Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

candida η πονόδοντος?

Recommended Posts

Γεια σας

εχω γραψει και αλλου ξανα για προβήματα με το θηλασμό - ειμαι ενα σκετο προβλημα?

Λοιπον τα βασικα

Φ.Τ με επισκληρίδιο και ολική αναισθησια μετα τον τοκετό για τα ραματα. Αμεσως μετα διατροφή για 10 μερες με μακαρονια κρεατα και γαλατα και γλυκα (ηδη απο το μαιευτηριο) και αντιβιωση για δεκα μερες

Ξενο γαλα πηραμε για 2 μερες (6 και 7 ημερων) και μπουκαλι επισης για την 8-10 ημερων με δικο μου γαλα, αυτα για τον ικτερο.

Γεννηθηκαμε 3250 , απο μαιευτηριο φυγαμε 3000 και τωρα ειμαστε 7.900 και 3 μηνων και δεκα ημερων.

Το μωρό μου εχει κοντο χαλινο κατα την παιδιατρό μου - η νινα νανα μου συστησε να βρω ΩΡΛΑ βρηκα ονοματα αλλα όχι τηλεφωνα

Οι θηλες μου πληγωθηκαν στο μαιευτηριο, εγιαναν σε λιγες μερες και μετα όταν ξανα εβαλα θηλαστρο ξαναπληγωθηκαν - μετα ομως περασαν

Εκ τοτε οι θηλες ειναι ροζ και ερεθισμενες. Ειχα κανει και πλυσεις με σοδονερο ( η μαλλον κομπρεσες) και αλατονερο (αμπουλες απο το φαρμακειο), καθως και ηλιοθεραπεια στο μπαλκονι και διαιτα χωρις ζαχαρη, αλευρι , μαγειρεμενα λαδια και φρουτα για μια βδομαδα. Τωρα τελευταια το ριξα παλι στα γλυκα

το μωρο ομως εμω ετρωγε παντα λαιμαργα τωρα τελευταια κανει περιεργα. Δεν τρωει. Βαζει το βυζι στο στομα και μετα το αφηνει - μετα απο λιγο αν δεν εχει φαει καθόλου ή αμεσως αν εχει φαει λιγο. Κι ενω πειναει και προσπαθει να φαει φαινεται σαν να μην μπορει να δεχτει το βυζι. Το ξερω πως δεν αδειαζει γιατι ειναι παντα πρησεμενο το στηθος και τρεχει ολο γαλατα. Πλημμυρα. Μολις βγαλει το βυζι βαζει κατευθειαν το χερι στο στομα που μασαει με μανια?

Υπαρχει περιπτωση να ειναι καντιντα και να νακουφιζεται με το χερι αλλα οχι με το βυζί? Γιατί δεν τρωει? Υπαρχει περιπτωση να μην τρωει λογω πονοδοντου?

Σε ποιον μπορω να απευθυνθω? Σ εποιον επαγγελματια? Να μου πει κατι εγγυρο? Σε γυναικολογο? μαστολογο? παιδιατρο? δερματολογο? πιστοποιηενο συμβουλο παιδιατρο?Εχω διαβασει τοσα εδω μεσα αλλα και στο πιο κατω λινκ

http://www.virtualmedicalcentre.com/diseases/breast-and-nipple-thrush-bnt-breast-and-nipple-candidiasis-mammary-candidiasis/939

οπου εκει προτεινονται εργαστηριακες αναλυσεις kai θεραπειας οπως diafora antimyktiaka που τα πινεις κιολας

Ομως δεν μπορω να κανω διαγνωση μονη μου ουτε να αρχισω να παιρνω φαρμακα μονη μου ποσο μαλλον να δινω στο μωρό. Ξερω εκανα λαθος με τα γλυκα. Τι να κανω ομως τωρα? μηπως μενει νηστικό? Εχω φρικαρει λιγο παρατηρουσα το κεφαλι του την μπροστινη πηγη που την ειδα να παλλεται , είανι αυτό νορμαλ? Η παιδιατρος τον ειδε πριν λιγες μερες δεν μου ειπε κατι, ομως δεν φαινεται πολυ ενημερωμενη για τα θηλασμου ζητηματα.

Ο γυναικολογος μου ειχε πει ότι δεν ξερει απο αυτακαι να ρωτησω τη μαια η οποια μου ειχε πει ότι δεν μπορει να γινει διαγνωση κλπ και να βαζω σοδονερο.

Μπορειτε ν μου προτεινεται καποιο τηλεφωνο αν σας εχει τυχει κατι αντιστοιχο?

Ευχαριστω πολυ εκ των προταιρων και καλες γιορτες

σπυριδουλα (φρικαρισμενη)

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Καταρχας ηρέμησε και μην φρικάρεις.Δεν είμαι ειδική αλλά θα μιλήσω σαν μαμά μέχρι να απαντήσει κάποια πιό σχετική. Η κάντιντα αν δεν κάνω λάθος φαίνεται από άσπρα σημάδια στη γλώσσα του μωρού και στο στήθος σου, έχετε τέτοια; Το βάρος που έχει πάρει το μωρό σου είναι πολύ καλό. Αυτές τις μέρες που έχει ξεκινήσει αυτά με το χεράκι βρέχει πάνες κανονικά; Κακά κάνει;

Μπορεί να είναι πονόδοντος μπορεί απλά να ανακαλύπτει τα χέρια του και να θέλει να τα πιπιλίσει. Και ο δικός μου στους 3-4 μήνες είχε συνέχεια τα χέρια στο στόμα και τρέχανε και τα σάλια του. Όλοι λέγανε ότι είναι δόντι. Τώρα είμαστε 8 μηνών και δόντι ακόμα δεν έχουμε βγάλει. Εγώ πιστεύω ότι ήταν φάση ανακάλυψης.

Μπορεί να της αποσπούν την προσοχή άλλα πράγματα, γι'αυτό να σταματά το θηλασμό. Προσπάθησε να της προσφέρεις πιό συχνά στήθος.

