Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΚΡΑΙΝΟΥΝ


Recommended Posts

Η κόρη μου είναι 4,5 χρόνων, παει στο προνήπιο και έχει φυσιολογικό ύψος και βάρος και είναι παιδί που τρώει από όλα και καλόφαγο. Τα μαλλάκια της ωστόσο ακόμα δεν έχουν μακρύνει. Είναι πάνω από τον ώμο και ουρίτσες. Δεν τις τα έχω κόψει ποτέ παρά μόνο δύο φορές κάθε χρόνο τις ουρίτσες σύμφωνα με σUμβουλή της κομμώτριας για να δυναμώσουν. Κατά τον παιδιατρο δεν υπάρχει πρόβλημα. Εχει τύχει σε καμία κάτι ανάλογο γιατί δεν το έχω ξανασυναντήσει στο περιβάλλον μου. Εως τώρα δεν έδινα σημασία, όπως πλέον το παιδί ζηλεύει και παραπονιέται και στεναχωριέμαι.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Μη τρελαίνεσαι βρε κούκλα μου. Γιατί όλες πρέπει να είμαστε με μαλλί μέχρι τον ποπό, με όγκο και με μπούκλες;

Όλα καλά! Μικρούλα είναι ακόμη και θα μακρύνουν! Εάν ήταν κάτι θα στο έλεγε και ο γιατρός....

Εξάλλου κι εμένα τα μαλλιά μου μέχρι ενός ορίου μακραίνουν, ποτέ δεν είχα μαλλί μέχρι τη μέση κι ας μη το έκοβα σχεδόν ποτέ!

Χαλάρωσε κι όλα καλά!

Να χαίρεσαι τη κούκλα σου..!:-D

iyuNp3.png4hNCp3.png
Link to comment
Share on other sites

Μήπως πρέπει να κοπούν μια φορά αρκετά κοντά για να πάρουν μπρος? Έχω ακούσει από μεγάλες (της γενιάς της μαμάς μου ας πούμε) ότι το βρεφικό μαλλί πρέπει να κοπεί πολύ κοντό για να δυναμώσει και ν' αρχίσει να μακραίνει.

it's never too late to start all over again

 

Link to comment
Share on other sites

τα μαλλάκια της είναι απλά κοντά ή και λίγα- αδύναμα; μήπως ήταν έτσι και τ αδικά σου μαλλιά ή του άντρα σου; ο μικρός μου πχ έχει πολύ λεπτή τρίχα, είανι κια ξανθά και καταλαβαίνεις πως είναι το κεφαλάκι του αλλά είναι μικρότερος είναι και αγόρι οπότε δεν χτυπάει τόσο. και κάτι που έχω ακούσει αλλά δεν ξέρω αν ισχύει, από σίδηρο και φεριτίνη πως πάτε;

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Link to comment
Share on other sites

κι η δικια μου κορουλα εχει το ιδιο προβλημα

απο μωρο παντα την ελεγαν αγορι γιατι ειχε κοντα μαλλακια!

μακραινουν αλλα πολυ αργα, κ ψαχνοντας το βρηκα οτι ο παππους της εχει αυτο το μαλλι κ ακομα κ τωρα μακραινουν πολυ αργα. κανουμε υπομονη λοιπον κ της κοβω μονο την φραντζα της (3 τριχες δηλαδη) κ της ισιωνω λιγο τα πισω αν εχουν μακρυνει ανισα 2 φορες το χρονο.

καποιοι ανθρωποι επισης εχουν λιγα μαλλια κ οχι πυκνα. ειχα κι εγω λιγα μαλλια κ στην εφηβεια μου πυκνωσαν.

