Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δημήτρης Γιάνναρης - Embryoart

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Ετοιμάζομαι για την πρώτη μου εξωσωματική. Επισκέφτηκα τον κ. Γιάνναρη μετά από σύσταση και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση. Ωστόσο θα ήθελα να μου πείτε γνώμες - ειλικρινείς !!! - και για τον συγκεκριμένο γιατρό, αλλά και για το κέντρο Embryoart. Συγκεκριμένα, αυτό που με ενδιαφέρει είναι, αν γνωρίζετε, αν έχει καλούς εμβρυολόγους. Ρωτάω γιατί είμαι ανάμεσα στο συγκεκριμένο κέντρο και στο Εμβρυογένεσις του κ. Μαστρομηνά με συνεργαζόμενο ιατρό. Σίγουρα το κέντρο του κ. Μαστρομηνά είναι μεγάλο, με πολλές επιτυχίες και αναφορές σε αυτό. Αλλά έχω καλές συστάσεις και για το κέντρο του κ. Γιάνναρη και θα ήθελά τη βοήθειά σας. Thanks εκ των προτέρων.....

:wink:

Διαφημίσεις

Γεια σου Moth!

Έστω και λίγο καθυστερημένα είπα να σου απαντήσω.

Δεν ξέρω τον κύριο Γιάνναρη αλλά πάω στο ίδιο κέντρο σε άλλο γιατρό. Έχω κάνει 2 σπερματεγχύσεις και μια εξωσωματική στο κέντρο δυστυχώς όλες οι προσπάθειες άκαρπες. Γενικά όμως είμαι ευχαριστημένη από το κέντρο και το προσωπικό και κυρίως από τον τρόπο που με αντιμετωπίζουν και τον τρόπο που προσεγγίζουν τη διαδικασία υποβοήθησης (έχω κάνει σε άλλο γιατρό άλλες 2 σπερματεγχύσεις και η διαφορά στον τρόπο προσέγγισης μπορώ να πω ότι είναι τεράστια). Δεν μπορώ να κρίνω τους εμβρυολόγους και δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να το κάνει. Εγώ είχα κακής ποιότητας ωάρια που δεν γονιμοποιήθηκαν. Αν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω η εμβρυολόγος δεν το ξέρω. Πάντως γενικά το κέντρο έχει πού κόσμο με πολλές επιτυχίες, τώρα αν ευθύνονται οι γιατροί ή οι εμβρυολόγοι γι'αυτό δεν το ξέρω.

"Τα πιο όμορφα πράγματα τα αποκτά κανείς με την υπομονή"

moth καλησπέρα εγω πρόσφατα έκανα εξωσωματικη αλλα μάλλον επέλεξα λάθος κεντρο. Τέλος πάντων...

Μετα την αποτυχια μου μίλησα με κάποιον του χώρου, ο οποίος αντικειμενικά μου ειπε ακριβώς το εξής: "Mimitra, στην Ελλάδα ΕΝΑΣ είναι για εξωσωματικη. Ο Παντος..."

Μετανιωνω που δεν πήγα σε αυτόν... :-( Κλαψ

mimitra λυπάμαι που δεν πέτυχε η εξωσωματική. Αν επιτρέπεται πόσες έχεις κάνει και έχεις απογοητευτεί τόσο πολύ από το κέντρο που επέλεξες; Καμιά φορά είναι και θέμα τύχης όχι μόνο γιατρών - εμβρυολόγων κλπ. Και μένα η πρώτη απέτυχε, ούτε εμβρυομεταφορά δεν έκανα. Θα ξαναπροσπαθήσω όμως γιατί πιστεύω ότι πολλά παίζουν ρόλο ώστε τελικά να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν θέλεις μας λες και το κέντρο που πήγες.

• Like 1

Διαφημίσεις

Λορέττα, και εγώ, έμεινα με την 1η εξωσωματική έγκυος στο Embryo art με τον Μακράκη και τώρα είμαι πάλι έγκυος με την 3η εξωσωματική, ήδη στην 17η εβδομάδα.

