Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΣΤO ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ-ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ-HELP

Recommended Posts

Mολις νοικιασαμε διαμερισμα και ο λογος ηταν οτι ειναι καινουργιο με σουπερ κουφωματα, μικρο και χαμηλοταβανο. Καψαμε πετρελαιο ολο το Νοεμβρη ηρθε το πετρελαιο για

109 ωρες= 220 ευρω

και ξαφνικα ερχεται Δεκ-Ιανουαριου

96,6 ωρες= 540 ευρω!!!!

με το ιδιο ωραριο, ιδια θερμοκρασια (18-19)

Περισυ σε σπιτι 20 τμ μεγαλυτερο απωλειες και ανοιχτο 24 ωρες/ωρο δεν μας ηρθε ποτε πανω απο 250 ευρω και ειχε και πιο κρυο χειμωνα, το φλεβαρη χιονιζε αρκετες μερες.

Ρωτησαμε τον διαχειριστη και λεει τοσο γραφουν οι μετρητες. Μας ειπε ομως επισης οτι ο μοναδικος μας γειτονας, που εχει τα κλειδια για καποιο μυστηριο λογο για τους μετρητες ενω δεν ειναι ο διαχειριστης, ειχε μονο 50 ωρες για το ιδιο διαστημα, ενω καθε βραδυ με το που μπαινω στην πολυκατοικια εχει ανοιχτο τον καυστηρα πριν απο εμενα και επισης, εχει νεογεννητο που ειναι σπιτι 24 ωρες/ωρο.................................

Τι συμπερασμα βγαζετε εσεις? Υπαρχει τροπος να αποδειξουμε οτι κατι συμβαινει η πρεπει να τα πληρωσουμε? :( Ειμαστε χαλια σημερα ολοι οικογενειακως, μας ηρθε συνολικα 700 ευρω!!!!!!

Διαφημίσεις

Mολις νοικιασαμε διαμερισμα και ο λογος ηταν οτι ειναι καινουργιο με σουπερ κουφωματα, μικρο και χαμηλοταβανο. Καψαμε πετρελαιο ολο το Νοεμβρη ηρθε το πετρελαιο για

109 ωρες= 220 ευρω

και ξαφνικα ερχεται Δεκ-Ιανουαριου

96,6 ωρες= 540 ευρω!!!!

με το ιδιο ωραριο, ιδια θερμοκρασια (18-19)

Περισυ σε σπιτι 20 τμ μεγαλυτερο απωλειες και ανοιχτο 24 ωρες/ωρο δεν μας ηρθε ποτε πανω απο 250 ευρω και ειχε και πιο κρυο χειμωνα, το φλεβαρη χιονιζε αρκετες μερες.

Ρωτησαμε τον διαχειριστη και λεει τοσο γραφουν οι μετρητες. Μας ειπε ομως επισης οτι ο μοναδικος μας γειτονας, που εχει τα κλειδια για καποιο μυστηριο λογο για τους μετρητες ενω δεν ειναι ο διαχειριστης, ειχε μονο 50 ωρες για το ιδιο διαστημα, ενω καθε βραδυ με το που μπαινω στην πολυκατοικια εχει ανοιχτο τον καυστηρα πριν απο εμενα και επισης, εχει νεογεννητο που ειναι σπιτι 24 ωρες/ωρο.................................

Τι συμπερασμα βγαζετε εσεις? Υπαρχει τροπος να αποδειξουμε οτι κατι συμβαινει η πρεπει να τα πληρωσουμε? :( Ειμαστε χαλια σημερα ολοι οικογενειακως, μας ηρθε συνολικα 700 ευρω!!!!!!

3

Καλησπέρα, ξέρω ότι με την τρέχουσα τιμή του πετρελαίου (βάλαμε την Παρασκευή), η ώρα χρεώνεται €1,01. Οπότε...κάνε υπολογισμό. Μην πληρώσεις τίποτα και αππαίτησε να σου εξηγήσουν πως βγαίνει αυτό το ποσό.

Γεια σας.

Τυχαία είδα το μήνυμά σας για τα Κοινόχρηστα της Πολυκατοικίας και γράφτηκα για να σας απαντήσω, επειδή είμαι Διαχειριστής:

Ο "από μηχανής Θεός" στην Τραγωδία των Ενοίκων των Πολυκατοικιών, είναι ο Θερμιδομετρητής, που δίνει την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΗ, μοναδική, ΑΜΕΣΗ και ταχύτερα ΑΠΟΣΒΕΣΙΜΗ λύση ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ (κατ' επιλογήν) 20 έως 80% ("ΔΩΡΕΑΝ ενέργειας"), με μόνο ~250?/διαμέρισμα τοποθετημένος.

