Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Γεια σας παιδια είμαι πολύ ταραγμένη, έχω αγορασει έπιπλα αξίας 2000 ευρώ και ο τυπος με δουλεύει πως θα μου δώσει την απόδειξη και δε μου τη δινει. Που να κάνω καταγγελία; Εδω είμαι εγω απλήρωτη απο το δημόσιο σαν εκτακτη 6 μήνες γιατί το κρατος δεν μπορεί να εισπράξει τους φορους του και αυτος με κλέβει μπροστά στα ματια μου!!!!!!!! Τι να κάνω??:evil:

Διαφημίσεις

Έχετε δικαίωμα και (φορολογική) υποχρέωση να ζητάτε απόδειξη για τα χρήματα που καταβάλλετε. Σε περίπτωση άρνησης ή μη χορήγησης απόδειξης, μπορείτε να υποβάλλετε καταγγελία στο Σ.Δ.Ο.Ε (τηλέφωνο καταγγελιών 1517, email: [email protected]).

http://www.efpolis.gr/el/component/efaq.html

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Γεια σας παιδια είμαι πολύ ταραγμένη, έχω αγορασει έπιπλα αξίας 2000 ευρώ και ο τυπος με δουλεύει πως θα μου δώσει την απόδειξη και δε μου τη δινει. Που να κάνω καταγγελία; Εδω είμαι εγω απλήρωτη απο το δημόσιο σαν εκτακτη 6 μήνες γιατί το κρατος δεν μπορεί να εισπράξει τους φορους του και αυτος με κλέβει μπροστά στα ματια μου!!!!!!!! Τι να κάνω??:evil:

να σου πω εγώ στην θέση σου θα μιλούσα με την διευθηνση καταναλωτων και θα έκανα και καταγγελια σε εφόρια γιατί απο την στιγμή που δεν σου δίνει απόδειξη άρα δεν πληρωνει φπα.. αρα καταγγελια εκεί για ελεγχο

Σου λέει συνέχεια ότι θα σου την δώσει και δεν σου την δίνει? Τότε καταγγελία. Απλά να αναφέρω ότι και μια γνωστή μου που πήρε έπιπλα αξίας μεγαλύτερης από την δική σου, της είπε ότι θα της κόψει απόδειξη τον επόμενο μήνα και εκείνη νόμιζε ότι την δουλεύει αλλά όντως της την έκοψε. Κάτι με τα λογιστικά παίζει προφανώς (προς το συμφέρον τους εννοείται).

Διαφημίσεις

Σου λέει συνέχεια ότι θα σου την δώσει και δεν σου την δίνει? Τότε καταγγελία. Απλά να αναφέρω ότι και μια γνωστή μου που πήρε έπιπλα αξίας μεγαλύτερης από την δική σου, της είπε ότι θα της κόψει απόδειξη τον επόμενο μήνα και εκείνη νόμιζε ότι την δουλεύει αλλά όντως της την έκοψε. Κάτι με τα λογιστικά παίζει προφανώς (προς το συμφέρον τους εννοείται).

αυτό που λες έχει να κάνει με τον φπα ο οποιος πληρωνεται στην εφορία..

αν δηλώνει κάθε μηνα ένα ποσό για να μπορεί να πληρώσει ο άνθρωπος τον φόρο τότε λογικό είναι να της είπε ότι θα της την κόψει τον επόμενο μηνα για να μην ξεπεράσει το ποσό που πλήρωνει..

οπότε ναι λογιστικά αυτό στέκει.

Μου είπε πως την εστειλε με το ταχυδρομείο (μπουρδες.....) και αν χαθηκε δεν ευθύνεται αυτος. Σήμερα μου είπε αυτό το σεναριο έχω την καταθεση που του έκανα στην τραπεζα και το δελτιο αποστολής...Στην εφορία θα το δώσουν σημασία ή θα με γράψουν?

