Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

800.000 ευρώ αποζημίωση στην 17χρονη που είχε κολλήσει AIDS λόγω μετάγγισης

Recommended Posts

Θυμόσαστε την υπόθεση; Εμένα με είχε συγκλονίσει τότε.

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/268390/thessaloniki-apozimiosi-800000-eyro-se-25hroni-poy-molynthike-me-aids

Μακάρι να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο σε κανέναν...γιατί, καλή η αποζημίωση, και ηθικώς και υλικώς, αλλά τι να την κάνεις, όταν έχει καταστραφεί η ζωή σου; :-(:-(:-(

Διαφημίσεις

Εχω μεινει αφωνη!:shock:

Ομολογω πως δε γνωριζα την υποθεση αυτη!Για την αμελεια καποιων ανθρωπων,ενας συνανθρωπος μας να οδευει προς τον θανατο!

Ντροπη!Ειμαι και στον χωρο της υγειας!Μα καλα,εξετασεις δεν εκαναν πρωτα σε αυτο τον ανθρωπο?Και καθε φορα που παει καποιος να δωσει αιμα,ασχετα εαν ειναι δοτης με καρτα,πρεπει να γινονται εξετασεις στο αιμα αυτο!Ο Θεος να μας φυλαει!Λυπαμαι παρα πολυ για την κοπελα!Ουτε στον εχθρο μας να μην τυχει αυτο το πραγμα!

Και να καταδικαστουν,οχι μονο ο δοτης,ο οποιος κατ εμε,πρεπει να αντιμετωπιζει και ψυχολογικα προβληματα λογω της ασθενειας του,αλλα και το προσωπικο του νοσοκομειου!Θεωρω κακουργηματικη την πραξη τους!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Αν θυμάμαι καλά, είχαν πει τότε πως ούτε και ο δότης γνώριζε πως ήταν φορέας. Είχε μολυνθεί πολύ πρόσφατα και τα μηχανήματα δεν ήταν τόσο ευαίσθητα ώστε να ανιχνεύσουν τον ιό. Γι' αυτό και, από ό,τι ξέρω, κρατάνε το αίμα ένα διάστημα, μετά το υποβάλλουν σε εξετάσεις και μετά το χορηγούν σε ασθενείς. Κάποιος τότε μάλλον παραβίασε αυτό το πρωτόκολλο και ιδού τα αποτελέσματα...:-(

Αν θυμάμαι καλά, είχαν πει τότε πως ούτε και ο δότης γνώριζε πως ήταν φορέας. Είχε μολυνθεί πολύ πρόσφατα και τα μηχανήματα δεν ήταν τόσο ευαίσθητα ώστε να ανιχνεύσουν τον ιό. Γι' αυτό και, από ό,τι ξέρω, κρατάνε το αίμα ένα διάστημα, μετά το υποβάλλουν σε εξετάσεις και μετά το χορηγούν σε ασθενείς. Κάποιος τότε μάλλον παραβίασε αυτό το πρωτόκολλο και ιδού τα αποτελέσματα...:-(

Δεν γνωριζε πως ηταν φορεας?Τραγικο λοιπον και για αυτον!Και τον κατεκρινα χωρις να γνωριζω!Δεν υπαρχει παντως νομος πουθενα σε αυτη τη χωρα!Ολοι καταπατουνται!Τιποτα δε λειτουργει σωστα!Λυπαμαι για μια ακομη φορα!Πλεον οχι μονο για την κοπελα,αλλα και για τον δοτη,ο οποιος αν πραγματικα δε γνωριζε,μπορω να φατναστω το πως θα ενιωσε οταν εμαθε τι κουβαλαει αλλα και οτι εγινε αιτια να μεταδοθει η ασθενεια του σε ενα αθωο πλασμα!:(

