρησιμοποιεί το στήθος μου για να ανακουφιστεί και είναι αρκετά ενοχλητικό.

Τι γνώμη έχετε;

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του

y2BZp2.png

Άρα στη δική μου μπουμπού, που έχουμε εδραιώσει θηλασμό και έχουν αρχίσει να την ενοχλούν τα ούλα της να δώσω πιπίλα κάποιες φορές;

Γιατί για την ώρα χρησιμοποιεί το στήθος μου για να ανακουφιστεί και είναι αρκετά ενοχλητικό.

Τι γνώμη έχετε;

Σε τόσο μεγαλο μωρο δεν έχει μεγαλο νόημα, σπάνια τη δέχονται ετσι κι αλλιώς τα μεγάλα μωρα που θηλάζουν.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Σε τόσο μεγαλο μωρο δεν έχει μεγαλο νόημα, σπάνια τη δέχονται ετσι κι αλλιώς τα μεγάλα μωρα που θηλάζουν.

Όντως... και εμένα που περίμενα τα περάσουν οι σαράντα μέρες μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός και δεν του έδωσα πιπίλα, τώρα πια δεν τη δέχεται καθόλου...

Να ρωτήσω κάτι... τι ειναι αυτό το "άλμα ανάπτυξης" που λέτε στον τρίτο μήνα????

foxfoxsvi20130319_2_My+child+is.png

Διαφημίσεις

Όντως... και εμένα που περίμενα τα περάσουν οι σαράντα μέρες μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός και δεν του έδωσα πιπίλα, τώρα πια δεν τη δέχεται καθόλου...

Να ρωτήσω κάτι... τι ειναι αυτό το "άλμα ανάπτυξης" που λέτε στον τρίτο μήνα????

Το άλμα ανάπτυξης ειναι μια χρονικη περίοδος που το μωρο αναπτύσσεται με ταχιστους ρυθμούς οπότε σε εκείνη τη φάση αλλάζουν πολλά στο θηλασμο. Θηλαζει ατελείωτα, ειναι γκρινιαρικο, δεν κοιμάται, ζητάει στήθος συνέχεια κτλ. Συνήθως παρατηρούνται την τριτη κι έκτη εβδομάδα, στους 3 μηνες και στους 6.

Κρατούν 3-5 μέρες κι η παραγωγη της μαμάς αυξάνεται με τον επίμονο θηλασμο του μωρού με σκοπό να ανταποκριθει στις νέες ανάγκες του μωρού.

Οπότε να ξέρεις αν σου συμβεί οτι δε σημαίνει οτι δεν έχεις γάλα!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

εμένα μου εχει τυχει να εχει αλμα ....... ημέρας..xexe

δηλ τη μια μέρα να κοιμαται 8ωρο και την άλλη να ξυπνάει κάθε μια ώρα (πραγματικά με το ρολόι) και να θέλει θηλασμό!

(είναι στον 5ο μήνα τώρα) μπορεί να μην είναι άλμα αλλά .. οτι και να είναι, ..

δεν υπάρχει λόγος να κάθεται καποιος να το υπεραναλύει, αυτό κατάλαβα εγώ τουλ.!

εφόσον οι ζυγίσεις είναι καλές.

Του δίνεις αυτό που θέλει και είναι ευτυχισμένο, τέλος :wink: χωρίς καθόλου τύψεις ή ανησυχίες. Ξέρει αυτό τι κάνει, έτσι λέω !

Τους προηγούμενους μήνες δηλαδή το είχα σίγουρο οτι δεν θα ασχοληθώ με το πότε και το πώς.

Μου έκανε εντύπωση που όλοι οι υπόλοιποι όμως αυτό ρωτούσαν και αυτό είναι πολύ εκνευριστικό όταν ξέρεις ότι δεν παιζει ρόλο και δεν έχει σημασία απο την στιγμή που το μωρό παίρνει καλά βάρος..