Μου είπε πως την εστειλε με το ταχυδρομείο (μπουρδες.....) και αν χαθηκε δεν ευθύνεται αυτος. Σήμερα μου είπε αυτό το σεναριο έχω την καταθεση που του έκανα στην τραπεζα και το δελτιο αποστολής...Στην εφορία θα το δώσουν σημασία ή θα με γράψουν?

σου μιλάω σαν λογιστρια

αν σου έκοψε απόδειξη θα πρέπει να έχει και αυτός αντίγραφο για να το περάσει στα βιβλία του..

αρα θα του πεις να σου δώσει το τηλ. του λογιστή του και θα του ζητήσεις ένα ακριβές αντίγραφο της απόδειξης ..

εννοείτε πως απο την στιγμή που έχεις αποδεικτικά στοιχεία άνετα κάνεις καταγγελία ..

αν αρνηθεί πές του πως θα πας να κάνεις καταγγελια στην εφορία και στο γραφείο των καταναλωτων την άλλη μέρα θα την έχεις στα χέρια σου ..

Αυτό ακριβώς που σου είπε η Πωλίνα. Εφόσον σου έχει κόψει απόδειξη, τότε έχει κρατήσει αντίγραφο. Αν δεν έχει αντίγραφο, τότε δεν σου έχει κόψει απόδειξη. Καταγγελία και πάλι καταγγελία.

Εφόσον είσαι δημόσιος υπάλληλος, να σκέφτεσαι ότι ο κύριος αυτός κλέβει τον εργοδότη σου! Και να πράξεις ανάλογα.

Διαφημίσεις

του το είπα και είπε πως κόβει απο ταμειακή.... είναι δυνατον; μπορεί αν κόβει ταμειακή να μου δώσει αντιγραφο;

Οσοι γνωρίζουν από τις απλές - μηχανικές μηχανές γνωρίζουν τον όρο «Ζ». Η μηχανή τυπώνει στην άσπρη κορδέλα τις αποδείξεις που παίρνει ο πελάτης και ένα αντίγραφο χρησιμοποιείται για να εκδοθεί το στοιχείο Ζ με το πέρας της λειτουργίας του καταστήματος. Στο στοιχείο αυτό απεικονίζεται ο συνολικός τζίρος και ο ΦΠΑ που αναλογεί στις πωλήσεις. Το στοιχείο Ζ εκδίδεται καθημερινά και ενημερώνει τα βιβλία της εφορίας κάθε μήνα. Επίσης από το Ζ προκύπτουν και τα δημοτικά τέλη.

Η ταμειακή μηχανή έχει εκτός από το χαρτί που φαίνεται και παίρνει

ο πελάτης και δεύτερο χαρτί, το λεγόμενο χαρτί της μήτρας της μηχανής.

Αρα ο φορολογούμενος μπορεί να ανατρέξει στη κουλούρα

χαρτιού (εσωτερική) της μηχανής του και από εκεί να βρει

το οικείο Ζ.

δεν νομίζω να μπορέσει να βρει άλλη δικαιολογια με τα ανωτερο που έγραψα!!!

Να ρωτησω, δηλαδη υπαρχει καποιος που κοβει στην ταμειακη τοσο μεγαλο ποσο? Πρωτη φορα το ακουω. Οντως υπαρχει το Ζ, και αν σου λεει οτιδηποτε απο εκει θα δεις αν οντως εχει κοπει. Δεν ξερω ομως με ποιον τροπο μπορει να σου δωσει αντιγραφο της αποδειξης.

Κοριτσια κατι αλλο... τι παει να πει οτι πρεπει να κοβει συγκεκριμενες αποδειξεις τον μηνα για το ΦΠΑ? Εκανε πωλησεις? Ειναι υποχρεωμενος να κοψει αποδειξη? Γιατι συνεννουμε σε κατι παρανομο? Ολοι εμεις οι μισθωτοι ή οι συνταξιουχοι, γιατι πρεπει να ειμασε ενταξει και να κανουμε τα στραβα ματια στους εμπορους? ΠΡεπει ή δεν πρεπει να φορολογουμαστε ολοι?

