Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

...τα φώτα σας γιατί τρελένομαι!!!

Κατά τύχη διεγνώστει στον μικρό (είναι στα 2μισι τώρα) υπερμετρωπία....κατα τύχη λέω γιατί για άλλο πήγαμε και άλλα βρήκαμε..ο ίδιος δεν δείχνει να δυσκολευέται σε τίποτα και τα ματάκια του δεν αποκλείνουν καθόλου...

Το θέμα μου είναι η διάσταση απόψεων όσον αφορά την αντιμετώπιση της πάθησης...

Ο πρώτος οφθαλμίατρος μας τόνισε την άμεση χρήση γυαλιών γιατί μπορεί το παιδί να τυφλωθεί:shock: η ταραχή μας μεγαλή

Ακολουθεί συζήτηση με την παιδίατρο (σαφώς και της έχω πλήρη εμπιστοσύνη) η οποία το θεωρεί παρατραβηγμένο και με στέλνει και σε άλλο οφθαλμίατρο ο οποίος δεν θεωρεί απαραιτητη τη χρήση γυαλιών καθώς ειναι νωρίς και συνήθως η υπερμετρωπία μειώνεται με την πάροδο του χρονου στα παιδιά....έχουμε ήδη μπερδευτεί !!!

Σαφώς και θα επανεξετάσω το θέμα στο εξάμηνο αλλά το έχω στο μυαλό μου συνέχεια ...μήπως επιδεινώσω το πρόβλημα με την καθυστερηση...κι απο την άλλη αν κάνουμε χρήση γυαλιών απο τώρα και δεν πρέπει;;;;;; :rolleyes:

¨ το αντράκι μας 07/01/2008 ο μπόμπιρας 29/9/10

..τα αστεράκια μου είναι εκεί ψηλα...

Διαφημίσεις

Σχεδον ολα τα παιδακια εχουν υπερμετρωπια που μειωνεται μεγαλωνοντας....Εξαρταται παντα ποσο εχει το παιδι. Η δικη μας η γιατρος μας ειχε πει οχι γυαλακια κα περιμενουμε....

Τι υπερβολικός Θεέ μου ο γιατρός αυτός! Άκου εκεί θα τυφλωθεί. Σε καμία των περιπτώσεων.

Δεν μπορώ να σου πω τι συνηθίζεται στην εποχή μας να γίνεται σε αυτήν την περίπτωση. Εγώ είχα από πολύ μικρή υπερμετρωπία (τώρα έχω κάνει εγχείριση λέιζερ) και από τις φωτογραφίες που θυμάμαι έβαλα γυαλιά περίπου νομίζω στην ηλικία σας. (Θα ρωτήσω τη μαμά μου να σου πω.) Αν δεν τα φορούσα πολλές φορές στράβιζα τα μάτια μου για να δω καλύτερα.

Ίσως να πηγαίνατε και σε ένα τρίτο γιατρό. Νομίζω όμως δεν είναι κάτι βιαστικό. Ούτε το να βάλει είναι κακό, ούτε να μη βάλει. Έχουν δηλαδή τα υπέρ τους και τα κατά τους.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να μην αγχώνεσαι καθόλου! Είναι αντιμετωπίσιμο. Και επιπλέον η επιστήμη προχωρά! Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθούσα περισσότερο με κάποια πληροφορία.

Να χαίρεσαι το γιόκα σου, που δεν θα υστερεί σε τίποτα σε σχέση με τα άλλα παιδάκια!

8noIp2.pngjOU4p3.png

Διαφημίσεις

toulala σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και τα καθησυχαστικά σου λόγια!!

Η αλήθεια είναι πως ο πρώτος ήταν τραγικός!!!αλλά ας μη σταθώ σε αυτό.....

Να πάω και σε τρίτο και σε τέταρτο αλλά αν είναι να εναλλάσονται οι απόψεις δεν έχει νόημα...

