Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

επιδοματα εοπυυ

Recommended Posts

κοριτσια καλησπερα.μηπως ξερει καμια σε τι ποσο ανερχονται τα επιδοματα κυοφοριας και λοχειας και τι ποσο καλυπτει ο εοπυυ για το επιδομα τοκετου?ολα αυτα για αμμεσο μελος βιβλιαριου με 200 κ κατι ενσημα πριν την πητ.

Διαφημίσεις

κοριτσια καλησπερα.μηπως ξερει καμια σε τι ποσο ανερχονται τα επιδοματα κυοφοριας και λοχειας και τι ποσο καλυπτει ο εοπυυ για το επιδομα τοκετου?ολα αυτα για αμμεσο μελος βιβλιαριου με 200 κ κατι ενσημα πριν την πητ.

Χωρίς να βάζω και το χέρι μου στη φωτιά, από γνωστές μου που γέννησαν πρόσφατα, γνωρίζω πως το επίδομα τοκετού του ΕΟΠΥΥ είναι ενιαίο, ανεξαρτήτως αν ήσουν ΙΚΑ ή δημόσιο, και ανέρχεται στα 900?. Επίσης πληροφορήθηκα ότι αυτά τα χρήματα δεν τα παίρνεις στο χέρι, αλλά αφαιρούνται από τα νοσήλεια που είναι να δώσεις στο μαιευτήριο. Υποθέτω πως αν γεννήσεις σε δημόσιο νοσοκομείο και δεν έχεις νοσήλεια, τότε δεν παίρνεις κάτι. Ωστόσο επιφυλάττομαι, σκοπεύω κι εγώ να πάρω ένα τηλέφωνο στον ΕΟΠΥΥ για να διασταυρώσω τις πληροφορίες!

8hwQp3.png

Κορίτσια καλησπέρα!!!

Ενδιαφέρομαι κ εγώ για το επίδομα. Το ψάχνω αυτές τις μέρες. Αν βρούμε κάτι να το βάλουμε εδώ να βοηθηθούμε!

Περιμένω μέχρι 27 Απριλίου και είμαι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ έτσι ψάχνω και για άδεια κυήσεως και θηλασμού.

Με το καλό όλες μας. Αν ισχύουν τα ίδια όπως πέρισυ που γέννησα, το ΙΚΑ σας δίνει τον βασικό σας μισθό για την άδεια τοκετού και τον βασικό + νέο μέλος (το νεογέννητο σας!) για την άδεια λοχείας.

Αν τώρα εσείς πληρώνεστε απ' τον εργοδότη σας λίγο παραπάνω απ' αυτά, παίρνετε τις βεβαιώσεις που σας δίνουν και ένα χαρτί απ' τον εργοδότη με το πόσα σας δίνει και πάτε στον ΟΑΕΔ και σας δίνει τα υπόλοιπα ώστε να συμπληρώσετε τον ακριβή μισθό σας.

Αν στο 4μηνο αυτό συμπέσει Χριστούγεννα ή Πάσχα, διεκδικήτε δώρο αντίστοιχο από το ΙΚΑ.

Τέλος όπως είπε και η κοπέλα παραπάνω, δικαιούστε το επίδομα τοκετού που παλιά ήταν 900 ευρώ αλλά τώρα το δίνουν στα μαιευτήρια απευθείας (κι όχι όλο πια) και εμείς παίρνουμε μόνο μία ψευτομείωση επι των νοσηλείων.

Διαφημίσεις

Με το καλό όλες μας. Αν ισχύουν τα ίδια όπως πέρισυ που γέννησα, το ΙΚΑ σας δίνει τον βασικό σας μισθό για την άδεια τοκετού και τον βασικό + νέο μέλος (το νεογέννητο σας!) για την άδεια λοχείας.

