Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προγραμμα στον υπνο και το φαι, πότε;

amalthia

Recommended Posts

Καλημερα,

ο μικρος μου ειναι τριων μηνων και θηλαζει αποκλειστικα, οποτε πεινασει τον ταιζω, κι οποτε δω οτι νυσταζει τον βαζω για υπνο. Τα ωραρια του δηλαδη ειναι εντελως αστατα, εκτος ευτυχως απο τον βραδινο υπνο, σ'αυτον ειμαστε πολυ τυχεροι, κοιμαται γυρω στις 8 μεχρι την αλλη μερα στις 8 (καμια φορα ξυπναει και μεσα στη νυχτα για ενα ταισμα, αλλα οσο παει ολο και πιο σπανια).

Ποτε να αρχισω να του βαζω ενα προγραμμα στον υπνο και στο φαι, και κυριως, πως;;

SSdUp2.png

wviXp2.png

Διαφημίσεις

Μικρούλι είναι ακόμα για πρόγραμμα ειδικά αφού θηλάζει. Τα περισσότερα σ'αυτήν την ηλικία δεν έχουν ούτε το βραδυνό πρόγραμμα που έχετε εσείς. Δεν νομίζω πως μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα ακόμα. Εμείς μέχρι 4,5-5 μηνών είμασταν πολύ φλου, το μόνο στάνταρ ήταν το βραδυνό μπάνιο και μετά ο ύπνος αλλά με διακοπές για θηλασμό. Ρουτίνα ξεκινάς πιό εύκολα όταν ξεκινήσετε στέρεες τροφές (εμείς βέβαια ακόμα θηλάζουμε ελεύθερα αλλά έχουμε μία γενική γραμμή για τις άλλες τροφές). Όσο για τον ύπνο όπως διαμόρφωσε το βραδυνό του πρόγραμμα έτσι όσο μεγαλώνει τόσο λιγότερο θα κοιμάται την ημέρα.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Αν σου βαλει προγραμμα το παιδι απο μονο του εχει καλως, αλλιως εσυ μη κανεις τιποτα, σε αυτη τη ηλικια δεν γινεται ουτε πρεπει -πολυ περισσοτερο στο φαι, το παιδι πρεπει να φτανει ελευθερα στο στηθος οποτε θελει.Απολαυσε τους βραδυνους υπνους γιατι σε ενα μηνα θα αρχισει να ξυπναει απο τα δοντια του;)

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Τι εννοείς πρόγραμμα και σε τι θα εξυπηρετήσει ακριβώς; Πόσο συχνά περίπου θηλάζετε τη μέρα; Σε τι είναι πρόβλημα αυτό; Μήπως υπάρχουν λύσεις για τα όποια προβλήματα;

Δεν είναι απαραίτητο ότι θα αρχίσουν βραδυνά ξυπνήματα αργότερα. Αλλά γράψε περισσότερα πρώτα.

Καλημερα,

ο μικρος μου ειναι τριων μηνων και θηλαζει αποκλειστικα, οποτε πεινασει τον ταιζω, κι οποτε δω οτι νυσταζει τον βαζω για υπνο. Τα ωραρια του δηλαδη ειναι εντελως αστατα, εκτος ευτυχως απο τον βραδινο υπνο, σ'αυτον ειμαστε πολυ τυχεροι, κοιμαται γυρω στις 8 μεχρι την αλλη μερα στις 8 (καμια φορα ξυπναει και μεσα στη νυχτα για ενα ταισμα, αλλα οσο παει ολο και πιο σπανια).

Ποτε να αρχισω να του βαζω ενα προγραμμα στον υπνο και στο φαι, και κυριως, πως;;