ΘΕΡΜΑΝΣΗ = 69% του Ενεργειακού Κόστους, του μέσου Ελληνικού Νοικοκυριού.

Αφορά τον καθένα από τα εκατομμύρια τους ενοίκους, της πλειοψηφίας των πολυκατοικιών, που παραφρονούν με το πανάκριβο πετρέλαιο και παραπλανούνται με ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ (μακροχρόνια αποσβέσιμες) λύσεις (ομαδικές ή πολύ χειρότερα ατομικές), που χειροτερεύουν την οικονομική τους και όχι μόνο κατάσταση.

Επίσης μπορείτε να πάρετε τον απόλυτο έλεγχο της Διαχείρισης στα χέρια σας, βγάζοντας μόνοι σας τα Κοινόχρηστα, με πλήρη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και Εξοικονόμηση όλων των Δαπανών κατά 40-80%.

Προκαλώ (καλοπροαίρετα) τον οποιονδήποτε, με αντικειμενικά (αποδείξιμα) στοιχεία, που δείχνουν:

* Λύση Θερμιδομετρητή: Επένδυση ~250 ? και Απόσβεση σε 2 μήνες ή

* Άλλες λύσεις: Επένδυση 1.000 ? έως 5.000 ? & Απόσβεση σε 2 χρόνια έως & 10.

Σκεπτικό:

Όταν πηγαίνει κάποιος σε ένα δωμάτιο του σπιτιού του το βράδυ, ανάβει το φώς και φεύγοντας το ...σβήνει, έστω και αν είναι αμελητέα η δαπάνη λειτουργίας της λάμπας.

Όταν π.χ. το Καλοκαίρι, ανάβει κάποιος το AC στο Σαλόνι, δεν ανάβει και τα υπόλοιπα AC στα υπόλοιπα δωμάτια, επειδή θα πάει για ύπνο το βράδυ (ακόμη και όταν: δεν υπήρχε κρίση ή δεν έχει κάποιος οικονομικό πρόβλημα), έστω και αν το Κόστος λειτουργίας των AC για ψύξη, είναι λιγότερο από το 20% του κόστους Θέρμανσης το Χειμώνα.

Επομένως γιατί να έχουμε θέρμανση σε όλα τα δωμάτια (ειδικά αν δεν μπορούμε να το πληρώνουμε), αφού το κόστος της Θέρμανσης φτάνει στο 70% του συνολικού κόστους ενέργειας του νοικοκυριού μας;

Ο Θερμιδομετρητής λοιπόν (που μπαίνει στην επιστροφή της κεντρικής παροχής ζεστού νερού για τη θέρμανση των καλοριφέρ) μετράει το νερό που πηγαίνει στο διαμέρισμα και με 2 θερμόμετρα (εισόδου-εξόδου) υπολογίζει ακριβώς την ενέργεια που καταναλώνουμε σε Kwh.

Δηλαδή αν έχουμε π.χ. 6 σώματα καλοριφέρ στο διαμέρισμα, με τους Ωρομετρητές πληρώνουμε το ίδιο (είτε έχουμε ανοιχτά τα 6 καλοριφέρ είτε έχουμε π.χ. 2 καλοριφέρ ανοιχτά), ενώ με τον Θερμιδομετρητή, αν πληρώσουμε π.χ.100 ? με ανοιχτά τα 6 καλοριφέρ, τότε με 2 καλοριφέρ ανοιχτά θα πληρώσουμε ~35?, ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ~65?.

Οπότε, από τα 700? που πλήρωσε περίπου για τον περυσινό Χειμώνα (ένας Ένοικος διαμερίσματος ~75 τμ), θα γλύτωνε (με αυτό το σενάριο) ~450? (απόσβεση του Θερμιδομετρητή και 200? κέρδος).

Και από φέτος το ΚΕΡΔΟΣ θα είναι ~650? (για τα ~700 Λίτρα Πετρελαίου που χρειάζεται για ολόκληρο το σπίτι), λόγω της αυξημένης τιμής (με Ντοκουμέντα).

Αν υπάρχουν Ένοικοι που έχουν οικονομική άνεση, πάλι έχουν συμφέρον να βάλουν Θερμιδομετρητή, γιατί αφ' ενός θα γλυτώσουν το αντίστοιχο ποσοστό (π.χ. 65%) του Παγίου Θέρμανσης (σύμφωνα με το σχετικό Νόμο του 1985) και αφ' ετέρου θα έχουν την εξασφάλιση ότι δεν θα "τιναχτεί στον αέρα" η οικονομική Διαχείριση της Πολυκατοικίας, από την αδυναμία πληρωμής έστω και ενός Ενοίκου και θα αποφύγουν τους ψυχοφθόρους τσακωμούς.

