Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μοριακή διάγνωση κυστικής ίνωσης

Recommended Posts

Ο καινούριος γιατρός μου είπε να κάνω την εξέταση μοριακή διάγνωση κυστικής ίνωσης. πρέπει να είναι συμαντική εξέταση.εχέτε κάνει?

ανησύχησα λιγάκι...

τελικά ολές οι υπόλοιπες εξετάσεις μου ήταν καλές.

Διαφημίσεις

Ο καινούριος γιατρός μου είπε να κάνω την εξέταση μοριακή διάγνωση κυστικής ίνωσης. πρέπει να είναι συμαντική εξέταση.εχέτε κάνει?

ανησύχησα λιγάκι...

τελικά ολές οι υπόλοιπες εξετάσεις μου ήταν καλές.

καλησπερα, κι εμενα μου την ζητησε ο γιατρος εξεταση κυστικης ινωσης απο την αρχη μαζι με ολο το πακετο εξετασεων . Ωστοσο, επειδη λογω μεγαλης αυχενικης εκανα ληψη τροφοβλαστη (και μαλιστα τον μοριακο ελεγχο και οχι τον απλο) , μου ειπαν οτι θα εξεταστει και η κυστικη ινωση απο το δειγμα πλακουντα.

γενικα ομως , η κυστικη ινωση ελεγχεται με εξεταση αιματος. μηπως θα κανεις κι εσυ ληψη τροφοβλαστη;

Υπάρχει θέμα ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ στην ενότητα με τα ιατρικά θέματα. Ψάξε το για να ενημερωθείς. Είναι βασική εξέταση αλλά μάλλον λόγω κόστους δεν την συστήνουν όλοι οι γιατροί.

όχι , θα κάνω την απλή κυστική με την εξέταση αίματος. δεν μου ζήτησε κάτι παραπάνω. ναι έμαθα οτί είναι ακριβή εξέταση και ήδη ψάχνω για πιο οικονομικά.

Είναι σύνηθες να ζητούν την εξέταση αυτή, όπως και αν είσαι φορέας της μεσογειακής αναιμίας - μην ανησυχείς. Εγώ ζήτησα έκπτωση από μεγάλο διαγνωστικό που έκανα τις υπόλοιπες με ΕΟΠΥΥ (αυτή και 2-3 άλλες δεν τις έγραφε) και μου έκαναν 65% έκπτωση. Μην ντρέπεσαι!

Αν πάλι έχεις υπομονή, απευθύνσου στο Λαϊκό Νοσοκομείο στο παράρτημα για τον έλεγχο της θαλασσαναιμίας και της κυστικής ίνωσης, κάνουν δωρεάν τις εξετάσεις αυτές. Αν πεις ότι είσαι ήδη έγκυος μπορεί να σου κάνουν την εξέταση σύντομα. Συνήθως περιμένεις για αυτά 1-2 μήνες ραντεβού.

Διαφημίσεις

Καλημερα!!!

Αν διαβασεις για την κυστικη ινωση θα καταλαβεις ποσο δυσκολη ειναι αυτη η ασθενεια και κατ΄επεκταση ποσο σημαντικη ειναι η εξεταση της πριν μεινεις εγκυος.Ειναι μια ασθενεια που δεν ειναι ιασιμη και εχει ποσοστο θνησιμοτητας σε νεαρη ηλικια.Ειμαι εγκυος στο πρωτο μου παιδακι και την 14η εβδομαδα ο γιατρος μου με ρωτησε αν εχω κανει αυτην την εξεταση.Του ειπα οχι και πως δεν υπαρχει ιστορικο στην οικογενεια.Παρόλα αυτα με εβαλε σε σκεψεις και εκανα την συγκεκριμενη εξεταση στο χωρεμειο για το 90% των μεταλλαξεων.Μετα απο 3 εβδομαδες με ενημερωσαν οτι ειμαι φορεας.Το σοκ μεγαλο.δεν το περιμενα με τιποτα.Ακολουθησε η εξεταση του συζυγου για το 95% των μεταλλαξεων και με χαρα μας ενημερωσαν οτι ο συζυγος δεν ειναι φορεας.Οι 3 εβδομαδες που μεσολαβησαν μεχρι να βγουν τα αποτελεσματα του συζυγου,ηταν οι χειροτερες της ζωης μου.Σε περιπτωση που ηταν φορεας,θα επρεπε να κανουμε διακοπη τησ κυησης.Το συνολοκο κοστος των εξετασεων ηταν 200 ευρω εγω και 250 ο συζυγος.Ειναι τα μονα λεφτα που δε λυπηθηκα,αν σκεφτεις το υλικο κοστοπου εχει η γεννηση και η ανατροφη ενος παιδιου.Δεν παιζουν με αυτα τα πραγματα και κατα την ταπεινη μου γνωμη θα επρεπε να ειναι στο υποχρεωτικο πακετο προγεννητικου ελεγχου μπο κανει ενε ζευγαρι,μια και η κυστικη ινωση ειναι η συχνοτερη κληρονομικη ασθενεια στη λευκη φυλη.Επλιζω να μη σε κουρασα και να επιλεξεις το σωστο για σενα και το μωρακι σου.