Προσπαθώ να ενημερωθώ όσο περισσότερο μπορώ ωστε να έχω αντίλογο τουλάχιστον!!!

Ξέρω και εγώ τι να πω...έχω καταντήσει υστερική ...κοιτάω το παιδί μες τα μάτια μη λοξέψει το μάτι ,μήπως καταλάβω ότι τυχον δυσκολεύεται σε κάτι κλπ κλπ

Σχεδον ολα τα παιδακια εχουν υπερμετρωπια που μειωνεται μεγαλωνοντας....Εξαρταται παντα ποσο εχει το παιδι. Η δικη μας η γιατρος μας ειχε πει οχι γυαλακια κα περιμενουμε....

Οταν πηγαμε πριν το προνηπιο... ειχαν και τα 2 παιδια μου ...μας ειπε ο οφθαλμιατρος οτι ειναι φυσιολογικο και οτι ολα τα παιδια εχουν και οσο μεγαλωνουν πεφτει .

Πηγαμε πριν την πρωτη δημοτικου η μια ειχε ελαχιστο και η αλλη ειχε πιο πολυ..μας ειπε και παλι οτι ακομα δεν βαζουμε και θα δουμε σε κανα χρονο.

Στην δευτερα δημοτικου φορεσε τελικα γιατι ηταν αρκετη και φοβοταν μην χασει οπτικη οξυτητα (δεν επιαζε τα 10/10). Οντως τα φορεσε και στο χρονο μαλιστα μεγαλωσε και αλλαξαμε γυαλια με πιο μεγαλους βαθμους...(τριτη δημοτιικου) ...1,5 χρονο μετα... επεσε και ξαναπηγε περιπου στους πρωτους βαθμους (μας ειχε πει απ την αρχη οτι στην υπερμετρωπια εχει μεγαλες πιθανοτητες οσο μεγαλωνει το παιδι να μειωθει ή και να φυγει και τελειως)|

Οποτε κι εγω με την δικη μου εμπειρια θα ειχα πιο πολυ εμπιστοσυνη στο παιδιατρο και στο 2ο οφθαλμιατρο και απλα σε 6 μηνες θα το ξαναελεγχα :)

Ο συζυγος ειχε γυρω στο 4μιση και το ανακαλυψαν οταν πηγε στο δημοτικο. Τα παιδια τα πηγα απο μωρα. Ο μεγαλος ειναι μια χαρα (το επιβεβαιωσε και ο σχολικος οφθαλμιατρος). Του μικρου ομως δεν ειχε μικρινει και σε συνδιασμο με το οτι εχει και αστιγματισμο φορεσε γυαλια. Βασικα και τα γυαλια δεν ειναι κατι το τραγικο,,, Νομιζω οτι εχει γυρω στο 3μιση αν και τα γυαλια σκοπιμα τα φτιαξαμε πιο ελαφρα. Η οφθαλμιατρος με ρωτησε αν παραπονιεται για πονοκεφαλους. Παντως πολι γρηγορα τα συνηθισε και μαλιστα τα ζηταει αν ξεχασουμε να του τα φορεσουμε αρα μαλλον θα τον βοηθανε.

Το να φορέσει γυαλιά δεν το θεωρώ και τραγικό αφού θα είναι για το καλό του...

Σαφώς και θα κάνουμε στο εξάμηνο επανέλεγχο (ασε που μέχρι τότε με βλέπω να έχω γυρίσει πεντε -εξι ακομα γιατρους) ...

Απλώς αγχώνομαι μήπως καθυστερώ (με το να μην του βάλω γυαλιά) και τυχόν επειδινωθεί το πρόβλημα ...

Το να φορέσει γυαλιά δεν το θεωρώ και τραγικό αφού θα είναι για το καλό του...

Σαφώς και θα κάνουμε στο εξάμηνο επανέλεγχο (ασε που μέχρι τότε με βλέπω να έχω γυρίσει πεντε -εξι ακομα γιατρους) ...

