Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αφηρημενο πρωτάκι

Recommended Posts

Η Χρυσούλα ήρθε εχθές από το σχολείο με ενα τετράδιο λιγότερο ( στο οποίο έπρεπε να γραψει )

και το ενα φυλλαδιο από τα 2 που μοίρασε η δασκάλα.

(το ότι η κασετίνα της ήταν υπο διαλυση το προσπερνώ)

στο φυλλάδιο που έφερε υπήρχαν 2 ασκήσεις όπου είχε λύσει τη μία & νόμιζε ότι είχε τελειώσει.

είναι πολύ δημιουργικό παιδί και με αντίληψη δεν υπάρχει τέτοιο θέμα ,έμαθε να διαβαζει πεοσπαθώντας μόνη της και όπου δυσκολευόταν μας ρωτούσε .Απλά έχει ένα ενθουσιασμό "την τρέλα του καλλιτέχνη" όπως λέω καμιά φορά και χάνει ευκολα τη συγκέντρωση της.

τελικά έγραψε σε ένα άλλο τετράδιο και συμπλήρωσε την άσκηση αλλά αναρρωτιέμαι αν της έκανα καλό ή πρέπει να την αφήσω όχι να εκτεθεί δεν το λέω με κακία αλλά να καταλάβει κάπως ότι πρέπει να προσέχει περισσότερο.

γενικά αναρρωτιέμαι πότε η επεμβαση μας τους κάνει καλό,

ευχαριστώ ,, !

Προσέχω το περιβάλλον που τους ανήκει !!!!!

ΧΡΥΣΟΥΛΑ 1/3/2002 * ΓΙΩΡΓΟΣ 8/11/2003

Διαφημίσεις

Η αφηρημάδα στα πρωτάκια είναι στη πλειοψηφια των παιδιών. Στην αρχή έλεγα αμάν τόσο απρόσεχτη τόσο ανεύθηνη είναι...!! Της τόνιζα να προσέχει αλλά μια ξεχνουσε το τετράδιο της, μία τη φωτοτυπία και τρέχαμε σε σπίτια να τη παρουμε και να τη φωτοτυπήσουμε.... έβλεπα ομως τελικά ότι ξεκινουσαμε κάπως έτσι για να ανακαλυψουμε τι έχουν τα πρωτάκια μας για το σπίτι....

-Ελένη τι σου είπε η κορη σου ότι έχουμε για αύριο?

- ορθογραφία...αντιγραφή...αυτά

- δεν σου είπε μαθηματικά σελ. 42?

-όχι

-τότε σημειωσε το, το έχουν

-α ξέχασα έχουν και κολάζ

-αχ Ελένη καλά που μου το πες, εμένα δεν το έχει σημειώσει καν

και έτσι βρίσκαμε τι εχουν για την επόμενη μέρα (μη τρελαίνεσαι δε γινόταν αυτό καθημερινά)

Εγώ είχα μιλήσει και στη δασκάλα. Όταν δεν γινόταν μία εργασία και πηγαινε η Αλκμήνη χωρίς αυτήν φροντιζα να ενημερώνω τη δασκάλα νωρίτερα ότι έχω αφήσει επίτηδες την κόρη μου εκτεθειμένη ν μη τυχόν νομίζει ότι αδιαφορούμε...

Είναι πολλά τα καινουρια για τα πρωτάκια.Δεν έιναι κάτι ασυνήθιστο αυτό και η δασκάλα σας σίγουρα το ξέρει.

Η δική μας δασκάλα πέρισυ κάθε μέρα μαζί με τη φωτοτυπία τους έδινε κί άλλη μία που έλεγε τι έιχανε να κάνουν τα παιδιά για την επόμενη ή το έγραφε στο τετράδιό τους.

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για την καινουρια τους πραγματικότητα :D

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Είναι πολλά τα καινουρια για τα πρωτάκια.Δεν έιναι κάτι ασυνήθιστο αυτό και η δασκάλα σας σίγουρα το ξέρει.