εφοσον ο γιατρος σου ειπε οτι λαμβανει ολα τα απαραιτητα θρεπτικα συστατικα κ δεν χρειαζεται να ανυσηχεις, βγαλτο απτο μυαλο σου κι εξηγησε της οτι ολοι οι ανθρωποι εχουν διαφορετικα μαλλια κ τα δικα της ειναι πολυ ομορφα επανω της και την κανουν μια κουκλιτσα!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Η δική μου κορούλα πριν λίγες μέρες έκλεισε τα 2. Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες του γιου μου στην ίδια ηλικία με πιάνει κι εμένα απελπισία... Ο γιος μου είχε μαλλιά μέχρι τους ώμους και η μικρή μου έχει κοντό αγορίστικο μαλλί, με 2 ουρίτσες ίσα-ίσα στο πίσω μέρος, το οποίο δεν μακραίνει με τίποτα! Η ανάπτυξή της κατά τα άλλα είναι μια χαρά και η διατροφή της είναι πολύ καλή και ισορροπημένη. Μακάρι μέχρι το προνήπιο να έχουν φτάσει και σε εμάς μέχρι τους ώμους γιατί και την δικιά μου για αγοράκι την περνάνε όλοι! Περισσότερο από όλα μου τη δίνουν τα σχόλια των τρίτων που κάνουν σχετικά με την ανάπτυξη των μαλλιών της γιατί είναι πανέξυπνη και καταλαβαίνει τα πάντα και ζηλεύει και στεναχωριέται επίσης. Φοβάμαι και τυχόν σχόλια που θα ακούει στο σχολείο αύριο-μεθαύριο... Κι εμένα η μικρή από την πεθερά μου βρήκε να πάρει το μαλλί που δεν μεγαλώνει με τπτ! :mad:

Σου βάζω και φώτο του γιου και της κόρης στην ηλικία των 2 ετών για να καταλάβεις. Ο γιος με το πιο μακρύ και η κόρη με το αγορέ...

 

th_giorgos-aria1456.jpg

th_031.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kαλησπέρα σε όλες,

 

σας στέλνω ένα μεγάλο ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε.

 

Για να απαντήσω σε όλες σας λέω τα κάτωθι συνοπτικά, λοιπόν όλη οι οικογένεια μαλλί αφάνα ρε κορίτσια μέχρι τότε που έχουμε φωτογραφίες (όλοι όμως και από τα δύο σόγια), τα κόψαμε και σύριζα στα 2 μπάς και δυναμώσουν αλλά αμάν κάνανε να φτάσουν εκεί που ήτανε. Από σίδηρο και φερριτίνη είμαστε κομπλέ.

 

Λέω να την πάω σε ένα δερματολόγο μπας και προτείνει κάτι ή είναι κάτι δερματικό.

 

Γέλασα πολύ με την φωτογραφία των παιδιών σου, η κόρη μου είχε ένα συμμαθητή που μου ρχόταν να του τα κόψω να της τα κολλήσω.Ασε για τα μωρά της παρέας μας, γεννιούνται κουρούπες και στα δύο μαλλί μέχρι την μέση. Τα κοιτάει με ανοιχτό στόμα η κακομοίρα.

 

Επίσης δεν σας ειπα ότι εγώ έχω ένα μαλλί κάτω από την μέση το οποίο δεν αποχωρίζομαι ποτέ (το κουρεύω 3 φορές το χρόνο 1 πόντο και μου φαίνεται ότι γίνονται κοντά)(ξέρετε τώρα, έχω παιδικά τραύματα από τις φαεινές ιδέες της μάνας μου να μου τα κόβει κοντά μία για να δυναμώσουν, μία γιατί έπιασα ψείρες, μία δεν ξέρω και γω γιατί -μάλλον δεν θα χαμε λεφτά για σαμπουάν δεν εξηγείται αλλιώς-). Ε λοιπόν σκέφτομαι να τα κόψω για να μην ζηλεύει.

 

Και κάτι τελευταίο για να γελάσουμε, μαντέψτε τι θέλει να ντυθεί τις απόκριες......ΡΑΠΟΥΝΖΕΛhttp://parents.org.gr/forum/images/icons/icon7.gif

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...