Καλημερα!!!

Μετα απο 3 εβδομαδες με ενημερωσαν οτι ειμαι φορεας.Το σοκ μεγαλο.δεν το περιμενα με τιποτα.Ακολουθησε η εξεταση του συζυγου για το 95% των μεταλλαξεων και με χαρα μας ενημερωσαν οτι ο συζυγος δεν ειναι φορεας..Σε περιπτωση που ηταν φορεας,θα επρεπε να κανουμε διακοπη τησ κυησης.

Αυτό που έχω τονίσει με μαύρο δεν ισχύει.

Μην παραπληροφορούμε.

Αν είναι και οι 2 γονείς φορείς, το έμβρυο έχει 25% πιθανότητα να πάσχει απο ΚΙ.Δλδ δεν είναι σιγουρο οτι θα πάσχει!

Σε αυτή την περίπτωση κάνεις αμνιοπαρακέντηση, και ελέγχεται το έμβρυο αν πάσχει πράγματι, ή είναι φορέας, ή δεν έχει τπτ.

Αυτό που έχω τονίσει με μαύρο δεν ισχύει.

Μην παραπληροφορούμε.

Αν είναι και οι 2 γονείς φορείς, το έμβρυο έχει 25% πιθανότητα να πάσχει απο ΚΙ.Δλδ δεν είναι σιγουρο οτι θα πάσχει!

Σε αυτή την περίπτωση κάνεις αμνιοπαρακέντηση, και ελέγχεται το έμβρυο αν πάσχει πράγματι, ή είναι φορέας, ή δεν έχει τπτ.

δεν παραπληροφορω,αλλα οποιος εχει ψαξει και ασχοληθει με την κυστικη ινωση,γνωριζει και αυτο.http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:Autorecessive.svg

δεν ειμαι τοσο ασχετη και δε θελω να τρομοκρατησω κανεναν.αλλα τα πραγματα στην Ελλαδα ειναι ετη φωτος πισω απο το εξωτερικο και αυτο με θυμωνει γιατι προκειται για ανθρωπινες ζωες και ειδικα παιδιων!

• 2 weeks later...
δεν παραπληροφορω,αλλα οποιος εχει ψαξει και ασχοληθει με την κυστικη ινωση,γνωριζει και αυτο.http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:Autorecessive.svg

δεν ειμαι τοσο ασχετη και δε θελω να τρομοκρατησω κανεναν.αλλα τα πραγματα στην Ελλαδα ειναι ετη φωτος πισω απο το εξωτερικο και αυτο με θυμωνει γιατι προκειται για ανθρωπινες ζωες και ειδικα παιδιων!

Το link που παραθέτεις επιβεβαιώνει αυτό που γράφει το filoudaki και που ισχύει πραγματικά!

Διαφημίσεις

Γεια σου Χena και εμένα μου την ζήτησε ο γιατρός και ας έχω δυο παιδάκια υγειεστατα. Οσο για το Λαϊκό κατ΄αρχας δεν τους πέτυχαινεις και είχα βρει απο εδώ μέσα ενα μήνυμα που έγραφε ενα τηλ και όταν πήρα μου κλειναν για Απρίλιο και εγω τότε θα ειμαι 22εβδομαδων και αυτή η εξέταση πρέπει να την κανεις εώς την 16 εβδομάδα οπότε πρέπει να απευθυνθώ κάπου αλλού όσα εψαξα ήταν 280 ? ακόμα ψάχνω ...

:wdZ6p3.png

arhIp3.png

Καλησπέρα,

Είχα ακούσει ότι κάνουν δωρεάν την εξέταση για κυστική ίνωση στο Λαϊκό. Όμως site τους αναφέρει πως η εξέταση γίνεται με χρέωση και τηλεφώνησα σήμερα να ρωτήσω, επειδή θέλω να την κάνω. Μου επιβεβαίωσαν ότι πράγματι έχει κόστος και είναι 130 ευρώ.