Επίσης, αν κάποιος και πάλι δεν καταλαβαίνει το συμφέρον το δικό του και της πολυκατοικίας και αποφάσισε για Ατομική λύση Θέρμανσης (πληρώνοντας πολλαπλάσια και εφ' όσον έχει ήδη την ομόφωνη Έγκριση της Γενικής Συνέλευσης, με τροποποίηση της Μηχανολογικής Μελέτης, που θα έχει ήδη υποβληθεί στην Πολεοδομία και θα έχει γίνει και Μεταγραφή στο Υποθηκοφυλάκιο, με δικά του έξοδα), απλά θα κλειδώσει η κεντρική βάνα του Διαμερίσματός του από την Κεντρική Θέρμανση της πολυκατοικίας (και φυσικά μπορεί να βάλει αργότερα Θερμιδομετρητή, αν αποφασίσει να συμμετέχει ξανά στην Κεντρική Θέρμανση).

Αν έχετε ακόμη απορίες, είμαι στη διάθεσή σας, με πλήρη τεκμηριωμένα στοιχεία (με τη διευκρίνηση ότι δεν πουλάω Θερμιδομετρητές και δεν είμαι Υδραυλικός ή Μηχανολόγος). Είμαι απλά Διαχειριστής σε 3 Πολυκατοικίες (του ίδιου κατασκευαστή στο Λαύριο), που το έψαξα ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ ~4 χρόνια και το έκανα πράξη πέρυσι, με θεαματικά αποτελέσματα.

Συμπέρασμα:

Τεράστιο είναι το ΚΕΡΔΟΣ, μπροστά στο ΑΔΙΕΞΟΔΟ να ΠΑΓΩΣΟΥΝ ακόμη & ηλικιωμένοι & παιδιά ή να ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να πληρώσουν (έστω και ένας, μπλοκάροντας όλη τη Διαχείριση της Πολυκατοικίας) και μάλιστα με την πιο ΠΡΟΣΙΤΗ λύση, χωρίς καυγάδες.

Με εκτίμηση,

Φώτης

Διαχειριστής Πολυκατοικίας, Πολιτικός Μηχανικός, Συνταξιούχος ΟΤΕ.

Ελισα24 ως διαχειρίστρια μπορώ να σου δώσω μια εξήγηση που ίσως δεν είχες σκεφτεί.

Η πρώτη χρέωση που αναφέρεις του Νοεμβρίου μπορεί να είναι πετρέλαιο περσινό το οποία να είχε αγοράσει σε τελείως αλλη τιμή. Εμείς τον πρώτο μήνα καίγαμε πετρέλαιο με 0,90ευρώ/ λίτρο, ανώ αυτόν τον μήνα αγόρασα με 1,26! Οπότε κατευθείαν υπάρχει περισσότερο χρέωση κατά 45%!!!!

Επίσης αυτό που αναφέρεις με το ιδιο ωραριο, "ιδια θερμοκρασια (18-19)" φαίνεται ήδη από τις ώρες σου που είναι πάνω κάτω οι ίδιες. Από εκεί και μετά, στο χαρτί που έχεις των κοινοχρήστων, λέει την προηγούμενη και την απόμενη μέτρηση. Τσέκαρε από το χαρτί του προηγούμενου μήνα ότι η μέτρηση πριν είναι σωστή και μετά απαίτησε να πας να δεις την τωρινή σου μέτρηση (εννοείται πρέπει να είναι παραπάνω από αυτήν που λέει το χαρτί σου), γιατί έχουν περάσει και κάποιες μέρες από όταν την έκανε. Είναι υποχρεωμένος να σε αφήσει να την δεις, οι μετρήσεις δεν μπορούν να πειραχτούν, αλλά μπορεί κάποιος να σημειώσει λάθος. Αν η μέτρηση είναι σωστή, τότε υπάρχει ένας τύπος που μπορείς να υπολογίσεις αν στα έχουν βγάλει σωστά.

Αλλά πάντως η αναλογία δεν είναι πάντα ίδια, δηλαδή δεν χρεώνεται η ώρα πάντα το ίδιο. Παίζουν ρόλο πολλά..Κοπέλας σε εμάς που πέρυσι της έβγαινε η ώρα 2,5 ευρώ, τώρα της ήρθε 5 ευρώ γιατί ανάβουν οι μισοί από τους μισούε πλέον και επίσης έχει αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου!

y9qxp2.pngGgOLp3.png

.....