Όσο για τη διατροφή σου εμένα κανονική μου φαίνεται, κι εγώ έτρωγα και τρώω από όλα. Αν δεν υπάρχει διαπιστωμένο πρόβλημα γιατί να αλλάξεις αυτά που τρως; Α, και για τις θηλές δοκίμασε την κηραλοιφή Purelan, κάνει θαύματα, αλλά λερώνει τα ρούχα και μετά δεν φεύγει.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Σπυριδούλα μην φρικάρεις αλλά κάνε μια αρχή. Γράψε σε ένα χαρτί αυτά που σε προβληματίζουν και μίλα με μια πιστοποιημένη σύμβουλο θηλασμού που μπορεί να σου δώσει απάντηση και για το χαλινο και για τις θηλες και για τα χερια του μωρού. Εγώ πραγματικά σώθηκα γτ απο τηλεφώνου είχα λάθος συμβουλές... ενω είχα φραγμένο πόρο πήρα οδηγίες για κάντιντα που δεν υποχώρησε ποτέ και η κατάστασή μου έφτασε στο μη περαιτέρω ώσπου να βρω τη σύμβουλο!

GlXHp3.png

YCLEp3.png

ιζακι φρικαρω γιατι δεν ξερω που να απευθυνθω και μπλα μπλα

ο μπεμπης αυτες τις μερες τρωει λιγοτρεο βρεχει πανες κανει κακα αλλα πιο λιγο

σημερα ξερω ότι δεν εφαγε γιατι εκανε ολο πρασινα κακα και λιγα δλδ ετρωγε στην αρχη το νερουλο

επισης μασαει και τη γλωσσα του που συνηγορει υπερ του δοντιου, οπως και τα χειλια του. ασπρα σημαδια ειδα σημερα κοντα στην περιοχη των δονιιων, αλλα οχι εκει πουθα πρεπε να είναι το δόντι, ομως που να ξερω αν αυτα είναι τα σημαδια τα υποπτα? και ναι εχει σαλια.

ταυτοχρονα ειδα και κοκκινιλα στον ποπο, διαρκως αυξανομενη - αυτο συνηγορει τπερ καντιτας

και οι ροζ ευαισθητες ρωγες

Ομως ξερω πως ο μπεμπης δεν πιανει καλα γιατι οι ρογες πολλες φορες βγαινουν "πατημενες" σαν κραγιον ας πουμε.

ξερω επισης ότι εχω επιπεδες θηλες που δυσκολετει την κατασταση.

πιστευω πως φρικαρω κυριως γιατί ο μπεμπης δεν τρωει.

ντεπη μηπως μπορεις να γραψεις το τηλ της συμβουλου που σε βοηθησε?

σ ευχαριστω.... κι εχεις δικιο οτι να κανω μια αρχη, ε την εκανα γραφοντας εδω...

Τότε έχεις δίκιο Σπυριδούλα μου να θέλεις να σε δει κάποιος ειδικός είναι πολλά τα ύποπτα σημάδια. Νομίζω ότι ένας πιστοποιημένος σύμβουλος παιδίατρος θα ήταν η ιδανική λύση αλλά δεν ξέρω κανέναν. Σε σχετικό ερώτημα (http://www.mitrikosthilasmos.com/2012/01/blog-post_17.html) στο site του μητρικού θηλασμού η απάντηση είναι να απευθυνθουν σε πιστοποιημένο σύμβουλο γαλουχίας και δίνει αυτό το link

http://www.mitrikosthilasmos.com/2009/08/ibclc.html

Μήπως να επικοινωνούσες με κάποιον από αυτούς να σε κατευθύνει πιό υπεύθυνα;

S02fp3.png

LnVyp3.png

Διαφημίσεις

Όλα τα προβλήματα έχουν και τη λύση τους. Εγώ που είχα κάντιντα την βρήκε σύμβουλος θηλασμού. Δε νομίζω ότι έχει σχέση με το ότι το μωρό μπαίνει βγαίνει στο στήθος. Η κάντιντα φαίνεται από τα σημαδάκια στο στόμα του μωρού και από το δικό σου στήθος. Δεν έχει σχέση με τη διατροφή του μωρού. Μπορεί και η παιδίατρος σου να το καταλάβει αν έχει μύκητες το μωρό.

Το μωρό σου έχει διπλασιάσει το βάρος γέννησης και είναι ακόμα 3 μηνών! Τέλεια από βάρος!

Για την πηγή μην αγχώνεσαι καθόλου. Το πέρασα κι εγώ. Ρώτησα την παιδίατρο και μου είπε ότι είναι φυσιολογικό. Ανησυχούμε όταν κλείσει πολύ νωρίς.

Οι θηλές σου πονάνε ακόμα; Για τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν θηλασμό το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συναντήσεις σύμβουλο θηλασμού. Γύρω στα 30-40 ευρώ κοστίζει και σίγουρα τα κερδίζεις από τη σκόνη που δεν χρειάζεται να αγοράσεις. Εκεί θα λύσεις όλες τις απορίες σου. Αν είσαι από Θεσσαλονίκη μπορώ να σου συστήσω... την Αγλαΐα!

8noIp2.pngjOU4p3.png

Σπυριδούλα οι θηλές σου πονάνε? Κι εμένα οι θηλές μου βγαίνουν πατημένες και πονάνε πολύυυυυυ...

Η μικρή μου είχε παρόμοια συμπεριφορά κάπου στον 4ο μήνα μπες βγες στο βυζι τα πρώτα λεπτά και γκρίνια και τελικά ήταν η περίοδος που είχε πάψει να χορταίνει με ένα στήθος και ήθελε και το δεύτερο. Άργησα να το καταλάβω άλλα μετα έδινα και τα δύο στήθη και ηρέμησε. Μας πήρε όμως λίγες μέρες να προσαρμοστούμε.

Το μωρό μου βέβαια δεν είχε κλινική εικόνα μύκητιάσης, μόνο eγω έχω, οπότε δεν ξέρω τί γίνεται.

Το μωρό σου πιάνει καλά, ανοίγει καλά το στόμα?

6kQ4p3.png

Όλα τα προβλήματα έχουν και τη λύση τους.

Το μωρό σου έχει διπλασιάσει το βάρος γέννησης και είναι ακόμα 3 μηνών! Τέλεια από βάρος!

Για την πηγή μην αγχώνεσαι καθόλου. Το πέρασα κι εγώ. Ρώτησα την παιδίατρο και μου είπε ότι είναι φυσιολογικό. Ανησυχούμε όταν κλείσει πολύ νωρίς.