ειναι μικρουλι ακομα μωρε!!πολυ τυχερη που κοιμαται το βραδυ και ελπιζω να το συνεχισει ετσι!! δεν γινετε να βαλεις προγραμμα ακομα!! εχεις και διαφορα αλλα μετα που μπορει να το ξυπνανε οπως δοντακια κτλ...περιμενε λιγο ακομα και βλεπεις τι θα κανεις λιγο αργοτερα!! εμενα η μικρη μου κοιμοτανε σερι απο την ηλικια των 2 μηνων με ελαχιστες εξαιρεσεις (οπως δοντακι-κανα πονακι κτλ)αλλα σε προγραμμα τουλαχιστον φαγητου μπαινουν τα παιδακια μονο οταν ξεκινανε στερεες τροφες και οχι τωρα!!οσο αφορα τον υπνο ποικιλει απο παιδι σε παιδι αλλα τουλαχιστον μεχρι να χρονισει θα πηγαινεις με τα νερα του!!το μονο που μπορεις να κανεις με τον υπνο τωρα ειναι να του προσφερεις το καθημερινο μπανακι του που τα ηρεμει πολυ...

Διαφημίσεις

Μωρε δεν ξερω, ολο ακουω οτι τα μωρα πρεπει να εχουν προγραμμα ειδικα για τους μεσημεριανους υπνους και λεω μηπως κανω λαθος που τον εχω τελειως ελευθερο τωρα και το βρω μπροστα μου. Εμενα δεν μου δημιουργει προβλημα, αφου δουλευω απο το σπιτι, για το παιδι το λεω. Τρωει γυρω στις 5-6 φορες την ημερα τωρα και καμια φορα κοιμαται πχ δυο ωριτσες σκορπιες, καμια φορα κ καθολου μεχρι το βραδυ. Η τα Σαββατοκυριακα που βγαινουμε εξω κοιμαται παραπανω γιατι κουραζεται μαλλον απο την πολλη πληροφορια. Αλλα αφου λετε ολες οτι ειναι νωρις για προγραμμα, τοσο το καλυτερο! Ευχαριστω!

SSdUp2.png

wviXp2.png

Νομίζω ότι για θηλάζον μωράκι μια χαρά είναι το πρόγραμμά του με την έννοια ότι είναι προβλέψιμο πως θα σου αφήσει κάποιες ώρες το βράδυ.

Και τα ημερήσια, γεύματα, από πλευράς συχνότητας, αρκετά προβλέψιμα είναι και σου αφήνουν διαστήματα για να κάνεις πράγματα, να ντυθείς να βγεις και να φτάσεις κάπου, μαζί με το παιδί, γενικά δεν ακούγονται πολύ καταπιεστικά.

Φαντάζομαι θα έχετε και το ΟΚ από παιδίατρο ότι το παιδί κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα ως προς την πρόσληψη βάρους.

Τη μέρα, δεν ξέρω, δεν θα προσπαθούσα να αλλάξω κάτι έτσι που τα λες, γιατί δεν σου εγγυάται κανείς ότι θα συνεχίσει το βραδυνό με τον ίδιο αριθμό συνολικών ωρών ύπνου.

Έτσι που τα γράφεις, ακούγεται ότι έχεις ένα ήσυχο μωράκι, που δεν διεκδικεί την προσοχή σου όσο δουλεύεις. Κάτι που θα ήθελα να επισημάνω, αν και δεν σε συμφέρει, είναι ότι καλό είναι να δίνεις κάποιο χρόνο στο παιδί για αλληλεπίδραση. Δεν σημαίνει ότι επειδή είναι τόσο μικρό δεν το έχει ανάγκη. Άλλα παιδιά είναι πιο ζωηρά και εκφράζουν αυτή τους την ανάγκη πολύ έντονα.

Τέλος πάντων, αν η συνύπαρξη του παιδιού με έναν μεγάλο χωρίς αλληλεπίδραση γίνει σε ακραίο βαθμό και για πολύ καιρό, μπορεί να δημιουργήσει αναπτυξιακό πρόβλημα. Δηλαδή μπορεί να έρθει μια στιγμή και ένα παιδάκι που στην ουσία έχει μάθει για καιρό και συνυπάρχει με μεγάλους χωρίς να μιλάει/να του μιλάνε να ειναι πίσω σε κάποιους τομείς και μετά να πηγαίνει σε ειδικούς για να τα μάθει αυτά.