Αλλά πάντως η αναλογία δεν είναι πάντα ίδια, δηλαδή δεν χρεώνεται η ώρα πάντα το ίδιο. Παίζουν ρόλο πολλά..Κοπέλας σε εμάς που πέρυσι της έβγαινε η ώρα 2,5 ευρώ, τώρα της ήρθε 5 ευρώ γιατί ανάβουν οι μισοί από τους μισούε πλέον και επίσης έχει αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου!

Είναι δυνατόν να χρεώνεται τόσο ακριβά η ώρα??? εμείς στον 4ο όροφο πολυκατοικίας με κεντρική θέρμανση που ανάβαμε το καλοριφέρ στάνταρ 3,5 ώρες την ημέρα για 30 μέρες (από εντελώς άδειο - σε full γεμάτο) μας ήρθε η χρέωση για το πετρέλαιο ? 100, το οποίο είναι περίπου ? 1 την ώρα. Με την αυτόνομη θέρμανση λογικά θα πρέπει να είναι πιο οικονομική η χρέωση, έτσι δεν είναι???

Διαφημίσεις

epang δυστυχώς δεν είναι έτσι καθόλου. Η αυτονομία στην θέρμανση έχει ως αποτέλεσμα ακριβότερη χρέωση, μην σου κάνει εντύπωση αυτό. Επίσης στην κεντρική θέρμανση δεν μπορεί κάποιος να εξαιρεθεί και να πληρώνει μόνο πάγιο, πληρώνουν ΟΛΟΙ που σημαίνει μοιράζεται η κατανάλωση σε όλους, και όχι σε λίγους.

Εμείς είμαστε 16 διαμερίσματα, μένουμε οι 7 και ανάβουν πλέον θέρμανση μόνο οι 4!!!!!!!! Πέρυσι εμένα προσωπικά μου ερχόταν 5ευρώ την ώρα που το πετρέλαιο είχε μισή τιμή από φέτος. Φέτος απλά δεν ανάβω γιατί θα είχε 400 ευρώ κοινόχρηστα! Επειδή έχω δει πως λειτουργεί, ξέρω πως δεν με συμφέρει.

Επίσης και με τον κατασκευαστή που το έχω συζητήσει να ξέρεις πως όσο λιγότεροι ανάβουν τόσο ακριβαίνει η χρέωση γιατί ο καυστήρας θα κάψει ότι είναι να κάψει, ανάλογα με τις θερμίδες του (πχ 20lt) είτε ανάψει ένας, είτε ανάψουν 10 ταυτόχρονα, απλά στην πρώτη περίπτωση θα χρεωθεί ο ένας, ενώ στην δεύτερη θα μοιραστούν και οι 10 την χρέωση.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν πολλοί είναι ότι εμένα ο καυστήρας μου θα κάψει ικανό πετρέλαιο για να θερμάνει συγκεκριμένη ποσότητα νερού (δηλαδή 16 σπίτια) ενω στην πραγματικότητα θα θερμάνει ένα!!!

Η κεντρική θέρμανση είναι πολύ ΠΙΟ ΦΘΗΝΗ..

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Επίσης εγώ όταν αναφέρομαι σε ώρα εννοώ, την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΩΡΑ που ανάβει το καλοριφέρ, δηλαδή των ώρα που είναι αναμένο το λαμπάκι και όχι όση ώρα έχω εγώ ανοιχτό το καλοριφέρ. Ο μετρητής που είναι με χρονοχρέωση μετράει-γυρίζει όσο ανάβει το λαμπάκι μας. Όταν πιάσει την θερμοκρασία ο θερμοστάτης και σβήνει το λαμπάκι, σταματάει να μετράει και ο μετρητής!

y9qxp2.pngGgOLp3.png

epang δυστυχώς δεν είναι έτσι καθόλου. Η αυτονομία στην θέρμανση έχει ως αποτέλεσμα ακριβότερη χρέωση, μην σου κάνει εντύπωση αυτό. Επίσης στην κεντρική θέρμανση δεν μπορεί κάποιος να εξαιρεθεί και να πληρώνει μόνο πάγιο, πληρώνουν ΟΛΟΙ που σημαίνει μοιράζεται η κατανάλωση σε όλους, και όχι σε λίγους.

