Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Διάταση κοιλιάς / δυφορία στην εγκυμοσύνη

Recommended Posts

Κορίτσια θα ήθελα να μου πείτε εάν έχετε κι εσείς διάταση της κοιλιάς όταν είστε κουρασμένες ή ώρα καθιστές ή πολύ ώρα όρθιες.

Εγώ τουμπανιάζω σε σημείο να με πιάνει δυσφορία. Νομίζω πως θα σκάσει. Το ίδιο συνέβαινε και στην προηγούμενη εγκυμοσύνη μου αλλά ο γιατρός δεν βλέπει κάτι κακό, απλά λέει να ξεκουράζομαι περισσότερο.

Ξυπνάω το πρωί και η κοιλίτσα μου (18η εβδ.) ψιλοφαίνεται και είναι μαλακή. Οσο περνά η μέρα (δουλειά, οδήγηση, δουλειές στο σπίτι με το μωρό κλπ) τόσο γίνομαι σαν τούμπανο. Κάθε βράδι είμαι σαν 7 μηνών - ο άντρας μου πιάνει κάθε φορά την κοιλιά μου που είναι τεντωμένη και τρομαγμένος με στέλνει για ξάπλα.

Οταν ξαπλώσω αρχίζει η τουαλέτα, λες και έχω πιει λεκάνες με νερά και το πρωί η κοιλιά μου πάλι ίσα που ψιλοφαίνεται.

Το έχετε κι εσείς;;; Δεν είναι λέει κατακράτηση γιατί θα πρηζόντουσαν τα πόδια μου. Τι να είναι;

Διαφημίσεις

και εγώ το ίδιο πάθαινα!τώρα είμαι στην 23 και μου έχει περάσει. ο γιατρός μου έλεγε ότι είναι το έντερο που τουμπάνιαζε και όχι η κοιλιά. Εγώ όμως είχα άλλες υποψίες...Ανησυχούσα γιατί ήταν τόσο σκληρή και έλεγα μήπως είναι και πέτρωμα επειδή είχα τρομερή δουλειά και άγχος και έφευγα από την δουλειά μου με την κοιλιά πέτρα. Τώρα που πήρα άδεια και κάθομαι σπίτι μου η κοιλίτσα μου είναι μία χαρά! Τυχαίο;την νιώθω ελαφριά πρησμένη και λίγο πιο σκληρή από ό.τι συνήθως ΜΟΝΟ μετά από πολύ φαγητό όπου και το δέρμα τσιτώνει φοβερά...μετά την χώνεψη επανέρχεται:lol:

μήπως και εσύ δουλεύεις με άγχος;ή είναι θέμα εντέρου τελικά που μου είχε πει ο γιατρός μου;

Βασικά κορίτσια καλά είναι να ρωτήσετε το γιατρό σας, γιατί εγώ είχα συσπάσεις στην πρώτη μου εγκυμοσύνη από τη 14η εβδομάδα και πέτρωνε η κοιλιά, αλλά αν έχετε εμπειρία συσπάσεων (αν δηλαδή δεν είναι η πρώτη κύηση) οπότε το αποκλείετε αυτό, τότε κατά πάσα πιθανότητα είναι το έντερο. Θυμάμαι με μια φίλη μου που είμασταν μαζί έγκυες λέγαμε ότι η μισή κοιλιά είναι μωρό και η άλλη μισή αέρας και κ...κα!!

Πόσο με καταλαβαίνετε! Λοιπόν, ναι οταν έχω περισσότερο άγχος ή όταν κάθομαι αρκετές ώρες με σφικτό παντελονι τότε είμαι περισσότερο χάλια. Βοηθά όταν αδειάζει ο "αέρας" αλλά και τα "κ..α" αλλά και πάλι η διάταση είναι μεγάλη. Συσπάσεις δεν είναι, είχα στην προηγούμενη και τις θυμάμαι.

