Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΦΟΒΟΣ ΓΕΝΝΑΣ

Recommended Posts

Κορίτσια οι μέρες κοντεύουν και ήδη βρίσκομαι σε πανικό. Μπήκα στο μήνα μου και είμαι πολύ αγχωμένη. Θα σπάσουν τα νερά ή θα πονάω κατευθείαν; Και πως θα είναι αυτοί οι πόνοι; Μήπως να κάνω καισαρική;

Μπά λέω μετά θα γεννήσω φυσιολογικά...και απο την άλλη έχω βαρύνει τόσο πολύ που δεν μπορώ να κουνηθώ....κρόσια τα νεύρα μου σας λέω. Αφήστε που είναι και Αύγουστος και έχω φάει και αυτή την ζέστη με το κουτάλι και όλο γκρινιάζω...Αυτός ο άντρας μου απορώ πως με αντέχει.

Καμμία συμβουλή;

Διαφημίσεις

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

kelly...ίσως να μην μπορείς να το φανταστείς τώρα αλλά με το που θα γεννήσεις όλη αυτή η δυσφορία που νιώθεις θα εξαφανιστεί μεμιάς.

Εγώ είχα γίνει απίστευτη γκρινιάρα στην εγκυμοσύνη και διακιολογημένα βέβαια γιατί είχα κόψει τα πάντα...γυμναστική, sex :) , τσιγάρο κλπ...δεν μπορουσα να κοιμηθώ και γενικότερα δεν με χωρούσε ο τόπος. Τώρα όμως (43 μέρες μετά) όλα αυτά μου φαίνονται τόσο μακρυνα...όχι βέβαια ότι έχω κάνει μέχρι τώρα τίποτα από όλα αυτά που είχα στερηθεί....αλλά ο μπέμπης αν και μας ξενυχτάει και μας παιδεύει λιγάκι....όταν μας χαμογελάει μας αποζημιώνει με τον καλύτερο τρόπο.

Όσο για το άγχος της γέννας....αν έχεις εμπιστοσύνη στο γιατρό σου μην ανησυχείς για τίποτα...φυσιολογικά ή με καισαρική δεν έχει σημασία...αρκεί να είναι γερό το μωρό σου.

Υπομονή, η ουρά έμεινε!!!

kelly, λογικό είναι να φοβάσαι και να ανησυχείς όσο πλησιάζει ο καιρός. Όλες οι μαμάδες περάσαμε από αυτή τη φάση. Ολα θα πάνε καλά και σύντομα θα κρατάς το μωράκι σου αγκαλιά και θα έχεις νέες ανησυχίες να μοιράζεσαι μαζί μας. Με το καλό λοιπόν να έρθει το μωράκι σου. Υπομονή λίγο ακόμα έμεινε και σε λίγο θα είσαι και εσύ μια ευτυχισμένη μανούλα.

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Χριστίνα 04/10/10

oσο μπορείς να μη το σκέφτεσαι.Να κανείς πράγματα για να περάσουν οι μέρες όπως π.χ. κούρες ομορφιάς ,ύπνος ,βόλτες ,ψώνια ,κομμωτήριο . Όλα αυτά θα σου λείψουν με το καλό όταν θα έρθει το σποράκι σας και θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις.

Όσο για τον τοκετό να πας χαλαρή και ο Θεός μαζί σου

:wink:

Άδικα τα σκέφτεσαι όλα αυτά... Και στο λέω εγώ που τα σκεφτόμουν κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας... διάβασε παλιότερα ποστ μου... Δε θα θυμάσαι καν την αίσθηση που έχεις τώρα... Γίνονται όλα τόσο γρήγορα που δε θα προλαβαίνεις να αντιδράσεις... Όλα θα πάνε καλά... ησύχασε και ξεκουράσου σε περιμένει ξενύχτι!! :wink:

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Διαφημίσεις

Συμφωνω με τη Νικη οτι δεν θα προλαβαινεις να αντιδρασεις και οτι και να σκεφτεσαι απο τωρα ολα θα παρουν το δρομο τους οταν ερθει εκεινη η ωρα.Ειναι βεβαια απολυτα φυσιολογικο να εχεις το αγχος οσο πλησιαζει η μεγαλη μερα. Προσπαθησε να κανεις πραγματα να ξεχνιεσαι :wink:

bxBwp2.png EgDTp2.png

Kelly χαλαρα γλυκια μου!

Ακομα δεν σαραντισαμε και νοσταλγω τις ωραιες μερες της εγκυμοσυνης..!!! Βεβαια ολες γκρινιαζαμε και τωρα που κοιταμε τα μικρα θαυματακια μας δεν μπορουμε να φανταστουμε πως υπηρχε ζωη πριν απο αυτα!!!

