Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

δουλειά και θηλασμός sos!!

Recommended Posts

καλησπέρα θέλω τη βοήθεια σας!!το μωράκι μου είναι 50 ημερών και θηλάζουμε αποκλειστικά!!τρώμε κάθε μία ώρα και το βράδυ κάθε 2 !!ελπίζω πως θα στρώνουμε σιγα σιγα..το θέμα μου είναι οτι σε δέκα μέρες επιστρέφω στη δουλειά και έχω αγχωθεί πολυ!!δουλευω πρωινά 5 ωρες .παρήγγειλα το swing medela και σκοπεύω να αντλω γαλα και να το δίνουν την επόμενη μερα στο μωρο οταν θα λείπω.και ρωτάω εδω!!εφόσον το μωράκι μου θηλάζει κάθε μία ωρα πως θα καταφέρνω να βγάζω τέσσερα γεύματα στη δουλειά ?ειναι πάρα πολλα!!μονο ενα θα μπορω γιατι αλλιως θα εχω πρόβλημα με το αφεντικό!θα αναγκαστω να δώσω φόρμουλα και δε θέλω καθόλου,επίσης δε θα μειωθει η παραγωγη μου ετσι?δε ξέρω αν ακόμα εχει εδραιωθει η γαλουχία ,προφανως οχι εφοσον το μωρο θηλαζει καθε μια ωρα η κανω λαθος??

το στήθος βεβαια δεν πρηζεται πια οπως στην αρχή αυτο καλο ειναι η κακο?και τελος το γάλα που θα αντλω στη δουλεια να το αφήνω στο ψυγείο για την επόμενη μερα η στη κατάψυξη?παρακαλω τα φώτα σας!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κι από μένα. Το γάλα μένει στο ψυγείο για 3 ημέρες όπως μου είχε πει η παιδίατρός μου, άρα εφόσον είναι να το πιει την επόμενη μέρα δε χρειάζεται κατάψυξη.

Επίσης, δε νομίζω να μειωθεί η ροή εφόσον όλη την υπόλοιπη μέρα το μωράκι τρώει με τέτοια συχνότητα. Αν μπορείς σιγά σιγά να μαζεύεις από τώρα γάλα θα βόλευε ώστε να μη σε πιάνει άγχος να το βγάζεις συνέχεια με το θήλαστρο στη δουλειά.

Καλή επιτυχία με το θηλασμό αν και σίγουρα θα τα πας περίφημα! ;)

Ευυχαριστω για τις άμεσες απαντησεις.η αλήθεια είναι ότι μου δώσατε κουράγιο γιατί έχω κουραστεί απογιαγιαδες κ άλλους άσχετους να μου λένε ότι δ γίνετε με τη δουλεια να θηλαζω και να το κοψω κ αλλά τέτοια χαζά!!επίσης μου λένε ότι κακως βάζω το μωρό συνεχεια στο στήθος ,και ότι εγώ φταίω που δεν μπαίνει σε πρόγραμμα..μα αφού κλαίει και μολις το βάζω τρώει και τρωει να το αφήσω να κλαίει δηλαδή;αν δεν πεινούσε δεν θα έτρωγε έτσι δεν είναι;;

Διαφημίσεις

εδω δεν εχει προγραμμα ο δικος μου που ειναι 8μηνων,θα εχει ενα λεχουδακι?μπορεις να συνδιασεις θηλασμο και εργασια απλα θελει χρονο να βρειτε τους ρυθμους σας

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Να ρωτήσω και κάτι ακομα ποτέ περιπου αραιώνουν τα γεύματα αυτό το κάθε μια ώρα είναι πολύ κουραστικό και τώρα που θα δουλεύω δεν ξέρω πως θα βρω κουράγιο!!απορι ξςρω γυρω στους τρεις μήνες!!!!!???

Να ρωτήσω και κάτι ακομα ποτέ περιπου αραιώνουν τα γεύματα αυτό το κάθε μια ώρα είναι πολύ κουραστικό και τώρα που θα δουλεύω δεν ξέρω πως θα βρω κουράγιο!!απορι ξςρω γυρω στους τρεις μήνες!!!!!???

