Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗ ΚΥΗΣΗ ή ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΣΥΛΛΗΨΗ

Recommended Posts

Καλησπέρα,

είμαι 8 εβδομάδων και κοντεύω να τρελαθώ! Φαίνεται μόνο ο σάκος, ίσως κάποια αρχικά κύτταρα αλλά καθόλου έμβρυο. Ο γιατρός μου είπε ότι μπορεί να πρόκειται για καθυστερημένη σύλληψη ή παλίνδρομη. Η εξέταση β΄ χοριακής χθες ήταν περίπου 23000. Πρέπει να ηρεμήσω γιατί η χοριακή αυξάνεται ή μήπως δεν είναι πάντα δείγμα εξέλιξης εγκυμοσύνης?

Υπάρχει κάποια μανούλα με παρόμοια εμπειρία?

Διαφημίσεις

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Καλησπερα.Κατ'αρχην θα σου συνιστουσα να ηρεμησεις και να μην κανεις ασχημες σκεψεις!Δευτερον και πιο αξιοπιστο θα ηταν να κανεις επαναληψη της χοριακης καθε 2 μερες για να δεις αν διπλασιαζεται.Εγω ειχα τον ιουλιο παρομοια ιστορια με την δικη σου...ο γιατρος με εβγαζε συμφωνα με τ.π 8 εβδομαδων αλλα στον υπερηχο βλεπαμε μονο σακο και καθολου εμβρυο...μου λεει μπορει να ειναι καθυστερημενη συλληψη μιας και δεν εχω σταθερο κυκλο και δεν ξεραμε ποτε μπορει να εγινε η συλληψη.Μου εδωσε και μενα μια διορια μιας εβδομαδας αλλα μεσα σε αυτη να κανω καθε 2η μερα χοριακη!Δυστυχως δεν διπλασιαζοταν (εφτασε μεχρι 16000)οποτε πηγα για αποξεση!Τωρα στην περιπτωση σου η χοριακη σου μου φαινεται αρκετα ανεβασμενη και αυτο ειναι θετικο!Κανε χοριακη ξανα και περιμενε!Σου ευχομαι ειλικρινα να πανε ολα κατ'ευχην και να εχεις μια τελεια εγκυμοσυνη!;)

''When life gets hard and you feel all alone,remember....you mean the world to someone..!And that someone...calls you MOM!!!!!''

Διαφημίσεις

καλημέρα anna three μου!

καλό θα ήταν ναι να κάνεις ξανά τη χοριακή σου όπως σου είπε και η iris13 να δεις πως θα πηγαίνει..

ειλικρινά σου εύχομαι να είναι μία πολύ καθυστερημένη σύλληψη και την άλλη βδομάδα που θα σε δει να δείτε και το εμβρυάκι σας!!!!!

μην κάνεις κακές σκέψεις γιατί επηρεάζεται η ψυχολογία σου πολύ αν και φαντάζομαι δε θα είναι και στα καλυτερά της αλλά πρέπει να προσπαθήσεις!!!

δυστηχώς έχασα και εγώ ένα σποράκι πολύ πρόσφατα και σε καταλαβαίνω αλλά ξέρεις κάτι??? γίνονται και θαύματα!!!

και φυσικά υπάρχει και η καθυστερημένη σύλληψη!!!!!

σου εύχομαι ολόψυχα όλα να πάνε καλά!!!!

LzEcp2.png

Καλημέρα.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε με τι αγωνία άνοιξα το pc!!! Έχω τόση ανάγκη να ακούω από όλους ότι όλα θα πάνε καλά... Ο άντρας μου και οι γονείς μου αναγκαστικά μου δίνουν κουράγιο αλλά δεν τους πιστεύω. Έχω δύο μικρά κοριτσάκια, 6 & 4 ετών και τρέμω από το φόβο αν κάτι δεν πάει καλά... πως θα τους πω ότι δεν ήρθε τελικά το μωρό που περιμένουν???