Πόσο σου κοιμαται τώρα? κάθε πότε θηλάζεις? ... εμ! ... σάμπως κάθομαι να το μετράω? Άκουσα συμβουλους θηλασμού που το λένε τόσο καιρό, και ησύχασα.

για 5 μηνών, kyra_daskala μασητικό δροσερο θα δωσεις νομίζω!

ε? τι λέτε οι πιο έμπειρες? ή και ενα αδειο sippy cup με μαλακό στομιο σαν θηλή, με χερουλια . (έχει σε γνωστά πολυκαταστήματα διάφορα με στρογγυλό στόμιο) εμένα αυτό φαίνεται να της αρεσει ως μασητική δραστηριότητα.

εξαλλου κατι δροσερο ή σε θερμοκρασία δωματίου θα προσφέρει καλυτερη ανακουφιση (εαν αυτο ειναι το προβλημα) για τα ούλα, απο ότι κάτι ζεστό όπως το στήθος. σιγουρα θα το προτιμήσει για μάσημα.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Αυτό με το κυπελάκι δεν το είχα σκεφτεί. :confused:

Όντως ένα μασητικό με νερό που έχω και το βάζω στο ψυγείο την ανακουφίζει πάρα πολύ αλλά πρέπει να της το κρατάω διότι δεν έχει λαβές (είναι στρογγυλό σαν βραχιόλι με χάντρες).

Την πιπίλα την είχα δοκιμάσει και παλιότερα - δεν την ήθελε. Τώρα τη μασουλάει πιο ευχάριστα - όταν την φαγουρίζουν τα ούλα της. Διαφορετικά ούτε να την φτύσει. :)

Κατά τα άλλα παρατηρώ οτι μασουλάει ότι είναι λεία επιφάνεια.

Θα φροντίσω να πάρω ένα κυπελάκι.

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του

y2BZp2.png

Εγώ θα γίνω μαμά σε λίγους μήνες !!!! :P:p:p

Διαβάζω διάφορα για τον θηλασμό, η αλήθεια είναι οτι θέλω να θηλάσω όσο πιο πολύ γίνεται!!!! Το θεωρώ πολύ σημαντικό. Διάβασα έαν άρθρο σχετικά με τα οφέλη http://babykid.gr/ofeli-mitrikou-thilasmou και όχι οτι δεν τα γνώριζα, απλά επιβεβαιώθηκα.

Διάβασα και εδώ τα σχόλια σας και άρχισα πάλι να αναρωτιέμαι..

Υπάρχει τελικά σωστός ή λάθος θηλασμός ή το κάθε παιδί έχει τον δικό του τρόπο που θηλάζει; :confused:

υπαρχει σωστη και λαθος σταση θηλασμου ;):):P

κατα τ'αλλα αν ακους τις αναγκες του μωρου σου και το βαζεις στο στηθος ανεμποδιστα, χωρις προγραμμα και εξωτερικες παρεμβασεις (συμπληρωμα, μπιμπερο, πιπιλα) θα τα πατε μια χαρα.

Η μελετη γυρω απο τον θηλασμο θα σε βοηθησει να γνωριζεις για προβληματα που τυχον συναντησεις ή τους μυθους γυρω απο τον θηλασμο που μπορει να σε παραπλανησουν.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Διαφημίσεις

Με το καλό να κρατήσεις το μωράκι σου!!!

Είσαι τυχερή που έχεις ήδη ενημερωθεί για το θηλασμό...

Αν δεν έχεις κάποιον στο περιβάλλον σου να έχει θηλάσει, απ' ότι έχω δει εγώ, τα καταφέρνεις μόνο με δικό σου κόπο και αναζήτηση...

Όταν με το καλό γεννήσεις, θα βάλεις το μωράκι σου όσο πιο σύντομα στο στήθος (κοίτα καμιά φωτο για τις σωστές στάσεις θηλασμού - μη τυχόν πέσεις σε καμία άσχετη μαία) και μετά όλα θα έρθουν μόνα τους.

