Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θυλασμός σε δεύτερο παιδί ειναι αρκετός;

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum με αφορμή το δεύτερο παιδί μου που πριν απο ένα μήνα γεννήθηκε (23/10/2012) και έχω ένα πρόβλημα με το θηλασμό. Γεννήθηκε 4.180kg και 55cm και απο το μαιευτήριο φύγαμε στα 3.800kg. Θέλησα να ακολουθήσω αποκλειστικό θηλασμό όπως είχα κάνει και στο πρώτο παιδί. Οταν το εξέτασε η παιδίατρος μετά ένα μήνα (27/11) ο μικρός είχε πάρει 460 γρ.και μου είπε ότι δεν τρέφεται καλά και θα χρειαστεί συμπλήρωμα. Να αναφέρω επίσης ότι κατα τη διάρκεια του μήνα οι θηλές μου πληρώθηκαν και χρεισιμοποίησα θηλές σιλικόνης. Του έδωσα συμπλήρωμα για 3 μέρες και ο μικρός ανταποκρίθηκε σαν όντως να του έλειπε γάλα. Μόνο με το στήθος τον έπερνε ο ύπνος τον ξύπναγα τον έβαζα στο άλλο στήθος και όταν ξανά κοιμόταν τον έβαζα για ύπνο, μετά απο μια με μιαμιση ώρα όμως ξύπναγε ξανά. Νόμιζα ότι το γάλα μου δεν είναι αρκετό για τις ανάγκες του και ότι μπορεί και αυτός να ειναι πιο " τεμπελάκος " και να θέλει να πίνει απο το μπουκάλι. Πήρα θήλαστρο και έβγαζα το γάλα το οποίο ήταν στην αρχή 80ml περίπου απο το κάθε στήθος που σταδιακά αυξήθηκε στα 120ml. Οι θηλές μου όμως πληγώθηκαν πιο πολύ και η παιδίατρος μου είπε ότι σταδιακά το γάλα θα κοπεί με το θήλαστρο. Τώρα δεν ξέρω τι να κάνω γιατί του δίνω αποκλειστικά απο το στήθος και τον παίρνει ο ύπνος και όταν τον αφήνω στο κρεβάτι του ξυπνάει μετά απο 5 λεπτά κλαίγοντας και βάζοντας το χεράκι του στο στόμα ψάχνοντας. Τι να κάνω ;

Διαφημίσεις

Τι μικρουλι μωρακι!να σου ζησει!

ολα τα μωρακια κοιμουνται πριν τελειωσουν το φαι τους.Θα το πειραζεις θα του τραβας λιγο το αυτακι,θα τριβεις το χερακι ,τη μυτουλα να μενει ξυπνιο πιο πολλη ωρα

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Εχτες ξυπνησε η μικρη και δεν ολοκληρωσα την απαντηση μου.Και τωρα αγκαλια την εχω και κοιμαται.

Τα μωρα τον πρωτο καιρο εχουν συνηθησει στη συνεχη σιτιση απο τον αμνιακο σακο και τους παιρνει λιγο καιρο για να προσαρμοστουν.Ειναι φυσιολογικο να ζηταει καθε 1,5 ωρα ή και καθε 5'.(Η δικη μου τρωει ανα 1,5 ωρα ακομη και τωρα.)Μερικες φορες το κανουν και για να προστατευσουν το στομαχακι τους με μικρα και συχνα γευματα.Δεν σημαινει οτι δεν φτανει το γαλα σου.Οσο βαζεις το μωρο στο στηθος τοσο θα κατεβαινει το γαλα.Η παραγωγη σου θελει 40 μερες να συντονιστει πληρως με το μωρο και να εδραιωθει ο θηλασμος.Αν ομως επεμβαινεις με θηλαστρα και συμπληρωματα θα σου παρει παραπανω και τελικα θα ταλαιπορηθεις περισσοτερο.

Μη βασιστεις στο θηλαστρο.Εκτος απο συγχιση θηλων με το μπιμπερο δεν θα μπορεσεις και να εδραιωσεις θηλασμο, εχει δικαιο η γιατρος.Η ποσοτητα που βγαζουμε με το θηλαστρο δεν ειναι ενδεικτικη του ποσο γαλα εχουμε, το μωρο αντλει πολυ πιο αποτελεσματικα.

Για να καταλαβεις αν τρωει αρκετα το παιδι θα μετρας βρεγμενες πανες, θελεις τουλαχιστον 6 την ημερα μεχρι να σαραντησεις.Μετα θα θες πεντε.

