Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

MMR χωρίς παρενέργειες - να ανησυχίσω;

Recommended Posts

Πριν 10 μέρες περίπου κάναμε το MMR. Ο γιατρός μας είπε ότι είναι "βαρύ" εμβόλιο και ότι μπορεί να ανεβάσει πυρετό ή και να βγάλει σπυράκια σαν της ιλαράς. Ήμουν προετοιμασμένη να αντιμετωπίσω τα πάντα από πλευράς παρενεργειών... αλλά ο μικρός δεν εμφάνισε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ! Μόνο λίγη γκρίνια, η οποία δεν μπορώ να είμαι σίγουρη 100% ότι οφείλεται στο εμβόλιο, πιθανότερο θεωρώ να είναι της ηλικίας :rolleyes:

Υπάρχει περίπτωση να μην τον έπιασε το εμβόλιο και γι' αυτό δεν είχε καμία ένδειξη; Τι λέτε;

Διαφημίσεις

Εχω αγχωθει τρελα με αυτο το εμβολιο πολυ χαιρομαι που βλεπω πως σε εσας δεν επιασαν παρενεργειες ακουω τα χιλια μυρια και εχω θορυβηθει πολυ!! Ποσο εινια το μωρακι σου??λενε στους 15 μηνες το κανεις αλλα εμεις π κανουμε 2 εμβολια τν μηνα δνε ξερω ποτε θα μας πει να το κανουμε το φοβαμαι πολυ!!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Και εμεναν κανενας τους δεν παρουσιασε τιποτα σε κανενα εμβολιο. Ο μικρος εκανε μια φορα πυρετο αλλα ηταν ο μεγαλος αρρωστος με μονοπυρηνωση οποτε δεν ξερουμε αν τον επηρεασε αυτο ή το εμβολιο

Διαφημίσεις

Εχω αγχωθει τρελα με αυτο το εμβολιο πολυ χαιρομαι που βλεπω πως σε εσας δεν επιασαν παρενεργειες ακουω τα χιλια μυρια και εχω θορυβηθει πολυ!! Ποσο εινια το μωρακι σου??λενε στους 15 μηνες το κανεις αλλα εμεις π κανουμε 2 εμβολια τν μηνα δνε ξερω ποτε θα μας πει να το κανουμε το φοβαμαι πολυ!!

κ εμεις καναμε 2 εμβολια τον μηνα ομως μετα για 3 μηνες καναμε παυση κ τωρα ξαναξεκιναμε..το mmr θα το κανει κανουμε κ εμεις στους 15..κ εγω ειχα αγχωθει μ'αυτα που διαβαζα αλλα καπως με καθυσηχασε η γιατρος

Xc60p3.png ghL0p3.png

κ εμεις καναμε 2 εμβολια τον μηνα ομως μετα για 3 μηνες καναμε παυση κ τωρα ξαναξεκιναμε..το mmr θα το κανει κανουμε κ εμεις στους 15..κ εγω ειχα αγχωθει μ'αυτα που διαβαζα αλλα καπως με καθυσηχασε η γιατρος

Και μεις θα κανουμε παυση τον αλλον μηνα κανουμε το τελευταιο και μετα ξανα απο τον χρονο κ μετα;)!!

Και μενα ο μικρος μεχρι στιγμης δοξα τον Θεο δεν εχει κανει σε κανενα εμβολιο τιποτα...μακαρι κοριτσια να τα περνανε ολα ετσι...γιατι πολυ τα φοβαμαι τα εμβολια με αυτα π ακουω!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Όχι, μην ανησυχείς καθόλου. Απλά επειδή τα εμβόλια έχουν απευαισθητοποιημένα στελέχη των ασθενειών, με σκοπο να ενεργοποιήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα στο μέλλον, είναι λογικό σε ορισμένα παιδάκια να εμφανίζονται ήπια τα συμπτώματα της νόσου..

Πρώτη φορά βλέπω κάποιον να ανησυχεί που δεν έπιασαν...οι παρενέργειες :-D

Και μεις θα κανουμε παυση τον αλλον μηνα κανουμε το τελευταιο και μετα ξανα απο τον χρονο κ μετα;)!!

Και μενα ο μικρος μεχρι στιγμης δοξα τον Θεο δεν εχει κανει σε κανενα εμβολιο τιποτα...μακαρι κοριτσια να τα περνανε ολα ετσι...γιατι πολυ τα φοβαμαι τα εμβολια με αυτα π ακουω!

αν δεν κάνω λάθος τα μικρά μας είναι κοντα κοντά..

και εγώ σαν και εσένα .. 2 2 τα κάνουμε αλλά ευτυχως μέχρι τώρα καλά .. αυτό το εμβόλιο πάντως δεν θα της το κάνω στα κοντά θα αφήσω να περάσει χρόνος αρκετός να παει 5-6 χρονών και πριν το νηπιαγωγειο λέω να της το κάνω..