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Διαφημίσεις

Δεν γνωριζε πως ηταν φορεας?Τραγικο λοιπον και για αυτον!Και τον κατεκρινα χωρις να γνωριζω!Δεν υπαρχει παντως νομος πουθενα σε αυτη τη χωρα!Ολοι καταπατουνται!Τιποτα δε λειτουργει σωστα!Λυπαμαι για μια ακομη φορα!Πλεον οχι μονο για την κοπελα,αλλα και για τον δοτη,ο οποιος αν πραγματικα δε γνωριζε,μπορω να φατναστω το πως θα ενιωσε οταν εμαθε τι κουβαλαει αλλα και οτι εγινε αιτια να μεταδοθει η ασθενεια του σε ενα αθωο πλασμα!:(

Επειδη κι εμενα μου ειχε κανει εντυπωση τοτε θυμαμαι οτι ο δοτης δεν το γνωριζε,ειχε παει να δωσει αιμα για ενα φιλο του ενω λιγες μερες πριν ειχε συνευρεθει με call-girl...To θεωρω εντελως ανευθυνο απο μερους του!Το τραγικο ειναι οτι ηταν παντρεμενος και η γυναικα του ηταν εγκυος ομως μετα απο εξετασεις που της εγιναν απ' οσο ειχαν πει στις ειδησεις ευτυχως δεν ειχε κολλησει!

q3pIp3.png

7QYNp3.png

Επειδη κι εμενα μου ειχε κανει εντυπωση τοτε θυμαμαι οτι ο δοτης δεν το γνωριζε,ειχε παει να δωσει αιμα για ενα φιλο του ενω λιγες μερες πριν ειχε συνευρεθει με call-girl...To θεωρω εντελως ανευθυνο απο μερους του!Το τραγικο ειναι οτι ηταν παντρεμενος και η γυναικα του ηταν εγκυος ομως μετα απο εξετασεις που της εγιναν απ' οσο ειχαν πει στις ειδησεις ευτυχως δεν ειχε κολλησει!

:shock::shock:!Εντελως αναρμοστη συμπεριφορα!Δοξα Το Θεο που δεν κολλησε και η γυναικα του κατι και κυριως το παιδι του!Ποσο ξεδιαντροπος ομως!Αλλα και αυτοι στο νοσοκομειο?Συμφωνω πως και λιγα ζητησαν,αλλα αν το σκεφτεις,τι να τα κανεις και τα χρηματα!Μπορει η κοπελα να σωθει απο την ασθενεια αυτη?Ισοβια πρεπει να τους κλεισουν μεσα!Οχι μονο τον δοτη,αλλα και τους υπευθυνους στο νοσοκομειο!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Ακόμα χειρότερα, δηλαδή!:shock: Δε θυμόμουν τόσες λεπτομέρειες. Ήταν από τις υποθέσεις που μου είχαν μείνει στο μυαλό όμως, γιατί δεν είχα μεγάλη διαφορά ηλικίας με την κοπέλα τότε και σκεφτόμουν πως θα μπορούσε να είχε συμβεί και σε μένα, γιατί είχα κάνει εκείνο το διάστημα μία εγχείριση και, ειλικρινά, μου ερχόταν να λιποθυμήσω στη σκέψη. Είχα μια έντονη φοβία για χρόνια με τη συγκεκριμένη ασθένεια, παρόλο που δεν ανήκα ποτέ στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Τα λεφτά, πάντως, όσο και να είναι, δεν τα θεωρώ αρκετή δικαίωση για μια τέτοια ανεπανόρθωτη βλάβη...θα προτιμούσα να κλείσουν τους υπεύθυνους του νοσοκομείου μέσα ισόβια, γιατί κάτι μου λέει πως μόνο το ελληνικό δημόσιο (δηλαδή εμείς) υποχρεώθηκε σε αποζημίωση, ενώ εκείνοι ζουν και βασιλεύουν. :mad:

Νομίζω πως ο ιός δε μπορεί να μεταδοθεί από κάποιον που τον έχει κολλήσει λίγες μέρες πριν. Ας μας πει κάποιος που γνωρίζει.