Η δική μας δασκάλα πέρισυ κάθε μέρα μαζί με τη φωτοτυπία τους έδινε κί άλλη μία που έλεγε τι έιχανε να κάνουν τα παιδιά για την επόμενη ή το έγραφε στο τετράδιό τους.

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για την καινουρια τους πραγματικότητα :D

και εμας ετσι...αφου να σκεφτεις εχθες εμαθα το ονομα της δασκαλας της απο αλλον!τετοια αφηρημαδα :lol:

Διαφημίσεις

Συμφωνώ κι εγώ με τις φίλες. Είναι νωρίς, είναι καινούργια κατάσταση, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Λίγη ενθάρρυνση, λίγη επίβλεψη, συνεργασία με τη δασκάλα και σιγά-σιγά, θα ωριμάσουν τα παιδάκια μας σύμφωνα με τα δικά τους "φόντα και προσόντα", όπως λέει ο παιδίατρός μας.

Να έχει η Χρυσούλα μια πολύ ευχάριστη σχολική χρονιά!

Εμένα, ενώ θυμάται τί έχουν να κάνουν για εργασία, ή όταν κάτι τους ζητάει η δασκάλα να φέρουν για την επόμενη, οταν τον ρωτάω τί κάνανε στην τάξη, ανα μάθανε κάτι καινούργιο, ή τί συζητήσανε μου απαντάει: ε....μαμά κάναμε πολλά...δεν θυμάμαι!!!! :roll::roll::lol::lol:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Εμενα ο δικος μου,ειναι σαφεστατος!Δεν θελω να σου πω τωρα ΠΑΙΖΩ!!

:lol:

Δεν ρωταω τι εχει να ετοιμασει για την επομενη ημερα,γιατι και σε μας "παιζει"η φωτοτυπια που αναφερει τι εκαναν και τι εχουν να κανουν στο σπιτι.Ομως τα νεα του βρε παιδι μου,τι εκανε τοσες ωρες,τιιιιποτα πια δεν μπορει να μαθει η μανουλα? δεν ειναι και εφηβος μια σταλια αντρακι ειναι:lol::lol::lol:

Κι εμένα δεν θυμάμαι μου λέει συνέχεια και τα μαθαίνω τα νέα στη διάρκεια της μέρας σε φλασιές που τρώει και αναλαμπές άσε που δεν ήξερε ούτε πως λένε τη δασκάλα πού θα πάει θα προσαρμοστούν

Διαφημίσεις

χαχα τα ιδια

"πως περασες?

τελεια

τι κανατε?

δε θυμαμαι"

:lol::lol::lol:

...βέβαια το παιδί ένα δίκιο το'χει,αφου οπως βλεπω και μαθαινω τίποτα δεν κανουν ακομα γκρουμφ ενω τα αλλα δυο τμηματα πρωτης προχωρανε....να νευριασω τωρα η να το αφησω για μετα?? :twisted: φωτοτυπιες λετε...ούτε που έχουμε αγγιξει τα βιβλία,τί φωτοτυπίες και ασκήσεις και αντιγραφές... :evil:

η ΧΡΥΣΟΥΛΑ καποια στιγμή σχολίασε για την τάξη της

"μαμά δεν έχει καθόλου χώρο για παιχνίδι μόνο για θρανία" .

ευχαριστώ υπέροχες μανούλες του parents ,, χαλάρωσα !!

gavrias επιτρεψε μου να στειλω καθυστερημένες ευχες για το κορίτσι σου και από λάθος Post αλλα μπαινω πάντα κλεφτά !!!

gavrias επιτρεψε μου να στειλω καθυστερημένες ευχες για το κορίτσι σου και από λάθος Post αλλα μπαινω πάντα κλεφτά !!!

ΖΑΝΙ,ευχαριστώ πολύ-πολύ,μια ευχή όπου κι όπως κι αν δίνεται είναι ευχή και είναι πολύ γλυκό που το σκέφτηκες. :D

Ήθελα να σας πώ μην αγχώνεστε για τη δουλειά που σας φαίνεται λίγη και για την ύλη.Η ύλη βγαίνει και θα κάνουνε και επαναληπτικά στο τέλος τα παιδάκια.