Οι θηλές σου πονάνε ακόμα; Για τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν θηλασμό το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συναντήσεις σύμβουλο θηλασμού. Γύρω στα 30-40 ευρώ κοστίζει και σίγουρα τα κερδίζεις από τη σκόνη που δεν χρειάζεται να αγοράσεις. Εκεί θα λύσεις όλες τις απορίες σου. Αν είσαι από Θεσσαλονίκη μπορώ να σου συστήσω... την Αγλαΐα!

για το βάρος το ξέρω είναι καλά έως τώρα - τι γίνεται από εδω και περα δεν ξερω, κι εγω αυτό με τα χερια σκεφτομαι ότι τελικα μπορει να μην εχει σχεση με τη μυκητιαση , είναι όμως σαν να το ενοχλει κατι μεσα στο στομα οποτε ιδου η απορια μυκητες ή δόντια?

Οι θηλες μου στην πραγματικότητα δεν σταματησανε ποτε να πονανε, απλως μετριαστηκε ο πονος σεανεκτα επιπεδα και σταματησα να ασχολουμαι, γιατι σκεφτηκα ότι αφου παιρνει βαρος τπ μωρό ειμαστε οκ.Βεβαια όαλ αυτα με το αν κυκλοφορω ακομα γυμνοστηθη δεκεμβρη μηνα ( στο σπιτι.. όχι εξω!) ευτυχως που ακομα εχουμε για πετρελαιο! Με ενοχλει όταν φοραω ρουχα και απο το φοβο της καντιτας δε βαζω σουτιεν πανω. Γιατι διαβαζα ότι οι ερεθισμοι ευνοουν την καντιντα και οι καντιτα προκαλει ερεθισμους οποτε οπως και να το παρεις καλυτερα γυμνοστηθη - εχω εισαγει αλλα ηθη και εθιμα πλεον στην οικογενεια.

αι θηλες πονανε οταν βγαινουνε απο το στομα, αλλα και όταν ειναι στο στομα πολλες φορες . το στομα του μωρου δεν ειναι τερμα ανοιχτο εκτος απο λιγες φορες οποτε και πονανε λιγοτερο. Παντα υαπρχει μια ενοχληση. αφου αν καμια φορα δεν υπαρχει σκεφτομαι ότι το μωρό δεν εχει φαει. Οι θηλες βγαινουν πατημενες και ασπρες αλλα σιγα σιγα το χρωμα επανερχεται.

Αρχισα παλι να σκεφτομαι την καντιντα και επειδη κοκκινισε ο ποπος του μωρου. Αλλα σιγουρα το μωρό δεν πιανει καλα. Οποτε δεν ξερω τι απο όλα να αποφασισω ότι φταιει. Ισως αν ειχαβρει συμβουλο θηλασμου απο την αρχη να ειχα βρει τι παιζει, όμως είχα αποθαρρυνθει απο το τηλεφωνο στη μαια μου που μου ειχε πει ότι ολα φαινονται καλα στο μαιευτηριο, ότι πιανει καλα, και αφου το παιδι παιρνει βαρος, τότε η γαλουχια εχει εδραιωθεί. Και ότι δεν υπαρχει λογος να ψαξω για επαγγελματικη βοηθεια, της φαινονταν χαζό το να κανω κατι τετοιο. Και ότι δεν μπορω να κανω κατι στο μωρό να ανοιξει το στομα του πιο πολυ. Πιστευω ότι επαθε και συγχηση απο όταν πηρε τα μπουκαλια στο στομα τιςπρωτες μερες τισ ζωής του (για τνο ικτερο του δωσαν ξενο γαλα).

Νανουκα εμενα ο δικοσ μου δεν το κανει αυτό όταν αδειασει το βυζί αλλα σε γεματο! δλδ πολύ γεματο! Αλλα και σε πιο αδειο. Χτες το βραδι εφαγε λιγο και ηρεμησα, το πρωι αρχισε παλι τα ιδια , θα δουμε όταν ξαναξυπνησει.

Σας ευχαριστω που γραψατε τισ εμπειριες σας, δυστυχως δε μενω στη θεσσαλονικη για να απευθυνθω στην αγλαϊα! Από ότι καταλαβα η κοπελα τραβηξε τα πανδεινα μεχρι που στο τελος το εψαξε μονη της κι εγινε συμβουλος γαλουχιας! Μενω στην αθηνα στα γλυκα νερα

ντεπη μηπως μπορεις να γραψεις το τηλ της συμβουλου που σε βοηθησε?

σ ευχαριστω.... κι εχεις δικιο οτι να κανω μια αρχη, ε την εκανα γραφοντας εδω...

εχεις πμ

Καλη επιτυχία!

GlXHp3.png

YCLEp3.png

Έχεις πόνο στο στηθος σαν σπασμένα γυαλιά ή σαν καρφίτσες; Ο πόνος αντανακλά στο θωρακικό τοίχωμα;

Μην το αφήνεις όλο αυτο ετσι, επικοινώνησε με τη σύμβουλο που σου έδωσε το τηλ της η Depy302 (νομίζω ξέρουμε την ίδια). Δε γίνεται ούτε να πονάς εσυ συνεχεια ούτε το μωρο (αν εχει στοματιτιδα και γι αυτο δεν τρώει).

Μπορείς να κανεις πλυσεις με ξύδι: σε ένα φλιτζάνι βάζεις μισο ξύδι-μισο νερο και βουτας τις θηλες μέσα. Αλλα αν έχετε και οι δυο μυκητες πρέπει να πάρετε την κρέμα ντακταριν και οι δυο για να μην μολύνει ο ένας τον άλλο. Επίσης να κόψεις άμεσα αλεύρι και ζάχαρη.

Όταν ξεμπερδεψεις με αυτο βρες ΩΡΛ για το χαλινό να δει τι γίνεται.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

καλημερα ντεπη ήθελα να ρωτησω η συμβουλος που μου προτεινες exei perioxh xaidari apo oti eida sthn istoselida toy mhtrikoy, νομίζεις οτι θα μπορει να σχοληθεί με τν περιπτωση μου (εγω μενω στα γλυκα νερα - ανατολική αττικη)

νινα νανα

Πονο σαν σπασμενα γυαλια, δεν καταλαβαινω τι εννοεις αλλα νομίζω ότι για να μην το καταλαβαινω δεν θα το εχω. Καποιες λιγες φορες και μαλιστα καποια μερα ενιωθα πονο ο οποιος ηταν σαν να περπαταει προς τα μεσα αλλα οχι να αντανακλα στο θωρακα. Ηταμ ενας πονος οξύς που δεν ηταν ακριβως σαν σουβλια. Ομως τωρα δε νιωθω τετοιο πονο. Κοφτερο πονο μπορει να νιωσω πανω στις θηλες

Στις θηλες αισθανομαι ενοχληση, αισθανομαι ότι ειναι εκει (εννοω για τισ ασχετεσ φασεισ) το δερμα ειναι δλδ δεν ξερω πως να το περιγραψω ερεθισμενο, αλλα ομως ειανι σε πολυ ανεκτα επιπεδα - εκοψα παλι τη ζαχαρη και περιορισα το αλευρι αν και χτες κυλισα με ενα 8εικο μελομακαρονο...

