Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

κακο σπερμοδιαγραμμα

aerox

Recommended Posts

Παράθεση

Εdit admin 

Δείτε σε αυτό το θέμα, όπου έχει τοποθετηθεί  μεγάλος αριθμός δημοσιεύσεων και απαντήσεων για αποτελέσματα σπερμοδιαγραμμάτων. 

θα ηθελα την γνωμη σας για το σπερμοδιαγραμμα του αντρα μου κοριτσια απο εχθες που πηρα τα αποτελεσματα ειμαι χαλια. ληψη: εκτος εργαστηριου

συγκολλησεις: λιγες αποχη

: 7 μερες ph:

9 οψη: θολερη

ογκος: 1 ml

πηξη: φυσιολογικη

χροια: λευκωπη

γλοιοτης: οχι

συσταση: ανομογοιγενης

αιμοσφαιρινη: οχι

ρευστοποιηση: παρεληφθη ρευστοποιημενο

αριθ. σπερματοζωαριων 12 εκ

συνολικος αρ: 12 εκ

χρονος ζωηρη* μετρια** νωθρη*** ολικη νεκρα ή ακινητα

1η ωρα 4% 5% 3% 12% 88%

2η ωρα 3% 4% 3% 10% 90%

4η ωρα 2% 3% 2% 7% 93%

24η ωρα 0% 1% 0% 1% 99%

ταχυτητα κινησης *25 mic-sec **25mic/sec ***5mic/sec

αριθμος σπερμ/ριων (την 1η ωρα) 1.44 εκατομυρια/ml

πυοσφαιρια: 3 εκατ/ml

σπερματοκυτταρα: 1 εκατ/ml

σπερματιδες: 2 εκατ/ml

ερυθρα:

- παρατηρηση: παθολογικες μορφες σπερματοζωαριων μπορουν να φερουν ως και 3 ανωμαλιες οι οποιες προσμετρωνται ξεχωριστα σε καθε κατηγορια.

μορφολογια σπερματοζωαριων φυσιολογικα: 6%

ανωμαλα: 94%

αναλυση ανωμαλιων

ανωμαλιες κεφαλης: 88%

σχηματος: 80%

πεπλατυσμενα: 8%

στρογγυλα: 6%

λογχοειδη: 6%

αμορφα: 54%

μεγεθους: 30%

μεγαλα: 6%

μικρα: 24%

ακροσωματος: 23%

ανωμαλιες αυχαινα: 20%

θεση εκφυσης: 6%

παχυς: 2%

κεκαμμενος: 12%

ανωμαλιες ουρας: 26%

περιελιγμενη: 8%

παχια: 2%

κεκαμμενη: 14%

ανωμαλιες κυτταροπλασματος 6%

κυτταροπλασματικη σταγόνα: 6%

περιμενω με ανυπομονεσια την απαντηση σας

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 155
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

το λες, ολιγοασθενοσπερμια...σε καθε περιπτωση ομως,πρεπει να κανει επαναληψη σε ενα τριμηνο,γιατι τοσο χρειαζεται για να ανανεωθει το σπερμα με νεο, και τοτε θα μπορειτε να τεκμηριωσετε κατι...δεν χρειαζεται πανικος,ολα αντιμετωπιζονται...ενας ουρολογος θα σας κατατοπισει...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

ψαχνω για ενα καλο ουρολογο στη θεσσαλονικη. το κακο ειναι οτι εγω εχω πολυκιστικες ωοθηκες και πρεπει να κανω ελευθερα με προκληση ωορηξιας και με εχει ριξει πολυ ολο αυτο. πολα μαζεμενα και απο την δικια μου πλευρα και απο την δικια του πλεον.

Δεν θα σου μιλήσω για τις δδιαφορες παραμέτρους αυτού του σπερμοδιαγραμματος, θα σου μιλήσω μόνο για τις ημέρες τις αποχής που σε εσάς είναι 7 ενώ κανονικά πρέπει να είναι 2 -5 maximum. Αυτό από μόνο του χαλάει το σπέρμα.

Γενικά πρέπει να ξέρεις ότι το σπέρμα πρέπει να ανανεώνεται τακτικά για να είναι υγιές δηλαδή τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομαδα.

