Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παροχές στο ΙΑΣΩ

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω τις κοπελες που γέννησαν πρόσφατα στο Ιασώ τι τους δωθηκε από το Ιασω και δεν ήταν extra η χρέωση.

π.χ. σερβιέτες, επιθέματα στήθους, σλίπ μιας χρήσης, pampers για το μωρό, σαμπουάν, αφρόλουτρο, πετσέτες θα μας δώσουν ή πρέπει να φέρουμε εμείς;

Το μωράκι θα το αλλάζουμε και θα το πλένουμε εμείς ή όχι;

Ότι άλλο θυμάστε που σας χρειάστηκε θα με βοηθήσει πολύ γιατί ετοιμάζω τη βαλίτσα μου, θα έχω rooming in και σαν πρωτάρα έχω τρομερό άγχος.

Διαφημίσεις

Με το καλο να δεχτεις το μωρακι σου.Στο ΙΑΣω γεννησα πριν 2 χρονια τον πρωτο μου γιο.Και στο ΡΕΑ που γεννησα φετος τομικρο πανω κατω τα ιδια ισχυαν.

Το μωρο το αλλαζουν οι μαιες οποτε πανες για το μωρο δε χρειαζεσαι.Θα σου δωσουν κανα μικρο πακετο διαφημιστικο απο libero για το σπιτι αλλα εκει δε χρειαζεσαι πανες.Πετσετες ομοιως δε χρειαζεσαι...καθε πρωι σου δινουν καινουριες καθαρες.Και στα 2 μας ειχαν δωσει καποιο αντισιπτικο για καθαρισμο της ευαισθητης περιοχης να χρησιμοποιεις στην αρχη με τα ραμματα.Στο ιασω μας ειχαν δωσει και κατι διαφημιστικα σαμπουαν και αφρολουτρο...στο ΡΕΑ οχι οποτε θα σου ελεγα να παρεις μαζι σου.Σερβιετες λοχειας ΤΕΝΑ και εσωρουχα μιας χρησεις μας ειχαν δωσει αλλα ειχα παρει και δικα μου γιατι δινουν λιγα.Αν αγορασεις παρε ενα πακετο ...μην αγορασεις περισσοτερα δεν υπαρχει λογος.Επιθεματα θηλασμου δε μας ειχαν δωσει σε κανενα απο τα δυο και ειναι χρησιμα οποτε παρε.Κρεμα για τις θηλες παρε σιγουρα θα σου χρειαστει.

Για το μωρακι μονο ρουχα για τη μερα που θα το παρετε σπιτι.

Παντοφλιτσες οπωσδηποτε μη ξεχασεις>Εγω ειχα παρει και ενα ζευγαρι σαγιοναρες μαζι και τις φοραγα οταν εκανα μπανιο γιατι οσο καθαρα και να ειναι οι μυκητες δινουν και περνουν με τοσα ατομα.

Ολα καλα να πανε και με εναν πονο!!

Πότε γεννάς? Αν είναι χειμώνας μην πάρεις ζεστές πυτζάμες η νυχτικά γιατί κάνει πολλή ζέστη κ θα σκάσεις. Γενικά όμως μην αγχώνεσαι κ κάτι να ξεχάσεις θα πεις σε κάποιον δικό σου να σου φέρει

Ω ναι...μιλαμε για πολυ ζεστη τα μαιευτηρια.Παρε και κανενα τζελ καθαριστικο χεριων(αυτο που δενξεπλενεται) για να χρησιμοποιουν οσοι σε επισκεπτονται αλλα κι εσυ πριν πιασεις το μωρο.Εγω ξεχασα να παρω...κατεβηκε ο αντρας μου και μου αγορασε ενα απο το μαιευτηριο και το πληρωσε χρυσο...ελεος.

καλησπερα κοριτσια.πολυ χρησιμα ολα αυτα!με τον θηλασμο βοηθανε?δηλαδη αν ζητησεις αποκλειστικο ειναι συνεργασιμες?στο φερνουν οποτε χρειαζεται?και κατι αλλο.επιτρεπεται να ειναι καποιος αλλος εκτος του αντρα σου μαζι σου κατα τον τοκετο?αν δε θες να ειναι αυτος εκεινη την ωρα?επιτρεπεται να μεινει μαζι σου καποιος το βραδυ?το μωρο μπορουν να το βλεπουν οι συγγενεις?

w7ENp3.png

Διαφημίσεις

καλησπερα κοριτσια.πολυ χρησιμα ολα αυτα!με τον θηλασμο βοηθανε?δηλαδη αν ζητησεις αποκλειστικο ειναι συνεργασιμες?στο φερνουν οποτε χρειαζεται?και κατι αλλο.επιτρεπεται να ειναι καποιος αλλος εκτος του αντρα σου μαζι σου κατα τον τοκετο?αν δε θες να ειναι αυτος εκεινη την ωρα?επιτρεπεται να μεινει μαζι σου καποιος το βραδυ?το μωρο μπορουν να το βλεπουν οι συγγενεις?