Απλώς αγχώνομαι μήπως καθυστερώ (με το να μην του βάλω γυαλιά) και τυχόν επειδινωθεί το πρόβλημα ...

Δεν ξερω αν εχει νοημα να πας σε πολλους. Νομιζω οτι οι μετρησεις μπορει να διαφερουν αλλα πιθανοτατα εχει σιγουρα υπερμετροπια. ισως ειναι καλυτερα να περιμενεις το 6μηνο που θα εχει και αλλες γνωσεις το παιδι και θα ειναι πιο πληρης η εξαιταση. Εγω 1η φορα τους πηγα 15-18 μηνων και η γιατρος μου ειπε να τους παω γυρω στα 3μιση που επικοινωνουν καλυτερα

Διαφημίσεις

Το μόνο θέμα που ίσως διακινδυνεύεις με το να μην φορέσει άμεσα γυαλιά είναι να αρχίσει να στραβίζει λόγω της υπερμετρωπίας και σε αυτή την περίπτωση, αν η εξέλιξη είναι ραγδαία, ίσως χάσει από την οπτική οξύτητα. Όμως είναι ακόμα πολύ μικρό το παιδάκι σου και δεν μπορούν να κρίνουν το πόσο γρήγορα και προς ποια κατεύθυνση θα εξελιχθεί η υπερμετρωπία του. Γι'αυτό σου είπαν να περιμένεις 6 μήνες για να το ξαναδεί παιδο-οφθαλμίατρος (προσοχή να το πας σε παιδό-οφθαλμίατρο, όχι ενηλίκων!). Αν ήμουν στη θέση σου, με την εμπειρία που έχω σήμερα από το γιο μου (που ακόμα κάνει από τα 3 τη θεραπεία για το σετάκι: υπερμετρωπία - στραβισμός -αμβλυωπία - τεμπέλικο μάτι, με γυαλιά και αποκλεισμό ματιου), θα έκλεινα ραντεβού για μετά από 6 μήνες με ειδικευμένο παιδο-οφθαλμίατρο (αλλά όχι στη Χρούσου, από την εμπειρία μου!), όμως θα έλεγχα καθημερινά μήπως δω κάποια απόκλιση στα μάτια του και θα παρατηρούσα προσεκτικά τις κινήσεις του, μήπως όταν περπατάει δεν βλέπει καλά κοντά και χτυπάει ή πέφτει ή σκουντουφλάει σε κοντινά σημεία, ώστε να επισπεύσω το ραντεβού. Μην ανησυχείς, το καλό είναι ότι το βρήκατε νωρίς και θα το παρακολουθήσεις από την αρχή ώστε να έχει την καλύτερη επιτυχία. Καλή δύναμη και εύχομαι να πάνε όλα καλά !!!

Τελικά παραγγειλαμε γυαλακια.... Και ο θεός βοηθός!!!!!

Αν έχετε υπόψιν σας είμαι σε αναζήτηση παιδοοφθαλμιατρου για την περαιτέρω παρακολουθηση μας!!!!

Τελικά παραγγειλαμε γυαλακια.... Και ο θεός βοηθός!!!!!

Αν έχετε υπόψιν σας είμαι σε αναζήτηση παιδοοφθαλμιατρου για την περαιτέρω παρακολουθηση μας!!!!

Καλη επιτυχια. εμενα προσαρμοστικε αμεσως - και ο αδελφος του επισεις (τον χτυπαει οπως και πριν). Το μανικι ειναι το καθαρισμα,,, Μεσα στην μερα τα καθαριζουμε πιο πολλες φορες απο οτι ο αντρας μου καυαριζει τα δικα του σε ενα χρονο,,,,

Ωχ!!!!

Τον καθαρισμό τους ούτε που τον είχα σκεφτεί....

και όσον αφορά το μεγάλο... σιγά που θα πτοηθει....

