Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

παραμονή στο μαιευτήριο πόσων ημερών;

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες.

Είμαι στην 35+6 εβδομάδα και θα γεννήσω με φ.τ. σε γνωστό ιδιωτικό μαιευτήριο της Αθήνας.

Θα ήθελα να ρωτήσω τις κοπέλες του φόρουμ σχετικά με τις ημέρες παραμονής/διανυκτερεύσεις στο μαιευτήριο.

Ο λόγος είναι ότι ο γυναικολόγος μου συστήνει 4 διανυκτερεύσεις στο μαιευτήριο, και αυτό κυρίως για το νεογνό, ανεξάρτητα αν πρόκειται για φ.τ. ή καισαρική τομή, ενώ ο παιδίατρος που συμβουλεύτηκα μου είπε ότι, ιδίως για μια μητέρα που θέλει να τον αποκλειστικό θηλασμό, μέχρι 3 διανυκτερεύσεις είναι υπεραρκετές, πάντα βέβαια μιλώντας για μια φυσιολογική κατάσταση, υγιή μαμά και υγιές βρέφος. Και αυτό γιατί η παραμονή λεχώνας και βρέφους σε έναν χώρο όπου αναγκαστικά συγχρωτίζονται πολλοί άνθρωποι, με επισκεπτήρια κλπ, μόνο καλή δεν μπορεί να είναι, αποσυντονίζει βεβαίως το θηλασμό, που στην αρχή απαιτεί επιμονή και υπομονή....

Είμαι σύμφωνη με τη γνώμη του παιδιάτρου, με το γυναικολόγο θα το συζητήσω στο επόμενο ραντεβού που έχουμε.

Ποια η γνώμη σας; Η καλύτερα, η εμπειρία σας, όσες έχετε ήδη γεννήσει;

Διαφημίσεις

για μένα το καλύτερο θα ήταν να μπορούσαμε να φύγουμε εμέσως μόλις νοιώθουμε έτοιμες (μερικές ώρες δηλ μετά τον τοκετό εφόσον μαμά και μωρό είναι καλά). το επιχείρημα που σου δίνει ο γυναικολόγος σου άπτεται της ιδιότητας του παιδιάτρου και όχι της δικής του οπότε μάλλον θα πρέπει να ακούσεις τον παιδίατρο και να είσαι προετοιμασμένη για την επόμενη διακαιολογία που θα σου βρει γαι να μείνεις παραπάνω. το σύνηθες είναι 3 ημέρες στο φτ και 4 στην καισαρική. μήπως έχει στο μυαλό του ότι θα κάνεις καισαρική γιατί τελευταία στιγμή θα προκύψει κα΄ποιο πρόβλημα;

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Καλησπέρα σε όλες.

Είμαι στην 35+6 εβδομάδα και θα γεννήσω με φ.τ. σε γνωστό ιδιωτικό μαιευτήριο της Αθήνας.

Θα ήθελα να ρωτήσω τις κοπέλες του φόρουμ σχετικά με τις ημέρες παραμονής/διανυκτερεύσεις στο μαιευτήριο.

Ο λόγος είναι ότι ο γυναικολόγος μου συστήνει 4 διανυκτερεύσεις στο μαιευτήριο, και αυτό κυρίως για το νεογνό, ανεξάρτητα αν πρόκειται για φ.τ. ή καισαρική τομή, ενώ ο παιδίατρος που συμβουλεύτηκα μου είπε ότι, ιδίως για μια μητέρα που θέλει να τον αποκλειστικό θηλασμό, μέχρι 3 διανυκτερεύσεις είναι υπεραρκετές, πάντα βέβαια μιλώντας για μια φυσιολογική κατάσταση, υγιή μαμά και υγιές βρέφος. Και αυτό γιατί η παραμονή λεχώνας και βρέφους σε έναν χώρο όπου αναγκαστικά συγχρωτίζονται πολλοί άνθρωποι, με επισκεπτήρια κλπ, μόνο καλή δεν μπορεί να είναι, αποσυντονίζει βεβαίως το θηλασμό, που στην αρχή απαιτεί επιμονή και υπομονή....