Αν τώρα εσείς πληρώνεστε απ' τον εργοδότη σας λίγο παραπάνω απ' αυτά, παίρνετε τις βεβαιώσεις που σας δίνουν και ένα χαρτί απ' τον εργοδότη με το πόσα σας δίνει και πάτε στον ΟΑΕΔ και σας δίνει τα υπόλοιπα ώστε να συμπληρώσετε τον ακριβή μισθό σας.

Αν στο 4μηνο αυτό συμπέσει Χριστούγεννα ή Πάσχα, διεκδικήτε δώρο αντίστοιχο από το ΙΚΑ.

Τέλος όπως είπε και η κοπέλα παραπάνω, δικαιούστε το επίδομα τοκετού που παλιά ήταν 900 ευρώ αλλά τώρα το δίνουν στα μαιευτήρια απευθείας (κι όχι όλο πια) και εμείς παίρνουμε μόνο μία ψευτομείωση επι των νοσηλείων.

Απο οτι ξερω το IKA δινει δωρο μονο σε περιπτωση αναρρωτικης,για το 4μηνο αυτο ο εργοδοτης δινει δωρα Χριστουγεννων-Πασχα.

Εσενα σου εδωσε το ικα δωρο xena??? :?:?

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Ναι, ένα μέρος: αυτό που αντιστοιχούσε σε 35 αναρρωτική που είχα στην εγκυμοσύνη μου και στο 2μηνο της άδειας τοκετού.

Στην αναρρωτικη οκ,το ξερω γιατι μου εχουν δωσει και εμενα.Αλλα σε περιοδο κυοφοριας-λοχειας πρωτη φορα το ακουω,πρεπει να εισαι η μοναδικη ;)

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Οτι δεν σου δίνει η εργασία σου για το δώρο (σου λείπει δηλαδή), το ζητάς από το ΙΚΑ. Εγώ έκανα αίτηση και το πήρα Φεβρουάριο που μου το είπε η υπεύθυνη στην δουλειά μου. Αλλιώς δεν θα το ήξερα ούτε εγώ. Γιατί δεν ρωτάς; αν πρόκειται και τα φετεινά χριστούγεννα προλαβαίνεις να το πάρεις. Μετά το 6μηνο παραγράφεται.

Οτι δεν σου δίνει η εργασία σου για το δώρο (σου λείπει δηλαδή), το ζητάς από το ΙΚΑ. Εγώ έκανα αίτηση και το πήρα Φεβρουάριο που μου το είπε η υπεύθυνη στην δουλειά μου. Αλλιώς δεν θα το ήξερα ούτε εγώ. Γιατί δεν ρωτάς; αν πρόκειται και τα φετεινά χριστούγεννα προλαβαίνεις να το πάρεις. Μετά το 6μηνο παραγράφεται.

Μα τους ρωτησα και μου ειπαν οχι και μαλιστα σε 2 υποκαταστηματα ΙΚΑ.

Και εκτος αυτου εμενα δεν μου λειπανε χρηματα ,μου εδωσε ολοκληρο δωρο.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Διαφημίσεις

Tι να πω; εγώ σταμάτησα μέσα Οκτωβρίου 11. Γέννησα 11 Νοεμβρίου '11 αντί για 15 Δεκεμβρίου. Είχα 35 ημέρες άδεια αναρρωτική στις αρχές εγκυμοσύνης (Μάϊος/Ιούνιος). Μάλιστα από τότε που έκανα την αίτηση (Φεβρουάριος 2012) το πήρα πρίν δύο μήνες. Καθυστέρησαν λόγω καταμέτρησης ενσήμων και άλλων δικαιολογιών. Γενικά μου έβγαλαν το λάδι να μου το δώσουν, είχα πάει 3 φορές και στο τέλος φώναξα. Αλλά εμένα απ' την δουλειά μου με πλήρωσαν μισό δώρο.