Είναι προτιμότερο να πάνε πιό αργά και να έχουνε χρόνο τα παιδάκια να καταλάβουνε αυτό που διδάσκονται παρά φαινομενικά να καλύπτεται η ύλη γρήγορα.

Σκεφτείτε ότι για τη δασκλαλα το πιό έυκολο και βολικό είναι να στείλει δουλειά στο σπίτι,όμως πιά η δουλεά γίνεται στο σχολείο και πολύ λίγη στο σπίτι.

Και...."ξεχάστε" πώς μαθαίναμε εμείς.Η λογική του μαθήματος έιναι εντελώς διαφορετική πιά.Σε λίγες μέρες θα σας καλέσουνε για ενημέρωση και θα σας πούνε αναλυτικά πώς και γιατί. :wink:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Μας κάλεσε η δασκάλα για ενημέρωση.Μου φάνηκε πολύ καλη και μας εξήγησε το νέο τρόπο διδασκαλίας, τί ακριβώς κάνουν στη τάξη πότε θα κάνουν επανάληψη κτλ.Η δουλειά για το σπίτι πάντως θα μας παίρνει ώρα γιατι είμαστε λίγο δύσκολες ουφ τι εχω να τραβήξω.

Σωστά είναι εντελώς διαφορετική η εκπαίδευση στο δημοτικό από αυτήν που ξέραμε.

Και αυτή η αμνησία βρε παιδάκι μου! Επιδημία είναι! Κι εγώ τον ρωτάω και όλο δεν θυμάται!

Κι ένα αστειάκι. Ο γιος μου είχε ένα μαθηματικό πρόβλημα για το σπίτι του τύπου "έχω 19 μήλα και μου έπεσαν τα έξι, πόσα μου έμειναν?"... είχαμε πει ότι κάποια στιγμή το απόγευμα θα καθόταν να το λύσει.

Πριν γίνει αυτό, όμως, κι ενώ τρώγαμε όλοι μαζί στο τραπέζι, ρωτάει τάχα αθώα τον Μπαμπά που είχε άγνοια για την ύπαρξη της εργασίας: "Μπαμπά... πόσο κάνει 19-6?"... Κι ο μπαμπάς πήγε να του απαντήσει φυσικά... αλλά ευτυχώς τον πρόλαβα!!! Είδατε πονηριές τα παιδιά? χεχε...

Διαφημίσεις

Σωστά είναι εντελώς διαφορετική η εκπαίδευση στο δημοτικό από αυτήν που ξέραμε.

Και αυτή η αμνησία βρε παιδάκι μου! Επιδημία είναι! Κι εγώ τον ρωτάω και όλο δεν θυμάται!

Κι ένα αστειάκι. Ο γιος μου είχε ένα μαθηματικό πρόβλημα για το σπίτι του τύπου "έχω 19 μήλα και μου έπεσαν τα έξι, πόσα μου έμειναν?"... είχαμε πει ότι κάποια στιγμή το απόγευμα θα καθόταν να το λύσει.

Πριν γίνει αυτό, όμως, κι ενώ τρώγαμε όλοι μαζί στο τραπέζι, ρωτάει τάχα αθώα τον Μπαμπά που είχε άγνοια για την ύπαρξη της εργασίας: "Μπαμπά... πόσο κάνει 19-6?"... Κι ο μπαμπάς πήγε να του απαντήσει φυσικά... αλλά ευτυχώς τον πρόλαβα!!! Είδατε πονηριές τα παιδιά? χεχε...