Με το θηλασμο βοηθανε αλλα θα πρεπει κι εσυ σε καθε δυσκολια να ρωτας.Και αν ζητησεις αποκλειστικο θηλασμο οποτε κλαιει στο φερνουν να το θηλασεις.

Τωρα για το αλλο δεν ξερω.Ποιος να ειναι δλδ στον τοκετο αν δεν ειναι ο αντρας σου?Εγω να σου πω την αληθεια δε ηθελα κανεναν...προτιμησα να ειμαι εγω και ο γιατρος.Καλα ο αντρας μου φοβοταν κιολας δεν ηθελε να μπει...αλλον πανω απο το κεφαλι μου δεν ηθελα με τπτ.

Για το βραδυ προσωπικα το θεωρω λαθος να μενει συνοδος....ακομα κι αν αυτος ειναι ο μπαμας του μωρου.Εκτος κι αν η μανουλα ειναι τοσο χαλια που απαιτειται βοηθεια.Η αν εισαι σε μονοκλινο οποτε κανεις οτι θελεις.

σευχαριστω για την απαντηση.θα γεννησω στο ιασω της λαρισας και εκει ειναι πιο ησυχα.προσφατα γεννησε μια γνωστη και ηταν μονη στο δωματιο αν και ειχε ζητησει τρικλινο δεν ειχε αλλες κοπελες.και μια κι εγω δεν μενω λαρισα....καταλαβαινεις.

w7ENp3.png

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Έχω πητ 16/2 οπότε ο καιρός πλησιάζει!

Με τα βλαστοκύτταρα τι κάνατε; Σκέφτομαι για δωρεά στην δημόσια τράπεζα.

Μανούλες να σας ζήσουν τα μωράκια σας και με το καλό σε όλες τις εγγυούλες!

πριν απο 11 μηνες που γέννησα στο Ιασώ μου δωσαν ένα θερμόμετρο, 2 πακετα σερβιετες τενα, εναν αφρό για την ευαίσθητη περιοχή και ένα σαπουνάκι. Πετσέτες σου αλλάζαν κάθε μέρα. Οταν έφυγα μου δώσαν ένα διαφημηστικό βαλιτσάκι με διάφορα μέσα.

Κοιτώντας το αναλυτικό τιμολόγιο βλέπω ότι χρεώνουν υγειονομικό υλικό που υποθέτω είναι οι σερβιέτες , οι πετσέτες κλπ αλλά δε νομίζω ότι μπορείς να το διαχωρίσεις είναι στο 3ήμερο πακέτο. Επίσης όσον αφορά τα νυχτικά , πραγματικά κι εγώ είχα γεννήσει Ιανουάριο και είχα σκάσει ... Κοντομάνικα να πάρεις και σουτιέν θηλασμού 2-3 να έχεις. Κατά τη διάρκεια του θηλασμού καλείς τη μαία γιατί πίστεψέ με οι περισσότερες πρωτομανούλες χρειάζονται βοήθεια με το θηλασμό. Το βράδυ να σου πω δεν συνηθίζεται να κάθεται κάποιος εκτός αν η μητέρα έχει κάποιο θέμα και χρειάζεται βοήθεια. Αλλά κι εσύ θα θέλεις ξεκούραση δεν θα θέλεις συνέχεια επισκέψεις πίστεψέ με...

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΝΟ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Διαφημίσεις

Με τον αποκλειστικό θηλασμό βοηθάνε και στο φέρνουν κάθε φορά που είναι να φάει. Την ώρα του τοκετού μόνο ένας μπορεί να είναι παρόν και αυτό το δηλώνεις από την αρχή. Δηλαδή δεν μπορείς μετά να αλλάξεις άτομο. Και ναι εγώ δεν ήθελα τον άντρα μου (απαντώ σε μια κοπέλα που είπε ''ποιός άλλος θα είναι εκτός από τον άντρα σου?'') και έτσι δήλωσα στην προισταμένη ότι θέλω να είναι η αδερφή μου και εκείνη δέχτηκε. Το βράδυ φυσικά και επιτρέπεται να μείνει κάποιος μαζί σου, αυτό το κρίνεις εσύ αν έχει ανάγκη ή όχι. Αν το μωρό μπεί σε μονάδα εντατικής ή απλής παρακολούθησης μόνο οι γονείς μπορούν να το βλέπουν, αλλιώς όλοι οι λοιποί συγγενείς το βλέπουν στο επισκεπτήριο. Η ώρα η καλή σου εύχομαι!