Οπότε πιαστε δουλειά με τον αντρουλη σου τακτικά καιμετα από ένα διάστημα πχ ενός μήνα, επαναλεβετε την εξέταση και θα δείτε ότι όλα θα είναι διαφορετικά ;)

Δεν θα σου μιλήσω για τις δδιαφορες παραμέτρους αυτού του σπερμοδιαγραμματος, θα σου μιλήσω μόνο για τις ημέρες τις αποχής που σε εσάς είναι 7 ενώ κανονικά πρέπει να είναι 2 -5 maximum. Αυτό από μόνο του χαλάει το σπέρμα.

Γενικά πρέπει να ξέρεις ότι το σπέρμα πρέπει να ανανεώνεται τακτικά για να είναι υγιές δηλαδή τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομαδα.

Οπότε πιαστε δουλειά με τον αντρουλη σου τακτικά καιμετα από ένα διάστημα πχ ενός μήνα, επαναλεβετε την εξέταση και θα δείτε ότι όλα θα είναι διαφορετικά ;)

εμενα με χαλασε οτι ολα ηταν νεκρα, 4% ζωηρα και μονο την 1η ωρα και σχεδον ολα μη φυσιολογικα96% ανωμαλα. βεβαια και παλι μενουν για να γινει η δουλεια αλλα τι να πω. με τον αντρουλη μ γενικα ερχομαστε αν οχι καθε μερα, μερα παρα μερα τις περισσοτερες φορες απλα λογο σπερμοδιαγραμματος ειχαμε αποχη τοσες μερες. το κακο μας ειναι οτι θα πρεπει να ερχομαστε συγκεκριμενες μερες σε πραξη που θα εχω κανει την pregnyl να σπασει το ωοθυλακιο μου με παρακολουθηση.

Διαφημίσεις

εμενα με χαλασε οτι ολα ηταν νεκρα, 4% ζωηρα και μονο την 1η ωρα και σχεδον ολα μη φυσιολογικα96% ανωμαλα. βεβαια και παλι μενουν για να γινει η δουλεια αλλα τι να πω. με τον αντρουλη μ γενικα ερχομαστε αν οχι καθε μερα, μερα παρα μερα τις περισσοτερες φορες απλα λογο σπερμοδιαγραμματος ειχαμε αποχη τοσες μερες. το κακο μας ειναι οτι θα πρεπει να ερχομαστε συγκεκριμενες μερες σε πραξη που θα εχω κανει την pregnyl να σπασει το ωοθυλακιο μου με παρακολουθηση.

η μορφολογία με ποια μέθοδο μετρήθηκε?

λεει: η αναλυση του σπερματος οσο αφορα την κινητικοτητα, τον αριθμο και την μορφολογια των σπερμοζωαριων γινεται στον αυτοματο αναλυτη σπερματος crismas clinical 4.5 . για την μορφολογια τον σπερμοζωαριων ακολουθουνται τα κριτηρια horte.

Σε αυτή την περίπτωση έχεις δίκιο ότι το σπερμοδιαγραμμα σας είναι σχλλετικά προβληματικο γιατί σύμφωνα με τα κριτήρια horte >14% φυσιολογικές μορφές θεωρείται φυσιολογικό. Έχετε πρόβλημα στην ποσότητα σπέρματος στον αριθμό σπερματοζωαριων στις φυσιολογικές μορφές και στην κινητικότητα. Το καλό είναι ότι τα πυοσφαιρια είναι 3 πράγμα που μαλλον δείχνει ότι δεν υπάρχει μικροβιολογικη λοίμωξη και αυτό πίστεψε με είναι πολύ καλό! Σου το λέω γιατί κι εμείς έχουμε πρόβλημα στο σπέρμα με μικροβιολογικη λοίμωξη δηλαδή προστατιτιδα και τα πράγματα για εμάς είναι πολύ σκούρα.

