Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απορίας μιας μαμάς με παιδί σε δημοτικό


Recommended Posts

Ξεκινώντας τη νέα σχολική χρονιά (ο γιος μου τώρα πηγαίνει Β' Δημοτικού σε Δημόσιο) και ακούγωντας τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία και γονείς πριν καλά-καλά ξεκινήσει η χρονιά, αναρωτιέμαι τι θα γίνει πια με αυτή την κατάσταση?

 

Είμαστε κράτος-μέλος της ΕΕ, έχουμε μπει στο 2008. Πόσα χρόνια πρέπει ακόμα να περάσουν ώστε να λειτουργούν σωστά και έγκαιρα τα σχολεία σε βασικό επίπεδο λειτουργίας τουλάχιστον?

 

Τι θα πει "δεν εχουμε ειδικούς ακόμα για το ολοήμερο"? Από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου έχουν περάσει 3 μήνες.

Τι γίνεται σε αυτό το διάστημα? Παγώνουν όλα στο υπουργείο παιδείας, στα γραφεία της Α'βάθμιας εκπαίδευσης και πάνε όλοι διακοπές? Κλείνουν τα γραφεία?

Δεν υπάρχουν ειδικοί? Δεν αναζητά κανείς εργασία?

 

Γιατί προβάλλουν άθλιες καταστάσεις στην Τουρκία στην τηλεόραση, όταν κι εμείς δεν πάμε και πολύ πιο μπροστά? Τι θέλουν να μας πουν? Να μας καταπραϋνουν δήθεν ότι υπάρχουν χειρότερα?

 

Γιατί τα ολοήμερα δεν λειτουργούν έως τις 4:15 όπως οφείλουν, παρά σχολάνε στις 2:00 (κι αν λειτουργούν καθόλου).

 

Γιατί σχολάνε οι Α' και Β' δημοτικού στις 11:30 αντί για τις 12:20 ή 12:25 τέλος πάντων. Δόθηκε η δικαιολογία της "προσαρμογής"... Δηλαδή, η μία ώρα διαφορά θα έχει σημασία για την προσαρμογή? Και πώς θα προσαρμοστεί το παιδί αν δεν ξεκινήσει επιτέλους κανονικά η σχολική χρονιά?

 

Και τι θέλει να πει ο ιερέας στον αγιασμό όταν λέει στα παιδιά "να διαβάζετε γιατί κουράζονται οι δάσκαλοι"... τι είναι αυτό? Κίνητρο για να διαβάσει το παιδί? Επειδή κουράζεται ο δάσκαλος? Η κοινωνία ολόκληρη δεν κουράζεται? Διαβάζουμε και μαθαίνουμε για να μην κουράζουμε τους άλλους? Πού είναι η συνειδητή σκέψη σε αυτή τη φράση?

 

Γενικά, πού είναι η συνειδητή σκέψη?... κάπου θα βόσκει δεν μπορεί? Την είδατε εσείς μήπως? Μήπως είδατε και πουθενά την κοινή λογική, γιατί και αυτή κάπου έχει χαθεί.

 

Στην Καλλιθέα έμαθα ότι σ'ένα δημοτικό σχολείο δεν λειτουργεί ακόμα το ολοήμερο. Δεν είναι δικό μου πρόβλημα, αλλά πραγματικά αναρωτιέμαι, ποια είναι αυτά τα εμπόδια και ποιοι οι πραγματικοί λόγοι που δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να λειτουργεί?

 

Σ'ένα δημοτικό της Αγίας Παρασκευής, ειπώθηκε στους γονείς των παιδιών που πηγαίνουν ολοήμερο από τους δασκάλους ότι δεν έχουν τραπεζοκόμο/α και, επειδή δεν είναι δουλειά τους να ζεσταίνουν τα φαγητά, τα παιδιά είτε θα τρώνε τα φαγητά τους κρύα είτε οι γονείς θα φτιάχνουν σάντουιτς. Μα υπάρχει ολόκληρο προεδρικό διάταγμα που αναφέρει ότι η διεύθυνση του σχολείου οφείλει να φροντίζει για αυτά. Γιατί ακόμα δεν τα έχουν φροντίσει?

 

Στο ίδιο σχολείο ειπώθηκε ότι θα αλλάξουν τα πατώματα! Μέσα στη σχολική χρονιά!!! Καλό μεν...να τα αλλάξουν... αλλά μέσα στη σχολική χρονιά???