Σίγουρα η ύπαρξη παιδιών μέσα στο σπίτι μου δίνει δύναμη και δεν βάζω τον εαυτό μου στην ίδια θέση με μία γυναίκα που παθαίνει κάτι τέτοιο στην πρώτη της εγκυμοσύνη! Αλλά ... αυτή η αναμονή με σκοτώνει. Περιμένω να έρθει η Δευτέρα! Ο γιατρός μου δεν μου είπε να κάνω β χοριακή. Είχα κάνει δύο φορές στην αρχή. Στις 7/1 ήταν 269 και στις 15/1 4930. Τώρα μου είπε να κάνω υπομονή και να είμαι θετική. Αυτός όμως δεν ήταν και πολύ. Έκανα β χοριακή από μόνη μου για να πιαστώ από κάπου. Στις 30/1 ήταν 23267. Κάθε στιγμή, κάθε λεπτό παρακολουθώ τις αντιδράσεις μου. Έχω τάση για εμετό? Φούσκωσε η κοιλιά μου? Έχω νεύρα? Πραγματικά προσπαθώ να πιαστώ από οτιδήποτε...

Είχα τελευταία περίοδο στις 3/12 και ο άντρας μου έλειπε μέχρι τις 18/12. Κάθομαι συνεχώς μπροστά σε ένα ημερολόγιο και μετράω αντίστροφα. Όλοι στο σπίτι μου λένε ότι όλα θα πάνε καλά και από κάποιο σημείο και μετά καταλαβαίνω ότι δεν μπορώ να τους πρίζω με τις δικές μου ανησυχίες και φοβίες!

Μία εβδομάδα τώρα, διαβάζω παρόμοιες περιπτώσεις που άλλες πήγαν καλά και άλλες ... Είχα πολύ ανάγκη να μιλήσω για αυτό που περνάω σε γυναίκες που θα καταλάβαιναν καλύτερα.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Καλημέρα!!!

Χωρίς να θέλω να σου δίνω φρούδες ελπίδες νομίζω ότι μάλλον πρόκειται για καθυστερημένη σύλληψη, λόγω της υψηλής χοριακής σου αλλά το καλύτερο θα ήταν να επαναλάβεις και σήμερα την χοριακή για να δεις αν διπλασιάστηκε. Αλλιώς θα σε φάει η αγωνία όλο το ΣΚ.

Και εγώ στην πρώτη μου κορούλα είχα καθυστερημένη σύλληψη, είχα συλλάβει περίπου την 23η μέρα του κύκλου :shock:!!!! Μετά ο γιατρός μου άλλαξε την ημερομηνία της τελευταίας περιόδου για να βγαίνει και υπερηχογραφικά.

Μην ψάχνεσαι για συμπτώματα γιατί έτσι αγχώνεσαι ακόμα περισσότερο. Κάνε μια χοριακή και μπες να μας πεις τα καλά νέα!!! Good luck!!!

Προσπαθούσα να αποφύγω την επανάληψη της β χοριακής γιατί φοβόμουν να πάρω τα αποτελέσματα! Ήθελα να μείνω στο γεγονός ότι ανέβηκε χωρίς όμως να μπορώ να συγκρίνω τα αποτελέσματα γιατί ... φοβόμουν. Με πείσατε. Φεύγω...

Διαφημίσεις

Την έκανα! Ευχαριστώ πολύ για το κουράγιο που μου δίνετε. Είναι πρώτη φορά που σημαιτέχω σε ένα forum και είναι πραγματικά περίεργο για μένα το γεγονός ότι ανοίγομαι στην ουσία σε ξένους ανθρώπους που όμως όσο περνάει η ώρα, τους νοιώθω φίλους μου. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!

Αλήθεια αστεράκι, τελικά τι έγινε μετά την άσχημη εμπειρία που είχες?

Η triantafillenia έχει μία κορούλα, εσύ iris 13?

και για μένα είναι η πρώτη φορά που μπήκα σε φόρουμ γιατί ένοιωθα πολύ χάλια και παρόλα αυτά μου είναι τόσο εύκολο να γράφω ουσιαστικά σε ξένους ανθρώπους για τόσο προσωπικά θέματα....αλλά όλες μας νομίζω καταλαβαινόμαστε πολύ καλά και αυτό είναι που μας βοηθάει!!!!