Μάλιστα ο σύζυγος μου έλεγε ότι μάλλον έτσι τρώνε του κόσμου τα δώρα (ότι τα καρπώνονται οι υπάλληλοι). Τι να σου πω;

xena καλησπερα.το ποσο των επιδοματων δεν προκυπτουν ως εξης? διαιρεση των μικτων χρηματων δια 25 και το αποτελεσμα πολλαπλασιαζεται επι 56 για την κυοφορια και επι 63 για τη λοχια?τοσο πολυ τα αλλαξαν οι αχρηστοι που μας κυβερνανε?

xena καλησπερα.το ποσο των επιδοματων δεν προκυπτουν ως εξης? διαιρεση των μικτων χρηματων δια 25 και το αποτελεσμα πολλαπλασιαζεται επι 56 για την κυοφορια και επι 63 για τη λοχια?τοσο πολυ τα αλλαξαν οι αχρηστοι που μας κυβερνανε?

Σωστά. Αλλά το επί 63 θα ανέβει λίγο παραπάνω, γιατί εφόσον γέννησες δικαιούσαι μεγαλύτερο μισθό μικτό (έχεις νέο μέλος). Αρα επαναυπολογίζεται το μικτό σου που είναι περισσότερο διά 25 και επί 63.

Και η συνέχεια που λέω ισχύει. Αν παίρνεις περισσότερα απ' τον εργοδότη σου συμπληρώνει ο ΟΑΕΔ. Και το επίδομα που σου έδιναν 900 ευρώ το δίνουν στο μαιευτήριο απευθείας.

. Και το επίδομα που σου έδιναν 900 ευρώ το δίνουν στο μαιευτήριο απευθείας.

Πήρα στο Μητέρα (Κρήτης) την προηγούμενη εβδομάδα για να ρωτήσω αν ισχύει, να ξέρω κι εγώ να κάνω τον προγραμματισμό μου και μου είπαν ότι αυτό ισχύει μόνο στα μαιευτήρια που είναι συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ. Επειδή το Μητέρα δεν είναι συμβεβλημένο, πληρώνουμε κανονικά και καταθέτουμε μετά χαρτιά στον ασφαλιστικό φορέα για να πάρουμε τα χρήματα του επιδόματος. (Φαντάζομαι κάποια στιγμή στο πολυυυυυυ μακρινό μέλλον!!) Αρα κοιτάζουμε και ποια μαιευτήρια έχουν σύμβαση!

8hwQp3.png

Τα 900 εγώ τα είχα πάρει αμέσως από το ΙΚΑ μόλις κατέθεσα τα χαρτιά της γέννας. Ας μας πουν όσες ξέρουν αν συμβαίνει έτσι ακομη.

Το επίδομα της καισαρικής όμως από τότε (Νοέμβριος 2011) δεν το έχω πάρει ακόμη. Τους ενοχλώ διαρκώς, την περασμένη εβδομάδα μου είπαν ότι σε 3 μήνες μάλλον θα το πάρω (ελεος 1,5 χρόνος δηλαδή).

Και νομίζω πως αυτό καταργήθηκε κι όλας από πέρισυ.

Διαφημίσεις

κοριτσια χαιρετε!κανω ενα μικρο διαλλειματακι(ετοιμαζω τα ρουχαλακια του μπεμπη μου)και ειπα να μπω στην παρεα σας.ενα θα σας πω υποψηφιες μανουλες(οχι οτι δεν το ξερετε,αλλα για επιβεβαιωση).στο ικα οι μισοι δεν ξερουν τι τους γινεται,οι υπολοιποι μισοι σε ενημερωνουν εντελως λαθος(ειτε σκοπιμα γιατι βαριουνται ειτε κατα λαθος γιατι ειναι ανενημερωτοι)κ ενα μικρο ποσοστο εργαζομενων με φιλοτιμο,προσπαθουν να μαζεψουν τα ασυμαζευτα των συναδελφων τους......αρα μια ζωη θα ταλαιπωρουμαστε απ'τους ανιδεους.συγνωμη αν τυχον θιγω μελη του φορουμ που ισως εργαζονται σε αυτον τον ασφαλιστικο φορεα,αλλα ειμαι με την κοιλια στο στομα(σχεδον 30 εβδομαδων)και ο καθενας μεχρι προτινος μου παρουσιαζε τη δικη του βερσιον για το τι δικαιουμαι και τι οχι.το αποτελεσμα?θα καταθεσω τα δικαιολογητικα για τα επιδοματα κ ο θεος βοηθος.......λες κ ο καθε υπαλληλος θα τα αφαιρεσει απ'το μισθο του για να στα δωσει.ουφ.....τα πα και ξαλαφρωσα.