 

Καλά... να πιάσω το θέμα των νηπιαγωγείων? Αίσχος έτσι?

Εδώ η κοινή λογική, όχι μόνο χάθηκε, δεν υπήρχε εξαρχής.

Και με ανησυχεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει η κοινή λογική στο επίπεδο των επιστημόνων που σπούδασαν χρόνια στα πανεπιστήμια για να βρίσκονται στη θέση αυτή να καταστρώνουν στρατηγικές και να εφαρμόζουν αλλαγές.

Να τρέχουν τους γονείς για να γράψουν τα παιδιά τους σε δημόσια νηπιαγωγεία από τη στιγμή που δεν έχει γίνει συνειδητός σχεδιασμός ώστε να υπάρχουν οι επαρκείς υποδομές να τα εξυπηρετήσουν. Τι είναι τα νήπια? Πρόβατα να τα στριμώξουμε στη στάνη για να πούμε ότι φοιτούν σε νηπιαγωγείο?

 

Δεν ξέρω... κάθε χρόνο και χειρότερα. Βλέπω σκοτάδι μπροστά μου.

 

Πότε θα μπει μια τάξη? Πότε θα ενδιαφερθεί συνειδητά κάποιος αρμόδιος επιτέλους?

 

Κανονικά, αυτό σήκωνε εξέγερση γονέων. Αλλά πού και αυτό? Παθητικά υπομένουμε τα όσα μας κάνουν και ελπίζουμε... τακτοποιούμε τις δικές μας προσωπικές υποθέσεις και ελπίζουμε στο θαύμα να αναλάβει κάποιος την ευθύνη και να ξεκινήσει το κτίσιμο μιας σωστής υποδομής. Γιατί και η σωστή υποδομή θα πάρει χρόνια να κτιστεί. Πότε θα ξεκινήσουν?

 

Αυτά... υπάρχει κανείς έξω εκεί με παρόμοιες απορίες?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Aγαπητη Belfaccino οι απορίες που εκφράζεις και η αγανάκτηση είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Δουλευω σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και βλεπω κάθε χρονο γονείς στην αναμονη για να γραφτουν στο σχολειο απηυδησμενοι απο την κατάσταση στο δημοσιο σχολειο. Η κατασταση ειναι απαραδεκτη. Τα ολοημερα δε λειτουργουν το ιδιο και τα τμηματα ενταξης. Οι συνθηκες ειναι απαραδεκτες και η απαντηση ειναι μια. ΔΕ ΔΙΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ.

Δεν παιρνουν ειδικοτητες πιο νωρις για να μην πληρώνουν :( και για να μη μαζευουν μορια οι ωρομισθιοι και οι αναπληρωτες και μετα ζητουν μονιμοποιηση.

Τα κενα τα ξερουν αλλα μεχρι το υπουργειο οικονομιας να εγκρινει κονδυλια για προσληψεις εχει περασει η μιση χρονια χωρις δασκαλους και καθηγητες.

Τι λειτουργει σωστα σε αυτη τη χωρα για να λειτουργει σωστα και το εκπαιδευτικο συστημα? :? Εχουμε καλη νοσοκομειακη περιθαλψη, ασφαλιση ή κοινωνικες παροχές? Οχι!!!! Πως να εχουμε καλο εκπαιδευτικο σύστημα?

Για τους καρεκλοκενταυρους που βρισκονται στις καιριες θεσεις μη το ψαχνεις....

Οι προισταμενοι διευθυνσεων ειναι στην ουσια κομματικα τοποθετημενοι και οι συμβουλοι του υπουργειου δεν ειναι καν εκπαιδευτικοι. Ειναι εκτος εκπαιδευτικης πραγματικοτητας.

Λυπαμαι αλλα με αυτα και με αυτα θα πλουτιζουν τα ιδιωτικα. Γιατι ειναι ανταγωνιστικα, κανουν παροχες και οι εκπαιδευτικοι ειναι μονιμως σε ενα αγωνα δρομου.

Οτι και να κανουν οι γονεις δεν εισακούγονται.

Και στους δρόμους να βγουν, το βασίλειο της Δανιμαρκίας βρωμαει απο παντού. :(

Link to comment
Share on other sites

Αλιμονο στη χωρα που δεν εχει συνειδητοποιησει οτι το μελλον της ειναι τα παιδια της. Κι αν δεν επενδυσεις στα παιδια σου μελλον δεν εχεις...