Ελπίζω να προσαρμοστεί εύκολα να μην χρειαστεί να τον πιεσω....και να ανακουφιστω ότι πήρα την πιο σωστή απόφαση..

Διαφημίσεις

Σε μια δυο μερες θα ειναι ενταξυ. Εμεις τα βαλαμε σαββατο μεσημερι και την δευτερα πηγε μια χαρα σχολειο ολη μερα.

Για το καθαρισμα τωρα αν και σε συντομο διαστημα εμαθε να μην τα πιανει απο τους φακους του θαμπωνουν πολυ ευκολα. Ισως φταιει και ο σκελετος που πειρα και ακουμπαει στο προσωπακι του απο πανω οποτε δεν περνει αερα (αλλα ειναι πολυ τυπας με αυτο τον σκελετο) και βεβαια σε αυτες τις ηλικιες κλαινει ακομη συχνα (εχουν και μεγαλο αδελφο,,,)

...τα φώτα σας γιατί τρελένομαι!!!

Κατά τύχη διεγνώστει στον μικρό (είναι στα 2μισι τώρα) υπερμετρωπία....κατα τύχη λέω γιατί για άλλο πήγαμε και άλλα βρήκαμε..ο ίδιος δεν δείχνει να δυσκολευέται σε τίποτα και τα ματάκια του δεν αποκλείνουν καθόλου...

Το θέμα μου είναι η διάσταση απόψεων όσον αφορά την αντιμετώπιση της πάθησης...

Ο πρώτος οφθαλμίατρος μας τόνισε την άμεση χρήση γυαλιών γιατί μπορεί το παιδί να τυφλωθεί:shock: η ταραχή μας μεγαλή

Ακολουθεί συζήτηση με την παιδίατρο (σαφώς και της έχω πλήρη εμπιστοσύνη) η οποία το θεωρεί παρατραβηγμένο και με στέλνει και σε άλλο οφθαλμίατρο ο οποίος δεν θεωρεί απαραιτητη τη χρήση γυαλιών καθώς ειναι νωρίς και συνήθως η υπερμετρωπία μειώνεται με την πάροδο του χρονου στα παιδιά....έχουμε ήδη μπερδευτεί !!!

Σαφώς και θα επανεξετάσω το θέμα στο εξάμηνο αλλά το έχω στο μυαλό μου συνέχεια ...μήπως επιδεινώσω το πρόβλημα με την καθυστερηση...κι απο την άλλη αν κάνουμε χρήση γυαλιών απο τώρα και δεν πρέπει;;;;;; :rolleyes:

εκλεισες στο αγλαια κυριακου??εχουν καλο οφθαλμολογικο τμημα κ κανουν οτι ειναι απαραιτητο για την αποφυγη γυαλιων.υπερμετρωπια εχουν ολα τα παιδακια.μεγαλωνοντας τους φευγει.ο μεγαλος μου ειχε ακομα στα 5 με ελαχιστο αστιγματισμο κ με το κλεισιμο του ματιου για καποιες ωρες την ημερα εφτιαξε κ δεν εβαλε καθολου γυαλια.πολυ μικρος ο δικος σου να φορεσει για αυτο το λογο μου φαινεται.

NRNSp2.pngsMstp2.png

• 1 month later...

Καλησπέρα κι από εμένα ...

χτες πήγαμε στην οφθαλμίατρο για να πάρουμε το χαρτί για το δημοτικό και μας έβγαλε υπερμετρωπία 3 βαθμούς. Πέρσυ είχαμε 2. Μας έδωσε γυαλιά με 1 βαθμό μόνο (μας είπε κιόλας ότι θα της δώσει light γυαλιά) και μας είπε να τα έχουμε σα βοηθητικά στο διάβασμα μόνο. Γενικά ήταν cool παρότι μας είπε ότι αν δε φοράμε τα γυαλιά στο διάβασμα μπορεί να κάνουμε στραβισμό. Τη ρώτησα αν πρέπει ναπε να της τα δώσω και στο σχολείο στη μελέτη που θα κάθεται και μου είπε: "δώστης τα αλλά μην περιμένεις ότι θα τα φοράει". Το θέμα μου είναι το εξής: Πόσο πρέπει να αγχωθώ? Γιατί μας είπε εμάς μόνο στο διάβασμα και την είδα τόσο χαλαρή? Δηλαδή στον πίνακα θα βλέπει καλά? Στην τάξη που θα κοιτάει και πίνακα και βιβλίο γιατί δε μου είπε κάτι?

azHYp2.png

vwuep3.png

Θα ελεγα να μην αγχωθεις - καποιο σκεπτικο θα εχει ο γιατρος. μπορεις ομως να ενημερωσεις τους δασκαλους οποτε αν δουν οτι κατι την ενοχλει να σου το πουν. στο σχολειο δεν θα εδινα τα γυαλια να τα βαζει και να τα βγαζει γιατι θα φοβομουν οτι θα χανονταν/εσπαγαν αμεσως. Δηάδη αυτο το φοβαμαι και στον δικο μου που πρεπει να τα φοαρει συνεχια. Οταν λερωθουν τα βγαζει και τα κρατει,,, καποια στιγμη θα τα χασει

Θα ελεγα να μην αγχωθεις - καποιο σκεπτικο θα εχει ο γιατρος. μπορεις ομως να ενημερωσεις τους δασκαλους οποτε αν δουν οτι κατι την ενοχλει να σου το πουν. στο σχολειο δεν θα εδινα τα γυαλια να τα βαζει και να τα βγαζει γιατι θα φοβομουν οτι θα χανονταν/εσπαγαν αμεσως. Δηάδη αυτο το φοβαμαι και στον δικο μου που πρεπει να τα φοαρει συνεχια. Οταν λερωθουν τα βγαζει και τα κρατει,,, καποια στιγμη θα τα χασει

Θα της τα δώσω λέω να τα βάζει στη μελέτη αφού θα διαβάζει εκεί!

azHYp2.png

vwuep3.png

Θα της τα δώσω λέω να τα βάζει στη μελέτη αφού θα διαβάζει εκεί!

Γιατι δεν του τηλεφωνεις να ρωτησεις διευκρινησεις? τα χρειαζεται πραγματικα? ή για βοηθεια πχ μην κουραστει και εχει πονοκεφαλο? σιγουρα δεν ειναι ολες οι διαγνωσεις ιδιες αλλα εμενα πχ μου ειπε η γιατρος μας να τα φοραει συνεχεια και ο δικος μου σιγουρα δεν διαβαζει ακομη (ειναι ο μικρουλης μου),,, Βεβαια εμενα εχει και αστιγματισμο,,

Γιατι δεν του τηλεφωνεις να ρωτησεις διευκρινησεις? τα χρειαζεται πραγματικα? ή για βοηθεια πχ μην κουραστει και εχει πονοκεφαλο? σιγουρα δεν ειναι ολες οι διαγνωσεις ιδιες αλλα εμενα πχ μου ειπε η γιατρος μας να τα φοραει συνεχεια και ο δικος μου σιγουρα δεν διαβαζει ακομη (ειναι ο μικρουλης μου),,, Βεβαια εμενα εχει και αστιγματισμο,,

Θα την πάρω κάποια στιγμή από Σεπτέμβριο που θα τα φτιάξουμε να τη ρωτήσω αν πρέπει να τα φοράει και στην τάξη. Τώρα το καλοκαίρι δε θα της κάνω γυαλιά ... δεν έχει νόημα. Μου είπε βασικά ότι τα δίνει σα βοηθητικά για το διάβασμα για να μην κουράζεται. Μας έδωσε 1 βαθμό ενώ έχουμε 3.

azHYp2.png

vwuep3.png