Nothing you would take... Everything you gave...

Νομίζω πως ο ιός δε μπορεί να μεταδοθεί από κάποιον που τον έχει κολλήσει λίγες μέρες πριν. Ας μας πει κάποιος που γνωρίζει.

Επειδη εγω εδωσα την πληροφορια,το λιγες μερες ειναι σχετικο,μπορει να ηταν 2 βδομαδες ακομα και μηνας...Εγω απλα ειπα οτι θυμομουν απο οσα ειχαν τοτε αναφερει στις ειδησεις.

q3pIp3.png

7QYNp3.png

Διαφημίσεις

o ιός είναι μη ανιχνεύσιμος για περίπου 3 μήνες...γι'αυτόν ακριβως τον λόγο όταν κάποιος δώσει αίμα γίνονται διάφορες εξετάσεις στην φιάλη,ανά κάποια χρονικά διαστήματα,εως ότου θεωρηθεί ασφαλής να δωθεί προς χρήση...

Τώρα πως και γιατί στον συγκεκριμένο άνθρωπο δεν τηρήθηκε αυτό το πρωτόκολλο;;;:confused::confused::confused: Μάλλον οι υπευθυνοι λόγω του ιστορικού που έδωσε δεν τον έθεσαν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (υποθέτω οτι δεν θα τους ενημέρωσε για τη συνεύρεση με το call girl) οπότε και βιάστηκαν να εγκρίνουν τη φιάλη κι έτσι την πάτησε το κορίτσι...

Όμως μη νομίζετε οτι είναι η μόνη περίπτωση..

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Άλλο μέσω σεξουαλικής επαφής κι άλλο να πάρουν ολόκληρη φιάλη μολυσμένου αίματος και να τη βάλουν μέσα σου. Φυσικά και θα κολλήσεις ό,τι ιό έχει μέσα του αυτό το αίμα.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=694605

Ένα άρθρο του 2006 που αφορά την υπόθεση. Το διάστημα κατά το οποιο ο δότης, παρότι οροθετικός, φαίνεται αρνητικός στην εξέταση, ονομάζεται από τους ειδικούς "ορολογικά σιωπηλό παράθυρο".

o ιός είναι μη ανιχνεύσιμος για περίπου 3 μήνες...γι'αυτόν ακριβως τον λόγο όταν κάποιος δώσει αίμα γίνονται διάφορες εξετάσεις στην φιάλη,ανά κάποια χρονικά διαστήματα,εως ότου θεωρηθεί ασφαλής να δωθεί προς χρήση...

Τώρα πως και γιατί στον συγκεκριμένο άνθρωπο δεν τηρήθηκε αυτό το πρωτόκολλο;;;:confused::confused::confused: Μάλλον οι υπευθυνοι λόγω του ιστορικού που έδωσε δεν τον έθεσαν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (υποθέτω οτι δεν θα τους ενημέρωσε για τη συνεύρεση με το call girl) οπότε και βιάστηκαν να εγκρίνουν τη φιάλη κι έτσι την πάτησε το κορίτσι...

Όμως μη νομίζετε οτι είναι η μόνη περίπτωση..

Κάπως έτσι πρέπει να έγινε λογικά...και νομίζω πως όντως δεν ήταν η πρώτη φορά. Κάποτε είχε γίνει μεγάλο σκάνδαλο με πολλές φιάλες μολυσμένου αίματος, αλλά από το εξωτερικό, από τη Γαλλία αν δεν απατώμαι. Έχει πολλά χρόνια αυτό.

Όχι, τέτοιου είδους καταδίκες υπάρχουν πολλές, με καταβολή χρηματικής αποζημίωσης. Τη ζωή όμως, ποιος σου την ξαναδίνει πίσω; Ή έστω, ποιος μπαίνει φυλακή γι' αυτά τα εγκλήματα; Κανείς.

Διαφημίσεις