Είμαι σύμφωνη με τη γνώμη του παιδιάτρου, με το γυναικολόγο θα το συζητήσω στο επόμενο ραντεβού που έχουμε.

Καλησπερα...!!!

Δε νομιζω οτι υπαρχει λογος να αγχωνεσαι απο πριν γι αυτο το θεμα...

Οταν με το καλο γεννησεις και πανε ολα καλα, αν θες να βγεις στις 3 μερες μπορεις να βγεις..Κανεις δε σε υποχρεωνει να μεινεις..Αν σου δωσει το Ο.Κ ο παιδιατρος ζητα να φυγεις..Και μενα μου ειχε πει 4 διανυκτερευσεις στη καισαρικη, αλλα αφου εβγαλα τον καθετηρα και τον ορο τη 2η μερα το πρωι, ζητησα την 4η μερα το πρωι (3 διανυκτερευσεις δηλαδη) να φυγω και μου ειπε ενταξει...

Σιγουρα με το που γενναμε, η πρωτη μας σκεψη ειναι να σηκωθουμε να φυγουμε και αυτο ειναι λογικο και κατανοητο..

Γνωμη μου ομως ειναι πως παιζει εξισου ρολο η γνωμη του γυναικολογου -οσον αφορα τη μαμα- με τη γνωμη του παιδιατρου -οσον αφορα το βρεφος-.

Με το καλο να κρατησεις στα χερια σου το μωρακι σου..:-P

1DqRp3.png

EFmCp3.png

3 μερες ειναι αρκετες.στο τριτο καθησα κ την τεταρτη αφου ειναι πληρωμενη επειδη ειχα αλλα δυο στο σπιτι κ ηθελα να ηρεμησω απο την καισαρικη.εσυ πως νιωθεις.η αληθεια ειναι οτι θελουμε γρηγορα να γυρισουμε σπιτι αλλα μετα πανε οι περιποιησεις του μαιευτηριου!απολαυσε τες λοιπον οσο μπορεις!

NRNSp2.pngsMstp2.png

Συμφωνώ απόλυτα, εξιτήριο το ταχύτερο δυνατό εφόσον είναι ασφαλές για μαμά και παιδί, ώστε να βρουν τις ισορροπίες τους στο σπίτι.. και για το θηλασμό δίκαιο έχει η παιδίατρος, θα χρειαστείς την ησυχία σου, υπομονή και επιμονή.. με το καλό!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σε όλες.

Από την δική μου εμπειρεία σε ιδιωτική κλινική της Πάτρας, αλλά και από άλλες φίλες, το σύνηθες είναι σε φυσιολογικό τοκετό να παραμένεις 3 νύχτες-4 ημέρες στην κλινική και σε καισαρική 4 διανυκτερεύσεις-5 ημέρες. Σπάνια σε αφήνουν να φύγεις νωρίτερα, γιατί πέραν από τους λόγους ελέγχους της υγείας του βρέφους σίγουρα δεν συμφέρει οικονομικά τις κλινικές...

Με το καλό να γεννήσεις ένα γερό μωρό!!!

Το μαιευτήριο που θα γεννήσω είναι το ΙΑΣΩ, και έχει γενικώς πολιτική 4 διανυκτερεύσεων τόσο για καισαρική όσο και για φ.τ.

Σκέφτομαι να φύγω, με τη σύμφωνη γνώμη παιδιάτρου, και εφόσον κι εγώ δεν έχω κάποιο θέμα, όσο το δυνατόν νωρίτερα! Όσο για το γιατρό μου, ευτυχώς, και αποδειγμένα, δεν προάγει την καισαρική χωρίς λόγο, οπότε αν όλα πάνε καλά μέχρι τέλους, δεν έχω λόγο να αγχώνομαι για αυτό.