Οι θηλες στην αρχη λιγο πονανε επειδη ειναι αμαθες, ομως οι πληγωμενες θηλες σημαινουν οτι δεν βαζεις σωστα το μωρο στο στηθος.Ηκοιλα του να ειναι παραλληλα με την κοιλια σου.Ημυτη του μωρου να ερχεται στο υψος της θηλης σου (κι οχι στη μασχαλη).Το μωρο να παιρνει ολη τη θηλαια αλω στο στομα (δηλ ολο το σκουρο μερος).Αν δεν εχει πιασει καλα ανοιξε του το στομα με το μικρο σου δαχτυλακι απαλα και βοηθα το να πιασει πιο μεσα.

Αν ξεχασα κατι θα συμπληρωσουν και τα αλλα κοριτσια.

Καλους θηλασμους!:P

Δες κι εδω ειναι 6 βιντεο που εμενα με βοηθησαν πολυ:

Να σου ζήσει!

Απ΄όσο κατάλαβα, τώρα πια το προβληματάκι με το βάρος έχει ξεπεραστεί και το πρόβλημα που απομένει είναι ότι θέλει να θηλάζει συνέχεια για να χορτάσει. Στην ηλικία που είναι, το μόνο που μπορώ να σου ευχηθώ είναι υπομονή. Θα στρώσουν τα πράγματα σε λίγες ή πολλές εβδομάδες. Ίσως να βοηθήσει αν τον ξυπνάς γαργαλώντας τον ελαφρά, όπως είπε η Μπουρμπουρ1, ώστε να χορταίνει πιο γρήγορα.

Το μεγαλύτερο παιδί σου πόσο είναι; Έχεις βοήθεια; Μπορείς να κοιμάσαι θηλάζοντας στο κρεββάτι;

Καλή συνέχεια!

Διαφημίσεις

Θα ήθελα κατ' αρχήν να σας ευχαριστήσω για τη βοήθεια :)

Το πρώτο μου παιδί είναι πέντε ετών τώρα και της είχε αποκλειστικό θηλασμό για οκτώ μήνες οπότε τα περισσότερα τα ξέρω και με αυτό στο μυαλό είπα να κάνω και στο δεύτερο. Η παιδίατρος μου είπε να δώσω συμπλήρωμα γιατί δεν ήταν αρκετό το βάρος του κατα τη δική της άποψη. Ετσι έμπλεξα και τώρα θέλω να ακολουθήσω αποκλειστικό θηλασμό. Για τις θηλές που πονάνε τι να κάνω ; Τις είχα πληγώσει με το θήλαστρο αλλά είχαν επουλωθεί και τώρα απλά πονάνε, οι πληγές δεν είναι ορατές πια. Πόσο καιρό θέλουν να προσαρμοστούν για να μη πονάνε ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Θα ήθελα κατ' αρχήν να σας ευχαριστήσω για τη βοήθεια :)

Το πρώτο μου παιδί είναι πέντε ετών τώρα και της είχε αποκλειστικό θηλασμό για οκτώ μήνες οπότε τα περισσότερα τα ξέρω και με αυτό στο μυαλό είπα να κάνω και στο δεύτερο. Η παιδίατρος μου είπε να δώσω συμπλήρωμα γιατί δεν ήταν αρκετό το βάρος του κατα τη δική της άποψη. Ετσι έμπλεξα και τώρα θέλω να ακολουθήσω αποκλειστικό θηλασμό. Για τις θηλές που πονάνε τι να κάνω ; Τις είχα πληγώσει με το θήλαστρο αλλά είχαν επουλωθεί και τώρα απλά πονάνε, οι πληγές δεν είναι ορατές πια. Πόσο καιρό θέλουν να προσαρμοστούν για να μη πονάνε ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Γυναικες που εχουν θηλασει το πρωτο παιδι εχουν πιο πολυ γαλα στο δευτερο!

Κρεμα με λανολινη βαζεις;βοηθαει πολυ.

το μωρο παιρνει ακομα συμπληρωμα;

Δεν έχω δοκιμάσει λανολίνη αλλά αφού έχω ακούσει τόσα πολλά για αυτή θα το κάνω. Το συμπλήρωμα το έχω διακόψει εντελώς και θηλάσω όποτε μου ζητήσει ο μικρός χωρίς να ακολουθώ ωράριο. Εχω παρατηρήσει ότι όλο και πιο συχνά δεν πονάω στις θηλές γιατί τις πιάνει καλύτερα. Ακόμα προσπαθώ να του δίνω το στήθος σωστά τοποθετημένο για να μη πονάω αλλά αυτός κάνει απότομες κινήσεις χάνει τη θηλή και τότε είναι που πονάω.