Εμείς είμαστε 16 διαμερίσματα, μένουμε οι 7 και ανάβουν πλέον θέρμανση μόνο οι 4!!!!!!!! Πέρυσι εμένα προσωπικά μου ερχόταν 5ευρώ την ώρα που το πετρέλαιο είχε μισή τιμή από φέτος. Φέτος απλά δεν ανάβω γιατί θα είχε 400 ευρώ κοινόχρηστα! Επειδή έχω δει πως λειτουργεί, ξέρω πως δεν με συμφέρει.

Επίσης και με τον κατασκευαστή που το έχω συζητήσει να ξέρεις πως όσο λιγότεροι ανάβουν τόσο ακριβαίνει η χρέωση γιατί ο καυστήρας θα κάψει ότι είναι να κάψει, ανάλογα με τις θερμίδες του (πχ 20lt) είτε ανάψει ένας, είτε ανάψουν 10 ταυτόχρονα, απλά στην πρώτη περίπτωση θα χρεωθεί ο ένας, ενώ στην δεύτερη θα μοιραστούν και οι 10 την χρέωση.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν πολλοί είναι ότι εμένα ο καυστήρας μου θα κάψει ικανό πετρέλαιο για να θερμάνει συγκεκριμένη ποσότητα νερού (δηλαδή 16 σπίτια) ενω στην πραγματικότητα θα θερμάνει ένα!!!

Η κεντρική θέρμανση είναι πολύ ΠΙΟ ΦΘΗΝΗ..

Σε ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις!! Πραγματικά πίστευα το αντίθετο αφού όλοι παρουσιάζουν ως πλεονέκτημα την αυτόνομη θέρμανση. Μου κατέρριψες ένα μύθο... θα το λάβω υπόψη τώρα που σκέφτομαι να νοικιάσω άλλο σπίτι!!

Κι εμεις περσι με το πιο φθηνο πετρελαιο μας εβγαινε 6 ευρω η ωρα. Φετος δεν τολμαω να σκεφθω ποσο θα ερθει (αν και το αναβουμε ελαχιστα). Οντως παιζουν πολλοι παραγοντες ρολο στην τιμη ανα ωρα και οσα λιγοτερα σπιτια τοσο το χειροτερο.

Παντως υπαρχει ενας τροπος που μπορει καποιος να θερμαινεται εις βαρος αλλων χωρις να γραφει ο μετρητης του και ειναι φυσικα παρανομο και διωκεται ως κακουργημα αν τον πιασουν. Δεν το γραφω φυσικα εδω για να μη βαλω ιδεες :lol: Μια φορα δεν γραφει παραπανω ο μετρητης του αλλου (αν και πιστευω οτι στην τελικη ο αλλος πληρωνει την νυφη!)

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Κι εμεις περσι με το πιο φθηνο πετρελαιο μας εβγαινε 6 ευρω η ωρα. Φετος δεν τολμαω να σκεφθω ποσο θα ερθει (αν και το αναβουμε ελαχιστα). Οντως παιζουν πολλοι παραγοντες ρολο στην τιμη ανα ωρα και οσα λιγοτερα σπιτια τοσο το χειροτερο.

Παντως υπαρχει ενας τροπος που μπορει καποιος να θερμαινεται εις βαρος αλλων χωρις να γραφει ο μετρητης του και ειναι φυσικα παρανομο και διωκεται ως κακουργημα αν τον πιασουν. Δεν το γραφω φυσικα εδω για να μη βαλω ιδεες :lol: Μια φορα δεν γραφει παραπανω ο μετρητης του αλλου (αν και πιστευω οτι στην τελικη ο αλλος πληρωνει την νυφη!)

Οχι να μας πεις γιατι πηγαμε σημερα σε δικηγορο, μια και ο τεχνικος δεν μπορουσε να καταλαβει γιατι οι ιδιες ωρες βγαζουν τοσο μεγαλη διαφορα. Οι μετρητες φαινονται λεει ΟΚ παντως.

Ομως οι ηλεκτροβανες ειναι στο διαδρομο οποιος θελει τις πειραζει. :evil:

Δεν θα επρεπε να ειναι σφραγισμενες???

Τα φωτα σας οποιοι ειναι τεχνικοι-δεν ξερει κανεις

και με πμ

Διαφημίσεις

Οχι να μας πεις γιατι πηγαμε σημερα σε δικηγορο, μια και ο τεχνικος δεν μπορουσε να καταλαβει γιατι οι ιδιες ωρες βγαζουν τοσο μεγαλη διαφορα. Οι μετρητες φαινονται λεει ΟΚ παντως.

Ομως οι ηλεκτροβανες ειναι στο διαδρομο οποιος θελει τις πειραζει. :evil:

Δεν θα επρεπε να ειναι σφραγισμενες???