Πηγα στην παιδιατρο η οποια ειδε το μπεμπη και ειπε οτι δεν εχει μυκητες, οτι η κοκκινιλα ειναι μικρη και οτι τ οασπρο σημαδι που εγω βλεπω ειναι απο το δοντι. Οτι αν ηταν μυλητες θα ηταν μεγαλα και κατασπρα τα σημαδια και οτι ο μπεμπης μου δεν εχει τετοιο. Οτι αυτο με τα χερια ειναι μαλλον απο τα δόντια, οποτε εφυσηχαστηκα καπως, μιας και αρχισε παλι να τρωει καπως καλυτερα .

Παρατηρουσα παί τη θηλη, η ρωγα βγαινει πατημενη με μια ασπρη γραμμη στη μεση απο την πολλη πιεση φανταζομαι αρα ειμαι 100% σιγουρη ότι προκειται για κακο πιασιμο. Θα δοκιμασω τα τηλεφωνα τη δευτερα πλεον και θα παρακολουθω και το μπεμπη

Σας ευχαριστω όλες που ε παρακινησατε εκανα οντως μιαν αρχη , αρχισα να επικοινωνω με γιατρους παλι μεχρι και ραντεβου με τ γυναικολογο μου εκλεισα )που δεν εχω παει απο τοτε που γεννησα), Ελπιζω να μην ειναι καντιντα, για καποιο λόγο το φοβαμαι πιο πολύ από όλα.

Α και μετα σου λενε ότι ο θηλασμός δεν θελει περιορισμους στις τροφές! Κανονικα ολες μασ πρεπει να περιοριζουμε τη ζαχαρη και τα γλυκά αν κινδυνευουμε απο καντιτα. Υποθετω οτι καποιες παο εμας εχουν περισσοτερους κινδυνους. Πχ εγω ειχα ως παραγοντα οτι καποτε επαθα μυκητιαση, αλλα το βασικοτερο οτι πηρα αντιβιωση σε συνδυασμο με κακη διατροφη μολις γεννησα, δλδ μακαρονια και κρεας και γαλα και γλυκα στο μαιευτηριο (αυτο ηταν οδηγια του γιατρου γιατι ειχα ραμματα και στο εντερο). Αν ειχα ενημερωθει πιο πριν σωστα, θα ετρωγα γιαουρτι, δεν θα ετρωγα τα μακαρονια, δεν θα επινα το γαλα, μπορει να επαιρνα και κανενα λακτοβακιλο acidofilus bifidus. Telos pantwn... Elpizw na mhn einai kandida

YG ΔΙαβασα και αυτό με το νερό και το ξύδι , η μαια μου είχε πει σοδονερο. Και πρασινο σαπουνι το οποιο ειναι αλκαλικο. Τελικα σε τι περιβαλλον ψοφαει ο candidas εσ οξινο ή σε αλκαλικό? Στο ιντερνετ σε διαφορα μπλογκ διαβασα ξυδονερο ενω αυτό με τη σοδα καπου το σύστηνε καποια κοπελα μεσα στο φορουμ.

Παραθετω και αυτό εδώ

http://www.asklenore.com/breastfeeding/candida_thrush.shtml

εκει μεσα λεει οτι

Pain that does not get better even with a good latch.

νομίζω ότι αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση μου. Αν το μωρό καταφέρει να ανοίξει το στόμα του η κατασταση ειναι καλυτερη. Επισης αν το βυζί ειναι γεματο και ας πουμε ο μπεμπης δε φτανει στο σημειο να παλευει με πολυ μικρη ροη αλλα τελειωσει νωριτερα, τοτε η ρογα δεν ειναι τοσο πατημενη και ο πονος δεν είναι τοσος , μπορω να πω ότι δεν υπαρχει καν.

Επισης αυτό που είχα διαβάσει είναι ότι μπορει πολλες φορες να παρεις θεραπεια για candida εξαιτιασ των ροζ θηλων και ότι οι σύμβουλοι μπορει να σου δωσουν προτα ενα απο τα φαρμακα αυτα (dactarin , gentian violet κλπ) και τελικα να μην εχεις βελτιωση γιατι μπορει να οφειλεται το θεμα αυτό σε κακο πιασιμο ή άλλες 6-7 αιτιες που δεν θυμαμαι ποιες ειναι.

Νομιζω παλι ότι το μεγαλυτερο πρόβλημα μας είναι το κακό πιασιμο. Κι εδω δεν ξερω αν πραγματικα θα μπορουσε να μας βοηθησει και μια συμβουλος. Αν αυτη ήταν γυναικολόγος τότε ίσως να υπηρχαν περιισότερες πιθανοτητες , ή μαια, γιατί θα είχαν εμπειρία απο πολλές γυναικες που θα βλεπουν καθημερινα, αν φυσικα ασχολουνταν με το θεμα... θα πρεπει επισης να καταλαβαινουν τα βασικα τησ θεωριας, οποτε αν ήταν γιατροι ακομα καλυτερα. Πχ θα μπορουσαν να καταλαβουν καλυτερα την ανατομια του στοματος, θ αξερανε τον καθε μυ πως λειτουργει κλπ κλπ οποτε θε μποεουσαν να καταλαβου ποιο είναι το πρόβλημα με το μωρό.

Ελπιζω να μην εχω κατι και θα ενημερωσω για το τι τελικά εγινε, ελπιζω νε είμαι απλως κατα φαντασιαν ασθενης... και να μενει μνο το κακο πιασιμο να βελτιωσω...

Παραθετω και αυτό εδώ

http://www.asklenore.com/breastfeeding/candida_thrush.shtml

εκει μεσα λεει οτι

Pain that does not get better even with a good latch.