Οσο για την γεννα ειναι μια υπεροχα απιστευτη εμπειρια που ειλικρινα θα σου μεινει αξεχαστη.

Αν εχεις απολυτη εμπιστοσυνη στο γιατρο σου ολα θα πανε τελεια!

Σου ευχομαι τα καλυτερα!!!

Κορίτσια είστε υπέροχες και σας ευχαριστώ πολύ.

Νίκη μου, τα έχω διαβάσει όλα τα post σου και διαπίστωσα πόσο αγχωμένη ήσουν.

Αχ κορίτσια την Δευτέρα έχω ραντεβού με τον γιατρό και έχω κατά αγχωθεί...

Συνήθως σπάνε τα νερά πρώτα ή πονάς;

Δεν υπαρχει κανονας!

Εγω ειχα διαστολη 2 και δεν πονουσα καθολου.Πηγα στο γιατρο για την επισκεψη της εβδομαδας(ημουν στην 38η) και μου λεει πανε σπιτι ετοιμασε τα πραγματα κι ελα στην κλινικη. Γεννας!:shock::shock::shock:

Δεν ειχα καταλαβει τιποτα,ουτε πονος,ουτε νερα :wink: Μετα απο καμια ωρα μεχρι να παω στην κλινικη αρχισαν κατι μικροπονακια και μου εσπασε ο γιατρος τα νερα τελικα.Μεσα σε 3 ωρες γεννησα.

bxBwp2.png EgDTp2.png

Διαφημίσεις

Σίγουρα αξίζει τον κόπο, για αυτό είμαι απόλυτα σίγουρη...

Απλά είναι ότι έχει κολλήσει ο χρόνος και δεν λένε να περάσουν αυτές οι μέρες με τίποτα.Σε ευχαριστώ να ΄σαι καλά...

Διαφημίσεις

Μαριλένα, 5 μερούλες σου μένουν...Όλα καλά θα πάνε...σε λίγες μέρες θα έχεις τον θησαυρό σου...

Δεν πειράζει που γεννάς με καισαρική...΄

Το αποτέλεσμα μετρά και αυτό είναι ότι θα έχεις ένα μωράκι...

Και εγώ ανυπομονώ...

κοριτσια, γεια,

ειναι η πρωτη μου εγκυμοσύνη και αν και σκληραγωγημενη, στο θέμα γεννας συμπλήρωνα μετα-->"ΜΟΝΟ με καισαρικη!!!τωρα τελευταια που διαβαζω τις εμπειριες σας το ξανασκέφτομαι (λιγο)..δεν μπορω να προσδιορισω τι φοβαμαι -τον πονο και τα ραματα μαλλον--μην με παρεξηγειτε δεν ειμαι απο αυτες τις καλομαθημενες-ολα μονη μου τα κανω και δεν δεχομαι βοηθεια καμια-αλλα στη γεννα εχω...θεματακι

amelie όλες περάσαμε αυτό το φόβο του άγνωστου και εγώ και στις 2 γέννες μου φοβόμουνα, φαντάστου ότι το πρωί που πήγα να γεννήσω την μπέμπα ήμουν μουγκή από το φόβο μου, είναι κάτι πολύ λογικό.....

Τελικά το διάβασμα εμπειριών άλλων ίσως είναι λάθος. Και γω όταν μπήκα στον 8 μήνα άρχισα να διαβάζω διάφορα για να είμαι ενημερωμένη αλλά τελικά το μόνο που κατάφερα ήταν να αγχώνομαι περισσότερο.

Μπορεί αυτά που διαβάζεις να ακούγονται μερικές φορε΄ς πολύ δύσκολα αλλά όταν θα έρθει η ώρα να γεννήσεις να δεις που όλα θα ακολουθήσουν το δρόμο τους από μόνα τους. Καλύτερα να χαλαρώσεις και να απολαύσεις την εγκυμοσύνη σου μέχρι τέλους. Σκέψου το καλύτερο.... Σε λίγο καιρό θα κρατάς αγκαλίτσα το μωρό σου!!!

sL7ap2.png

...Κορίτσια, εγώ να δείτε τι άγχος έχω...

kelly, τι τυχερη που εισαι..σε 23 μερουλες θα τα έχεις ξεχασει όλα αυτά (ελπιζω όχι και εμας) και θα ψαχνεσαι για άλλα πραγματα τι θα φαει, πως θα φαει , μου γελαει και τετοια..