Εχθές το βράδι που είχα κουραστεί αλλά και στενοχωρηθεί πολύ, η κοιλιά μου πια πόναγε - σαν να πόναγε το δέρμα ή οι φλέβες απ΄το τουμπάνιασμα.

Θα το πω πάλι στον γιατρό.. αλλά πάλι ξεκούραση θα πει και πάλι δίκιο θα'χει εδώ που τα λέμε.. Αλλά πως; όταν δουλέυεις κι έχεις μωρό παιδί σπίτι...

Τουλάχιστον να ξέρω πως δεν κινδυνεύει το μωρό.

Ίσως αν προσέξεις λίγο τη διατροφή να βοηθήσει. Όμως το τι σε ενοχλεί πρέπει να το βρεις στην πράξη. Γενικά εμένα με ενοχλούν όλα τα όσπρια (μπορώ όμως να φάω πράσινα φασολάκια), όλα τα πράσινα λαχανικά, το μπρόκολο, κάπου- κάπου οι πατάτες οι βραστές και όοοολες οι σούπες.. Και όσο μπορείς να ξαπλώνεις να πηγαίνουν τα έντερα στη "θέση" τους. Εμένα με βοηθούσε να είμαι στο αριστερό μου πλευρό ξαπλωμένη και σπανίως ανάσκελα, η τουαλέτα δεν έκανε και πολύ σπουδαία δουλειά...

Διαφημίσεις

Καλημερα και απο μενα!!!!

Το ιδιο ακριβως αισθημα ειχα και γω!Ο γιατρος μου ειχε πει πως ηταν απο την διαταση της μητρας!

Μπορει ομως να ευθυνεται και καποια τροφη,οπως πολυ σωστα ειπε μια κοπελα!

Να πινεις νερακι χλιαρο!!!!Ισως να σε ανακουφιζει λιγακι!Ρωτησε τον γιατρο σου γι αυτο!

Στην προηγουμενη σου εγκυμοσυνη ειχες αυτο το συμπτωμα?

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Ναι, τα είχα και στην προηγούμενη εγκυμοσύνη και αρχικά αποδώθηκε σε αέρια και έκανα δίαιτα που μου έδωσε ο τότε γιατρός αλλά ούτε έτσι έγινε τίποτα. Είχε φοβηθεί μήπως είναι "πέτρωμα" αλλά με είχε δει έτσι και δεν ήταν.

Αυτό που λέει όμως η thanoula είναι γεγονός: στην αμνιο πριν λίγες ημέρες που ήμουν κρεβάτι για 3 ημέρες, η κοιλιά μου ήταν μαλακή κι ούτε που φαινόταν.

Μήπως πραγματικά τα έντερα φεύγουν απ' τη θέση τους; Δεν μπορώ να καταλάβω..

ΧΑ!! Αν φεύγουν λέει; Στην 13η βδομάδα πονούσα πολύ στα δεξιά. Πάω στο γιατρό, δεν ήταν κάτι γυναικολογικό. Τον ρωτάω "Μήπως είναι το έντερο; Λες να έπαθα κολικό;" και μου απαντάει "Δεν αποκλείεται, δεν ξέρω βέβαια πού έχουν πάει τα έντερά σου...". Λογικό είναι να μετακινούνται, αφού μεγαλώνει η κοιλιά και σκουντάει τα πάντα εκεί μέσα!!

Εγώ το παθαινω από το ντουφαλακ που το παίρνω για δυσκοιλιοτητα . Μιλάμε για φοβερό τυμπανισμο! Περιμένω τώρα ένα νέο φάρμακο που μου σύστησε ο γιατρός μήπως και ηρεμησω. Αύριο θα το πάρω.Εσείς από δυσκοιλιοτητα πως είστε κορίτσια?

Το ντουφαλάκ το έχω κόψει εδώ και 1 μήνα περίπου, μαζί με τις προγεστερόνες. Κοίτα, φροντίζω να τρώω 2 μεριδες δημητριακά (με ίνες) και οπωσδήποτε φρούτο και να πηγαίνω κάθε μέρα. Ετσι μόνο τα καταφέρνω. Αν δω και δεν έχω φάει σωστά να πω αλήθεια, χτυπάω κι ένα ακτινίδιο ή παστελάκι που βοηθά πολύ.