νικολ28 συμφωνώ και επαυξάνω.

Κάθε φορά που πάω να ρωτήσω για το επίδομα μου, εάν πέσω στις 2 απ' τους 3 υπάλληλους μου λένε ότι μετά το 6μηνο παραγράφεται. Κάααααθε φορά πρέπει να φωνάξω και να επιμείνω για να κάτσουν να με ακούσουν και να ψάξουν και να βρουν και να μου πουν ότι ακόμη δεν έχουν πάρει την απόφαση και να ξαναρωτήσω σε πχ 3 μήνες.

Το ίδιο με το δώρο μου έκαναν, μάλλιαζα η γλώσσα μου κάθε φορά και φώναζα σαν υστερική. Γιαυτό λέει ο άντρας μου, μήπως περιμένουν στο τσακ για παραγραφές και τα "μασάνε" οι ίδιοι; Γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλα συμφέροντα μπορεί να έχουν.

Εγώ βέβαια γέννησα το 10 αλλά δεν νομίζω να έχουν αλλάξει τα πράγματα πολύ από τοτε όσον αφορά το επίδομα κυοφορίας και λοχείας. Αυτά τα επιδόματα εξαρτώνται από το ημερομίσθιο του καθενός , δεν είναι στάνταρ . Σου το βγάζει αυτόματα το ΙΚΑ . Το επίδομα τοκετού που ήταν στάνταρ γύρω στα 950 ευρώ, πράγματι συμψηφίστηκε στα συμβεβλημένα μαιευτήρια και δεν δίδεται στο χέρι .

Όταν εισπράξετε τα κυοφορίας και λοχείας με τη βεβαίωση του ΙΚΑ που δίδεται για τον σκοπό αυτό πηγαίνετε στον ΟΑΕΔ και παίρνετε ό,τι παραπάνω δικαιούστε (όλα αυτά βγαίνουν αυτόματα από το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ)

Εκεινες βέβαια τις παλιές καλές ημερες το κυοφορίας και λοχείας τα έπαιρνες επιτόπου στο ταμείο αυθημερόν , τώρα γίνεται κατάθεση απ'ό,τι ξέρω στο βιβλιάριο της Εθνικής... αρκετά αργότερα....

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Κορίτσια γεία σας κι από εμένα! μετά από αρκετό ψάξιμο από παντού και χωρίς πάλι να είναι 100% λένε ότι το επίδομα κυοφορίας κ λοχείας είναι τα μεικτά των τελευταίων 30 ημερών του χρόνου πριν την ΠΗΤ, δια 25 δια 2 αυτό θα είναι το ημερομίσθιο που πολλαπλασιάζεται με τις 56 κ 63 μέρες αντίστοιχα! π.χ μεικτά 850/25=34/2=17€, 17*56=952, επίσης λένε ότι να το δηλώσεις στο δικό σου βιβλιάριο έχεις προσαύξηση 10%. Βέβαια εγώ έχω ΠΗΤ 12/7/2013 ελπίζω να τα προλάβω!!!:D

α και μια απορία είναι αλήθεια ότι το επίδομα τοκετού μειώθηκε από 900 στα 740???

Λοιπόν στο ΙΚΑ που ρώτησα μου είπαν.