Γύρω στους 3 μήνες ''στρώνει''! Θα σου πρότεινα κι εγώ να νοικιάσεις νοσοκομειακό θήλαστρο τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες (εγώ νοίκιασα το symphony). Έχω κι εγώ το swing αλλά με το νοσοκομειακό τελείωνα σε δέκα λεπτά και τα δύο στήθη με καλή πάντα ποσότητα κι έτσι είχα χρόνο και για ένα ακόμη διάλειμμα!:wink: Επίσης με το νοσοκομειακό δεν μειώνεται η παραγωγή, όσο με τα υπόλοιπα!

Ακόμη ήθελα να σου πω πως είναι διαφορετικό να πίνει το γάλα σου από το μπιμπερό κι αλλιώς από σένα...δηλαδή όταν είσαι εκεί μπορεί να θέλει κι άλλα πράγματα θηλάζοντας πχ αγκαλίτσα, ενώ από το μπιμπερό (ενώ εσύ λείπεις) θα θέλει κυρίως γάλα άρα μην υπολογίζεις 4 γεύματα σε 5 ώρες (μάλλον 1-2 θα κάνει αν θηλάσεις πριν φύγεις και μόλις γυρίσεις).

Πάντως αν το θέλεις θα τα καταφέρεις, είναι πιο εύκολο απ'όσο φαίνεται!:wink:

lulop3.pngWyeQp2.png

Γύρω στους 3 μήνες ''στρώνει''! Θα σου πρότεινα κι εγώ να νοικιάσεις νοσοκομειακό θήλαστρο τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες (εγώ νοίκιασα το symphony). Έχω κι εγώ το swing αλλά με το νοσοκομειακό τελείωνα σε δέκα λεπτά και τα δύο στήθη με καλή πάντα ποσότητα κι έτσι είχα δ και για ένα ακόμη διάλειμμα!:wink: Επίσης με το νοσοκομειακό δεν μειώνεται η παραγωγή, όσο με τα υπόλοιπα!

Ακόμη ήθελα να σου πω πως είναι διαφορετικό να πίνει το γάλα σου από το μπιμπερό κι αλλιώς από σένα...δηλαδή όταν είσαι εκεί μπορεί να θέλει κι άλλα πράγματα θηλάζοντας πχ αγκαλίτσα, ενώ από το μπιμπερό (ενώ εσύ λείπεις) θα θέλει κυρίως γάλα άρα μην υπολογίζεις 4 γεύματα σε 5 ώρες (μάλλον 1-2 θα κάνει αν θηλάσεις πριν φύγεις και μόλις γυρίσεις).

Πάντως αν το θέλεις θα τα καταφέρεις, είναι πιο εύκολο απ'όσο φαίνεται!:wink:

δηλαδη με το swing πόση ώρα κανειςνα βγάλεις το γάλα;κριμα που δε το ηξερα για το νοσοκομειακό αλλά τωρα το παρήγγειλα το swing και είναι ακριβουτσικο οπότε δεν λέει να νοικιάσω κιόλας!!ευχαριστώ πάντως μου εδωσες κουράγιο και εσύ!!!

δηλαδη με το swing πόση ώρα κανειςνα βγάλεις το γάλα;κριμα που δε το ηξερα για το νοσοκομειακό αλλά τωρα το παρήγγειλα το swing και είναι ακριβουτσικο οπότε δεν λέει να νοικιάσω κιόλας!!ευχαριστώ πάντως μου εδωσες κουράγιο και εσύ!!!

