Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

- δείξε πως βάζεις εσύ! κάνε δηλαδή το ίδιο!....

- πες της να το κάνει εκείνη - δείξε της λεκτικά πως

- επιβράβευσέ την

- πάρε ψεύτικα εργαλεία γιατρού και άσε την να πειραματιστεί, παίξτε γιατρό στην κούκλα - βάλτε δηλαδή στη νκούκλα υγρό και κάντε ότι φυσάει τη μύτη της και τους ήχους κτλ.

-πες της να σου βάλει εσένα και μετά να βάλεις εσύ σε αυτήν

κάπου το είχαμε ξανασυζητήσει

είχα γράψει αυτό:

Για αυτό το λόγο απο κανένα σπίτι δεν πρέπει να λείπουν τα ψεύτικα εργαλεία του γιατρού για να παίζετε με τις κούκλες και ζωακια και στο ίδιο το παιδί, έτσι ώστε να εξοικοιώνονται τα παιδιά και όταν έρθει η στιγμή να τους φαίνεται φυσιολογικό. να τους δείχνετε και τι γίνεται με τα εμβόλια, με το φάρμακο και το θερμόμετρο, με το ωτοσκόπιο, με το γλωσσοπίεστρο και φυσικά με τις σταγονεες για την μύτη, ή για τα μάτια ή τα αυτιά.

με αυτό το τρόπο ευαισθητοποιούνται και για το σώμα τους.

Όλα στο μυαλό είναι και άν κάτι έχουν συνηθίσει, θα το δεχτούν πολύ πιό εύκολα..

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

τα παραπάνω για το πως να πετύχεις τον ορό.

απο όσα ξέρω, θα έλεγα να αποφύγεις όσο γίνεται το otrivin....ακόμα και στους ενήλικες κάνει κακό... γιατί μετά βουλώνει ακόμα περισσότερο η μύτη και αυξάνει την πιθανότητα να προχωρήσει σε ιγμόρια ένα απλό κρύωμα..

υπαρχει ένα φάρμακο εντελώς φυτικό - που λέγεται sinupret. και υπάρχει και για παιδιά, και είναι βλενολυτικό.

είναι ειδικά για τα sinuses για τα ιγμόρια δηλαδή. (τα έπερνα στη γερμανία - αυτά για ενήλικες και ήταν πολύ αποτελεσματικά!)

είχα πεί σε γνωστό φαρμακοποιό να τα φέρει αλλά δεν ξέρω αν τα έφερε τελικά......

ξέρει καμιά σας ένα ξένο φαρμακείο που υπάρχει κάπου στο μαρουσι που φέρνει φάρμακα απο έξω?.....

R.I.P. Michael Jackson.

Μαρία σ ευχαριστώ πολύ!! :)

Θα προσπαθήσω να το βρώ αυτό που λες για τη μύτη ή έστω να το παραγγείλω. Καλό είναι να τό χει κανείς. Τα μικρά ταλαιπωρούνται με τη μύτη που δεν μπορούν να τη φυσήξουν τα καημένα..

otrivin με τιποτα... Εγω εχω χρονια ρινιτιδα και χρησιμοποιουσα επι χρονια διαφορα σκευασματα μεχρι που επαθα το εξης... (θα σας το πω οπως μου το περιεγραψε ο φοβερος ΩΡΛ που ειχα παει).

"Φαντασου οτι εχεις δυο μπαλονακια στη μυτη σου τα οποία φουσκωνουν και ξεφουσκωνουν και ετσι αναπνεεις..για να λειτουργησουν πρεπει να ειναι υγρα. Απο τη χρηση φαρμακων ομως ξεραθηκαν οπότε δεν λειτουργουν. Κατα συνεπεια οταν κοιμασαι και δεν εχεις το νου σου να αναπνευσεις δεν λειτουργουν αντανακλαστικα και ετσι σου κοβεται η αναπνοη στον υπνο σου..."

Αυτο ειχα παθει και επι δυο χρονια εκανα θεραπεια για να επανελθει.. Και οταν λεμε θεραπεια περα από καποια φαρμακα που πηρα αρχικα, εβαζα καθημερινα στη μυτη μου φυσιομερ (το οποιο ειναι απαισιο σας το λεω να το ξερετε) και οταν ημουν στη θαλασσα επρεπε να ρουφαω νερο από τη μυτη, για να επανελθει η υγρασια στη μυτη μου...

Τελειο λέμε :cry:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

μέχρι τότε και υγραντήρας, τον βάζεις στο δωμάτιο, και έτσι και βουλωμένη μύτη να έχει, να αναπνέει υγρό αέρα και να μην κινδυνεύει απο λαιμούς πνευμόνια κτλ.