λοιπον κοριτσια γεννησα στο ιασω στις 10/12, ειχαν αλλαξει αρκετα πραγματα, απο την τελευταια φορα που ειχα γεννησει, τι εννοω μας εφερναν τα μωρα και αν δεν παιρναμε εμεις τηλεφωνο για να τα παρουν τα ξεχναγανε, περναγανε και 2ωρες μαζι μας, (δεν ειχαμε ζητησει rooming in) αν ζηταγες λιγο συμπληρωμα γιατι καταλαβαινετε η πρωτη- δευτερη μερα ειναι λιγο δυσκολη, δεν δινανε ευκολα, τα πρωινα που αλλαζανε σεντονια δεν ειχαν πετσετες σου αφηναν μονο μια ή την μεγαλη ή την μικρη και παντα ρωταγανε, κανα δυο φορες που ειχα παει στην ρεσεψιον του οροφου επι 10λεπτα δεν υπηρχε καμια κοπελα, ειχαν κανει μειωσεις προσωπικου και αυτο φαινοταν πολυ εντονα, για το ιασω εχω τις καλυτερες εντυπωσεις αλλα δυστηχως η κριση χτυπησε και αυτο, την τελευταια μερα που ηταν να φυγω η καθαριστρια μας ειπε (με αφορμη οτι ειχαν ξεχασει να μαζεψουν το πρωινο) οτι σημερα απολυσαν 170ατομα ολους τους τραπεζοκομους και οτι θα βαζανε catering, στεναχωρηθηκαμε παρα πολυ.....δεν το περιμεναμε αυτο για το ιασω, κατα τα αλλα καλα, το φαι τελειο, ζεστη αρκετη τα επισκεπτηρια χαμος οπως παντα....

καθε μερα ολο και περισσοτερες εκπληξεις....

Με τον αποκλειστικό θηλασμό βοηθάνε και στο φέρνουν κάθε φορά που είναι να φάει. Την ώρα του τοκετού μόνο ένας μπορεί να είναι παρόν και αυτό το δηλώνεις από την αρχή. Δηλαδή δεν μπορείς μετά να αλλάξεις άτομο. Και ναι εγώ δεν ήθελα τον άντρα μου (απαντώ σε μια κοπέλα που είπε ''ποιός άλλος θα είναι εκτός από τον άντρα σου?'') και έτσι δήλωσα στην προισταμένη ότι θέλω να είναι η αδερφή μου και εκείνη δέχτηκε. Το βράδυ φυσικά και επιτρέπεται να μείνει κάποιος μαζί σου, αυτό το κρίνεις εσύ αν έχει ανάγκη ή όχι. Αν το μωρό μπεί σε μονάδα εντατικής ή απλής παρακολούθησης μόνο οι γονείς μπορούν να το βλέπουν, αλλιώς όλοι οι λοιποί συγγενείς το βλέπουν στο επισκεπτήριο. Η ώρα η καλή σου εύχομαι!

σευχαριστω πολυ.να χαιρεσαι το παιδακι σου!!

w7ENp3.png

λοιπον κοριτσια γεννησα στο ιασω στις 10/12, ειχαν αλλαξει αρκετα πραγματα, απο την τελευταια φορα που ειχα γεννησει, τι εννοω μας εφερναν τα μωρα και αν δεν παιρναμε εμεις τηλεφωνο για να τα παρουν τα ξεχναγανε, περναγανε και 2ωρες μαζι μας, (δεν ειχαμε ζητησει rooming in) αν ζηταγες λιγο συμπληρωμα γιατι καταλαβαινετε η πρωτη- δευτερη μερα ειναι λιγο δυσκολη, δεν δινανε ευκολα, τα πρωινα που αλλαζανε σεντονια δεν ειχαν πετσετες σου αφηναν μονο μια ή την μεγαλη ή την μικρη και παντα ρωταγανε, κανα δυο φορες που ειχα παει στην ρεσεψιον του οροφου επι 10λεπτα δεν υπηρχε καμια κοπελα, ειχαν κανει μειωσεις προσωπικου και αυτο φαινοταν πολυ εντονα, για το ιασω εχω τις καλυτερες εντυπωσεις αλλα δυστηχως η κριση χτυπησε και αυτο, την τελευταια μερα που ηταν να φυγω η καθαριστρια μας ειπε (με αφορμη οτι ειχαν ξεχασει να μαζεψουν το πρωινο) οτι σημερα απολυσαν 170ατομα ολους τους τραπεζοκομους και οτι θα βαζανε catering, στεναχωρηθηκαμε παρα πολυ.....δεν το περιμεναμε αυτο για το ιασω, κατα τα αλλα καλα, το φαι τελειο, ζεστη αρκετη τα επισκεπτηρια χαμος οπως παντα....

