Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Recommended Posts

είναι καμμία κοπέλα να μου πεί αν πήρε κορτιζόνη κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης ?

απο σήμερα άρχισα να παίρνω prezolon 5mg ημερησίως και θα την πάρω για 2 εβδομάδες μέχρι δηλ να γεννήσω

η αιτία είνια ότι είχα πόνους στα δάχτυλα των χεριών που παραπέμπει στον ερυθηματώση λύκο που μάλλον έχω (χωρίς να είναι σίγουρο αυτό) αλλά και ο γυναικολόγος την συνέστησε για την ωρίμανση των πνευμόνων της μπέμπας μιας και με το που θα μπώ στο μήνα μου θα γεννήσω με καισαρική.

απλά θα ήθελα να μάθω αν η κορτιζόνη φέρνει πρήξιμο γιατί μέχρι στιγμής δεν έχω πρηστεί, ή κάποιο άλλο σύμπτωμα

επίσης δεν ξέρω αν επιτραπεί μετά να θηλάσω το μωρό μου!

Διαφημίσεις

έκανα τέσσερις ενέσεις κορτιζόνης και όντως πρήστηκα.

Ομως το πρήξιμο ήταν σταδιακό, δεν έγινε αμέσως. Πιστεύω ότι πάνω που θα αρχίσεις να πρήζεσαι (αν σε εσένα συμβεί) τότε θα είναι και η εποχή που θα γεννήσεις πάνω - κάτω, οπότε όλα καλα.

Με το καλό

έκανα τέσσερις ενέσεις κορτιζόνης και όντως πρήστηκα.

Ομως το πρήξιμο ήταν σταδιακό, δεν έγινε αμέσως. Πιστεύω ότι πάνω που θα αρχίσεις να πρήζεσαι (αν σε εσένα συμβεί) τότε θα είναι και η εποχή που θα γεννήσεις πάνω - κάτω, οπότε όλα καλα.

Με το καλό

να είσαι καλά

εμένα είναι χαπάκια ,

για ποιο λόγο πήρες κορτιζόνη?

για ωρίμανση πνευμόνων καθόσον πήγαινα για προωρο τιοκετό.

Πάντως βοήθησε πολύ, είναι πανάκεια η κορτιζόνη βρε γμτ, αλλά δεν κάνει σε μεγάλες δόσεις.

Ευχομαι όλα καλά. Εδώ που έφτασες τίποτα δεν σε σταματά.

Αντε με το καλό λοιπόν.

για ωρίμανση πνευμόνων καθόσον πήγαινα για προωρο τιοκετό.

Πάντως βοήθησε πολύ, είναι πανάκεια η κορτιζόνη βρε γμτ, αλλά δεν κάνει σε μεγάλες δόσεις.

Ευχομαι όλα καλά. Εδώ που έφτασες τίποτα δεν σε σταματά.

Αντε με το καλό λοιπόν.

Σ' ευχαρσιστώ πολύ Βούλα

αλήθεια θήλασες κανονικά ή όχι

αν και εσύ έκανες ενέσεις δεν ξέρω αν παίζει ρόλο!

Διαφημίσεις

Κι εγώ επειδή είχα διαστολή απο τον όγδοο μήνα και με είχε βάλει σε υποχρεωτική ξάπλα για να παρω μερες και απο φόβο μη γεννησω νωρίτερα μου ειχε βαλει να κάνω αυτες τις ενεσεις (δε θυμαμαι ποσες ήταν, παντως όχι πανω απο 3-4)...

Θήλασα κανονικότατα χωρίς πρόβλημα και μάλιστα αποκλειστικα...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

• 1 year later...

Καλημέρα,

Επαναφέρω το θέμα της κορτιζόνης γιατί χθές ο γιατρός μου σύστησε να κάνω 2 ενέσεις κορτιζόνης για την ανάπτυξη των πνευμόνων.Είμαι στην 28η εβδομάδα(μπαίνω στον 7ο δηλαδή), έχω αγοράκι και μου είπε ο γιατρός οτι όλα είναι πολύ καλά.Δεν είδε δηλαδη κάτι ανησυχητικό δηλαδή κατά την εξέταση.Το μωρό αναπτύσεται πολύ καλά και όλα (αμνιακό υγρό,πλακούντας,βάρος...)είναι πολυ καλά.Ποιος ο λόγος λοιπόν να γίνουν ενέσεις (έστω και 2 )από τώρα για τα πνευμόνια του?? Εχει τύχει σε καμία??