εγώ λοιπόν αφού έκανα την απόξεση στις 04/12/2012 ημέρα τρίτη και στις 8.20 το πρωί......ήμουν ένα ράκος.........

χάλια πολύ, ένοιωθα κενή και όλο έλεγα γιατί και γιατί και γιατί......

ευτυχώς έχω πολύ καλό σύζυγο που με στήριξε απίστευτα και ένα μικρό θηρίο για το οποίο προσπαθούσα να φαίνομαι καλά....

φυσικά το κακό ήταν ότι με ρώταγε συνέχεια ποτε θα έρθει το αδερφάκι του γιατί του το είχαμε πει από την αρχή για να τον προετοιμάσουμε, οπότε καταλαβαίνεις την ψυχολογία μου εκέινες τις ώρες..........

ΌΜΩΣ επειδή ήθελα και θέλω απεγνωσμένα ένα 2ο παιδάκι δεν το έβαλα κάτω και αποφάσισα να ξεπεράσω τον πόνο μου και τις κακές σκέψεις και τα γιατί επειδή απλούστατα με έπαιρναν πίσω.... μετά λοιπόν από 50 μέρες αναμονής της περιόδου μου, αφού νόμιζα ότι μπορεί να είχα μείνει τυχαία τόσο νωρίς ξανά έγκυος πήγα στο γιατρό την τετάρτη όπως σου προανέφερα και μου είπε ότι μπορώ να ξαναξεκινήσω τις προσπάθειες!!!!!!!

ήδη έχουμε ξεκινήσει ελπίζοντας για το καλύτερο!!!!!!!!!!!!

ο πόνος του χαμού είναι μεγάλος, δεν ξεχνιέται ΑΛΛΆ καταλαγιάζει.....οπότε να σκέφτεσαι θετικά μόνο!!!!!!!!!!!!!

και αν τυχόν κάτι πάει στραβα να ξέρεις ότι θα γίνει για καλό όσο κουφό και αν σου ακούγεται, εγώ έτσι λέω....έτσι πρέπει να λέω στον εαυτό μου....

παρά να γεννηθεί ένα παιδάκι με ένα σωρό προβλήματα που θα κάνουν δύσκολή τη ζωή του καλύτερα τώρα......ακούγεται σκληρό ίσως .....δεν ξέρω....μη με παρεξηγήσεις.....

LzEcp2.png

Στην εγκυμοσύνη της πρώτης μου κόρης (την οποία περίμενα πως πως αφού ήμουν ήδη 33 χρονών) υπήρξαν προβλήματα με στίγμα μεσογειακής αναιμίας. Γνωρίζαμε ότι είχε ο άντρας μου αλλά δεν είχα εγώ. Οι εξετάσεις μου από την πρώτη στιγμή ήταν αδιευκρίνιστες. Φτάσαμε στον πέμπτο μήνα με ένα μωρό που φυσικά το ένοιωθα και μετά από αμέτρητες εξετάσεις (ακόμα και οι γονείς μου εξετάστηκαν και έτυχε να βγει αδιευκρίνηστο αποτέλεσμα για την μητέρα μου) ο γιατρός μου είπε ότι μία στις τέσσερις πιθανότητες θα μου έπερνε το παιδί. Δεν σου γράφω για το πως ήμουν. Όλοι πίστευαν ότι θα αποβάλω από το κλάμμα. Χτυπιόμουν. Έκανα τεστ dna για να μου επιτρέψουν τελικά στο τέλος του 5ου μήνα να συνεχίσω την κύηση. Αν μου έπερναν το μωρό μου τότε, θα ήταν τραγικό. Αν γίνει κάτι άσχημο τώρα, δεν ξέρω πως θα αντιδράσω αλλά... πιστεύω ότι ... όχι! νομίζω ότι ούτε να το σκεφτώ δεν θέλω.