(μιας και η δουλειά της μύτης είναι για να υγραίνει και να ζεσταίνει, (και να καθαρίζει τον αέρα) κάτι που το στόμα δεν επαρκεί για κάνει. )

ρώτα τον παιδίατρο, (μάλλον δε θα ξέρει) εάν επιτρέπεται το τσάι του ευκάλυπτου.

κάνει ΘΑΥΜΑΤΑ (βλεννολυτικό), αλλά λόγω πικρότητας ίσως λίγο δύσκολο να το δώσεις.

αλλά με μέλι όμως, μπορεί να είναι και ακόμα πιο καλό και ίσως νόστιμο!!

αλλιώς θα πάρεις και αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου, -

το στάζεις σε ένα βαμβακερό πετσετάκι, και το ακουμπάς κοντά στο κεφάλι του παιδιού.

και αυτό βοηθάει πολύ!!

αλλά το τσάι είναι πολύ πιό έντονο και αποτελεσματικό.

R.I.P. Michael Jackson.

Μου είπαν στο φαρμακείο ένα σπρέι για την μύτη με εχινάκια που είναι της ομοιοπαθητικής και φυσικό αλλά άμα το ανοίξεις θα πρέπει να μη το χρησιμοποιήσεις αν περάσουν 5 εβδομάδες. Τελικά δεν το πήρα ... δεν ξέρω τι να κάνω έχει μύξες αλλά είναι δύσκολος στα φάρμακα γενικώς. Μάλλον θα τον πάω στην θάλασσα το απόγευμα, το θαλασσινό νερό όλα τα γιατρεύει! :wink:

Αυτό μέ τις σταγόνες εχινάκιας το βάμμα πιάνει;;; :?:

μέχρι τότε και υγραντήρας, τον βάζεις στο δωμάτιο, και έτσι και βουλωμένη μύτη να έχει, να αναπνέει υγρό αέρα και να μην κινδυνεύει απο λαιμούς πνευμόνια κτλ.

(μιας και η δουλειά της μύτης είναι για να υγραίνει και να ζεσταίνει, (και να καθαρίζει τον αέρα) κάτι που το στόμα δεν επαρκεί για κάνει. )

ρώτα τον παιδίατρο, (μάλλον δε θα ξέρει) εάν επιτρέπεται το τσάι του ευκάλυπτου.

κάνει ΘΑΥΜΑΤΑ (βλεννολυτικό), αλλά λόγω πικρότητας ίσως λίγο δύσκολο να το δώσεις.

αλλά με μέλι όμως, μπορεί να είναι και ακόμα πιο καλό και ίσως νόστιμο!!

αλλιώς θα πάρεις και αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου, -

το στάζεις σε ένα βαμβακερό πετσετάκι, και το ακουμπάς κοντά στο κεφάλι του παιδιού.

και αυτό βοηθάει πολύ!!

αλλά το τσάι είναι πολύ πιό έντονο και αποτελεσματικό.

Μαράκι εννοείς να βράσεις ευκάλυπτο και να τον πιεί; Εχω δοκιμάσει να πιώ και η γεύση είναι απαίσια!!

Εγώ βράζω ευκάλυπτο και κάνει εισπνοές και μπορώ να πώ ότι βοηθά κάπως. Επίσης το βράδυ έχω αφήσει το θερμαντήρα αναμένο και μέσα έχω στάξει αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου. Και αυτό βοηθά κάπως. Εναλλακτικα βάζω και μερικές σταγόνες στο μαξιλάρι του.

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Μου είπαν στο φαρμακείο ένα σπρέι για την μύτη με εχινάκια που είναι της ομοιοπαθητικής και φυσικό αλλά άμα το ανοίξεις θα πρέπει να μη το χρησιμοποιήσεις αν περάσουν 5 εβδομάδες. Τελικά δεν το πήρα ... δεν ξέρω τι να κάνω έχει μύξες αλλά είναι δύσκολος στα φάρμακα γενικώς. Μάλλον θα τον πάω στην θάλασσα το απόγευμα, το θαλασσινό νερό όλα τα γιατρεύει! :wink:

Αυτό μέ τις σταγόνες εχινάκιας το βάμμα πιάνει;;; :?:

angela εχινάκεα δίνω σε σταγόνες όταν αρχίσει τα φταρνίσματα. Δεν ξέρω αν είναι αυτό ή είναι τυχαίο, αλλά σχετικά εύκολα περνάει τις ιώσεις. Δηλ ταλαιπωρειται 1-2 μέρες, όχι όμως τόσο ώστε να χρειαστεί νοσοκομείο κλπ.

