Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αλεύρι κακής ποιότητος/αδύναμο


xena

Recommended Posts

Πριν λίγο καιρό μετά από μία ενέργεια του Δήμου μας που κάλεσε παραγωγούς για να πουλήσουν χωρίς μεσάζοντες τα προϊόντα τους, πήρα κι εγώ 2 σακιά (20 κιλά) αλεύρι σκληρό αφού φτιάχνω πολύ συχνά ψωμί κλπ.

Φαίνεται πως την πάτησα όμως γιατί ότι έχω κάνει με αυτό το αλεύρι έχει αποτύχει πλήρως. Λυπάμαι να πετάξω κάπου 15 κιλά που έχω και σε λίγο καιρό λήγουν κι όλας.

Φανταστείτε για να "ανέβει" λίγο το ψωμί, οι λουκουμάδες, το οτιδήποτε, πρέπει να βάλω μισό αλεύρι του εμπορίου με τη μαγιά, αλλιώς γίνεται πατημένο, δεν φουσκώνει καθόλου που να το έχεις μισή μέρα σε χλιαρό σημείο.

Κρίμα... μας κορόϊδεψαν μου φαίνεται.:evil::evil:

Εχετε καμιά ιδέα τι μπορώ να κάνω για να μην το πετάξω; Οι εποχές είναι δύσκολες.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Χμμ...

Δυσκολο αυτο...

Θα μπορουσες να το χρησιμοποιησεις σε παναρισμα (κοτοπουλο, ψαρι,κλπ) σε τηγανι ή και σε φουρνο.

Ακομη σε κρεπες...

Αλλα τοσα κιλα..???...

 

Να παραπονεθεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στον υπευθυνο στον δημο που το οργανωσε. Οχι οτι φταιει αυτος, αλλα να μην αφησουν τον πωλητη αυτον, να ξαναπουλησει σε παρομοια διοργανωση στο μελλον!

Link to comment
Share on other sites

Ο συγκεκριμένος προμηθευτής είναι από την Αυλώνα, κι έβαλα την επωνυμία του κι απ' ότι βλέπω συμμετείχε σε πάρα πολλές παρομοιες ενέργειες Δήμων. Πόσοι άνθρωποι θα κλαίνε τα αλεύρια τους.....

Και οι πατάτες που είχαν φέρει πέρισυ ήταν γεμάτες τρύπες. Τα όσπρια δεν έβρασαν ποτέ. Δεν ξαναπαίρνω απο δαύτους.

Ναι, θα ενημερώσω.

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσες να κάνεις κρέπες, τη ζύμη τους, να τις ψήσεις και να τις φυλάξεις στην κατάψυξη. Όταν τις χρειαστείς θα τις βγάλεις θα προσθέσεις τη γέμιση, φούρνο και έτοιμες. Το ίδιο θα κάνεις και με ζύμη για πίτσα, αν δε σου φουσκώνει απλά θα είναι το ζυμάρι ιταλικού τύπου, το λεπτό. Επίσης πολύ καλή ιδέα είναι να φτιάξεις μακαρόνια! Θα βρεις πολλές συνταγές στο νετ με αλεύρι, αυγά κλπ. Αν σκεφτώ κι άλλα θα σου γράψω. ;)

Link to comment
Share on other sites

Μπορεις να φτιαξεις κουλουρακια και ζυμες για πιτες, ταρτες κουρου και να τις φυλαξεις αυτην στην καταψυξη ετοιμη οποτε χρειαστεις οπως ειναι του εμπορειου.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ωραία η ιδέα με τις κρέπες, έχω και κρεπιέρα! Θα το κάνω! και τα μακαρόνια επίσης!!!! Εχω το ειδικό που τα φτιάχνει. θα γεμίσω τον καταψύκτη.

Και χυλοπίτες φυσικά! Παιδιά πίτσα δοκίμασα, όπως και κουλουράκια (αν και αλεύρι σκληρό) όπως και μηλόπιτα που μου βγαίνει πολύ αφράτη αλλά με αυτό βγαίνουν όλα μπετόν.

