Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΗΣΜΕΝΟΙ ΑΔΕΝΕΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ

Recommended Posts

Καλησπερα!πριν δυο εβδομαδες ποναγε ο λαιμος μου και ενιωθα να με ενοχλεί ενας αδενας στο λαιμό.οχι πονος περισσοτερο ευαισθησια οπως και στο αυτι.πηγα στον παθολογο μου ειπε οτι ειναι φαρυγγιτιδα και μου εδωσε αντιβιωση για 4 μερες.ο λαιμος περασε ο αδενας και το αυτι ομως ακομα με ενοχλουν.πηγα σε ωρλ μου ειπε οτι μπορει να οφείλεται στην φαρυγγίτιδα που περασα.πηγα εκανα και υπερυχο στο λαιμό ειναι λιγο πρησμενοι οι αδενες αλλα οχι κατι ανησυχητικό μου ειπε.μπορει να ειναι απο τα δόντια απο την φαρυγγιτιδα κλπ. Εγω ομως ακομα ανησυχω μηπωσ ειναι κατι πιο σοβαρο.εχει τύχει σε καποια απο εσας κατι παρόμοιο;

Διαφημίσεις

Αν έκανες βουλιμικά επεισόδια, τώρα ή παλιότερα, μπορεί να έχουν πρηστεί μόνιμα οι αδένες κάτω από τα μάγουλα, αλλά αρκετοί γιατροί δεν το γνωρίζουν αυτό.

Σε ευχαριστω για την απαντηση.βουλιμικα οχι με αυτην την εννοια.αλλα στην τελευταια εγκυμοσύνη μου οταν ειχα ταση για εμετό εβαζα το δαχτυλο μου.το θεμα ειναι οτι απο την αριστερό μου πλευρακατω απο το μαγουλο με ενοχλεί ο αδενας οχι πονος μια ενόχληση οπως και στο αριστερό αυτι.

Ήθελα να γράψω κάτι που διαφεύγει από τους γιατρούς, γιατί δεν έχει σχέση με κάποια πάθηση.

Πρόσεξα όμως ότι λες πως συνεχίζεις να έχεις ενοχλήσεις στο αυτί, οπότε ίσως πρέπει να το κοιτάξεις αυτό... Δεν ξέρω κιόλας, στη θέση σου θα το είχα στο νου μου.

Εχω κοιταξεικαι τα αυτια και ειναι μια χαρα.μου ειπε ο ακτινολογος να μην ανησυχω μπορει να ειναι απο δοντια.αυριο θα παω οδοντιατρο γιατι μου ειχε πει οτι εχω πολυ πετρα κ ουλιτιδα. Ο θεος βοηθος!εχω αγχωθει πολυ!!!

Διαφημίσεις

• 1 year later...

Πέρασε μονο τοΥ.πάντως επειδή έχω πρόβλημα με τον αυχένα μου είπε ο ορθοπεδικος οτι μπορεί τα Συρία να ειναι κ από τον αυχενα η ενόχληση.παντωςπερασε μονο του μετά αοι κκαιρό.

Διαφημίσεις

Εγώ πριν 3 εβδομάδες πηγα σε παθολογο και μου ειπε πως είχα φαρυγγίτιδα. Μου έδωσε ένα σιρόπι για μια εβδομάδα αλλά δεν μου περασε. Μετά έκανα αναλύσεις και φάνηκε πως είχα κάποια ίωση και ο γιατρός μου έδωσε αντιβίωση. Τίποτε πάλι. Μετά πήγα σε ΩΡΛ και με εξέτασε με κάμερα εσωτερικά, απο τη μύτη στο λαιμό, και μου είπε ότι και ο φάρυγγας και ο λάρυγγας ήταν ερεθισμένα. Μου είπα να αυξήσω την αντιβίωση. Τελικά άλλαξα αντιβίωση, αλλά η ενόχληση στον αριστερό αδένα και στο αυτί δεν μου πέρασε ακόμη. Αγχώθηκα κι εγώ αρκετά, ίσως κι αυτό να έπαιξε ρόλο. Τώρα δεν ξέρω τι να κάνω, αν πρέπει να πάω και σε άλλο γιατρό. Πόσο καιρό έκανε να σου περάσει; Πάντος κι εγώ, λόγω της εργασίας μου έχω συχνά πόνο στον αυχένα.