Με το νοσοκομειακό επειδή είναι διπλό τελείωνα και τα δύο στήθη στο 10λεπτο. Με το swing θέλεις περίπου 10-15 λεπτά το κάθε στήθος (έχω για μονή άντληση, νομίζω έχει βγει και διπλό όμως). Πάντως να θυμάσαι πάντα ότι η ποσότητα που αντλείς δεν είναι αντιπροσωπευτική του πόσο έχεις (έχεις σίγουρα παραπάνω):wink: και κάθε θήλαστρο θέλει περίπου 10 μέρες για να το συνηθίσει ο οργανισμός σου και να ανταποκριθεί σωστά οπότε ξεκίνα μόλις το παραλάβεις!:)

Όσο για τα χρήματα, πονεμένη ιστορία...αλλά σκέψου και πόσα γλιτώνεις τώρα που θηλάζεις!:wink:

lulop3.pngWyeQp2.png

Διαφημίσεις

γεια σου, να σου ζήσει το νινί και καλή επιστροφή στη δουλειά!! επέστρεψα στη δουλειά στις 40 μέρες και είχα θήλαστρο το mini electic της medela. Δεν είναι στανταρ πόση ώρα χρειάζεσαι για την άντληση (τουλάχιστον σε εμένα). Εξαρτάται από το πόση ώρα είχα να αντλήσω, αν είχα πιει ή φαει κάτι που ευνοεί να κατέβει γάλα, αν ήμουν χαλαρή, αν ήταν πρωί ή απόγευμα ή βράδυ (από το μεσημέρι και μετά μειώνεται γενικά γι αυτό λένε αν μπορεί η θηλάζουσα να ξεκουράζεται τα μεσημέρια). Συνήθως αντλούσα 150 ml σε 5-10 λεπτά αλλά τύχαιναν και φορές να κάνω ένα τέταρτο για 60-70. Το θήλαστρο που έχεις εσύ είναι ακόμα καλύτερο και πιστεύω θα τα πας μια χαρά!! 6 ώρες δούλευα και αντλούσα 2 φορές και με το που γυρνούσα σπίτι θήλαζα.

Οι άντρες της ζωής μου...

γεια σου, να σου ζήσει το νινί και καλή επιστροφή στη δουλειά!! επέστρεψα στη δουλειά στις 40 μέρες και είχα θήλαστρο το mini electic της medela. Δεν είναι στανταρ πόση ώρα χρειάζεσαι για την άντληση (τουλάχιστον σε εμένα). Εξαρτάται από το πόση ώρα είχα να αντλήσω, αν είχα πιει ή φαει κάτι που ευνοεί να κατέβει γάλα, αν ήμουν χαλαρή, αν ήταν πρωί ή απόγευμα ή βράδυ (από το μεσημέρι και μετά μειώνεται γενικά γι αυτό λένε αν μπορεί η θηλάζουσα να ξεκουράζεται τα μεσημέρια). Συνήθως αντλούσα 150 ml σε 5-10 λεπτά αλλά τύχαιναν και φορές να κάνω ένα τέταρτο για 60-70. Το θήλαστρο που έχεις εσύ είναι ακόμα καλύτερο και πιστεύω θα τα πας μια χαρά!! 6 ώρες δούλευα και αντλούσα 2 φορές και με το που γυρνούσα σπίτι θήλαζα.

ηρθε εχθες το θηλαστρο!!έβγαλα 100 μλ σε δέκα λεπτά !!πολύ χάρηκα!!:Pνα ρωτήσω και κάτι ακόμα το θήλαστρο είχε πλαστικό μπουκάλι και μόλις έβγαλα το γάλα το μετέφερα σε γυάλινο nuk .δεν νομίζω να μολύνεται το γάλα απο τη μεταφορά ε?εννοώ απο την ατμόσφαιρα!!και κάτι ακομα έδωσα στη μπέμπα να πιει το γάλα αλλα περρίσεψε αρκετό μπορώ να το κρατήσω στο ψυγείο και να το δώσω αργότερα???

ενημερώθηκα και για το μειώμενο ωράριο σήμερα .δεν το ήξερα και φυσικά το αφεντικό μου δεν μου το είπε!!ξερει καμία κοπέλα αν ειναι υποχρεωτικό βασει νομου?

Για τόσες λίγες ώρες απουσίας δε χρειάζεσαι νοσοκομειακο θηλαστρο.

Υπολογίζεις 150 μλ για κάθε 3-4 ώρες απουσίας σου (χωρις αυτο να σημαίνει οτι το μωρο θα ταιζεται κάθε 3-4 ώρες!!!!).