 

Τι να πρωτοσχολιασω καλη μου; Εχεις σε ολα απολυτο δικιο. Εγω η αδιοριστη εκπαιδευτικος των 30 χρονων με μεγαλη ορεξη για δουλεια και θεληση να προσφερω με τη γνωση και την αγαπη μου για τα παιδια ειμαι για αλλη μια χρονια απ' εξω κι ας υπαρχουν 4.500 ελλειψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικο κι ας κανει το μαθημα της ιστοριας η αγγλικος (πραγματικο γεγονος!!!!!! ) Τι να σχολιασω για τα παναθλια κτιρια, τις απαραδεκτες συνθηκες υπο τις οποιες τα παιδια μας μορφωνονται, για τους εκπαιδευτικους που μπηκαν στο δημοσιο για να καθονται ενω οι αλλοι μισοι που μπηκαν γιατι θελουν να προσφερουν πασχιζουν σε ενα μη φιλικο περιβαλλον να κανουν τη δουλεια τους. Ντροπη σε ολους μας που τα ανεχομαστε, ντροπη μας που δεν διεκδικουμε το καλυτερο για τα παιδια μας, ντροπη μας που με τον τροπο μας τα μαθαινουμε κι αυτα να βολευονται με το "τσατρα πατρα" ΑΛΛΑ ετσι ειναι. Καθε χωρα εχει τους πολιτικους που της αξιζουν!

Link to comment
Share on other sites

Σε καταλαβαινω απολυτα Jean. Και εγω μετα απο δυο μεταπτυχιακα και υποψηφια διδακτωρ δεν θεωρηθηκα απ'οτι φαινεται ικανη και επαρκης για να διδαξω σε δημοσιο σχολειο. Δεν πειραζει ομως. Ας ειναι καλα η "η ιδιωτικη πρωτοβουλια" που ξερει να εκμεταλλευεται τα κενα του δημοσιου συστηματος προς όφελος της και να "αρπαζει" τους προσοντουχους εκπαιδευτικους αφήνοντας τα δημόσια σχολεια χωρις εκπαιδευτικους.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. Βοηθά η συζήτηση για να μένει η ελπίδα.

 

ΔΕ ΔΙΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ.

Φυσικά. Το χρήμα. Εχουν άλλες προτεραιότητες. Δεν θα επεκταθώ σε αυτές. Θα πω μόνο αυτό. Τι έθνος είναι αυτό που αδιαφορεί για την εκπαίδευση και την καλλιέργεια των μελλοντικών του πολιτών? Το έθνος είναι μόνο το σήμερα? Στο μεταξύ. Τι ζητάμε? Ζητήσαμε εργαστήρια χημείας στα σχολεία? Ζητήσαμε πισίνες? Ζητήσαμε γήπεδα με γκαζόν? Οχι δα! Ζητάμε τα βασικά: αξιοπρεπή σχολικά κτίρια, βοηθητικό προσωπικό, εκπαιδευμένους δασκάλους, έγκαιρη προετοιμασία, έγκαιρη ενημέρωση των γονέων και σωστή λειτουργία. Να τολμήσω να ζητήσω τα σχολεία να έχουν ωράρια 8:30-4:30?

 

Τι λειτουργει σωστα σε αυτη τη χωρα για να λειτουργει σωστα και το εκπαιδευτικο συστημα?

Α.. όλα κι όλα... έχουμε το μετρό στην Αθήνα! :wink:

 

Οι προισταμενοι διευθυνσεων ειναι στην ουσια κομματικα τοποθετημενοι και οι συμβουλοι του υπουργειου δεν ειναι καν εκπαιδευτικοι. Ειναι εκτος εκπαιδευτικης πραγματικοτητας.

Αυτό που με σόκαρε όταν επαναπατριστήκαμε στην Ελλάδα και γνώρισα την Ελληνική παιδεία στο Λύκειο, ήταν ότι οι εκλογές προέδρου των μαθητών γινόταν βάσει κομματικών πεποιθήσεων. Αυτό από πού ξεκινά τώρα? Τι δουλειά έχει η εκλογή προέδρου που αντιπροσωπεύει τους μαθητές (δήθεν για την παιδεία) με τις κομματικές πεποιθήσεις του μαθητή και της οικογένειάς του?

 

Και στους δρόμους να βγουν, το βασίλειο της Δανιμαρκίας βρωμαει απο παντού

Φοβάμαι πώς έχεις δίκιο... γιαυτό βλέπω σκοτάδι μπροστά μου.