Mimitra, 2 επιτυχίες στο ίδιο κέντρο και στον ίδιο γιατρό. Αυτό τι λέει για το κέντρο;;;;

Κορίτσια είναι πολλά που παίζουν ρόλο σε όλα τα κέντρα. Και οι γιατροί, και οι εμβρυολόγοι, και ο οργανισμός της κάθε γυναίκας, καί η τύχη, καί η φύση.

Moth, καλή αρχή, καλό κουράγιο και γρήγορα έγκυος σου εύχομαι.

Υπαρχει θέμα ήδη εδω στο forum με το EMBRYO ART, βάλε στην αναζήτηση : Τι ξέρετε για το ΕΜΒΡΥΟ ΑΡΤ ή μπες εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59838.

Νομίζω θα ενημερωθείς για όλα.

Εγώ γρήγορα να πώ,γιατί δεν μπορώ να ξαναγράφω τα ίδια, ότι καί ο Γιάνναρης καί ο Μακράκης είναι καταπληκτικοί επιστήμονες και Ανθρωποι. Και ναί, πλέον είμαι σίγουρη, ότι η Εμβρυολόγος, η Κα Κρίστυ είναι πολύ καλή. Οι μαιες επίσης, όλο το κέντρο, ανθρώπινο.

Και : πολύ καλές τιμές.

• Like 1

7SKXp3.png

6zRCp3.png

mimitra λυπάμαι που δεν πέτυχε η εξωσωματική. Αν επιτρέπεται πόσες έχεις κάνει και έχεις απογοητευτεί τόσο πολύ από το κέντρο που επέλεξες; Καμιά φορά είναι και θέμα τύχης όχι μόνο γιατρών - εμβρυολόγων κλπ. Και μένα η πρώτη απέτυχε, ούτε εμβρυομεταφορά δεν έκανα. Θα ξαναπροσπαθήσω όμως γιατί πιστεύω ότι πολλά παίζουν ρόλο ώστε τελικά να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν θέλεις μας λες και το κέντρο που πήγες.

"Πέτυχε" η προσπάθεια μου.. Με την 1η. Αλλα μεγάλωνε μονο ο σάκος χωρις εμβρυο.

Απο το κεντρο έχω απογοητευτεί λογω της μετεπειτα συμπεριφορας. Επειδη όταν πήρα να τους πω οτι ήταν ανεμβρυικη η κυηση (πιθανότατα λογω κακών ωαριων-μου έδωσαν πολλα φάρμακα και έκανα 24 ωαρια-ίσως κακής ποιότητας), μου λένε "εντάξει συμβαίνουν αυτα μμιμιτρουλα, τι να πω... Κοιτά να ηρεμησεις... Καλο βραδυ...Ευχαριστω που πήρες.... Γεια χαρα"....

Και έχω 16 κατεψυγμένα εκει! Θέλω να πω... Περίμενα να μου πουν τουλάχιστον "έλα απο εδω να δούμε τι πήγε στραβά..., να μιλήσουμε για το πως θα συνεχίσουμε..." ΤΊΠΟΤΑ. Και έμεινα κάγκελο....

Δε θα πω που είχα παει γιατι δε θέλω να δυσφημίσω το κεντρο.

efoulito 2 στα 2 είναι 100% επιτυχία! Μπράβο, πολυ καλο κεντρο πρέπει να είναι αυτο. Αριστο δηλαδη...

Τυχαίνει όμως να μη το γνωρίζω και να μην έχω καμια άποψη γι αυτο μίλησα για τον Πάντο.

Τη γνώμη μου είπα με λίγα λόγια.

Mimitra, καλημέρα.

Συγνώμη αλλά εσύ σε ποιό κέντρο αναφέρεσαι? Δεν ήσουν στο Embryo art? Γιατί μας μπέρδεψες. Αν θες ξεκαθαρισέ το. Και αν ήσουν στο Embryo art θα ήθελα να μάθω ποιος γιατρός σου είπε αυτά τα πράγματα.