Αισθανόμουν μπούκωμα στα ιγμόρια (ο ΩΡΛ έλεγε ότι ήταν καθαρά- λίγο πρησμένα αλλά καθαρά), βάρος στο κεφάλι, ζαλάδες, ελαφρύ πρήξιμο στο λαιμό, βουλωμένα τα αυτιά μου. Κανένας γιατρός δεν έβρισκε τι είχα. Μετά από καιρό και αφού παρατήρησα ότι συνέβαινε περίπου όταν είχε καιρικές συνθήκες όπως αυτές τώρα (υγρασία- νοτιά- βάρος στην ατμόσφαιρα) κατέληξα ότι είναι "αλεργία" σε κάτι, δεν ξέρω σε τι, πάντως περνάει με αντιισταμινικά. Καμιά φορά έχω και ξερόβηχα... Μήπως μοιάζουν τα δικά σας συμπτώματα με αυτά που περιγράφω;

Καλημέρα! Καλό είναι να μην κάνεις αυτοδιάγνωση. Μπορεί να είναι λόγω του καιρού μπορεί όμως και όχι. Μήπως να έβλεπες και έναν ενδοκρινολόγο? Ισως έτσι θα έπαιρνες μια εικόνα για το τί συμβάινει. Εγώ όταν αισθάνθηκα περίπου τα ίδια πήγα σε ενδοκρινολόγο και έκανα υπέρηχους και εξετάσεις. Θα σου συνέστηνα να πας για να μην έχεις και την αγωνία.

Καλημέρα! Καλό είναι να μην κάνεις αυτοδιάγνωση. Μπορεί να είναι λόγω του καιρού μπορεί όμως και όχι. Μήπως να έβλεπες και έναν ενδοκρινολόγο? Ισως έτσι θα έπαιρνες μια εικόνα για το τί συμβάινει. Εγώ όταν αισθάνθηκα περίπου τα ίδια πήγα σε ενδοκρινολόγο και έκανα υπέρηχους και εξετάσεις. Θα σου συνέστηνα να πας για να μην έχεις και την αγωνία.

Ναι, έτσι είναι. Είχα πάει σε ΩΡΛ και παθολόγο. Δεν βρήκαν τίποτα. Στο παρελθόν αφαίρεσα ένα λοβό θυρεοδειδούς και έτσι πήγε το μυαλό μου ότι μπορεί να μην λειτουργεί καλά ο άλλος λοβός, οπότε πήγα στο ενδοκρινολόγο. Τϊποτα και από εκεί. Έκανα εξετάσεις αίματος - είχα πεσμένο αιματοκρίτη, οπότε εξηγήθηκαν εν μέρη οι ζαλάδες. Και ξανά στον ΩΡΛ, γιατί δεν είχα τι άλλο να κάνω. Και μετά έβγαλα κάτι σπυράκια στο δέρμα. πήρα αντιισταμινικά και πέρασε και όλη αυτή η δυσφορία. Την επόμενη φορά που με έπιασε και αφού ξαναπήγα σε παθολόγο, πήρα από μόνη μου αντιισταμινικά- η αίσθηση ότι δεν μπορώ να πάρω καλή αναπνοή λόγω βουλωμένης μύτης είναι ισχυρότερη από όλες τις άλλες στη δική μου περίπτωση. Με τα χρόνια πρόσεξα ότι συμβαίνει με αυτόν τον καιρό- όλη η ιστορία ξεκίνησε το 2008 ή 2009, δεν θυμάμαι καλά.

• 11 months later...

γεια ας ξερει καπιος ας μου πει και εμενα.πριν δυομυσει εβδομαδες πηγα για μα μαγνιτικη εγκεφαλου ολα καλα.την επομενη ημερα ετσι οπως εψαχνα στο λαιμο μου εχω εναν βολο στιν αριστερη μερια αλλα πιανεται μονο οταν γυρναω στα ξεξια αλιος δεν φενεται.τι μπορει να εινε έχω φοβηθη.

Διαφημίσεις