Διαφημίσεις

Βοηθάει το παστέλι; Δεν το ήξερα, πολύ χάρηκα. Προς το παρόν το μόνο που κάνω είναι να τρώω κανένα ακτινίδιο, αλλά κυρίως να πηγαίνω κάθε πρωί μετά τον καφέ τουαλέτα, να κάθομαι μέχρι να μουδιάσουν τα πόδια μου και.. ότι κάνω. Αν χρειαστεί ξαναπάω το μεσημέρι ή το απόγευμα μετά τη δουλειά, πάλι μετά από καφέ. Στα χοντρά ζόρια στην πρώτη εγκυμοσύνη έπαιρνα benefibre, βοηθούσε λίγο και στο ξεφούσκωμα των εντέρων ...

Εγώ έχω κόψει τον καφέ. Αλήθεια ποσοι καφεδες επιτρέπονται τη μέρα? Εγώ τρωω κάθε μέρα ακτινιδι και πινω πολύ νερό. Τη ζημιά μου την κάνει ο σίδηρος. Στο α τρίμηνο έπαιρναν ουτροτζεσταν και είχα προβλημα, επαιρνα και ντουφαλακ αλλά όχι κάθε μέρα και κάτι γινόταν. Μετά όταν έκοψαν τα ουτροτζεσταν και μέχρι να ξεκινησω τον σίδηρο ήμουν μια χαρά χωρίς να παίρνω κάτι για να με βοηθάει αλλά από την ώρα που άρχισα τον σίδηρο η κατάσταση είναι τραγική και το ντουφαλακ με βοηθούσε μεν αλλά μου έκανε φοβερό τυμπανισμο. Αλήθεια όταν πάτε επιτρεπετε στον εαυτό σας να σφιχτει?

Σκέφτομαι μήπως ξεκινησω τον καφέ μια φορά το πρωί μπας και με βοηθήσει :rolleyes:

Κι εγώ τον έχω κόψει εφόσον δεν επιτρέπεται εντελώς. Ξέρω όμως πως μπορεις να πίνεις γαλικό ή ελληνικό καφέ 1 φλιτζάνι την ημέρα.

ΜΗΝ ΣΦΙΧΤΕΙΣ προς θεού! τουλάχιστον όχι συνέχεια γιατί αν υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι μπορεί να κάνεις ζημιά.

Εγώ με λίγο αιματάκι σφίχτηκα και έπαθα μεγάλη αποκόλληση με αιμορραγία στον 4ο. Επιπλέον στην αμνιο που έκανα, μου είπε ο γιατρός για 1 εβδομάδα να μην σφιχτώ κα-θο-λου. Δεν κάνει να πιέζεται η μήτρα.

Αν δεις πως δυσκολεύεσαι μπορείς να χρησιμοποιήσεις υποθετάκι γλυκερίνης που είναι ακίνδυνο.

Πραγματικα οσο προχωραει η εγκυμοσυνη,ολα τα οργανα πιεζονται προς τα πανω!Τουλαχιστον μετα τον 7ο,εχχω ακουσει πως αρχιζουν και πιεζουν ολα προς τα κατω!Ας ελπισω να βρουμε τοτε λιγη αγαλλιαση!

Απο θεμα...κενωσεων...:oops:....δεν τα πηγαινα καλα πριν την εγκυμοσυνη!Τωρα πηγαινω μερα παρα μερα(!!!),αλλα πρεπει να καθησω μεσα τουλαχιστον 1 τεταρτο της ωρας!Και γω προσπαθω μεσω της διατροφης,των υγρων και της κινησης να το αντιμετωπισω!

Οσο για το θεμα του....σφιξιματος....ελαχιστα το κανω!Φυσικα μεχρι στιγμης δεν εχω καποιο προβλημα στην εγκυμοσυνη,αλλα θελει πολυ προσοχη!