Αυτο με τα πολλα σου ωάρια συμφωνώ ότι η μεγάλη παραγωγή δεν σημαίνει απολυτα ότι όλα θα είναι καλά. Και δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνεται η γυναικα με πολλές ορμόνες για να κάνει 20 ωαρια. Λιγα και καλά είναι το καλύτερο. Εγώ είχα πάντα γύρω στα 10 με 12. Υπεραρκετά νομίζω.

Τις επιτυχίες μου τις έγραψα γιατί ήθελα να πω πως και άλλα κέντρα έχουν επιτυχίες σαν του κου Πάντου ΚΑΙ χωρις τα 6000 ευρώ κόστος. Ειναι κριμα να περναει η ιδέα ότι μόνο ο Πάντος είναι ο Τοπ γιατρός. Υπαρχουν και άλλοι πολλοί καλοί γιατροί και κέντρα.

Και σίγουρα, σε μένα επαιξε ρόλο και ο οργανισμός μου, η τύχη ... τι άλλο να πώ.

7SKXp3.png

6zRCp3.png

Τι να πω βρε Mimitra, ειλικρινά λυπάμαι. Πρέπει να είναι πολύ άσχημο να μείνεις επιτέλους έγκυος και μετά κάτι να μην πάει καλά. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω από τι μπορεί να εξαρτάται η ανεμβρυικη κύηση. Μπορεί να είναι τυχαίο ή παίζουν ρόλο τα ωάρια; Εγώ στο Embryo Art είχα κακής ποιότητας ωάρια και ο γιατρός αποφάσισε να μην προχωρήσει στη μεταφορά. Δεν άξιζε μου είπε. Και θα επιβάρυνα τον οργανισμό μου αλλά θα πλήρωνα και παραπάνω λεφτά τζάμπα. Τώρα όσον αφορά τη συμπεριφορά του κέντρου τι να πω, εσύ ξέρεις καλύτερα τι σου είπαν και πώς σου φέρθηκαν άρα είσαι και η μόνη που μπορεί να κρίνει. Τόσα περνάμε λίγη ανθρωπιά δεν βλάπτει. Νομίζω όμως (και ας με διορθώσει κάποια αν ξέρει καλύτερα) ότι μπορείς να πάρεις τα κατεψυγμένα και να τα πας σε άλλο κέντρο αν δεν θέλεις να συνεχίσεις εκεί. Κάπου έχω διαβάσει κάτι σχετικό αλλά δεν είμαι και σίγουρη.

efoulito Δεν μιλάει το για το Embryo Art η mimitra. Για άλλο κέντρο πρόκειται.

Πάντως άσχετα με όλα αυτά, νομίζω ότι πλέον στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι γιατροί που ασχολούνται με την επιστήμη της εξωσωματικής και πολλά κέντρα με καλό εξοπλισμό και όλα τα σχετικά και ας ανήκουν στην κατηγορία των "μικρών κέντρων". Σίγουρα όσον αφορά τον κ. Πάντο, ως ένας από τους πρώτους που ασχολήθηκε με τον τομέα αυτό στη χώρα μας (ίσως και ο πρώτος δεν ξέρω) έχει ένα πολύ καλό βιογραφικό με πολύ εμπειρία και πολλές γνώσεις αλλά σίγουρα δεν αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι χάλια.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια

Οχι δεν ήμουν στο embryo art πήγα αλλου.

Απλα μπήκα στο θέμα για να δώ τι γράφετε για το embryo art επειδη απογοητευτηκα απο το κεντρο που πήγα.

Ο λόγος που έγραψα θετικά λόγια για τον Πάντο ήταν επειδη μου ειπε καλα λόγια ένας γυναικολογος.

Είμαι σίγουρη οτι υπάρχουν πολλα καλα κέντρα και πιο φθηνά απο τον Πάντο αλλα εγω έγραψα για αυτόν γιατι άκουσα οτι είναι πολυ καλός.

Χωρις όμως να έχω εμπειρία προσωπική.