Θέλω να πω ότι μπορείς να δεις μέσα στη μέρα και πώς να κάνεις δουλειά και πώς να ασχολείσαι με το παιδί για κάποια διαστήματα μέσα στη μέρα, καθημερινά. 'Η έστω το απόγευμα που μπορεί να είναι εκεί ο σύζυγος να υπάρχει πιο συνειδητή ενασχόληση με το παιδί. Τουλάχιστον μέχρι κάποια συγκεκριμένη, ώρα, χωρίς δηλαδή να αλλάξετε αυτό που δουλεύει για να ηρεμεί το παιδί το βράδυ.

Κατά τα άλλα είσαι τυχερή που έχεις ένα μωράκι προβλέψιμο και νομίζω όλες οι μανούλες αυτό θα ήθελαν! Το λέω γιατί είδα και τα δύο σενάρια, και το ζωηρό και το προβλέψιμο! Τα προβλέψιμα είναι η χαρά του γονιού και του δασκάλου αργότερα.

Σχετικά με το να μην αρχίσει αργότερα βραδυνά ξυπνήματα, δεν ακούγεται για μωράκι που θα το κάνει αυτό, αλλά θέλει να δεις λίγο τον τρόπο που αποκοιμιέται και γύρω στο εξάμηνο, πολύ σταδιακά να δεις ότι δεν έχει μάθει να κοιμάται πάνω στο στήθος. Και έτσι θα μπορεί να κοιμάται μόνο του, στην εποχή που αρχισουν τα πολύ συχνά βραδυνά ξυπνήματα από άλλαγμα πλευρού, εκεί γύρω στους μήνες. Και θα είσαι ΟΚ πιστεύω. Αν μπορείς να βρεις και το no-cry sleep solution, γιατί καλύτερα το προλαμβάνειν.

Κατ'αρχην ευχαριστω πολυ για την τοσο λεπτομερη απαντηση!

Οχι δεν το αγνοω, τον εχω εδω διπλα μου και πολλες φορες του διηγουμαι αυτα που κανω και κανω και πολυ συχνα διαλειμματα και παιζουμε μαζι. Δεν δουλευω πολλες ωρες.

Συνηθως αποκοιμιεται μονος του, οταν δω οτι νυσταζει δηλαδη τον βαζω στην κουνια του και κοιμαται μετα απο λιγα λεπτακια, καμια φορα γκρινιαζει λιγο αλλα οχι πολυ εντονα. Αν γκρινιαζει εντονα τον νανουριζω η τον βαζω στο στηθος. Το βραδυ αποκοιμιεται πανω στο στηθος στο τελευταιο ταισμα, αλλα αν δεν αποκοιμηθει εκεινη την ωρα τον δινω στον αντρα μου για να μην μαθαινει να εξαρταται απο το στηθος κι εχει προβλημα μετα.

Ναι δε μπορω να πω, ειναι πολυ προβλεψιμο και ησυχο μωρακι (αλλα δεν παραειναι ησυχο, οταν ειναι ξυπνιος ειναι πολυ γελαστος και παιχνιδιαρης), εγω δεν εχω κανενα παραπονο, αλλα μου λενε οτι τα μωρα χρειαζονται προγραμμα κι οτι τους δημιουργει ασφαλεια κλπ και δε θελω να κανω κατι που ειναι λαθος για το μωρο μου απο αμελεια. Εμενα με βολευει που ειναι ετσι γιατι κι εμεις σαν ανθρωποι δεν εχουμε σταθερα ωραρια και δε θελω ξαφνικα να βρεθω με το ρολοι στο χερι. Τωρα πχ αν πρεπει να βρισκομαι καπου στις 5 και δεν εχει πεινασει ακομα, τον ταιζω οσο φαει (ποτε δε λεει οχι) για να μην πεινασει οσο λειπω.

Απο αναπτυξη κανενα προβλημα, ειναι και πολυ μεγαλος για την ηλικια του!

SSdUp2.png

wviXp2.png

Εμενα με βολευει που ειναι ετσι γιατι κι εμεις σαν ανθρωποι δεν εχουμε σταθερα ωραρια και δε θελω ξαφνικα να βρεθω με το ρολοι στο χερι.

Ε, τότε τι το σκέφτεσαι; Αν το μωράκι σου έχει ταιριάξει το "πρόγραμμά" του με αυτό της οικογένειας, είστε σούπερ. Μην αγχώνεσαι.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png