Μήπως να υπήρχε κανένα κόλπο να ανέβει η ποιότητα; πχ μπέκιν;; που να οφείλεται αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Οφείλεται μάλλον στην υγρασία που έχει μαζέψει το αλεύρι, είναι δηλαδή μάλλον πολυκαιρισμένο... Μπορείς να φτιάξεις και σπιτικά ζυμαρικά σε αναλογία 1 αβγό για 100 γρ αλεύρι.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να φτιάξεις και γλυκό τραχανά! Τα παιδιά μου τρελαίνονται! Βάζω και κοτόπουλο μέσα και κρεμμυδάκι, ντοματούλα κι άλλα λαχανικά και το κάνω σαν πιλάφι, όχι σούπα. Δες εδώ:

 

http://asproylas.blogspot.gr/2011/09/blog-post_15.html

Link to comment
Share on other sites

Δεν φαίνεται πολυκαιρισμένο παιδιά, έχει ημερομηνία παραγωγής νομίζω τον Ιανουάριο και λήξη τον Απρίλιο.

 

Τραχανα; τρελαινόμαστε οικογενειακώς. Είχα επιχειρήσει μία φορά αλλά μου μούχλιασε πριν στεγνώσει. Θα ξαναδοκιμάσω όμως!

Link to comment
Share on other sites

Έχω μια ιδέα(που έλεγε και η Μέιζυ η ποντικίνα)...το αλεύρι σου μάλλον δεν έχει αρκετή γλουτένη .Γι αυτό δεν φουσκώνει.Δεν είναι αρκετά πρωτεϊνούχο.Αν έπαιρνες ένα κιλό από το φούρνο της γειτονιάς σου(συνήθως είναι δυνατά αλεύρια) ή συσκευασμένο και το ανακάτευες για να το εμπλουτίσεις μήπως το σωζες;Μπορεί να λέω και βλακείες ,ε;

NVVvp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μήπως το αλεύρι δεν είναι σκληρό; Η μαγιά "δουλεύει" σε σκληρού τύπου αλεύρια. Αν όμως είναι μαλακά, δε φουσκώνουν το ίδιο. Άρα, αν δοκίμαζες να κάνεις π.χ. κουλουράκια κτλ και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται μαλακό αλεύρι, μήπως δεν πάει χαμένο.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Link to comment
Share on other sites

Δεν φαίνεται πολυκαιρισμένο παιδιά, έχει ημερομηνία παραγωγής νομίζω τον Ιανουάριο και λήξη τον Απρίλιο.

 

Τραχανα; τρελαινόμαστε οικογενειακώς. Είχα επιχειρήσει μία φορά αλλά μου μούχλιασε πριν στεγνώσει. Θα ξαναδοκιμάσω όμως!

 

Μπορείς να τον στεγνώσεις και στο φούρνο. Στον αέρα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δεις ότι στεγνώνει καλά, ανά τακτά διαστήματα τον γυρίζεις και τον τρίβεις.

Link to comment
Share on other sites

Έχω μια ιδέα(που έλεγε και η Μέιζυ η ποντικίνα)...το αλεύρι σου μάλλον δεν έχει αρκετή γλουτένη .Γι αυτό δεν φουσκώνει.Δεν είναι αρκετά πρωτεϊνούχο.Αν έπαιρνες ένα κιλό από το φούρνο της γειτονιάς σου(συνήθως είναι δυνατά αλεύρια) ή συσκευασμένο και το ανακάτευες για να το εμπλουτίσεις μήπως το σωζες;Μπορεί να λέω και βλακείες ,ε;

 

Αυτό κάνω προς το παρόν. Δεν λες βλακεία, όταν κάνω κάτι βάζω μισό-μισό.

 

alcyon, είναι σίγουρα σκληρό και μάλιστα χωριάτικο, τα ξεχωρίζω τα αλεύρια γιατί κάνω χρόνια ψωμιά, πίτες και κουλούρια. Αλλά ούτε σε κουλούρια, πίτες κλπ βγαίνει καλό. Σαν να έχει μπετό μέσα. Ζύμη λάσπη και αποτέλεσμα μπετόν αρμέ.

 

mikio έχεις δίκιο, δεν είχα σκεφτεί το φούρνο, να'σαι καλά!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...