Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Co-sleeping και θηλασμός

mami

Recommended Posts

Είμαι μία μανούλα με ένα μπεμπάκο 2,5 μηνών τον οποίο θηλάζω αποκλειστικά.

Δυστυχώς από την αρχή για να κάνω τη ζωή μου πιό εύκολη, κοιμόμαστε μαζί.

Έτσι και τον θήλαζα πιό εύκολα κατά τη διάρκεια της νύχτας και όλοι κοιμόμασταν ευτυχισμένοι.

Συν τοις άλλοις, δεν είχαμε κανένα πρόγραμμα.

Θηλάζει όποτε θέλει, κοιμάται όποτε θέλει, ξυπνάει όποτε θέλει...

Όσο μεγαλώνει όμως αρχίζω και αγχώνομαι!!!! :-(

Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να μπαίνουμε σε ένα πρόγραμμα?

Από που να αρχίσω όμως βρε κορίτσια?

Αν μπορεί κάποια ας με καθοδηγήσει please.

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Διαφημίσεις

Είμαι μία μανούλα με ένα μπεμπάκο 2,5 μηνών τον οποίο θηλάζω αποκλειστικά.

Δυστυχώς από την αρχή για να κάνω τη ζωή μου πιό εύκολη, κοιμόμαστε μαζί.

Έτσι και τον θήλαζα πιό εύκολα κατά τη διάρκεια της νύχτας και όλοι κοιμόμασταν ευτυχισμένοι.

Συν τοις άλλοις, δεν είχαμε κανένα πρόγραμμα.

Θηλάζει όποτε θέλει, κοιμάται όποτε θέλει, ξυπνάει όποτε θέλει...

Όσο μεγαλώνει όμως αρχίζω και αγχώνομαι!!!! :-(

Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να μπαίνουμε σε ένα πρόγραμμα?

Από που να αρχίσω όμως βρε κορίτσια?

Αν μπορεί κάποια ας με καθοδηγήσει please.

προγραμμα εχουν οι υπολογιστες...

τα παιδια μεσα στην κοιλια ΔΕΝ εχουν προγραμμα..

γιατι πρεπει να εχουν εξω απο την κοιλια και ιδιως ενα τοσο μικρο μωρο..

τι ακριβως σε προβληματιζει?

83hKp3.png

προγραμμα εχουν οι υπολογιστες...

τα παιδια μεσα στην κοιλια ΔΕΝ εχουν προγραμμα..

γιατι πρεπει να εχουν εξω απο την κοιλια και ιδιως ενα τοσο μικρο μωρο..

τι ακριβως σε προβληματιζει?

Γενικά ξέρω ότι καλό είναι τα παιδάκια να έχουν ένα υποτυπώδες πρόγραμμα...τα κάνει να νιώθουν πιό ασφαλή...λένε!!!

Αλλά αυτό που με προβληματίζει πιό πολύ είναι πως θα αρχίσει ο μπεμπάκος μου να κοιμάται σιγά-σιγά στο κρεβατάκι μου και όχι στο δικό μας.

Φανταζόμουνα λοιπόν ότι θα ήταν πιό εύκολη αυτή η μετάβαση αν το παιδί είχε κάποιο πρόγραμμα. Ε?

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Γενικά ξέρω ότι καλό είναι τα παιδάκια να έχουν ένα υποτυπώδες πρόγραμμα...τα κάνει να νιώθουν πιό ασφαλή...λένε!!!

Αλλά αυτό που με προβληματίζει πιό πολύ είναι πως θα αρχίσει ο μπεμπάκος μου να κοιμάται σιγά-σιγά στο κρεβατάκι μου και όχι στο δικό μας.

Φανταζόμουνα λοιπόν ότι θα ήταν πιό εύκολη αυτή η μετάβαση αν το παιδί είχε κάποιο πρόγραμμα. Ε?

το μωρακι σου εχει το δικο του προγραμμα..και ιδιως ενα μωρο που θηλαζει δεν μπορει να μπει σε προγραμμα κυριως οσον αφορα τα γευματα του..ο θηλασμος πρεπει να ειναι ελευθερος και δεν μπορει να μπει σε προγραμμα..

οσον αφορα τον υπνο του.. υπαρχουν πολλες αποψεις.. η δικη μου αποψη συγκλινει με τα παραπανω κειμενα και για αυτο στα εβαλα..

83hKp3.png

Διαφημίσεις

Πρόγραμμα είναι ότι του κάνεις μπάνιο πριν κοιμηθεί και χαμηλώνεις τα φώτα τη νύχτα. Πρόγραμμα είναι ότι το πρωί ανοίγεις τα παράθυρα και κάνεις τις δουλειές σου, πας στο σούπερ μάρκετ και μια βόλτα στη γειτονιά.

Αυτά είναι πρόγραμμα σταθερές δραστηριότητες που δημιουργούν ρουτίνες και βοηθάνε να ξεχωρίζει τη μέρα από τη νύχτα. Όταν θα μπουν οι στερεές πρόγραμμα θα έχουν αυτές. Π.χ. φρούτα περίπου την ίδια ώρα, μεσημεριανό το ίδιο. Αυτό που δε θα βάλεις όμως σε πρόγραμμα είναι ο θηλασμός. Όποτε θέλει, για όσο θέλει.

Καλώς κάλλιστα έκανες και το πήρες στο κρεββάτι σου. Να δεις που στις δύσκολες ηλικίες (2 και άνω) θα είναι ανεξάρτητο και δε θα θέλει εκείνο πια να κοιμάται μαζί σου. Θα χει χορτάσει....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Πόσες φορές ξυπνάει τη νύχτα;

Μπορώ νομίζω να σε βοηθήσω λέγοντας κάτι παραπάνω από έτσι είναι ο θηλασμός, deal with it. Πάντως σε αυτή την ηλικία αρκετά μωρά θα ξυπνήσουν για γάλα τουλάχιστον μία φορά. Λίγες εβδομάδες μετά έχεις ελπίδα να κοιμηθείς όλο το βράδυ. Γράψε περισσότερα...

Σε γενικές γραμμές προτείνω να μην κοιμάται το μωρό πάνω στο κρεβάτι σου, γιατί μισοξυπνάτε και οι δύο πιο εύκολα. Αν τον έχεις δίπλα σου σε μια κούνια κολλητά και έχοντας αφαιρέσει το μπροστινό κάγκελο, μπορείς να τον βάζεις εκει για τα γεύματα και να τον επιστρέφεις εκεί να απλωθείτε όλοι πιο άνετα ο καθένας στο κρεβάτι του. Αυτό μπορεί να φέρει σταδιακά ολονύκτιο ύπνο γύρω στους 4 μήνες και αν είστε λίγο προσεκτικοί να μη χαλάσει αυτό μετά. Εξάλλου, το παιδί κάποια στιγμή θα αρχίσει να γυρνάει, να μπουσουλάει και θα είναι επικίνδυνο να βρίσκεται στο διπλό.

Α και προσπάθησε όσο τον αλλάζεις ακόμα βράδυ, να το κάνεις σχολαστικά αλλά στα σκοτεινά και όσο γίνεται με τη μικρότερη ενόχληση, γιατί μερικά παιδιά ξενυχτάνε άσχημα με το άλλαγμα και ταλαιπωρούνται για να ξανακοιμηθούν.

Προγραμμα στο θηλασμο δεν υπαρχει και μη σε απασχολει δεν ειναι προβλημα για τη ψυχολογια του μωρου,καθε αλλο.Αλλωστε αυτο το μηνα εχετε και αλμα αναπτυξης και θα θηλαζει ακαταστατα.

Στα υπολοιπα δεν εχουμε προγραμμα ακριβως αλλα εχουμε πανω κατω ενα ρυθμο:

Το πρωι δεν ξυπναει στανταρ ωρα αλλα μετα απο 1,5-2 ωρες θα θελει να ξανακοιμηθει, αν αυτο ειναι πολυ νωρις θα ξανακοιμηθει κατα τις 11.00, αν χασει τον υπνο των 11.00 θα κοιμηθει κατα τις 13.00-14.00 και θα ξανανυσταξει αντιστοιχα ή στις 15.00 ή στις 18.00 περιπου.Το βραδυ αναλογως μετατιθονται οι ωρες.Τιποτα βεβαια δεν ειναι στανταρ απλα κανουμε κυκλους γυρω απο αυτο το πλανο.Δεν ξερω αν αυτο το λες προγραμμα παντως τωρα που μπηκαν οι στερεες εχω προβλημα τι ωρα να τις δινω καθε μερα.

Περιπου αυτο το πλανο ειχαμε στην ηλικια σας, μετα το χασαμε για 2-3 μηνες, μετα ξαναστρωσαμε.

Απο το κρεβατι μην τον βγαλεις ακομα, στον 4ο θα ξεκινησουν τα δοντια του και θα εχεις παλι προβλημα το βραδυ.Κι εγω ενωσα την κουνια χωρις το καγκελο κι ετσι ξαναβρηκα τον υπνο μου.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!!!

Με βοηθήσατε πολύ, ειδικά η ιδέα να ενώσω την κούνια με το κρεβάτι μου.

Αυτή τη στιγμή ο μπέμπης τρώει 2 φορές μέσα στο βράδυ.

Γύρω στις 3 και μετά γύρω στις 6:30.

Και όπως λέτε όλες έχω σωθεί με το co-sleeping. Κοιμάμαι και είμαι έτοιμη και ξεκούραστη την υπόλοιπη μέρα να ασχοληθώ με το παιδί μου.

Βέβαια εμείς δεν έχουμε πρόγραμμα ούτε στον ύπνο, ούτε πουθενά. Ότι ώρα κλαίει, του δίνω να φάει. Μπορεί να είναι κάθε 3 ώρες, μπορεί όμως και κάθε 1 ώρα. Ότι ώρα νυστάζει, τον βάζω και κοιμάται... Μου φαίνεται ότι το παιδί μου δεν θα φτιάξει ποτέ μόνο του το πρόγραμμά του...όπως πολλές άλλες μανούλες λένε...

kTB4p3.png

N9Mep2.png