 

αλλά, από την άλλη...

 

Ντροπη σε ολους μας που τα ανεχομαστε, ντροπη μας που δεν διεκδικουμε το καλυτερο για τα παιδια μας, ντροπη μας που με τον τροπο μας τα μαθαινουμε κι αυτα να βολευονται με το "τσατρα πατρα"

 

Η φωνή μας είναι πολύ ξεψυχισμένη. Από τη στιγμή που οι "αρμόδιοι" δεν παλεύουν με νύχια και με δόντια για τον τομέα τους, θα πρέπει εμείς να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Γιατί η αλήθεια είναι, ότι κανείς δεν θα ξυπνήσει μια ωραία μέρα να το κάνει για μας.

 

Το θέμα είναι: πόσο ενδιαφερόμαστε να κουνηθούμε λίγο να τα διεκδικήσουμε? Εδώ δεν έχουμε καν μπει στο κόπο απλά να σκεφτούμε πώς θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε αυτό που ανήκει στα παιδιά μας.

 

Φαύλος κύκλος μου φαίνεται. Αλλά η ελπίδα δεν πρέπει να πεθάνει. Δεν είναι λύση να στέλνουμε τα παιδία μας στα ιδιωτικά.

 

Σε μια ομαδική συζήτηση που είχαμε κάποτε στο σχολείο γύρω από την έλλειψη φύλακα, τον οποίο ο Δήμος είναι από το Νόμο υποχρεωμένος να προσλάβει στα σχολεία, κάποιος γονιός πρότεινε να πληρώσουν οι γονείς και να προσλάβουμε εταιρεία security. Αυτό δεν είναι λύση. Τον φύλακα τον δικαιούμαστε και συμβάλλουμε οικονομικά μέσα από τους φόρους μας. Η πρόσληψη του φύλακα (και άλλων ειδικοτήτων) αναφέρεται σε προεδρικό διάταγμα. Ο Δήμος αναφέρει ότι δεν έχει χρήματα. Η δική μου προσωπική γνώμη είναι ότι οι προτεραιότητες των αρμοδιών που εκδίδουν ή/και χειρίζονται τα κονδύλια είναι αλλού.

Θα έπρεπε η παιδεία να είναι από τις πρώτες προτεραιότητες.

 

Αλλά τι λέω τώρα... τα ξέρουμε. Σας κουράζω και κουράζομαι, αλλά άλλοι περνούν καλά και κοιμούνται ήσυχοι.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Βelfaccino μου, ποια φωνη ειναι ξεψυχισμενη; Δεν υπαρχει καν φωνη. Και θα σου πω γιατι. Δουλεψα χρονια σε φροντιστηρια. Στο πρωτο λαθος, στην πρωτη υποψια μαλλον οτι εχεις κανει καποιο λαθος με τους μαθητες, με τη δουλεια σου, με τις προσφερομενες υπηρεσιες σου ο γονιος ειναι εκει για να σου κουνησει το δακτυλο (και καλα κανει) και να σου πεταξει στα μουτρα οτι ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ! Στα δημοσια ομως σχολεια δεν τολμουν να μιλησουν. Γιατι κυρια μου δεχεσαι αδιαμαρτυρητα το μαθημα της ιστοριας να το διδασκει στο παιδι σου η αγγλικος; Σε κοιταει σαν χανος. "και τι να κανω δηλαδη;"

Ολο αυτο συμβαινει γιατι σ' αυτη τη χωρα δεν εννοει κανεις να καταλαβει οτι ο δημοσιος τομεας ειναι υπαλληλοι του καθε φορολογουμενου κι εχει δικαιωμα να απαιτησει, να φωναξει, να διεκδικησει. Δεν το κανει ομως. Και τι να κανω σου λεει; Τιποτα να μην κανεις. Ανοιξε την τηλεοραση, ξεκινανε τα φετινα ριαλυτι..

Link to comment
Share on other sites

Για δειτε λιγο εδω και πεστε μου ποιος από αυτους τους καρεκλοκενταυρους ενδιαφερεται για τα παιδια μας.

 

 

http://www.alfavita.gr/typos/typos15_9_08_1536.php

 

http://www.alfavita.gr/typos/typos13_9_08_1635.php

 

http://www.alfavita.gr/typos/typos12_9_08_952.php

 

http://www.alfavita.gr/typos/typos11_9_08_1608.php

 

http://www.alfavita.gr/typos/typos11_9_08_857.php

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα, έχουμε τις ίδιες απορίες..!