Ο,τι χρησιμοποιείς θα ειναι αποστειρωμενο.

Το γάλα μπορει να φυλαχτει αν δεν το πιει όλο ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ και να χρησιμοποιηθεί για το επόμενο γεύμα. Μετα πέταμα αν περισσέψει πάλι.

Να μη δίνει εσυ το γάλα στο παιδι! Θα το δώσει αυτός που το κρατάει.

Το μωρο σου ειναι των συχνών μικρών γευμάτων. Αυτο δε σημαίνει πάντα οτι μεγαλώνοντας θα τρώει ανά 2-3 ώρες αλλα οτι εκει που έτρωγε 20 λεπτα ανά 1 ωρα θα τρώει 4-5 λεπτά ανά 1 ωρα. Αυτο δε θα επηρεάσει το τι πίνει όταν λείπεις, ειναι ανεξάρτητο το τι κάνει στο στήθος.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Για τόσες λίγες ώρες απουσίας δε χρειάζεσαι νοσοκομειακο θηλαστρο.

Υπολογίζεις 150 μλ για κάθε 3-4 ώρες απουσίας σου (χωρις αυτο να σημαίνει οτι το μωρο θα ταιζεται κάθε 3-4 ώρες!!!!).

Ο,τι χρησιμοποιείς θα ειναι αποστειρωμενο.

Το γάλα μπορει να φυλαχτει αν δεν το πιει όλο ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ και να χρησιμοποιηθεί για το επόμενο γεύμα. Μετα πέταμα αν περισσέψει πάλι.

Να μη δίνει εσυ το γάλα στο παιδι! Θα το δώσει αυτός που το κρατάει.

Το μωρο σου ειναι των συχνών μικρών γευμάτων. Αυτο δε σημαίνει πάντα οτι μεγαλώνοντας θα τρώει ανά 2-3 ώρες αλλα οτι εκει που έτρωγε 20 λεπτα ανά 1 ωρα θα τρώει 4-5 λεπτά ανά 1 ωρα. Αυτο δε θα επηρεάσει το τι πίνει όταν λείπεις, ειναι ανεξάρτητο το τι κάνει στο στήθος.

ωχ να μην ελπίζω δηλαδή στα δίωρα???απλα απο αλλες κοπέλες που έχω διαβάσει λένε ολες οτι στην αρχή ειναι ετσι μετα τρώνε καθε δύο ώρες!!!παντως και τωρα η μικρή δεν τρώει πάνω απο 10 λεπτά!!

ειναι βαση νομου.διεκδηκισε το.κι εγω αυριο ξεκιναω δουλεια και με το μειωμενο θα δουλευω 6ωρο

ωραία ..!!ελπίζω μονο να μήν έχω παλι φασαρίεσ με το αφεντικό..όπως με την άδεια κυήσεως,απαιτουσε να δουλευω μέχρι τον ένατο:twisted:

ηρθε εχθες το θηλαστρο!!έβγαλα 100 μλ σε δέκα λεπτά !!πολύ χάρηκα!!:Pνα ρωτήσω και κάτι ακόμα το θήλαστρο είχε πλαστικό μπουκάλι και μόλις έβγαλα το γάλα το μετέφερα σε γυάλινο nuk .δεν νομίζω να μολύνεται το γάλα απο τη μεταφορά ε?εννοώ απο την ατμόσφαιρα!!και κάτι ακομα έδωσα στη μπέμπα να πιει το γάλα αλλα περρίσεψε αρκετό μπορώ να το κρατήσω στο ψυγείο και να το δώσω αργότερα???

αν δε το έχεις ζεστάνει εννοείται θα μπορείς να το δώσεις!! εγώ τα αποθήκευα και σε αποστειρωμένους ουροσυλλέκτες, αλλά και με το nuk ακόμα καλύτερα! Επίσης αν μου έμενε παραπάνω γάλα το έβαζα κατάψυξη και το έδινα άλλη μέρα που μπορεί να είχα λιγότερη παραγωγή στο στήθος!!