Για τυχόν δυσκολίες και απορίες, ΕΥΤΥΧΩΣ υπάρχει το ιντερνετ!!!! ;)

2IW7p3.png

xwifp2.png

Εγώ θα γίνω μαμά σε λίγους μήνες !!!! :P:p:p

Διαβάζω διάφορα για τον θηλασμό, η αλήθεια είναι οτι θέλω να θηλάσω όσο πιο πολύ γίνεται!!!! Το θεωρώ πολύ σημαντικό. Διάβασα έαν άρθρο σχετικά με τα οφέλη http://babykid.gr/ofeli-mitrikou-thilasmou και όχι οτι δεν τα γνώριζα, απλά επιβεβαιώθηκα.

Διάβασα και εδώ τα σχόλια σας και άρχισα πάλι να αναρωτιέμαι..

Υπάρχει τελικά σωστός ή λάθος θηλασμός ή το κάθε παιδί έχει τον δικό του τρόπο που θηλάζει; :confused:

Υπάρχουν διάφορες στάσεις για τον θηλασμό, τις οποίες μπορείς να βρεις στο ιντερνετ.Ειδικά αυτή που είσαι ξαπλωμένη κι έχεις το μωρό δίπλα σου θα σε βοηθήσει να ξεκουράζεσαι κι εσύ!

Εγώ αυτό που θέλω να σου πω, είναι να ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!

Έχεις να ακούσεις πολλούς μύθους και πολλές βλακείες, όπως μην κοιμάσαι με το παιδί θα το κακομάθεις, μην το βάζεις συνέχεια στο στήθος, θα στο κάνει πιπίλα κα!!!

Επίσης να ξέρεις ότι τα βρέφη ναι μεν έχουν το ερέθισμα, αλλά θέλει εκπαίδευση τόσο το μωρό οσο κι εσύ!!Ο θηλασμός για να εδραιωθεί θέλει 6 εβδομάδες(το 1ο 40ημερο δλδ).Μόλις το μάθει το παιδί και μάθεις κι εσύ τον τρόπο είναι παιχνιδάκι!!

Επίσης, να έχεις υπόψη σου ότι παίζει ρόλο κι ο τρόπος που θα γεννήσεις,φτ ή κτ καθώς και η αναισθησία.

Εμένα μου έκαναν ολική στην κτ και το μωρό μετά ήταν ζαβλακωμένο.Το έβαζα ανελειπώς στο στήθος και δεν ήξερε να κάνει θηλαστικές κινήσεις.Έχασε λίγο παραπάνω απ' το φυσιολογικό βαρος και οι γιατροί του μαιευτηρίου με άγχωσαν να δωσω συμπλήρωμα για να μην αφυδατωθεί!!!Μόλις πήρε μπιμπερό κλείδωσε και δεν άνοιγε το στόμα της αρκετά, μου έπαιρνε το στήθος ρηχά και με πλήγωνε συνεχώς!!!

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά να ξέρεις ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες υγείας δεν ξέρουν από το ν θηλασμό και δεν τους ενδιαφέρει αν θα καταφέρει το παιδί να θηλάσει ή όχι!!!

ΑΝ χρειαστεί συμπλήρωμα- και να είσαι πολύ καχύποπτη στο μαν όντως χρειάζεται!!!- υπάρχουν τρόποι χωρίς μπιμπερό!!!

Δες εδώ: http://www.medelabreastfeedingus.com/products/51/supplemental-nursing-system-sns

Τέλος όποιος σου πει ότι δεν έχεις γάλα, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!

Πολύ απλά θα σου πω ότι ξεκίνησα με θήλαστρο νοσοκομειακό(το symphony medela) με 10 ml και απ' τα 2 στήθη και κατάφερα να αντλώ 1700ml ημερησίως!!!! Το περίσσευμα το κετέψυχα και η κόρη μου-η οποία τελικά δεν κατάφερε να θηλασει, αλλά για άλλους λόγους- ήπιε το γάλα μου μέχρι 13 μηνών!!!

ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ, ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΙ ΕΠΙΜΟΝΗ!!!!

Να ξέρεις ότι υπάρχουν και σύμβουλοι γαλουχίας που μπορούν να σε βοηθήσουν!!!

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να μην χρειαστείς τίποτα απ' όσα σου παραθέτω!!!Απλώς να έχεις μια άποψη!!!!

ebyKp3.png?H3UgLDY0

dev272pr___.png

ευχαριστω πολύ για της απαντήσεις σας κοριτσια!

τελικά πήγα στον παιδίατρο χθες (τώρα ο μπέμπης είναι 3,5 μηνών ακριβώς) και μου τον ζήγισε και είχε πάρει μόνο 230 γρ. σε 15 μέρες. Οπότε φαντάζομαι ότι θα πάρει το πολύ μισο κιλο αυτο τον μήνα. Μου είπε να δουμε πόσο θα πάρει μέχρι να κλείσει τον τέταρτο και αν δεν βάλει ικανοποιητικό βάρος να αρχίσω να του δίνω και συμπλήρωμα. Επίσης μου είπε να τρώω περισσοτερες πρωτεινες για να γίνει το γάλα μου πιο παχύ και να το βγάλω με θήλαστρο να το πιάσω και να δω αν κολλάει και είναι ασπρο ή αν μοιάζει με νερο.

εν τελει αγχώθηκα για τα καλά! και νομίζω ότι απο χθες το βράδυ δεν έχω γάλα. νομίζω ότι από το αγχος μου θα μου κοπεί πραγματικα. του είπα επίσης ότι βρέχει αρκετες πάνες και ότι κάνει κακα του σχεδον καθε μέρα και μου είπε ότι αυτο δεν έχει σημασία γιατι μπορει να έχω γάλα απλα να είναι πολύ light! :-)

γενικα ο μπέμπης είναι ήρεμος μέσα στην μέρα αν τον βάζω στο στήθος όποτε το θελήσει.κοιμαται διακοπτομενα μέχρι το βράδυ κανα 4ωρο απο το οποίο κανα 2ωρο είναι το μεσημέρι και δεν δειχνει να πεινάει. Αλλα βλέπω τώρα τελευταία ότι έχει αρχίσει και πιπιλάει το δαχτυλό του και στον ύπνο του λίγο πριν ξυπνήσει και στον ξύπνιο του.

Μηπως τελικα φταίει αυτό;

Μήπως πρέπει να τον ξυπνάω το βράδυ να τον ταιζω; γιατι κοιμάται πλέον 7-8 ωρες και το στήθος μου είναι πολύ πρισμένο το πρωί και τρεχει. καμια φορά ξυπνάω απο τον πόνο.

τελικά πήγα στον παιδίατρο χθες (τώρα ο μπέμπης είναι 3,5 μηνών ακριβώς) και μου τον ζήγισε και είχε πάρει μόνο 230 γρ. σε 15 μέρες. Οπότε φαντάζομαι ότι θα πάρει το πολύ μισο κιλο αυτο τον μήνα. Μου είπε να δουμε πόσο θα πάρει μέχρι να κλείσει τον τέταρτο και αν δεν βάλει ικανοποιητικό βάρος να αρχίσω να του δίνω και συμπλήρωμα. Επίσης μου είπε να τρώω περισσοτερες πρωτεινες για να γίνει το γάλα μου πιο παχύ και να το βγάλω με θήλαστρο να το πιάσω και να δω αν κολλάει και είναι ασπρο ή αν μοιάζει με νερο.