νομίζω ότι αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση μου. Αν το μωρό καταφέρει να ανοίξει το στόμα του η κατασταση ειναι καλυτερη. Επισης αν το βυζί ειναι γεματο και ας πουμε ο μπεμπης δε φτανει στο σημειο να παλευει με πολυ μικρη ροη αλλα τελειωσει νωριτερα, τοτε η ρογα δεν ειναι τοσο πατημενη και ο πονος δεν είναι τοσος , μπορω να πω ότι δεν υπαρχει καν.

Επισης αυτό που είχα διαβάσει είναι ότι μπορει πολλες φορες να παρεις θεραπεια για candida εξαιτιασ των ροζ θηλων και ότι οι σύμβουλοι μπορει να σου δωσουν προτα ενα απο τα φαρμακα αυτα (dactarin , gentian violet κλπ) και τελικα να μην εχεις βελτιωση γιατι μπορει να οφειλεται το θεμα αυτό σε κακο πιασιμο ή άλλες 6-7 αιτιες που δεν θυμαμαι ποιες ειναι.

Νομιζω παλι ότι το μεγαλυτερο πρόβλημα μας είναι το κακό πιασιμο. Κι εδω δεν ξερω αν πραγματικα θα μπορουσε να μας βοηθησει και μια συμβουλος. Αν αυτη ήταν γυναικολόγος τότε ίσως να υπηρχαν περιισότερες πιθανοτητες , ή μαια, γιατί θα είχαν εμπειρία απο πολλές γυναικες που θα βλεπουν καθημερινα, αν φυσικα ασχολουνταν με το θεμα... θα πρεπει επισης να καταλαβαινουν τα βασικα τησ θεωριας, οποτε αν ήταν γιατροι ακομα καλυτερα. Πχ θα μπορουσαν να καταλαβουν καλυτερα την ανατομια του στοματος, θ αξερανε τον καθε μυ πως λειτουργει κλπ κλπ οποτε θε μποεουσαν να καταλαβου ποιο είναι το πρόβλημα με το μωρό.

Ελπιζω να μην εχω κατι και θα ενημερωσω για το τι τελικά εγινε, ελπιζω νε είμαι απλως κατα φαντασιαν ασθενης... και να μενει μνο το κακο πιασιμο να βελτιωσω...

Έχεις κάποιο νέο;

Οι σύμβουλοι είναι οι πλέον κατάλληλοι να σου εξηγήσουν ποιο είναι το πρόβλημα. Υπάρχουν και σύμβουλοι που είναι και παιδιατροι.

Το μωρο έχει γλώσσα σε σχήμα καρδιάς; Η γλώσσα βγαίνει αρκετά έξω από το στόμα όταν ανοίγει το στόμα για να χασμουρηθει;

Το στόμα ανοίγει καλά; Το σαγονι έχει ένταση συνέχεια;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Έχεις κάποιο νέο;

Οι σύμβουλοι είναι οι πλέον κατάλληλοι να σου εξηγήσουν ποιο είναι το πρόβλημα. Υπάρχουν και σύμβουλοι που είναι και παιδιατροι.

Το μωρο έχει γλώσσα σε σχήμα καρδιάς; Η γλώσσα βγαίνει αρκετά έξω από το στόμα όταν ανοίγει το στόμα για να χασμουρηθει;

Το στόμα ανοίγει καλά; Το σαγονι έχει ένταση συνέχεια;

Καλημερα νινα νανα. Το μωρο δεν εχει γλωσσα σε σχημα καρδιασ. Οταν χασμουριεται δε βγαζει τη γλωσσα εξω. Τη γλωσσα τη βγαζει εξω ομως όταν θέλει να τρίψει τα ούλα του (βγάζει δόντια). Δεν εχω δει να βγαζει τη γλωσσα εξω πολύ, πχ μεχρι το σαγόνι του. Τη βγαζει λίγο.

Το στόμα όταν τρωει δεν το ανοιγει καλά συνήθως. Και ποτέ δεν το ανοιγει όσο πραγματικα μπορεί. Το εχω δει να το ανοιγει διαπλατα σε ασχετες φασεις. Πχ όταν πειναει και θελει να μου το πει, ή σε αλλες φασεις, όπως όταν γελάει αςπουμε.

Όταν όμως τρωει δεν ξέρω γιατί, προτιμάει συνηθως να ξεκιναει με κλειστο σχεδόν στομα. πολλες φορές ρουφάει το βυζί σαν καλαμακι οποτε το στομα του γλυστραει πανω στο δερμα μεχρι να ανοιξει κάπως. Το πιο κλειστό στομα το ειχε το βραδυ σην ξαπλα σταση όταν τρωει το βραδυ. Τον κραταγα κυριως στη σταση αγκαλιας, χιαστί μου ήταν δυσκολο να το κοντρολαρω και όταν ήταν πιο μικροσωμος μπορουσα πιο ευκολα να τπν βγαζω και να τον βαζω και να τον τοποθετω. Τωρα εχει μεγαλώσει και χει μακρυνει και εχει δυναμωσει. Ειναι 8150 πανω κατω, και ειναι ήδη 68 εκατοστα. Δεν καθεται πλεον ετσι οπως το βαζω και μιας και δυσκολευομαι να τον ταίσω - δλδ δεν τρωει πολυ πλεον- τον

αφηνω να τρωει όπως του κατσει (δενε χω κι αλλη επιλογη) οποτε και πιανει περιεργα. Στην αρχή με κλειστο στομα και πολλες φορες με δαγκωνει επειδή είανι κλειστο. Τοσ τομα σταδιακα ανοιγει μεχρι ενός σημειου. Η θηλαια αλω δεν καλυπτεται (είναι μεγαλη όμως) - αλλα αν ανοιγε το σ΄τομα του όσο τον εχω δει να κανει αλλες φορες, θα χωραγε πιο πολυ μεσα. Σκεφτομαι πως ίσως να τονενοχλεί να βάλει τόσο πολύ βυζί μέσα

ΔΕΝ πηρα τη συμβουλο ακομα γιατί εχω κολλήσει σε αυτό το θέμα. Δεν ξέρω κατα που να παρω τηλεφωνο. Επειδη η υγεία εχει καταντίσει εμπορευμα, που στην ελλαδα είχε πολυ κερδος... εχει φοβηθεί το ματι μου κι εχω φτασει στο αλλο άκρο να μην εχω εμπιπστοσύνη δλδ. Ελπιζω πως καποια στιγμή θα παρω τηλεφωνο.

