Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρόγραμμα στον αποκλειστικό θηλασμό???

Recommended Posts

Κορίτσια τα φώτα σας και τη βοήθειά σας ξανά παρακαλώ...

Ο 2 μηνών μπέμπης μου θηλάζει αποκλειστικά και μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόγραμμα. Θηλάζει όποτε θέλει και όσο θέλει (συνήθως κάθε 1-1,5 ώρα αλλά μπορεί και συχνότερα) και τις τελευταίες μέρες που έχουμε κολικούς και κλαίμε συνέχεια, τον βάζω στο στήθος να ηρεμήσει και έχουμε χάσει το μπούσουλα τελείως..... Ούτε ξέρω κάθε πότε και πόσο θηλάζει.

Καταλαβαίνω πως είναι μωράκι ακόμα όμως με αυτό τον τρόπο δεν μπορώ να πάω πουθενά... Όταν έχεις δε και ένα μεγαλύτερο παιδάκι που περιμένει πράγματα από σένα είναι ακόμα δυσκολότερο να μην έχεις ιδέα πότε θα έχεις λίγο χρόνο να πας έστω μια βόλτα με αυτό...!!!!

Γι' αυτό αναρωτιέμαι. Μπορώ να βοηθήσω εγώ το μπέμπη μου να βάλει έστω ένα υποτυπώδες πρόγραμμα στους θηλασμούς του?

Πως να το κάνω αυτό?

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Διαφημίσεις

Αυτό που συμβαίνει είναι φυσιολογικότατο, ειδικά αφού το μωράκι σου είναι τόσο μικρούλι. Ο θηλασμός πρέπει να είναι ελεύθερος και ανεμπόδιστος μέρα νύχτα. Η έννοια πρόγραμμα δεν υπάρχει στα μωρά. Αυτό που υπάρχει είναι η ανάγκη τους για τη μαμά τους και το θηλασμό. Θα πρέπει να κάνετε υπομονή μέχρι να μην έχει ανάγκη για τόσο συχνό θηλασμό.

Μπορείς να παίρνεις και το μωρό στις βόλτες με το μεγαλύτερο παιδί σου. Με ένα σεντονάκι μπορείς να θηλάζεις παντού. Εκτός αν θέλεις να βγάζεις γάλα με θήλαστρο για να του το δίνει κάποιος άλλος όταν θα είσαι έξω, αλλα δεν το προτείνω γιατί όταν το μωράκι είναι μικρό, του δημιουργεί στρες η απουσία της μαμάς. Οπότε καλύτερα το μωρό να αποχωρίζεται τη μαμα μόνο όταν είναι απολύτως αναπόφευκτο(π.χ λόγω εργασίας). Αλλιώς βολτούλες μαζί με το μωρό, το οποίο άλλωστε θα χαρεί πολύ. :wink:

Το μωράκι είναι ακόμα μικρό και γι'αυτό και σε ζητάει συνέχεια. Γύρω στον 3ο-4ο μήνα θα αρχίσει να απασχολείται με το περιβάλλον και να ζητάει καινούρια ερεθίσματα και δεν θα είναι συνέχεια κολλημένο πάνω σου. Σίγουρα είναι δύσκολο αν έχεις και μεγαλύτερο παιδάκι που έχει και αυτό τις δικές του ανάγκες αλλά χρειάζεται λίγη υπομονή.

Αν ο καιρός είναι καλός μπορείς να παίρνεις μαζί σου το μωράκι και να το θηλάζεις έξω. Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ένα φουλάρι για να καλύψεις το στήθος σου ή ένα κάλυμα θηλασμού πχ http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_ss_i_1_9?url=search-alias%3Daps&field-keywords=breastfeeding+cover&sprefix=breastfee%2Caps%2C305

S02fp3.png

LnVyp3.png

Και η δικιά μου ήταν κρεμασμένη από το στήθος μέχρι πρόσφατα που αισίως μπορεί να κάτσει και μόνη της στην κούνια για 30'-45'

Στις βόλτες όμως είναι κυρία! Συνήθως κοιμάται στο αυτοκίνητο εν κινήσει η στο μαρσιπο και θα γκρινιάξει μόνο αν είναι οριακά σε πείναι ή εχει αέρια. Σε αντιθεση με το σπίτι που εχει τη γκρίνια στο τσεπάκι.;)

Το κάθε παιδί φτιάχνει μόνο του σιγά σιγά το πρόγραμμά του.

NE1r.png

Ο 2 μηνών μπέμπης μου θηλάζει αποκλειστικά και μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόγραμμα. Θηλάζει όποτε θέλει και όσο θέλει (συνήθως κάθε 1-1,5 ώρα αλλά μπορεί και συχνότερα) και τις τελευταίες μέρες που έχουμε κολικούς και κλαίμε συνέχεια, τον βάζω στο στήθος να ηρεμήσει και έχουμε χάσει το μπούσουλα τελείως..... Ούτε ξέρω κάθε πότε και πόσο θηλάζει.

Καταλαβαίνω πως είναι μωράκι ακόμα όμως με αυτό τον τρόπο δεν μπορώ να πάω πουθενά... Όταν έχεις δε και ένα μεγαλύτερο παιδάκι που περιμένει πράγματα από σένα είναι ακόμα δυσκολότερο να μην έχεις ιδέα πότε θα έχεις λίγο χρόνο να πας έστω μια βόλτα με αυτό...!!!!

Γι' αυτό αναρωτιέμαι. Μπορώ να βοηθήσω εγώ το μπέμπη μου να βάλει έστω ένα υποτυπώδες πρόγραμμα στους θηλασμούς του?

Πως να το κάνω αυτό?

Αχ πόσο χαίρομαι που δ είμαι η μόνη!!νόμιζα οτι εγώ έκανα κάτι λάθος!εν τώ μεταξυ δ ξέρω ποτέ αν χόρτασε,καθώς πολλές φορές σταματάει το γεύμα λόγω κολικων!αααχ!ηρέμησα τώρα!έλεγα μα είμαι πια η μόνη που ταιζει έτσι ανεξέλεγκτα??

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

Διαφημίσεις

Πως να το κάνω αυτό?

προγραμμα...πολυ δυσκολο...δε ξερω αν κανει κιολας!ετσι ηταν και με μας αλλα στον 3 μηνα φτιαχνουν τα πραγματα, θηλαζει με πιο πολυ δυναμη και μειωνεται η ωρα θηλασμου! υπομονη!

I