Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟΥ

Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!!!

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΜΑΣ ΜΟΛΙΣ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ??????????ΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΓΟΝΕΑ???????ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΙΑΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ??????

Διαφημίσεις

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!!!

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΜΑΣ ΜΟΛΙΣ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ??????????ΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΓΟΝΕΑ???????ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΙΑΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ??????

ναι.πας με τη ληξιαρχικη πραξη γεννησεως κ το βιβλιαριο σου κ το ασφαλιζεις.

NRNSp2.pngsMstp2.png

αναλόγως τί ταμείο έχεις εσυ ή ο σύζυγος και ποιός θα το ασφαλίσει με τα ανάλογα δικαιολογητικά..

εγω που τώρα αλλάξαμε απο ΙΚΑ σε ΟΑΕΕ μπήκα στο site και είδα τι χρειάζεται...

Απλώς όποιος απο τους 2 σας το ασφαλίσει εκείνος θα του βγάλει τον ΑΜΚΑ στα ΚΕΠ νομίζω το χρειάζονται κι αυτό.

io6Qp3.png

g3BCp2.png

AMKA μπορει να βγαλει για το παιδί οποιοσδήποτε απο τους 2 γονεις και δεν έχει να κάνει με το ποιος θα το ασφαλίσει στο ταμείο του. Μέτα με το ΑΜΚΑ και την ληξιαρχικη πράξη γέννησης, μπορεις να το ασφαλίσεις είτε στο δικό σου ταμείο, είτε στου μπαμπά του.

Διαφημίσεις

Για τα παιδιά

• Δύο φωτογραφίες όταν το παιδί είναι τεσσάρων (4) ετών και άνω.
  • Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης, για τα νεογέννητα.
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
  • Υπεύθυνη δήλωση από τον άμεσα ασφαλισμένο, ότι το παιδί για όσο διάστημα θα είναι ασφαλισμένο στο δημόσιο δεν θα ασφαλιστεί και σε άλλο φορέα.
  • Στην περίπτωση που το παιδί είναι φοιτητής: Βεβαίωση Ανώτερης ή Ανώτατης Σχολής, με ημερομηνία εγγραφής και διάρκεια φοίτησης.

AMKA μπορει να βγαλει για το παιδί οποιοσδήποτε απο τους 2 γονεις και δεν έχει να κάνει με το ποιος θα το ασφαλίσει στο ταμείο του. Μέτα με το ΑΜΚΑ και την ληξιαρχικη πράξη γέννησης, μπορεις να το ασφαλίσεις είτε στο δικό σου ταμείο, είτε στου μπαμπά του.

εγω όταν πήγα στα ΚΕΠ με ρώτησαν αν θα το ασφαλίσω εγω ή ο σύζυγος,όταν είπα ο σύζυγος μου ζήτησαν τον ΑΜΚΑ του.

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Για τα παιδιά

• Δύο φωτογραφίες όταν το παιδί είναι τεσσάρων (4) ετών και άνω.
  • Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης, για τα νεογέννητα.
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
  • Υπεύθυνη δήλωση από τον άμεσα ασφαλισμένο, ότι το παιδί για όσο διάστημα θα είναι ασφαλισμένο στο δημόσιο δεν θα ασφαλιστεί και σε άλλο φορέα.
  • Στην περίπτωση που το παιδί είναι φοιτητής: Βεβαίωση Ανώτερης ή Ανώτατης Σχολής, με ημερομηνία εγγραφής και διάρκεια φοίτησης.

στον ΟΑΕΕ μου είπαν τους αρκεί το πιστοποιητικό οικ. κατάστασης...τώρα τι να πω κι απο ταμείο σε ταμείο ο,τι θέλουν ζητάνε!

io6Qp3.png

g3BCp2.png

• 2 weeks later...

Eπειδή πρόσφατα εκανα τη διαδικασία χρειάζονται τα εξής συμφωνα και με το site toy OPAD

Δικαιολογητικά για έκδοση βιβλιαρίου παιδιών ηλικίας κάτω από 18 ετών

βάσει της ΚΥΑ αριθμ. Οικ. 2/7029/0094/8-2-05 ΦΕΚ 213/17-2-05 τ.Βʼ

1) Αίτηση (χορηγείται και πρωτοκολλείται μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών από Υπηρεσία ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ)

2) Απογραφικό δελτίο (χορηγείται από ΟΠΑΔ) συμπληρωμένο και

α. απογεγραμμένο από τον/την υπάλληλο και θεωρημένο για την

β. ακρίβεια των στοιχείων από τον προϊστάμενο του υπαλλήλου με την

γ. υπογραφή, τη σφραγίδα και τη στρογγυλή σφραγίδα της υπηρεσίας

3) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης - Για νεογέννητα ληξιαρχική πράξη γέννησης

