Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ακτινιδια και κωλοτουμπες!

Recommended Posts

ετσι για να ευθυμησουμε..καθε φορα που τρωω ακτινιδιο (ενα την ημερα σιγουρα) η μπεμπα κανει παρτι..κολοτουμπες στην κοιλια..εναι με το μονο πραγμα που μεχρι σημερα αντιδρα ετσι..

μην πειτε το μωρακι μου ξυνουλι..η που της αρεσει η που την ενοχλει..

παντως εχει πολυ πλακα..μια φιλη ειπε οτι μαλλον εινια της υγιεινης διατροφης..με την σοκολατα καθεται παναγιτσα ενω αλλες λενε οτι τα κανει δραστηρια..

εχει καμια αλλη κοπελιτσα παρομοια αντιδραση του μωρου της με ακτινιδια η κατι τετοιο ξυνο?

Διαφημίσεις

Χε, και το σκεφτόμουν χθες το βράδυ... άνοιξα κι έφαγα μια κονσέρβα με ανανά (σε φυσικό χυμό, όχι κομπόστα) κι ο πιτσιρίκος άρχισε τα κλωτσομπουνίδια αμέσως!

Μάλλον δεν προτιμά τα εξωτικά φρούτα :lol:

Χμ..να πω κάτι? Μία φίλη που είναι επίσης έγκυος στον 3 μήνα την είπε ο γιατρός της να αποφεύγει τα ακτινίδια και τις φράουλες. Εμένα δεν μου είπε τίποτα τέτοιο ο δικός μου γιατρός, ούτε και το είχα ξαναακούσει. Δεν ξέρω αν εννοούσε αν δεν κάνει να τα τρώμε στην αρχή της εγκυμοσύνης ή σε όλη τη διάρκειά της. Πάντως εφόσον το είπε έστω κι ένας γιατρός, δεν κάνεις μία ερώτηση στον δικό σου γιατρό ότι μπορείς να τα τρως άφοβα???Τώρα τί να πω?Και ο κάθε γιατρός λέει τα δικά του...

Χμ..να πω κάτι? Μία φίλη που είναι επίσης έγκυος στον 3 μήνα την είπε ο γιατρός της να αποφεύγει τα ακτινίδια και τις φράουλες. Εμένα δεν μου είπε τίποτα τέτοιο ο δικός μου γιατρός, ούτε και το είχα ξαναακούσει. Δεν ξέρω αν εννοούσε αν δεν κάνει να τα τρώμε στην αρχή της εγκυμοσύνης ή σε όλη τη διάρκειά της. Πάντως εφόσον το είπε έστω κι ένας γιατρός, δεν κάνεις μία ερώτηση στον δικό σου γιατρό ότι μπορείς να τα τρως άφοβα???Τώρα τί να πω?Και ο κάθε γιατρός λέει τα δικά του...

ο γιατρος μου σε γενικες γραμμες ποτε δεν μου απαγορεψε κατι συγκεκριμενο να τρωω, απο μονη μου αποφευγω οστρακοειδη, μαλάκια και κουκια (αν και τρελλανομαι για αυτα)..

οσον αφορα τα ακτινιδια δεν θα βλαψει να ρωτησω συγκεκριμενα αν και ηδη ειμαι 6 μηνων και τα τρωω σχεδον απο τις αρχες αλλα και στο διαδικτυο βλεπω οτι την περιοδο της εγκυμοσυνης προτεινονται επειδη εχουν πολλες φυτικες ινες και βλεπω και αλλες κοπελες που εγκυμονουν να τα τρωνε..ομοιως και τις φραουλες αν και αυτες τις εχω ας πουμε αποκλεισει, φετος εφαγα μετρημενες στα δακτυλα για τη γευση και μονο..

Sorry, δεν ήθέλα να σε αγχώσω..Απλά κάνε μία ερώτηση. Τώρα να σου πω την αλήθεια ούτε εγώ καταλαβαίνω πώς είναι δυνατόν οποιοδήποτε φρούτο της φύσης να κάνει κακό στην κατάστασή μας. Αφού φωνάζουν όλοι οι γιατροί να τρώμε φρούτα και λαχανικά. Πώς είναι δυνατόν το ακτινίδιο ( που βοηθάει και στην δυσκοιλιότητα- πού το πας αυτό?μέγα πρόβλημα στην εγκυμοσύνη) να κάνει κατά οποδήποτε τρόπο κακό. Κι εμένα περίεργο μου ακούστηκε αλλά το άκουσα κι αυτό......

Διαφημίσεις

και μενα ο γιατρος μου ειπε να τρωω απ'ολα τα φρουτα. Για τη φραουλα ισως το ειπε επειδη συνηθως προκαλει αλλεργιες. Οπως και οι ξηροι καρποι. Οταν ειχα ρωτησει το δικο μου για τα φιστικια μου ειχε πει οτι απο τη στιγμη που δεν εχω αλλεργια σε αυτα μπορω να τα τρωω αφοβα.

Πώς είναι δυνατόν το ακτινίδιο ( που βοηθάει και στην δυσκοιλιότητα- πού το πας αυτό?μέγα πρόβλημα στην εγκυμοσύνη) να κάνει κατά οποδήποτε τρόπο κακό. Κι εμένα περίεργο μου ακούστηκε αλλά το άκουσα κι αυτό......

Εμένα πάλι την προηγούμενη εβδομάδα που του είπα ότι έχω δυσκοιλιότητα, μου είπε να την αντιμετωπίσω διατροφικά και σαν παράδειγμα που ανέφερε τα ακτινίδια. Άρα δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.