QqmLp3.png

Η δική σου περίπτωση είναι διαφορετική απ' αυτή που περιγράφουν τα κορίτσια παραπάνω.

Είναι σύνηθες να γίνεται η ένεση κορτιζόνης για την ωρίμανση των πνευμόνων του εμβρύου, εφόσον όμως υπαρχει υποψία πρόωρου τοκετού. Γιατί ο γιατρός σου σε βάζει να τις κάνεις αφού όλα είναι καλά, τον ρώτησες?

Δες μια σχετική συζήτηση εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=37047&highlight=%EA%EF%F1%F4%E9%E6%EF%ED%E7

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Καλημέρα,

Επαναφέρω το θέμα της κορτιζόνης γιατί χθές ο γιατρός μου σύστησε να κάνω 2 ενέσεις κορτιζόνης για την ανάπτυξη των πνευμόνων.Είμαι στην 28η εβδομάδα(μπαίνω στον 7ο δηλαδή), έχω αγοράκι και μου είπε ο γιατρός οτι όλα είναι πολύ καλά.Δεν είδε δηλαδη κάτι ανησυχητικό δηλαδή κατά την εξέταση.Το μωρό αναπτύσεται πολύ καλά και όλα (αμνιακό υγρό,πλακούντας,βάρος...)είναι πολυ καλά.Ποιος ο λόγος λοιπόν να γίνουν ενέσεις (έστω και 2 )από τώρα για τα πνευμόνια του?? Εχει τύχει σε καμία??

καλημερα...

ειμαι ιδια περιπτωση...εγω ειμαι στην 31 εβδομαδα και με συμβουλεψε ο γιατρος μου να κανω 2 δοσεις σε μια ενεση για προληπτικους λογους...εχει λαβει τετοια οδηγια λεει και την εφαρμοζει σε ολες τις εγκυους του...στον υπερηχο ολα ειναι μια χαρα...θελω να πιστευω οτι αν εβλεπε κατι ανησυχητικο θα μου το ελεγε...τι να σου πω...

εγω την εκανα σημερα την ενεση...περα απο το τσουξιμο γυρω στη μιση ωρα μετα, πονο δεν ενιωσα καθολου...

Διαφημίσεις

• 1 year later...

Γειά σου Μαριάνα,

η κορτιζόνη καταστέλει το ανοσολογικό. Δηλαδή λειτουργεί προληπτικά μήπως και μια γυναίκα έχει προβλημα με το ανοσολογικό, δηλαδή ο οργανισμός επιτεθεί στο εμβρυο και δεν γίνει καν εμφύτευσή ή το σκοτώσουν στην πορεία (παλίνδρομη).

Στα εξήγησα πολύ γενικά και απλά, η περίληψη είναι αυτή. Το ξέρω γιατί εγώ εχω κάνει εξωσωματική και τα δίνουν και σε μας, ετσι το εψαξα.

Ομως, εαν μια κοπελα έχει ιστορικό παλίνδρομων, καλύτερα να κάνει εξέταση ανοσολογικού πακέτου. Σίγουρα κοστίζει, αλλά οι συνεχόμενες παλίνδρομες μάλλον σημαίνουν ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει.

7SKXp3.png

6zRCp3.png

• 8 years later...

μπορεί να μου πει μια μανούλα από όλες τις παραπάνω που γέννησαν , πχ το 2011, αν όλα πήγαν καλά με τη γεννά και αν είναι καλά τα παιδάκια τους; με ειλικρίνεια μου απάντησε μια κυρια ότι έπαιρνε κορτιζόνη , το παιδάκι της έχει λήθαργο και φοβάται ότι ωφειλεται στο φάρμακο. εγώ παίρνω στο πρώτο τρίμηνο 3φορες  την ημέρα των 5mg.