Εγω κοριτσια παιρνω σιδηρο σε υγρη μορφη!Legofer ποσιμη αμπουλα!

Εχω ακουσει πως τα χαπια σιδηρου προκαλουν μεγαλυτερη δυσκοιλιοτητα!

Δε ξερω κατα ποσο και αν ισχυει!!!!

Απο αιμορροιδες πως πατε?:oops::oops:

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Κορίτσια έγινε το θαύμα!!! Σας εγραψα εχθες ότι περίμενενα ένα νέο σιροπι για την δυσκοιλιοτητα που μου πρότεινε ο γιατρός. Λοιπόν το πήρα με το μεσημεριανο γεύμα και μετά από δυόμιση ώρες πήγα . Χωρίς σφηξιμο , χωρίς πόνο. Μακάρι να συνεχίσει έτσι. Sorry που γινομαι τόσο περιγραφική αλλά με καταλαβαινετε νομίζω :-D

Αιμορροιδες ευτυχώς δεν έχω κάνει ως τώρα, εσύ Μαρία έχεις?

Xena μιας και είμαστε κοντά στις εβδομάδες να σε ρωτήσω κάτι άσχετο, ποσά κιλά πηρες ως τώρα?

Διαφημίσεις

Λοιπόν, έχω πάρει 3,5 κιλά. Χθές ζυγίστηκα που έκλεισα την 18η. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη στην ίδια φάση είχα πάρει κάπου 7 κιλά (γέννησα την 36η με 12 κιλά περίπου). Αλλά τότε είχα κόψει και το κάπνισμα και νομίζω πως τα περισσότερα ήταν απ' αυτό.

Οι αιμορροϊδες δεν έχουν πολλή σχέση με την δυσκοιλιότητα κορίτσια, στην πρώτη είχα πάθει ενώ έπινα ντουφαλάκ και πήγαινα, ξαφνικά μια μέρα πόναγα και έτρεχε αίμα και είχαν βγει. Μου είχε δώσει ο γιατρός μια κρεμούλα και σε δύο μέρες είχε περάσει. Συμβαίνουν επειδή μπορεί να πέφτει βάρος του μωρού μας σε φλέβα και γίνεται συμφόρηση και δεν μπορεί το αίμα να κυκλοφορήσει καλά κλπ.

Εχω δυστυχως!!!!!Βεβαια με ταλαιπωρουσαν και πριν την εγκυμοσυνη,αλλα εφευγαν με τη θεραπεια!Τωρα αν και κανω θεραπεια δεν φευγουν,ομως δε με ενοχλουν παντα!!!!Κατι ειναι και αυτο!!!

xena ποσο σε ζηλευω που εχεις παρει μονο τοσα μεχρι στιγμης!!!!

Εχω αυριο μπαινω στην 29 βδομαδα και εχω παρει ηδη 12 κιλα!

Λενε πως μετα τον 7ο μηνα μπαινουν τα κιλα!Ισχυει?Σε ρωταω επειδη ηδη εχεις κανει μια γεννα!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Οχι, μην ανησυχείς, δεν παίζει ρόλο τι λένε. Εγώ από τον 7ο ωσπου γέννησα πήρα μόνο μισό κιλό. Αλλά είχα ανακαλύψει τσιμπημένο ζάχαρο και είχα κόψει τα ψωμιά και τα γλυκά. Αν τρως ανά τρίωρο και δεν τρως ψωμί με το φαγητό ούτε και γλυκά, δεν παίρνεις κιλά. Ετσι κάνω τώρα. Αλλο αν τρώω τα παστελάκια μου, μου το επιτρέπω...