Τα φωτα σας οποιοι ειναι τεχνικοι-δεν ξερει κανεις

και με πμ

Μήπως βρε κορίτσι ο λογαριασμός του Νοεμβρίου είναι υπολογισμένος με το τιμολόγιο που είχε πληρωθεί π.χ. τον περασμένο Απρίλη που ήταν και πιο φθηνό το πετρέλαιο ενώ ο τελευταίος με τωρινό τιμολόγιο που είναι περίπου διπλάσια τιμή;

Μήπως βρε κορίτσι ο λογαριασμός του Νοεμβρίου είναι υπολογισμένος με το τιμολόγιο που είχε πληρωθεί π.χ. τον περασμένο Απρίλη που ήταν και πιο φθηνό το πετρέλαιο ενώ ο τελευταίος με τωρινό τιμολόγιο που είναι περίπου διπλάσια τιμή;

Δεν ειναι διπλασια, την πηραν απο 0,90, 1,30 φετος.

Κι αυτο να ηταν, τοτε θα ισχυε οτι απο 220 για 0,90 που το ειχαν παρει θα ειχε για 1,30 (αφου ειναι ιδιο διαμερισμα, ιδιος τυπος δηλ, και ιδιες ωρες), 317 ευρω κι οχι 540!!! Τοσα περιμενα δηλ. Τα υπολοιπα 222 δεν μπορω να καταλαβω πως βγηκαν....

Κανε το εξής απλό. Τον προηγούμενο μήνα είχες λες 109 ώρες εσύ, σε σύνολο πόσων ωρών σε όλη την πολυκατοικία?

Επίσης αυτόν τον μήνα είχες 96,6 ώρες σε σύνολο πόσο?

Είναι αλλο να έχεις 109 ώρες σε σύνολο 1000 πχ και αλλο 96,6 στις 200?

Εϊναι αλλη η αναλογία δηλαδή, στην δεύετερη περίπτωση θα σου βγει *5 η τιμή πυ πλήρωσες την πρώτη φορά.

Εγω τώρα είχα έναν (ο οποίος έπαθε εγκεφαλικό όταν του ήρθαν τα κοινόχρηστα αλλά ήταν ο μόνος που αναβε συνέχεια θέρμανση. Ειχε 85 ώρες από τις 150!! πλήρωσε σχεδόν την μιση αξία του πετρελαίου που αγοράσαμε μόνος του.

y9qxp2.pngGgOLp3.png

(αφου ειναι ιδιο διαμερισμα, ιδιος τυπος δηλ, και ιδιες ωρες),

Ϊδιες δικές σου ώρες ναι

ίδιο διαμέρισμα ναι

ίδιες ώρες όχι απαραίτητα. Ο τύπος που υπολογίζει τα κοινόχρηστα συνυπολογίζει τις δικές σου ώρες σε σχέση με το σύνολο των ωρών που έχουν όλοι καταναλώσει.

Τον μετρητη τον ίδες εσύ η ίδια? Να επιμείνεις να τον δεις!

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Κανε το εξής απλό. Τον προηγούμενο μήνα είχες λες 109 ώρες εσύ, σε σύνολο πόσων ωρών σε όλη την πολυκατοικία?

Επίσης αυτόν τον μήνα είχες 96,6 ώρες σε σύνολο πόσο?

Είναι αλλο να έχεις 109 ώρες σε σύνολο 1000 πχ και αλλο 96,6 στις 200?

Εϊναι αλλη η αναλογία δηλαδή, στην δεύετερη περίπτωση θα σου βγει *5 η τιμή πυ πλήρωσες την πρώτη φορά.

Εγω τώρα είχα έναν (ο οποίος έπαθε εγκεφαλικό όταν του ήρθαν τα κοινόχρηστα αλλά ήταν ο μόνος που αναβε συνέχεια θέρμανση. Ειχε 85 ώρες από τις 150!! πλήρωσε σχεδόν την μιση αξία του πετρελαίου που αγοράσαμε μόνος του.

το συνολο των ωρων για τους αλλους ειναι 105. Δεν θα επρεπε σε συνολο 900 ευρω να πληρωσω εγω 450 κ τα αλλα 450 οι αλλοι οεο??

Διαφημίσεις

Πρόσεξε τώρα, άρα έχεις τις 96,6 ώρες / 201 ώρες σύνολο σωστά? περίπου δηλαδή τις μισές. Το 450 με το 540 δεν είναι μεγάλη διαφορά, η αναλογία δεν είναι ακριβώς αντίστοιχη, όπως βλέπεις όλο και μειώνεται η διαφορά που περίμενες να έχεις...