Εφόσον άκουσα καλα λόγια και για το embryo art θα το έχω υπόψη μου οοοοοοοταν ξανά μαζέψουμε μπικικίνια.

Κορίτσια έχετε λανθασμενη γνωμη για τον Παντο. Δεν ειναι το πιο ακριβό κέντρο. Ετσι νομιζα και γω γι΄ αυτό δεν πήγαινα. Είναι αντίστοιχο στις τιμες με τα άλλα κεντρα. Τουλαχιστον αυτή την εποχη. Μπορω να πω μαλιστα ότι σε καποιες που δεν έχουν καλή ανταπόκριση στα φαρμακα ειναι και πολυ οικονομικό. Μπορει να σου κανουν 4 ωοληψιες, με φαρμακα ή χωρις, προκειμενου να μαζεψεις ικανο αριθμό εμβρυων (3-4). Οι άλλοι ο,τι έχεις στο βαζουν και παιρνουν το 3000 χιλιαρο.

Επομενως για τέτοιες περιπτωσεις ειναι οικονομικό κεντρο σε σχέση με τα άλλα.

Για το εμβρυοαρτ δεν έχω εμπειρία προσωπικα αλλα ειναι μικρό κεντρο. Αραγε θα επενδυουν όσα χρειαζονται προκειμενου να έχουν πολυ καλό εξοπλισμο στο εργαστηριο αλλά παραλληλα να είναι και καλό στην τιμή; Θα ήταν μια ερωτηση που θα με απασχολουσε ιδιαιτερα. Υπαρχουν βεβαια και ευκολες περιπτωσεις που κανουν πολλα ωαρια, γονιμοποιούνται αρκετα και πετυχαινουν εγκυμοσυνη. Δεν το αμφισβητει κανεις. Αλλα για τις δυσκολες άραγε είναι;

Κορίτσια έχετε λανθασμενη γνωμη για τον Παντο. Δεν ειναι το πιο ακριβό κέντρο. Ετσι νομιζα και γω γι΄ αυτό δεν πήγαινα. Είναι αντίστοιχο στις τιμες με τα άλλα κεντρα. Τουλαχιστον αυτή την εποχη. Μπορω να πω μαλιστα ότι σε καποιες που δεν έχουν καλή ανταπόκριση στα φαρμακα ειναι και πολυ οικονομικό. Μπορει να σου κανουν 4 ωοληψιες, με φαρμακα ή χωρις, προκειμενου να μαζεψεις ικανο αριθμό εμβρυων (3-4). Οι άλλοι ο,τι έχεις στο βαζουν και παιρνουν το 3000 χιλιαρο.

Επομενως για τέτοιες περιπτωσεις ειναι οικονομικό κεντρο σε σχέση με τα άλλα.

Για το εμβρυοαρτ δεν έχω εμπειρία προσωπικα αλλα ειναι μικρό κεντρο. Αραγε θα επενδυουν όσα χρειαζονται προκειμενου να έχουν πολυ καλό εξοπλισμο στο εργαστηριο αλλά παραλληλα να είναι και καλό στην τιμή; Θα ήταν μια ερωτηση που θα με απασχολουσε ιδιαιτερα. Υπαρχουν βεβαια και ευκολες περιπτωσεις που κανουν πολλα ωαρια, γονιμοποιούνται αρκετα και πετυχαινουν εγκυμοσυνη. Δεν το αμφισβητει κανεις. Αλλα για τις δυσκολες άραγε είναι;

Σωστή η σκέψη σου. Το ίδιο έχω αναρωτηθεί και γω αρκετές φορές. Εγω προσωπικά διάλεξα το συγκεκριμένο κέντρο απο καλές συστάσεις που είχα, πολυ καλών σχολίων στο φόρουμ αλλά και γιατί μου έκανε πολυ καλή εντύπωση ο γιατρός. Μου έδωσε την εντύπωση ενός καλού ανθρώπου και πολυ καλα ενημερωμένου γιατρού στον τομέα του. Πλέον δεν ειμαι και τόσο σίγουρη για όλα αυτά. Αναφέρομαι κυρίως σε όσα γράφτηκαν εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=80792

Καληνύχτα κοριτσακια!