:lol::lol::lol: Έρευνα έκανε το παιδί!!! :lol::lol::lol:

Μανούλες χαλαρώστε!!! Τα πρωτάκια σας τώρα μαθαίνουν να κολυμπούν σε βαθιά νερά, θέλουν τον χρόνο τους και τον τρόπο τους, μην τους τα στερείτε. Μέχρι τα Χριστούγεννα θεωρείται περίοδος προσαρμογής στην πρώτη τάξη για αυτό και οι δάσκαλοι δεν βιάζονται να κάνουν εκτιμήσεις για την αποδοτικότητα ενός παιδιού. Πολύ σύντομα (αν δεν το έχει κάνει ήδη δηλαδή) η/ο δασκάλα/ος θα σας ενημερώσει για τον τρόπο με τον οποίο θα δουλέψει στην τάξη ώστε και εσείς να ξέρετε πως να συνεχίσετε στο σπίτι. Αφιερώστε χρόνο με χαρά και διάθεση μαζί στα μικρά σας, αν μάθουν από φέτος να αγαπούν το σχολείο και να ασχολούνται με χαρά με τις εργασίες τους τότε να είστε σίγουρες πως βάλατε τα καλύτερα θεμέλια στην σχολική καριέρα του μικρού σας :wink: !!!

Όσο για τις χαμένες φωτοτυπίες ένας φάκελος όπου θα μπαίνει ότι μα ότι μας δίνει η δασκάλα ... θα βοηθήσει πολύ τώρα στην αρχή.

Φιλιά και καλή σχολική χρονιά!

1aLup3.png

BtUIp3.png

:D:D

Σαινι τον βλεπω τον μικρο..

Μην ανησυχεις.. αφαιρεση θα μαθει σιγουρα.. κανεις δεν εφτασε 30 και να μην ξερει αφαιρεση (εκτος απο κατι περιπτεραδες που σε κλεβουν στα ρεστα με αυτη την δικαιολογια.. :evil: )

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 2 weeks later...

Καλημέρα!!!!!!!!!Το πρώτο κεφάλαιο στη γλώσσα της Α΄ τάξης γίνεται προσπάθεια φωνολογικής επίγνωσης της γλώσσας μας(φωνούλα και γράμμα) μέσα από ασκήσεις παιχνίδια.Παίξ΄ τε μα τις συλλαβές, χτυπήστε παλαμάκια χωρίζοντας τις λέξεις σε συλλαβές.Μην πιέζετε τα πρωτάκια να σας πουν τι έκαναν στο σχολείο.Θα σας πουν τα ίδια,όποτε το θελήσουν. :D

Καλημέρα!!!!!!!!!Το πρώτο κεφάλαιο στη γλώσσα της Α΄ τάξης γίνεται προσπάθεια φωνολογικής επίγνωσης της γλώσσας μας(φωνούλα και γράμμα) μέσα από ασκήσεις παιχνίδια.Παίξ΄ τε μα τις συλλαβές, χτυπήστε παλαμάκια χωρίζοντας τις λέξεις σε συλλαβές.Μην πιέζετε τα πρωτάκια να σας πουν τι έκαναν στο σχολείο.Θα σας πουν τα ίδια,όποτε το θελήσουν. :D
και παλαμακια χτυπαμε και το κεφαλι μας σε λιγο....

ακολουθώ πιστά τις συμβουλές και είμαι πολύ χαλαρή ,,, ειδικά μετά το πέρασμα των πρώτων ημερών που έδειξε σημαδιά πίεσης..

κλαίει πολύ συχνά στο σχολέιο και το σπίτι και μονολογεί

"ουφ τι την ήθελα την πρώτη"

η δασκάλα μας είπε ότι τελειώνει τις εργασίες πρώτη και μετά θέλει να παιξει.

υποφέρει μεσα στην τάξη αμίλητη και αυτό δεν μπορεί να το δεχτεί !

για να δούμε τι θα γίνει ... . . . . .

Και εμένα έτσι είναι η μεγάλη μου!! Τις προάλλες προσπαθήσαμε να διαβάσουμε τις πρώτες μας προτάσεις. Τις είχε κολλήσει στο πρόχειρο τετράδιο η δασκάλα. Δεν μπορώ να πω δυσκολεύτηκε αρκετά (αγχώθηκα και εγώ λίγο-το έχω γραψει σε άλλο τοπικ) αλλά τελικά τα καταφέραμε. Αλλά είχαμε και την αφηρημάδα. Της επισήμανα ότι όταν διαβάζουμε δεν κοιτάμε το ταβάνι, τον τοίχο ή τη μαμά αλλά το βιβλίο ή το τετράδιο γιατί εκεί γράφει αυτά που θέλουμε να διαβάσουμε.