ΥΓ. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!

Καλημερα νινα νανα. Το μωρο δεν εχει γλωσσα σε σχημα καρδιασ. Οταν χασμουριεται δε βγαζει τη γλωσσα εξω. Τη γλωσσα τη βγαζει εξω ομως όταν θέλει να τρίψει τα ούλα του (βγάζει δόντια). Δεν εχω δει να βγαζει τη γλωσσα εξω πολύ, πχ μεχρι το σαγόνι του. Τη βγαζει λίγο.

Το στόμα όταν τρωει δεν το ανοιγει καλά συνήθως. Και ποτέ δεν το ανοιγει όσο πραγματικα μπορεί. Το εχω δει να το ανοιγει διαπλατα σε ασχετες φασεις. Πχ όταν πειναει και θελει να μου το πει, ή σε αλλες φασεις, όπως όταν γελάει αςπουμε.

Όταν όμως τρωει δεν ξέρω γιατί, προτιμάει συνηθως να ξεκιναει με κλειστο σχεδόν στομα. πολλες φορές ρουφάει το βυζί σαν καλαμακι οποτε το στομα του γλυστραει πανω στο δερμα μεχρι να ανοιξει κάπως. Το πιο κλειστό στομα το ειχε το βραδυ σην ξαπλα σταση όταν τρωει το βραδυ. Τον κραταγα κυριως στη σταση αγκαλιας, χιαστί μου ήταν δυσκολο να το κοντρολαρω και όταν ήταν πιο μικροσωμος μπορουσα πιο ευκολα να τπν βγαζω και να τον βαζω και να τον τοποθετω. Τωρα εχει μεγαλώσει και χει μακρυνει και εχει δυναμωσει. Ειναι 8150 πανω κατω, και ειναι ήδη 68 εκατοστα. Δεν καθεται πλεον ετσι οπως το βαζω και μιας και δυσκολευομαι να τον ταίσω - δλδ δεν τρωει πολυ πλεον- τον

αφηνω να τρωει όπως του κατσει (δενε χω κι αλλη επιλογη) οποτε και πιανει περιεργα. Στην αρχή με κλειστο στομα και πολλες φορες με δαγκωνει επειδή είανι κλειστο. Τοσ τομα σταδιακα ανοιγει μεχρι ενός σημειου. Η θηλαια αλω δεν καλυπτεται (είναι μεγαλη όμως) - αλλα αν ανοιγε το σ΄τομα του όσο τον εχω δει να κανει αλλες φορες, θα χωραγε πιο πολυ μεσα. Σκεφτομαι πως ίσως να τονενοχλεί να βάλει τόσο πολύ βυζί μέσα

ΔΕΝ πηρα τη συμβουλο ακομα γιατί εχω κολλήσει σε αυτό το θέμα. Δεν ξέρω κατα που να παρω τηλεφωνο. Επειδη η υγεία εχει καταντίσει εμπορευμα, που στην ελλαδα είχε πολυ κερδος... εχει φοβηθεί το ματι μου κι εχω φτασει στο αλλο άκρο να μην εχω εμπιπστοσύνη δλδ. Ελπιζω πως καποια στιγμή θα παρω τηλεφωνο.

ΥΓ. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!

Καλή χρονιά!

Το μωρο πόσο ειναι τώρα;

Αχ απορώ πως αντέχεις να θηλαζει με κλειστό στόμα. Δεν πονάς πολύ;

Με το θέμα του χαλινού έχεις σκεφτεί τι να κανεις;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Καλή χρονιά!

Το μωρο πόσο ειναι τώρα;

Αχ απορώ πως αντέχεις να θηλαζει με κλειστό στόμα. Δεν πονάς πολύ;

Με το θέμα του χαλινού έχεις σκεφτεί τι να κανεις;

εχω σκεφτει να παω σε ΩΡΛΑ οπως μου ειπες , η παιδιατρος μου ειπε να το κοψω το χαλινο, όχι για το θηλασμό όμως για αυτό δεν ξέρει. Φανταζομαι ότι υπαρχουν κι αλλοι λόγοι, νομιζω ειχα διαβασει κατι στο μητρικό θηλασμό.

Με κλειστο στόμα, με πονάει κυρίως μετά. Το πιανει και το ρουφαει σαν καλαμακι. Δεν ποναω πολυ οχι, μετα απο λίγο μου περναει ο πονος, ειναι απλα ενοχληση, ίσως επειδη μπαινει πιο μεσα η ρόγα και δεν τριβεται τοσο πολυ πανω στον ουρανισκο, αλλα λίγο μονο.

Τωρα εχω κι αλλα θεματα, νομιζω πως επεσα σε απεργια θηλασμου, εδω και δυο μερες με εχει λωλανει! Διαβαζα χτες τα διαφοα που εβρισκα και νομιζω πως εχουμε τα υμπωματα. Εμενα αυτη η κατασταση και το αγχος ότι δεν τρωει , μου δημιουργησε αγχος. Ετσι κι αλλιως ειχε μειωσει ποσότητα γιατι τον ποναγαν τα ουλα του λογω οδοντοφυιας. Τι κρεμες του εβαζα, τι κρυα παιχνιδια , τι μασαζ στα δοντια, τιποτα αυτος κοιμοταν αποκαμωμενος και νηστικός. Χτες λοιπον με πιασανε τα νευρα μου και του εβαλα τισ φωνες - δλδ του μιλησα με νευρα. Προφανως αυτός το εισεπραξε όλο αυτό. Και το κλεισε το στομα τελειως. Ακομα και στον υπνο ελαττωσε. Ευτυχως που κοιμομαστε μαζι αι τρωει κατι το βραδυ. Τον βαζω και λιγο να θηλασει μολις νυσταξει. Οπου ξεγιελειεται και ρουφαει.

ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπον και για οποια το διαβασει μην αγχωνεστε και μη νευριασετε γιατι θα γινουν χειροτερα τα πραγματα. εγω ελπιζω να το ξεπερασει . μιλαμε βλεπει το στηθος και γυρναει αλλου κλαιγοντας:cry:

η απεργία καλά κρατεί.. τι εκανα στο παιδάκι μου...