Λυπάμαι πραγματικά γι΄ αυτό που σου έτυχε. Όταν υπάρχει άλλο παιδάκι, απ΄ τη μία σου δίνει δύναμη, απ΄ την άλλη όμως πως του λες ότι δεν έχει πια μωράκι η κοιλίτσα σου? Η μεγάλη μου κόρη, ένα μήνα (σχεδόν) μας έχει ταράξει στις ερωτήσεις. Πως είναι τώρα, πότε θα βγει, σε ποιον θα μοιάζει, τρώει, τι του αρέσει, βλέπει?

Καταλαβαίνω τι πέρασες όταν θα έπρεπε να εξηγήσεις σ΄ένα παιδί, τα ανεξήγητα.

Προσπαθώντας να είμαι θετική, θα σου πω να απολαύσεις τη διαδικασία. Είναι το πιο όμορφο κομμάτι μιας εγκυμοσύνης!

δε θα ήθελα να ήμουν στη θέση σου ειλικρινά και σε θαυμάζω που ανταπεξήλθες με τόσο πόλεμο που δέκτηκες....σε ρώτησε κανένας πως ένοιωθες???? λένε θα σου πάρω το παιδί λες και θα σου πάρουν ένα δεκάευρω.......

εγώ άλλαξα γυναικολόγο για αυτή του τη συμπεριφορά....τον είχα πάρει για να του πω ότι έχω αίμα και τι να κάνω, κυριακή απόγευμα και ξέρεις τι μου απάντησε??? ε το πολύ πολύ να αποβάλεις μέχρι αύριο και εντάξει θα κάνεις άλλο μετά είσαι νέα............................................................

δύσκολα καταλαβαίνει ένα παιδάκι ότι δε θα έρθει το αδερφάκι του και βασικά έπαιξε ρόλο ότι ξεχνάει σχετικά εύκολα οπότε πλέον σταμάτησε να ρωτά....

εσύ θα φανείς το ίδιο δυνατή όπως ήσουν και στην κοριτσάρα σου και όλα θα πάνε καλά!!!!!!!!!

πότε θα έχεις τα αποτελέσματα της χοριακής σου???

LzEcp2.png

Στις 7:30. Ανυπομονώ!!! Αλλά βλέπω τη φουσκωμένη κοιλίτσα μου και λέω ότι είναι αδύνατο να μην έχει τίποτα μέσα!

Τότε... παλιά, όταν είχα ακούσει αυτό το τρομερό "μία στις τέσσερις στο παίρνω" είχα απαντήσει ότι αυτό θα το αποφασίσω εγώ και κανένας άλλος. Ο γιατρός μου είναι υπερβολικά γλυκός και ήρεμος με αποτέλεσμα να τον "κάνω" ότι θέλω και να πέρνω 30 κιλά σε κάθε εγκυμοσύνη. Ήταν η πρώτη φορά που μου μίλησε άσχημα και μου είπε με πολύ έντονο ύφος: "γι΄ αυτήν την εγκυμοσύνη, υπεύθυνος είμαι εγώ. Κι εγώ δεν θα αφήσω να γεννηθεί ένα μωρό που δεν είναι σωστό!" Μετά από 6 χρόνια τον καταλαβαίνω.

Είμαι κι εγώ της άποψης ότι τους γιατρούς και ειδικά τους γυναικολόγους πρέπει να τους τεστάρουμε και να τους αλλάζουμε ακόμα και αν δεν μας αρέσει η αύρα τους.

Είχες αίμα στην παλίνδρομη?

Διαφημίσεις

συμφωνώ με αυτό που είπες να τους τεστάρουμε και να τους αλλάζουμε, εγώ ήθελα ναμ ου πει κάτι, να μην ανυσηχώ, να πάω να με δει αλλά τίποτα....γι' αυτό και έφυγα!!!!

ναι είχα αίμα για 2 μέρες στην 5η με 6η βδομάδα και σκέψου δε μου είπε καν να μείνω στο κρεβάτι ή να προσέχω και το πρωί πήγα δουλειά και ήμουν χάλια...