Πρέπει να πάτε σε ένα καλό ουρολογο-ανδρολογο όπου πιστεύω ότι θα σας ζητήσει κάποιες επιπλέον εξετάσεις όπως τριπλεξ οσχεου , καλλιέργεια, ορμονικο έλεγχο ή και αποπτωση σπερματοζωαριων και μετά θα κρίνει από που προέρχεται το προβλημα και θα σας δώσει την ανάλογη θεραπεία. Ίσως και η θεραπεία να είναι μόνο κάποιες βιταμίνες. Πάντως να είσαι προετοιμασμενη ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα τρίμηνο θεραπείας γιατί όπως είπε και μια κοπέλα παραπάνω το σπέρμα θέλει ένα τρίμηνο για να ανανεωθεί, αλλά να είσαι και αισιοδοξη ότι το πρόβλημα θα ξεπεραστεί και όλα θα πάνε καλά. Εύχομαι να γίνεις σύντομα μανουλα!

και μην ξεχνάς τις συχνές επαφές είναι το Α και το Ω για το σπέρμα.

ευχαριστω κοπελα μου και σε εσας καλα ξεμπερδεματα. αποφασισαμε να κανουμε και μια καλλιεργεια σπερματος και οταν εχουμε τα αποτελεσματα να απευθυνθουσε σε ενα καλο ανδρολογο μολις βρουμε γτ ειμαστε στο ψαξιμο.

Διαφημίσεις

• 5 εβδομάδες μετά...

καλημερααα φιλοι μου και ευχαριστω για τον ενδιαφερων που δειξατε, σε 3 μερες μπαινουμε χειρουργιο, μας διαγνωστηκε κιρσοκηλη. δεν ξερω αν ειναι καλο ή κακο τωρα αυτο που μας βρηκε ή αν μπορουσε να μας βρει κατι χειροτερο γιατι βλεπω οτι και μετα την επεμβαση μπορει να μην φυγει το προβλημα. επησεις θα πρεπει να περιμενουμε καιρο μετα μεχρι να αποκατασταθει το σπερμα που ευχομαι να αποκατασταθει στο τελος. την επεμβαση θα μας την κανει ο κυριος αηδονοπουλος σε κλινικη θεσσαλονικης.

καλημερααα φιλοι μου και ευχαριστω για τον ενδιαφερων που δειξατε, σε 3 μερες μπαινουμε χειρουργιο, μας διαγνωστηκε κιρσοκηλη. δεν ξερω αν ειναι καλο ή κακο τωρα αυτο που μας βρηκε ή αν μπορουσε να μας βρει κατι χειροτερο γιατι βλεπω οτι και μετα την επεμβαση μπορει να μην φυγει το προβλημα. επησεις θα πρεπει να περιμενουμε καιρο μετα μεχρι να αποκατασταθει το σπερμα που ευχομαι να αποκατασταθει στο τελος. την επεμβαση θα μας την κανει ο κυριος αηδονοπουλος σε κλινικη θεσσαλονικης.

Καλή επιτυχία! Γύρω στους 6 μήνες απαιτούνται για βελτίωση του σπέρματος και θα υπάρξει βελτίωση σίγουρα. Από εκεί και πέρα θα πράξετε ανάλογα. Πολλοί άνδρες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα ακόμα και ο δικός μου. Στο τέλος θα βγούμε νικητές!:P

9LS4p3.pngJWdVp3.png

Καλή επιτυχία! Γύρω στους 6 μήνες απαιτούνται για βελτίωση του σπέρματος και θα υπάρξει βελτίωση σίγουρα. Από εκεί και πέρα θα πράξετε ανάλογα. Πολλοί άνδρες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα ακόμα και ο δικός μου. Στο τέλος θα βγούμε νικητές!:P

σε ευχαριστω πολυ, εσεις εχετε κανει την επεμβαση? ελπιζω τουλαχιστον να αξιζει η αναμονη μας και να μεινουμε εγκιουλες συντομα!

σε ευχαριστω πολυ, εσεις εχετε κανει την επεμβαση? ελπιζω τουλαχιστον να αξιζει η αναμονη μας και να μεινουμε εγκιουλες συντομα!

Κάνει θεραπεία προς το παρόν και αν δεν υπάρξει βελτίωση θα την κάνει. Σε κανά μήνα θα ξέρουμε που θα γίνει επαναληπτικό σπερμοδιάγραμμα.