Και να ήταν μόνο σε αυτό αλίμονο!!! Χθες πήγαμε στο Jumbo και θυμήθηκε ότι η δασκάλα τους ζήτησε να πάνε γκοφρέ χαρτιά στο σχολείο γιατί τα είδε μπροστά της τυχαία. Δηλαδή αν δεν τα είχε δει πότε θα το θυμόταν; :lol::lol:

Πριν χρόνια που δούλευα σε ένα βιβλιοπωλείο ήξερα ότι στο άνοιγμα θα βρώ 5-6 μαμάδες για κάτι που τα παιδιά θυμήθηκαν την τελευταία στιγμή .

επίσης δε θα ξεχάσω το κυνηγι της χαμένης γόμας . κάθε μέρα καινουργια γόμα με τη γνωστή συνοδεία "που τη χανει ? κάθε μέρα γόμα ? δεν προσέχεις, σε κλέβουν .. που έχεις το μυαλό σου ? " και αλλά τέτοια με τα οποία γέλαγα πολυ

!! ! ! !!

εμέις το έχουμε προχωρήσει ,, κάθε μέρα χανουμε το μισό περιεχόμενο της κασετίνας !!!!!

Τα ίδια και χειρότερα ένας συμμαθητής της κόρης μου. Αυτός ξεχνάει όλη την κασετίνα κάτω από το θρανίο!!! :lol::lol:

Αλλά αυτός το έχει προχωρήσει ακόμα περισσότερο. Αφήνει και τα τετράδια και βιβλία του με αποτέλεσμα να είναι μονίμως αδιάβαστος (όσο μπορεί στην Α΄ δημοτικού). Μήπως είναι λίγο χύμα και οι γονείς; :roll::roll:

• 4 weeks later...

Ωχ Παναγίτσα μου τι θέμα ανοίξατε! Μαχαιριά στην καρδιά! Σήμερα τελευταία ώρα είχα Θρησκευτικά στην έκτη τάξη και τα πρωτάκια μου μουσική κι όταν σχόλασαν και γύρισα για να κλειδώσω την τάξη, είδα πάνω στο θρανίο ενός μονίμως αφηρημένου μαθητή μου το βιβλίο της Μελέτης και ΟΛΕΣ τις εργασίες για το Σαββατοκύριακο παρατημένες εκεί. Αφήστε πια τα ψαλίδια και τις γόμες και τα μολύβια που διαρκώς τα χάνουν! Και πολλές φορές μου λένε "η μαμά δεν μου παίρνει άλλο". Έχω δώσει κι αν έχω δώσει λεφτά σε σχολικά είδη αφού πολλές φορές τους δίνω τα δικά μου τα οποία ως δια μαγείας εξαφανίζονται και αυτά μέχρι να πεις "πιπέρι". Και ρωτάω τώρα εγώ πώς στέλνουν κάποιοι γονείς τα παιδιά χωρίς μολύβι στο σχολείο; Και δανείζονται από τους συμμαθητές τους και τους τα χάνουν κι αυτών και φτου κι από την αρχή! :lol: Και τι δεν έχω επινοήσει! Το κουτί του το κάθε ένα για μαρκαδόρους, πλαστελίνες, ψαλίδι, ξυλάκια.κλπ, φάκελο για τις εργασίες, κυπελλάκι για ξύσιμο (γιατί μέχρι να φτάσουν στο καλαθάκι για να ξύσουν, κάνουν και καμιά δεκαριά στάσεις σε άλλα θρανία, ξεχνάνε ότι ξεκίνησαν για ξύσιμο και στο τέλος παρατάνε και την ξύστρα στο ένα θρανίο και το μολύβι στο άλλο) :lol: Παρόλα αυτά, σχεδόν τα μισά μου έρχονται με αποδεκατισμένες κασετίνες! Πού θέλω να καταλήξω; Έτσι είναι όλα τα πρωτάκια τον πρώτο καιρό μέχρι να χάσουν κάτι που αγαπούν πολύ και να δείτε πώς θα γίνουν πιο προσεκτικά!