Σωστή η σκέψη σου. Το ίδιο έχω αναρωτηθεί και γω αρκετές φορές. Εγω προσωπικά διάλεξα το συγκεκριμένο κέντρο απο καλές συστάσεις που είχα, πολυ καλών σχολίων στο φόρουμ αλλά και γιατί μου έκανε πολυ καλή εντύπωση ο γιατρός. Μου έδωσε την εντύπωση ενός καλού ανθρώπου και πολυ καλα ενημερωμένου γιατρού στον τομέα του. Πλέον δεν ειμαι και τόσο σίγουρη για όλα αυτά. Αναφέρομαι κυρίως σε όσα γράφτηκαν εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=80792

Καληνύχτα κοριτσακια!

Η επιτυχια στην εξωσωματική είναι πολυπαραγοντική. Εξαρταται από τον γιατρό, από τον οργανισμό της γυναικας στο συγκεκριμενο κύκλο και από το εμβρυολογικό. Ολα πρέπει να γινονται με λεπτομερεια. Καλόν άνθρωπο θα μπορούσα να χαρακτηρίσω έναν γιατρό που θα μου φερόταν καλά στα οικονομικά αν η προσπαθει΄'α μου δεν πήγαινε καλά σε εκείνο τον κύκλο και δεν θα μου έπαιρνε καθόλου λεφτα στον συγκεκριμενο κύκλο και θα μου έπαιρνε λεφτα εφοσον ειχα έναν ικανοποιητικό αριθμό ωαρίων για ΕΤ και καλό σε ποιότητα. Αυτός είναι ο γιατρός- καλός άνθρωπος. Οι άλλοι απλά είναι καλοί δημοσιοσχεσίστες.

Η επιτυχια στην εξωσωματική είναι πολυπαραγοντική. Εξαρταται από τον γιατρό, από τον οργανισμό της γυναικας στο συγκεκριμενο κύκλο και από το εμβρυολογικό. Ολα πρέπει να γινονται με λεπτομερεια. Καλόν άνθρωπο θα μπορούσα να χαρακτηρίσω έναν γιατρό που θα μου φερόταν καλά στα οικονομικά αν η προσπαθει΄'α μου δεν πήγαινε καλά σε εκείνο τον κύκλο και δεν θα μου έπαιρνε καθόλου λεφτα στον συγκεκριμενο κύκλο και θα μου έπαιρνε λεφτα εφοσον ειχα έναν ικανοποιητικό αριθμό ωαρίων για ΕΤ και καλό σε ποιότητα. Αυτός είναι ο γιατρός- καλός άνθρωπος. Οι άλλοι απλά είναι καλοί δημοσιοσχεσίστες.

Sunty δεκτή η άποψή σου αλλά δεν συμφωνώ σε όλα. Συμφωνώ ότι η επιτυχία στην εξωσωματική εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και σίγουρα σε κάποιους μπορούμε να επέμβουμε ενώ σε άλλους όχι. Τώρα όσον αφορά το αν θα μου πάρει λεφτά ή όχι μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια ένας γιατρός δε νομίζω ότι αυτό τον κάνει καλό ή κακό άνθρωπο. Μου παρείχε κάποιες υπηρεσίες και γι'αυτές έχει δικαίωμα να πληρωθεί. Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που να δουλεύει τζάμπα. Ο συγκεκριμένος μου πήρε περίπου τα μισά λεφτά. Σίγουρα για μένα, ακόμη και αυτό το ποσό ήταν πεταμένα χρήματα, εφόσον το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό αλλά το κέντρο και ο γιατρός αφιέρωσαν αρκετές ώρες σε μένα (υπερηχογραφήματα, ωοληψία, σπερμοδιάγραμμα, μικρογονιμοποίηση) άρα γιατί να μην ζητήσουν και ένα αντίτιμο για όλα αυτά. Για μένα είναι χειρότερο τα φακελάκι που δίνουμε στα δημόσια νοσοκομεία για υπηρεσίες που έχουν υποχρέωση να μας παρέχουν και για τις οποίες ήδη πληρώνονται από τα ταμεία παρά αυτά που ζητάνε σε ιδιωτικά κέντρα. Εξάλλου από τη στιγμή που διαλέγεις ένα ιδιωτικό κέντρο, νοσοκομείο κλπ. ξέρεις ότι θα πληρώσεις. Τώρα το ότι υπάρχει εκμετάλλευση στο χώρο αυτό, εξαιτίας του μεγάλου κέρδους που έχουν αυτό είναι άλλο θέμα. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί καλοί δημοσιοσχεσίστες όπως τους λες, αλλά είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν και καλοί άνθρωποι ανάμεσα στην πληθώρα γιατρών του κλάδου.

