Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ευχαριστώ το Δάσκαλο!

Recommended Posts

Σε λίγες μέρες είναι η γιορτή των τριών Ιεραρχών και στο σχολείο το παιδί μου ετοιμάζει την καθιερωμένη γιορτή. Αυτό στάθηκε αφορμή να κάνουμε μία ζεστή και συγκινητική συζήτηση γι αυτούς τους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μας: τους Δασκάλους μας

Σκέφτηκα λοιπόν κι εγώ, έστω και ανώνυμα, έστω και ηλεκτρονικά να ευχαριστήσω όλους τους δασκάλους μου, καλούς και κακούς, αυστηρούς και 'εύκολους', για την συμβολή τους στη ζωή μου και γιατί με έμαθαν να δίνω μάχες. Κυρίως θα ήθελα να ευχαριστήσω

- τον δάσκαλό μου στο δημοτικό που μου έμαθε να αγαπάω να είμαι καλή σε ό,τι κάνω

-την φιλόλογό μου στο γυμνάσιο, που μου έμαθε ότι ένας έξυπνος άνθρωπος δεν είναι πάντα και καλό πρότυπο ζωής

- τον καθηγητή μου στο πανεπιστήμιο που στα 21 μου είπε 'δεσποινίς, είστε 21 ετών. Μπορείτε να κάνετε τα πάντα' και μου άλλαξε τη ζωή

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την δασκάλα του γιου μου, που την πρώτη μέρα που αφήναμε τα παιδάκια μας στο άγνωστο, μας χαλάρωσε λέγοντας: μην ανησυχείτε, θα είμαι συνέχεια μαζί τους!

Να είστε πάντα καλά!

Διαφημίσεις

Σε λίγες μέρες είναι η γιορτή των τριών Ιεραρχών και στο σχολείο το παιδί μου ετοιμάζει την καθιερωμένη γιορτή. Αυτό στάθηκε αφορμή να κάνουμε μία ζεστή και συγκινητική συζήτηση γι αυτούς τους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μας: τους Δασκάλους μας

Σκέφτηκα λοιπόν κι εγώ, έστω και ανώνυμα, έστω και ηλεκτρονικά να ευχαριστήσω όλους τους δασκάλους μου, καλούς και κακούς, αυστηρούς και 'εύκολους', για την συμβολή τους στη ζωή μου και γιατί με έμαθαν να δίνω μάχες. Κυρίως θα ήθελα να ευχαριστήσω

- τον δάσκαλό μου στο δημοτικό που μου έμαθε να αγαπάω να είμαι καλή σε ό,τι κάνω

-την φιλόλογό μου στο γυμνάσιο, που μου έμαθε ότι ένας έξυπνος άνθρωπος δεν είναι πάντα και καλό πρότυπο ζωής

- τον καθηγητή μου στο πανεπιστήμιο που στα 21 μου είπε 'δεσποινίς, είστε 21 ετών. Μπορείτε να κάνετε τα πάντα' και μου άλλαξε τη ζωή

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την δασκάλα του γιου μου, που την πρώτη μέρα που αφήναμε τα παιδάκια μας στο άγνωστο, μας χαλάρωσε λέγοντας: μην ανησυχείτε, θα είμαι συνέχεια μαζί τους!

Να είστε πάντα καλά!

Εισαι υπεροχη!

Μακαρι καποια στιγμη στην Ελλαδα, οι μισοι δασκαλοι και καθηγητες να ειναι τοσο καλοι, να αγαπανε αυτο που κανουν και κατα συνεπεπεια να αγαπανε τοσο και τα παιδια μας!

Μια ευχη κανω...

«Η πραγματική παιδεία είναι αγωγή ωφέλιμη για

την ψυχή, που την καθαρίζει από ελαττώματα,

πολλές φορές με κόπο και πόνο.»

«Ο καλός δάσκαλος είναι από φθόνο

και έπαρση. Θέλει οι αρετές να γίνουν κοινό κτήμα

των μαθητών του. Κύριο γνώρισμα του

πραγματικού δασκάλου, είναι να συμπάσχει στις

δυσκολίες των μαθητών του, να λυπάται και να

στεναχωριέται.»

«Τα μαθήματα πρέπει να γίνονται με ευχάριστο

τρόπο και να προσφέρονται έπαινοι στους μαθητές,

ώστε να εκπληρώνουν το σκοπό τους άνετα και

χωρίς πίεση και λύπη. Μάθημα που έγινε με πίεση

δεν είναι δυνατό να παραμείνει, όσα όμως

εισέρχονται μέσα μας με ευχαρίστηση και χάρη,

μένουν για πάντα στο μυαλό και στην ψυχή μας

Μέγας Βασίλειος

«Τίποτα δε συγκρίνεται με το να διαπαιδαγωγήσεις

την ψυχή και να διαπλάσεις τη διάνοια ενός νέου.»

«Ο λόγος πρέπει να είναι λόγος ανθρώπου που

διδάσκει μάλλον παρά που ελέγχει, που

παιδαγωγεί παρά που τιμωρεί, που διορθώνει

παρά που επεμβαίνει στη ζωή του άλλου. Ο

δάσκαλος πρέπει να διδάσκει και να παιδαγωγεί

στη ζωή του άλλου.»

«Ακόμη, αν μιλήσεις μια φορά και δεν πείσεις , κι

αν συμβουλέψεις και δεύτερη και τρίτη και πολλές

φορές, μην κουραστείς να επαναλαμβάνεις τα ίδια

λόγια, χωρίς δυσαρέσκεια αλλά χαριτολογώντας

Λόγοι του Ιωάννη του Χρυσοστόμου

«Σοφία είναι να γνωρίζει κανείς τον εαυτό του και

να μην υπερηφανεύεται.»

«Όπως και στους αρρώστους δεν προσφέρονται η

ίδια τροφή και τα ίδια φάρμακα, έτσι και τα

ελαττώματα των ανθρώπων δεν αντιμετωπίζονται

με τον ίδιο τρόπο.»

Λόγοι του Γρηγορίου του Θεολόγου

Πόσο σύγχρονα ακούγονται όλα αυτά!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Είμαι εκπαιδευτικός και με συγκίνησε πολύ η δημοσίευση σου! Πραγματικά για μένα δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή από την αγάπη των μαθητών μου και ένας καλός λόγος από τους γονείς τους. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές -οι περισσότεροι τουλάχιστον- δίνουμε μεγάλο αγώνα για να προσφέρουμε στα παιδιά παιδεία, αξίες και θάρρος να αντιμετωπίσουν τις αντιξοότητες της ζωής. Στην Ελλάδα του μνημονίου, μέσα σε σχολεία χωρίς θέρμανση, χωρίς γραφική ύλη, με παιδιά που απορούν και απελπίζονται, που πεινάνε, που αντιδρούν με όποιο τρόπο μπορούν, οι δάσκαλοι και ο καθηγητές πρέπει να είμαστε διπλα τους στυλοβάτες-ακόμα κι αν ζοριζόμαστε ο ίδιοι ποικιλοτρόπως. Οφείλουμε να δίνουμε αγάπη πρώτα από όλα, να δείχνουμε κατανόηση, να βοηθάμε υλικά, να ενθαρρύνουμε και μετά να μορφώνουμε. Ένα ευχαριστώ και από μένα στους δικούς μου δασκάλους και καθηγητές, ένα μπράβο στους άξιους συναδέλφους μου-και πιστέψτε με είναι πολλοί...και ένα ευχαριστώ σε σένα Βερενίκη που μου έδειξες ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που εκτιμούν το έργο του εκπαιδευτικού.

• 1 month later...