Souper είσαι xena μπραβο!!! Εγώ έχω πάρει ως τώρα 4,5-5 κιλά ανάλογα με τη μέρα που ζυγιζομαι ενώ μέχρι να κλεισω τον τρίτο είχα πάρει δυόμιση . Περιμένω δίδυμα και ο γιατρός μου είπε να πάρω συνολικά 14-15 κιλά αλλά σε βιβλία εγκυμοσύνης που διαβάζω λέει ότι καλό είναι να πάρω 20-22 κιλά για να αποφυγω την προωροτητα και να πάρουν τα μωρακια βάρος. Σχετίζονται τα κιλά με την προωροτητα?

A!!!! με το καλό τα διδυμάκια σας!!! μα με δυο μωράκια και έχεις πάρει μόνο τόσα;;;;; Μπράβο!!! Οσο για την πρωορότητα.... εγώ γέννησα πρόωρα εδώ που τα λέμε: 36+1 υπερηχογραφικά, αλλά βάσει τελευταίας ημ. περιόδου 35+4. 2,860 η μικρή, 12 κιλά εγώ.

Δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο λοιπόν, το/α παιδί/ιά παίρνουν αυτά που χρειάζονται από εμάς, αλλά εμένα μου φαίνονται λίγα τα κιλά που σου είπε ο γιατρός.

Νομίζω πως το κάνουν για να μας τρομάξουν και δεν εννοούν όσα λένε.

Σ ευχαριστώ πολύ xena μου!!

Μωρε λες να προσπαθούν να μας τρομαξουν οι γιατροι:shock: μάλλον έτσι θα είναι :D

Η μικρή σου δεν χρειάστηκε να μπει καθόλου σε μονάδα ε? Φυσιολογικά τη γεννησες?

Με το καλό να δεχτεις και το δεύτερο γερο και τελειομηνο!!!

Μπήκε σε Μενν, Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, αλλά άστα.... άδικα μου το στέρησαν, δεν υπήρχε λόγος, τα χω γράψει κι αλλού, τραγική η εμπειρία μου. Το μωρό δεν είχε πρόβλημα, είπαν ότι έκανε μία υπογλυκαιμία το πρώτο 45λεπτο (φυσιολογικό είναι αυτό έως 41 - αλλά δεν το ήξερα). Το νοσοκομειο όμως είχε πρόβλημα οικονομικό, οπότε μου το κράτησαν :evil:

Γέννησα με καισαρική γιατί ήταν ισχυακό και μου έσπασαν τα νερά και είχα διαστολή χωρίς να το ξέρω και είχε βγει το πόδι από κάτω μου.

Τώρα πάλι καισαρική στην 39η εβδομάδα να πάνε όλα καλα! Για όλες μας βασικά!!!

Είδες μωρε τι τραβαμε καμία φορά από τους γιατρούς και τις κλινικές? Αμαν πια, έχω ακούσει διάφορα και έχω περάσει κι εγώ πολλά μέχρι να συλαβω με εξωσωματκη. Δεν πειράζει όμως , ας τα αφήσουμε πίσω μας αυτά και ας περιμένουμε μόνο ευχάριστα από εδώ και πέρα..

Μετά την καισαρικη συνηλθες γρηγορα?

Ναι, αυτό να μην σε ανησυχεί, δεν με απασχόλησε καθόλου. Λίγο πόνο τον έχεις τις επόμενες ημέρες αλλά με 1 υποθετάκι περνάνε αμέσως. Ολόκληρα παιδιά θα φέρεις στον κόσμο, ούτε που θα σε νοιάξει.

Γέννησα κατά τις 11 (στις 11/11/11!!!!) και το μεσημέρι σηκώθηκα και πήγα να δω το μωρό μου στη ΜΕΝΝ.

Εύχομαι όοοολα να είναι υπέροχα! η μητρότητα είναι ότι καλύτερο μας συμβαίνει. Με το καλό και προσοχή να ξεκουράζεσαι αρκετά!!!! Σου εξασφαλίζει καλύτερη εγκυμοσύνη και τελειόμηνα μωράκια!

Να είσαι καλά Xena μου!

Καλά τέλεια η ημερομηνία που γεννησες!!! Να σου ζήσει το παιδάκι σου και με το καλό να σου έρθει γερο και το δεύτερο!!