α και ξέχασα να σου πω: όταν ανακάλυψα από χοριακή ότι είμαι έγκυος και πήγα να με δει δεν έβλεπε τίποτα και μου λέει έλα ξανά σε λίγες μέρες, πήγα και δεν έβλεπε ούτε το έμβρυο...μετά είχα το αίμα.....ξαναπήγα και ξαφνικά είδαμε το σποράκι!!!! όλα φαίνονταν καλά και μου είχε δώσει υπόθετα προγεστερόνης......

ε μετά δυστηχώς περιμέναμε να ακούσουμε καρδιά στον καινούργιο γιατρό αλλά τίποτα και ξαφνικά ακούω να μου λέει παλίνδρομη..........εκεί κατέρρευσα..........

αλλά εγώ να σου πω την αλήθεια είχα κακό προαίσθημα από την αρχή, ότι κάτι δε θα πάει καλά και δυστηχώς βγήκε.......

LzEcp2.png

Εύχομαι να πάνε όλα καλά!!!

Όσο για τα παιδάκια σου, επειδή σίγουρα θα καταλαβαίνουν την αγωνία σου και το άγχος σου, πες τους απλά ότι μπορεί να έκανε λάθος ο γιατρός και ότι αυτό περιμένετε να δείτε, γι΄αυτό και είστε αγχωμένοι.

Καλά αποτελέσματα! :-)

και για μένα είναι η πρώτη φορά που μπήκα σε φόρουμ γιατί ένοιωθα πολύ χάλια και παρόλα αυτά μου είναι τόσο εύκολο να γράφω ουσιαστικά σε ξένους ανθρώπους για τόσο προσωπικά θέματα....αλλά όλες μας νομίζω καταλαβαινόμαστε πολύ καλά και αυτό είναι που μας βοηθάει!!!!

εγώ λοιπόν αφού έκανα την απόξεση στις 04/12/2012 ημέρα τρίτη και στις 8.20 το πρωί......ήμουν ένα ράκος.........

ευτυχώς έχω πολύ καλό σύζυγο που με στήριξε απίστευτα και ένα μικρό θηρίο για το οποίο προσπαθούσα να φαίνομαι καλά....

φυσικά το κακό ήταν ότι με ρώταγε συνέχεια ποτε θα έρθει το αδερφάκι του γιατί του το είχαμε πει από την αρχή για να τον προετοιμάσουμε, οπότε καταλαβαίνεις την ψυχολογία μου εκέινες τις ώρες..........

ΌΜΩΣ επειδή ήθελα και θέλω απεγνωσμένα ένα 2ο παιδάκι δεν το έβαλα κάτω και αποφάσισα να ξεπεράσω τον πόνο μου και τις κακές σκέψεις και τα γιατί επειδή απλούστατα με έπαιρναν πίσω.... μετά λοιπόν από 50 μέρες αναμονής της περιόδου μου, αφού νόμιζα ότι μπορεί να είχα μείνει τυχαία τόσο νωρίς ξανά έγκυος πήγα στο γιατρό την τετάρτη όπως σου προανέφερα και μου είπε ότι μπορώ να ξαναξεκινήσω τις προσπάθειες!!!!!!!

ο πόνος του χαμού είναι μεγάλος, δεν ξεχνιέται ΑΛΛΆ καταλαγιάζει.....οπότε να σκέφτεσαι θετικά μόνο!!!!!!!!!!!!!

και αν τυχόν κάτι πάει στραβα να ξέρεις ότι θα γίνει για καλό όσο κουφό και αν σου ακούγεται, εγώ έτσι λέω....έτσι πρέπει να λέω στον εαυτό μου....

παρά να γεννηθεί ένα παιδάκι με ένα σωρό προβλήματα που θα κάνουν δύσκολή τη ζωή του καλύτερα τώρα......ακούγεται σκληρό ίσως .....δεν ξέρω....μη με παρεξηγήσεις.....

ΑΣΤΕΡΑΚΙ έχουμε παρόμοια ιστορία. Και εγώ στην ίδια φάση είμαι ακριβώς.

Εύχομαι και στις 2 μας καλή επιτυχία!!!