Τι να οω και εγω η ερμη μανα????? για να βγαλω100 ml εκαμνα 2 ωρες....με το θηλαστρο....σκετο μαρτυριο....δεν ειχα πολυ γαλατακι αλλα ηθελα να δωσω εστω και αυτο το λιγο που ειχα....

Υγ....μπραβο κοριτσι μου που εχεις γαλατακι δικο σου και δινεις στο μωρακι σου....

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

θα διαπιστώσεις με την απουσία σου ότι το μωρό δεν θα τρώει τόσο συχνά! Όταν ήμουν σπίτι θήλαζε 3 φορές μέσα σε 6 ώρες ενώ όταν έλειπα έπινε 2 φορές (δικό μου γάλα πάλι). Απλά όταν θηλάζουν όσο να 'ναι τρώνε λίγο και πολλές φορές γιατί κουράζονται σε σχέση με το μπιμπερό ενώ επίσης μπορεί να μην τρώει κάθε φορά στο στήθος αλλά να το έχει ανάγκη για να χαλαρώσει. Τουλάχιστον έτσι έγινε με εμάς. Τις 3-4 πρώτες μέρες έτρωγε 3φορές από λίγα ml όταν έλειπα και μετά 2 φορές και καλές!

Δεν αποθηκεύουμε το γάλα ή οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο σε ουροσυλλέκτη! Είναι ακατάλληλος για τρόφιμα!!!

αλήθεια? η μαία μου το είχε προτείνει και το έκανα και δε μπορώ να πω ότι είχα πρόβλημα αλλά για να το λες φαντάζομαι κάπου θα το γράφουν, δε μου φαίνεται και παράλογο :)

αλήθεια? η μαία μου το είχε προτείνει και το έκανα και δε μπορώ να πω ότι είχα πρόβλημα αλλά για να το λες φαντάζομαι κάπου θα το γράφουν, δε μου φαίνεται και παράλογο :)

Οι ουροσυλλεκτες δεν ειναι κατάλληλοι για αποθήκευση τροφίμων. Μπορει να ειναι αποστειρωμενοι αλλα αυτο δε σημαίνει τίποτα άλλο πέρα απο αυτο για το οποίο προορίζονται:ειναι αποστειρωμενοι με χημικά για να ειναι "καθαρό" το δείγμα ούρων που θα συλλεχθεί.

Τα σκεύη που προορίζονται για οικιακή χρήση ειναι ΜΟΝΟ αυτα που έχουν ενα σηματακι με πηρουνι και ποτήρι.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Οι ουροσυλλεκτες δεν ειναι κατάλληλοι για αποθήκευση τροφίμων. Μπορει να ειναι αποστειρωμενοι αλλα αυτο δε σημαίνει τίποτα άλλο πέρα απο αυτο για το οποίο προορίζονται:ειναι αποστειρωμενοι με χημικά για να ειναι "καθαρό" το δείγμα ούρων που θα συλλεχθεί.

Τα σκεύη που προορίζονται για οικιακή χρήση ειναι ΜΟΝΟ αυτα που έχουν ενα σηματακι με πηρουνι και ποτήρι.

:P χμ... ήπιε πολύ γάλα το μωρό μου από ουροσυλλέκτη!!! :rolleyes: το μόνο που σκέφτομαι και με παρηγορεί είναι ότι έστω και έτσι θα πήρε τα καλά του μητρικού γάλακτος, λιγότερο κακό από το να του είχα δώσει ξένο!! στο επόμενο νινί μπουκαλάκια λοιπόν!

Τι να οω και εγω η ερμη μανα????? για να βγαλω100 ml εκαμνα 2 ωρες....με το θηλαστρο....σκετο μαρτυριο....δεν ειχα πολυ γαλατακι αλλα ηθελα να δωσω εστω και αυτο το λιγο που ειχα....

Υγ....μπραβο κοριτσι μου που εχεις γαλατακι δικο σου και δινεις στο μωρακι σου....

το μπραβο αξιζει σεσενα που εκανες τοσο κοπο για να βγαλεις γαλα!!:P