4) Υπεύθυνη δήλωση το Ν1599/86 του προστάτη υπαλλήλου που θα

δηλώνει ότι το παιδί δεν είναι εγγεγραμμένο σε άλλο ασφαλιστικό ταμείο ή οργανισμό

5) Μια (1) φωτογραφία (πάνω από τεσσάρων χρονών)

6) Βεβαίωση απόδοσης ΑΜΚΑ (για τα νεογέννητα το έγγραφο του ΚΕΠ με τον ΑΜΚΑ)

7) Βεβαίωση αποδοχών και κρατήσεων για υγειονομική περίθαλψη υπέρ του Δημοσίου του άμεσα ασφαλισμένου

Επίσης πρέπει να έχεις μαζί σου και το βιβλιάριό σου.

Αν δεν μπορείς να πας αυτοπροσώπως, μπορεί να κάνει και κάποιος άλλος τη διαδικασία για σένα με εξουσιοδότηση.

Τέλος, τη βεβαίωση αποδοχών δεν κατάλαβα γιατί τη ζητάνε καθώς η υπάλληλος ίσα που την κοίταξε και μου την έδωσε πίσω.

Πάντως έχει μεγάλη αναμονή και για να κάνεις την αίτηση και για να πάρεις το βιβλιάριο (για όσους εξυπηρετούνται από την Ηπείρου στην Αθήνα).

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του

y2BZp2.png

Μας έκανες την ...καρδιά περιβόλι κυρά-δασκάλα.

Ερώτηση:

Απογραφικά δελτία δεν έχουν οι υπηρεσίες?

Πρέπει να το πάρεις από πχ τον ΟΠΑΔ να το πας στην υπηρεσία σου κ μετά μα το ξαναπάς?

Κ κάτι άλλο: Τα βιβλιαράκια υγείας παιδιού, αυτά των εμβολίων κλπ από που τα παίρνουμε? Γιατί κάτι άκουσα ότι δεν τα δίνουν πια στα μαιευτήρια. (Ή τα δίνουν???)

s-age.png

pAfOp2.png

Διαφημίσεις

Ερώτηση:

Πρέπει να το πάρεις από πχ τον ΟΠΑΔ να το πας στην υπηρεσία σου κ μετά μα το ξαναπάς?

Κ κάτι άλλο: Τα βιβλιαράκια υγείας παιδιού, αυτά των εμβολίων κλπ από που τα παίρνουμε? Γιατί κάτι άκουσα ότι δεν τα δίνουν πια στα μαιευτήρια. (Ή τα δίνουν???)

εμένα πάντως το βιβλιάριο υγείας μου το έδωσαν στο μαιευτήριο. γέννησα 06/01/13 στο γαία.

Ερώτηση:

εγω γέννησα 11/10 στο ΑΤΤΙΚΟ και δεν εδιναν...πήρα απο βιβλιοπωλείο!!

io6Qp3.png

g3BCp2.png

εγω όταν πήγα στα ΚΕΠ με ρώτησαν αν θα το ασφαλίσω εγω ή ο σύζυγος,όταν είπα ο σύζυγος μου ζήτησαν τον ΑΜΚΑ του.

Σου ζητησαν τον ΑΜΚΑ του αντρα σου επειδη θα εμπαινε στο δικο του ταμειο, αυτο ομως ειναι ανεξαρτητο απο το ΑΜΚΑ του μωρου που μπορει να το εκδοσει οποιοσδηποτε απο τους 2 γονεις. Για παραδειγμα το δικο μου το μωρο ειναι ασφαλισμενο στο δικο μου ταμειο, ομως τις διαδικασιες για να του εκδοσουμε ΑΜΚΑ τις εκανε ο αντρας μου, εγω δεν χρειαστηκε να παω καθολου.

Ερώτηση:

Μην νομίζεις και η δικιά μου καρδιά είναι... κήπος!

Έκανα την αίτηση για το βιβλιάριο της μικρής αρχές Γενάρη και θα το παραλάβω στις 25 Φεβρουαρίου. Εν τω μεταξύ πληρώνω κανονικά και τα εμβόλιά της και τις επισκέψεις στην γιατρό.

Αν είναι οργανωμένη η υπηρεσία σου, θα το έχει. Διαφορετικά η διαδικασία είναι αυτό που περιέγραψες.