πήγα πολύ μακριά ξέρω.. αλλά μέχρι τότε έτσι λέω..

όσο για την θεματοθέτρια θα πω το εξής

βρε πουλάκι μου θα μας τρελάνεις άλλοι ανυσυχουν για τον πυρετό και εσύ ανησυχείς που δεν κάνει.. :lol::lol::lol:

σόρρυ που γελάω αλλα΄μου φάνηκε πολύ αστείο στην όλη μαυρίλα.. :lol::lol::lol:

λοιπόν όλα λογικά είναι μια χαρά μην στεναχωριέσαι

το αγγελούδι θα είναι εντάξυ.. τώρα άν παλι ανησυχείς γιατί δεν παίρνεις ένα τηλ τον παιδίατρο να τον ρωτήσεις αυτός λογικα΄θα ξέρει..

ευχομαι έτσι να αντιδράει σε όλα τα εμβόλια ..

Διαφημίσεις

Εμάς μας είχε πει ότι πυρετό και μάλιστα υψηλό θα κάνει την 9η με 10 μέρα. Και όντως έκανε την 9η μέρα 38,5 το οποίο έφτασε και 39 την επόμενη. Κράτησε 3 μέρες.

Πρώτη φορά βλέπω κάποιον να ανησυχεί που δεν έπιασαν...οι παρενέργειες :-D

ΟΚ δεν με ανησυχεί ακριβώς η έλλειψη παρενεργειών, αλλά η έλλειψη αρνητικής αντίδρασης να το πω έτσι. Για μένα είναι πιο λογικό να ανεβάσει πυρετό μετά το εμβόλιο, παρά να μην ανεβάσει. Αλλά ΟΚ, εφόσον έχουν κι άλλες μανούλες την ίδια εμπειρία, δεν ανησυχώ (τόσο πολύ).

Το γιατρό θα τον ρωτήσω όταν πάμε τον ερχόμενο μήνα να κάνουμε το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς.

Σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας, με καθησυχάσατε αρκετά.

Εμάς μας είχε πει ότι πυρετό και μάλιστα υψηλό θα κάνει την 9η με 10 μέρα. Και όντως έκανε την 9η μέρα 38,5 το οποίο έφτασε και 39 την επόμενη. Κράτησε 3 μέρες.

Κάτι τέτοιο περίμενα κι εγώ... Ο γιατρός είχε πει μεταξύ 4ης και 10ης μέρας ίσως ανεβάσει πυρετό ή βγάλει εξάνθημα. Και ένα γειτονάκι μας που έκανε το MMR 2 μήνες πριν από εμάς, το εξάνθημα το έβγαλε. Αλλά εμείς μέχρι στιγμής τίποτα.

Yπάρχει η δυνατότητα όντως να το καθυστερήσουμε τόσο πολύ? Και η παιδίατρος συμφωνεί?

τι να σου πω δεν ξέρω, έτσι λέω το τι θα κάνω είναι άλλο θεμα γιατί μέχρι τότε ποιος ζει ποιος παιθένει που λέει αλλά μεχρι τώρα τουλάχιστον αυτό έχω στο μυαλλό μου

Διαφημίσεις

αχ αυτο το mmr ή priorix ή τελος παντων οπως αλλιως λεγεται...εμεις το καναμε πριν 11 μερες,πυρετο δεν καναμε εκτος απο λιγα δεκατακια,αλλα απο το εμβολιο και επειτα εχουμε πολυ γκρινια,εχει μειωθει κατα πολυ η ορεξη μας και (δεν ξερω αν αυτο μπορει να εχει καποια σχεση) ενω μεχρι τωρα τα βραδια κοιμομασταν 9-10 ωρες το πολυ τωρα χτυπαμε 11ωρα-12ωρα!το μικρουλακι μου ειναι 16μιση μηνων,σας φαινεται κατι απο τα παραπανω ανησυχητικο?εχω αγχωθει αρκετα με τοσα που διαβαζω και ακουω...

Εμένα μια χαρά μου ακούγονται αυτά που περιγράφεις. Εμβόλιο έκανε το παιδί, λογικό είναι να είναι κάπως πεσμένο σε σύγκριση με το πώς ήταν πριν.

Aχχχ, εμείς οι μαμάδες! Μπορούμε να ανησυχούμε για τα πάντα!! Ακόμα και εαν όλα δειχνουν καλά! :D

Και στον γιό μου δεν έκανε καμία παρενέργεια εκτός απο έναν εκνευρισμό.

QqmLp3.png

Σε ορισμένα παιδιά το εμβόλιο αυτό (όπως και πολλά άλλα) δεν κάνει καμία παρενέργεια, ενώ έχει λειτουργήσει κανονικότατα. Μου το είπε ο παιδίατρός μας.