 

Λυπάμαι τα χρόνια που χάθηκαν σπουδάζοντας -ρομαντικά-φιλολογία...φίλη του λόγου και μιλιά δεν έχω, ενώ ο εργοδότης δεν μου κολλάει ένσημα και μου πασάρει με τρόπο "εμείς έτσι το κάνουμε, άμα σ'αρέσει"...ιδιωτικός τομέας...

ήθελα λέει να διδάξω ελληνικά σε μετανάστες :lol::lol::lol: πού; Στην Ελλάδα που δεν κοιτάει λίγο πιο μπροστά από το "τώρα: ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε..."

ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών...480 θέσεις..είμαι μία ανάμεσα σε χιλιάδες, θα 'έβγαζα' την ύλη αν δεν δούλευα...αν είχα κάποιο επίδομα ίσως, αν ...αν ...δεν με χρειάζονται, έχουν μάλλον καλυμμένα τα κενά...

Παίρνουμε το πτυχίο με όνειρα, με ελπίδα, με όρεξη, με κέφι...έχουμε κάνει 2 χρόνια φροντιστήριο, μετά οι γονείς πλήρωναν το νοίκι...και στη γωνία μας τα στραπατσάρουν, κοιτάμε λίγο πίσω και βλέπουμε τον στόκο συμφοιτητή με έκπληξη να έχει ήδη δουλειά στο δημόσιο-μα πώς;;;;-α, ήταν εντονα χρωματισμένος κομματικά, τον προσέξαμε αμέσως!-

γινόμαστε γονείς και μετράμε τα έξοδα του μήνα.....το παιδί θα πάει σχολείο σε ένα σχολείο που γκρεμίζεται....και πάμε πάλι από την αρχή....Ελλάδα...

 

Υ.Γ. Λυπάμαι που δεν βλέπω ελπίδα ούτε στο βάθος...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=8410&highlight=

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=6136&highlight=

 

στα παραπάνω μπορείτε να δείτε μια πλευρά του προβλήματος.

είναι ο τρόπος σκέψης αρκετών από μας , λοιπόν τι περιμένετε???

με τέτοια μυαλά τι περιμένετε????

Link to comment
Share on other sites

Θα μιλήσω από την πλευρά της μάχιμου εκπαιδευτικού....που πέρασε στην Δημόσια εκπαίδευση με εξετάσεις (άλλη μια στις τόσες του Πανεπιστημίου) και που καθημερινά έρχεται αντιμέτωπη τόσο με τις ελλείψεις του συστήματος αλλά και με τις απαιτήσεις των γονέων.

Φέτος λοιπόν στο νηπιαγωγείο που βρίσκομαι, το οποίο προορίζεται για 25 παιδιά και το οποίο στεγάζει ένα Γενικό νηπιαγωγείο και ένα τμήμα ένταξης ...προστέθηκε και ένα άλλο τμήμα με 15 προνήπια...2 μέρες πριν τον αγιασμό...κατ΄απαίτηση των γονέων!!!Ακολουθήθηκε βέβαια η νόμιμη διαδικασία ...με εντολή προϊσταμένου...χωρίς όμως να ληφθούν υπόψη οι δυνατότητες του χώρου! Πλέον λοιπόν θα δουλεύουμε μαζί 3 νηπιαγωγοί με 40 παιδιά..εκ των οποίων τα 4 με ειδικές ανάγκες. Οι γονείς είναι και αυτοί ευχαριστημένοι που τα παιδιά τους "βολεύτηκαν" σε τόσο ιδανικές συνθήκες, ο Προιστάμενος ικανοποιημένος που δεν χρειάστηκε να κινήσει διαδικασίες για να μισθωθεί άλλο κτίριο αλλά και εμείς ως εκπαιδευτικοί ικανοποιημένοι που εξαιτίας της ευαισθησίας μας δεν αφήσαμε ΄κανένα προνήπιο εκτός σχολείου!

Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για ένα φαύλο κύκλο πίεσης, ο οποίος όμως αδιαφορεί για ένα βασικό παράγοντα ...την διασφάλιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης...