Θα σου πρότεινα να μην το παρεις το ρίσκο, κατέβασέ το από εδώ http://www.opad.gr/%CE%88%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B1%20%CE%9F%CE%A0%CE%91%CE%94/%CE%88%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CE%B1%20-%20%CE%94%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/%CE%93%CE%99%CE%91%20%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%97/%CE%91%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%CE%94%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF.pdf

Το βιβλιάριο με τα εμβόλια μου το έδωσαν στο μαιευτήριο (Ιασώ) όταν γέννησα (10/12).

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του

y2BZp2.png

Διαφημίσεις

Ξερει καμια απο παραλαμβανουμε βιβλιαριο υγειας στη θεσσαλονικη. Γεννησα τον Αυγουστο και δεν ειχαν το επισημο στο μαιευτηριο.

Σου ζητησαν τον ΑΜΚΑ του αντρα σου επειδη θα εμπαινε στο δικο του ταμειο, αυτο ομως ειναι ανεξαρτητο απο το ΑΜΚΑ του μωρου που μπορει να το εκδοσει οποιοσδηποτε απο τους 2 γονεις. Για παραδειγμα το δικο μου το μωρο ειναι ασφαλισμενο στο δικο μου ταμειο, ομως τις διαδικασιες για να του εκδοσουμε ΑΜΚΑ τις εκανε ο αντρας μου, εγω δεν χρειαστηκε να παω καθολου.

δεν μου το εξέδιδαν με το δικό μου ΑΜΚΑ.Τώρα γιατί εξυπηρετήθηκε ο σύζυγος σου κι εγω όχι;....γκρικ παμπλικ σερβισις!!!!!

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Ξερει καμια απο παραλαμβανουμε βιβλιαριο υγειας στη θεσσαλονικη. Γεννησα τον Αυγουστο και δεν ειχαν το επισημο στο μαιευτηριο.

απο κάποιο βιβλιοπωλείο μπορείς να το προμηθευτείς!

io6Qp3.png

g3BCp2.png

• 1 month later...

Να πω κι εγώ την εμπειρία μου:

-Για ΑΜΚΑ πήγε ο σύζυγος στο ΚΕΠ. Όλα καλά. (για ασφάλιση των κοριτσιών στον ΔΙΚΟ ΜΟΥ ασφαλιστικό φορέα = ΕΟΠΥΥ-ΟΠΑΔ)

-Βιβλιαράκια παρακολούθησης ανάπτυξης των μωρών μας έδωσαν στο μαιευτήριο (ιδιωτικό - ΓΑΙΑ)

-Βιβλιάρια υγείας μας είπαν στον ΟΠΑΔ (κεντρικά στην Ηπείρου) ότι θα είναι έτοιμα σε περίπου 2 μήνες από τότε που καταθέσαμε τα χαρτιά!!! (ΑΙΣΧΟΣ!!!)

Βέβαια, εκεί που μας κατάντησαν, με τους γιατρούς να μπαινοβγαίνουν στη σύμβαση με το Δημόσιο κάθε φορά που αλλάζει κάτι στους ασφαλιστικούς φορείς, δεν ξέρω τι είναι περισσότερο αίσχος από όλα.

Εμείς πχ έχουμε αλλάξει 3 φορές παιδίατρο στη μεγάλη μου μέχρι τώρα μόνο κ μόνο για την ασφάλιση κ τελικά με την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ πάλι εκτός σύμβασης βγήκε η πιο πρόσφατη παιδίατρός μας την οποία κ δεν αλλάζουμε. Μας έτυχε κ κάτι πολύ σοβαρό με την κόρη μου πέρυσι κ είναι αυτή που γνωρίζει όλο το ιστορικό της. Οπότε κ οι δίδυμες εκεί... Κ πληρώνουμε... Αχ...

s-age.png

pAfOp2.png

• 3 years later...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Κ ΑΠΟ ΜΕΝΑ....... ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.... ΜΠΗΚΑ ΣΤΟΝ 7 ΜΗΝΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΨΑΧΝΟΜΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ.....Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ

ΓΩ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ...

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

• 3 years later...

Θα ήθελα να ρωτήσω με βάση τα τωρινά δεδομένα αν οι δύο γονείς είναι μισθωτοί του ΙΚΑ ποιος συμφέρει να ασφαλίσει το νεογέννητο; Ισχύει ότι συμφέρει ο πιο χαμηλομισθος; Νομίζω ενα κίνητρο για να το ασφαλίσει η μητέρα είναι μια μικρή προσαύξηση που παίρνει στο επίδομα λοχείας. Αν υπάρχει ήδη ένα παιδί ασφαλισμένο στη μητέρα συμφέρει να ασφαλίσει και το δεύτερο; Ευχαριστώ!