ευχαριστω πολυ!!πολυ χρησιμες οι πληροφοριες!!

w7ENp3.png

Την μείωση του προσωπικού την αισθάνθηκα όντως και εγώ. Μάλιστα στο τριήμερο της καθαράς δευτέρας που ήμουν εγώ, δεν είχαν χαρτί υγείας να μας δώσουν. Αλλά κάτω στις αίθουσες τοκετού δεν είχα κανένα παράπονο, όλα ήταν τέλεια και οι μαίες και η προισταμένη.

Διαφημίσεις

λοιπον κοριτσια γεννησα στο ιασω στις 10/12, ειχαν αλλαξει αρκετα πραγματα, απο την τελευταια φορα που ειχα γεννησει...

Μαζί γεννήσαμε αλλά η δική μου εμπειρία ήταν λίγο διαφορετική.

Βέβαια εγώ έγινα πρώτη φορά μανούλα και δεν έχω να κάνω σύγκριση.

Στην απόδειξη μου το υγειονομικό υλικό δεν το γράφουν αναλυτικά αλλά από όσα μπορώ να καταλάβω μου χρεώσαν έξτρα κάποιες εξετάσεις που ζήτησα να γίνουν για τη μπέμπα, την εξακριβωση της ομάδας αίματός μου (όταν με ρωτούσε η νοσοκόμα το ιστορικό μου κόλλησα και δεν τη θυμόμουν), κάποια φάρμακα και ίσως τον ουροκαθετήρα, που χρειάστηκα.

Στο δωμάτιο όταν πήγα με περίμενε ένα πακέτο τένα, 4 νοσοκομειακά βρακάκια, ένα σαπούνι, ινκοσεπτ μεγάλη συσκευασία για την ευαίσθητη περιοχή (αν και όταν ήρθαν και οι άλλες κοπέλες στο θάλαμο, δεν ήρθαν και έξτρα σαπουνάκια). Σεντόνια άλλαζαν καθημερινά και μου έδιναν δύο πετσέτες (σωματος και προσωπου). Σαμπουαν και αφρολουτρο ειχα παρει τα δικα μου, όπως και αλλα προσωπικα αντικειμενα (οδοντοκρεμα, ενυδατικες, αντισηπτικα μαντηλακια, λιποζαν, )

Για την μπέμπα δεν χρειάστηκα τίποτα, παρα μόνο ρουχαλάκια για την ημέρα που φύγαμε. Την αλλαζαν και την επλεναν οι μαιες, όποτε χρειαζόταν. Κάθε πρωι γυρω στις 6 τα επαιρναν όλα τα μωρακια για μπάνιο και ελεγχο από τους παιδιάτρους. Από την κουμπάρα μου που είχε γεννήσει παλιότερα στο Ιασώ ήξερα ότι χρεώναν τις πάνες και τα γαλατάκια, διότι το είχε δει στο λογαριασμό της αναλυτικά. Δεν ξερω αν ισχυει ακομα.

Επίσης κάθε μέρα που έμεινα στο μαιευτήριο περνούσαν διάφοροι από εταιρίες και μου άφηναν δείγματα και διαφημιστικα.

Επισης στα δυο λεπτα περπατημα απο το Ιασω υπαρχει εμπορικο κεντρο με μεγαλο σουπερμαρκετ. Και να εχεις ξεχασει κατι, δεν χρειαζεται να το πληρωσεις χρυσό!

Το δωματιο ηταν πολυ ζεστό, ανετα κυκλοφορούσες και με καλοκαιρινη πυτζάμα. Αν θελεις να θηλασεις, σε συμβουλευω να διαλεξεις να παρεις μαζί σου κάτι που θα σου ειναι βολικο να αποκαλυπτεις το στηθος σου, ακομα και με το ένα χερι.

Ζητησα και εγω rooming in με αποκλειστικό θηλασμο και ηταν θαυμασια εμπειρία για να καταλαβω πως θα ειναι η ζωη στο σπιτι με το μωρό. Αν και είχα συνοδο μαζι μου, όποτε χρειαστηκα βοηθεια ερχόταν καποιος από το προσωπικό. Βεβαια τις ωρες αιχμης χρειαζόταν λιγη υπομονή.

Δεν με ενημερωσε κανεις αν επιτρεπεται ή όχι να μενει καποιος μαζι μου το βραδυ. Μόνο την τριτη μερα περασε ενας σεκιουριτι να ζητήσει από το συζυγο μιας κοπελας να φύγει από το δωματιο το βραδυ, αλλα συμφωνησαμε και οι υπολοιπες και του ειπαμε να μεινει. Επισης ειχα τη δυνατοτητα να στελνω το μωρο μου στην αιθουσα νεογνων όποτε ηθελα (βλέπε όταν πλάκωνε όλο το σόι και μαζευόμασταν 40 νοματαίοι, να κάνω ενα μπάνιο) και μου το εφερναν όταν ξυπνούσε και πεινούσε.

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του

y2BZp2.png