Όταν όμως πριν από δύο χρόνια είχε γίνει η μεγάλη απεργία των εκπαιδευτικών με βασικό αίτημα την αναβάθμιση της παιδείας ...η συμπαράσταση από τους γονείς 'ηταν μιδαμινή...Η αναπλήρωση των χαμένων ωρών αλλά και τα οικονομικά αιτήματα του κλαδου ήταν αυτά που βρέθηκαν στο προσκήνιο ...αφήνοντας για άλλη μια φορά την ουσία στην άκρη.

Καταλήγοντας θα ήθελα να αναρωτηθούμε το εξής: Πόσοι από εμάς είμαστε διατεθειμένοι ως γονείς να "ξεβολευτούμε" για να αναβαθμιστεί το εκπαιδευτικό σύστημα.; ..πόσοι από αυτούς τους 15 γονείς...που τα παιδιά τους κυριολεκτικά θα στιβαχτούν σε ένα χώρο στενό θα διαμαρτυρηθούν σθεναρά αρνούμενοι να συμβιβαστούν με αυτή την λύση ανάγκης που τους προσφέρεται; Και επειδή η απάντηση είναι δεδομένη ...απλά θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε γκρινιάζοντας και μεμψιμοιρώντας χωρίς όμως να κάνουμε κάτι δραστικό.

Link to comment
Share on other sites

Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για ένα φαύλο κύκλο πίεσης, ο οποίος όμως αδιαφορεί για ένα βασικό παράγοντα ...την διασφάλιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης...

Όταν όμως πριν από δύο χρόνια είχε γίνει η μεγάλη απεργία των εκπαιδευτικών με βασικό αίτημα την αναβάθμιση της παιδείας ...η συμπαράσταση από τους γονείς 'ηταν μιδαμινή...Η αναπλήρωση των χαμένων ωρών αλλά και τα οικονομικά αιτήματα του κλαδου ήταν αυτά που βρέθηκαν στο προσκήνιο ...αφήνοντας για άλλη μια φορά την ουσία στην άκρη.

Καταλήγοντας θα ήθελα να αναρωτηθούμε το εξής: Πόσοι από εμάς είμαστε διατεθειμένοι ως γονείς να "ξεβολευτούμε" για να αναβαθμιστεί το εκπαιδευτικό σύστημα.; ..πόσοι από αυτούς τους 15 γονείς...που τα παιδιά τους κυριολεκτικά θα στιβαχτούν σε ένα χώρο στενό θα διαμαρτυρηθούν σθεναρά αρνούμενοι να συμβιβαστούν με αυτή την λύση ανάγκης που τους προσφέρεται; Και επειδή η απάντηση είναι δεδομένη ...απλά θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε γκρινιάζοντας και μεμψιμοιρώντας χωρίς όμως να κάνουμε κάτι δραστικό.

 

Συμφωνώ και πιστεύω ότι είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος γενικά για το θέμα αυτό.

Επέτρεψέ μου, όμως, να πω ότι η μεγάλη απεργία πριν από 2 χρόνια δεν έγινε σε συνεργασία με τους γονείς, διότι δεν κλήθηκαν οι γονείς σε συζήτηση να συμμετάσχουν σ'έναν κοινό αγώνα για την αναβάθμιση της ποιότητας της Ελληνικής παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί που πρωτοστατούν στον τομέα της παιδείας, δεν ζήτησαν την υποστήριξη των γονέων, να τους καλέσουν, να τους ενημερώσουν για τα υπαρκτά θέματα για να ευαισθητοποιηθεί έστω και μια μικρή ομάδα. Οι γονείς απλά έλαβαν ανακοινώσεις για την απεργία και βρέθηκαν απροετοίμαστοι με τα παιδιά τους εκτός σχολείου κι εκείνοι να μη γνωρίζουν τι να τα κάνουν καθώς κι εκείνοι εργάζονται. Ανησυχία προκάλεσε η αποχή των παιδιών από τα μαθήματα για τόσο μεγάλο διάστημα.

Δεν πιστεύω ότι οι γονείς εναντιώθηκαν στην απεργία καθεαυτή, αλλά στον τρόπο με το οποίο έγινε η απεργία και στα αιτήματα που ακούγονταν. Αν δεν κάνω λάθος, τα αιτήματα για την αναβάθμιση της παιδείας από τα μέσα ενημέρωσης ακούγονταν σε δεύτερο βαθμό σε σχέση με τα αιτήματα των εκπαιδευτικών για την αμοιβή τους και τις θέσεις τους. Κακά τα ψέματα. Οπως ο καθένας δεν θα ευαισθητοποιηθεί για την αμοιβή του διπλανού του, ο γονιός δεν θα ευαισθητοποιηθεί για τις αμοιβές των εκπαιδευτικών. Θα ευαισθητοποιηθεί για την παιδεία, όμως.