Σε ιδιωτική κλινική πληρώνεις κανονικά το ποσό και μετά από κάποιο διάστημα παίρνεις πίσω 900 ευρώ.

Στο δημόσιο δεν πληρώνεις τίποτα,ούτε παίρνεις τίποτα! Το ταμείο σου κάνει τα σχετικά με το νοσοκομείο και εσύ δεν χρειάζεται να ανακατευτείς. Μόνο αν θες να αλλάξεις δωμάτιο πληρώνεις την διαφορά,δηλαδή να είσαι σε δίκλινο για παράδειγμα γιατί το ΙΚΑ δεν το καλύπτει ή αν θες να κάνεις επισκληρίδιο είναι εξτρα(αν η πολιτικη του νοσοκομειου επιτρεπει βεβαια αναισθησια). Το θεμα ειναι οτι δεν δινεις κατι από την τσέπη σου ούτε βάζεις και κατι!:P

Ακουστηκε οντως οτι απο 900 το κατεβασαν στα 700 και κατι,οταν ρωτησα μου ειπαν δεν ισχυει,οτι ειναι 900 ευρω ακομα. (ιδιωτικα λεμε ετσι? μην μπερδευομαστε!)

και κατι ακομα για τα δημοσια....παλι ακουστηκε οτι πληρωνεις 1500 ευρω τωρα και τα παιρνεις πισω ολα! Ο αντρας μου μαλιστα ηταν και σιγουρος οτι ειναι ετσι επειδη δυο γνωστες που γεννησαν ειπαν οτι τα πληρωσαν. Οκ το να το ακουσεις γενικα,δεν δινεις και μεγαλη βαση,λες αερολογιες θα ειναι. Αλλα οταν λεει ο αντρας μου οτι αυτες οι δυο γνωστες γεννησαν πριν 2-3 μηνες και πληρωσαν λες τι γινεται εδω?Βαζω την πεθερα μου παει ρωταει στο νοσοκομειο και λενε δεν πληρωνεις τιποτα:rolleyes:

Αντε βγαλε ακρη!!!

vpCFp2.png

• 2 months later...

Δεν ξερω πραγματικά εμενα πάντως οσες κοπέλες γέννησαν σε ιδιωτικό λένε ότι δεν παιρνεις λεφτά πίσω αλλα τα ιδιωτικά μαιευτήρια συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥ κ τα παίρνουν αυτοι πισω! κ το οτι μείωσαν το επίδομα μάλλον ισχύει γιατι ο γιατρός μου, μου ειπε αν γεννούσα τον Οκτώβρη του 2012 θα πλήρωνα 800+ΦΠα ενώ τώρα 1030+ΦΠΑ, τι να πω θα δείξει!!

• 4 weeks later...

. Και το επίδομα που σου έδιναν 900 ευρώ το δίνουν στο μαιευτήριο απευθείας.

Δεν ισχύει... Τα μαιευτήρια ναι μεν παίρνουν το επίδομα ΑΛΛΑ σε καμία περίπτωση δεν σου αφαιρούν 900 Ευρώ από την επίσημη τιμή τιμοκαταλόγου.

Παράδειγμα ΥΓΕΙΑ στη Λάρισα : Επίσημη τιμή για 3κλινο 1250 Ευρώ χωρίς το επίδομα και 1000 Ευρώ με το επίδομα του ΕΟΠΥΥ.

Οι κλινικές ΚΑΝΟΥΝ ότι θέλουν και δεν δίνουν λογαριασμό σε ΚΑΝΕΝΑΝ.

Τώρα αν πάρεις σε κάποιο ασφαλιστικό φορέα και τους το πεις θα σε παραπέμψουν στον ΕΟΠΥΥ. Στον ΕΟΠΥΥ ΔΕΝ σηκώνουν ΠΟΤΕ τα τηλέφωνα.

Να τους χαιρόμαστε όλους.... και περαστικά μας !