τωρα το μονο που ευχομαι ειναι να ξαναβρει την όρεξη του και δεν πειραζει ας με ποναει. Η παραγωγή φυσικά και μειώθηκε - δεν εχω βαλει ακομα θηλαστρο, το εβγαλα απο το ντουλάπι το επλυνα ξανα και το αποστειρωσα. Περιμενα πως θα τρωγαμε κανονικα. Απορω δεν πειναει? δε διψάει?

Γενικώς μεγα λαθος να αγχωθω με αυτα τα πραγματα, πολύ μεγάλο λάθος. Αντε τώρα να προσπαθείς να κανεις το χαρουμενο στο παιδάκι μήπως και φάει. Μου μείωσε το βραδινό του φαγητό, ελαχιστες γουλιες με το ζόρι. Μία φορα καταφερα να τον ταισω χτες, το βραδυ όταν ήταν αποκαμωμενος κατα τις 12. Λιγο πριν κοιμηθει. Ομως στον ύπνο του τιποτα. Και ήπιε και μερικες γουλιες πανω στην αλλαξιερα. Για να δουμε σήμερα... Ουτε να το σκεφτω δεν θελω πως θα τελειωσει ο θηλασμός του εδω περα.

εχω σκεφτει να παω σε ΩΡΛΑ οπως μου ειπες , η παιδιατρος μου ειπε να το κοψω το χαλινο, όχι για το θηλασμό όμως για αυτό δεν ξέρει. Φανταζομαι ότι υπαρχουν κι αλλοι λόγοι, νομιζω ειχα διαβασει κατι στο μητρικό θηλασμό.

Με κλειστο στόμα, με πονάει κυρίως μετά. Το πιανει και το ρουφαει σαν καλαμακι. Δεν ποναω πολυ οχι, μετα απο λίγο μου περναει ο πονος, ειναι απλα ενοχληση, ίσως επειδη μπαινει πιο μεσα η ρόγα και δεν τριβεται τοσο πολυ πανω στον ουρανισκο, αλλα λίγο μονο.

Τωρα εχω κι αλλα θεματα, νομιζω πως επεσα σε απεργια θηλασμου, εδω και δυο μερες με εχει λωλανει! Διαβαζα χτες τα διαφοα που εβρισκα και νομιζω πως εχουμε τα υμπωματα. Εμενα αυτη η κατασταση και το αγχος ότι δεν τρωει , μου δημιουργησε αγχος. Ετσι κι αλλιως ειχε μειωσει ποσότητα γιατι τον ποναγαν τα ουλα του λογω οδοντοφυιας. Τι κρεμες του εβαζα, τι κρυα παιχνιδια , τι μασαζ στα δοντια, τιποτα αυτος κοιμοταν αποκαμωμενος και νηστικός. Χτες λοιπον με πιασανε τα νευρα μου και του εβαλα τισ φωνες - δλδ του μιλησα με νευρα. Προφανως αυτός το εισεπραξε όλο αυτό. Και το κλεισε το στομα τελειως. Ακομα και στον υπνο ελαττωσε. Ευτυχως που κοιμομαστε μαζι αι τρωει κατι το βραδυ. Τον βαζω και λιγο να θηλασει μολις νυσταξει. Οπου ξεγιελειεται και ρουφαει.

ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπον και για οποια το διαβασει μην αγχωνεστε και μη νευριασετε γιατι θα γινουν χειροτερα τα πραγματα. εγω ελπιζω να το ξεπερασει . μιλαμε βλεπει το στηθος και γυρναει αλλου κλαιγοντας:cry:

Μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα στην ομιλία αργότερα.

Η απεργία συνεχίζεται; Δυστυχώς τώρα το είδα. Ενημέρωσε μας για την κατάσταση.

1Xckp3.png

Franz Kafka

η απεργία αρχισε να σπαει από την 4η μερα. Δεν εχουμε επανελθει πληρως ομως εχουμε κανει βήματα. Το τι δεν εκανα για να διορθώσω τη μ@λ@κι@ που εκανα! ολο πανω μου τον ειχα και όλο γελακια και χαδακια, ουτε στον πατερα του δεν τον εδινα. Εφαγε και λιγο ξυπνιος σε στασεις διαφορετικές από αυτες που τρωγαμε παλιοτερα - δλδ πιαστηκε η πλατη μου. Δεν καταφερνω με τιποτα να τον βαλω να πιασει δτην κλασικη σταση αγκαλια που με βολευε παραπολυ. Προσπαθω να κρυβω απο το μωρό τον εκνευρισμό μου, πιστευω όταν τα καταφερω θα συνελθει πληρως, ελπιζω.

Ξερω ότι αρχισε να τρωει πο πολύ αφου ξανακοκκίνισαν οι θηλες :?

Το πιασιμό του μπορω να πω ότι είναι σε γενικες γραμμες χειροτερο απο πριν, αλλά μια απο αυτες τις φορες δεν ξέρω τι έγινε κι επιασε καλα, και ακουστε να δειτε πως είναι: απλως ρουφαγε το στηθος και στη θηλη δεν ενιωθα απολύτως τίποτα! Ειμαι σίγουρη ότι επινε γιατι απο το στομα του μετα εβγαινε γαλα αλλα και γιατί ακουγα να καταπινει. Φοβερό? ι κρίμα που αυτό κρατησε μόνο για μερικά δευτερόλεπτα,.... παντως καπως έτσι πρεπει να είναι να θηλαζεις χωρις πονο.

Γενικως προσπαθω να μη γίνομαι έτσι :evil:... καποια εγραφε εδω μεσα "εκπαιδευομαι γινιος" πολύ σωστό, αυτό είναι μόνο η αρχή, μόλις εχω νεότερα θα ενημερωσω , και όταν παω για ΩΡΛΑ και πως θα είναι μετα, κι όταν παω σε συμβουλο θηλασμου - που εληξα ότι θελω να παω αλλα ετυχαν κι αλλα στη μεση - η ζωή βλεπετε - και το χω ξανααναβαλει

• 1 month later...