Για το σπρευ που λές το έχω δεί και εγώ, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.

Θα ξεκινήσω να του δίνω και βασιλικό πολτό γιατί κάνει καλό στην πρόληψη ιώσεων.

ξέρω ακόμη ότι υπάρχει και σκεύασμα με πρόπολη πάλι για προστασια απο τις ιώσεις (της Απιβίτα), είναι για παιδιά άνω των 3 ετών.

ναι δυστυχώς το τσαι ευκάλυπτου δεν είναι καθόλου νόστιμο...

εγώ όμως το πίνω γιατί κάνει θαύματα.

δεν ξέρω αν ήπιες κανένα ποτήρι να δείς το αποτέλεσμα.. μετά απο λίγο να τα φλέμματα.... καμια σχέση με οτιδήποτε άλλο έχω δοκιμάσει.

εάν βάλεις πολύ μέλι ίσως το πιεί το παιδάκι σου δεν ξέρεις ποτέ.

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

• 4 weeks later...

KANENA παιδακι δεν δεχεται τον φυσιολογικο ορο!!ωστοσο,ειναι απαραιτητος!!!εγω τον παιρνω με το καλο στην αγκαλια μου δεν το βλεπει οτι το κραταω,του πιανω τα χερακια ωστε να μην μπορει να κινηθει,και του βαζω τη μιση ποσοτητα απ'οσο πρεπει.οχι με συριγγα,ειναι τραυματικη εμπειρια για τα μωρα!!επαθα πλακα στο νοσοκομειο πως εβαζαν κατι μανες στα μωρα τους φ.ορο!!μετα απο λιγο κανω το ιδιο με το otrivin.απο δυο σταγονες πρωι μεσημερι και βραδυ για 3 μερες,οχι παραπανω.τη βραδυνη δοση δεν του τη δινω και μου ειπε ο παιδιατρος να του βαζω spray biosonide απο μια φορα σε καθε ρουθουνι.ειναι πιο αποτελεσματικο για το βραδυ,δεν τον ενοχλει καθολου το συναχι.το σπρευ μας το εδωσε απο 17 μηνων περιπου.θελει πολυ προσοχη το συναχι,ανετα τα μωρα παθαινουν ωτιτιδα!!!

578611j1nly6hq0l.jpg691278l0h4xhyt8z.gif

Δεν ξερω αν εχετε δοκιμασει να αλετε φυσιολογικο ορο στη μυτη σας αλλα ειναι τραυματικη εμπειρια και για ενηλικα ακομα.. Νιωθεις να πλίγεσαι. Ενα τιπ (το εκανα και σε μενα) ειναι ειναι γυρισμενο το κεφαλι στο πλαι και προς τα κατω.. Ετσι θα μπει η απαραιτητη ποσοτητα (λογω της πιεσης) αλλα δεν θα φτασει στο λαιμο του παιδιου γιατι υο υπολοιπο θα τρεξει εξω απο τη μυτη περνοντας από το ενα ρουθουνι στο άλλο. Ο τροπος που συνηθως βαζουμε τον φυσιολογικο ορο στα παιδια ενοχοποιηται επισης για ωτιτιδες. Ετσι ειναι επισης ενοχλητικο αλλα υποφερτο.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Τον φυσιολογικό ορό παντα τον βάζουμε με το κεφάλι γυρισμένο στο πλαι. ΠΟΤΕ ανάσκελα, ειναι πολύ περισσότερο ενοχλητικό, καταπίνει τις ακαθαρσίες κλπ. Πάντως προτιμώ τον ορό παρά τα φαρμακευτικά σκευάσματα. Ακόμη otrivin δεν έχω δώσει, μόνο σε πολύ βαρύ μπούκωμα. Οτι μπορούμε να γλιτώσουμε απο φάρμακα καλό είναι :wink: .

Το spray biosonide τι είναι Ναυσικά; φάρμακο;

Το φυσιολογικό ορό πάντα το παιδί μπρούμυτα με το κεφάλι ελαφρώς γυρισμένο στο πλαί ώστε μόλις του βάλετε τον ορό να τρέξουν προς τα κάτω όλες οι ακαθαρισίες και να μην γυρίσουν προς τα πίσω και αρχίσουν οι ωτίτιδες, καθώς επίσης φυσιολογικό όρο κάνουμε μετά από 2 ωρες ξανά γιατί επίσης υπάρχει κίνδυνος ωτίτιδας.