εν τελει αγχώθηκα για τα καλά! και νομίζω ότι απο χθες το βράδυ δεν έχω γάλα. νομίζω ότι από το αγχος μου θα μου κοπεί πραγματικα. του είπα επίσης ότι βρέχει αρκετες πάνες και ότι κάνει κακα του σχεδον καθε μέρα και μου είπε ότι αυτο δεν έχει σημασία γιατι μπορει να έχω γάλα απλα να είναι πολύ light! :-)

γενικα ο μπέμπης είναι ήρεμος μέσα στην μέρα αν τον βάζω στο στήθος όποτε το θελήσει.κοιμαται διακοπτομενα μέχρι το βράδυ κανα 4ωρο απο το οποίο κανα 2ωρο είναι το μεσημέρι και δεν δειχνει να πεινάει. Αλλα βλέπω τώρα τελευταία ότι έχει αρχίσει και πιπιλάει το δαχτυλό του και στον ύπνο του λίγο πριν ξυπνήσει και στον ξύπνιο του.

Μήπως πρέπει να τον ξυπνάω το βράδυ να τον ταιζω; γιατι κοιμάται πλέον 7-8 ωρες και το στήθος μου είναι πολύ πρισμένο το πρωί και τρεχει. καμια φορά ξυπνάω απο τον πόνο.

Το ότι πήρε μόνο (αχ αυτό το μόνο, έχω βαρεθεί να το ακούω) χ γραμμάρια σε 15 μέρες, άρα στο μήνα θα πάρει περίπου μισό κιλό, και στο τρίμηνο 1,5 κιλό, ενώ θα έπρεπε να πάρει ψ κιλά και ψ/2 γραμμάρια.... ε ΕΛΕΟΣ!!!

Η ζύγιση στα θηλάζοντα μωρά γίνεται 1 φορά το μήνα. Μπορεί το παιδάκι σου μέχρι το τέλος του μήνα να πάρει συνολικά 800γρ. Τότε τι θα σου πει????

Το κριτήριο μας είναι οι βρεγμένες πάνες.

Υπάρχουν και οι καμπύλες ανάπτυξης για να συμβουλευτεί ένας γιατρός πριν αρχίσει να μιλάει για ανεπαρκή σίτιση και γάλα light!!!!

Πόσα γεύματα κάνει το μωρό σου συνολικά?

Αν νομίζεις ότι θα βοηθήσει την παραγωγή σου να τον ξυπνάς το βράδυ να το κάνεις. Εγώ που είμαι καμένη από ξενύχτια θα σου έλεγα ότι ένα υγιές παιδί το οποίο έχει ανακτήσει το βάρος γέννησης + 200 γρ δεν το ξυπνάμε....

Αλήθεια, μήπως έχετε διπλασσιάσει το βάρος γέννησης σας??? Γιατί αυτό να ξέρεις αναμένεται να γίνει στους 6 περίπου μήνες. Οπότε αν εσείς το πετύχατε νωρίτερα, όχι μόνο δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά είναι και ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ να κάνει ένα πλατώ στον ρυθμό πρόσληψης βάρους, αλλιώς θα γινόταν γίγαντας....

Οι ενδείξεις ότι πίνει πολύ από το ελαφρύ γάλα είναι να έχει πράσινες κενώσεις. Εσάς τι χρώμα έχουν; αν είναι μουσταρδί με κόκκους, voila!!! να το λίπος!!! (οι κόκκοι), άρα δεν τίθεται θέμα light γάλακτος....

Ουφ.... σόρυ για το μεγάλο κείμενο αλλά καμιά φορά με πιάνουν τα νεύρα μου....

2IW7p3.png

xwifp2.png

Ελεος πραγματικα... για τον παιδιατρο εννοω.

Πόσες φορές θηλαζει το 24ωρο;

Μπορείς να γράψεις τις ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Ελεος πραγματικα... για τον παιδιατρο εννοω.

Πόσες φορές θηλαζει το 24ωρο;

Μπορείς να γράψεις τις ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες;

22/02/2013 3500 gr 52εκ. (γεννηση)

05/03/2013 3750 gr

23/03/2013 4500 gr 1 μήνα (έναρξη αποκλειστικου θηλασμού)

02/04/2013 4860 gr 58,3εκ 40 ημερών

23/04/2013 5600 gr 61εκ. 2 μηνών

22/05/2013 6300 gr 64εκ. 3 μηνών

06/06/2013 6530 gr - 3,5 μηνών

κάνει γύρω στα 10 γεύματα και τα κακά του είναι μουσταρδί και κρεμοδη αλλα έχουν πολυ λίγους κόκους :? δυο τρεις κόκους βλέπω εδω κι εκει

Θα σου απαντήσει σύντομα και η Νίνα, αλλά εγώ το βάρος το βλέπω σούπερ.