Επιμένω, ότι πρέπει πρώτα να βεβαιώσεις τις μετρήσεις του δικού σου και των άλλων μετρητων.

Μπορεί εσένα να μην σου ΠΡΟΣΘΕΣΕ ώρες, αλλά να αφαίρεσε ώρες από αλλον, άρα πάλι η επιβάρυνση θα πάει στους αλλους.

Να σου βάλω λοιπόν έναν ακόμη παράγοντα, τα χιλιοστά, τα δικά σου και των άλλων!

Δηλαδή αν εσύ έχεις τα γεμαλύτερα χιλιοστά θέρμανσης από όλους τους αλλους που είχαν ανάψει και δεν μιλάω για λίγες ώρες 5-6, αλλά για όσους είχαν ανάψει συγκρίσημες ώρες με σένα, τότε εσύ πληρώνεις παραπάνω.

Δηλαδή δεν θα πληρώσεις τα μισά, αλλά πάνω από τα μισά.

Δηλαδή πχ σε μένα ανάβουν μονο οι 4 από τους 7 και τα υπόλοιπα 9 διαμερίσματα είναι κλειστά, δηλαδή χρεώνονται μονο τα πάγιο, το οποίο είναι πολύ λίγο.

Αν αυτός που είχε ανάψει τις 85 ώρες/150 είχε χιλιοστά 70 και οι αλλοι, με τις λίγες ώρες είχαν πχ από 55 ο κάθε ένας, θα πλήρωνε πάνω από τα μισα.

Δεν ξέρω αν στο εξηγώ καλα...

Αυτό που λες ότι έχεις τις μισές ώρες αρα, έπρεπε να πληρώσεις τα μισά, θα ίσχυε αν όλοι είχατε ακριβως τα ίδια χιλιοστά, πχ είστε 20 σπίτια και έχετε όλοι από 50, αλλά αυτό δεν ισχύει.

Εγώ πέρυσι που αναβα, παρόλο που αναβα λιγότερο από αλλους, ακόμα και τις μισές ώρες, πλήρωνα παντα παραπάνω από αυτους γιατί έχω το μεγαλύτερο κατοικημένο σπίτι (είπαμε όσα δεν κατοικούνται πληρώνουν μόνο το πάγιο) και είχα τα περισσότερα χιλιοστά!

Ελπίζω να μην σε μπερδέυω.

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Με βλέπεις να το έχω ψάξει γιατί και εγώ όταν νοίκιαζα, πλήρωνα πολλά και νόμιζα ότι με κλέβουν. Μέχρι την μελέτη των χιλιοστών είχα ψάξει αν είναι σωστή! Γιατί τότε είχα σπίτι 90τμ και είχα περισσότερα χιλιοστά από άλλον στον ίδιο όροφο με σπίτι 125τμ.

Κι όμως είχα άδικο, γιατί το δικό μου είχε παρα πολλές απώλιες, λόγω πολλών εξωτερικών τοίχων, ενώ αυτός δεν είχε τόσους εξωτερικούς..Τότε είχα μπει στην διαδικασία να ψάξω τον τύπο και να βγάλω μόνη μου τα κοινόχρηστα και όντως ήταν ΣΩΣΤΑ!!

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Παιδια τα εχω παιξει!!!

Πηρα την εταιρεια που τα βγαζει κ μου ειπαν τα εξης

α. εχουν συμφωνησει λεει ομοφωνα οι ιδιοκτητες, να μην πληρωνουν παγιο, και γι αυτο πληρωνω τοσα εγω

β. υπολογιζει το πετρελαιο ως εξης: χ ποσο πετρελαιου* ποσες ωρες εκαψα. ΑΠλα. Ετσι εβγαλε κοτζαμαν εταιρεια τα κοινοχρηστα.

Χωρις τυπους, τετραγωνικα κλπ

Με ποσους ασχετους μαζι εχω μπλεξει οεο????

Αντε βγαλε ακρη τωρα.:(

Αυτό που σου είπε είναι αδύνατο! Ακόμη και αν δεν έβαζαν πάγιο θα έπρεπε να μένει το υπόλοιπο κομμάτι του τύπου που αφορά τις δικές σου ώρες, των υπολοίπων, και τα χιλιοστά!!!