Διαφημίσεις

matalα, το ότι σου πηραν τα μισα λεφτα για έμβρυα που δεν γονιμοποιηθηκαν δεν το θεωρώ σωστό. Το κανουν πολλα κεντρα αλλά δεν το δεχομαι σαν σωστή τακτική.

Για μενα 'επρεπε να σου κανουν και άλλη μια ή όσες χρειαστεί προκειμενου να έχεις 2-3 έμβρυα για μεταφορά, να σου τα βαλουν και να πληρωσεις τότε άσχετα με το αποτέλεσμα. Αυτό ειναι το σωστό.

Μου έχει τύχει και μενα αυτό που λες στο ευγονια και τωρα που το σκεφτομαι νευριάζω τρελλα για το τί λεφτα μου πήραν για το τίποτα.

Η απόφαση δική σου βεβαια.

Τελικά όμως υπάρχει κέντρο που δεν θα έπαιρνε τίποτα; Απ'ότι έχω καταλάβει σχεδόν όλοι την ίδια τακτική ακολουθούν στις χρεώσεις. Εννοώ άλλη τιμή για τις εξετάσεις, άλλη για τη νάρκωση, άλλη για την εξωσωματική. Λες και δεν είναι όλα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Θα μπορούσαν να δίνουν μια τιμή για όλο το πακέτο και τέλος.

Oi εξετασεις, αν τις κανεις στο κεντρο και όχι έξω αφου στις έχει γραψει γιατρος ΕΟΠΠΥ φυσικά και πληρώνονται. Οπως και η ναρκωση, αν φυσικά κανεις (εγω προσωπικα δεν κανω ακομα και για 5 ωαρια). Στην εξωσωματική όμως αν έχεις ασχημο αποτέλεσμα (π.χ δεν γονιμοποηθούν) θεωρώ ότι πρεπει να ειναι πιο επιεικής με τα χρηματα. Αντε κανα 250 με 300αρι για τον κοπο τους και αυτά πολλα ειναι. Αλλά δυστυχως από τη στιγμή που τους έχουμε αναγκη μας γδερνουν στα λεφτα.

Το ξέρω. Εγώ όλες τις εξετάσεις έξω τις έκανα. Τι το πληρώνω το ταμείο τόσα χρόνια; Όπως τα λες είναι, επειδή τους έχουμε ανάγκη μας γδέρνουν κανονικά. Μακάρι στο μέλλον να είναι λιγότερη η ζήτηση και επομένως τα κέντρα να χρεώνουν μόνο μετά από επιτυχία. Ή τα ταμεία να καλύπτουν τα πάντα ή ακόμη καλύτερα να μην υπάρχει υπογονιμότητα! Έως τότε ας ελπίζουμε απλά ότι θα φτάσουμε σύντομα στο στόχο. Εξάλλου δεν είναι μόνο το οικονομικό κόστος είναι και το ψυχολογικό.

Καληνύχτα!