Θα πρέπει να εξηγηθεί στους γονείς ότι ο αγώνας των εκπαιδευτικών δεν είναι απλά για να αυξήσουν τις αμοιβές τους και να μονιμοποιηθούν κάποιοι, αλλά για την αναβάθμιση της παιδείας. Οταν δοθεί καθαρά το μήνυμα αυτό, έχω την πεποίθηση ότι αρκετοί γονείς θα ξεβολευτούν για να ανταποκριθούν.

Βέβαια, μπορεί να κάνω και λάθος. Να πετάω στα σύννεφα και απλά να τρέφομαι από την ελπίδα

 

Επίσης, θα αναρτήσω εδώ τα λόγια ενός καλού μου φίλου, πατέρα συμμαθητή του γιου μου, που μου έδωσε την άδεια να αντιγράψω τη γνώμη του από ένα μήνυμα που μου έστειλε.

Μπορεί εύκολα να θεωρηθεί προκλητικό από έναν γονιό ειδικά του ιδιωτικού τομέα που πασχίζει να κερδίσει τις λίγες μέρες άδειας το χρόνο και να τις χρησιμοποιήσει για ουσιαστική ενασχόληση με το παιδί του, όταν ο δάσκαλος κάθεται 2.5 μήνες το καλοκαίρι χωρίς κινητοποιήσεις και θυμάται με την έναρξη της χρονιάς να κατέβει στους δρόμους. Δεν πρέπει να το δούμε και αυτό καχύποπτα ? Λένε ότι μέσω των γονέων που ζητούν κάλυψη, πλαγίως υπάρχει πίεση στα σχολεία για να έχουν περισσότερα τμήματα κλπ. Το ίδιο ακριβώς δεν κάνουν οι δάσκαλοι ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΝΤΑΣ τους γονείς για να πιέσουν το υπουργείο ? Γιατί όταν έχεις τα παιδιά 5 βδομάδες εκτός σχολείου, ουσιαστικά τα παιδιά και τους γονείς τιμωρείς.

 

Πώς λοιπόν θα σταματήσει αυτός ο φαύλος ο κύκλος? Με τη συνειδητή συνεργασία γονέων και εκπαιδευτικών για την αναβάθμιση της παιδείας, έτσι δεν είναι?

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα, έχουμε τις ίδιες απορίες..!

 

Παίρνουμε το πτυχίο με όνειρα, με ελπίδα, με όρεξη, με κέφι...έχουμε κάνει 2 χρόνια φροντιστήριο, μετά οι γονείς πλήρωναν το νοίκι...και στη γωνία μας τα στραπατσάρουν, κοιτάμε λίγο πίσω και βλέπουμε τον στόκο συμφοιτητή με έκπληξη να έχει ήδη δουλειά στο δημόσιο-μα πώς;;;;-α, ήταν εντονα χρωματισμένος κομματικά, τον προσέξαμε αμέσως!-

γινόμαστε γονείς και μετράμε τα έξοδα του μήνα.....το παιδί θα πάει σχολείο σε ένα σχολείο που γκρεμίζεται....και πάμε πάλι από την αρχή....Ελλάδα...

 

Υ.Γ. Λυπάμαι που δεν βλέπω ελπίδα ούτε στο βάθος...

 

...

Link to comment
Share on other sites

Δεν αναρρωτηθήκατε ποτέ, γιατί να θέλει μία χώρα, όπως η ελλάδα μορφρωμένους πολίτες? Είναι σε θέση να τους διαχειριστεί αργότερα? Και όταν λέω να τους διαχειριστεί, δεν λέω να τους βρει δουλειά. Εννοώ να τους πουλήσει το παραμύθι μου μας πουλάνε τόσα χρόνια οι πολιτικοί μας, όταν φέρονται απαράδεκτα και μετά απαιτούν να τους υποστηρίξουμε. Εσείς, αν θέλατε έναν υπάλληλο που να κάνει ό,τι του λέτε χωρίς κριτική, θα τον θέλατε μορφωμένο. Γι αυτό και από την δική μας την εποχή, οι γονείς είχαν πάρει το θέμα της μόρφωσης στα χέρια τους.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...