OTp9p2.png

wwdEp3.png

Καλησπερα ANNA THREE!Τι εγινε τελικα με την χοριακη?Πηρες τα αποτελεσματα?Μολις μπηκα στο forum και αμεσως ηρθα να δω τι εγινε με το θεμα σου!Ευχομαι να μας πεις τα καλυτερα οταν μπεις!Οπως σου ειπα και εγω μετα την παλλινδομη γραφτηκα στο site αυτο γιατι ειδα οτι εδω μεσα ολες οι μανουλες εχουν να πουν κατι ...κατι που θα σου δωσει δυναμη σε οτιδηποτε κι αν αντιμετωπιζεις!Και δεν το εχω μετανιωσει καθολου απο τοτε μιας και εδω νιωθω οτι εχω μια παρηγορια...μια παρεουλα!Μου εχει κανει πραγματικα πολυ καλο!Εχω μια κορουλα 7 χρονων και βρεθηκα στην ιδια αμηχανη θεση με εσενα οταν αρχισε να με ρωταει τι εγινε το μωρακι μας!Δυστυχως και εμεις καλως η κακως της το ειπαμε νωρις και τελικα μετα ηταν πολυ δυσκολο να της πουμε οτι πια το μωρακι δεν υπαρχει...:-(Ενα θα σου πω...απο τοτε οταν βρεθει με ξενους (εκτος οικογενειας δηλαδη)θα μιλησει γιαυτο και οταν ζωγραφιζει παντα το βαζει στην οικογενεια μας!Καταλαβαινω οτι της εχει στοιχισει πολυ αν και σε εμας δεν το δειχνει!Τωρα περιμενει να της κανουμε αλλο αδερφακι!Προς το παρον δεν εχουμε ξεκινησει προσπαθειες μιας και περιμενω καποιες απαντησεις απο εξετασεις που εκανα.Αυτα με την ιστορια μου!Περιμενουμε ολες να μας πεις τα ευχαριστα!Ειμαι σιγουρη οτι ολα θα ειναι καλα!;)

''When life gets hard and you feel all alone,remember....you mean the world to someone..!And that someone...calls you MOM!!!!!''

Αστερακι ποσο σε νιωθω...!!Ευχομαι και στις δυο σας γρηγορα να ακουσουμε τα ευχαριστα!:wink:

μακάρι NGN1980 μου να πάνε σε όλες μας καλά τα πράγματα από δω και πέρα!!!!!

LzEcp2.png

Καλημερα και ευχομαι να ειναι ολα καλα και απλα να ειναι καθυστερημενη συληψη , ομως και παλλινδρομη να ειναι μην σε περνει απο κατω , δεν εισαι η πρωτη και σιγουρα οχι η τελευταια , περασα απο 1 παλλινδρομη και 1 αποβολη για να καταφερω να κανω το 3ο μου παιδακι . Δυστηχως συμβαινουνε αυτα , αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα ξαναπροσπαθησετε . Ισως θεωρησεις οτι μιλαω λιγακι ομα , ετσι ακριβως εχω αντιμετωπισει τις ατυχις μου εγκυμοσυνες ,καποια στιγμη το θελαμε και οταν ειχαμε ηρεμησει αρκετα ηρθε η πολυποθητη εγκυμοσυνη και πιστεψε με ειμαι τοσο ερωτευμενη με τον μικρο γιο μου οπου δεν με νοιαζουνε οι παλλινδρομες που ειχαμε .

Και μια πολυ μικρη συμβουλη αμα μου επιτρεπεις , επειδη και εγω εχω 2 μεγαλυτερα παιδακια , καλο θα ηταν να μην τους μιλας για την εγκυμοσυνη σε τοσο αρχικο σταδιο , ας περασουνε πρωτα οι πρωτες 10-12 βδομαδες και μετα τους το ανακοινωνεις , ακριβως για το λογο που εσυ ειπες παπαραπανω , γιατι δεν θα ξερεις τι να τους πεις , και σιγουρα ειναι λιγο δυσκολο να καταλαβουνε οτι το μωρακι που ηταν να ερθει δεν θα ερθει .Ευχομαι πραγματικα το καλυτερο

QRyOp2.png