Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γάλα ενώ δεν θηλαζω

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια.

Ο γιος μου ειναι 23 μηνών . Συνάδει τα είπαμε να ξεκινήσουμε για δεύτερο το καλοκαίρι . Σήμερα παρατήρησα να βγάζει γάλα το στήθος μου αρκετό θα έλεγα. Τι μπορεί να σημαίνει αυτο??

NDMNp3.png5oZhp3.png

Διαφημίσεις

Το συνάδει ειναι λάθος. Είπαμε με το σύζυγο να ξεκινήσουμε πρόσθετος για δεύτερο το καλοκαίρι

Θήλαζες το πρώτο σου παιδάκι; Ίσως να απευθυνόσουν σε κάποια σύμβουλο θηλασμού να ρωτήσεις. Μέ ένα τηλεφώνημα νομίζω θα σου λύνανε την απορία. Επίσης να ρωτούσες και στην ενότητα του θηλασμού αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Εκεί είναι κάποιες έμπειρες μανούλες που ίσως να μπορέσουν να σε βοηθήσουν. Με το καλό το δεύτερο!

8noIp2.pngjOU4p3.png

Θηλασα μόνο 11 μέρες διερωτομουν μήπως σημαίνει ψηλή προλακτινη.

Δυστυχώς δεν ξέρω να σου απαντήσω.. Ρώτα τον γυναικολόγο σου κι αν δεν σε ικανοποιήσει η απάντησή του, πάρε ένα τηλέφωνο μια σύμβουλο θηλασμού. Θα μπει πιστεύω στον κόπο να σε κατατοπίσει σύντομα, χωρίς καμία επιβάρυνση και σίγουρα είναι αρκετά αρμόδια σε τέτοια θέματα. Ενημέρωσε μας.

8noIp2.pngjOU4p3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια.

Ο γιος μου ειναι 23 μηνών . Συνάδει τα είπαμε να ξεκινήσουμε για δεύτερο το καλοκαίρι . Σήμερα παρατήρησα να βγάζει γάλα το στήθος μου αρκετό θα έλεγα. Τι μπορεί να σημαίνει αυτο??

καλημέρα και χρόνια πολλά μανούλα!! Πρόσφατα είχα check up στον γυναικολόγο και τον ρώτησα κι εγώ μέχρι πότε θα έχω γάλα. Θήλασα 7 μήνες και διέκοψα χωρίς χάπι. Ουσιαστικά είναι 2 μήνες που έχω κόψει. Ο γιατρός είπε ότι είναι φυσιολογικό να έχω γάλα μέχρι και 2 χρόνια μετά την εμμηνόπαυση (!!) χωρίς απαραίτητα να είναι υψηλή η προλακτίνη, η προλακτίνη διεγείρεται με τον θηλασμό κυρίως. Η φύση λέει προνοοεί μια μαμά να έχει τροφή πάντα για το παιδί της. Επίσης εγώ παρατήρησα ότι μαζεύω γάλα μετά από επαφές είδικά αν ασχοληθεί ο άντρας μου με το στήθος :lol:

Οι άντρες της ζωής μου...

Τόχω πάθει κι εγώ.

10 μήνες μετά που αποθήλασα την 1η μου κόρη (τη θήλασα 1 χρόνο) κι ενώ προσπαθούσαμε για 2ο παιδάκι.

Το πρώτο που έκανα ήταν μέτρηση προλακτίνης.

Μετά πήγα στο γιατρό.

Έκανα επιπλέον καλλιέργεια του υγρού που έτρεχε και κυτταρολογική εξέταση.

Εν συνεχεία κ επειδή είχα ήδη μαστογραφία, έκανα υπέρηχο στήθους.

Μετά απλή ακτινογραφία εγκεφάλου (τούρκικο εφίππιο).

Όλα ήταν καλά και σταμάτησα να ασχολούμαι.

Το γάλα σταμάτησε από μόνο του χωρίς να χρειαστεί να κάνω τίποτα.

Επειδή θα μπορούσε να είναι από τίποτα μέχρι προλακτίνωμα (=αδένωμα στην υπόφυση του εγκεφάλου), καλό είναι να απευθυνθείς στο γιατρό σου.

s-age.png

pAfOp2.png

Εγώ έβγαζα γάλα από το στήθος πρίν κάνω κάνω καν παιδιά. Μετά από εξετάσεις αίματος βρέθηκα με πολύ υψηλή προλακτίνη που ήταν και ένας από τους λόγους που δεν έμενα έγκυος και έκανα θεραπεία για να ρυθμιστεί καθώς και μαγνητική που βρέθηκε ότι έχω ένα πολύ μικρο αδένωμα στην υπόφυση. Ακόμα όμως και τώρα που τα παιδιά μου είναι 4 χρονών κατά καιρούς βγάζω ακόμα, ειδικά σε περιόδους πίεσης.Τα παιδιά μου τα θήλασα 4 μήνες και αυτό όχι αποκλειστικά.