Τελικά κοντευουμε να κλεισουμε τουσ 6 μηνες και να αρχισουμε στρεες (σε δεκα μερες). Ενημερωτικά τελείως, δεν πηγα σε συμβουλο θηλασμού. Ομως το πρόβλημα μου σχετικά με τον πόνο, δεν υπάρχει πια. Μπορω να πω ότι η κατασταση βελτιωθηκε αισθητα τον 4ο μηνα, ίσως λόγω του ότι μεγαλωσε το μωρό και μεγαλωσε και το στόμα του. Η δε γλώσσα του βγαινει πια πιο εξω. Στον ΩΡΛΑ θα παω ετσι κι αλλιως αλλα όχι για το θηλασμό. Εχουμε βγαλει και δοντακια (2 κατω) και ο μπεμπης με εχει δαγκωσει 2 φορες αλλα πινει χωρις να με δαγκωνει, δεν ξερω τι θα γινει αν βγαλει και πανω. Δεν ξερω αν εχω candida ακομα (λεω γιατι οι θηλες μου ειναι κοκκινες γενικα). Ομως βαζω τα ρουχα μου χωρις να ποναω πια και ζαχαρη τρωω αβερτα (δυστυχως) και αλευρι επισης. Μαλλον λοιπον θα αποχωριστω την ενοτητα του αποκλειστικου θηλασμου, και θα ασχοληθω με εισαγωγη σε στερεες κλπ, αποχωρισμος για δουλεια κλπ.

Πλεον εχω περισσότερη αυτοπεποιηθηση με το θεμα θηλασμου. Και ανεση χειρισμου.

Θελω να πω καλα κουραγια στις νεες μανουλες και υπομονη και (αν γινεται ) χωρις αγχος (το λεω γιατι εγω ως αγχωδης τυπος ισως εβαλα επιπλεον σκοτουρες στο κεφαλι μου χωρις λογο), αλλα σε καμια περιπτωση χωρις ενημερωση.

Πρεπει να πω ότι αυτη η σελιδα και η καταγραφη εμπειριων απο τις μανουλες, σε συνδυασμο με την ιστοσελιδα του μητρικου θηλασμου και του παιδιατρου στελιου παπαβεντζη, αλλα και γενικοτερα το ψαξιμο που εκανα στο διαδικτυο για εγκυρη και επιστημονική ενημερωση με βοηθησαν να θηλασω αποκλειστικα για 6 μηνες και να αντικρουσω λανθασμενες οδηγιες απο παιδιατρους κλπ (πχ να δωσω κρεμες απο τον 5ο, να δινω μπουκαλι που και που "γιατι το μωρο θα εχει προβλημα ότι δεν θα παιρνει μπουκαλι", να δωσω προληπτικα σιδηρο "γιατι όλα τα βρεφη που θηλαζουν παθαινουν αναιμια" και αλλα πολλα), μπουκαλι δεν εχουμε παρει ποτε κι ελπιζω να πιουμε με ποτηρακι, και σιδηρο δεν πηραμε ελπιζω να μην εχουμε αναιμια.

Καλη συνεχεια και παλι , τιποτα δεν τελειωνει πουθενα και δεν θα ηρεμισουμε ποτε, ειμαστε πια μαμαδες! ;) ελπιζω τουλαχιστον να το διασκεδαζουεμ και λιγακι

Τελικά κοντευουμε να κλεισουμε τουσ 6 μηνες και να αρχισουμε στρεες (σε δεκα μερες). Ενημερωτικά τελείως, δεν πηγα σε συμβουλο θηλασμού. Ομως το πρόβλημα μου σχετικά με τον πόνο, δεν υπάρχει πια. Μπορω να πω ότι η κατασταση βελτιωθηκε αισθητα τον 4ο μηνα, ίσως λόγω του ότι μεγαλωσε το μωρό και μεγαλωσε και το στόμα του. Η δε γλώσσα του βγαινει πια πιο εξω. Στον ΩΡΛΑ θα παω ετσι κι αλλιως αλλα όχι για το θηλασμό. Εχουμε βγαλει και δοντακια (2 κατω) και ο μπεμπης με εχει δαγκωσει 2 φορες αλλα πινει χωρις να με δαγκωνει, δεν ξερω τι θα γινει αν βγαλει και πανω. Δεν ξερω αν εχω candida ακομα (λεω γιατι οι θηλες μου ειναι κοκκινες γενικα). Ομως βαζω τα ρουχα μου χωρις να ποναω πια και ζαχαρη τρωω αβερτα (δυστυχως) και αλευρι επισης. Μαλλον λοιπον θα αποχωριστω την ενοτητα του αποκλειστικου θηλασμου, και θα ασχοληθω με εισαγωγη σε στερεες κλπ, αποχωρισμος για δουλεια κλπ.

Πλεον εχω περισσότερη αυτοπεποιηθηση με το θεμα θηλασμου. Και ανεση χειρισμου.

Θελω να πω καλα κουραγια στις νεες μανουλες και υπομονη και (αν γινεται ) χωρις αγχος (το λεω γιατι εγω ως αγχωδης τυπος ισως εβαλα επιπλεον σκοτουρες στο κεφαλι μου χωρις λογο), αλλα σε καμια περιπτωση χωρις ενημερωση.

Πρεπει να πω ότι αυτη η σελιδα και η καταγραφη εμπειριων απο τις μανουλες, σε συνδυασμο με την ιστοσελιδα του μητρικου θηλασμου και του παιδιατρου στελιου παπαβεντζη, αλλα και γενικοτερα το ψαξιμο που εκανα στο διαδικτυο για εγκυρη και επιστημονική ενημερωση με βοηθησαν να θηλασω αποκλειστικα για 6 μηνες και να αντικρουσω λανθασμενες οδηγιες απο παιδιατρους κλπ (πχ να δωσω κρεμες απο τον 5ο, να δινω μπουκαλι που και που "γιατι το μωρο θα εχει προβλημα ότι δεν θα παιρνει μπουκαλι", να δωσω προληπτικα σιδηρο "γιατι όλα τα βρεφη που θηλαζουν παθαινουν αναιμια" και αλλα πολλα), μπουκαλι δεν εχουμε παρει ποτε κι ελπιζω να πιουμε με ποτηρακι, και σιδηρο δεν πηραμε ελπιζω να μην εχουμε αναιμια.

Καλη συνεχεια και παλι , τιποτα δεν τελειωνει πουθενα και δεν θα ηρεμισουμε ποτε, ειμαστε πια μαμαδες! ;) ελπιζω τουλαχιστον να το διασκεδαζουεμ και λιγακι

Καλή συνέχεια και καλη αρχή στις στερεές τροφές! :)

1Xckp3.png

Franz Kafka