Γεια σου sunty. Θα σου απαντήσω σε αυτό το ερώτημά σου και σου λέω με βεβαιότητα γιατί το γνωρίζω από την εμπειρία μου, ότι το ΕΜΒΡΥΟ ΑΡΤ ναί έχει πολύ καλό εξοπλισμό στο εργαστήριο και μια ΑΡΙΣΤΗ εμβρυολόγο. Οι άνθρωποι κάνουν σοβαρή επιστημονική δουλειά, δεν παίζουν.

Και τι θα πεί μικρό κέντρο? Δεν το καταλαβαίνω. Εάν το λες απο άποψη εμβαδού χώρων, τότε ναι. Ειναι σε ένα διαμέρισμα και όχι σε ολόκληρο πολυόροφο κτίριο. Δεν νομίζω όμως ότι αυτό κάνει ή δεν κάνει το καλό κέντρο. Και με την πελατεία που ακούω ότι έχει αυξηθεί, καθόλου μικρό δεν θεωρείται.

Προσωπικά ούτε με απασχολούσε όταν ξεκίνησα εάν είναι "μικρό" ή " μεγάλο" ή πόσο "παλιό" είναι. Μου το σύστησε ο γυναικολόγος μου που τον εμπιστευόμουν απόλυτα, έκρινα και από αυτά που διαβασα εδω και όταν πήγα και τους γνωρισα, ίσως το ενστικτό μου, δεν ξέρω, κατάλαβα ότι προκειται για σοβαρούς επιστήμονες και ανθρώπους.

Οσο για τον εξοπλισμό που λές, εχω προσωπική πείρα μετά απο δύο επιτυχίες. Παράδειγμα στην τελευταία προσπάθεια η οποία με ξαναέκανε έγκυο, επειδή καναμε κατάτμηση dna να δούμε και αυτό το θέμα προληπτικά, και βρέθηκε μια μικρή κατάτμηση, με ειδικό μηχάνημα εξέτασαν τα σπερματοζωάρια και διάλεξαν αυτά που δεν είχαν κατάτμηση. Μια άλλη εμβρυολόγος σε άλλο κέντρο που έτυχε να μιλήσω ξέρεις τι μου πρότεινε σε αυτό το θέμα? Να εμφυτευτεί μεγαλύτερος αριθμός εμβρυων.

Για το θέμα της μή γονιμοποίησης και κατα συνέχεια της ακύρωσης της προσπάθειας που λές, δεν γνωρίζω ο γιατρός μου στο συγκεκριμένο κέντρο αν θα έπαιρνε κάποια λεφτά για την προσπάθεια γονιμοποίησης. Αν και θεωρώ και εγώ λογικό να δωθούν κάποια λεφτά 1ον, για την ωοληψία και 2ον,διότι χρησιμοποιήθηκαν υγρά και εξοπλισμός

και η εμβρυολόγος αφιέρωσε χρόνο για την προσπάθεια. Ούτως η άλλως το συνολικό ποσό που κοστίζει μια εξωσωματική περιλαμβάνει όλα αυτά και την συνέχεια.

Αυτη η άσχημη περίπτωση, σίγουρα συμβαίνει σε πολλές κοπέλες φαντάζομαι. Νομίζω το καλύτερο είναι να το ρωτάμε αυτό σε όποιο κέντρο και αν έχουμε απευθυνθεί ώστε να γνωρίζουμε. Τώρα το άν θα πάρει ή δεν θα πάρει λεφτά κάποιο κέντρο, θεωρώ ότι θα είναι θέμα πολιτικής τους και όχι εάν είναι καλοί γιατροί ή όχι.