9LS4p3.pngJWdVp3.png

Κάνει θεραπεία προς το παρόν και αν δεν υπάρξει βελτίωση θα την κάνει. Σε κανά μήνα θα ξέρουμε που θα γίνει επαναληπτικό σπερμοδιάγραμμα.

ευχομαι να μην χρειασθει τιποτα απο τα δυο και να ειστε οκ! εμας δεν μας μιλησε καθολου για θεραπεια και μας ειπε κατευθειαν μαχαιρι. το κακο σε εμας ειναι οτι εχω κ εγω πολυκιστικες και οταν θα ειναι οκ το σπερμα θα κανω προκληση. πλεον αρχιζω να σκεφτομαι και την εξωσωματικη

Διαφημίσεις

ευχομαι να μην χρειασθει τιποτα απο τα δυο και να ειστε οκ! εμας δεν μας μιλησε καθολου για θεραπεια και μας ειπε κατευθειαν μαχαιρι. το κακο σε εμας ειναι οτι εχω κ εγω πολυκιστικες και οταν θα ειναι οκ το σπερμα θα κανω προκληση. πλεον αρχιζω να σκεφτομαι και την εξωσωματικη

Να σου πω κάτι;Κι εγώ που είμαι ok απ'ότι φαίνεται θα κάνω σπερματέγχυση με το νέο χρόνο γιατί βαρέθηκα να περιμένω.

9LS4p3.pngJWdVp3.png

Να σου πω κάτι;Κι εγώ που είμαι ok απ'ότι φαίνεται θα κάνω σπερματέγχυση με το νέο χρόνο γιατί βαρέθηκα να περιμένω.

το εχεις ψαξει? απο οτι εριξα μια ματια στο ιντερνετ ειδα κοπελες που εκαναν κ μετα κατεληξαν σε εξωσωματικη. την σπερματεγχυση και εγω με τον συντροφο μου μου την σκεφτομασταν λογο το οτι ειναι κ πολυ οικονομικοτερη.

το εχεις ψαξει? απο οτι εριξα μια ματια στο ιντερνετ ειδα κοπελες που εκαναν κ μετα κατεληξαν σε εξωσωματικη. την σπερματεγχυση και εγω με τον συντροφο μου μου την σκεφτομασταν λογο το οτι ειναι κ πολυ οικονομικοτερη.

Όχι,δεν το έχω ψάξει γιατί δεν είναι ώρα ακόμα. Σε άλλες πετυχαίνει σε άλλες όχι. Όπως είπες λόγω οικονομικού σκέφτομαι την σπερματ και εφόσον ηλικιακά υπάρχουν περιθώρια δεν σκεφτόμαστε την εξωσωματική. Αυτό μου το είχε πει και ο γιατρός βασικά.

9LS4p3.pngJWdVp3.png

Όχι,δεν το έχω ψάξει γιατί δεν είναι ώρα ακόμα. Σε άλλες πετυχαίνει σε άλλες όχι. Όπως είπες λόγω οικονομικού σκέφτομαι την σπερματ και εφόσον ηλικιακά υπάρχουν περιθώρια δεν σκεφτόμαστε την εξωσωματική. Αυτό μου το είχε πει και ο γιατρός βασικά.

μακαρι κοπελα μου να ερθει και για εμας που ταλαιπωρουμαστε το νινακι μας! ουτε εμας μας πιεζουν τα χρονια, το αντιθετο θα ελεγα κιολας αλλα το θελουμε εδω και 2 χρονια, ειναι αυτο που νομιζεις και λες οτι ναι σε εμενα θα ερθει με την πρωτη (αντε με την 2η) οτι εγω θα ειμαι η εξαιρεση αλλα συμβαινει αυτο που ουσιαστικα φοβομουν και δεν τολμουσα ουτε να σκεφτω. πφφφ πρωι πρωι απο κατω θα με παρει και δεν θελω γτ εχουμε αγωνα που θελουμε να δικαιωθει!