Ζήτησε να δεις την απόφαση, πρέπει να είναι υπογεγραμένη από ΟΛΟΥΣ τους ιδιοκτήτες, όχι από πληοψηφία. Εγώ θα αρνιόμουν να τα πληρώσω! Ο νόμος λέει ότι ο υπολογισμών των κοινοχρήστων γίνεται από τον συγκεκριμένο τύπο που σου έστειλα που περιλαμβάνει παγιο και χιλιοστά! Αν θες μίλα στο τηλ 211.10.10.170 είναι εταιρεία κοινοχρήστων αρκετά ενημερωμένη, μπορεί να σε βοηθήσει.

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Γιατί δεν είναι παράνομο, από την μεριά της Εταρείας κοινοχρήστων, να συμφωνεί να μην βάζει πάγιο θέρμανσης σε κάποιους που ίσως πλοιοψηφικά βάλανε υπογραφές για αυτό? Και αν είναι πράγματι παράνομο, δεν θα προσπαθούσαν να το καλύψουν (και όχι να στο πουν έτσι "φάτσα φόρα). Κάτι άλλο συμβαίνει, χλωμό μου φαίνεται. Πάντως γνώμη μου προς το παρόν μην πληρώσεις τίποτα....

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Πρώτα από όλα δες των πίνακα χιλιοστών και το καταστατικό της πολυκατοικίας.

Τα χιλιοστά τα βγάζουμε ''αυθαίρετα'' οι μηχανικοί. Τώρα αν έγινε σωστά ο υπολογισμός των χιλιοστών δε το ξέρω.

Πρόσεξε εννοώ τα χιλιοστά για την κατανομή θέρμανσης και όχι τα χιλιοστά των κοινοχρήστων ή το ποσοστό εξ αδιαιρέτου επί του οικοπέδου.

Παλαιότερα επιμέριζαν τα χιλιοστά με βάση τον όγκο του κάθε διαμερίσματος. Αργότερα υπήρχε και ένας συντελεστής με βάση τον όροφο.

Το σωστό σήμερα είναι με βάση τις θερμικές απώλειες και τις θερμίδες που έχει ένα διαμέρισμα. Γιατί διαφορετικές απώλειες έχει ένα μεσαίο διαμέρισμα από ένα ακραίο και ένα π.χ. του 2ου ορόφου με ένα ρετιρέ , γιατί στο ένα μπορεί οι κατακόρυφες και οριζόντιες επιφάνειες να επικοινωνούν με χώρο χαμηλότερης θερμοκρασίας και στο άλλο να επικοινωνούν με εξωτερικό αέρα.

Αυτά τα κακά έχει η κεντρική θέρμανση ...αυτονομία να είσαι σίγουρος.

...Αντε βγαλε ακρη τωρα.:(

Αν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε ΔΩΡΕΑΝ το αρχείο "0-Kinohrista_Fotis-mehri_22_diam.-Orometrisi-TEST.xlsx" από τη διεύθυνση: http://sdrv.ms/Wk8r8F συμπληρώνοντας Συνολικό Κόστος πετρελαίου (στάθμη Δεξαμενής), Συντελεστές fi & εi (με ποσοστό Μείωσης του ΠΑΓΙΟΥ θέρμανσης 100%) και ενδείξεις Ωρομετρητών (τσεκαρισμένες βέβαια {εγώ φωτογραφίζω τους Ωρομετρητές και τη στάθμη πετρελαίου ψηφιακά}), για να δείτε τα σωστά αποτελέσματα βάσει Νόμου (Π.Δ. 27-9-85, ΦΕΚ-631Δ)7-11-85) και Κανονισμού Πολυκατοικίας.

Επίσης μπορείτε (αν έχετε χρόνο), να ελέγξετε και την καθοριστική Μηχανολογική Μελέτη.

Με εκτίμηση,

Φώτης

Διαχειριστής Πολυκατοικίας, Πολιτικός Μηχανικός, Συνταξιούχος ΟΤΕ.

εγω απο ολα αυτα ενα μονο πραγμα καταλαβαινω..οτι εκτος απο ενοικιαστης η ιδιοκτητης πρεπει να εισαι και μαθηματικος σημερα για να δεις ποσο πρεπει να πληρωνεις στα κοινοχρηστα...

Ο αντρας μου που τον εχει πιασει μανια με αυτα τα θεματα τελευταια μου πε χθες οτι προσεξε το εξης. Καθισε και μετρησε ποση ωρα ηταν αναμμενο το λαμπακι στο θερμοστατη και μετα πηγε κατω στον καυστηρα να δει ποση ωρα εγραψε ο μετρητης. Και ειδε λεει οτι ηταν ο διπλασιος χρονος. Αντι να γραψει μια ωρα δλδ εγραψε 2. Ειναι δυνατον να μετραει διαφορετικα το χρονο ο μετρητης?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth