Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γρατζουνάει από τη...χαρά του

Macorina

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια,

Έχω μια απορία για μια αντίδραση αγάπης του γιού μου, που πρέπει να σταματήσω και δεν ξέρω πώς.

Κατ'αρχήν να πώ ότι αυτό το κάνει μόνο σε μένα και στο σκυλάκι μας.

Όταν χαίρεται που με βλέπει ή είμαι ξαπλωμένη και με φτάνει καλά, κάνει τα δαχτυλάκια του σαν να γρατζουνάει στο πρόσωπό μου και προσπαθεί να με δαγκώσει στο πρόσωπο, κάπου μεταξύ μύτης, σαγονιού και στόματος (ε, αυτό το θεωρώ φιλί). Μέχρι πρότινως δεν είχα πρόβλημα αλλά όσο μεγαλώνει και έχει πιο πολλή δύναμη, γρατζουνάει κανονικά. Βέβαια, δεν θέλω να τον αποπάρω γιατί το κάνει με καλή διάθεση κι αυτό φαίνεται (δείχνει ενθουσιασμό και χαρά), αλλά από την άλλη, έχω γεμίσει μικρές γρατζουνίτσες στο πρόσωπο, και επίσης φοβάμαι μην το κάνει σε κανένα άλλο παιδάκι στην παιδική χαρά και του κατεβάσει το πρόσωπο. Και βέβαια, φοβάμαι μην τα πάρει και ο σκύλος καμιά ώρα αν τον πονέσει.

Έχω δοκιμάσει να του πάρω το χεράκι, να τον βάλω να με χαιδέψει και να του πώ, "ω,ω,ω την μαμά" αλλά δεν πιάνει.

Έχει συμβεί σε καμία σας κάτι τέτοιο; Πώς να το χειριστώ, για να το σταματήσει ή να το κάνει πιο απαλά, χωρίς να τον πληγώσω;

jTosp2.png

Διαφημίσεις

Με πολύ υπομονη και επιμονή!!! Έτσι έκανε και ο δικός μου στην ηλικία περίπου του γιου σου και το έκοψε κοντά στα δύο.. οπου άρχισε να μιλάει κάπως και να εκφράζεται.. Με ηρεμη φωνή να του εξηγείς τι να κάνει (πχ πολύ σωστό αυτό με το χεράκι του που έκανες!) Και κυρίως, μην τον μαλώσεις γιατί μπορεί να το συνεχίσει από αντίδραση!!! Πάντως, φάσεις περνάνε! Θα το κόψει σιγά-σιγά μεγαλώνοντας! Να τον χαίρεσαι!!!

Χαχα! Αν το πάρεις με το μαλακό και του εξηγήσεις πως να σε αγγίζει και να τον οδηγήσεις εσύ! Να προσπαθήσεις να κάνει χειραψία, να σου δίνει το χέρι του, να κάνετε το "κόλλα το!". Δώσε κάπως έμφαση στη κινητικότητα των χεριών του.

Τώρα πιστεύω αφου είναι μικρό ακόμα ότι απλά είναι ένα στάδιο ανάπτυξης της έκφρασής του και δεν ξέρει πως να το ελέγχει

Απλά εκείνη την ώρα είναι σε έκσταση ενθουσιασμού, γέλιου κλπ.

Είναι δύσκολο να του εξηγήσω οτιδήποτε. Μόνο να του πάρω το χεράκι και να του δείξω κάτι άλλο.... Και είναι τόοοοσο γλυκούλης με τα μαγουλάκια του και τα ματάκια του...

jTosp2.png

Διαφημίσεις

Το τι γρατζουνιες υπομενω καθημερινα ...ασε... εχω γινει ριγε...

το "ωωω" να το κανεις και με το σκυλακι για να μαθει πως να το χαιδευει, θα παρει μηνες βεβαια, αλλα καποτε θα μαθουν.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

• 4 weeks later...

Κόβε του τα νυχάκια πιο συχνά, να μη σε γδέρνει τουλάχιστον. Εγώ έτσι έλυσα το πρόβλημα, γιατί κι ο δικός μου με είχε κάνει ριγέ. Και τις γάτες μας τις άρπαζε από το τρίχωμα κανονικά, έπιανε μαζί και δέρμα και τους έβγαζε τούφα ολόκληρη από τρίχες. Τι τραβάνε κι αυτά τα έρμα τα ζωντανά!!! Εγώ του εξηγώ ότι άμα τραβάμε τα μαλλάκια πονάει, μια δυο φορές καθώς του το έλεγα, του τράβηξα λίγο και τα δικά του και μάλλον κατάλαβε. Τα γατιά τουλάχιστον τελευταία δεν τα πειράζει. Κι εμείς στο "ωωωωω καλή γατούλα" είμαστε.

δεν ξέρω αν είναι αντίδραση αγάπης ή απλά εξερεύνησης! Εμένα τα ίδια μου κάνει αλλά σε άσχετες φάσεις πχ ενώ είμαστε όλη μέρα κάθε μέρα μαζί, χωρίς να του έχω λείψει καθόλου, αυτοκολλητάκια δηλαδή. Νομίζω πως απλά του αρέσει να πιάνει το πρόσωπο μου, μου δαγκώνει και τη μύτη πότε πότε. Θεωρώ ότι είναι σε φάση εξερευνησης και το υπομένω. Οταν ποναω του το λεω "η μαμά πονάει".

Δοκίμασα να κάνω και ψέυτικο κλάμα (επιφοίτηση της στιγμής) αλλά το έριξε στο γέλιο ο μάγκας!

Πάντως όταν μου τραβάει τα μαλλιά (το έκανε συχνά) του έλεγα "η μαμά πονάει" χωρίς να εκφραστώ, τον απομάρκυνα, και προς το παρόν δεν το κάνει πια!

Αντ'αυτού λέμε τώρα "χαδάκια χαδ'ακια" και μας χαιδεύει!

Τον μπαμπά του που δε του βάζει όρια τον έχει σαπίσει στο ξύλο ελαφρώς, εγώ πονάω και του το λέω. Ισως τελικά πιάνει!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!