μακαρι κοπελα μου να ερθει και για εμας που ταλαιπωρουμαστε το νινακι μας! ουτε εμας μας πιεζουν τα χρονια, το αντιθετο θα ελεγα κιολας αλλα το θελουμε εδω και 2 χρονια, ειναι αυτο που νομιζεις και λες οτι ναι σε εμενα θα ερθει με την πρωτη (αντε με την 2η) οτι εγω θα ειμαι η εξαιρεση αλλα συμβαινει αυτο που ουσιαστικα φοβομουν και δεν τολμουσα ουτε να σκεφτω. πφφφ πρωι πρωι απο κατω θα με παρει και δεν θελω γτ εχουμε αγωνα που θελουμε να δικαιωθει!

Μία από τα ίδια. Προσπαθούμε 2,5 χρόνια σχεδόν. Είμαι 32ετών,εσύ;

9LS4p3.pngJWdVp3.png

Μία από τα ίδια. Προσπαθούμε 2,5 χρόνια σχεδόν. Είμαι 32ετών,εσύ;

25 ειμαι εγω. ευτυχως εχουμε τον χρονο συμμαχο μας και δεν μας τρωει και αυτο το αγχος να λεμε δοξα τον θεο

25 ειμαι εγω. ευτυχως εχουμε τον χρονο συμμαχο μας και δεν μας τρωει και αυτο το αγχος να λεμε δοξα τον θεο

Αυτό είναι καλό. Πολύ βασικό το θέμα ηλικία. Μην αγχώνεσαι καθόλου.

9LS4p3.pngJWdVp3.png

• 2 months later...

καλησπερα σας... καναμε προχθες το πρωτο μετεγχειρητικο σπερμοδιαγραμμα να δουμε που βαδιζουμε και εχουν ως εξης τα αποτελεσματα μας απο 12.000.000 σπερμα ανα ml εχουμε 80.000.000, φυσιολογικες μορφες απο 6% στο 15%. ως εδω τελεια μετα απο 2,5 μηνες κ στη μεση της θεραπειας μας αλλα το μονο που με χαλασε ηταν η κινητικοτητα μας που αντι να φτιαχνει χειροτερεψε κ αλλο. την πρωτη ωρα μολις 2% ζωηρα και στην 4η ωρα ολα νεκρα. γνωριζει καποιος τι γινετε σε περιπτωση που ολα ειναι οκ εκτος απο την κινητικοτητα? απο εβδομαδα θα τρεξω στο γιατρο αλλα αν γνωριζε καποιος να με καθυσηχασει θα το εκτιμουσα μια κ η αγωνια μας επισκεφτηκε παλι.

καλησπερα σας... καναμε προχθες το πρωτο μετεγχειρητικο σπερμοδιαγραμμα να δουμε που βαδιζουμε και εχουν ως εξης τα αποτελεσματα μας απο 12.000.000 σπερμα ανα ml εχουμε 80.000.000, φυσιολογικες μορφες απο 6% στο 15%. ως εδω τελεια μετα απο 2,5 μηνες κ στη μεση της θεραπειας μας αλλα το μονο που με χαλασε ηταν η κινητικοτητα μας που αντι να φτιαχνει χειροτερεψε κ αλλο. την πρωτη ωρα μολις 2% ζωηρα και στην 4η ωρα ολα νεκρα. γνωριζει καποιος τι γινετε σε περιπτωση που ολα ειναι οκ εκτος απο την κινητικοτητα? απο εβδομαδα θα τρεξω στο γιατρο αλλα αν γνωριζε καποιος να με καθυσηχασει θα το εκτιμουσα μια κ η αγωνια μας επισκεφτηκε παλι.

εγινε στο ιδιο εργαστηριο η εξεταση?

Υποτίθεται ότι η κινητικότητα είναι αυτή που βελτιώνεται με την επέμβαση. Μήπως ήταν πολύ αγχωμένος ο άντρας σου όταν έκανε το σπερμοδιάγραμμα; Ξέρεις παίζει κι αυτό μεγάλο ρόλο. Για ρώτα τον γιατρό σου και πες μας. Ο δικός μου θα κάνει την ίδια επέμβαση την Δευτέρα κι έχω τρελό άγχος για το αποτέλεσμα.:oops::oops::oops:

9LS4p3.pngJWdVp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...