Τα γεύματα σας είναι πολύ καλά, και τα κακά επίσης.

Μπράβο σας και καλή συνέχεια!

2IW7p3.png

xwifp2.png

22/02/2013 3500 gr 52εκ. (γεννηση)

05/03/2013 3750 gr

23/03/2013 4500 gr 1 μήνα (έναρξη αποκλειστικου θηλασμού)

02/04/2013 4860 gr 58,3εκ 40 ημερών

23/04/2013 5600 gr 61εκ. 2 μηνών

22/05/2013 6300 gr 64εκ. 3 μηνών

06/06/2013 6530 gr - 3,5 μηνών

κάνει γύρω στα 10 γεύματα και τα κακά του είναι μουσταρδί και κρεμοδη αλλα έχουν πολυ λίγους κόκους :? δυο τρεις κόκους βλέπω εδω κι εκει

Το βάρος ειναι σούπερ πράγματι!

Μέχρι 2 μηνών πήρε απο 1 κιλο κάθε μήνα. Τον 3ο μήνα πήρε 700γρ. Άρα ο μεσος όρος του τριμήνου ειναι 900γρ ενώ ο μεσος όρος πρόσληψης βάρους για τα μωρα που θηλάζουν ειναι 750γρ. (Τη συνολική ανάπτυξη μετράς)

Να πεις στον παιδιατρο σου οτι στο βιβλίο της Πατσουρου αναφέρει οτι τα μωρα που θηλάζουν αποκλειστικά παίρνουν πολυ βάρος τους πρώτους 2 μηνες (απο 400γρ μέχρι και 2,5 κιλα το μήνα) και μετα το βάρος αυξάνει ελάχιστα. Μπορει να παίρνει ακόμα και 100γρ το μήνα και να ειναι φυσιολογικο αρκεί να βρέχει τουλαχιστον 5 πάνες και να ειναι ικανοποιημένο.

Επίσης δες κι εδώ: http://goneis-paidia.com/2009/06/30/pinakas_gia_tin_fisiologiki_afksisi_varous_sta_apokleistika_thilazonta_vrefi/

Επίσης να του πεις οτι τους μπούρδες που σου είπε για το γάλα σου δεν τις έχει διαβάσει πουθενά και να σταματήσει να αυτοσχεδιαζει αλλιώς να κάνει γνωστό στις μαμάδες του ιατρείου του οτι μπορει να στηρίξει ιατρικά μόνο αυτές που δεν θηλάζουν!

Σας κακόμαθε με την γρηγορη ανάπτυξη και τώρα σας φαινεται περίεργο μάλλον. Δεν μπορει να παίρνει πάντα οπως στις αρχές αλλιώς θα γίνει μπαλόνι!

Μην ανησυχείς για τους κόκους, αυτα έχουν σημασία στην αρχη, ακόμα και τελείως υδαρή να ηταν θα ηταν οκ.

1Xckp3.png

Franz Kafka

ευχαριστώ πολύ nina-nina και sofiamk για την πληροφόρηση!θα σταματήσω να αγχωνομαι και θα το απολαυσω..κι εγω δεν μπορω να πιστεψω οτι ξαφνικα δεν εχω επαρκες γαλα.και πήγα για αλλο λογο στον παιδιατρο αλλα ήθελε να τον ζηγίσει και από τοτε με έβαλε σε σκέψεις χωρις λόγο απο κει που πηγαιναν ολα μια χαρά.κι εγω είμαι αντίθετη με το συνεχές ζυγισμα αν δεν υπάρχει εμφανής λόγος.