Να ρωτησω, δηλαδη υπαρχει καποιος που κοβει στην ταμειακη τοσο μεγαλο ποσο? Πρωτη φορα το ακουω. Οντως υπαρχει το Ζ, και αν σου λεει οτιδηποτε απο εκει θα δεις αν οντως εχει κοπει. Δεν ξερω ομως με ποιον τροπο μπορει να σου δωσει αντιγραφο της αποδειξης.

Κοριτσια κατι αλλο... τι παει να πει οτι πρεπει να κοβει συγκεκριμενες αποδειξεις τον μηνα για το ΦΠΑ? Εκανε πωλησεις? Ειναι υποχρεωμενος να κοψει αποδειξη? Γιατι συνεννουμε σε κατι παρανομο? Ολοι εμεις οι μισθωτοι ή οι συνταξιουχοι, γιατι πρεπει να ειμασε ενταξει και να κανουμε τα στραβα ματια στους εμπορους? ΠΡεπει ή δεν πρεπει να φορολογουμαστε ολοι?

το θέμα φορολογία είναι πολύ πολύ μεγάλο..

στην ουσία αυτός που θα κοψει απόδειξει με μεταγενεστερη ημερομηνια δεν παρανομεί διότι ούτως ή αλλως πληρώνει στην εφορία τον φόρο που εκπίπτει.. απλά για να μπορεσει να ανταπεξελθει καμιά φορά ο έμπορος στις υποχρεωσεις του κάνει κάτι τέτοιο δίοτι μην ξεχνας δεν είναι μονο η εφορια αλλά και το τεβε και ο μισθος του υπαλλήλου και το ικα του υπαλληλου που πρέπει να πληρώνονται κάθε μήνα και δεν σου βάζω και εκτακτα έξοδα όπως δεη προμηθευτες κλπ...

άρα τι είναι προτιμοτερο να κοπεί απόδειξει με άλλη ημερομηνια ή να μείνει απλήρωτος ο υπάλληλος??

επίσης ναι όλοι μα όλοι πρέπει να κόβουν απόδειξει οπότε αν ο κυριος της θεματοθετριας δεν έκοψε πρέπει να κάνει καταγγελία..

επίσης στο αν πρέπει να φορολογούμαστε όλοι είναι πολύ πολύ μεγάλη ιστορία και εκτός θέματος.. απλα σκέψου ότι ζούμε στην ελλάδα που μας έχουν τσακίσει στους φόρους..

πχ για μένα δεν πρέπει να φορολογονται κάποιες κατηγορίες ανθρωπων όπως οι άνεργοι οι χαμηλομισθοι οικογενειες με ατομα με ειδικες αναγκες αλλά αυτο που γράφω τώρα είναι κάτι εντελώς ουτοπικό.

Από το Ζ μπορείς να δεις αν έκοψε την απόδειξη (από το Χ λεπτομερέστερα νομίζω). Αλλά πρέπει να είναι της ημέρας που έκοψε την απόδειξη. Δεν νομίζω να μπορεί να βγάλει Ζ σήμερα πχ, για να σου δέιξει ότι έκοψε απόδειξη την προηγούμενη εβδομάδα.

Διαφημίσεις

Από το Ζ μπορείς να δεις αν έκοψε την απόδειξη (από το Χ λεπτομερέστερα νομίζω). Αλλά πρέπει να είναι της ημέρας που έκοψε την απόδειξη. Δεν νομίζω να μπορεί να βγάλει Ζ σήμερα πχ, για να σου δέιξει ότι έκοψε απόδειξη την προηγούμενη εβδομάδα.

Eννοειται αυτο. Το Ζ θα ειναι της μερας που το εκοψε.

Οσο για τα υπολοιπα δεν με απασχολει καθολου, ουτε θα ημουν διατεθιμενη να κανω 100 βολτες για ναπαρω την αποδειξη που δικαιουμαι!!!