7SKXp3.png

6zRCp3.png

Κορίτσια,καλημέρα! Αρχικά, σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Χαίρομαι για τις καλές εντυπώσεις που διαβάζω για το embryo art. Μάλλον θα καταλήξω σε αυτό για την πρώτη μου προσπάθεια - ελπίζω και την τελευταία - από ένστικτο, από την καλή εντύπωση που είχα από τον κύριο Γιάνναρη, από τις συστάσεις από φιλικό μου πρόσωπο και από τις καλές αναφορές στο internet από εσάς τις γυναίκες. Παίζει μεγάλο ρόλο η γνώμη του κόσμου. Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι όντως η επιτυχία μιας εξωσωματικής είναι πολυπαραγοντική. ΄Ολοι λένε ότι πρέπει να έχουμε καλή ψυχολογία, να το πιστεύουμε και να είμαστε ήρεμες. Και το πιστέυω απόλυτα πια. Σίγουρα ο οργανισμός της γυναίκας στο συγκεκριμένο κύκλο παίζει πολύ μεγάλο ρόλο επίσης. Αλλά και αυτός επηρεάζεται από την ψυχολογία μας. ΄Εχω διαβάσει ότι οι γυναίκες στους πολέμους ήταν υπογόνιμες εξαιτίας της κακής ψυχολογίας και του άγχους. Και λογικό δεν είναι; Βέβαια κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Και για το λόγο αυτό ψάχνουμε έναν καλό, ηθικό και ειλικρινή γιατρό να μας βοηθήσει επιστημονικά και να μας συμπαρασταθεί, εάν χρειαστεί. Εννοείται ότι θα τον πληρώσουμε και αυτόν και τους συνεργάτες του. Το θέμα είναι να κάνει και αυτός ό,τι μπορεί από τη μεριά του με τιμιότητα και υπευθυνότητα. Νομίζω ότι όλες αυτό ψάχνουμε. Και εγώ είμαι ένας αρκετά αγχώδης άνθρωπος, που απ΄ ό,τι έχω καταλάβει από την εμπειρία μου στη σπερματέγχυση δεν κάνω πολλά ωάρια με τις ενέσεις. Και για αυτόν το λόγο άνοιξα και το θέμα. Επίσης θεωρώ ότι δύσκολες περιπτώσεις χρειάζονται γιατρούς έμπειρους αλλά πάνω από όλα Ανθρώπους. Σίγουρα το εμβαδόν του κτιρίου δεν παίζει κανένα μα κανένα ρόλο. Εύχομαι σε όλες όσες προσπαθούν καλή - καλή επιτυχία και στις εν δυνάμει μανούλες μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη. Θα τα λέμε.....

΄Ολοι λένε ότι πρέπει να έχουμε καλή ψυχολογία, να το πιστεύουμε και να είμαστε ήρεμες. Και το πιστέυω απόλυτα πια.

Moth, αυτό ακριβώς είναι αλήθεια, και ναί, ξεχασαμε να το πούμε, τεράστια σημαντικό.

Μην έχεις αγχος καθόλου. Η πρώτη προσπάθεια είναι και η πιο όμορφη. Δεν ξέρω αν μπορείς να διαθέσεις και για μια δεύτερη, αν όμως ναί, εγώ προσωπικά επειδή το έλεγα, ήμουν πολύ χαλαρή στην 1η προσπάθεια. Ελεγα ότι είναι να γίνει θα γίνει. Κυρίως αυτό να το πεις όταν πια φτάσεις στην εμβρυομεταφορά. Τιποτα δεν ειναι στο χέρι σου τότε παρά η καλή ψυχολογία. Να μην το σκέφτεσαι καθόλου και αυτό θα βοηθήσει πολύ.

Σου εύχομαι κάθε επιτυχία και εγκυούλα με την πρώτη.

7SKXp3.png

6zRCp3.png

Επιτέλους καλά λόγια για ένα κέντρο! Έχει κανείς εμπειρία και από μικρογονιμοποίηση στο embryoart; Επίσης ένα άλλο ερώτημα. Έχει ιδιαίτερη σημασία αν κάποιος κλείσει ραντεβού με τον Μακράκη ή τον Γιάνναρη; Μήπως ο καθένας έχει άλλη ειδίκευση;

Γεια σου popi76!

Την ίδια ειδικότητα έχουν και οι δυο γιατροί. Απλά ο καθένας έχει τη δική του πελατεία. Ίσως μπορείς να τους δεις και τους δυο και να αποφασίσεις μετά σε ποιον θα πας. Ρώτα την κοπέλα στη γραμματεία.